Web Analytics
More
    Reklāma

    EcoFlow DELTA Max pārnēsājamā akumulatora apskats

    Jaunākie raksti

    Kad mēs 2021. gada nogalē praktiski iepazināmies ar EcoFlow RIVER mini wireless akumulatoru, pirmais iespaids bija tāds divējāds. No vienas puses, ierīce tehniski piedāvā noderīgas iespējas, bet no otras – produkts veidots no glancētas plastmasas un atstāj tādu diezgan meh iespaidu. Bet tad pagājušā gada pašās beigās mums bija iespēja iepazīties ar EcoFlow River 2, River 2 Max un River 2 Pro akumulatoriem tur jau bilde bija krietni gaišāka – tās ir ne tikai funkcionāli bagātīgas, bet tagad arī smuki nostrādātas ierīces!

    Tā kā mums bija plāns ar mūsu lietoto elektroauto nobraukt 1000km testu, tad šova nolūkos mūsu draugiem no EcoFlow uzprasījām pēc kādas makanākas portatīvās spēkstacijas. Mūsu lūgums ne tikai tika uzklausīts, bet arī apmierināts – uz testu saņēmām iespaidīgo EcoFlow DELTA Max (2000) akumulatoru. Latvijā šādu ierīci var nopirkt par kādiem 1300+ eiro. DELTA Max (1600) mazo brālīti Latvijā varam nopirkt par cenu jau zem 1000 eiro atzīmes.

    Reklāma

    Ņem arī vērā, ka ir pieejamas arī jaunāka EcoFlow DELTA 2 Max versija, kas izmanto cita tipa enerģijas krātuvi (LiFePO4 elementus) un nodrošina citus jaudas un ilgmūžības parametrus.

    Šo akumulatoru var iegādāties ar 1.6kWh vai 2kWh ietilpību un abos gadījumos akumulatoram varam pieslēgt līdz diviem papildus EcoFlow akumulatoriem (līdz kopējai sistēmas ietilpībai – 6kWh), kā arī pievienot saules paneļus līdz 800W jaudai (ierīcē ir iebūvēts invertors). Hei, EcoFlow pat piedāvā paši savu ģeneratoru ar ko varam vai nu darbināt savas ierīces, vai uzlādēt citus EcoFlow produktus.

    Ražotājs sola, ka šo akumulatoru varēsim no 0-80% uzlādēt stundas laikā. Kad ierīce ir uzlādēta, ar to varēsim pabarot teju visas mūsu mājsaimniecībā esošās ierīces līdz pat 4600W maksimālajai jaudai (normālā 230V maiņstrāvas jauda ilgstošākai darbībai ir līdz 2400W). Tādējādi ar šādu akumulatoru mēs varam pārciest ne pārāk ilgus elektrības pārrāvumus mājoklī vai arī pabarot mūsu mobilās un ne tikai mobilās ierīces kādā tuvākā vai tālākā ceļojumā.

    EcoFlow DELTA Max (2000) ir pamatīgi uzbūvēta ierīce!

    EcoFlow DELTA Max (2000) ir diezgan iespaidīga 22kg svara produkts ar 49.7 x 24.2 x 30.5 cm izmēru. Tomēr tā kā akumulatoram ir pamatīgi uzbūvēti un parocīgi rokturi, to varēsim salīdzinoši ērti pārnēsāt. Ierīces izmēri ļauj to novietot mašīnā uz grīdas priekšā sēdeklim, ja nu plānosim to uzlādēt no mašīnas 12V lādētāja (šāda iespēja ir un komplektā saņemsim pat šādu uzlādes kabeli) vai darbināt kaut kādas rijīgākas ierīces.

    Kā varam redzēt attēlos – abpus akumulatoram ir ventilatoru atveres un ventilatoru troksnis ir diezgan labi dzirdams. Ventilatori darbojas tad, kad ierīce tiek uzlādēta un tad, kad tai pieslēdzam pavisam prasīgu energoierīci.

    Vienā ierīces sānā zem gumijas vāciņiem atradīsim divas papildus akumulatoru pieslēgvietas. Te varam pieslēgt citus EcoFlow akumulatorus un paplašināt kopējo akumulatoru sistēmas ietilpību līdz iepriekš pieminētajiem 6kWh. Ja runājam par gumiju, tad pats akumulators balstās uz pamatīgām gumijas kājām un to pat gribēdami nevarēsim viegli aizstumt prom. Smags verķis, kas ļoti labi turās savā vietā!

    Ierīces priekšpusē atrodas labi nolasāms digitālais displejs, kas attēlo informāciju par akumulatora uzlādes stāvokli, kā arī uzlādes un izlādes jaudu. Ērti, ka akumulators šajā displejā attēlo aptuveno aplēsi, cik daudz stundām pietiks enerģijas pie patreizējā patēriņa. Super vienkārša un saprotama metrika vairumam no mums.

    Zem displeja atradīsim četrus USB-A portus no kuriem divi ir “ātrie” un divus USB-C portus ar 100W Power Delivery atbalstu modernāku ierīču uzlādei. Akumulatora lietošana ir ārkārtīgi vienkārša – pieslēdzam pie tā darbināmo vai uzlādējamo ierīci un tā sāk uzlādēties vai darboties.

    Kā redzam displejā, ierīce rāda līdz pilnai uzlādei nepieciešamo laiku

    Savukārt, akumulatora aizmugurē atradīsim četras Schuko pieslēgvietas mūsu lielā izmēra ierīcēm (ilgstoši tās var darbināt ierīces līdz 2400W kopējai jaudai), kā arī 12.6V/10A auto lādētāju (“piepīpētāja” ports) un tam blakus ir divi DC5521 porti, kas arī nodrošina 12.6V, bet 3A strāvu. Īsumā – pie šāda akumulatora varam slēgt klāt kaut sildītājus, cepeškrāsnis un fēnus. Kādu laiku tie spēs darboties.

    Starp citu, viens no pielietojumiem šādam akumulatoram varētu būt nepārtrauktās barošanas avots. Te gan jāņem vērā, ka ražotājs sola pārslēgšanos starp režīmiem 30ms laikā un tas var nebūt pietiekami visiem datoriem un tamlīdzīgi jūtīgām ierīcēm.

    Zem vāciņa ir paša akumulatora uzlādes pieslēgvieta, pieslēguma vieta saules paneļiem (tos varam nopirkt no EcoFlow vai izmantot paši savējos), drošinātājs un slēdzis ar kuru varam mainīt uzlādes jaudu.

    Komplektā iekļauti visi nepieciešamie kabeļi

    Komplektā iekļauti arī vairāki noderīgi kabeļi. Nākamajā bildē redzamais kabelis izmantojams, lai akumulatoru uzlādētu no sienas rozetes. Bildi zemāk redzam kabeli ar kuru varam šo akumulatoru uzlādēt no mašīnas “piepīpētāja” un otrs ir DC5521 uz DC5525 kabelis, lai darbinātu ierīces, kurās varam kaut ko tādu iespraust. Šādas ierīces varētu būt drošības kameras, tīkla aparatūra, LED paneļi u.c. “mazā” tehnika.

    Noderīga EcoFlow mobilā lietotne

    Šo produktu principā varam izmantot bez papildus ierīcēm vai lietotnēm, taču EcoFlow piedāvā arī visnotaļ ērtu lietotni ar kuru varam aplūkot, ko mūsu akumulators dara, kā arī pielāgot tā iestatījumus (piemēram, ja vēlamies samazināt uzlādes jaudu) vai iestatīt automatizācijas scenārijus. Šī lietotne ļauj arī pieslēgties akumulatoram, ja esam ārpus mājām, lai aplūkotu, kāds ir tā uzlādes stāvoklis. No lietotnes (un arī ar fiziskām pogām uz pašas ierīces) varam arī ieslēgt vai izslēgt portus akumulatora priekšpusē un aizmugurē.

    Ja plānojam šim akumulatoram pieslēgt lielas jaudas ierīces, kā fēnus, elektriskos sildītājus vai cepeškrāsnis, tad varu ieteikt aktivizēt X-Boost funkciju. Tā automātiski samazinās spriegumu un tādējādi ļaus ilgstošāk darbināt šādas lielākas jaudas ierīces.

    Lietotnē rekomendēju ielūkoties ierīces iestatījumu sadaļā, jo tur atradīsim ne tikai precīzu informāciju par konkrētās ierīces spējām, bet arī noderīgas funkcijas. Ja gribam, lai akumulators kalpotu ilgus gadus, varam ierobežot tā uzlādes un izlādes līmeņus, kā arī samazināt jaudas ar kādām ierīce tiek uzlādēta. Tāpat varam pēc mūsu vajadzībām pielāgot ierīces “aizmigšanas” laikus, jo ieslēgta šī ierīce tomēr jūtami ātri izlādējas pat, ja tai neesam neko pieslēguši. Pat ja to ikdienā neizmantosim, reizi dažos mēnešos būtu jānotrauš no tās putekļi un jāuzlādē.

    Ja šo akumulatoru iestrādāsim mūsu ikdienā, tad no mobilās lietotnes varam organizēt dažādus scenārijus. Piemēram, varam likt akumulatoram automātiski ieslēgt apgaismojumu pie noteiktiem apstākļiem vai darbināt kādas ierīces, piemēram, sildītājus mūsu vasaras mājā. Te katram pašam jāsaprot, kādi scenāriji būtu noderīgākie.

    Akumulatora ilgmūžība

    EcoFlow DELTA Max izmanto NCM tipa litija jonu elementus un ražotājs sola, ka akumulators spēs saglabāt 80%+ resursu līdz 800 uzlādes cikliem. Lai arī DELTA Max varam izmantot arī ziemas spelgonī līdz -20 grādu temperatūrai, uzlādēt šo ierīci ražotājs rekomendē tikai temperatūrās virs 0 grādiem pēc Celsija skalas. Šo ierīci nav paredzēts izmantot mitrumā, taču EcoFlow piedāvā iespēju iegādāties vairāku tipu somas no kurām viena ir arī mitruma droša.

    Lai arī 800 uzlādes cikli skan daudz, tomēr diez vai šī būs labākā ierīce, kuru izmantot ikdienā kā nepārtrauktās barošanas avotu vai vienkārši akumulatoru ikdienas lietošanai. Es drīzāk saskatu jēgu no šādas ierīces tad, ja mēs mēdzam doties ceļojumos ar ierobežotu piekļuvi elektrības pieslēgumam vai mūsu vasaras īpašumā stabils elektrības pieslēgums ir problēma. Apvienojumā ar saules paneļiem šāds akumulators varētu būt noderīgs off-grid atpūtnieku sabiedrotais.

    Plašs aksesuāru piedāvājums

    Vispār EcoFlow ir malači, jo pircējiem piedāvā ne tikai lieliski nostrādātus akumulatoru produktus, bet arī ļoti plašu aksesuāru klāstu dažādu kabeļu, somu un adapteru formā. No EcoFlow varam nopirkt arī dažādas jaudas tipu saules paneļus un būt droši, ka visi šie aksesuāri labi darbosies kopā ar šī zīmola akumulatoriem.

    Nobeigumā

    Nevar noliegt, ka EcoFlow produkti maksā ne to mazāko naudu, taču es ļoti rekomendēju ielūkoties EcoFlow mājaslapā, lai paši savām acīm redzētu, cik nopietni šis zīmols ir pievērsies enerģijas ierīču un aksesuāru ražošanai. Teju katrs spēs atrast sev piemērotāko akumulatoru un piemeklēt tieši sev noderīgākos aksesuārus.

    Arī uz mūsu testu sagādātā DELTA Max (2000) ierīce man šķita ļoti labi nostrādāta un bija noderīgs sabiedrotais vairāku nedēļu garumā. Jā, varbūt varētu gribēt, lai tas tik ļoti netrokšņo ar saviem ventilatoriem, taču nevar noliegt, ka ērta ir iespēja šo ierīci uzlādēt dažādos veidos (mašīnā, no Saules vai kāda cita ģeneratora) vai apvienot kopā vairākas EcoFlow ierīces.

    Un, jā, ar EcoFlow DELTA Max (2000) tik tiešām var uzlādēt elektroauto!
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Profs
    07.04.2024 22:05

    Mazliet jau komiski ir tādu verķi komplektācijā ar elektro auto izmantot – pēc tiem parametriem gan īsti nepārliecina par pielietojumu – man liekas 200-300 euro benzīna ģenerātors tomēr būs noderīgāka ierīce, jo tos 2kW varēs autonomā režīmā kādas 3-4 stundas dot un ja būs kanniņa līdzi – kaut vai visu nakti…

    Bats
    08.04.2024 10:47
    Reply to  Profs

    Jāsagaida, kad akumulatoru enerģijas blīvums vismaz dubultosies. 2kWh akumulators, izlaižot caur 1F uzlādes granny charger mašīnā spēs ielādēt max 1.8kWh, ar to var aizbraukt kādus 10-12km, stundu lādējot. Protams tādiem Bjorna testiem, kur šis brauc līdz mašīna apstājas un tad lādē lai tiktu tur pat blakus uz uzlādi, šis der, bet vadāt kā range extender bagāžniekā 1300eur 22kg bloku ar nieka 1.8kWh potenciālu ir nejēdzība.
    Atpūtniekiem ar mazo off-grid pirtiņu šis šķiet daudz piemērotāks, taču arī te ir jautājums vai labāka izvēle nebūtu elektroauto ar Vehicle to Grid štepseli, kur iespraust pagarinātāju. Ja esi laukos ieradies ar kādām 20-30kWh rezervē, tad pāris no tām pazaudēt uz gaismu, mūziku un ledusskapīti ir nieks. Tiesa, mazs 3 saules paneļu komplekts uz pirtiņas jumta, charge kontrolieris un kaut kāds lētais akumulators ap 2kWh dara to pašu, kopā izmaksājot tuvu šim EcoFlow, bet tam ir citi mīnusi – reizēm tas vienkārši stāvēs tur mēnesi no vietas nepieskatīts..

    Bats
    08.04.2024 10:56

    Funkcija iezīmēt teksta daļu rakstā un norādīt uz kļūdu tajā, kas tad aizietu pa taisno Kristapam, bija noderīga. Vairs nedarbojas.

    Last edited 22 days ago by Bats
    Karlis
    09.04.2024 22:40

    A mašīnu var piepīpēt? Parasto.

    Xiamuimui
    22.04.2024 16:54

    Torsionu strāvas?

    Gmb
    10.04.2024 14:13

    Šamējie aparāti ļoti labi ar saules paneli iet kopā. Tas arī faktiski galvenais viņu uzdevums, pie 220 lādēt, tas tā.

    Gmb
    10.04.2024 15:16

    Citas firmas! Pagājušo gadu nopirku priekš laukiem, kur vispār nav elektrība. OUKITEL PV200 salokāms saules bateriju panelis. un Bluetti EB70.

    Gmb
    11.04.2024 12:57

    Paldies!

    Rambo5
    12.04.2024 23:13

    Vācijas Amazonā cena 1078€. Man patīk skatīties kā banānu republikā ar zemākajām algām Eiropā ir cenas kā šveicē.

    Nelabojams
    15.04.2024 10:03
    Reply to  Rambo5

    Atpogāsi vēl pus tik par sūtīšanu, un tas pats vien sanāks… kopš kāda laika Amazonā (vācu) pērku tikai lietas, ko šeit tiešām nevar dabūt, jo piegādes izmaksas ir nenormālas.

    Biteme
    15.04.2024 10:10
    Reply to  Nelabojams

    amazonde nesūta ar DHL/DPD par 10-20 eirām?

    Nelabojams
    17.04.2024 14:08
    Reply to  Biteme

    Man gan vairāk izskatās, ka tie ir % no pasūtījuma, ierēķinot arī vēl gabarītus un svaru.

    Reklāma