Web Analytics
More
    Reklāma

    2020. gada viedtelefonu tendences un “Subjektīvākais tops pasaulē!”

    Jaunākie raksti

    Ierasts, ka jauno gadu sagaida līksmi. Šogad viss ir citādi. Mega tusiņu vietā – svinības vienas mājsaimniecības ietvaros; brīvdienu vietā – brīvdienas tur pat, kur darbs – mājās; prieka par pagājušo gadu vietā – cerība, ka nākamais gads nebūs tik ļoti pasauli paralizējošs. Protams, ka runa ir par ļoti savādo pandēmijas gadu. Lai cik paradoksāli tas arī nekontrastētu ar reālo situāciju, viedtelefonu industrijā 2020. gads ir bijis raibāks un krietni interesantāks par citiem. Piedāvāju viedtelefonu industrijas interesantāko tendenču apkopojumu un ikgadējo “Subjektīvāko topu pasaulē!”, kurā sarindošu Kursora testētos viedtālruņus pēc to vērtējuma. Jau varu pateikt priekšā, būs interesanti!

    Cenu augstlēkšana

    Kad pirms trim gadiem Apple paziņoja, ka iPhone X pārkāps psiholoģisko 1000 eiro robežu, daudzi ražotāji un lietotāji vīpsnāja, ka šāda tendence jau nu nekad neiedzīvosies. Esam 2020. gadā un viedtālruņi maksā pat 2000 eiro, turklāt šādu cenu pat neprasa Apple. Sadārdzinājumā vainojami trīs faktori: komponenšu sadārdzinājums, 5G un jaunās tehnoloģijas. Par visu secīgi.

    Reklāma

    • Qualcomm čipkopas ir super jaudīgas, tomēr flagmaņu procesori šogad kļuvuši tik dārgi, ka viedtālruņu veidotājiem nācās iespaidīgi celt cenas. Ja vēl pagājušajā gadā, piemēram, Xiaomi un OnePlus viedtālruņi izcēlās ar cenas un ieguvuma attiecību, tad šogad arī šo ražotāju flagmaņi sasniedza 1000 eiro atzīmi. Lai daļēji attaisnotu cenu augstlēkšanu, ražotāji šogad metās piedāvāt trīs flagmaņu hierarhiju – standarta, uzlabots un Ultra (šajā gadījumā nosaukumam nav nozīme). Uz ko Qualcomm atbildēja ar atjaunotu un vēl dārgāku čipkopu gada otrajā pusē.
    • Arī 5G krietni sadārdzina pasākumu, jo, piemēram, Qualcomm Snapdragon 865 nebija iebūvēts 5G modems. To un antenas nācās iegādāties atsevišķi, turklāt procesors bez 5G atbalsta netika piedāvāts. Daļēji situāciju uzlaboja Snapdragon 765G, kas jau aprīkots ar 5G modemu. Šis ir riktīgi pieklājīgs procesors, tomēr tā jauda, diemžēl, nesasniedz flagmaņu veiktspēju, lai gan bieži iekļauts tālruņos par flagmaņu cenu.
    • Un protams lokano ekrānu eksperimenti, kā jau jauna tehnoloģija, arī nāca ar sadārdzinājumu (šis laikam ir visattaisnojamākais no trim), bet par tiem mazliet vēlāk. Labā ziņa, ka globālās tendences, kas izmainījušas flagmaņu klasi, pozitīvi sapurinājušas vidējo un budžeta klasi. Šogad ieraudzījām pieklājīgus vidējās klases piedāvājumus gan no OnePlus, gan Apple. Kopumā arī pastarīte budžeta klase patīkami atdzīvojusies.

    Izkropļotie flagmaņu killeri

    Ja pagājušajā gadā flagmaņu slepkavas dzīvojās pa vidējās klases augšgalu un flagmaņu klases apakšgalu, tad augšējās rindkopas paskaidro, kā šogad šis segments tika deformēts. Flagmaņu klase nu jau sākas no aptuveni 600 eiro un arī tad, visticamāk, nepiedāvās augstāko veiktspēju, bet arī vidējā klase nu jau sākas no 300 naudiņām.

    Lai vai kā, gada otrā puse šai pievilcīgajā segmentā jau bija cerīgāka. Vairāki ražotāji flagmaņu procesorus bija sapirkuši jau tik daudz, ka varēja piedāvāt sabalansētu cenu un piedāvājumu. Divi veiksmīgākie piemēri ir Samsung Galaxy S20 FE un OnePlus 8T. Bet, ja skatās gada nogrieznī kopumā, tad jāpieskaita arī LG Velvet 5G, Realme X50 Pro 5G, OnePlus Nord un Xiaomi Mi 10T 5G.

    Dizains – ardievas garlaicībai!

    Ja gads iesākās ar klasiskajām (lasi garlaicīgajām) stikla sviestmaizēm ar alumīnija pildījumu, kas neliecināja par neko interesantu, tad gada beigās varu teikt, ka šis ir bijis viens dizainiski interesants gads. Protams, ka par gada interesantākajiem tālruņiem jākronē inovatīvie Samsung Galaxy Z Flip/Z Fold2 5G. Kāpēc? Tādēļ, ka beidzot ir pieejams, kas nebijis. Tiesa ne bez kompromisiem – mitruma aizsardzība un izturība kopumā ir apšaubāma; ekrāni ir relatīvi trausli un pieskārienam ne tik patīkami, kā klasiskajam stiklam; cena, kas, kā jau jaunai tehnoloģijai, ir augsta.

    Nedaudz citādu, bet ne mazāk interesantu, ceļu gājuši LG un Microsoft. LG sevi pieteica ar transformeram līdzīgo nišas produktu LG Wing, kas vienlaicīgi iemieso divus ekrānus. Microsoft šogad lēma par labu Android platformai un radīja savdabīgo divekrānu brīnumu Microsoft Surface Duo. Abi pēdējie ir nišas produkti, bet ražotāji to apzinās. Katrā gadījumā, šogad jaunu formu meklējumi netrūkst un tas šo gadu industrijā padara ļoti radošu, interesantu un uz nākotni orientētu.

    Ātrās atsvaidzes ekrāni

    2020. gads ekrānu departamentā neuzstāda rekordus nedz izšķirtspējā, nedz piedāvā izmaiņas matricās. Aizvien par kvalitātes etalonu tiek uzskatītas AMOLED matricas. Turklāt izšķirtspējai ir tendence samazināties, šobrīd FullHD+ izšķirtspēja ir norma arī flagmaņu augšgalā. Toties šis gads izceļas ar ātra atsvaidzes ātruma izplatību teju visās klasēs. Pirmrindnieks ar vienu no šī gada labākajiem ekrāniem, augstu izšķirtspēju un 120Hz atsvaidzi ir OnePlus 8 Pro. Arī Samsung pārņēma šo tendenci, tomēr S20 Ultra 5G izdomāja, ka 120Hz ar augsto izšķirtspēju nepavilks un piedāvāja samazināt izšķirtspēju. Bet maksimālu atsvaidzes ātrumu piedāvāja Asus ROG Phone III – 144Hz AMOLED ekrānā.

    Patīkams pārsteigums, ka šī plūdenā tendence atceļojusi arī uz vidējo un pat budžeta klasi. Piemēram, OnePlus Nord piedāvā 90Hz atsvaidzes AMOLED ekrānu vidējā klasē. Realme X3 SuperZoom vidējo klasi aplaimojis pat ar 120Hz atsvaidzi, tiesa šoreiz izmantota IPS matrica. Arī budžeta klase šoreiz nav apdalīta, Realme 6 piedāvā IPS 90Hz ekrānu. Vēl aizvien par izšķirtspējas līderi jākronē Sony ar Xperia 1 II, tiesa atsvaidze tam saglabājusies relatīvi zema – 60Hz. Ilgi gan nebija jāgaida, lai ar Sony Xperia 5 II ielektu 120Hz vagonā, tiesa ar krietni zemāku izšķirtspēju. Šogad vienīgie autsaideri, kas atsvaidžu trakumā neiesaistījās bija LG un Apple. Jautājums paliek aktuāls, vai esi gatavs iemainīt AMOLED matricu pret IPS, lai augstāku atsvaidzi piedāvātu par zemāku cenu?

    Tomēr ir vēl viens tehnoloģisks izrāviens, kas šogad nepelnīti klusi debitēja. ZTE Axon 20 5G šogad bija pirmais patērētājiem pieejamais (protams, ka ne pie mums) produkts ar zem ekrāna novietotu pašiņu kameru. Tas nozīmē, ka nākamjā gadā gan jau redzēsim pilnekrāna tālruņus, bez motorizētām platformām vai grauzumiem priekšas kamerai. Tiesa, ja vien izdosies atrisināt kvalitātes zudumus, ar ko pagaidām šāda tehnoloģija netiek galā.

    Zīmolu transformācijas

    Gada beigas pienāca ar baumām, ka Samsung nolēmis Note sēriju aizstāt ar Fold. Tomēr vislielākās izmaiņas šogad piedzīvojuši LG un OnePlus. LG pēdējos gados nu galīgi nevar lepoties ar pārdošanas apjomiem, lai gan firmas flagmaņi man vienmēr šķituši interesanti. Bija interesanti redzēt, ka ražotājs nolēma neturpināt G sēriju, bet ļauties savdabīgiem eksperimentiem. LG G9 vietā saņēmām LG Velvet 5G, kas, manuprāt, ir viens no šī gada glītākajiem viedtālruņiem. Turklāt LG nolēmis ļauties eksperimentālam trakumam un neiet komfortablu ceļu ar savu LG Explorer Project. Pirmais projekta veikums LG Wing jau izlaists tautiņās, tiesa diez vai nonāks mūsu platuma grādos. Bet nākamā gada sākumā plānots prezentēt otro veikumu – izrullējama ekrāna viedtālruni. Gaidīsim!

    Ja OnePlus līdz šim asociējās ar skaitliski maz, bet krietni pārdomātiem viedtālruņiem, tad šogad zīmols vēlējās pierādīt, ka ir liekams vienā svaru kausā ar lielajiem puišiem. Jau stāstīju, ka nu jau OnePlus flagmaņi vairs nav diži lētāki par citiem. OnePlus paspēja prezentēt trīs Nord sērijas tālruņus, tā aptverot arī vidējo un budžeta klasi. Arī relatīvi tīrā saskarne, kas vienmēr bijis viens no lielākajiem plusiem, piedzīvojusi transformāciju un nu vairāk līdzinās Samsung One UI. Tas protams uzdod jautājumu, vai ražotājs spēs nodrošināt pienācīgu programmatūras atbalstu tik plašam modeļu klāstam? Līdz šim OnePlus ar to varēja lepoties, bet baumas rāda, ka šī kvalitāte neattieksies uz visiem modeļiem. Lai kādas simpātijas man arī nebūtu pret šo zīmolu, tomēr šis gads rāda, ka muskuļi vēl ir par vājiem, lai pilnvērtīgi spēkotos ar lielajiem puišiem, turklāt sortimenta izvēršana var izrādīties par brangu kumosu, ko ražotājam grūti sagremot.

    Protams, par vienu no šī gada zaudētājiem var uzskatīt Huawei, jo sankciju situācija necik tālu nav pabīdījusies. Huawei vietu gana veiksmīgi mēģina iekarot Xiaomi un Realme, kas šogad veiksmīgi iekārtojies uz palikšanu arī mūsu tirgū. Tomēr transformāciju priekšvakarā ir Huawei meitas zīmols Honor. Huawei uzsācis sarunas par Honor zīmola pārdošanu Digital China Group un arī Šeņdžeņas pilsētai par 15.2 miljardiem dolāru. Tas nozīmē, ka Honor iespējams izdosies atsvabināties no sankcijām un tikt pie Google servisiem. Redzēsim, vai atkal mūsu platuma grādos varēsim iegādāties Honor ar Google ekstrām.

    Ābolgrozs

    Nesatraucieties, neesam aizmirsuši arī Apple. Šogad Kursors gan apskatījis, gan laicīgi atpakojis iPhone. Apple arī šogad demonstrēja izcilību veiktspējā, tomēr iPhone trīs gadu dizaina cikls nu ir noslēdzies, tādēļ uz kardinālākām izmaiņām var cerēt vien nākamgad. Ne velti iPhone 12 nodēvējām par gandrīz to pašu vēzi jaunākā kulītē. Taču ir viena niša, kurā šī gada āboli patīkami ietilpst – kompakto flagmaņu teritorijā. Ja raugās uz Android nometni, tad jau pieminētie procesori, vajadzība pēc papildus elementiem 5G darbībai un pēc lielākiem akumulatoriem, kas visu šo darbina, praktiski iznīcinājusi kompaktus viedtālruņus. Apple šogad piedāvā pat divas kabatas izmēram draudzīgas alternatīvas Apple iPhone SE (2020) un 12 mini. Šī ir patīkama niša pēc kā jau labu laiku sailgojušies arī Android lietotāji. Bet tas jau nebūtu Apple, ja neieviestu, ko apšaubāmu, kam drīz sekos arī Android ražotāji – aizbildinoties ar rūpēm par ekoloģiju, ābols komplektācijā iekļauj tikai vadu, bez sienas lādētāja. Tiesa šis gājiens ir visai divkosīgs, jo sienas spraudni vajadzēs tomēr pirkt atsevišķi (ne visi vecie atbilst jaunajam vadam) un iepakojums galīgi nav atteicies no visiem dabu piesārņojošiem elementiem (plēves un citi).

    Gada zaudētāji

    Par šī gada zaudētājiem gribu nosaukt Huawei, Nokia un lietotājus. Par Huawei šaubu nav. Sankcijas nav atceltas un vecais kontinents izrādījis gana lielu konservatīvismu, sakot, ka bez Google te nebūs aršana. Tomēr zaudētāji ir arī lietotāji, kam secen iet lieliski tālruņi. Piemēram, Huawei P40 Pro/P40 lite sevi piesaka ar tik labiem dzelžiem attiecīgajā klasē, ka mūsu topā, pat ar visām sankcijām un no tām izrietošajām sekām, tie galīgi neieņem pēdējo vietu. Tomēr programmatūras, aplikāciju un GMS trūkuma dēļ, tos nav loģiski ieteikt mūsu platuma grādos. Tiešām liels zaudējums lietotājiem.

    Par otru zaudētāju gribu saukt Nokia. Izsīkstot sentimentam par leģendārā zīmola atgriešanos, arī samazinājusies lietotāju interese par to. Galvenokārt tādēļ, ka citi ražotāji piedāvā košākus, funkcionālākus, cenas un ieguvuma attiecībā labākus veikumus. Piedāvājums budžeta un vidējā klasē ir pieņemams, bet uz konkurentu fona pablāvs. Toties ar kvalitāti viss ir kārtībā. Pavisam švaki klājas flagmaņu klasē, kur, maigi sakot, līdzšinējie centieni bijuši neveiksmīgi. Un pārdārdzināto un nekonkurēt spējīgo Nokia 8.3 5G es vienkārši par flagmani nespēju nosaukt.

    Kameras – kas par daudz, tas par skādi

    Kā jau katru gadu, redzētas gan labas, gan mazāk labas kameras, tomēr ir kāda tendence, kas šajā departamentā izsaukusi ne viena vien apskatnieka dusmas. Par šī gada standartu visas klases uzskata četru kameru sistēmu aizmugurē. Te matemātika ir vienkārša – jo mazāks budžets kameru departamentā, jo vairāk kameru, jo švakāks sniegums. Ko nozīmē četras kameras budžeta un vidējā klasē? Visbiežāk – kaut cik jēdzīgu standarta kameru, viduvēju ultra platleņķa kameru, dziļuma sensoru un makro kameru. Pēdējie divi ir apendicīti, kas pievienoti vien ķeksīša pēc. Reti redzēti jēdzīgi makro kameru sniegumi, visbiežāk dziļuma sensoru aizstāj programmatūras spējas, tātad divas liekulīgas kameras. Turklāt, cik bieži vispār uzņem makro bildes? Pats trakākais, ka tauta šādi tiek mānīta pat flagmaņu klasē. Kā grēkāzis jāmin OnePlus 8, tā trešā makro kamera bija tik švaka, ka pat nespēja stāvēt dažam budžeta klases veikumam blakus. OnePlus 8 Pro ar kamerām veicās labāk, tomēr par ceturto kameru tika izvēlēta dīvainā krāsu filtra kamera, kas spēja redzēt zem dāmu blūzītēm (joks protams), tādēļ atsevišķos reģionos tā tika deaktivizēta.

    Pie labajiem piemēriem jāmin Huawei P40 Pro, bet kamēr programmatūra nespēs konkurēt, šo var ieteikt tikai kā dārgu, bet labu foto aparātu. Samsung pagājušajā gadā uz Xiaomi notestēja pašražotu 108 MP sensoru, bet šogad to sadūšojās ievietot Samsung Galaxy S20 Ultra. Tomēr Samsung saskārās ar fokusēšanas problēmām, kas tā pa īstam tika atrisinātas vien Samsung Galaxy Note 20 Ultra modelī. Par fokusēšanas ātruma līderi var uzskatīt Sony Xperia 5 II, kas noderēs manuālā režīma pārvaldītājiem. Par pārsteigumu vidējā klasē parūpējās Realme X3 SuperZoom, par pieņemamu cenu prezentējot 5x periskopa kameru. Taču ražotāju dižošanās ar 50x, 100x un pat 120x kosmiskajiem palielinājumiem izrādījās vien tāda māžošanās, neko sakarīgu tur nofotografēt tāpat nevar.

    Subjektīvākais tops pasaulē

    Kursors šogad strādājis gana čakli, tādēļ gribas redzēt, kuri viedtālruņi saņēmuši augstākos vērtējumus. Topa specifika nemainīga – sarindot tālruņus trīs klasēs pēc to punktiem. Tā kā apskatnieki ir dažādi, ierīču iznākšanas laiki ir dažādi, tas ievieš šajā, objektīvos kritērijos balstītajā apkopojumā, subjektivitāti. Bet tas jau arī padara šo topu tik aizraujošu. Jā, atsevišķi tālruņi nav nonākuši topā, jo tiem objektīvu apsvērumu dēļ nav piešķirts vērtējums. Piemēram, testēta ierīce bez gala programmatūras vai apskats tapis vēlāk par topu. Pirms rakstīt naida komentāru par topā neiekļautajiem tālruņiem, atceraties, ka Ziemassvētku laiks tomēr ir piedošanas laiks. Uztveriet šo topu, kā patīkamu gada nogales izklaidi!

    Budžeta klase

    1. Realme 6 / Nokia 5.37.9
    2. LG K41s7.7
    3. Nokia 2.37.3
    4. Realme C37.1
    5. Nokia 800 Tough6.9
    6. Sony Xperia L45.4

    Vidējā klase

    1. Realme X2 Pro8.3
    2. Samsung Galaxy A51 / Realme X3 SuperZoom7.9
    3. OnePlus Nord / Huawei P40 lite7.7
    4. Nokia 7.27.4
    5. Cat S426.7
    6. LG K616.4
    7. Sony Xperia 10 II/ Samsung Galaxy XCover Pro6.3

    Flagmaņu klase

    1. Samsung Galaxy Z Flip8.7
    2. Apple iPhone 12 / Samsung Galaxy S20+ / Samsung Galaxy Note 20 Ultra / Sony Xperia 5 II8
    3. Sony Xperia 1 II / LG Velvet 5G / Asus ZenPhone 7 Pro7.9
    4. OnePlus 8 / Samsung Galaxy S20 Ultra 5G7.4
    5. Huawei P40 Pro / Cat S62 Pro7.1
    6. OnePlus 8 Pro7
    7. Xiaomi Mi 10 5G6.7

    Nobeigumā

    Ko šī gada viedtālruņu tops stāsta? To, ka šis noteikti ir pārmaiņu un pārsteigumu gads. Realme triumfs budžeta un vidējā klasē rāda, ka mātei Ķīnai ir, ko likt sankciju sagrauztā Huawei vietā. Šis zīmols veiksmīgi izmantojis situāciju, lai iekarotu Eiropas tirgu. Vidējās klases uzvarētājs Realme X2 Pro ir lielisks tālrunis. Vai es to ieteiktu iegādāties šobrīd? Drīzāk, ka nē. Tā procesors ir vidējā klasē konkurētspējīgs, bet šobrīd jau divas paaudzes vecs. Turklāt Realme ir tik ražens, ka ražotājam jau parādījušies arī ar šo modeli konkurējoši veikumi. Jāpiemin arī otrs budžeta klases uzvarētājs Nokia, kas šajā klasē spēj ķepuroties, tomēr jācer uz augstvērtīgāku sniegumu augstākās klasēs. Kopumā Budžeta un vidējā klase šogad bijusi gan ražīgāka, gan pārsteidzošāka par pagājušo gadu.

    Samsung Galaxy Z Flip uzvara flagmaņu klasē ir pārsteigums arī man. Interesanti, ka zemāku vietu ieguvēji tikuši pie spējīgākām kamerām, izturības un pat veiktspējas, tomēr Z Flip, kā jaunas tehnoloģijas vēstnesis, rada nenoliedzamu apbrīnu un bez pārmetumiem kronējams par šī gada uzvarētāju. Flagmaņu klases tops rāda, ka šogad vērtējumi ir zemāki, kā, piemēram, pagājušajā gadā. Tas skaidrojams ar sadārdzinājumu, par ko jau rakstīju. Gan gada tendences, gan karognesēju uzvarētājs liek domāt, ka nākamais gads popularizēs lokanos ekrānus un dažādos līdz šim pierastās viedtālruņu formas.

    Kāda ir Tava patīkamākā vai ne tik tīkamā šī gada tendence? Un kā izskatītos Tavs viedtālruņu tops?

    Priecīgus, siltus svētkus!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    raimis
    15.12.2020 13:00

    Paldies par rakstu!
    Interesanti, ka Iphone SE nav iekļuvis budžeta vai vidējā topā. Manuprāt, galīgi labs viedtālrunis par to cenu.

    raimis
    15.12.2020 15:40

    Samsung Galaxy Flip arī izgriež pogas A51, tomēr, katram ir atradusies vieta savā cenu kategorijā.

    Virspusēji uzmetu aci tālruņu cenām no Kursora apskatiem. Iphone SE varētu ietilpināt vidējā budžetā, jo tas maksā ap 400 eur, līdzīgi, kā daži no vidējās klases tālruņiem.
    Iphone 12 mini tomēr ir 2x dārgāks – tātad flagmaņu kategorija.

    Mana piebilde tieši par to – manuprāt, iPhone SE ir pelnījis vietu starp vidējā budžeta tālruņiem. Saprotu, ka var būt arī pretēji argumenti, un labprāt tos uzklausītu.
    Mammai iegādājām tieši SE, jo zinu, ka viedtālrunis ir uzticams: kalpos 4-5 gadus (no personīgās pieredzes), ērti lietojams, laba kamera.

    Rolix
    15.12.2020 23:12

    Ieteikums, Kursoram, iegūstat datus no LMT, Tele2 un Bites par pārdotākajiem 2020. Gada telefoniem. Sasortējat budžeta, vidējos un flagmaņu klasēs , uztaisat topu un noliekat blakus savam topa. Būtu interesanti paskatīties atšķirības.

    Jūsu tops tā tīri ok, tik smieklīga ir kaķu atrašanās topā, bet droši vien nišas produkts paņēma punktus par izturību :)

    Last edited 3 years ago by Rolix
    Kursors.lv
    15.12.2020 23:17
    Reply to  Rolix

    Paldies par komentāru! Cik ir mēģināts no operatoriem dabūt šādu informāciju, neviens nesaka precīzu pirktāko produktu sarakstu. Labākais, ko var mēģināt dabūt – TOP10 vai TOP5 pirktākās ierīces, kas nav sakārtotas pēc pārdoto vienību (vai vērtības) daudzuma. Bet es padomāšu, ko te var iesākt.

    rudzu rikas
    16.12.2020 00:05

    Man liekas pozitīvi, ka aizvien vairāk šogad parādījās telefoni ar 5000mAh (un lielākām) baterijām. Līdz ar to jau ir no kā izvēlēties (man). Lielākoties gan tie ir ar IPS ekrāniem, bet ir arī ar amoled.

    fake
    16.12.2020 10:44

    Budžets/vidējā klase neviens xiaomi? Kāpēc?

    Hhj
    16.12.2020 11:22
    Reply to  fake

    Jo xiaomi ir mēsls

    fake
    16.12.2020 12:13
    Reply to  Hhj

    Uzraksti labāk, kādu mobilo izmanto pats? Īsto, nevis to kuru sapņo saņemt Zsvetkos…

    Hhj
    16.12.2020 11:20

    Turpat un tepat raksta kopā, žurnālist.

    Pigors
    16.12.2020 12:48
    Reply to  Hhj

    Tur pat kaķim jāsmejas.

    Dzintars Pentjušs
    16.12.2020 16:35

    Žēl, ka nav Android telefonu ar ekrānu no 4,3 līdz 4.7 collas. Manam Sony Xperia XZ1 compact nu jau 3 gadi, šķiet, ka būs jāgaida vēl 3, lai ko normālu šajā izmērā nopirktu. IPhone SE ir labs izmērā, bet baterija ir zem katras kritikas, bet 12 mini jau ekrāns ir 5.4 collas, galīgi vairs nav kompakts, un baterija arī tik labi ja viduvēja, vismaz tādai cenu kategorijai. Jāgaida, ko Sony piedāvās nākamgad, baumo, ka būs kaut kas kompakts.

    Last edited 3 years ago by Dzintars Pentjušs
    Dzintars Pentjušs
    16.12.2020 16:48

    Ekrāna un korpusa attiecība arī ir svarīga, bet tomēr fiziku nevar apmānīt, un IPhone 12mini savas 5.4 collas nevar ielikt kastē kas mazāka par 130x65mm. Rezervē man stāv vecais Samsung s advance, perfekts aparāts 4.0 collas, 123×63 mm un viss izdarāms, tik tas, ka cpu un ram vairs nevelk. Bet ko gan var gaidīt no 7 gadus veca telefona.

    Last edited 3 years ago by Dzintars Pentjušs
    Juris
    16.12.2020 16:56

    Bet 12 mini taču ir mazāks izmēros kā SE 2020.

    Dzintars Pentjušs
    16.12.2020 17:10
    Reply to  Juris

    Jā, mazāks (131×64 mm) par se , bet lielāks par Sony xz1 compact (par dažiem kvadrātmilimetriem) , tādēļ arī salīdzināju tik ar mini, ne se. Bet 800 eur un tik mazu baterija, nav austiņu pieslēgvietas…. Protams, varbūt man nepatīk iphone un esmu par piekasīgu… Varbūt!

    Last edited 3 years ago by Dzintars Pentjušs
    Laris Miberts
    16.12.2020 19:43

    Ja noteicošais ir izmērs pačeko Pixel 4a.

    Dzintars Pentjušs
    17.12.2020 08:53
    Reply to  Laris Miberts

    Nu Pixel 4a noteikti nav kompakts telefons, izpratnē, lai to turot labajā rokā tā augšējo ekrāna malu un apakšējo malu ar tās īkšķi aizsniegtu pašu telefonu nepārvietojot plaukstā.
    Varbūt tas skaitās kompakts, bet tikai tādēļ, ka tirgū ir tikai 3 līdz 4 mazāku gabarîtu telefoni. Ekrāna izmēru lielummānija atgādina 2000 šo gadu vidu, kad mājas datoriem bija sāncensība par lielākiem procesoru GHz vai kodolu skaitu. Īsti neredzu jēgu 5, 6 vai pat 7 collām uz telefona ekrāna.

    Tasesmues
    16.12.2020 19:51

    Laikā, kad pieejami tie paši xiaomi mi 10 lite, mi 10t lite un poco x3 par budžeta klases uzvarētāju tiek paziņots nokia 5.3 – ķīniešu brīnums, pēc kura 2015. sauc

    17.12.2020 06:50
    Reply to  Tasesmues

    Kā var labi redzēt, tops tiek veidots no tā, ko esam apskatījuši.

    Johnny
    16.12.2020 23:46

    Kādēļ Google pixel 5 nav pieminēts?

    Kursors.lv
    17.12.2020 11:14

    Jā, Pixel 5, diemžēl, Latvijā nav oficiāli nopērkams un tāpēc neesam iespringuši ar šī telefona medīšanu rokā. Bet es nesaku, ka mēs to nekad neapskatīsim, varbūt tuvākajā laikā tomēr pasūtīšu tīri testam. Kaut kāda maza mūsu lasītaju daļa noteikti šo ierīci lieto vai lietotu.

    Johnny
    17.12.2020 19:06

    Paldies, būtu interesanti. Dažādos apskatos par viņu ir visai neviennozīmīgas atsauksmes. Pats lietoju 3. pixel un interesētu arī jūsu viedoklis.

    Reklāma