Web Analytics
More
    Reklāma

    JLab GO Air Sport bezvadu austiņu apskats – samērā lētas, bet vai labas?

    Jaunākie raksti

    Jo vecāks es kļūstu un testēju dažādus gadžetus, jo vairāk es spēju novērtēt labi nostrādātas ierīces, kas nemaksā daudz naudas. Jo nav nekāda liela māka par lielu naudu nopirkt kārtējo gadžetu, kas var izrādīties nemaz ne tik labs. Tieši tāpēc mēs mēdzam nopirkt par savu naudu un aprakstīt mūsu pieredzi ar pieejamas cenas gadžetiem vai pat elektroauto.

    Pirms pāris mēnešiem es pēc ļoti ilgas pauzes atsāku apmeklēt sporta zāli un visai drīz nonācu pie atziņas, ka sportot tomēr labāk iecienītās mūzikas pavadījumā. Lai arī zālē redzu citus cilvēkus, kas izmanto lielās pār ausīm velkamās austiņas, pašam šķiet, ka ērtāk būs ar mazajām sportam piemērotajām ausīs ievietojamajām austiņām. Ar “sportam piemērotajām” es domāju tādas austiņas, kurām ir āķīši ar kuriem tās varam aizāķēt aiz ausīm un tādējādi nodrošināt, ka austiņas paliks ausīs neatkarīgi no mūsu kustībām.

    Reklāma

    Izpētot manus gadžetu krājumus, secināju, ka man šādu austiņu nemaz nav un sāku gūglēt pēc opecijām. Es varēju nopirkt diezgan lētus gumijas āķīšus jau manā rīcībā esošajām Apple AirPods Pro austiņām un varēju arī iztērēt kaudzi naudas par dārgām Beats Powerbeats Pro austiņām. Bet tas nav interesanti. Kā būtu, ja es pamēģinātu atrast pieņemamas cenas bezvadu austiņas un patestēt, cik tās reāli ir labas? Domāts, darīts!

    Pērkam JLab GO Air Sport austiņas!

    Pameklējot pēc budžeta klases bezvadu austiņu ieteikumiem fitnesa jomā, pamanīju, ka daudzos topos augstas vietas ir saņēmušas JLab GO Air Sport austiņas. Tām ir gumijas āķīši, tās nebīstās mitruma un nodrošina ļoti ilgu skanējumu. Plus, es jau iepriekš kaut kur biju dzirdējis par šo zīmolu. Cena? Nepilni 40 eiro. Atradu produktu kādā no Latvijas interneta veikaliem un nepilnas nedēļas laikā tās jau bija manās rokās.

    Austiņas nopērkamas vairākās košās krāsās

    Laba uzbūves kvalitāte

    Gan produkta iepakojums, gan pašas austiņas un to uzlādes kārbiņa ir labi nostrādātas. Komplektā saņemam uzlādes kārbiņu, austiņas un trīs dažādu izmēru gumijas austiņu uzgaļus.

    Uzlādes kārbiņa kopā ar abām austiņām sver nepilnus 60 gramus, bet katra austiņa atsevišķi sver nieka 6 gramus. Praksē tas nozīmē, ka austiņas ir ļoti vieglas un tās vispār nejutīsim savās ausīs. Uzlādes kārbiņa gan izmēros ir paliela, taču nav diez ko smaga. Treniņa laikā gan to līdzi mums nēsāt nevajag. Varam atstāt ģērbtuvē un austiņas stabili nodrošinās savienojumu ar mūsu telefonu vai viedpulksteni.

    Uzlādes kārbiņa ir aprīkota ar interesantu uzlādes risinājumu. Te nav nekādas bezvadu uzlādes (lai produkta cena būtu zema) un uzlādes kārbiņai nav nekādu uzlādes pieslēgvietu. Tā vietā ir šāds vadiņš, ko varam iespiest kārbiņā, lai nekratās apkārt. Uzlādes vadam gan ir diezgan novecojis USB-A spraudnis. Modernos datoros tādus gandrīz vairs neatradīsim. Plus, šāds īss vadiņš nav ērts, ja gribēsim redzēt uzlādes procesu. Šis ir viens no tiem gadījumiem, kad reklāmas materiālos šī funkcija izskatās krietni labāk nekā praksē darbojas.

    Mazliet mulsinoši ir tas, ka austiņas uzlādes kārbiņā guļ ačgārni. Proti, kreisā austiņa ir labajā sānā, bet labā – kreisajā. Protams, nekas traks tas nav, bet pēc mēneša lietošanas joprojām neesmu pieradis.

    Pašas uzlādes kārbiņas uzbūve man šķiet kvalitatīva. Gan plastmasa izvēlēta sakarīga (nav nekvalitatīva produkta iespaida), gan kārbiņā iebūvētie magnēti vāciņu tur stingri aizvērtu. Attiecīgi, neizkaisīsim austiņas pa visu sporta somu. Kārbiņas sānā ir arī iespēja ievērt aukliņu, lai to kaut kur iekārtu, taču produkta kastītē šādu aukliņu neatradīsim.

    Ak, jā, austiņu kārbiņai priekšā ir gaismiņa, kas norāda uz uzlādes statusu. Kamēr kārbiņa uzlādējas, gaismiņa mirgo zila.

    Ja jau aizrunājos par austiņu uzlādi, tad gribu pateikt, ka ar baterijas spējām šīm austiņām viss ir vislabākajā kārtībā. Ražotājs sola, ka pilnībā uzlādētas šīs austiņas spēs darboties vairāk nekā 8 stundas. Kopā ar kārbiņas enerģiju šīs austiņas spēs nodrošināt 32+ stundu darbību. Mani treniņi ir aptuveni 2-3h ilgi un šajā laikā austiņu uzlādes līmenis nokrītas līdz aptuveni 80%, tāpēc vismaz pagaidām ražotāja solījumu šajā ziņā atbilst realitātei. Ļoti labi!

    Pēc 2-3h treniņa austiņās vēl būs atlicis ap 80% enerģijas

    Kārbiņā austiņas gan nelādēsies ātri – pilnas būs aptuveni 2 stundu laikā, kas man šķiet neadekvāti daudz. Arī pašu kārbiņu uzlādēt prasīs aptuveni 2 stundas.

    Cik ērtas ir JLab GO Air Sport austiņas?

    Austiņu galvenā daļa ir veidota no cietas plastmasas, bet aiz ausīm aizāķējamie āķīši no gumijota materiāla. Tas gan no mitruma visai ātri mazliet mainīja krāsu, taču kopumā darbojas labi. Austiņas ausīs turas labi un ne reizi nav nokritušas no ausīm. Labi, ka komplektā ir iekļauti vairākas ausu uzmavas, lai varam piemeklēt mums ērtākās. Tās ir vienkāršas (salīdzinot ar tām pašām Apple AirPods Pro) un šoreiz tas pat ir pluss.

    Pašām austiņām ir IP55 mitruma noturība, kas nozīmē, ka sviedri tām neko nenodarīs. Uzlādes kārbiņu gan slapināt nevajag, jo tai nekādas mitruma aizsardzības nav. Kādu mēnesi jau ar šīm austiņām sportoju un vismaz pagaidām mitrums tām neko nav nodarījis, ja neskaita to gumijoto āķīšu krāsas izmaiņas. Kopumā ļoti ērtas austiņas, kas ļoti labi turās ausīs arī aktīvas kustības laikā!

    Austiņu vadība (ne vienmēr) notiek ar pieskārieniem

    Šīs austiņas nepavada nekāda mobilā lietotne un mūzikas vadība notiek vai nu no telefona, vai fiziski pieskaroties austiņām. Zemāk bildē vari apskatīties, kādas vadības komandas šīs austiņas nodrošina. Praksē tās spēj diezgan labi noteikt pieskārienus, taču es pats bieži vien jaucu tos pieskārienus. Piemēram, gribu austiņas padarīt skaļākas, bet austiņas manus divus atsevišķos pieskārienus uztver kā dubultpiesitienu. Nevajag steigties. Jāpierod.

    Kā šīs austiņas skan?

    Lai arī austiņām nav pavadošās mobilās lietotnes, tajās ir iestrādāti trīs skanējuma režīmi (ekvalaizera konfigurācijas). Starp tiem var pārslēgties trīs reizes uzsitot pa austiņām. Vispār jāsaka, ka atšķirību jūt un šādi varam tikt pie basīgāka skanējuma, ja tas var noderēt mūzikai, ko klausāmies. Tiesa, basīgais skanējums būs tikai tad, kad austiņas perfekti iegulsies ausīs. Sportojot bieži vien nāksies austiņas sakārtot ausīs, lai tiktu atpakaļ pie basiem.

    Kopumā tās ir arī diezgan skaļas austiņas. Protams, ar to skaļumu ir tā, ka treniņa beigās gribas pagriezt skaļāk, bet tas vairāk tāpēc, ka mūsu ausis pierod pie trokšņa.

    Vēl jāņem vērā mūsu ausu forma, jo šeit nav nekādas aktīvās trokšņu slāpēšanas tehnoloģijas. Tik cik austiņu uzgaļi nosedz ausis, tik daudz trokšņus arī dzirdēsim. Manā gadījumā ar lielākā izmēra uzgaļiem man pietiek, lai es nedzirdētu sporta zāles muzikālo pavadījumu, bet tikai manu mūziku.

    No otras puses, šīm austiņām nav nekāda “transparentā režīma”, kas ļautu apkārtējās vides skaņām tikt ausīs. Un praksē tas nozīmē, ka būs vien jāķeksē laukā austiņas, kad radīsies nepieciešamība ar kādu aprunāties vai vienkārši sadzirdēt, kas notiek apkārt. Ņemot vērā to, ka šīs austiņas pēc tam ausīs ielikt ir mazliet sarežģītāk nekā citas austiņas, tad vienkārši sportošanas laikā vairāk dzīvosim paši savā nodabā un nekomunicēsim ar ārpasauli.

    Ar mikrofona spējām gan ir pašvaki. Ja apkārt ir troksnis, tad mūsu balsi principā nedzirdēs vispār. Tādējādi austiņas šādos apstākļos nevarēsim izmantot telefona zvaniem. Nu, vai jebkam citam, kam nepieciešams mikrofons.

    Ja sēžam klausumā, tad balsi dzirdēt varēs. Taču arī tad mikrofona spējas ir ļoti nosacītas. Tiešām, sen nebiju dzirdējis tik sliktu austiņu mikrofonu veiktspēju.

    JLabGO Air Sport austiņas nodrošina Bluetooth 5.1 savienojumus un atbalsta SBC audio profilu. Ne viens, ne otrs nenodrošina pašu augstvērtīgāko skanējuma kvalitāti. Tomēr ikdienas lietošanā izmantojot mūsu ierastos mūzikas straumēšanas servisus, es teiktu, ka kvalitātes būs pietiekami.

    Ražotājs sola, ka austiņas stabili darbosies, ja no telefona atradīsimies līdz aptuveni 9 metru attālumā. Praksē man šķiet, ka pat tālāk. Es bieži vien telefonu zālē atstāju palielā attālumā un ne reizi nenovēroju būtiskas savienojuma problēmas – audio raustīšanos vai savienojuma pārtraukumu. Es arī nenovēroju nekādas problēmas savienojoties ar telefonu – katru reizi šis process noritēja bez problēmām.

    Secinājumi: Labas sporta austiņas par labu cenu!

    Kopumā esmu ļoti apmierināts ar šo pirkumu! Austiņas ne tikai maksā salīdzinoši lēti, bet dažos aspektos darbojas ļoti labi! Austiņu āķīši ir ērti un tie neļaus austiņām izkrist no ausīm pat ļoti dinamiska treniņa apstākļos. Akumulatora darbība ir fenomenāla un kopā ar uzlādes kārbiņā esošo enerģiju varēsim bez uzlādes iztikt ļoti ilgu laiku. Tomēr pašas uzlādes kārbiņas uzlādes process varētu būt vienkāršāks. Austiņas skan patiešām labi, taču mikrofonu spējas ir ļoti sliktas. Lai arī austiņām nav pavadošās lietotnes, ar pieskārieniem pa pašām austiņām varam mainīt audio skaļumu, pārslēgt dziesmas un pat nomainīt skanējuma režīmus. Tiesa, ne vienmēr austiņas spēs precīzi saprast mūsu pieskārienus. Rezumējot – plusu nozīmīgos aspektos un vairāk nekā trūkumu un arī ap 40 eiro cena man šķiet ļoti laba par šādu produktu. Jācer, ka austiņas kalpos uzticami ilgu laika periodu. Ja kaut kas ar tām atgadīsies, papildināšu šo rakstu.

    Varbūt tev ir izdevies atklāt vēl kādas citas pērles šādā līdz 50 eiro budžetā? Pastāsti par tām šī apskata komentāros, lai arī citi lasītāji par tām uzzina. Paldies!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    priex
    01.04.2024 22:34

    Lietoju jau 3 mēnešus, lielisks produkts, lieliska skaņa

    Jānis
    02.04.2024 13:01

    Dzimtajā mājas lapā daudz sliktu kometāru ar 1 zvaigznīti!
    https://intl.jlab.com/products/go-air-sport-true-wireless-earbuds?variant=39393482637384

    priex
    02.04.2024 22:42
    Reply to  Jānis

    Palasot tos vērtējumus, var nojaust, ka tie ir atsevišķi gadījumi (brāķis vai ierīču nesaderība), nevis tipiskas vai sistēmiskas problēmas.

    Kaspars
    02.04.2024 22:50

    Paldies, tieši bija aktuāli.

    Zigis
    18.04.2024 06:45

    Liels mīnuss šīm austiņām ir tas, ka, lai tās ieslēgtu, vajadzīga kārbiņa.

    Reklāma