Web Analytics
More
    Reklāma

    Baseus A3 rokas putekļu sūcēja apskats

    Jaunākie raksti

    Teikt, ka pasaulē ir miljons dažādu (bet tomēr vienādu) rokas putekļu sūcēju, būtu vēl pieticīgi. Kā atrast to savu vienīgo un īpašo? Protams, jāsāk ar meklējumiem tīmekļa plašumos un YouTube atsauksmēs, lai nonāktu pie kaut cik pareizā un sev pieņemamā risinājuma.

    Jau kādu laiku pats vēlējot tikt pie rokas putekļu sūcēja, lai nenāktos mašīnas salona tīrīšanai katru reizi pār sētas vidu vilkt pagarinātāju. Tāpat rokas putekļu sūcējs mēdz noderēt mājās, kad nav vēlme rūcināt lielo putekļu sūcēju. Bet rokas putekļu sūcējiem ir nelāgs paradums būt samērā dārgiem un ar niecīgu akumulatoru, kā arī to sūkšanas spējas ne vienmēr ir tās labākās.

    Reklāma

    Jāsaka godīgi, ka Baseus ir viens no maniem mīļākajiem tā saucamajiem Ķīnas zīmoliem, kas piedāvā dažādus lādētāju, vadus, powerbankas, telefonu mašīnas turētājus un vēl neskaitāmas citas sīklietas. No Baseus iepriekš esmu ticis pie aptuveni 100 eiro vērtas powerbankas, kas spēj arī piešķilt autiņu, ja ir nosēdies tā akumulators. Man par lielu pārsteigumu powerbanka tiešām palīdzēja vienu reizi man un pāris reizes kaimiņiem, kad uznāca pamatīgāki mīnusi, bet mašīnas aķītis nebija no svaigākajiem.

    Šis ir arī iemesls, kāpēc izvēlējos paskatīties uz Baseus rokas putekļu sūcēju. Ražotājs piedāvā divus rokas putekļu sūcējus – A1 (vājāks) un A3 (brangāks). Apskatam mums ir A3 modeļa rokas putekļu sūcējs.

    Pāris tehniskie dati

    • Sūkšanas jauda: 15 000 Pa
    • Putekļu konteiners: ap 70 ml
    • Lādēšana: aizņem 3 līdz 5 stundas, 5 V /2.1 A ar USB Type-C un Quick Charge 3.0
    • Akumulators: 8000 mAh (4x 2000 mAh), 28.8 Wh, lietotāja nenomaināms
    • Darbības laiks: 17 minūtes lielajā jaudā un līdz 40 minūtēm mazajā jaudā
    • Troksnis: <75 dB
    • Krāsas: Silver vai Tarnish
    • Komplektā: USB Type-C vads, divi uzgaļi, maisiņš uzglabāšanai
    • Papildus: LED izgaismojums
    • Izmēri: diametrs 56 mm, garums ap 295 mm
    • Svars: ap 500 g
    • Cena: no aptuveni 70 eiro tīmekļa veikalos

    Izskats un uzbūve

    Uzbūves jomā Baseus ir visai pamatīgi pastrādājis pie A3 rokas putekļu sūcēja – ierīce pārsvarā veidota no alumīnija, vien nosacītā vidus daļa ir veidota no caurspīdīgas plastmasas, kas ļauj aptuveni novērtēt putekļu tvertnes uzpildījumu, kā arī te ir iestrādāts LED izgaismojums. Man ir jāsaka, ka LED izgaismojums ir visai forša lieta, kas palīdz tikt galā ar drupačām un smiltīm mašīnas salonā.

    Arī rokas putekļu sūcēja priekšējā daļa ir no pulēta metāla, nevis no plastmasas, kas it kā šķiet forši, bet vienlaikus ir jāuzmanās, lai kaut ko nesaskrāpētu.

    Baseus A3 komplektā nāk tā saucamais divi vienā uzgalis, tas ir no plastmasas. Šis uzgalis ļauj pagarināt rokas putekļu sūcēja snuķīti un šādi arī var izvairīties no sūcamo virsmu saskrāpēšanas. Komplektā ir vēl viens uzgalis, kas pievienojams gaisa izplūdes galā, lai izpūstu sīkumus no datora tastatūras un citām spraugām. Tāpat komplektā ir mīksts maisiņš rokas putekļu sūcēja un aksesuāru uzglabāšanai.

    Uz paša A3 rokas putekļu sūcēja ir tikai viena poga – vienu reizi nospiežot būs mērens sūkšanas režīms, nospied podu otro reizi un iegūsti lielu sūkšanas jaudu, bet ilgāka pogas paturēšana ieslēgs LED izgaismojumu.

    Putekļu konteineris ir neliels, bet A3 rokas putekļu sūcējam par labu runā dubultais filtrs – sākumā tam ir konisks metāla filtrs, kas atdala lielos gružus, pēc tā nāk HEPA filtrs sīkumu atdalīšanai. Cik pētīts, tad bieži šāda tipa rokas putekļu sūcējiem ir tikai HEPA filtrs, kas ātri aizaug ciet ar mēsliem un to nākas bieži mazgāt.

    Kopumā gribētos sacīt, ka Baseus A3 rokas putekļu sūcējs šķiet labāk būvēts, nekā varēja par šo naudu sagaidīt.

    Akumulators

    A3 rokas putekļu sūcēja uzlāde ar QC 3.0 lādētāju tiešām aizņem aptuveni 3 stundas, kas nav ātri, bet ir pieņemami. Patīkami, ka te ir USB Type-C savienojums, lai nav jāmeklē nekādus specifiskus uzlādes vadus.

    A3 akumulatora darbība, protams, neatbilst ražotāja teiktajam par 17 minūtēm jaudīgajā režīmā un 40 minūtēm parastajā režīmā. Drīzāk te ir attiecīgi ap 8 minūtēm un līdz varbūt 25 minūtēm. Daudz gan te izsaka tas, ko tieši sūc un kā sūc. Ja bieži pilnībā tiek aizspiesta ciet ieplūdes atvere, tad A3 rokas putekļu sūcējs jūtami samazinās darbības laiku ar vienu uzlādi.

    Kopumā jāsaka, ka Baseus A3 akumulators uzrāda aptuveni pusi no solītā, kas jau arī bija gaidāms. Vienlaikus ir jāatgādina, ka arī citi ar akumulatoru darbinātie putekļu sūcēji savā maksimālajā jaudā darbojas ap tām pašām 10 minūtēm.

    Uzkopšana

    Te nonākam pie apskata galvenās sadaļas – cik tad īsti jaudīgu sūkšanu A3 rokas putekļu sūcējs piedāvā. Man ir jāsaka, ka biju pat nedaudz pārsteigts par šī rokas putekļu sūcēja spējām. Mazajā jaudā Baseus A3 būs ļoti piemērots visādu drupaču uzlasīšanai virtuvē, datora tastatūras tīrīšanai, griestu lampu tīrīšanai un citiem darbiem, kur ir slinkums vilkt no skapja ārā lielo putekļu sūcēju.

    Lielajā sūkšanas jaudā vari bez raizēm uzklupt visai sacūkotiem mašīnas paklājiem un citiem mīkstajiem segumiem, bet paturi prātā akumulatora darbību. Man ar vienu uzlādi neizdevās iztīrīt auto tepiķīšus un sasūkt krikumus no auto beņķiem. Palīdz, ja ik pa laikam iztīri ne tikai putekļu konteineru un metāla filtru, bet vajadzētu arī izpūst ar sūcēja izplūdes galu mazo HEPA filtru.

    Te nonācu pie secinājuma, ka šāds rokas putekļu sūcējs varētu būs perfekts pārī ar mājas uzkopšanas robotu – robots tīra grīdu, kamēr ar šādu rokas putekļu sūcēju tu pats uzkop plauktus, skapju augšas, datortehniku un citu sadzīves tehniku. Mīkstās mēbeles arī var mēģināt tīrīt ar Baseus A3, bet gultas matrača izsūkšanai varētu nepietikt ar vienu uzlādi.

    Vienlaikus gan jāsaka, ka ar parasta putekļu sūcēja snuķi, kas atrodas lokanas caurules galā, var ērtāk izsūkt automašīnas durvju kabatas. Pieļauju, ka mazākās mašīnās ar Baseus A3 vispār nevarēs izsūkt dziļākas durvju kabatas, bet visam citam vajadzētu varēt piekļūt.

    Nobeigumā

    Manuprāt, Baskus A3 rokas putekļu sūcēja jauda ir pietiekama vairumam mazo darbiņu. Patīkami, ka ir divi jaudas režīmi, kas lētākiem kaut vai tā paša Xiaomi un Baseus A1 modeļiem nav pieejami. Man arī šķiet, ka mazākas jaudas rokas putekļu sūcēji nebūs piemēroti mašīnas salona tīrīšanai. Smiltis no paklājiem nevarēs izmānīt ar mazāku sūkšanas jaudu. Baseus A3 jau ir uz robežas šajā ziņā.

    Veikalā izdevās aptaustīt Xiaomi šāda paša tipa putekļu sūcēju un jāsaka, ka Xiaomi šoreiz būtiski atpaliek, bet arī cena ir uz pusi zemāka.

    Aptuveni 70 eiro par rokas putekļu sūcēju nav super vilinoša cena. Ap 120 eiro jau sākas tā dēvētie slotas tipa putekļu sūcēji ar akumulatoru (piemēram, Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner Light), kas būs vairāk piemērot tiem, kam mājās nav nekāda cita putekļu sūcēja. Slotas tipa putekļu sūcēji gan parasti nav tik lēti, te var nākties šķirties no 250 un vairāk eiro par šādu ierīci, ja vēlies saņemt īstenu aizvietotāju putekļu sūcējam ar vadu.

    Siltākās zemēs Baseus A3 vispār varētu neņemt ārā no mašīnas, pie mums ziemā nebūtu vēlams sasaldēt iebūvēto akumulatoru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts
    14.11.2022 12:54

    Vini speciali dizainu taisīja lai līdzinātos vibratoram ?

    digitalk
    14.11.2022 13:18
    Reply to  Roberts

    kas nu kurai prātā, par to arī domas raisās, Roberta ;D

    Jurs
    14.11.2022 16:00
    Reply to  Roberts

    Man tieši tādas pašas domas bija ieraugot šo vibrat…sorry, putekļusūcēju :D

    Last edited 1 year ago by Jurs
    Krotow
    15.11.2022 12:42
    Reply to  Roberts

    Lai arī cik tas izskatītos līdzīgi, paredzu ka putekļu sūcēja izmantošana tādiem nolūkiem var radīt nepatīkamus miesas bojājumus. Darvina balvās bija minēti daži brutāli amizanti piemēri ar permanentu bioloģisko funkciju zaudēšanu.

    Biteme
    14.11.2022 13:26

    Vai rokas nav vienkāršāk mazgāt, kā tīrīt ar putekļsūcēju?

    digitalk
    14.11.2022 21:58
    Reply to  Biteme

    pretēji populistiskajam teicienam tomēr “tīrs ir tur, kur uzkopj”, nevis “tur, kur nemēslo”.

    Letiņš
    14.11.2022 21:11

    Nākamo, lūdzu, apskatiet kājas putekļu sūcēju. Un ja jau iet tāda pjanka tad arī galvas un pakaļas putekļu sūcējus !

    Reklāma