Web Analytics
More
    Reklāma

    Baseus Bowie MA10 apskats – 35 eiro par mitrumizturīgām ANC austiņām?

    Jaunākie raksti

    Samērā reti ir iespēja kaut ko patestēt ilgāku laiku un tikai tad pateikt kārtīgu vērtējumu. Šoreiz ar Baseus Bowie MA10 ir tieši šis stāsts – austiņas pirku pats sev, bet pēcāk nolēmām, ka jāveido arī apskatu, jo austiņas izrādījās labākas, nekā domāts iepriekš.

    Bowie MA10 austiņas iegādājos pats sev ap Valentīna dienu, kas bija visai vērā ņemamas atlaides, Baseus Eiropas tiešsaistes veikalā. Tobrīd austiņas maksāja 32 eiro, piegāde bez maksas. Pēcāk izrādījās, ka piegādi nodrošina laikam jau tas pats Amazon vai kāds uzņēmums saistībā ar Amazon, viss piegādes process bija identisks gan laika, gan izpildes ziņā ar Amazon. Te varēja izvēlēties piegādi mājās vai arī kurjers paciņu iemet tuvākajā pakomātā. Šī noteikti ir patīkama nianse, jo paciņa pie manis nonāca ātri un tā bija izsekojama. Un atšķirībā no paša Amazon pirkuma, piegāde no 30 eiro ir bez maksas.

    Reklāma

    Kāpēc tieši Baseus austiņas? Jo Baseus ir pie mums visai zināms ražotājs, Baseus nav gluži Xiaomi apgriezienu visādu brīnumu ražošanā, bet šo to Baseus ražo. Pamatā gan Baseus pazīstam kā visādu uzlādes ierīču ražotāju, bet mums ir bijis putekļu sūcēja apskats, dokstacijas apskats, pats privāti lietoju arī pamatīgu power-banku ar automašīnas boosteri. Boosteris tiešām strādā, ir pāris reizes noderējis.

    Nenoliedzami, Baseus Bowie MA10 austiņas savā virzienā vilināja tieši ar cenu un mitruma noturības solījumiem. Aktīvā trokšņu slāpēšana (ANC) ir patīkama nianse, bet to ikdienā ļoti reti izmantoju. Aktīvā trokšņu slāpēšana arī šajā Baseus Bowie MA10 modelī nāk kopā ar iespēju ārējās skaņas pastiprināt un palaist cauri, lai tās būtu dzirdamas mūzikas klausīšanās laikā. Un Baseus Bowie MA10 nāk kopā pat ar visai jēdzīgu lietotni, kas ļauj šo to pielāgot austiņu iespēju klāstā. Vai jau minēju, ka austiņas maksā nedaudz virs 30 eiro?

    Galvenie tehniskie parametri:

    • Bluetooth 5.3 bezvadu savienojums;
    • Neliels svars (6 g katra austiņa);
    • Aktīvā trokšņu slāpēšana, -48dB ANC;
    • Spēļu režīms ar 0.038 s aizturi;
    • Iespēja vienlaikus savienot ar vairākām viedierīcēm;
    • Akumulatora darbības laiks līdz 140 stundām bezvadu režīmā, uzlāde ap 1.5 stundām;
    • Kastītei ir 2500 mAh akumulators;
    • IPX6 mitruma noturība;
    • Cena ap 35 eiro.

    Izskats un uzbūve

    Baseus paši savu Bowie austiņu sēriju reklamē tā, it kā to ieteiktu Oskarotu filmu komponisti. Nu, nezinu, vai maz tā ir, bet gan jau reklāma nemelo. Es varu pateikt tikai to, ka Baseus Bowie MA10 ir ērtākās tā dēvētās true-wireless austiņas, kādas nācies izmantot. Jā, tās ir jāieskrūvē ausīs, bet tur tās ieguļ perfekti, ārā nekrīt un sniedz pamatīgu pasīvo trokšņu slāpēšanu. Ausis arī nenogurst no Baseus Bowie MA10, kā tas mēdz būt ar smagākām in-ear tipa austiņām.

    Uz pašām austiņām ir izgaismojums, kas ļauj tās vieglāk atrast tumsā. Kad ievietosi tās ausīs, izgaismojums nodzisīs. Uz austiņām ir arī skārienvirsmas, kas ir pārmaiņas pēc ir atsaucīgas un precīzas.

    Bowie MA10 komplektā ir iekļautas silikona uzlikas un arī tādi kā mīkstie adapterīši, lai varētu pielāgot ieskrūvēšanu tieši tavām ausīm. Man Bowie MA10 uzreiz šķita ērtas ar jau rūpnīcā uzlikto silikonu komplektu. Iepakojumā būs arī USB uzlādes vads.

    Austiņu kastīte ir pamatīgai izmēra un tā arī ir smagāka, nekā vairums citu austiņu kastīšu, jo te iekšā ir 2500 mAh akumulators. Aptuveni tādas pašas ietilpības akumulators bija Apple iPhone 8 Plus un iPhone X modeļos. Ar šo akumulatoru esmu nodzīvojis teju mēnesi, šobrīd uzlāde kastītei ir ap 30%, kas ir vienkārši kosmiska ilgdarbība šādām true-wireless austiņām. Austiņas vienas pašas arī darbosies aptuveni 7 līdz 8 stundas ar uzlādi.

    Lietotne

    Iedomājies? Te ir lietotne un tā pat ir jēdzīga. Baseus lietotne daļēji ir tiešsaistes veikals, bet par šo cenu laikam pievēršu acis uz veikala esamību lietotnē. Pamatā gan Baseus lietotne palīdzēs pielāgot skārienvirsmu darbību un arī iestatīt digitālo ekvalaizeri. Lietotnē arī ir iespēja meklēt austiņas, tas gan pieejams, ja atrodies austiņu Bluetooth uztveršanas zonā.

    Lietotne ļaus arī aktivizēt vai atslēgt aktīvo trokšņu slāpēšanu, bet tik pat labi to vari paveikt arī ar skārienvirsmām. Teorētiski lietotne piedāvā arī programmatūras atjaunināšanu, bet šim austiņu modelim nekas nebija jāatjauno.

    Skanējums

    Kā jau varēja nojaust, Bowie MA10 austiņas ir stipri basīgas, to gan var daļēji novērst ar digitālā ekvalaizera palīdzību. Skanējuma ziņā, manuprāt, ir nedaudz piemirsts par vidiem, bet par Bowie MA10 cenu diez vai kāds gaidīja ko vairāk.

    Aktīvā trokšņu slāpēšana ir visai jēdzīga vai pat ļoti jēdzīga šāda tipa austiņām. Laikam tieši pretējais cauri dzirdēšanas režīms būtu tas, ko Baseus Bowie MA10 gadījumā gribētos dēvēt par vājo posmu. Te arī jānorāda, ka nevienu no šiem režīmiem nevarēsi aktivizēt, ja no kastītes būs izņemta tikai viena no austiņām.

    Izceltie basi padara Bowie MA10 skanējumu tādu kā mazāk precīzu, apaļāku, bet te es Bowie MA10 salīdzinu ar SoundPEATS Opera05, kas ir trīs reizes dārgākas austiņas. Baseus austiņas arī izmanto SBC kodeku, kamēr SoundPEATS ir jau stipri nopietnais LDAC atbalsts.

    Pavisam labā ziņa ir tā, ka Bowie MA10 nav nekādu fona trokšņu, nekādas šņākoņas, kad austiņās nekas neskan. Šī fona šņākšana bija vērojama dārgajās Sony spēlēm paredzētajās austiņās.

    Ja runājam par spēlēm, tad Bowie MA10 austiņas ir jau tā ar zemu aizturi, bet speciālajā Low Latency režīmā filmās un spēlēs aizturi vispār nejūt. Man ir pāris gadus vecas SoundPEATS Q Bluetooth 5.0 austiņas, tām gan ir kādu 350 ms aizture un tā ir nedaudz kaitinoša filmās un spēlēs. SoundPEATS Q bija aptuveni pusotru reizi dārgākas par Bowie MA10 austiņām. Low Latency režīms darbosies arī tad, ja izmantosi tikai vienu no austiņām.

    Par mikrofonu darbību balss zvanu laikā katrs var spriest pats. Man radās iespaids, ka ar balss zvaniem viss ir labākajā kārtībā arī uz ielas.

    Nobeigumā

    Atļaušos uzskatīt, ka par aptuveni 35 eiro Baseus Bowie MA10 austiņas ir tuvu perfektam. Mitruma noturība, jēdzīga aktīvā trokšņu slāpēšana un zema skaņas aizture ir komplekts, ko parasti redzam aptuveni 200 eiro modeļos. Tīri jauka ir iespēja Bowie MA10 austiņas savienot vienlaikus ar divām ierīcēm. Atliek vien izslēgt pirmajai savienotajai ierīcei Bluetooth, lai atļautu savienošanu ar otru ierīci, pēc tam pirmās ierīces Bluetooth atkal vari iespējot.

    Ja ļoti ir vēlme piesieties, tad Baseus Bowie MA10 kastīti nevarēsi viegli nēsāt džinsu kabatā un apkārtējo skaņu cauri palaišanas režīms varēja būt caurklausāmāks.

    Ar viedierīcēm Bowie MA10 austiņas savienojas uzreiz, nekad mēneša laikā nav bijusi vajadzība tās atkārtoti likt kastītē un ņem atkal ārā vai no jauna sapārot ar viedierīci. Arī šajā jomā Apple ar savu ekosistēmu vairs nekur tālu no Android un Bluetooth 5.3 spējām nav tikuši. Faktiski gan šobrīd jaunākā Bluetooth versija ir 5.4.

    Lai arī kā nebūtu, Bowie MA10 austiņas ir superīgs pirkums par šo cenu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Labvēlis
    13.03.2024 14:27

    Esmu izgājis cauri dažādām šīm ausu svecītēm, un esmu sapratis ka visas viņas ir sūdi, jo ausī turās atkarībā cik ļoti muti virini vai skrien vai dari jebko izņemot nekustīgi stāvi. Un tpt izslīd.
    Kāda jēga man no austiņas kura negrib būt ausī?
    Izmantoju tikai ceļojumā/komandējumā lai taupītu vietu, citādāk lielās ausis kurām spilveni ir pāri ausij ir n-tās reizes pārākas.
    Aboļa airpods vai vecie ar vadu – tie ir labi ar to ka turās ausī. Skan pēc sūda, bet vismaz nekrīt ārā. Līdz ar to labāki. Atkal, dēļ sliktās skaņas der tikai sarunām, un to funkciju veic labi.

    Stīpa pāri paurim un miers.

    Krotow
    13.03.2024 15:39
    Reply to  Labvēlis

    Atkarīgs no auss iekšējās formas. Daļai cilvēku nav variantu, arī man “puļķi” ausīs neturas.

    Hu huu
    13.03.2024 22:34
    Reply to  Krotow

    ja nekas cits nepalīdz, tad palīdz skočs 😀

    Krotow
    14.03.2024 01:27
    Reply to  Hu huu

    Mhm. Pats šī iemesla dēļ nopirku ausis ar stīpu.

    Andris
    05.04.2024 11:03
    Reply to  Labvēlis

    Man identiska situācija. Vecie ābola airpodi ar vadu ideāli turas ausīs, bet nu gribējās kaut ko bez vadiem, lai strādājot var klausīties mūziku vai ko citu un, lai vadi netraucē.
    Pēc dabas esmu taupīgs tāpēc budžets liels netika atvēlēts un nolēmu iegādāties šīs Kristapa notestētās austiņas, jo parametri apmierināja un cena arī atbilda manam budžetam.
    Jau pirmajā lietošanas reizē bija vilšanās sajūta, tīri aspektā kā viņas ausī normāli ielikt un lai normāli turētos. Pat ja likās, ka ir forši ieliktas, tad pēc laika tik un tā tās sāka slīdēt ārā un gumiju maiņa nepalīdz. Vēl papildus auss sāk spiest un sāpēt, kā arī tās gumijas tā noslēdz to ausi, ka viss ausī sāk svīst un paliek mitrs, līdz ar to vēl sliktāk turas ausī. Ar ābola airpodiem vispār nekad ko tādu neesmu piedzīvojis.
    Rezumē ir tāds, ja gribi šīs izmantot esot kustībā, tad nerekomendēju. Šīs ausis tiešām der tikai guļot gultā un noteikti arī tad izkritīs un kļūs nekomfortabli.

    Raimonds
    17.04.2024 20:32
    Reply to  Labvēlis

    Paprovē Sony WF-1000xm5! Skan ļoti labi, no ausīm pat gribot neizkratīsi!
    Viņām ausu aizbāžņi ir no poliuretāna putām! Kautkas līdzīgs kā “memory putas”!

    Last edited 9 days ago by Raimonds
    Kaspars
    14.03.2024 09:48

    Būtu baigi interesanti palasīt salīdzinājumu ar ipods pro un galaxy puds pro

    Varbūt autors grib/var dažas dienas pastaigāt ar tām un padalīties ar to, kur tieši šīs iepaliek

    Kaspars
    18.03.2024 10:19
    Reply to  Artis Ābols

    Nav jēga salīdzināt 12 eur Ķīniešu iPod klonu, kas knapi skan un tikai reizēm atrod telefonu, ar orģinālajām, bet ja iesoļojam teritorijā:
    “Mitruma noturība, jēdzīga aktīvā trokšņu slāpēšana un zema skaņas aizture ir komplekts, ko parasti redzam aptuveni 200 eiro modeļos. Tīri jauka ir iespēja Bowie MA10 austiņas savienot vienlaikus ar divām ierīcēm.”

    Man tas šķiet wow, tas taču austiņu kategorijā ir bez maz vai “flagmaņu killeris” – tad un kā vēl būtu interesanti lasītājam (un kas ne mazāk svarīgi – arī apskatniekam(tas taču ir cilvēks, kam patīk testēt un salīdzināt), Ok, ja ne Tev, tad varbūt kādam citam, entuziastiskākam, Kursors apskatniekam būtu)

    Lai gan cenas starpība desmitkārtīga – funkciju ziņā starpība nav pat dubulta un kāda ir starbība kvalitātes ziņā ir tas, kas tiešām interesanti

    budzis
    14.03.2024 11:30

    Lai nekristu ārā, vajag lielākas gumijas – labāk iesprūst ausīs.

    Krotow
    14.03.2024 12:17
    Reply to  budzis

    Tas nepalīdz.

    Biteme
    14.03.2024 12:26
    Reply to  Krotow

    Jālieto zilais fiksators. Ja joprojām nelīdz – sarkanais)

    Reinis Rozitis
    14.03.2024 21:16
    Reply to  Biteme

    Ieteici “risinājumu”, kas ir dārgāks (50ml = 50 -75 EUR) kā austiņas :) /offtopic

    LAN
    14.03.2024 22:35
    Reply to  Biteme

    Jā – 8.5 EUR un ārā tiešām nevajadzētu izkrist:
    https://prof.lv/p-179947-soudal-gasketseal-karstumizturigs-hermetikis-285c-280-ml

    Reklāma