Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānijā apsver aizliegt viedtālruņu pārdošanu bērniem, kuri jaunāki par 16 gadiem

    Jaunākie raksti

    Ziņots, ka Lielbritānijas ministri apsver aizliegt viedtālruņu pārdošanu bērniem, kuri ir jaunāki par 16 gadiem. Priekšlikuma pamatā ir vairāku aptauju rezultāti, kuri apliecina sabiedrības atbalstu šādam ierobežojumam.

    Valdība pirms diviem mēnešiem izdeva norādījumus par mobilo tālruņu lietošanu Anglijas skolās, taču pēc vairākām kampaņām tiek apsvērti arī citi ierobežojumi, lai labāk aizsargātu bērnus. Pērn nogalinātās 16 gadus vecās Briannas māte Estere aicinājusi noteikt vecuma ierobežojumu viedtālruņu lietošanai un stingrāku kontroli pār piekļuvi sociālo mediju lietotnēm.

    Reklāma


    Martā veiktajā “Parentkind” aptaujā, kurā piedalījās 2496 vecāku, secināts, ka vairāk nekā puse jeb 58% uzskata, ka valdībai vajadzētu aizliegt viedtālruņu pārdošanu bērniem līdz 16 gadu vecumam. Savukārt vairāk nekā 80% vecāku uzskata, ka viedtālruņi ir “kaitīgi” bērniem un jauniešiem.

    Citā aptaujā, ko veica “More in Common”, atklājās, ka 64% respondentu atbalsta viedtālruņu pārdošanas aizliegumu personām, kuras ir jaunākas par 16 gadiem. Arī citās iepriekš veiktās aptaujās lielākā daļa respondentu pauda atbalstu šim priekšlikumam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    11.04.2024 11:20

    Un cik tad tālruņi tiek pārdoti personām, kas jaunākas par 16 gadiem? Sīkajiem tak nav naudas, visus pirkumus tak veic vecāki! Neticu, ka fāteris iedod savam 10 gadus vecajam bērnam 1500 eur un pasaka, ej nopērc sev Iphone.

    Dimants
    12.04.2024 01:58

    Ja viedierīce ar MI funkciju nonāktu ‘kāpēcīša’ rociņās, kurš ar saviem jautājumiem un trīskāršu pārliecināšanos par katru atbildi, ātri vien “uzkarsēs” serveri.

    Reklāma