Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony WF-1000XM5 bezvadu austiņu apskats – kā iestudēt operu, pļaujot zāli

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā profesionālā darbība likusi man klausīties visai daudz opermūziku. Tātad krietni prasīgākus skaņdarbus, kā ierasto popsi, ko mierīgi var atskaņot tīri ciešami arī uz lētām austiņām. Jāatzīstas, ka, lai sakārtotu domas, mēdzu nodoties meditatīviem procesiem, piemēram, zāles pļaušanai. Lai apvienotu abas šīs lietas būtu nepieciešamas austiņas ar izcilu skaņas kvalitāti un lielisku trokšņu slāpēšanu. Par laimi, īstajā brīdī Kursora redakcija man šādu ierīci atsūtīja uz testu. Runa ir par Sony WF-1000XM5 bezvadu austiņām. Nav nekāds noslēpums, ka iepriekšējais modelis – Sony WF-1000XM4 – uzstādīja latiņu gan trokšņu slāpēšanā gan skaņas kvalitātē. Tiesa gan, šīs austiņas ir jau divus gadus vecas, tādēļ Sony izlaidis jauno modeli. Man ļoti patīk ražotāja pieeja, ka nav jēga katru gadu izlaist jaunu modeli, kam uzlabojumi būtu nelieli, tā vietā, atjaunojot 1000X sēriju ik pa diviem gadiem, var tikt pie pamanāmākiem uzlabojumiem.

    Reklāma

    Šoreiz redzamākais uzlabojums ir dizaina izmaiņas – austiņas kļuvušas kompaktākas un vieglākas, saglabājot un pat uzlabojot visas iepriekšējo paaudžu kvalitātes. Kvalitāte gan maksā. Sony WF-1000XM5 iegādājamas par aptuveni 300 eiro, tādēļ centīšos noskaidrot vai cena sevi attaisno.

    Sony WF-1000XM5 tehniskā specifikācija

    • Galvenie parametri: 8.4 mm skaļruņi; neodīma magnēti; 20Hz – 20,000Hz(44.1kHz sampling) / 20Hz – 40,000Hz(LDAC 96kHz sampling, 990kbps) frekvenču diapazons; IPX4 mitruma aizsardzība
    • Procesori: HD trokšņu slāpēšanas procesors QN1e, integrētais procesors V2
    • Akumulatoru darbība*: Austiņu darbība, atskaņojot mūziku – līdz 8h ar ieslēgtu trokšņu slāpēšanu, līdz 12h ar izslēgtu trokšņu slāpēšanu. Austiņu darbība sarunā – līdz 6h ar ieslēgtu trokšņu slāpēšanu, līdz 7h ar izslēgtu trokšņu slāpēšanu. Aptuveni 2h uzlāde ar vadu ietvaram. Qi bezvadu uzlāde austiņu ietvaram
    • Savienojumi: Bluetooth 5.3 (A2DP, AVRCP, HFP, HSP, TMAP, CSIP, MCP, VCP, CCP); atbalstītie audio formāti – SBC, AAC, LDAC, LC3; USB Type-C
    • Komplektācija:  lādēšanas ietvars, austiņas,  XS, S, M, L Memory Foam austiņu uzmavas, USB Type-C/USB-A lādēšanas vads, pamācības
    • Izmēri: uzlādes ietvars – 64.6 x 40 x 26.5 mm, 39 g; austiņas – 5.9 g
    • Cena: ap 300 eiro

    *ražotāja solītais laiks

    Japāņu rūpēs par vidi

    Jau ierasts, ka katrs ražotājs, kam nav slinkums, šobrīd dižojas ar to, cik atbildīgi pret vidi tie izturas, ražojot savus lolojumus. Tomēr gribu uzteikt Sony, ka tas darīts jau senāk, pirms tas kļuva stilīgi, turklāt iepakojums tiešām neietver neko no plastmasas. Jā, iepakojums varbūt nerada to premium sajūtu, ko glancētie plastmasām un plēvēm piepačkātie iepakojumi, bet tas ir ētisks solis no ražotāja. Lai gan otrreiz pārstrādātās papīra masas kastīte ir ļoti kompakta, komplektācijā nekā netrūkst. Bez pašām austiņām un lādēšanas ietvara iekļauti četri Memory Foam austiņu uzmavu pāri un komiski īss lādēšanas vads. Kā vienmēr, sienas lādētājs nav iekļauts, bet vadam galā ir USB-A spraudnis, kas ļaus savienoties ar vecākiem lādētājiem. Ja nu mājās pieejami tikai jaunie lādētāji ar USB Type-C ligzdu, tad gan nāksies iztikt bez vada un lādēt pa taisno. Pilnai laimei gan gribētu arī iekļautu kādu silikona uzmavu, tomēr jāuzteic plašā izmēru izvēle.

    Kompaktāks lādēšanas ietvars

    Patīkami, ka Sony par 16% reducējis ietvara izmēru, tomēr vizuāli tas zaudējis personības vaibstus – kantainos elementus un eleganto LED strīpiņu. OK, cits gads, cits modelis, ko tad šis piedāvā? Lādēšanas ietvars kļuvis daudz noapaļotāks (lasi ergonomiskāks plaukstai). Uzreiz jāteic, ka to ieslidināt bikšu kabatā ir daudz ērtāk, kā iepriekšējo modeli. Arī lādēšanas korpusā izmantota otrreiz pārstrādāta plastmasa. Korpuss ieguvis patīkami matētu virsmu, kas neslīd un nekrāj šmuces (melnajā versijā). Interesanti, ka nelieli skrāpējumi gan uzreiz ir manāmi, bet no tiem var atbrīvoties nedaudz patīrot virsmu. Ražotājs gan šādu īpašību nekur neuzsver, tomēr tas liek domāt, ka korpusu izdosies ilgāk uzturēt pievilcīgu, pat ja tas paviesosies blakus atslēgām.

    Kopējā estētika gan šķiet nedaudz bezpersoniska. Ja nebūtu augšā uzdrukātais Sony logo, to būtu pagrūti atšķirt no konkurentiem. Tomēr, lai attaisnotu ražotāju, jāuzteic, ka tas prezentē japāņu domāšanu – maksimāls minimālisms, nepārspīlēta ārišķība un pārdomāti sīkumi – ergonomika un plakana apakša ērtākai bezvadu uzlādei. Tomēr nelielas bažas par ilgtspēju rada ietvara eņģe, kas nešķiet gana stingra un liek vāciņam nedaudz ļurkāties. Tā tas bija iepriekšējā modelī un, diemžēl, tas nav izlabots arī šajā. Simpātiskā LED līnija aizvietota ar nelielu LED punktiņu ietvara priekšā. Aizmugure saņēmusi USB Type-C ligzdu un savienošanas taustiņu. Patīkami, ka tas radis vietu, jo XM4 modelim bija jāatver vāciņš un jāpieskaras abām austiņām. Tas nozīmēja, ka iestatīšanu nevarēja izdarīt vienā rokā turot austiņas, otrā telefonu. Šis ir loģisks un patīkams uzlabojums. Labi, ka iekšējie magnēti ir gana stipri, lai noturētu austiņas gultiņās. Nezinu par ietvara mitruma noturību, bet pašas austiņas saņēmušas IPX4 noturību, kas nepasargā no putekļiem, bet pret šļakstiem gan. Peldēt vai iet dušā gan ar tām nevajadzētu.

    Krietni piezemētāks austiņu dizains

    Taisni vai neticami, ka Sony izdevies iemānīt austiņās divus procesorus un sešus mikrofonus, reducējot austiņu izmērus par 25%. Tik tiešām, XM4 viena no problēmām bija to izmērs. Sony mārketinga materiālos stāsta, ka uzlabotā spīdīgā virsma rada greznāku (luxurious) sajūtu. Tomēr jau atkal jānorāda pazaudētie personības vaibsti, jo glancētā austiņu virsma drīzāk atgādina kaut ko no Samsung daiļrades. Skārienjutīgā virsma gan ir patīkami matēta, kas ļauj to vieglāk atrast ar tausti, tomēr pret glancēto korpusa daļu man ir iebildumi. Proti, tas padara austiņas slidenas pirkstos un grūtāk izņemamas no lādēšanas ietvara. Vienkārši virsma ir pārāk slidena. Man reti izdevās tās veikli izņemt ar pirmo piegājienu.

    Teikšu godīgi, ikdienā lietojot austiņas ar kājiņu (Nothing Ear (stick)), esmu pie šāda formāta tā pieradis, ka citi varianti vairs nešķiet ērti. Nesen notikušajā Kursora tusiņā ar Kristapu vienojāmies kopīgā dziesmā, ka kājiņu dizains ir ērtākais no bezvadu austiņu dizainiem, kādu labprāt redzētu arī Sony izpildījumā. Tikmēr jāsamierinās ar bumbuli ausīs. Labā ziņa, ka samazinātais izmērs un svars (5.9 g) tiešām nodrošina ērtāku to nēsāšanu. Kāpēc man labāk patīk kājiņu dizains? Turot aiz tām, austiņas ir vienkāršāk ielikt ausīs, turklāt kājiņa ieguļas starp auss ļipiņu un skrimsli, ļaujot tām drošāk noturēties vietā. XM5 jāieskrūvē ausī, arī pēc tam nav īsti pārliecība, ka tas izdarīts tā, kā ražotājs to paredzējis. Runa ir par ergonomiku. Kamēr izmērs un svars šķiet ērts, pati forma nav piemērota visām ausīm. Ikdienā tās palika manās ausīs un izturēja arī burkas kratīšanas testu pie Skyforger. Tomēr pie aktīvas pārvietošanās tās neturējās pārliecinoši ausīs. Internetā klejo arī komentāri, ka sporta zālei šis dizains nav piemērotākais un bieži tās krita ārā. Laikam jau opera jābauda miera stāvoklī, nevis uz tredmila.

    Otra atšķirības zīme ir austiņu uzmavas. Līdzīgi, kā pagājušajā gadā tās nav veidotas no silikona, bet no Memory Foam. Silikons gan iekšpusē ir izmantots, bet ausīm saskare būs tikai ar atmiņu putām. Materiāls pielāgojas ausu kanāliem, kas nodrošina labāku pasīvo trokšņu slāpēšanu, bet jārēķinās, ka putas mēdz ātrāk plaisāt un nolietoties par silikonu. Nākas pierast arī pie īpatnējas sajūtas ausīs, jo atmiņu putu materiāls rada nedaudz spiedīgu vakuuma sajūtu. Tā nav nekomfortabla, bet jūtama gan. Tas nozīmē, ka šis nebūs ideāls risinājums jutīgu ausu īpašniekiem, tādēļ žēl, ka Sony komplektā nav piemetis arī silikona uzmavas. Labā ziņa, ka iekļautas XS, S, un L uzmavas, bet M jau uzstādītas austiņām, tātad izvēle ir.

    Vienkārši uzsākt lietot

    Kopš Android ieviesis ātro savienošanu, pieslēgt bezvadu austiņas ir elementāri. Attaisi, paturi taustiņu, sagaidi animāciju un voila!

    Toties Sony parūpējies, lai pilnvērtīga visu iespēju iestatīšana būtu savdabīga. Piemēram, ja vēlies tikt pie 360 Reality Audio (Spatial audio analogs), nāksies fotografēt ausis un klausīties Intara Rešetina balsī norādījumos, kas ir angliski, bet robots lasa, it kā būtu rakstīts latviski. Ar to gribēju teikt, ka man nav iebildumu Sony nodot manu ausu formas datus, lai arī turpmāk taptu ergonomiski audio produkti, bet, pilnai laimei, šo procesu varēja izveidot veiklāku. Kad pavadīts krietns laiciņš, dodot visas vajadzīgās atļaujas un neveikli fotografējot ausis, var ķerties klāt ikdienas lietošanai. Pirms tam tikai jānorāda, ka 360 Reality Audio pieejams vien ierobežotam lietotņu skaitam un saturs nebūs tik izplatīts, kā Apple Spatial Audio.

    Lietotne piedāvā kaudzi ar iespējām

    Sony WF-1000XM5 tiek kontrolētas ar Headphones Connect lietotni. Kā vienmēr, tās dizains nav pats intuitīvākais un stilīgākais, bet piedāvā vienu no plašākajiem iespēju klāstiem, kādu bezvadu austiņas saņēmušas. Trīs apakšizvēlnes ļauj tikt pie visa, ko var kontrolēt austiņās, to aktīvas izmantošanas un programmatūras atjauninājumiem.

    Statusa sadaļa ļauj tikt pie pamatlietām un kontrolēt adaptīvo skaņas kontroli. Tā pielāgojas dažādām vietām un lietotāja aktivitātēm. Pats var iestatīt profilu pastaigai, miera stāvoklim vai braukšanai transportā. Turklāt, austiņas tīri veiksmīgi pašas prot noteikt attiecīgo scenāriju. Skaņas sadaļā var kontrolēt trokšņu slāpēšanas intensitāti un ekvalaizeru. Par tiem pastāstīšu nedaudz zemāk. Sistēmas iestatījumi ļauj pielāgot austiņu skārienjutīgās virsmas un kontrolēt programmatūras atjauninājumus. Servisu sadaļā atradīsi iespēju austiņām ātrāk pieslēgties Spotify un piešķirt īsceļu Endel relaksācijas lietotnei.

    Kamēr daļu no šīm opcijām piedāvā arī konkurenti, tieši nelielie sīkumi ir tie, kas WF-1000XM5 patīkami atšķir no citām austiņām. Piemēram, iespēja paturēt pirkstu pie kreisās austiņas, lai uzreiz samazinātu skaļumu ātrai sarunai. Te uzreiz jāteic, ka atsaucīgā skārienjutīgā austiņu virsma precīzi atpazīst vienu, divus, trīs vai pat četrus pieskārienus un ilgāku pieskārienu. Oriģinālo ražotāja veidoto pirkstu horeogrāfiju par intuitīvu gan nevaru nosaukt. Piemēram, kāpēc skaļums būtu jākontrolē ar četriem pieskārieniem? Un lietotnei prasās pēc atjauninājuma, kas ļautu mainīt funkcijas pieskārieniem. Tā ir vienīgā iebilde, kas pret programmatūru man ir.

    Lietotne tiešām piedāvā mikroskopiska līmeņa pielāgojumus. Viens no maniem iecienītākajiem ir iespēja ar galvas žestu pieņemt vai noraidīt zvanu. Ja gribi pacelt, vienkārši pamāj piekrītoši ar galvu. Ja gribi atteikt, pamāj noraidoši ar galvu. Šis ir ļoti organisks veids, kā to izdarīt, turklāt austiņas ne reizi nenokļūdījās manā izvēlē. Lielisks darbs! Jāuzteic arī savienojumu noturība un iespēja ērti pārslēgties starp divām ierīcēm.

    Kopumā, šī ir viena no niansētākajām lietotnēm bezvadu austiņu industrijā. Sony jau atkal ir pacenties, lai atstātu ar garu degunu konkurentus. Malacis, Sony!

    Skaņa, kā vienmēr, nepieviļ

    Pēc noklusējuma Sony piedāvā ļoti labi sabalansētu skaņas profilu. Basi ir dzirdami, bet tie neņem virsroku pār citām skaņas frekvencēm. Tas nozīmē, ka ievadā pieminēto operu varēju baudīt ar patīkamām pārejām no zemajām uz vidējām un augstajām frekvencēm. Ir dzirdētas austiņas, kur šīs pārejas realizētas agresīvi un liek zaudēt skaņdarba nianses. Tas noteikti nav Sony ceļš, tādēļ jāuzteic ražotājs par nobriedušu un kvalitatīvu skanējumu. Tieši skanējuma detalizētība ir tas, kas WF-1000XM5 patīkami atšķir no konkurentiem, bet jāatceras, ka plašā programmatūra ļauj pielāgot ekvalaizeru pēc savām vēlmēm. Jau ierasts, ka lietotne piedāvā gan savus skaņas pielāgojumus, gan iespēju pašam paķimerēties un izveidot ideālo skanējumu. Beta versijā šoreiz klāt nākusi iespēja atrast savus ekvalaizera iestatījumus. Tas notiek, atskaņojot mūziku, piedāvājot dažādus variantus. Kad izvēlētas vairākas opcijas, lietotne ģenerē individuāli pielāgotu ekvalaizeru. Forša lieta, jo Sony programmatūru par vienkāršu nenosauksi, tādēļ forši, ka ir šāda iespēja, kas krietni atvieglo uzdevumu, ja apmulsti ekvalaizeru skalās. Man pat ienāca prātā ķecerīga doma, kā būtu šādu iestatījumu meklēšanu pārnest arī uz super sarežģītajām Xperia kameru Pro lietotnēm…

    Ja agrāk Sony austiņas augstu kvalitāti iemainīja pret maksimālo skaļumu, tad šoreiz ir cits stāsts. Pirmkārt, ja salīdzina ar XM4 šoreiz basi nešķiet tik ļoti izteikti un dziļi, toties detaļu ir krietni vairāk un skaņa šķiet niansētāka un dzidrāka. Tas arī ļāvis krietni palielināt maksimālo skaļumu. Austiņas saņēmušas 8.4 mm skaļruņus, bet skaņa šķiet, kā krietni lielākiem. Turklāt kvalitāte nekrītas arī pie augšējiem skaļuma līmeņiem. Kā vienmēr, skaņas kvalitāte uzstāda latiņu konkurentiem. Lielisks darbs!

    Kā uzvedas trokšņu slāpēšana un mikrofoni?

    Vai ir iespējams uzlabot izcilību? Sony domā, ka ir. XM5 izmanto gan pasīvo trokšņu slāpēšanu, gan aktīvo. Pirmo piedāvā jau pieminētie Memory Foam uzgaļi. Tie pielāgojas ausu kanāliem, tādēļ veiksmīgi jau paši par sevi slāpē liekos trokšņus. Šoreiz tiem talkā nāk 6 iebūvētie mikrofoni, jaunie procesori un pat MI, kas izlemj, cik un kādus trokšņus ielaist, un kādus nē. Lai to notestētu, gāju pļaut zāli un klausīties operu.

    Austiņas pašas nosaka dažādus aktivitāšu scenārijus, kam tiek pielāgota aktīvā trokšņu slāpēšana vai ambientais režīms (ielaiž ausīs fona trokšņus). Piemēram, ja sēdēsi mierā vai atradīsies transportā, austiņas izmantos aktīvo trokšņu slāpēšanu, ja uzsāksi sarunu vai pārvietosies, tiks ielaisti fona trokšņi. Tas ir prātīgi, lai skrienot varētu dzirdēt apkārtējo satiksmi vai neparedzamos pusaudžus uz elektro skūteriem. Pielāgošanās strādā tiešām precīzi. Tiesa gan, zāles pļaušana izrādījās sarežģītāks uzdevums, kā vienkārši skrējiens pa parku. Programmatūra zāles pļāvēja rūkoņu bieži uztvēra, kā garām braucošu auto, tādēļ tika ieslēgts ambientais režīms. Šī iemesla dēļ, ieslēdzu trokšņu slāpēšanu manuāli. Tomēr īpaši jāuzteic Sony pārslēgšanās starp režīmiem, kas ir plūstoša un patīkama. Tas kopā ar detalizēto skanējumu veido izcilu skaņas pieredzi, kas raksturo tikai WF-1000XM5.

    Avots: Sony

    Jāteic, ka aktīvā trokšņu slāpēšana darbojas lieliski. Protams visi trokšņi pilnīgi netiek slāpēti, bet šī ir viena no labākajām pieredzēm, ko no nelielām austiņām var izspiest. Lai panāktu lielisku trokšņu slāpēšanu, Sony izmanto trīs mikrofonus katrai austiņai, jauno V2 procesoru un jauno QN2e HD trokšņu slāpēšanas procesoru. Komplekts labāk ļauj slāpēt vidējo frekvenču trokšņus. Tējkannas, kondicionieri un citi vidējā spektra trokšņi tiek slāpēti lieliski. Manuāli pielāgojot slāpēšanu uz ielas (drošībai tomēr iesaku atstāt ambiento režīmu), tika slāpētas teju viss frekvenču spektrs. Jā, šīs austiņas nevar sacensties ar lielajām ausīm, piemēram, izcilajām WH-1000XM5, bet no mazajām austiņām šī ir viena no labākajām pieredzēm, kas uzliek latiņu konkurentiem. Tas pats attiecas arī uz mikrofonu darbību zvanot. Programmatūra automātiski pielāgo vēja skaņu reducēšanu, tikai pie apjomīga vēja otrā pusē sūdzējās par robotisku pieskaņu. Citādi, zvana laikā balss bija dzidra un patīkama.

    Akumulatori nepieviļ

    Testa laikā akumulatori mani nekad nepievīla, neskatoties uz to, ka tie neuzstāda rekordu industrijā. Ražotājs sola 8h ar ieslēgtu aktīvo trokšņu slāpēšanu. Man izdevās saskaitīt ap 7.5h, kas nav tālu no mārketinga solījuma. Te gan jānorāda, ka LDAC izēdīs akumulatorus vēl ātrāk, bet, vai tiešām jūs grasāties austiņas izmantot ilgāk par 6h no vietas? Lietotnē gan ievēroju, ka visai bieži austiņām ir atšķirīgi uzlādes līmeņi. Nezinu, kas pie vainas, tomēr tas nebija iemesls, lai man saīsinātos lietošanas ilgums. Uzlāde gan ir visai lēna. Ar vadu aptuveni 1.5h, bet bezvadu uzlāde dubulto šo ciparu. Labā ziņa, ka pietiek vien ar 3 minūšu vada uzlādi, lai varētu atskaņot mūziku stundu.

    Nobeigumā – kārtējā Sony uzvara

    Sony WF-1000XM5 aizvien izceļas uz konkurentu fona ar retu domu industrijā – kvalitāti. Jā, Sony neražo seksīgākos produktus, bet ražotājs nekad nav tiecies pēc hipsterīgas ārišķības. Tā vietā Sony vienmēr bijis svarīgi, nevis izdaiļot eklēra ārpusi, bet padarīt pildījumu tādu, lai uzsēdinātu lietotājus uz Sony askētiskās adatas. Ar XM5, Sony tas izdevies jau atkal. Austiņas ir atšķirīgas no priekšgājēja daudzos veidos. Pirmkārt, dizains kļuvis cilvēcīgāks. Reducētais izmērs un svars kļuvis ausīm patīkamāks. Ergonomika un Memory Foam uzgaļi gan nebūs tējas tase visiem, tomēr tas ir iespaidīgs solis, kas pierāda, ka kvalitāti iespējams uzlabot gandrīz visos departamentos, ievērojami samazinot izmēru. Otrkārt, skanējums un aktīvā trokšņu slāpēšana, kas konkurentiem liek nervozi pīpēt stūrī, ir kārtējā Sony uzvara. Šī gada modelis vairs nepiedāvā tik izteiktus basus, kā XM4, tomēr tas kompensēts ar iespējams detalizētāko skanējumu industrijā. To papildina trokšņu slāpēšana, kas pārslēdzas no un uz ambiento režīmu tik līgani, ka apmāna manu uztveri un ļauj gandrīz nemanāmi pierast pie baltajiem trokšņiem, kas nekur nav pazuduši. Tas viss pārliets ar pilnvērtīgu programmatūru un uzticamiem akumulatoriem.

    Vai Sony WF-1000XM5 ir perfekts produkts? Noteikti nē, mūsu visumā tādu vienkārši nav. Tomēr trūkumi šķiet nebūtiski kopējā iespaida priekšā, tādēļ šīs noteikti ir austiņas, ar ko Sony var lepoties, bet lietotāji priecāties. Un jā, šīs ir īstās austiņas, lai iestudētu operu, pļaujot zāli.

    Iepriecināja

    • Viena no detalizētākajām skaņām industrijā
    • Lieliska aktīvā trokšņu slāpēšana
    • Viena no pilnīgākajām austiņu lietotnēm, kāda lietota
    • Samazināts izmērs un svars

    Negāja pie dūšas

    • Ergonomika nav piemērota aktīvai sportošanai
    • Prasītajā cenā varēja iekļaut arī kādu silikona uzgali dažādībai
    • Atļaujiet mainīt skārienu funkcijas! Oriģinālās nav organiskas
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Putniņš
    20.09.2023 16:55

    Foršs apskats un prieks, ka Sony netaisās padoties! Interesanti, ka austiņas komplektētas tikai ar Comply-tipa švammes uzgaļiem. Tie patiešām ir īsmūžīgi, ja salīdzina ar silikonu un man personīgi parasti strādā sliktāk. Ievietošana arī drusku čakarīgāka, jo uzgali sākumā vajag samīcīt tādā trubiņā un tad ielikt ausī, lai tas “atplaukst”. Tas varētu mazināt augstspiediena kabatas efektu. Par laimi gan uzgaļus var viegli piepirkt tieši tādus, kādi vislabāk patīk un nereti tas nozīmē arī skaņas uzlabojumu.

    Rūdolfs Putniņš
    21.09.2023 11:49

    Viss atkarīgs, cik cītīgi lieto. Pēc gada jāsāk domāt, vai ciesties, vai tomēr pirkt jaunus. Tā švamme, lai arī ar slēgtajām šūnām, tomēr ar laiku savāc visus ķermeniskos jaukumus, ko mūsu ausis saražo.

    Man personīgi nesen uz apskatu pienāca Theiaudio Hype 2 ar Comply uzgaļiem un tur augšējās frekvences pazūd, jo uzgalim pats galiņš man atspiežas pret auss kanāla pirmo pagriezienu un tam daļēji aizlokas ciet gala atvere. Līdzīgas problēmas man bija arī ar Etymotics ER4, ko samērā dziļi ausī jāliek.

    Girts
    21.09.2023 11:19

    Paldies, skaidrs par skaņu un ergonomiku, bet kā ar zvanu kvalitāti? Āra apstākļos? Prasītos arī plašāks viedoklis par pārslēgšanos starp vairākām iekārtām. Cik gludi tas ir. Vai esot teams zvanā, piezvanot kādam tālrunī, pēc sarunas beigšanas tālrunī, atgriežas atpakaļ teams zvanā? Cik vispār iekārtas austiņas atbalsta savā atmiņā? Kaitināja, ka samung buds bija trīs iekārtas un manā scenārijā 2 TV, telefons, darba dators, mājas dators regulāri nācās atvienot un pievienot ausis pa jaunu. Šobrīd esmu nonācis pie Jabrām 7Pro, Līdz 8 iekārtām atmiņā. Labi sēž ausīs. Divi savienojumi vienlaicīgi (strādā so, so) manuāli jāburās lai atgrieztos teams zvanā. Skaņas slāpēšana viduvēja. Mikrofoni ārā so so. Vai Sony ir labākas?

    Girts
    21.09.2023 11:32

    Paldies par atbildi. Priecātos, ja apskati būtu arī nedaudz no biroju planktonu skatu punkta. Cik viegli tās izmantot birojā, pārslēdzoties starp vairākām iekārtām. Zvans, video zvans datorā. Citādi labs apskats!

    Reklāma