Web Analytics
More
    Reklāma

    EcoFlow River 2, River 2 Max un River 2 Pro uzlādējamo elektrostaciju apskats

    Jaunākie raksti

    EcoFlow mums uz testu ir sagādājis River 2, River 2 Max un River 2 Pro, kas ir uzlādējamas elektrostacijas (pats ražotājs tās dēvē par elektrostacijām, tāpēc arī šeit tās dēvēsim tieši tāpat). River 2 sērijas iekārtas viena no otras atšķiras ar izmēriem, akumulatora ietilpību un arī pieslēgvietu skaitu. Protams, izmēros lielākās River 2 sērijas elektrostacijas piedāvās arī būtiski lielāku izejas jaudu.

    Vismaz manās acīs EcoFlow mazākais un lētākais River 2 modelis paredzēts, lai ārpus mājas lādētu fotoaparātu, dronu, klēpjdatoru vai kādu citu mazāk prasīgu ierīci. Jā, te ir 300 W parastā sienas elektrības rozete, tā pat īslaicīgi nodrošina līdz 600 W, bet ikdienā šim pieejamās jaudas īslaicīgajam palielinājumam pielietojumu īsti neatrodu. Mūsdienās daudzas mājas iekārtas prasa lielāku jaudu vai vismaz īsu mirkli prasa lielāku jaudu, nekā mazākais un lētākais River 2 modelis piedāvā. Un tad talkā nāks River 2 Max un River 2 Pro modeļi, kas spēs darbināt arī spējīgu kafijas aparātu vai spēlēm paredzētu datoru.

    Reklāma

    Man par lielu pārsteigumu lētākais River 2 ir aptuveni 50 eiro lētāks par savu priekšgājēju River mini wireless, bet pa ceļam pazaudēta bezvadu uzlāde. Man gan šķiet, bezvadu uzlāde ir visai specifiska nianse šādai portatīvai elektrostacijai, bez tās var visai labi iztikt. River 2 arī saņēmis ietilpīgāku akumulatoru un izskatās arī pārliecinošāk. Manuprāt, River 2 ir viena no retajām reizēm, kad otrā paaudze kļuvusi sakarīgāka un pat lētāka.

    EcoFlow River 2 tehniskā specifikācija

    • Ietilpība: 265 Wh
    • Max maiņstrāvas jauda: 300 W, ar X-Boost līdz 600 W dažām ierīcēm
    • Līdzstrāvas jauda: 12.6 V, 8 A, 100 W max
    • USB-C izeja/ieeja: 5/9/12/15/20 V, 3 A, 60 W max
    • Pieslēgvietas: 2x USB Type-A (12 W), 1x USB Type-C (60 W), 1x Eiropas standarta elektrības rozete, 1x mašīnas piepīpētāja 12 V rozete
    • Izmēri: 245 x 214 x 142 mm
    • Svars: 3.5 kg
    • Iepakojumā: vads Saules paneļu uzlādei, vads uzlādei no auto piepīpētāja, vads uzlādei no elektrības kontakta
    • Uzlādes ātrums: aptuveni 1 stunda no elektrības tīkla, 3 – 6 stundas no Saules enerģijas, 3.5 stundas no auto piepīpētāja
    • Dzīves cikls: 80%+ kapacitāte pēc 3000 cikliem
    • Papildu: Wi-Fi, Bluetooth, pārvaldāms ar lietotni
    • Cena: ap 250 eiro
    Avots: EcoFlow

    EcoFlow River 2 Max tehniskā specifikācija

    • Ietilpība: 512 Wh
    • Max maiņstrāvas jauda: 500 W, ar X-Boost līdz 1000 W dažām ierīcēm
    • Līdzstrāvas jauda: 12.6 V, 8 A, 126 W max
    • USB-C izeja/ieeja: 5/9/12/15/20 V, 3 A, 60 W max
    • Pieslēgvietas: 3x USB Type-A (12 W), 1x USB Type-C (60 W), 2x Eiropas standarta elektrības rozete, 1x mašīnas piepīpētāja 12 V rozete
    • Izmēri: 269 x 259 x 193 mm
    • Svars: 6 kg
    • Iepakojumā: vads Saules paneļu uzlādei, vads uzlādei no auto piepīpētāja, vads uzlādei no elektrības kontakta
    • Uzlādes ātrums: aptuveni 1 stunda no elektrības tīkla, 3 – 6 stundas no Saules enerģijas, 3.5 stundas no auto piepīpētāja
    • Dzīves cikls: 80%+ kapacitāte pēc 3000 cikliem
    • Papildu: Wi-Fi, Bluetooth, pārvaldāms ar lietotni
    • Cena: ap 490 eiro
    Avots: EcoFlow

    EcoFlow River 2 Pro tehniskā specifikācija

    • Ietilpība: 768 Wh
    • Max maiņstrāvas jauda: 800 W, ar X-Boost līdz 1600 W dažām ierīcēm
    • Līdzstrāvas jauda: 12.6 V, 8 A, 126 W max
    • USB-C izeja/ieeja: 5/9/12/15/20 V, 3 A, 60 W max
    • Pieslēgvietas: 3x USB Type-A (12 W), 1x USB Type-C (60 W), 3x Eiropas standarta elektrības rozete, 1x mašīnas piepīpētāja 12 V rozete
    • Izmēri: 270 x 260 x 226 mm
    • Svars: 7.8 kg
    • Iepakojumā: vads Saules paneļu uzlādei, vads uzlādei no auto piepīpētāja, vads uzlādei no elektrības kontakta
    • Uzlādes ātrums: aptuveni 1 stunda no elektrības tīkla, 220 W no Saules enerģijas, 100 W no auto piepīpētāja
    • Dzīves cikls: 80%+ kapacitāte pēc 3000 cikliem
    • Papildu: Wi-Fi, Bluetooth, pārvaldāms ar lietotni
    • Cena: ap 650 eiro
    Avots: EcoFlow

    Uzlāde

    Visām River 2 sērijas elektrostacijām ir viens teju kopīgs un ļoti svarīgs parametrs – River 2 sērijas iekārtas uzlādējas aptuveni stundas laikā, neatkarīgi no to akumulatoru ietilpības. Ar aptuveni stunda te tiešām tiek apzīmēta stunda vai pat nedaudz īsāks laika sprīdis, nevis stunda un 20 minūtes. Šādām ierīcēm ir svarīgi zināt, cik tieši ilgi var nākties gaidīt līdz pilnai uzlādei.

    Mazais River 2 lādējas nedaudz mazāk par stundu, teju visu laiku uzlāde norit ar 330…340 W. Uzlādes laikā visu laiku darbojas dzeses ventilators. Modernā akumulatoru vadības sistēma nepārtraukti uzrauga River 2 sērijas akumulatoru spriegumu, strāvu un temperatūru, izmantojot vairākus aizsardzības mehānismus, tādējādi maksimāli pagarinot to kalpošanas laiku.

    River 2 sērijas ierīces iespējams lādēta arī no automašīnas piepīpētāja, kāda saules paneļa vai ar USB Type-C lādētāju. Saules uzlāde ideālā scenārijā aizņemto aptuveni trīs stundas, ko gan mums neizdevās pārbaudīt. River 2 Max un River 2 Pro no alternatīvajiem uzlādes avotiem lādēsies būtiski ilgāk, jo te ir daudz pamatīgākas akumulatoru ietilpības.

    River 2

    River 2 Max lādējas jau ar aptuveni 630 W, kas arī ļauj to uzlādēt stundas laikā no mājas elektrības kontakta. Lielākais un dullākais River 2 Pro uzlādes laikā ņem no elektrības tīkla aptuveni 870 W, arī te tīri matemātiski varam secināt, ka uzlāde aizņems stundu vai mazāk.

    Lietotne

    Visas trīs River 2 sērijas ierīces vari izmantot uzreiz, bet vari arī tās pielāgot savām vajadzībām ar EcoFlow lietotnes palīdzību. Lietotne arī piedāvā atjaunināt programmatūru un parotaļāties ar dažādiem iestatījumiem.

    Iestatīšana norit ļoti ātri – atliek vien uzstādīt lietotni viedtālrunī, izveidot lietotāja kontu un piekrist nosacījumiem, lai lietotne atrastu ierīci un būtu iespējams ātri to iestatīt un pēc tam atjaunināt programmatūru.

    Lietotne ļauj ieslēgt vai atspējot River 2 sērijas ierīču izejas, vari apskatīt akumulatora tēriņus un atlikumu, tāpat iespējams pielāgot, cik ilgā laikā pēc lietošanas beigām ierīces izslēgsies pavisam, bet ar to arī pamata iespējas izbeidzas. Ir arī pieejama arī automatizācija, bet tā pieejama vien kopā ar citām EcoFlow ierīcēm.

    Darbība

    Avots: EcoFlow

    Mazākā River 2 maiņstrāvas izejas jauda ir līdz 300 W. Nepieciešams darbināt putekļu sūcēju vai kādu mazāku sviestmaižu tosteri vietā, kur nav pieejas pie elektrības tīkla? Palielini jaudu līdz 600 W ar X-Boost režīmu, lai darbinātu līdz pat 99 % augstāka sprieguma sadzīves ierīču. X-Boost režīms pēc noklusējuma jau ir iespējots automātiskā režīmā un aktivizējas pats. Te gan jāpiebilst, ka maiņstrāvas izejas izmantošanas laikā gandrīz vienmēr darbosies dzesēšanas ventilators, kas ne visos scenārijos būs ideāli, piemēram, teltī naktī kopā ar šādu darbojošos ventilatoru gulēt negribētos. Dzesēšanas ventilators klusēs, ja izmantosi aptuveni līdz 30 W, bet lielāki patērētāji iegriezīs ventilatoru. Mazākā River 2 elektrostacija ar 265 Wh akumulatoru ir mīlīgs, neliels palīgs, kas noderēs, ja vēlēsies pamatā lādēt kādus nelielus gadžetus, uzturēt pie dzīvības klēpjdatoru ar USB Type-C savienojumu. Tātad pamatā te runāju par līdzstrāvas izmantošanu. Maiņstrāvas izmantošana diezgan ātri paplicina atlikušo darbības laiku. Mana ikdienas darbstacija (klēpjdators, dokstacija, USB tastatūra ar izgaismojumu, neliels darbagalda LED izgaismojums) ēd aptuveni 15 līdz 22 W, bet River 2 elektrostacija atvēl vien 5 vai nepilnas 6 darbības stundas šādā scenārijā. Attiecīgi varam uz pirkstiem piemest, ka līdzstrāvas pārveidē uz maiņstrāvu zaudējam aptuveni pusi no River 2 akumulatora spējām.

    River 2

    Ja to pašu klēpjdatoru lādēsi ar USB Type-C vadu, tad River 2 ekrānā redzam, ka te tēriņi ir aptuveni 8 W klēpjdatora noturēšanai pie dzīvības, un River 2 tagad jau sola darboties aptuveni 60 stundas. USB Type-C atbalsta PowerDelivery, par to stresiem nebūtu jārodas, attiecīgi lādēt varēsi visas ierīces – viedtālruņus, planšetdatorus, vairumu klēpjdatoru ar USB Type-C, fotoaparātus, dronus utt.

    Vidējā izmēra River 2 Max elektrostacija un arī lielākā River 2 Pro ierīce jau izmantojamas kā neliels UPS, kas nodrošina pārslēgšanās ātrumu, kas ir mazāks par 30 ms, tāpēc pat nevarēs pamanīt, ka ir noticis strāvas padeves pārtraukums. River 2 Max un River 2 Pro izmantojams kā avārijas barošanas avots elektropadeves pārtraukumu gadījumā, lai turpinātu svarīgāko ierīču darbību.

    River 2 Max

    Manuprāt, River 2 Max un arī lielākā River 2 Pro ir jau elektrostacijas vārda cienīgas ierīces. Ar abām man izdevās padarbināt gan galddatoru (Intel 13. paaudzes i9 kopā ar Intel Arc A750 videokarti), gan arī 32 collu 4K monitoru. Tāpat abas ierīces bija gatavas darbināt espresso pusautomātisko kafijas aparātu vai maizīšu tosteri, ko mazākais River 2 nespēja.

    River 2 Pro

    Te gan jāpiezīmē, ka River 2 Max un arī lielākā River 2 Pro gadījumā ir visai sarežģīti novērtēt atlikušo darbības laiku, jo galddatora pieprasītās jaudas staigā pamatīgās amplitūdās. Kafijas pagatavošanas laikā River 2 Pro nemaz nepaspēj kaut cik uzskatāmi pārrēķināt atlikumu, protams, nokrītas atlikušie procenti, bet atlikušais darbības laiks nav vērā ņemams šādos nevienmērīgos enerģijas tēriņos. Cik novēroju, tad visas River 2 sērijas elektrostacijas metas teju uzreiz pārrēķināt atlikušo darbības laiku, piemēram, ja pieslēgsi pat tādu mazu elektrības tērētāju kā lēni mirgojošas eglītes LED lampiņas, tā arī nekad nesaņemsi kaut cik jēdzīgu atlikušā darbības laika paredzējumu.

    River 2 Pro

    Nobeigumā

    River 2 sērijas ierīces mani patīkami pārsteidza – mazākais River 2 ir kļuvis nedaudz lētāks par savu priekšgājēju. Mūsdienās tā bieži negadās. Tāpat mazajam River 2 ir augusi akumulatora ietilpība un arī uzbūve šķiet daudz patīkamāka un ilgākā laikā varētu būt izturīgāka par pirmās paaudzes River mini. River 2 varētu būt tieši tā elektrostacija, kas būtu interesanta nelielos ceļojumos, ar River 2 aptuveni 10 līdz 14 stundas pat varēsi darbināt kādas LED gaismiņas pie teltīm vai uzturēt pie dzīvības klēpjdatoru un viedtālruni, kas darbojas kā 4G/5G Wi-Fi piekļuves punkts.

    River 2 Pro

    River 2 Max un arī lielākais River 2 Pro jau ir nopietnas elektrostacijas, te var lauka apstākļos izbaudīt teju visus labums, ko piedāvā civilizācija. EcoFlow paši piedāvā arī EcoFlow GLACIER ledusskapīšus un pat ledus gatavojamās ierīces, nav arī piemirsts par EcoFlow WAVE 2 pārvietojamajamām gaisa kondicionēšanas ierīcēm. Šīs aukstuma iekārtas gan EcoFlow paši iesaka pārot ar vēl nopietnākām DELTA sērijas uzlādējamām elektrostacijām.

    Ja man kāds prasītu, gribētos šādu vai līdzīgu apskatu veidot vasarā, kad tiešām vari darbināt āra lampiņu virtenes un mūziku visas nakts garumā ar kādu no EcoFlow elektrostacijām, nedomājot par pagarinātāju vilkšanu dārzā. Telšu ballītes gadījumā kaut kur pie neliela ezeriņa meža ielokā EcoFlow būtu neaizstājams.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reinis Rozitis
    22.12.2023 12:47

    > gribētos šādu vai līdzīgu apskatu veidot vasarā, kad tiešām vari darbināt āra lampiņu virtenes

    Nē, nē – kaut kādus šādus testus https://youtu.be/8RycevAcxqk?t=1215 :)

    Elvis
    22.12.2023 22:30

    Man šis ir līdzi dzīvojot busā, 2x ir izglābis kad 170ah litijs beidzas un ārā nav saules.

    Kkā tā
    23.12.2023 12:14

    Ir river 2 pro – vienīgais, kas nepatīk ir tas, ka pat ja nav pieslēgta neviena ierīce, tāpat ik pa laikam dzesējas, bet tā ļoti labi vajadzības brīžos ir palīdzējis. Šobrīd gan ir pie rozetes visu laiku un tajā iesprausts interneta modems, lai arī elektrības pārtraukuma brīžos ir nets.
    Ir arī saules paneļi, kurus varu pieslēgt pie šī. Laba aplikācija un var dabūt atlaižu kuponu lapā, ja reģistrējas un aizpilda visādus laukus tur, arī reģistrējot pēc tam produktu garantijai saņem punktus

    Kerčas Mosts
    25.12.2023 10:50

    Pa to naudu var nopirkt cik UPŠus? 5?
    Jābūt bik padebīlam, lai nopirktu šitādu tarataiku pa €500+
    Un UPSī gan jau atradīsies kāda brīva vieta kur iemontēt 12V->USB rozeti.
    Vienīgais + ko es redzu šitai kastei – var pieslēgt un nomainīt aķi. Bet UPSim uztaisīt 2 izvadus arī nav problēma. 2 skrūvējamie apaļie termināļi un urbmašīna uz 30 sekundēm vajadzīga.

    Da Fredis
    26.12.2023 00:07
    Reply to  Kerčas Mosts

    Jā, jā, ja kāds kko tādu izvēlas iegādāties un lietot, viņš noteikti ir padebīls! Nē, riktīgi debīls. Un inženieri, kas šo izgudroja un salika kopā vispār nav normāli. Savukārt pārdevēji, kas tos tirgo, visticamāk ir vienkārši infantīli. Jo ir taču upsis! Lūk tā ir manta! Kkā tā tu gribēji teikt?

    Jānis
    14.02.2024 14:15
    Reply to  Kerčas Mosts

    Paskaties vēlreiz cik maksās UPS, kas spēs turēt 500w slodzi 1h garumā (jeb 512 Wh)

    Reklāma