Web Analytics
More
    Reklāma

    Realme X2 Pro apskats – karalis ir miris, lai dzīvo karalis!

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Realme X2 Pro ir jaunais vidējās klases karalis. Izcila cenas un ieguvuma attiecība. Tālrunis nes agrākās OnePlus un Pocophone idejas.

    Jaunākie raksti

    Ja cītīgi sekojat Kursors.lv publikācijām, būsiet ievērojuši, ka pēdējos gados rakstos un apskatos aizvien biežāk parādās termins flagmaņu killeris. Paskaidrošu, ka tas ir viedtālrunis, kas piedāvā flagmaņu jaudu par cenu, kas ierindojas vidējās klases augšgalā vai flagmaņu klases apakšgalā. Pēdējos gados šis starpžanrs krietni izpleties. Katrs ražotājs, kam nav slinkums, mēģina no šī gardā pīrāga nokost gabalu. Tikmēr šī gada Qualcomm flagmaņu procesors cenas ziņā uzlecis tik augstu, ka ne visi karognesēju slepkavas vairs šo procesoru spēs atļauties. Tādēļ šis ir īstais brīdis, kad apskatīt pagājušā gada oktobrī prezentēto, ārzemju apskatnieku mīluli Realme X2 Pro.

    Realme zīmols mūsu platuma grādos prasa paskaidrojumu, tādēļ neliels ieskats vēsturē. Kad Xiaomi Indijā kļuva par populārāko viedtālruņu zīmolu, BBK Electronics (koorporācija, kam pieder Oppo, Vivo, OnePlus zīmoli) saprata, ka ir viņu laiks atspēlēties. Tā 2018. gada maijā BBK radīja jaunu apakšzīmolu – Realme. Ideja vienkārša – spilgts dizains, jaudīgas iekšas par ļoti pievilcīgu cenu. Divu gadu laikā Realme kļuvis ne vien par straujāk augošo viedtālruņu zīmolu, bet arī par septīto lielāko viedtālruņu ražotāju pasaulē. Tas darīts uz otra lielākā viedtālruņu tirgus, Indijas rēķina. Pats nosaukums jau saka priekšā, ka par vistiešāko konkurentu firma uzskata Xiaomi apakšzīmolu Redmi. Aizgūstot tehnoloģijas no savas mātes – Oppo, bet mārketinga stratēģiju no brāļa – OnePlus, Realmi panākumi ir galvu reibinoši.

    Kamēr OnePlus uzsāktais kara gājiens pret flagmaņiem, šobrīd cenas ziņā daudz no tiem neatpaliek, Realme X2 Pro ir uzskatāms par vistiešāko flagmaņu killeri. Realme X2 Pro par aptuveno cenu 450 eiro piedāvā: izcilu veiktspēju, brīnišķīgu AMOLED 90Hz ekrānu, vājprātīgi ātru uzlādi un premium korpusu. Te tiešām ir maz, ko nemīlēt. Tādēļ atļaušos jau apskata sākumā Realme X2 Pro kronēt par vidējās klases karali, kas nes agrākās OnePlus un Pocophone idejas.

    Realme X2 Pro tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 9.0 (Pie), ColorOS 6.1
    • Ekrāns: 6.5 collu Super AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 402 ppi, 103.5 cm2 , ap 84.9% ekrāna un korpusa attiecība, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls, 90Hz atsvaidzes ātrums, HDR10+, DCI-P3 100%
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 855+ (7 nm), astoņi kodoli: 1×2.96 GHz Kryo 485 & 3×2.42 GHz Kryo 485 & 4×1.8 GHz Kryo 485, Adreno 640 (700 MHz) video apakšsistēma
    • RAM: 6/8*/12GB
    • Atmiņa: 64/128*/256GB, UFS3.0 – 128 un 256GB versijām
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth (5.0, A2DP, LE), NFC, USB 2.0, Type-C, 4G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, stereo skaļruņi, kompass
    • Kameras: aizmugurē: 64 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.72″, 0.8µm, PDAF; 13 MP, f/2.5, 52mm, 1/3.4″, 1.0µm, PDAF, 2x optiskais palielinājums; 8 MP, f/2.2, 16mm ultra platleņķis; 2 MP, f/2.4 dziļuma sensors; 2x LED zibspuldze; HDR; video – 2160p@30/60fps, 1080p@30/60/120fps, 720p@960fps. Priekšā: 16 MP, f/2.0, 25mm, 1/3″, 1.0µm; HDR; video – 1080p@30fps
    • Akumulators: nenomaināms  Li-Po 4000 mAh, 50W SuperVOOC ātrā uzlāde
    • Izmēri un svars: 161 x 75.7 x 8.7 mm, 199 g
    • Aptuvenā cena: 450 eiro

    *testa ierīcei

    Premium korpuss

    Pirmkārt, jāslavē X2 Pro par tā korpusā izmantotajiem materiāliem. Ja Samsung cenšas plastmasu iebarot kā stiklu, bet Nokia abu pušu stiklu sastiķē ar plastmasas rāmi, tad te viss ir premium kārtībā. Tālrunis ir jūtami smagāks par konkurentiem, bet man patīk, tāda pamatīgāka sajūta. Alumīnija rāmis nemanāmi saplūst ar Gorilla Glass 5 stikla aizmuguri. Priekšai salaidumu pabojā uzlīmētā aizsargplēve. Īpaši tā jūtama, ja izmanto ērto žestu navigāciju, bet drošība pirmajā vietā. Par drošību runājot, komplektā iekļauts arī caurspīdīgs silikona maciņš. Jauki.

    No priekšas tālrunis šķiet nedaudz redzēts. Tas tādēļ, ka izmantots identisks ekrāns OnePlus 7T. Realme X2 Pro piedāvā 85% ekrāna un korpusa attiecību. Tas nozīmē, ka apmales ir flagmaņcienīgi šauras. Aizmugures stikls ir patīkami noapaļots, lai plaukstā justos organiski. Četru kameru sistēma ir izbīdīta no korpusa, bet tā ir centrēta, kas tālrunim liek tikai nedaudz gāzelēties, lietojot to uz galda. Ar līdzi doto maciņu šī problēma izgaist. Testa ierīci saņēmu Lunar White versijā. Tā ir pamatā balta krāsa ar perlamutrīgu atspīdumu. Mainoties apgaismojumam, parādās arī violetīgi un zaļgani toņi. Noformējums ļoti atgādina Samsung Galaxy S10 sērijas aizmugures. Spītējot dzimumu neitralitātei, gribu teikt, ka šis noformējums šķiet nedaudz sievišķīgs, tādēļ džekiem iesaku apskatīt Neptune Blue versiju.

    Alumīnija rāmis ir maigi matēts. Labajā sānā izvietots bloķēšanas taustiņš ar nelielu, zeltītu akcentu. Kreisajā sānā ir ērti skaļuma taustiņi, bet apakša tikusi pie ierastās trīsvienības – skaļruņa, USB un 3.5 mm austiņu ligzdām. Ak jā, tas nozīmē, ka vecajām austiņām nekādas pārejas nevajadzēs.

    Kopumā dizains ir gana ērts un pārdomāts. Tomēr nav nekā tāda, kas dizainu padarītu īpašu. Krāsojums? Varbūt. No otras puses, tā ir matu skaldīšana, personības vaibstu, kā jau stiklotai ierīcei, tāpat piešķirs aizsargmaciņš.

    Labākais ekrāns vidējā klasē

    Realme X2 Pro izmanto to pašu ekrānu, ko OnePlus 7T. Vienīgā atšķirība ir krāsu attēlošanā, par ko atbildīga atšķirīgā programmatūra. Jā, arī Samsung A sērija vidējā klasē piedāvā brīnišķīgus Super AMOLED ekrānus, bet X2 Pro piedāvā dažus papildu trikus. Ekrāns ticis pie šogad modernā 90Hz atsvaidzes ātruma. Pagaidām vidējā klasē neviens cits tādu nepiedāvā. Šis nelielais bonusiņš animācijām, spēlēm un ritināmam saturam ļauj izskatīties plūstošāk. OnePlus izmantotie ekrāni nereti slimojuši ar želejas efektu (viena ekrāna mala ritinās ātrāk par otru). 90Hz režīms šo problēmu atrisina pilnībā, jo 60Hz režīmā, tas nedaudz ir jūtams.

    Ekrāns ir pietiekami spilgts, lai gan spilgtā saulē gribētos no tā izspiest maķenīt vairāk. Ražotājs sola, ka ekrāns var sasniegt 1000 nitu spožumu, bet GSMarena laboratorija izmērīja vien 708 nitu maksimumu, kas arī ir gana labs rādītājs. Skata leņķi ir lieliski, kontrasts un HDR10+ atbalsts ļauj brīnišķīgi baudīt dažādu saturu. Nelielu vilšanos sagādā vienmēr ieslēgtais ekrāns, tam nav personalizēšanas iespēju, turklāt paziņojumos rādās vien neatbildētie zvani un SMS, aplikāciju paziņojumi netiek rādīti. Žēl, jo LED paziņojumu diode tālrunim nav.

    Labākais pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna

    Par atbloķēšanu rūpējas sejas atpazīšana un pirkstu nospiedumu lasītājs, kas paslēpts zem ekrāna. Sejas atpazīšana strādā tik zibenīgi, ka pat rada bažas par tās uzticamību. Tomēr ar citām sejām tālruni atbloķēt neizdevās. Skenēšana notiek tikai divās dimensijās un sliktas gaismas apstākļos tā nav iespējama vispār.

    Kad runa ir par pirkstu nospiedumu sensoru, šoreiz izmantots ne tikai vidējā klasē labākais lasītājs, bet atļaušos teikt, ka industrijā. Proti, Samsung izmantotie ultraskaņas sensori vēl aizvien ir lēnīgi un mēdz pirkstu neatpazīt. X2 Pro izmanto uzlabotu optisko lasītāju, kas šoreiz pirksta atpazīšanai zaļas gaismas vietā izmanto baltu. Te laikam arī beidzot parādās solītais 1000 nitu spilgtums ekrānam. Nolasīšana ir ātra, uzticama, pieejama arī, ja pirksts novietots citā leņķī. Izcils sniegums!

    Melomānu prieks

    Šoreiz Realme sagādājis prieku gan tiem, kas vēl aiz vien 3.5 mm austiņu ligzdu uzskata par bonusu, gan tiem, kas saturu klausās skaļi. X2 Pro ticis pie lieliska stereo skaļruņu pāra. Sadarbojas auss skaļrunis ar apakšā novietoto. Par kvalitāti rūpējas Dolby Atmos pielāgojumi. Skaņa ir negaidīti skaļa un kvalitatīva. Maksimālajā skaļumā gan pazūd pa bassam, bet tai nevajadzētu būt problēmai, jo istabu mierīgi var pieskandināt arī puse no maksimuma. Šis ir tiešām labs pārsteigums, jo vidējā klasē reti gadās tikt pie stereo skaļruņiem, turklāt tik spējīgiem.

    Ļoti jaudīgs

    Realme X2 Pro izmanto Qualcomm Snapdragon 855+ procesoru. Jā, šobrīd ir pieejama arī jaudīgāka čipkopa. Te gan jāņem vērā, ka X2 Pro debitēja pagājušā gada oktobrī, kad 855+ bija varenākā izvēle. Tas arī nemaina faktu, ka vidējā klasē šis ir jaudīgākais, pagaidām, pieejamais veikums. Procesors izcili tiek galā ar ikdienas darbībām, spēlēm un citām aplikācijām. Viss strādā super plūdeni. Tālrunis piedāvā 6/8/12GB RAM opcijas. Arī atmiņu variācijas ir dažādas – 64/128/256 GB. 128 un 256 GB variantos izmanto ātro UFS 3.0 atmiņu, bet 64 GB modelī UFS 2.1. Tas nozīmē, ka atšķirīga ir gan veiktspēja, gan cena. Proti, oficiālajā mājas lapā 6GB RAM, 64GB, UFS 2.1 modelis pieejams par kārdinošu cenu – 399 eiro. Šoreiz par lielāku atmiņu ir vērts piemaksāt, jo UFS ietekmē ātrdarbību un atmiņas kartes tālrunis neatbalsta.

    Ar visiem vajadzīgajiem savienojumiem, viss ir kārtībā. Kādu reizi gan GPS izstrādāja pigorus, nokļūdoties par pāris km, bet pēc kāda laiciņa pats izlaboja savu kļūdu. Kopumā par veiktspēju nevar sūdzēties, īpaši ņemot vērā ierīces cenu.

    Vājprātīgi ātra uzlāde

    4000 mAh ir kļuvis par jauno standartu industrijā. Šādas ietilpības akumulatoru saņēmis arī X2 Pro. AMOLED ekrānam un ekonomiskajam procesoram būtu jānāk talkā, lai taupītu enerģiju. Diemžēl, šis akumulators tērējas straujāk, kā citi viedtālruņi ar tādu pašu ietilpību. Te pie vainas varētu būt programmatūra. Interesanti, ka 90Hz atsvaidze, kam akumulatoru, manuprāt, būtu jāiztukšo ātrāk, nemaz tik lielu skādi nenodara. Realme akumulatora viduvējo sniegumu risina vienkārši – piedāvājot vājprātīgi ātru uzlādi.

    Komplektā iekļauts 50W SuperVOOC lādētājs. Paliels, balts verķis, kas veic brīnumus un atstāj kaunā gan Samsung, gan Apple. Atliek tikai 15 minūtes palādēt tālruni, lai to varētu lietot teju pusdienu. Pilnu uzlādi tas veic pusstundā. Super iespaidīgi. Taču šis brīnums neiztiek bez trūkumiem. Lādēšanas laikā tālrunis pamatīgi uzkarst. Tas nešķiet veselīgi un var atstāt sekas uz tālruņa ilgtspēju. Diemžēl iestatījumos nav opcija ātro uzlādi atslēgt. Te noderīga būtu akumulatora viedā lādēšana, kādu piedāvā Sony – ja lādēts tiek pa nakti, tad izmanto lēnāku uzlādi, izkalkulējot laiku līdz modinātājam.

    Saskarne ir vājais punkts

    Gan jau pamanījāt, ka līdz šim esmu objektīvi salējis medu Realme X2 Pro. Nu esam nonākuši pie pirmā no diviem būtiskākajiem vājajiem punktiem. Realme izmanto no Oppo aizlienētu ColorOS saskarni. Lai gan solīts, ka ar Android 10 atjauninājumu atnāktu sakārtotais realme UI, testa laikā nācās samierināties ar uz Android 9 bāzēto ColorOS 6.1.

    Ja OnePlus savu saskarni maksimāli atvieglojis un padarījis tuvāku tīrai programmatūrai, tad šeit runa ir par liekprogrammatūru leiputriju ar visām no tā izrietošajām sekām. Vizuāli saskarnē valda bardaks, katra ikona ir savā formā, nekādas vienotas tēmas, kas situāciju atrisinātu, nav pieejamas. Google kalendārs ir vienīgā “tīrā” aplikācija, pārējās dublē funkcijas. Saskarne piedāvā tik daudz papildu funkciju un iestatījumu, ka pati reizēm apjūk. Piemēram, man patīk, ka ir aplikāciju krātuve, bet nesaprotu, kādēļ uzstādot tālruni tās tiek dublētas gan krātuvē, gan otrajā mājas ekrānā. Iestatījumi ir tik niansēti, ka var atrast arī tādus, ko citas saskarnes nepiedāvā, piemāram, “Programmas startēšanas un aizvēršanas animācijas ātrums”. Zinu, ka citi ļauj izslēgt animācijas, bet pielāgot to ātrumu… Pilnīgi bezjēdzīgi šķiet gan paziņojumu joslas īsceļos, gan aplikāciju krātuvē, gan otrajā mājas ekrānā izbārstīt ekrāna bloķēšanas ikonas. Šī ir vienīgā saskarne, kur paziņojumu joslā rādās automātiskās pagriešanas ikona, turklāt tā vizuāli atgādina citu interfeisu klusuma režīma ikonu. Mulsinoši. Oriģinālā galerija apveltīta ar neloģiku – pēdējā fotogrāfētā bilde neparādās kā pirmā, jāizbrauc visai galerijai cauri, lai pie tās tiktu.

    Labā puse sastāv no precīziem paziņojumiem, dubultajām aplikācijām un spēļu režīma. Visas aplikācijas strādā un Chrome ainavas režīmā pat izgrauzums netraucē. Lai gan tālrunis izmanto veco Android versiju, saskarne jau adaptējusi gan ērto žestu vadību, gan tumšo tēmu. Diemžēl, nepamet sajūta, ka visa kā ir krietni par daudz. Bet te jāatgriežas pie ievada vēstures stundas – ja sākotnēji Realme mērķauditorija bija Āzija, tad raibums un visdažādāko veidu animācijas ir tieši laikā. Rietumos lakonisms ir tendence, ko novērtē jebkurā dizainā.

    Varēja iztikt ar mazāk kamerām

    Otrais vājais punkts ir kameras. Bet mani tas diži neizbrīna, jo arī OnePlus pievilcīgu cenu veido, ietaupot uz kamerām. Realme X2 Pro gadījumā pat izvēlētas tīri brašas kameras, bet ar to pielāgošanu veicies pašvaki. Aizmugurē novietotas: 64 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.72″, 0.8µm galvenā kamera; 13 MP, f/2.5 2x palielinājuma kamera; 8 MP, f/2.2 ultra platleņķa kamera un 2 MP, f/2.4 dziļuma sensors. Priekša tikusi pie 16 MP, f/2.0 pašiņkameras izgrauzumā. Kādēļ šī izvēle nav pareizā? Tādēļ, ka 64 MP ir pietiekami, lai nodrošinātu kvalitāti nezaudējošu, divkāršu palielinājumu, turklāt ar galveno sensoru. Ja dziļuma sensors nav TOF kamera, neredzu jēgu, kādēļ neizmantot ultra platleņķa iegūtos datus. Tātad pietiktu ar divām, kuras par ietaupītajiem līdzekļiem varētu uzlabot.

    Galvenais 64 MP sensors ikdienas bildes veido, saspiežot četrus pikseļus vienā. Ultra 64 MP režīms atļauj izmantot visu vājprātīgo izšķirtspēju. Iegūtajos attēlos var tuvināt un tuvināt un nepazaudēt kvalitāti. Tomēr no kameras gaidīju lielāku detalizētību.

    Neskatoties uz to, ka katras kameras sensors un pēcapstrādes algoritms rada dažādu rezultātu, sižetu variācijas ir dažādas. Ultra platleņķa kamera rāda mazāk detaļu, bet ietilpina vairāk satura. 2x palielinājuma kamera lietojama vien labā apgaismojumā. Patīkami, ka pieejams arī 5x hibrīdais palielinājums, bet tas ir jūtami švakāks par konkurentu sniegumu un arī lietojams vien skaidrā dienā. No otras puses šādu variāciju vidējā klasē grūti atrast.

    Standarta kameras sensors ir gana liels, lai labos apstākļos radītu dabisku izpludinājumu. Situāciju var pabojāt programmatūra. Ja “AI Scene” atpazīst sižetu, reizēm pārslēdzas uz citu kameru, kas priekšējo objektu nespēj paturēt fokusā. Portreta režīms spēj izkalkulēt cilvēkus un primitīvus objektus.

    Kameras gana labi tiek galā ar dinamisko diapazonu, tomēr kontrasts nereti pietrūkst. Reizēm bildes sanāk blāvas. Visbiežāk izskatās, kā pārvilktas ar kādu filtru. Par filtriem runājot, nekad neesmu bijis to cienītājs, bet reizēm kameras aplikācijā piedāvātie pat bildes padara dabiskākas. Interesanti, ka aplikācija piedāvā atsevišķu krāsu paspilgtināšanas ikonu, reizēm tā uzlabo attēlu, reizēm atšķirība nav jūtama. Pierasts, ka šo funkciju pilda AI, bet šoreiz tā nav.

    Nakts kadri arī iznāk ar tādu nasing spešal pēcgaršu. Pašiņu kamera uzņem pieņemamus attēlus, pat atslēdzot skaistinājumus, seja izskatīsies, kā ar tonālo krēmu noklāta.

    Konkurence

    Paradoksālākais, ka tādu īstu konkurentu Realme X2 Pro nav. Nu vismaz par prasīto cenu noteikti. Samsung A sērija var konkurēt ar ekrāniem, bet tas arī viss. Realme piedāvā premium korpusu, flagmaņu jaudu un pat stereo skaļruņus. Var skatīties Xiaomi un Redmi virzienā, bet arī tur tādu īstu konkurentu par prasīto cenu nevar atrast, nu vismaz pie mums. OnePlus 7T būtu tuvāk stāvošais pretinieks ar labākām kamerām un sakārtotāku saskarni, bet augstāku cenu. Tomēr jāatceras, ka, lai tiktu pie X2 Pro, nāksies pasūtīt tālruni. Konservatīvie Latvijas pircēji reizēm mēdz ignorēt tos ražotājus, kuri nav atrodami piemājas telefonu operatora veikalā. Tas arī ieliek konkurentus izdevīgākā pozīcijā. Vismaz pie mums.

    Realme X2 Pro noteikti varu ieteikt!

    Kurš atceras OnePlus One? Toreiz tālrunis tiešām piedāvāja augšgala veiktspēju par puscenu. Šodien OnePlus cena vairs nav tik piezemēta, bet augušas arī zīmola fanu prasības. Nu tad šobrīd oficiāli varu teikt, ka Realme X2 Pro ir īstenākais flagmaņu kāvējs, kas nes agrākās OnePlus un Pocophone idejas. Karalis ir miris, lai dzīvo karalis!

    Realme X2 Pro trāpa mērķī gandrīz visos departamentos. Tam ir premium korpuss, vidējā klasē labākais ekrāns, izcila veiktspēja un vājprātīgi ātra lādēšana. Turklāt tālrunis piedāvā vēl divus bonusus, kas visbiežāk redzēti tikai flagmaņu klasē – 90Hz ekrāna atsvaidzi un iespaidīgus stereo skaļruņus. Protams, ka viss nesastāv tikai no taurenīšiem un margrietiņām – ar kamerām aizšauts tālu no mērķa un saskarne nav pati pilnība. Skaidrs, ka, lai saglabātu zemu cenu, stūri ir jāapgriež. Tomēr gribu uzslavēt Realme par to, ka tas darīts gudri un tālrunis atstāj ļoti labu iespaidu.

    Šo tālruni noteikti varu ieteikt, kā īstenu flagmaņkāvi. Un ja vēl kāds tam netic paskatieties paši. Populārākie konkurenti ir Samsung A sērija, kas nepiedāvā premium korpusus, tik labu veiktspēju, ātru uzlādi vai stereo skaļruņus. Protams, ka Samsung mārketinga resursi un pieejamība blakus veikalā turpinās tiem nodrošināt popularitāti. Tomēr tiem, kas meklē ideālo cenas un ieguvuma kombināciju, varu teikt, ka esmu tādu atradis – Realme X2 Pro. Nu un, ka nosaukums nav populārs?

    Man patika

    • Premium korpuss un tā kvalitāte
    • Izcils 90Hz ekrāns
    • Veiktspējas monstrs
    • Vājprātīgi ātra uzlāde
    • Cenas un ieguvuma attiecība
    • Stereo skaļruņi, 3.5 mm austiņu ligzda

    Man nepatika

    • Labāk būtu izvēlējušies mazāk, bet nostrādātākas kameras
    • Saskarne ir tālu no ideālas, vēl aizvien izmanto Android 9
    • Lādēšanas laikā stipri sakarst
    • Nav atmiņas karšu lasītājs
    • Vienmēr ieslēgtais ekrāns nerāda aplikāciju paziņojumus

    Realme X2 Pro ir jaunais vidējās klases karalis. Izcila cenas un ieguvuma attiecība. Tālrunis nes agrākās OnePlus un Pocophone idejas.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    9
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    8
    Kameras
    6
    Cena
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    26 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    16.04.2020 11:34

    Kas tā viņam par viltus bateriju? Baterija it kā ir, bet baterijas tomēr nav? Vai tiešām tur griežas tik neoptimizēti trešo pušu procesi, kas visu noēd?

    Janis
    16.04.2020 11:40

    Nu tagad liela daļa šajā kategorijā pelnīti pirks iPhone SE2, nevis ķīniešu brīnumu bez updatiem un čābīgu kameru. Tur vienkārši nav konkurences. Un to saku, būdams paliels apple kritiķis.

    Janis
    16.04.2020 12:03

    Šajā gadījumā apple bļamba aizmugurē parsitīs ekrānu un vēl daudz citas lietas. Dizains ir outdated, bet kopumā izskatās diezgan labi, un vēl pirms pāris gadiem visi ar tādiem tik staigāja, tā kā nav īsti par ko daudz sūdzēties. aifoniem ekrāns ir sūdīgs, bet tas ir tikai tad kad tu blakus salīdzini ar kādu citu midrange oledu. Vakumā tas ekrāns ir okey, tas man jāatzīst. Un vēlreiz, saku kā apple kritiķis.

    Yeah
    20.04.2020 20:13

    SE ekrāns varbut arī neatbilstošs gadam, bet atbilstošs milzīgas daļas patērētāju vajadzībām/prasībām :)

    Janis Liepins
    16.04.2020 12:02
    Reply to  Janis

    Domāju, ka BBK ar apdeitim viss būs vislabākajā kārtībā, bet tas sifons kā būs 10g vecs, tā būs.

    Janis Liepins
    16.04.2020 12:00

    To regulējamo animāciju ātrumu citi slavēja – ar 90hz aplikāciju atvēršana un aizvēršanu varot uzregulēt superstilīgi

    Janis Liepins
    16.04.2020 12:05

    Iespējams, ka kamerai būs tāpat kā Xiaomi. Ienākot tirgū diezgan nesaprotams un vājš sniegums. Pēc tam ar apdeitiem tās tika visu laiku uzlabotas un tagad Nakts režīmā Xiaomi iekabina Samsung gan jūtībā (un starpība ir diezgan dramatiska), gan apstrādē.

    janss
    16.04.2020 12:11

    Paldies par apskatu! Tiešām izdevies aparāts . Interesanti ,ka baterija izlikās viduvēja gsmarena testi uzrāda labus rezultātus. Uzliekot google kameras aplikāciju kameras problēmas pazūd. Savulaik izmēģināts ar lg v30 .Gcam app ir maģiska.

    Ainārs
    16.04.2020 12:19

    Paldies par apskatu!
    Nedaudz pārsteidz, ka ir latviešu valoda (pēc screenshotos redzētā pat izskatās labā līmenī), jo nav jau arī tīrais Android tas.
    Žēl, ka kamera tik viduvēja, šķiet, ka ķīnieši panāk konkurentus ar kameru apmēram tajā pašā laikā, kad ar cenu (spriežot pēc Xiaomi šogad). :/

    da labi
    16.04.2020 12:31

    vienmēr ieslēgtais ekrāns, tam nav personalizēšanas iespēju – un tai pat laikā nav diodes.

    šajā vietā pārtraucu lasīt, jo atdot 450 par tik nepārdomātu iekārtu laikos, kad 150 eiras trubas ir labāk pārdomātas tieši detaļās – nu nē, un mani neuzpērk ne 90hz kurus es tāpat neredzu, ne dīvaina nosaukuma korpusa krāsa. Dīvaini laiki, kad par lielāku naudu jūs saņemat mazāk ērtību.

    Susurs
    24.04.2020 00:15
    Reply to  da labi

    Kas var būt labāks par šo?

    Tehnoloģiju sekotājs
    16.04.2020 21:56

    Man ir šis viedtālrunis un man tas ļoti patīk. Cenas un veiktspējas līderis uz doto brīdi. Visiem iesaku. Jā saskarnes interesantums ir pieminēts rakstā, tomēr tā strādā ātri un bez aizķeršanās. Spēles visas darbojas ULTRA režīmā un vienkārši lido. Jāgaida jaunā saskarne ar jauno Androīdu zem kapota. Šāda veida viedtālruņi nebremzēs vispār vēl gadus 2 – 3, kad pienāks laiks meklēt jaunu cenas veiktspējas līderi.

    Rihards Linde
    16.04.2020 23:12

    Vai tad ar šo nekonkurē Xiaomi Note 10? Cena līdzīga, procesors švakāks, bet toties labākas kameras.

    Bien Venidos
    17.04.2020 17:03

    Redmi 4X 4100mah lādējas nedaudz virs 3 stundām. Un lietojot tikai mājas wifi – 2 dienas mierīgi. Ar 8 stundām ekrāna.
    Bet ir panāktas arī 12 stundas 30 minūtes ekrāna. Esmu redzējis skrinšotus, kur mans telefons pdf ridera režīmā pat 20 stundas ekrāna izvelk.

    Zigmars Dzenis
    17.04.2020 17:29

    Man ir šis pats aparāts, bet bez pro! Fotogrāfijas uzņemu caur Google camera https://forum.xda-developers.com/realme-x2-pro/themes/best-gcam-x2-pro-t4013985

    Susurs
    24.04.2020 00:12
    Reply to  Zigmars Dzenis

    (da labi) kādu telefonu tu iesaki?

    Reklāma
    Realme X2 Pro ir jaunais vidējās klases karalis. Izcila cenas un ieguvuma attiecība. Tālrunis nes agrākās OnePlus un Pocophone idejas.Realme X2 Pro apskats - karalis ir miris, lai dzīvo karalis!