Web Analytics
More
    Reklāma

    EcoFlow RIVER mini wireless akumulatora apskats

    Jaunākie raksti

    EcoFlow RIVER mini wireless ir ražotāja jaunākais un lētākais risinājums, kas ļauj uzlādēt un lietot dažādas elektriskās ierīces ārpus mājas. EcoFlow RIVER sērijā ir arī citi lielāki un spējīgāki modeļi – EcoFlow RIVER, EcoFlow RIVER Max un EcoFlow RIVER Pro.

    Papildus EcoFlow RIVER sērijai ir arī EcoFlow DELTA sērija, kas piedāvā akumulatora jaudas arī ēdelīgāku elektroierīču, piemēram, elektriskā sildītāja un mikroviļņu krāsns darbināšanai.

    Reklāma

    EcoFlow RIVER mini wireless ir sava veida ārējais akumulators jeb powerbanka, kas piedāvā ne tikai līdzstrāvu, bet arī maiņstrāvu, lai uzlādētu klēpjdatoru, kam nav USB Type-C lādēšanas. Maiņstrāvas izmantošana gan nav īsti EcoFlow RIVER mini wireless jājamzirdziņš, bet šāda iespēja pastāv.

    EcoFlow RIVER mini wireless izmantojams arī kā nepārtrauktās barošanas bloks (UPS), uz elektrības pazušanu tas spēj reaģēt 30 ms laikā.

    Tehniskā specifikācija

    • Ietilpība: 210 Wh
    • Max maiņstrāvas jauda: 300 W, ar X-Boost līdz 600 W dažām ierīcēm
    • Pieslēgvietas: 3x USB Type-A (12 W), 1x USB Type-C (100 W), 1x Eiropas standarta elektrības rozete, 1x mašīnas piepīpētāja rozete (126 W)
    • Bezvadu uzlāde: ir, 15 W
    • Izmēri: 24.9 x 14.0 x 13.3 cm
    • Svars: 2.85 kg
    • Iepakojumā: vads Saules paneļu uzlādei, vads uzlādei no auto piepīpētāja, vads uzlādei no elektrības kontakta
    • Uzlādes ātrums: aptuveni 1.5 stundas no elektrības tīkla, 3 – 6 stundas no Saules enerģijas, 3.5 stundas no auto piepīpētāja
    • Papildu: pārvaldāms ar lietotni
    • Cena: ap 300 eiro

    Izskats un uzbūve

    EcoFlow RIVER mini wireless izmērs ir aptuveni tāds, kā kopā būtu saliktas trīs maltās kafijas vakuuma iepakojuma ķieģelīši vai bērnu rudens zābaciņu kaste. Ierīcei aizmugures daļā ir sava veida ielaidums, lai to varētu ar vienu roku pacelt, bet RIVER mini wireless nav speciāla roktura ierīces ērtākai nešanai.

    RIVER mini wireless nav nekādas mitruma aizsardzības, jo enerģijas pārveidei uz maiņstrāvu nepieciešama arī aktīvā dzesēšana ar ventilatoru. Šo jāņem vērā – ārā, lietū RIVER mini wireless atstāt nedrīkst, ja dodies kaut kur ārpus mājas.

    Te uzreiz jāsaka, ka RIVER mini wireless nebūt neizskatās trausls, lai arī uz ierīces ir vesela pieslēgvietu jūra un pat ekrāniņš. RIVER mini wireless uzbūvē izmantota kvalitatīva plastmasa, bet tā daudzviet ir glancēta un attiecīgi vāc pirkstu nospiedumus un pat skrāpējumus. Virspusē ap bezvadu uzlādes iedziļinājumu ir gumijota apmale, kas arī ir visai grūti tīrāma no putekļiem.

    Ekrāniņš ir ļoti vienkāršs, tas rāda informāciju par RIVER mini wireless uzlādi un izlādi, kā arī atlikušo akumulatora apjomu izteiktu procentos. Nedaudz dīvaini, ka RIVER mini wireless izmanto Wi-Fi savienojumu ar viedierīces lietotni. Kas vainas Bluetooth? Bluetooth tomēr tērē daudz mazāk enerģiju. No enerģijas taupīšanas viedokļa man izgaismots ekrāns un Wi-Fi savienojums šķita dīvaini. Ekrāns gan pēc pāris minūtēm pats izslēdzas.

    Iestatīšana un lietotne

    RIVER mini wireless vari izmantot uz reiz, bet vari arī to pielāgot savām vajadzībām ar EcoFlow lietotnes palīdzību. Lietotne arī piedāvā atjaunināt programmatūru un parotaļāties ar dažādiem iestatījumiem.

    Iestatīšana norit ļoti ātri – atliek vien pievienoties ar viedtālruni pie RIVER mini wireless izveidotā Wi-Fi, lai lietotne atrastu ierīci un būtu iespējams ātri to iestatīt.

    Lietotne ļauj atspējot RIVER mini wireless izejas, vari apskatīt akumulatora tēriņus un atlikumu, bet ar to arī pamata iespējas izbeidzas.

    Izmantošana

    Man patīk ideja, ka EcoFlow RIVER mini wireless ir visai universāls un ikdienā vari to izmantot arī kā nepārtrauktās barošanas bloku (UPS), kas uz elektrības pazušanu spēj reaģēt 30 ms laikā. RIVER mini wireless 300 W jauda gan nav nekas super dižs, tāpēc spēļu datoru un pamatīga izmēra monitoru ar RIVER mini wireless pie dzīvības ilgi nenoturēsi, ja pazudīs elektrība. Man pieejamais dators ar Intel 10. paaudzes i9 procesoru un RTX 2080 SUPER videokarti iestartējās, bet pie spēļu startēšanas dators slēdzās ārā.

    Jāsaprot, ka EcoFlow RIVER mini wireless nav paredzēts nekādu prasīgu ierīču darbināšanai – nevarēsi vārīt ūdeni vai darbināt mikroviļņu krāsni. Šādām izvirtībām paredzēta jau pieminētā EcoFlow DELTA sērija.

    Ar 210 Wh akumulatoru būs pietiekami, lai ofisa klēpjdators ar 8. līdz 11. paaudzes Intel procesoru darbotos ļoti ilgi. Mans 13 collu HP EliteBook pēc EcoFlow RIVER mini wireless sniegtās informācijas ēd aptuveni 6 – 10 W, ik pa laikam uz īsu mirkli klēpjdators paņem līdz 36 W. EcoFlow RIVER mini wireless apgalvo, ka ar pievienotu klēpjdatoru ierīce darbosies 14 līdz 18 stundas un tad vēl paliek paša klēpjdatora akumulators aptuveni 6 līdz 8 stundām. Šoreiz izmantoju USB Type-C uzlādi, lai nebūtu jāizmanto maiņstrāva.

    Spēlēm paredzēts klēpjdators ar trešās paaudzes AMD Ryzen 7 un GeForce GTX 1650 darbojas tikai ar savu lādētāju (nevis USB Type-C), tāpēc nākas izmantot maiņstrāvu no RIVER mini wireless. Maiņstrāvas izmantošana vienmēr slēdz iekšā RIVER mini wireless dzesēšanas ventilatoru un tas vēl nedaudz paplucina ierīces akumulatoru. Spēlēm paredzēts klēpjdators tērē ap 55 W tukšgaitā līdz pat 120 W un vairāk, kad spēlē spēles. Pat spēļu klēpjdatora tukšgaitā RIVER mini wireless rāda, ka enerģija pietiks tikai 3 līdz 5 stundām. Trīs stundas būs spēļu režīmā, aptuveni piecas vari gaidīt no ofisa režīma.

    Jāsaprot, ka RIVER mini wireless pamatā tomēr paredzēts mazāk prasīgu ierīču lādēšanai un darbināšanai, piemēram, viedtālruņu uzlādei, dronu uzlādei un kādas mazprasīgas lampiņas spīdināšanai teltī.

    RIVER mini wireless virspusē ir ērti iedziļināta vieta, kas paredzēta Qi bezvadu uzlādei. Mans viedtālrunis prot paņemt 20 W no bezvadu uzlādes, bet RIVER mini wireless rādīja, ka bezvadu uzlādes laikā tiek izmantoti tikai 10 W, tātad 15 W te netika sasniegti, bet pilnībā tajā vainot RIVER mini wireless nevaru.

    RIVER mini wireless noteikti būtu feini paķert līdzi kādā izbraucienā, lai lādētu viedtālruni un izgaismotu apkārti ar kādu LED virteni vai ko tamlīdzīgu. Daudzi telšu ceļotāji varētu vasarās novērtēt iespēju ar RIVER mini wireless darbināt kādu ne pārāk lielu USB ventilatoru. Pēc tam dienā RIVER mini wireless var uzlādēt ar Saules enerģijas palīdzību vai automašīnā, ja paredzēts tālāks pārbrauciens.

    Nobeigumā

    EcoFlow RIVER mini wireless ir visai interesants ārējais akumulators ar ļoti plašu pieslēgvietu klāstu. Turklāt RIVER mini wireless piedāvā arī maiņstrāvas izmantošanas iespējas, bet te ir visai ierobežots ierīču klāsts, jo RIVER mini wireless nodrošina tikai 300 W. It kā tiek solīti arī 600 W ar X-Boost tehnoloģiju, bet ražotājs pats saka, ka 600 W ar X-Boost tehnoloģiju ne visām ierīcēm patiks, jo var jūtami krist spriegums. Visticamāk, zemais spriegums bija tas, kas lika izslēgties spēļu datoram.

    Jāatzīmē, ka mājās reti ir ierīces, kas darbojas ar jaudu virs 200 līdz 300 W, bet zem 500 vai 600 W, tāpēc RIVER mini wireless varētu būt visai loģiska izvēle, ja vien negrasies darbināt tosteri vai vārīt tēju.

    Novēroju, ka RIVER mini wireless maiņstrāvas režīmā visai uzticami darbojas līdz aptuveni 250 W… 260 W pēc pašas ierīces parādītā, pēc tam mazajā ekrānā var redzēt, ka pievienotās ierīces prasa lielāku jaudu ar ko RIVER mini wireless netiek galā. X-Boost tehnoloģija te var nākt palīgā, bet mūsdienu elektronikas ierīcēm sprieguma kritums nepatīk.

    Ja uzskatām RIVER mini wireless par lielu powerbanku, tad viss ir labākajā kārtībā. Nedaudz jāpierod pie tā, ka ieslēgta RIVER mini wireless vēl nenozīmē to, ka vari sākt lādēt viedtālruni – katru RIVER mini wireless izeju grupu nākas aktivizēt atsevišķi. Atsevišķi jāaktivizē visas USB izejas kopā ar Qi bezvadu uzlādi, atsevišķi aktivizējama maiņstrāva un arī atsevišķi jāaktivizē mašīnas piepīpētāju.

    Patika

    • pieejama līdzstrāva un maiņstrāva
    • USB Type-C ar 100 W
    • informatīvs ekrāns
    • iespēja lādēt viedtālruni bezvadu režīmā

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • maiņstrāvas režīmā visai īss darbības laiks
    • maiņstrāvas režīmā visu laiku dūc ventilators
    • ierīce manāmi vāc pirkstu nospiedumus
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivars Indāns
    25.11.2021 19:05

    Saules paneļi jāpērk atsevišķi?

    Opis
    03.12.2021 13:45

    Varbūt nav slikts, bet nu izskatās ļoti lēti priekš tās cenas..

    Reklāma