Web Analytics
More
    Reklāma

    SoundPEATS Opera05 austiņu apskats – beidzot pagaršojam kaut ko no Kickstarter

    Jaunākie raksti

    Šī man nav gluži pirmā pieredze ar SoundPEATS bezvadu austiņām, iepriekš esmu vairāk nekā divus gadus ikdienā lietojis SoundPEATS Q visai lēto austiņu modeli (ap 35 eiro). Izvēle par labu SoundPEATS arī šoreiz bija tāpēc, ka vēlējos par saprātīgu cenu saņemt labu skanējumu un arī aktīvo trokšņu slāpēšanu. Trokšņu slāpēšana man nav ļoti aktuāla, bet dažkārt ofisā vai retu reizi kādā garākā pārbraucienā kā pasažierim vai lidojot tā šķiet pat nepieciešama.

    SoundPEATS Opera05 austiņas biju pamanījis Kickstarter, bet godīgi atzīšos, ka visai ātri par tām aizmirsu, lai arī cena un iespēju klāsts atbilda manām vajadzībām. Pēcāk tās pamanīju Amazon.de, tur arī iegādājos SoundPEATS Opera05 austiņas par aptuveni to pašu cenu, ko būtu samaksājis kā agrīns Kickstarter kampaņas atbalstītājs.

    Reklāma

    SoundPEATS Opera05 austiņas pie manis ir sabijušas nu jau teju trīs mēnešus, šo laikā esmu tās izmantojis gandrīz katru dienu, kas ļauj nedaudz dziļāk ieskatīties austiņu iespēju klāstā un arī to nespējās.

    Tehniskie dati

    • Savienojumi: bezvadu Bluetooth 5.3, SBC un LDAC kodeku atbalsts (ar iPhone būs AAC, jo LDAC Apple nepiedāvā)
    • Skaļruņi: 12 mm
    • Frekvences: 20 ~ 20 000 Hz
    • Mikrofons: ir, četri gabali balss zvaniem un trokšņu slāpēšanai
    • Akumulators: līdz 33 stundām (bez ANC) vai līdz 17 stundām (ar LDAC un ANC ieslēgts)
    • Svars: aptuveni 14.6 grami katra austiņa + 59 grami kastīte
    • Izmēri: 69 × 31 × 45 mm kastīte
    • Aksesuāri komplektā: USB Type-C vads, trīs mīkstās uzlikas
    • Papildu: IPX4 mitruma noturība
    • Cena: sākot no aptuveni 60 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    SoundPEATS Opera05 austiņas nav nekas super unikāls, bet tām ir savi plusi un arī mīnusi pat izskatā. Uzreiz atzīšos, ka austiņu krāsa ikdienā izskatās rūsganāka par to, kā tā tiek attēlota reklāmu bildēs. Vairāki cilvēki man ir norādījuši, ka SoundPEATS Opera05 austiņas ir visai neglītas to krāsas dēļ.

    Austiņu iepakojumā atradīsi tikai pašu vienkāršāko komplektāciju – trīs dažādu izmēru silikona uzgaļus, USB Type-C lādēšanas vadiņu un pašas austiņas ar kastīti.

    Austiņu kastīte ir vidēji liela un visai smaga, pašas austiņas arī ir smagas, kas ir jāņem vērā, ja grasies tās lietot ikdienā ilgāk par dažām stundām. Gan kastīte, gan pašas SoundPEATS Opera05 austiņas ir veidots no ļoti augstvērtīgas plastmasas. Kastīti diemžēl nevar lādēt bezvadu režīmā. Uz kastītes ārpusē ir daļēji slēpta poga austiņu sapārošanai ar ierīcēm.

    Bet mēs neesam tikuši līdz sliktākajai SoundPEATS Opera05 austiņu īpašībai – tev vajadzēs visai lielas ausis, lai ērti izmantotu šīs austiņas. Man laikam ausu kanālu sākuma daļa nav tā dižākā, tāpēc dažkārt ir grūti precīzi ievietot SoundPEATS Opera05 austiņas.

    Ir vēl sliktāk! Vismaz man SoundPEATS Opera05 austiņas šļūk daļēji ārā (nē, tās neizkrīt), kad ēdu vai smejos. Manā gadījumā SoundPEATS Opera05 austiņas nevaru izmantot, kad mutē ir košļājamā gumija vai kad kožu kādu lielāka izmēra kumosu, tad pavisam noteikti nāksies visu laiku piekārtot austiņas. Šis viss nav super traucējoši, bet kādam ar mazākām ausīm nevarēšu nekādi ieteikt SoundPEATS Opera05 austiņas.

    Lietotne

    SoundPEATS Opera05 austiņas pavada visai vienkārša SoundPEATS lietotne, tajā pamatā ir iespēja izvēlēties skanējumu (digitālais ekvalaizers), daļēji pielāgot skanējumu, ieslēgt vai izslēgt trokšņu slāpēšanu un veikt programmatūras atjauninājumus. Labā ziņa ir tā, ka trokšņu slāpēšanu varēsi arī koriģēt ar skārienvirsmām uz pašām austiņām.

    Laikam jau lielākā iespēja lietotnes klāstā ir daļēji manuāla, daļēji automātiska skanējuma iestatīšana. Lietotne spēlē austiņās dažādus trokšņus, tad ir jāspiež uz ekrāna poga, lai apstiprinātu, kad sāc kaut ko dzirdēt. Pēc tam lietotne izrēķina kā tieši austiņām būtu jāskan, lai sniegtu labāko rezultātu katram konkrētam klausītājam. Ideja nav slikta, bet tikai pēc kādas trešās šīs iespējas pielietošanas reizes sapratu, ko tieši man ir jāsadzird. Bet arī tad šķita, ka skanējums visai pamatīgi atšķīrās, kad izgāju šim cauri ceturto, piekto un sesto reizi.

    Skanējums

    Sākšu ar to, ka SoundPEATS Opera05 austiņas piedāvā Bluetooth 5.3 savienojumu un Sony izstrādāto LDAC kodeku. Šīs austiņas pat tikušas pie Hi-Res Audio Wireless sertifikāta no Japan Audio Society, lai arī ko tas nenozīmētu. Bet lielākais pluss, kas var paslīdēt garām, ir zemā skaņas aizture.

    Jāsaka, ka SoundPEATS Opera05 austiņām skaņas aizture ir tik niecīga, ka to teju nevar pamanīt ikdienā. Jā, skatoties kādu filmu pārdesmit milisekundes skaņa kavējas, bet tas nav salīdzināms ar citām pie manis sabijušām Bluetooth austiņām, kur aizture ir mērāma simtos (parasti kaut kur ap 250… 350 ms) milisekunžu, tā ir aptuveni trešā daļa no sekundes.

    SoundPEATS Opera05 austiņu skanējums ir visai basīgs, bet šīs ir laikam pirmās dzirdētās in-ear tipa austiņas cenā zem 150 eiro, kur nepazūd vidi un augšas. Šo gan ļoti ietekmē tas, kā būsi saregulējis iepriekš minēto pusmanuālo digitālo ekvalaizeri. Bet jebkurā gadījumā skaņas detalizācija Bluetooth in-ear tipa austiņām ir ļoti, ļoti laba.

    Aktīvā trokšņu slāpēšana darbojas, bet tā atpaliek no Sony un citu ražotāju veidotās slāpēšanas. Tam gan ir viens pluss, jo ANC iespējošana nerada nepatīkamas sajūtas (sajūta, ka ausīs rodas spiediens), kādas dažkārt vismaz man ir no ļoti spējīgiem ANC risinājumiem. Ja kaut kas ir draņķīgs šīm SoundPEATS Opera05 austiņām, tad tas ir skaņas caurlaidības režīms, kas noteikti ir par klusu, lai to varētu izmantot, kad kāds ar tevi runā. Arī uz ielas ne vienmēr var dzirdēt automašīnas šajā caurlaidības režīmā. Dažviet tiek teikts, ka ANC ir aptuveni 80% no tā, ko varētu sagaidīt no Apple AirPods Pro austiņu trokšņu slāpēšanas.

    Balss zvani ar šīm austiņām pat ir ļoti labas kvalitātes. Laikam tas tāpēc, ka mikrofoni ir ārpus lietotāja auss, bet stiprākā vējā tas var būt mīnuss.

    Kopumā jāsaka, ka SoundPEATS Opera05 austiņu skanējums vismaz man šķiet ļoti pievilcīgs. Kaut kur ik pa laikam izskan apgalvojumi, ka šīs ir teju audiofīlu kvalitātes standartu austiņas, bet… nuuu… laikam jau šos skaļos vārdus nevajadzētu pielietot, kad ir runa par bezvadu savienojumu.

    Akumulators

    Trīs vārdi par SoundPEATS Opera05 austiņu akumulatoriem. Vismaz jaunām austiņām darbības laiks ar vienu uzlādi ir ap sešām stundām, kad izmanto LDAC, bet esi izslēdzis ANC. Kastīte ļauj uzlādēt austiņas trīs reizes. Kastītes uzlāde aizņem nepilnas divas stundas, ja izlādēta ir pati kastīte un arī austiņas.

    Nobeigumā

    Šur tur SoundPEATS Opera05 austiņas tiek salīdzinātas ar Sony WF-1000XM4 un pat Sony WF-1000XM5 vai Sennheiser Momentum True Wireless 3 modeļiem vien ar to starpību, ka SoundPEATS Opera05 austiņas ir dažkārt atrodamas cenā ap 60 eiro.

    Man vēl arvien patīk SoundPEATS Opera05 austiņas pat pēc trim kopā sadzīvotiem mēnešiem. Jā, šīs nav pašas ērtākās austiņas, bet skanējums to atsver. Tāpat jāatzīmē, ka austiņu tīrīšana ir vienkārša, tās nedaudz piecūkojas ar ausu sēru, bet nekas traks tas nav, pat nav salīdzināmi ar dažu Apple izstrādājumu tīrīšanas problēmām.

    Un tagad galvenais jautājums – vai vēlreiz pirktu SoundPEATS Opera05 modeli? Noteikti jā, jo skaņa un iespējas būtiski pārsniedz to cenu. Vai varu SoundPEATS Opera05 austiņas ieteikt citiem? Droši vien, ja vien tev pašam nav pārlieku mazas ausis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma