Web Analytics
More
    Reklāma

    OnePlus 7T apskats – kompaktais flagmanis

    Saprotama cena, flagmaņu iespējas.

    Jaunākie raksti

    Nekad neesmu bijis dižā sajūsmā par viedtālruņu ražotāju vēlmi veidot tā saucamos Lite modeļus, par kādiem varētu uzskatīt šī gada vidū iznākušo pagājušās paaudzes (vai puspaaudzes) OnePlus 7 modeli. OnePlus 7 bija pārāk daudz atšķirību no OnePlus 7 Pro – ekrāns bez 90 Hz, mazāks akumulators, citas, vājākas un mazāka skaita kameras utt. Bet jau rudenī OnePlus ir saņēmies, nodrošinot par Pro modeli jūtami lētākajam OnePlus 7T gandrīz visus labumus, kas pienākas arī OnePlus 7 Pro un OnePlus 7T Pro.

    OnePlus 7 ne tuvu nebija man tuvs sirdij, bet OnePlus 7T ir pavisam cits lopiņš, kas ticis pie tik plaša labumu klāsta, ka vismaz es neredzu iemeslu pat skatīties OnePlus 7T Pro virzienā. Jā, ir pāris nianses 7T un 7T Pro modeļiem, bet neesmu pārliecināts, ka būtu saprātīgi piemaksāt par OnePlus 7T Pro.

    Atļaušos uzskatīt, ka OnePlus 7T ar savu gandrīz piezemēto cenu (599 eiro par 8 GB + 128 GB) ir visai vērtīgs pirkums. OnePlus 7T ir nedaudz vieglāks, nedaudz mazāks un noteikti ikdienā ērtāks par OnePlus 7 Pro. Diemžēl apskata tapšanas mirklī neesmu vēl paturējis rokā OnePlus 7T Pro, tāpēc ar to nevarēšu salīdzināt, bet OnePlus 7T plakanais ekrāns rāda glītāku attēlu par vasaras sākumā iznākušo OnePlus 7 Pro ar liektiem ekrāna sāniem.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma:  Android 10.0, OxygenOS 10.0.3
    • Ekrāns: 6.55 collu Fluid AMOLED 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 402 ppi, Corning Gorilla Glass 5 skrambu drošs ekrāns, HDR10+ atbalsts
    • Procesors:  Qualcomm Snapdragon 855 Plus, Adreno 640 video apakšsistēma
    • RAM un atmiņa: 8 GB RAM + 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 5 (A2DP, LE, aptX HD), 4G
    • Kameras: trīs kameru sistēma – 48 megapikseļi, f/1.6, 26 mm (wide), 1/2″, PDAF, lāzera autofokuss, OIS; 16 megapikseļi, f/2.2, 17 mm (ultrawide); 12 megapikseļi, f/2.2, 51 mm (telefoto)
    • GPS: ar dubultās uztveršanas A-GPS, GLONASS, BDS, Galileo
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs aiz ekrāna aizsargstikla, ātra akumulatora uzlāde (30 W), NFC, USB 3.1 Type-C
    • Izmēri un svars: 160.9 x 74.4 x 8.1 mm, 190 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 3800 mAh
    • Krāsas: Frosted Silver vai Glacier Blue
    • Cena:  599 eiro (8 GB RAM + 128 GB)

    Izskats un uzbūve

    Uzreiz pasaku vienu – vismaz man OnePlus 7T šķiet absolūti lielisks viedtālrunis gandrīz visās savās izpausmēs. No uzbūves viedokļa man nepatika tikai viena lieta, par to parunāsim nedaudz vēlāk. Toties viss cits izdevies tuvu perfektam.

    Korpuss ne ar ko neatpaliek no jūtami dārgākā OnePlus 7 Pro, arī to sedz stikls, bet mums vēl arvien nākas iztikt bez bezvadu uzlādes, kas jau sāk kļūt nomācoši. Bezvadu uzlāde būtu patīkams nieciņš, bet vismaz man tā nešķiet pietiekami ātra, lai es satrauktos par bezvadu uzlādes neesamību. Forši būtu, ja bezvadu uzlāde spētu viedtālruni uzlādēt līdz pusei 30 minūšu laikā jeb viena brauciena laikā no Rīgas viena krasta uz otru. Jā, tad šī nianse būtu noderīga automašīnā – iemet turētājā, uzlādē, lieto. Bet ar šībrīža lādēšanas ātrumiem nejūtu absolūtu nepieciešamību pēc bezvadu uzlādes. Iespējams, citiem ir savādākas domas.

    Visi pieslēgvietu un pogu izvietojumi ir identiski ar OnePlus 7 Pro, pieejama arī skaņas signāla regulēšana ar slidināmu pogu. Pat SIM atvilktne abos viedtālruņos izvietota vienā vietā.

    No vecākiem OnePlus modeļiem jauno OnePlus 7T atšķir aizmugurē izvietoto kameru novietojums un kopējais kameru kopas dizains ar vienu lielo logu, aiz kura izvietotas kameru acis. Neesmu liels šādas filozofijas fans, jo tomēr lielāks kameru acu laukums tās teorētiski padara trauslākas, bet viennozīmīgi izskatās gana moderni un interesanti.

    Tagad pieķersimies pie mazāk patīkamām OnePlus 7T niansēm. No uzbūves viedokļa man nepatika tikai viena lieta – viedtālruņa skaļruņu izdotā skaņa ir atbaidoša. It kā tiek solīts, ka OnePlus 7T ir stereo skaļruņi, bet faktiski skan varbūt pusotrs skaļrunis, skaņa ir kā zemē nosviestai skārda bundžai. Šajā parametrā OnePlus 7 Pro ir būtiski pārāks.

    Ekrāns

    Par OnePlus 7T ekrānu radās divējādas sajūtas. No vienas puses ir superīgi, ka ražotājs ar 90 Hz Fluid AMOLED tehnoloģiju aprīkojis arī lētāko OnePlus 7T, kaut arī iepriekš 90Hz ekrāns bija tikai Pro modelim. Uz ekrāna pat uzlīmēta plēve no rūpnīcas. Jārēķinās, ka OnePlus 7T ir neliels ekrāna izgauzums, kas vismaz manās acīs ir nedaudz labāk par izbīdāmo kameru OnePlus 7 Pro modelī, kur pašiņu kamera vienmēr bija noklāta ar kabatas putekļiem.

    Saprotami, ka kaut ko vajadzēja ziedot, lai OnePlus 7T atšķirtu no Pro modeļiem – ziedota ir ekrāna izšķirtspēja un arī OnePlus 7T ekrāns ir plakans, kamēr OnePlus 7 Pro un 7T Pro tas ir ar liektiem sāniem. Labā ziņa ir tā, ka OnePlus 7T ekrāns ir ar nedaudz labāku kontrastu, vismaz tā šķiet pēc abu viedtālruņu salīdzināšanas dzīvē.

    No otras puses – bija iespēja nolikt blakus OnePlus 7T un arī nedaudz vecāko OnePlus 7 Pro, varu sacīt, ka OnePlus 7 Pro ar visu vecāko procesoru un lielāku ekrāna izšķirtspēju darbojas nedaudz raitāk. Pieļauju, ka te ir runa par programmatūras optimizēšanu, un arī jaunais OnePlus 7T pavisam drīz darbosies vienlīdz raiti.

    Vienīgā lielā atšķirība OnePlus 7T ar abiem Pro modeļiem – ekrāna apmales lētākajam modelim ir jūtami platākas, bet te jau atkal Pro modeļiem talkā nāk noliektie sāni. Ja nesaliec OnePlus 7T un kādu no Pro modeļiem blakus, nemaz tik ļoti pamaļu platums nav acīs lecošs.

    Austiņas

    Kopā ar OnePlus 7T viedtālruni tika saņemtas OnePlus Bullets Wireless 2 bezvadu austiņas, tāpēc arī pāris vārdi par tām. Uzskatu, ka Bullets Wireless 2 ir tikai divi plusi – tās skan ļoti labi, kā arī tās ir ērtas. Ir dzirdētas kādu nieku labākas Bluetooth austiņas, bet tās arī maksāja uz pusi vairāk. Bullets Wireless 2 ir Bluetooth 5.0 savienojums ar aptX HD atbalstu.

    Neesmu pārliecināts, ka man patīk Bullets Wireless 2 izslēgšana – tev vienkārši nākas austiņu uzgaļus ar magnētu palīdzību salīmēt kopā, tad arī Bullets Wireless 2 izslēdzas. Man parasti somā Bullets Wireless 2 bija atvienojušās viena no otras, ieslēgušās un patērējušas akumulatora enerģiju. Šī ir superīga ideja mūzikas pauzēšanai, salīmējot austiņas kopā (faktiski tā arī austiņas darbojas), bet izslēgšanai šāda ideja, manuprāt, nav ideāla. Bullets Wireless 2 nāk komplektā ar silikona maciņu, tas nedaudz palīdz pret austiņu atlipšanu un attiecīgi bezjēdzīgu ieslēgšanos somā.

    OnePlus sola, ka ar vienu uzlādi Bullets Wireless 2 darbojas līdz 14 stundām, bet man izskatās, ka austiņu darbība ir aptuveni 7 līdz 8 stundas, atkarībā no skaļuma un arī gaisa temperatūras. Interesanti, ka arī austiņām ir Wrap Charge ātrā uzlāde, kas akumulatoru piedzen ar enerģiju aptuveni 20 minūšu laikā.

    Visai interesanta ir funkcija, kas ļauj ar sapārošanas pogas divkāršu nospiešanu pārslēgties starp divām Bluetooth ierīcēm (piemēram, dators un viedtālrunis), kas jau iepriekš savienotas ar Bullets Wireless 2. Austiņas saprotas ar Android, iOS, Windows, Mac un citām ierīcēm. Quick Pair ļoti ātrais savienojums gan pieejams tikai kopā ar OnePlus 5/ 5T/ 6/ 6T/ 7/ 7 Pro/ 7T/ 7T Pro viedtālruņiem.

    Bullets Wireless 2 cena ir 99 eiro, par šādu naudu vismaz pāris reizes apdomātu iespējamās alternatīvas, bet tas nenozīmē, ka austiņas ir sliktas.

    Saskarne

    OnePlus 7T Oxygen OS pielāgojumi ir nelieli, pat nemanāmi, ja tā kārtīgi neieskatās. Pieejama tumšā vizuālā tēma, kad gan jau bija pieejama arī pirms Android 10 atnākšanas, OnePlus launčeris ar divām fontu izvēlēm pirmreizējās iestatīšanas laikā, pieejamas ikonu pakas (vari bez bēdu uzstādīt jebkuru ikonu paku OnePlus launčerim no Play veikala), vari pārslēgties uz spēlīšu dzenāšanas vai lasīšanas režīmu (to iestatījumus iespējams pieregulēt).

    Spēlīšu dzenātāji novērtēs iespēju ierakstīt ekrānā notiekošo, lai pēcāk to izvietotu YouTube. Varēsi arī ierakstīt spēles skaņas un viedtālruņa mikrofona uztvertās skaņas (savu gānīšanos par pretinieka māti u.tml.).

    Zen Mode atļauj tev pašam ierobežot savu atkarību no viedtālruņa izmantošanas. Aktivizēts Zen Mode režīms 20 minūtes ļauj tavām acīm un galvai atpūsties no sociālo tīmekļu ārprāta. Tajā laikā pieejami zvani un foto uzņemšanas lietotne.

    Nez kāpēc izlemts no Oxygen OS aizvākt visai foršo digitālo ekvalaizeri līdz ar Android 10 nonākšanu viedtālruņos (OnePlus 7 Pro ar 9 Pie bija, pēc Android 10 pazuda, un arī OnePlus 7T ekvalaizera nav).

    Ātrdarbība

    Jau iepriekš minēju, ka OnePlus 7T ikdienā šķiet mazāk plūdens par OnePlus 7 Pro, bet tas, visticamāk, tiks salabots tuvāko mēnešu laikā.

    Sintētiskās veiktspējas testos OnePlus 7T uzrādīja ļoti līdzīgus darbības ātrumus ar citiem Snapdragon 855 un 855 Plus viedtālruņiem, vien Antutu testos OnePlus 7T pamanījās iegūt nenormāli augstu rezultātu. Atsevišķi sintētiskās veiktspējas testi parādā pāris procentu pieaugumu, kad Snapdragon 855 salīdzina ar 855 Plus viedtālruņiem.

    Kopumā OnePlus 7T nepārsteidza ar savu darbības ātrumu, bet šis vēl arvien ir viens no visātrākajiem viedtālruņiem pasaulē. Kaut kam piesieties ir kā minimums nepareizi.

    Akumulators

    Viedtālrunim ir Li-Po 3800 mAh akumulators un 30W (Warp Charge) ātrā uzlāde. Ar vienu uzlādi divas dienas nekādi neizdosies nodzīvot, bet te arī jāņem vērā, ka OnePlus ar saviem programmatūras pielāgojumiem gandrīz neko no lietotnēm un lietotņu darbības fonā neapstādina.

    Warp Charge nodrošina uzlādi no 0 līdz 35% aptuveni 15 minūtēs, līdz 60% pusstundā un līdz 100% aptuveni 1 stundā un 25 minūtēs. Nav nekāds rekords, bet būs gana. Ātrai lādēšanai būs jāizmanto tikai un vienīgi OnePlus radīts Warp Charge lādētājs, ar citu ražotāju lādētājiem OnePlus 7T varēsi uzlādēt, bet tad līdz 100% tiksi aptuveni divās stundās vai pat nedaudz ilgākā laikā.

    Foto

    OnePlus 7T ir trīs galvenās kameras un pašiņu kamera, kas atrodas ekrāna iegrauzumā. Šoreiz OnePlus 7T piedāvā tikai divkāršu optisko palielinājum, kamēr Pro modeļos ir 3x optiskais palielinājums. Te gan jāsaka, ka vismaz OnePlus 7 Pro gadījumā ražotājs faktiski nodrošināja 2.2x optisko palielinājumu, tālāk jau bija digitālais palielinājums. Arī OnePlus 7T saņēmis 117 grādu platleņķa kameru.

    Labos gaismas apstākļos, protams, viss ir labi vai pat lieliski ar OnePlus 7T fotogrāfijām. Visai labi darbojas sejas atpazīšana un attiecīgi asuma iestatīšana un gaismas mērīšana uz cilvēka seju. Salīdzinoši visai vienmērīgi darbojas visas trīs kameras, nav tā, ka viena labos gaismas apstākļos būtu būtiski pārāka par kādu citu, kā tas redzēts vairākos citos viedtālruņos.

    OnePlus 7T ļoti saprātīgi izmanto HDR, lai uzlabotu attēlu, te nekādas problēmas neredzēju ne mūsu pelēcīgajā rudenī, nedz arī dienvidvalstu salu piemīlīgajos Saules staros. Vienīgās lielās problēmas sākas, ja gaismas stari tieši tiek iekšā objektīvā, tad gan attēls būs sačakarēts, bet šī nav OnePlus 7T unikāla problēma.

    Protams, tikko ir sliktāks izgaismojums, tā būtu ieteicams izmantot galveno 48 megapikseļu kameru, nevis aktivizēt platleņķa vai telefoto kameras.

    Noteikti daudz piestrādāts pie Nightscape režīma (nakts režīma), tas beidzot strādā atbilstoši gaidītajam. Sanāca pabūt visai lielās alās ar nožēlojamu mākslīgo izgaismojumu, bet nakts fotogrāfijas bija dēvējamas pat par tīri feinām. Var jau sūdzēties, ka fotogrāfijas nedaudz atgādina komiksus ar melnām kontūrām un pārspīlētām krāsā, bet šaubos, vai kādam citam ražotājam ir izdevies iegūt ērtāk lietojamu nakts režīmu, kam nav nepieciešams izmantot statīvu.

    Faktiski OnePlus 7T ar Nightscape režīmu ļoti sliktos gaismas apstākļos redz to, ko cilvēka acs vairs nespēj ieraudzīt. Un tas tiek panākts bez statīva! Super! Četras zemāk redzamās ir Nightscape fotogrāfijas.

    Nobeigumā

    Droši vien jau būsiet pamanījuši, ka šoreiz esmu visai lielā sajūsmā par OnePlus 7T, jo te tiešām nav, ko nemīlēt. OnePlus pacenties, lai lētākais OnePlus 7T saņemtu galvenos labumus no 7 Pro un 7T Pro – ātru procesoru, līdzīgas kameras, 90 Hz ekrānu, ātru atmiņu un ļoti kvalitatīvu uzbūvi. Jā, protams, ir pāris nianses, kas OnePlus 7T Pro modelim ir augstvērtīgākas, bet neesmu pārliecināts, ka šoreiz ir jēga piemaksāt aptuveni 150 eiro par liektu malu ekrānu ar augstāku izšķirtspēju un 256 GB atmiņu.

    Pačukstēšu, ka liekto sānu ekrāns ir būtiski mazāk aizsargāts, tam arī nevar uzlikt koverīti, kas pilnībā pasargātu ekrāna malas, jo tās vienkārši ir noliektas pār korpusu. OnePlus 7 Pro (par OnePlus 7T Pro nevarēšu pastāstīt) ir būtiski smagāks un jūtami neērtāks par OnePlus 7T ikdienā, kas arī man liktu nosliekties par labu OnePlus 7T.

    Kā potenciālo pircēju mani nedaudz atbaidītu tikai viena OnePlus 7T atmiņu versija ar 8 GB RAM (par šo noteikti nav sūdzību), bet tikai 128 GB atmiņa varētu mūsdienās tik ātram viedtālrunim būt nedaudz par īsu. It īpaši, ja sāk lādēt iekšā OnePlus 7T visādas modernās šaudīšanās spēles un filmēt 4K video.

    Vismaz man lielākā nepatika ir pret OnePlus 7T skaļruņiem, kas darbojas tiešām atbaidoši, kā arī OnePlus izveidoto lādētāju, jo OnePlus viedtālruņi visai slinki lādējas ar citu ražotāju uzlādes ierīcēm. Ja daudz pārvietojies ar auto, nāksies padomāt par auto lādētāju ar Wrap Charge.

    Cenas un ātrdarbības attiecības ziņā OnePlus 7T varētu tuvoties tikai ASUS ZenFone 6, bet ZenFone 6 bija vairākas ievērojamas problēmas citos parametros.

    Patika

    • ne-Pro sērijai vairs nav Lite, bet gan drīzāk Xperia Compact filozofija
    • Kontrastains 90 Hz ekrāns
    • Milzu jauda
    • Pieklājīgs akumulators

    Ne tik ļoti patika

    • Draņķīgi skaļruņi
    • Salīdzinot ar 7 Pro modeli – tomēr nav tik plūdena darbība
    Saprotama cena, flagmaņu iespējas.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    8
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    7
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    8
    Kameras
    7
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Puteklis
    05.11.2019 15:09

    Jā, “kompaktais”, 6,5 collu ekrāns… :D Drīz, ja telefons lien iekšā auto bagāžniekā, tad tas būs kompakts, šo te modeli jau vairs ne visās bikšu kabatās ieliksi.

    Quo vadis?

    Rūdolfs Rancāns
    05.11.2019 16:30
    Reply to  Artis Ābols

    Varbūt cilvēki vienkārši gribētu.. izvēli?!?

    Puteklis
    07.11.2019 09:25
    Reply to  Artis Ābols

    Es jau saprotu, ka mode pašlaik ir uz samērā lieliem viedtālruņiem. Bet 6,55 collu ekrānu par kompaktu es pat šajā ērā nesauktu, tas tomēr ir samērā daudz salīdzinot ar citiem telefoniem, kaut to pašu iPhone. Pats priecājos, ka Sony Xperia Compact sēriju vēl vismaz idejiski turpina Samsung ar S10e. Citādi vispār nebūtu no kā izvēlēties, ja neskaita kādus vecus modeļus.

    Kursors.lv
    05.11.2019 17:43
    Reply to  Puteklis

    Kompakts pret OnePlus 7T Pro.

    Ainars
    05.11.2019 15:26

    OnePlus telefoniem jau latviešu valodas joprojām laikam nav?

    Cipans
    05.11.2019 22:45

    tomēr ir visai dīvaini lasīt vienā tekstā kopā “flagmanis”, “viens no visātrākajiem”un – “nedarbojas gana plūdeni”
    Ja ar tādiem parametriem tas kaut kā ir redzams, tad…

    Artis Abols
    06.11.2019 07:55
    Reply to  Cipans

    Jauda kā procesora veiktspēja un plūdena darbība nav gluži viens un tas pats.

    azad
    24.01.2020 10:58
    Reply to  Artis Abols

    Kam tad to jaudīgo procesoru vajag, ja nedarbojas viss plūdeni?

    asd
    06.11.2019 09:58

    Kā īsti ir ar to kameru? Ja ir svarīga bilžu kvalitāte vai šis ir ok variants? Kā ar krāsām, vai gadījumā nav pārāk izskaistinātas bildes, kas neatbilst reālā situācijā? Un kā ar makro?

    p.s. Skatot bildes, jūsu lapā, to apakšējā daļa ir tumša. Tas ir traucējoši un rada iespaidu, ka kat kas nav ok. Domāju, ka to vajadzētu pamainīt.

    asd
    06.11.2019 10:57
    Reply to  asd

    Un vēl: salīdzināju LG g8s vērtējumu ar šo. Nav īsti saprotams kurš kuru!
    Vari pačukstēt kurš labāks?

    wils
    06.11.2019 11:33
    Reply to  asd

    Telefonu kameru salīdzināšanai parasti izmantoju šo linku (cerams, neuzskatīs par reklāmu) – https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=9816&idPhone2=9689&idPhone3=9536
    p.s. Telefonu modeļus var mainīt

    asd
    06.11.2019 12:13
    Reply to  wils

    Jā, šo biju piemirsis. Paldies!

    08.11.2019 11:52
    Reply to  asd

    Lg G8s par labu runā uzticama 3D sejas skenēšana, IP mitruma,putekļu aizsardzība, militārais standarts un bezvadu uzlāde. 7T piedāvā ietilpīgāku akumulatoru, šaurākas apmales ap ekrānu un noslīpētāku programmatūru.

    asd
    06.11.2019 12:14
    Reply to  Artis Ābols

    Paldies par info!

    Reklāma
    Saprotama cena, flagmaņu iespējas.OnePlus 7T apskats - kompaktais flagmanis