Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony INZONE Buds austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Jau kādu laiku biju gaidījis, kad pie mums nonāks Sony INZONE Buds mazās, tā saucamās in-ear tipa bezvadu austiņas, kas pamatā paredzētas spēlēm. Beidzot INZONE Buds ir pie mums, bet te uzreiz norādīšu, ka austiņas tiešām ir paredzētas spēlēm, varbūt kādi 10% no plānošanas tikuši mūzikai, kas ne visiem universālu austiņu meklētājiem būs pieņemami. Man arī jāsaka, ka par 200 eiro INZONE Buds cenu biju gaidījis nedaudz plašāku pielietojumu.

    Veikalos Latvijā INZONE Buds ir visai liels retums, bet tā vien izskatās, ka austiņu cena varētu būt ap 200 eiro. Attiecīgi šīs bezvadu austiņas īsti par lētām dēvēt nevar, toties te ir vesela labumu sauja, ko citas austiņas nepiedāvā.

    Reklāma

    Tā kā esmu briļļainis, tad neskaitāmas lielās austiņas man ir spiedušas, dažas mēdz būt smagnējas, vasarās ar lielajām austiņām mēdz būt svīšanas problēma, it īpaši, ja tiek izmantotas mākslīgās ādas mīkstās uzlikas. Protams, būs vesela spēļu entuziastu paaudze, kas INZONE Buds nemaz neuzskatīs par īstām austiņām, bet man INZONE Buds šķiet ideālas tiem, kuri nevēlas ķēpāties ar lielo austiņu svaru un izmēriem.

    Avots: Sony

    Galvenie tehniskie parametri:

    • 2.4 GHz bezvadu savienojums ar PC vai PlayStation 5;
    • 8.4 mm skaļrunīši;
    • 360° grādu telpiskā skaņa un precīza 3D skaņa;
    • Neliels svars (6.5 g katra austiņa);
    • Aktīvā trokšņu slāpēšana;
    • Akumulatora darbības laiks līdz 30 stundām bezvadu režīmā, uzlāde ap 2 stundām;
    • IPX4 mitruma noturības ekvivalents;
    • Cena ap 200 eiro

    Izskats un uzbūve

    INZONE Buds pieejamas melnā vai melni baltā krāsā, pie mums ir nonākušas melnās austiņas, kas būtu prātīgāka izvēle no kopšanas viedokļa, bet balti melno versiju laikam izvēlētos, ja man mājās būtu PlayStation 5.

    INZONE Buds austiņas izskatās izmēros visai lielas, bet nedomāju, ka no tā būtu jābaidās. Austiņas šķiet vieglas un ļoti ērtas, nedomāju, ka arī mazāku ausu īpašniekam būtu problēmas ar INZONE Buds izmantošanu. Nedaudz būtu jāuzmanās ar tā dēvētā USB dongļa pazaudēšanu vai nolaušanu, tas nešķiet diez ko izturīgs, ja netīšām aizķeries ar apģērbu vai uzsit pa to. Jārēķinās, ka USB donglis ir tikai ar Type-C savienojumu, kas var radīt problēmas vecāku klēpjdatoru un arī galddatoru lietotājiem. Komplektā nav pārejas uz USB-A jebšu kantaino, parasto USB.

    INZONE Buds komplektā ir pašas austiņas, tās ievietotas melnā, visai liela izmēra uzlādes kastītē. Kastītē atradīsi arī savienojuma dongli ar datoru, viedtālruni vai PlayStation 5. Tiek arī solīts, ka donglis nodrošina savienojumu ar Nintendo Switch un citām ierīcēm, kam ir USB Type-C. Diemžēl INZONE Buds nevarēsi savienot ar Xbox Series S/X, kā arī Bluetooth gadījumā savienojamo iekārtu skaits ir stipri ierobežots. Uz austiņu kastītes atradīsi arī pogu, kas ļauj izveidot Bluetooth savienojumu.

    Iepakojuma kastītē atradīsi arī uzlādes vadu un vairākas silikona uzlikas, lai piemeklētu sev vajadzīgo izmēru. Tehniskajos datos minēts, ka austiņas atbilst IPX4 mitruma noturības ekvivalentam, kas nozīmē, ka austiņas nav saņēmušas sertifikātu, bet ražotājs aptuveni lēš, ka tās varētu tikt pie šāda atzinuma par mitruma noturību.

    Savienojumi

    INZONE Buds oficiāli izmantojamas kopā ar PlayStation 5 un Windows 10/11 datoriem, izmantojot jau minēto USB dongli ar 2.4 GHz bezvadu savienojumu.

    Teorētiski ir arī Bluetooth savienojums, kas paredzēts izmantošanai kopā ar Android viedierīcēm, bet pavisam skaidri ir zināms, ka Apple ierīces INZONE Buds Bluetooth neatpazīst. Tāpat Bluetooth nevarēsi izmantot, lai INZONE Buds savienotu ar Nintendo Switch. Problēma ir tajā, ka INZONE Buds ir tikai Bluetooth LE Audio (kodeks: LC3) savienojums. INZONE Buds neatbalsta ierastos (varbūt pat par klasiskiem saucamos) Bluetooth kodekus SBC, AAC, aptX un LDAC. Attiecīgi, ja tavai iekārtai nav Bluetooth LE Audio, tad INZONE Buds šādā veidā nevarēsi pievienot pie ierīces.

    Kā jau minēju, faktiski tas nozīmē, ka Bluetooth savienojums iet secen ne tikai visām Apple ierīcēm (iPhone, iPad, Mac datori), bet arī ļoti plašam Android viedierīču skaitam. Man neizdevās INZONE Buds ar Bluetooth palīdzību savienot ar Xiaomi 13T, arī Samsung Galaxy A33 neatpazina INZONE Buds.

    Lietotne

    INZONE Buds pavada uz datora uzstādāma INZONE Hub lietotne, tā atbild par austiņu skanējumu, pāris mikrofona iestatījumiem un varbūt nākotnē būs kāds programmatūras labojums austiņām. Lietotnē vari arī atsevišķām programmām un spēlēm katrai pielāgot savu skanējumu. Te ir arī Spatial Sound virtuālās daudzkanālu skaņas iestatījumi.

    Spatial Sound skaņa ir viens no INZONE Buds trikiem, kas gan īsti labi nestrādā. Vai vismaz šis triks ir gana komplicēts ar visai nožēlojamu gala rezultātu. Interesanti, bet ne vairāk. Interesantākā INZONE Hub sadaļa varētu būt pavadošā viedtālruņu lietotne, kas ļauj pielāgot skanējumu tieši tavām ausīm. Idejas pamatā ir savu ausu fotografēšana un iesūtīšana Sony, kur ausu attēli tiek analizēti. Loģiski, ka var izšķirt labo un kreiso pusi, iespējams, tika kaut kādā mērā uzlabota skaņas virziena noteikšana uz augšu un leju, bet aizmugurē esošās skaņas nu nekādi netiek šādi uzlabotas.

    Ausu fotografēšana gan ir saistāma ar dubultu pieteikšanos ar Google kontu un pēc tam ar Sony lietotāja kontu, kas galīgi nemaz nav dēvējams par ātru darbiņu. Pēc tam viedtālruņa lietotne visai briesmīgā, sintētiskā balsī liek grozīt galvu, sākumā pat īsti nesapratu, ko tieši sintētiskais indietis no manis vēlas. Pirmajās divās reizēs mums ar viņu (to) nemaz neizdevās iegūt vēlamo rezultātu

    Ideja ar skaņas pielāgošanu tieši tavām ausīm šķiet interesanta, bet kaut kas līdz galam tur vēl nedarbojas vai arī sadzirdētās atšķirības ir drīzāk placebo efekts. Te gan jāsaka, ka INZONE Buds austiņas ir pavisam nesen izziņotas, iespējams, te gaidāmi kādi uzlabojumi. Funkcija gan ir tik labi paslēpta lietotnē, ka varētu šķist, Sony ir pašiem no tās nedaudz kauns.

    Skanējums

    Uzreiz jāsaka, ka INZONE Buds austiņu skanējums ir stipri geimerīgs, kas nozīmē izceltus soļus un citus trokšņus, bet vienlaikus arī samazinātus basus. Nedaudz šo situāciju iespējams koriģēt INZONE Hub lietotnē, kas gan pēcāk nekādi netiek saglabāts pašās austiņās, pārnesot tās pie citas ierīces. Teiktu, ka kopā ar Windows datoru un INZONE Hub lietotni viss skan tieši tā, kā to būtu gaidījis no geimerīgām austiņām.

    Nez kāpēc klusuma periodos INZONE Buds austiņas šņāc, veidojot tādu kā white noise. To saprastu kaut kādām 35 eiro pusķīnas ražotāja Bluetooth austiņām, bet ne jau 200 eiro Sony austiņām ar paša ražotāja veidotu 2.4 GHz bezvadu savienojumu. Turklāt šī šņākšana ir visai izteikta.

    PlayStation 5 man diemžēl nav, par šīs konsoles sadarbību ar INZONE Buds austiņām neko nevarēšu pateikt. Bet varu pateikt, ka INZONE Buds savienojumā (2.4 GHz ar dongli) ar Android viedālruni skan nedaudz par klusu pat tad, kad Android skaļums iegriezts līdz maksimumam. Android scenārijā arī nenāk līdzi Windows veiktie pielāgojumi, skaņa šķiet plakana un neuzrunājoša.

    2.4 GHz savienojums nodrošina nemanāmu skaņas aizturi, te nekādām sūdzībām nebūtu jārodas. Savienojums ir tas pats, ko izmanto daudzas citas geimerīgās bezvadu austiņas.

    Trokšņu slāpēšanai INZONE Buds izmanto tos pašus Sony algoritmus un labus ārējos mikrofonus, panākot iespaidīgus rezultātus. INZONE Buds perfekti noslāpē skaļas tastatūras un peles darbību, tāpat austiņas lieliski tiek galā arī ar vienmuļiem trokšņiem, arī fonā skanošs TV netraucēs.

    Mikrofons

    Ar mašīnmācīšanās algoritmiem INZONE Buds mikrofons visai veiksmīgi novāc visādus fona trokšņus, tastatūru un peli gandrīz nemaz nevar dzirdēt, bet var manīt, ka austiņas palaiž cauri pirmo klikšķi, lai pārējos klikšķus pēcāk novāktu. Skaļākas skaņas ir nojaušamas, bet īsti nevar saprast, kas tieši skanēja, grabēja vai rībēja. Kopumā šī ir tīri forša funkcija. Pats mikrofons skan visai viduvēji un, manuprāt, arī pārāk klusi, bet no šāda izmēra austiņām un mikrofona attāluma no mutes neko diži labāku gaidīt nevajag.

    Nobeigumā

    Kopumā gribētos sacīt, ka INZONE Buds austiņas perfekti pilda to, ko Sony ir solījis – šīs ir lieliskas austiņas spēlēm kopā ar Windows datoru un, visticamāk, arī PlayStation 5. Viss cits gan ir (kā moderni saka) ārpus INZONE Buds komforta zonas.

    Pilnīgi skaidrs, ka Sony lieliskā trokšņu slāpēšana ir viens no INZONE Buds trumpjiem, kā arī tā veido pamatīgu daļu no INZONE Buds cenas, bet tad ir jāsāk prasīt – kam tieši šo trokšņu slāpēšanu izmantosi. Ja mājās ir 6 bērni, 3 kaķi, 2 civilsievas un vēl sievasmāte mūžamaizē no iepriekšējās laulības, tad diez vai tāpat atliks laiks spēlītēm ar vai bez fona trokšņiem.

    Mūziku es ar INZONE Buds neklausītos, arī citus savienojuma veidus, ja neskaita dzimto 2.4 GHz dongli, neuzskatītu par esošiem šajās austiņās. Tas nozīmē vien to, ka šīs 200 eiro bezvadu austiņas ir ar stipri šauru pielietojumu. Drusku tomēr prasītos univērsālāku pielietojumu par šo cenu, bet viss reklamētais tiek sasniegts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Morgen
    03.01.2024 17:53

    Svaigāki mandarīni nebija pa rokai? :)

    Last edited 3 months ago by Morgen
    Guten
    04.01.2024 12:32
    Reply to  Morgen

    Likās kkādi ķirbīši no helowīniem.

    JNS
    08.01.2024 14:31

    Tieši ”Žetons” par bildēm un mandarīniem + ļoti godprātīgi pastāstīts, par to, ka – lol, nav vērc..
    Paldies par to un tiešām 200eiro dārgām ausīm būtu jābūt labākām lietām iekšā – attiecīgi tikai Sony faniem… :(

    viens
    11.01.2024 11:59

    jautājums – ar jaudīgu supercharege lādētāju tādas var lādēt? varbūt nav vēlams? (man ir parastās bezvadu in-ear – tās vienkāršās ap kaklu liekamās, lādēju ar ko pagadās, bet varbūt nevajag?) paldies

    viens
    12.01.2024 07:32
    Reply to  viens

    nekādu komentāru?

    viens
    14.01.2024 09:28
    Reply to  viens

    čatbots saka:

    Jaudīga supercharge lādētāja izmantošana mazu akumulatoru uzlādei, piemēram, bezvadu in-ear austiņu akumulatoriem, var radīt riskus un nebūt ieteicama. Šeit ir daži iemesli, kāpēc:

    Pārkaršana: Jaudīgi lādētāji var piegādāt augstu enerģijas strāvu, kas var izraisīt pārkaršanu mazos akumulatoros. Pārāk augsts uzlādes līmenis var negatīvi ietekmēt akumulatora kalpošanas laiku un drošību.

    Aizsardzība pret pārplūdi: Dažādi ierīču akumulatori var būt aprīkoti ar aizsardzības līdzekļiem pret pārplūdi, kas ierobežo akumulatora uzlādi, lai novērstu pārkaršanu un citus bojājumus. Jaudīgas lādētājas var šo aizsardzību ignorēt, palielinot risku.

    Akumulatora dzīves ilgums: Lai nodrošinātu optimālu akumulatora ilgmūžību, ieteicams ievērot ražotāja norādījumus par uzlādi un neizmantot pārāk jaudīgus lādētājus, ja tie nav paredzēti konkrētai ierīcei.

    Tāpēc, lai saglabātu bezvadu in-ear austiņu akumulatora ilgmūžību un drošību, ieteicams lietot tos paredzēto lādētāju vai ievērot ražotāja norādījumus attiecībā uz uzlādes spriegumu un strāvu. Ja neskaidrības rodas par to, kādu lādētāju izmantot, var būt drošāk konsultēties ar ražotāja dokumentāciju vai atbalsta dienestu.

    Reklāma