Web Analytics
More
    Reklāma

    AOC un Philips prezentē jaunos monitorus un informē par jomas tendencēm

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļas nogalē Kursors.lv devās uz saulaino un silto Valensiju, lai iepazītos ar AOC un Philips jaunākajiem produktiem, kā arī uzzinātu aktuālās displeju jomas tendences. Šajā mediju pasākumā abi displeju zīmoli atklāja savus jaunākos produktus gan geimeriem, gan biznesa lietotājiem.

    Preses pasākuma sākumā žurnālisti tika iepazīstināti ar tendencēm. Geiminga monitoru tirgū pagājušā gada noslēgumā līderis bija AOC ar 22% tirgus daļu. Gadu no gada pieaug arī pats geiminga produktu tirgus, jo paliek vairāk pašu spēlētāju gan uz konsolēm, gan datoriem.

    Reklāma

    Ja runājam konkrēti par tehnoloģijām, tad monitoru jomā galvenie to attīstības virzieni ir trīs:

    • Izšķirtspēja: Arvien augstākas izšķirtspējas kļūst pieejamākas cenas ziņā.
    • Atsvaidzes ātrums: Te ir divi apakšvirzieni. No vienas puses, arvien pieejamākas cenas ziņā kļūst 165Hz un 180Hz tehnoloģijas, un no otras – sāk parādīties īpaši augstas atsvaidzes ātrumi, kā 240Hz vai 280Hz+.
    • Paneļa tips: OLED displeji kļūst arvien lētāki un šobrīd sāk parādīties pirmie produkti, kas aprīkoti ar MiniLED tipa paneļiem.

    Tā kā uzņēmumam MMD pieder šie abi monitoru zīmoli, ir interesanti noskaidrot, kā ražotājs pats pozicionē tos. Kā redzam attēlā zemāk, AOC geimeru monitori tehniski ir līdzīgi Philips EVNIA sērijas monitoriem, taču galvenā atšķirība ir dizainā. AOC gadījumā tas ir agresīvāks un kliedzošāks (paskat, kādas man formas un gaismiņas!), bet Philips EVNIA monitori ir veidoti krietni atturīgākā dizaina valodā.

    Kad esam sapratuši abu monitoru zīmolu pozicionējumu, varam detalizētāk pievērsties konkrēto zīmolu produktu kategorijām. Sekojošie attēli lieti noderēs tiem, kas līdz šim nav iedziļinājušies AOC un Philips geiminga monitoru jomā. No vienkāršākajiem un lētākajiem produktiem uz tehniski spēcīgākiem un dārgākiem abu zīmolu monitorus var iedalīt šādi:

    • AOC Gaming → AGON → AGON PRO
    • Philips EVNIA 3000 sērija → EVNIA 5000-6000 sērijas → EVNIA 7000-8000 sērijas

    Tagad parunāsim par AOC jaunajiem monitoriem

    Cenas ziņā pieejamāko AOC Gaming produktu kategoriju papildina divi jauni monitori: C27G4XE un C27G4ZXU. Abi ir 27 collu monitori, kas aprīkoti ar ieliektu VA paneli un darbojas ar Full HD izšķirtspēju nodrošinot 280Hz attēla atsvaidzi. Monitori būs pieejami jau šovasar un mazliet dārgākais C27G4ZXU modelis papildus piedāvās augstuma regulāciju un USB haba funkciju.

    Tāpat AOC Gaming sērijā ir arī trīs jauni 180Hz atsvaidzes monitori. Q27G4XN un CQ27G4X pieejami 27 collu izmērā, bet CQ32G4VE – nepilnu 32 collu monitors. Visi šie monitori darbojas ar QHD izšķirtspēju un izmanto VA paneli. 27 collu versijās varam izvēlēties plakanu vai ieliektu monitoru. Visi trīs jaunie monitori būs pieejami jau jūlijā un maksās no 239 eiro.

    Savukārt, jaudīgākajā AGON PRO kategorijā mums tika prezentēti divi jaunumi. AG246FK ir 24 collu TN tipa monstrs ar vājprātīgi augstu 540Hz atsvaidzi pie Full HD izšķirtspējas, bet AG256FS izmanto IPS tipa paneli un pie tādas pašas Full HD izšķirtspējas nodrošina 390Hz atsvaidzi, kas arī ir ļoti daudz. Šie monitori tiek mērķēti e-sportistiem un būs nopērkami jau jūlijā.

    Starp citu, tiem kas nezina, šiem monitoriem var būt dažādu veidu kājas. Ja modeļa nosaukumā redzam burtu “X”, tad tas nozīmē, ka tiek izmantotas t.s. eSports kājas, bet, ja redzam burtu “V”, tad kāja būs pierastākā V formā. Šai niansei ir praktiska nozīme.

    Philips EVNIA zīmolam vēl vairāk jaunu monitoru

    Philips EVNIA pusē mums ir vēl vairāk jaunumu. Sākot no pieejamākajiem modeļiem – Philips papildina 3000/5000 sērijas deviņiem jauniem modeļiem dažādos izmēros un cenas jaunajiem monitoriem sākas no nepilniem 160 eiro. Jaunie monitori būs pieejami jau sākot no nākamā mēneša.

    Kāpjot pa produktu kategoriju pakāpieniem, nonākam pie Philips ENVIA 6000 sērijas produktiem. Te mums ir viens jaunums – 34M2C6500. Šis monitors izmanto ieliektu QD-OLED paneli un pie WQHD izšķirtspējas nodrošina 175Hz atsvaidzi. Šis monitors nepiedāvā USB habu un skaļruņus un tādējādi ir par 100 eiro lētāks nekā iepriekš pieejamais 34M2C8600 modelis, kas visādi citādi tehniski ir tāds pats produkts.

    Philips EVNIA 27M2N8500 un 32M2N8900 monitori izmanto jaunākās paaudzes QD-OLED paneļus un pieejami divos izmēros – 27 un 32 collās. Abi monitori piedāvā arī augstu atsvaidzi un interesesantāks man šķita tieši mazākais modelis, kam līdzīgi kā iepriekš pieminētajiem monitoriem uz skaļruņu neiekļaušanas rēķina ir būtiski samazināta cena. Proti, 27M2N8500 mēs jau drīz varēsim nopirkt par nepilniem 800 eiro.

    Visiespaidīgākais pasākumā redzētais monitors viennozīmīgi bija Philips EVNIA 49M2C8900L. Šis 49 collu ieliektais milzis ir patiešām iespaidīgs. Monitors izmanto iepriekšējās paaudzes QD-OLED paneli un pie DQHD izšķirtspējas spēj nodrošināt 144Hz atsvaidzi. Vēlreiz uzsveru, “dabā” šis monitors izskatās patiesi iespaidīgi!

    Philips 49M2C8900L

    Pasākumā arī tika paziņots, ka Philips kļūst par pirmo geiminga monitoru ražotāju, kas sadarbosies ar Microsoft un izmantos viņu izstrādāto Dynamic Lightning apgaismojuma sistēmu. Atbalsts būs pieejams Philips EVNIA 6000-8000 sēriju monitoriem, kam ir Ambiglow apgaismojums un arī iebūvēti USB habi.

    Tehnoloģijas kļūst pieejamākas

    Lai arī man acu priekšā joprojām ņirb daudzo izziņoto modeļu nosaukumi, tomēr galvenā atziņa, ko es no šī pasākuma ielāgoju – arī monitoru jomā tehnoloģijas ar katru gadu kļūst arvien pieejamākas. Vairs nav nekāds pārsteigums pārsimts eiro vērtos monitoros ieraudzīt augstas izšķirtspējas vai lielus atsvaidzes ātrumus, bet pieejamāki kļūst arī iepriekš ļoti dārgi paneļu tipi. Praksē tas nozīmē, ka varam uzmanīgi papētīt monitoru piedāvājumu veikalos un padomāt vai nav īstais laiks nomainīties uz modernu monitoru, lai mūsu spēles ieraudzītu jaunās krāsās un ātrumos.

    Starp citu, pie mums jau ir ceļā daži jauni monitoru modeļi un tuvāko pāris mēnešu laikā publicēsim to apstus. Tikmēr vari ieskatīties mūsu iepriekš publicēto datoru komponenšu apskatu kategorijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    26.04.2024 13:12

    Klau Fīlips: kur ir mans jaunais 55+ collu ekrāns ar 144Hz atsvaidzi ko es apsvērtu arī nopirkt?

    EAe
    02.05.2024 21:43

    Virsraksts mums pasaka ka tiks pastāstīts par tendenci, ne tikai par reklāmu. Jūtos pievilts.

    Reklāma