Web Analytics
More
    Reklāma

    Nothing Ear (stick) bezvada austiņu apskats – pa taisno no modes skates

    Jaunākie raksti

    Jāteic, ka tā ir īpaša sajūta, pieredzēt, kā dzimst un attīstās jauns ražotājs. Savulaik ar lielu interesi varēja vērot OnePlus debitēšanu un par vērā ņemamu spēlētāju nu jau var uzskatīt arī POCO. Tā nu pagājušajā gadā piedzīvojām Nothing dzimšanu. Runa ir par OnePlus dibinātāja Karla Pei (Carl Pei) jaunuzņēmumu, kas pagājušajā gadā debitēja ar Nothing ear (1) bezvadu austiņām, bet šogad iepazīstināja pasauli ar Nothing Phone (1). Varu pačukstēt jau priekšā, ka decembris ir klāt un gada viedtālruņu apkopojums arī taps pavisam drīz, šogad izskatās, ka par vidējās klases karali kronēsim tieši Nothing Phone (1). Tikmēr apskatīsim ražotāja trešo produktu – Nothing Ear (stick). Pie pircējiem Ear (stick) nonāca jau novembra sākumā, tomēr austiņu cenas pozīcija ir nedaudz mulsinoša. Proti, dažādu globālo dižķibeļu dēļ Nothing nolēma celt oriģinālo ear (1) cenu par 50 eiro. Nothing Ear (stick) būtu uzskatāmas par šo austiņu lētāku, apgraizītu versiju, tomēr tās debitēja par 119 eiro, kas ir par 20 eiro vairāk par ear (1) sākumcenu.

    Reklāma

    Kas tad Nothing Ear (stick) īsti ir par zvēru? Ražotāja asprātīgais mārketings ar austiņu dizainu iepazīstināja Londonas modes nedēļā, tādēļ mierīgi var teikt, ka Ear (stick) pa taisno nokāpušas no mēles. Patiešām gan Nothing ear (1), gan Phone (1), gan Ear (stick) izceļas tieši ar dizainu, kas ir atšķirīgs, moderns un pats par sevi jau spēj pievērst uzmanību tikko svaigi ceptam ražotājam. Tieši tā ir arī šoreiz. Ja Nothing Ear (stick) salīdzina ar ear (1), tad pazudušas silikona uzmavas, aktīvā un pasīvā trokšņu slāpēšana un bezvadu uzlāde, toties uzlabota akumulatora darbība, ergonomika un sakārtota programmatūra.

    Nothing Ear (stick) tehniskā specifikācija

    • Izmēri un uzbūve: ietvaram – 87.1 x 29.8 x 29.8 mm, 46.3 g; austiņai – 29.8 x 18.8 x 18.4 mm, 4.4 g; IP54 putekļu un ūdens aizsardzība
    • Skaņa: 12.6 mm dinamiskie skaļruņi; PEN (polietilēna naftalāta) + PU (poliuretāna) diafragma; AAC, SBC standarti; Nothing skaņas kalibrācija
    • Akumulatori: 7h atskaņošana vai 3h sarunas austiņām ar vienu uzlādi; 29h atskaņošana vai 12h sarunas ietvarā ar vienu uzlādi; USB Type-C uzlāde
    • Kontrole: skārienjutīga vadība austiņās, Nothing X
    • Savienojumi: Bluetooth 5.2, USB Type-C
    • Komplektā: austiņas, lādēšanas ietvars, USB Type-C vads, pamācības
    • Cena: 119 eiro ražotāja mājas lapā

    Stilīgs dizains, bet, kā ar praktiskumu?

    Arī Nothing Ear (stick) iet jau ear (1) iesākto dizaina valodu – atšķirīga forma, caurspīdīgi elementi, kas lieliski saskan ar Nothing Phone (1) aizmugures oriģinālo estētiku. Austiņu ietvars šoreiz veidots cilindra formā. Nosaukums saka priekšā, ka tam būtu jāatgādina lūpu krāsa. Tiesa gan, izmērs vairāk atgādina paprāvu līmes zīmuli. Lai vai kā, forma tomēr ir oriģināla un atšķiras uz konkurentu fona. Lai tiktu pie pašām austiņām, jāpagriež ietvara pamatne. Patiešām, kā lūpu krāsai vai līmes zīmulim. Vienīgā atšķirība, ka austiņas neizlien cilindra augšā, bet paprāvā gultiņā cilindra korpusā. Atgriešanas mehānismam ir neliela fiksācija, kas ieslēdz savienojumu. Stresa mazināšanai, ietvaru mierīgi var izmantot, kā fidžet spineri.

    Cilindra lielākā virsmas daļa sastāv no caurspīdīgas plastmasas. Tas gan liek domāt, ka mikro skrāpējumi uz šādas virsmas parādīsies visai ātri. Ietvara apakšā, sarkanā panelī izvietota USB Type-C ligzda, bet tai blakus hromēts pārošanas taustiņš.

    Aizvērtā veidā, cilindra izgrauzums, kas ļauj tikt pie austiņām, atsedz iekšējo plastmasu, kas saņēmusi atšķirīgu, raupju faktūru un neuzkrītošu Nothing logo.

    Kā ar virsrakstā pieminēto funkcionalitāti? Glancētā virsma ātri tiiek pie mikro švīkām. Baltajai krāsai arī ir tendence smērēties. Diemžēl, Ear (stick) nav saņēmušas melnu versiju, kas labāk piestāvētu manam melnajam Nothing Phone (1), ko lietoju jau trīs mēnešus, un neakcentētu putekļus un citus smērējumus. Man nesaprotamā veidā aiz korpusa pamanījās iesprūst arī mats, ko baltajā, caurspīdīgajā korpusā nevar nepamanīt un bija ļoti grūti dabūt laukā. Jārēķinās, arī, ka ietvara forma nav tik kompakta, kā konkurentiem, tādēļ visām kabatām tā vienkārši nebūs piemērota. Kā arī jāatceras, ka cilindram ir tieksme ripot pa virsmām. Un tomēr, šīs ir pirmās pasaules problēmas, ko mierīgi varu attaisnot oriģināla dizaina vārdā. Lielisks darbs, Nothing!

    Pārsteidzoši ergonomiskas austiņas

    Atšķirībā no Nothing ear (1), Ear (stick), nav saņēmušas silikona uzmavas. No sākuma tas man lika skatīties skeptiski uz austiņu formu, jo esmu pieradis, ka manas cimperlīgās ausis mēdz atgrūst dažādu formu bezvadu austiņas. Tomēr, biju patīkami pārsteigts, cik labi Ear (stick) spēja iegulties manās ausīs. Tas liek domāt, ka Nothing Ear (stick) būs piemērotas arī sportojot. Galu galā, austiņas pat tikušas pie IP54 putekļu un ūdens noturības. Tātad, peldēt ar tām nevajadzētu, bet kāda sviedru lāse tām neskādēs.

    Par ergonomiku rūpējas to vieglums. Patiešām, 4.4 g padara Ear (stick) par vienām no vieglākajām austiņām. Nebija nekādu problēmu tās lietot pat stundām ilgi. Skaļruņi izvietoti ovālā formā, kas aizpilda auss gliemenes iekšpusi, bet kājiņa ērti iegulstas starp auss skrimšļiem. Pozīcija ir tik ērta, ka austiņas paliek vietā, pat ja kratīsi burku pie Skyforger. Protams, ausu formas ir dažādas un ne visiem šis risinājums derēs, tomēr biju tiešām pārsteigts par to ērtumu. Katrā gadījumā, ja Apple AirPods princips iet pie sirds (lasi pie ausīm), tad arī Nothing Ear (stick) forma, nesagādās grūtības.

    Vienkārši uzsākt lietot

    Ja jau lieto Nothing viedtālruni, tad nav pat jāmeklē pēc aplikācijas. Viss notiek ātri un vienkārši – atver ietvaru un par pārējo parūpēsies Google Fast Pair. Tā ir Google veidota alternatīva ābola ātrajai savienošanai – vienkārši parādās animācija un viss, nekādos zilzobja iestatījumos pat nav jālien. Savienošanai ar datoru pieejams Microsoft Swift Pair.

    Turklāt Nothing parūpējies, lai austiņu vadība būtu organiski integrēta saskarnē. Piemēram, austiņas parādās saskarnes paplašinātajos paziņojuma bloka burbuļos.

    Bet, pat ja tos neizmanto, arī pati Android platforma neaizmirst ziņot par uzlādes līmeņiem un iestatījumiem.

    Nothing Ear (stick) tik pat ērti ir savienojamas arī ar citu ražotāju viedtālruņiem, tikai tad jāatceras ielādēt Nothing X lietotni, kas aizstāj iepriekšējo Ear 1 lietotni. Interesanti, lai gan šī pati lietotne atbildīga gan par lietošanu Nothing Phone (1), gan citu ražotāju viedtālruņos, to pieejas ir atšķirīgas. Nothing Phone (1) saskarnē tā integrēta maksimāli vienkārši, bet citiem ražotājiem interfeiss būs papildināts ar simpātiskām animācijām. Lai gan otrs variants man šķiet estētiski tīkamāks, laikam jau saprotams, ka šis ir gājiens, kā vilināt lietotājus Nothing zīmola apskāvienos.

    Vadība un iespējas

    Tātad, lai vadītu austiņas no viedtālruņa, jālieto Nothing X lietotne, bet, ja lieto Nothing Phone (1), tad uzreiz visam var piekļūt ātrajos iestatījumos. Tā kā jau labu laiku izklaidējos tieši ar Nothing viedtālruni, stāstīšu tieši par šo pieredzi.

    Saskarne šķiet vienkārša, nesamudrīta un pat nedaudz garlaicīga. No otras puses, ja reiz viss strādā, tad, kādēļ velosipēdu (lasi austiņas) izgudrot no jauna? Iestatījumi uzrāda austiņu un ietvara uzlādi, piedāvā ekvalaizeru, austiņu skārienjutīgo zonu iestatījumus, izmantot zema latentuma režīmu un citas iespējas. Iespējams arī meklēt austiņas, liekot tām izdvest sienāža čirkstēšanai līdzīgu skaņu. Tiesa gan tā nav visai skaļa, lai atrastu austiņas starp dīvāna spilveniem. Nothing ear (1) spalgais pīkstiens ar šo tika labāk galā.

    Austiņu kājiņas ir skārienjutīgas, bet lietotne ļauj tām mainīt dubultu, trīskāršu pieskārienu vai paturēšanu. Skāriens tiek reģistrēts ar diviem pirkstiem saspiežot kājiņu malas. Jāteic, ka šāds risinājums strādā ļoti labi, bez pārprastiem pieskārieniem, tomēr jāpiešaujas, lai, kniebjot austiņu kājiņām, nepaķertu līdzi ādu. Vēl viens jaunums ir ekvalaizers, kas dīvainā kārtā iepriekšējām austiņām nebija pieejams. Ir pieejamas četras ekvalaizera sagataves un iespēja vienu pielāgot pašam. Pēc noklusējuma austiņas piedāvā papildu basus, tomēr par patīkamāko variantu uztvēru līdzsvaroto režīmu. Ja esi iecienījis podkāstus, tad iestatījumi, kas izceļ balsi, būs tieši laikā. Ekvalaizers attēlots oriģinālā veidā – uz apļa. Tā vieglāk norādīt, kuras frekvences palielinās, kuras samazinās, pašam mainot iestatījumus.

    Kā skan Nothing Ear (stick)?

    Par skaļumu un jaudu sūdzēties nevar. 12.6 mm dinamiskie skaļruņi ir krietni virs vidējā šādā cenu kategorijā. Tomēr jāatceras austiņu atvērtā tipa dizains, kas skaņu deformē pa savam. Proti, Ear (stick) izteikti pastiprina vidējās un augstās frekvences, bet basi ir krietni vājāki. Tas reizēm liek skaņai izklausīties plakani. Nothing mārketings gan dižojas, ka viņu veidotā Bass Lock tehnika krietni uzlabo basu skanējumu, tomēr pasīvās trokšņu slāpēšanas neesamība traucē tos sajust pietiekami. Labā ziņa, ka pielāgojamais ekvalaizers situāciju var uzlabot. Tiesa gan, neiesaku maksimāli pastiprināt basus, jo tad skaļrunīši īpaši piepūlas un apakšas izklausās pārāk sintētiski. No otras puses, šīs dīvainības ir jūtamas vien tad, ja pierasts pie austiņām ar silikona uzmavām.

    Un tomēr, klausoties podkāstus vai primitīvu popmūziku, austiņu sniegums būtu vērtējams, kā labs. Vienkārši nevajag aizrauties ar klasisko vai cita veida instrumentālo mūziku, kas var izklausīties sintētiski. Nu nav šis melomānu produkts, bet ikdienas straumēšanas saturam piemērots gan. Kopumā, skaņu gribas vērtēt labāk par priekšgājēju Nothing ear (1). Diemžēl, silikona uzmavu trūkums dara savu – basi nav pārāk izteikti, atsevišķos scenārijos skaņa šķiet plakana un apkārtējie trokšņi uzbāzīgi tiek ausīs, bet par to nākamajā rindkopā.

    Nothing Ear (stick) bez jebkādas trokšņu slāpēšanas

    Jau minēju, ka Ear (stick) nav saņēmušas silikona uzmavas. Tas nozīmē, ka austiņām nav pat pasīvā trokšņu slāpēšana. Un protams, aktīvā arī nav. Tādēļ arī ir sajūta, ka skaņas avots ir kaut kur blakus, nevis tā rodas tieši galvas rezonatoros. Trokšņi patiešām tiek cauri un ir dzirdami visās situācijās. Labā ziņa, ka Nothing Ear (stick) ir pietiekami jaudīgas un skaņa var sasniegt ļoti skaļu līmeni. Tomēr, neiesaku izaicināt dzirdi un pašas austiņas, jo pie augšējiem skaļuma līmeņiem skaņa kļūst pārāk sintētiska, spalga un nebaudāma.

    Toties mikrofoni savu darbu padara ļoti pieklājīgi. Sarunas laikā balss tiek pārraidīta dabiski. Vienīgās reizes, kad sarunas biedri sūdzējās par sintētisku, robotisku balsi, bija, kad man tuvumā bija kāds spēcīgs skaņas avots. Piemēram, atgriezts krāns vai rūcošs sildītājs. Acīmredzot, tad gan algoritmi agresīvi cenšas reducēt fona trokšņus un liek runātājam izklausīties pēc kiborga.

    Akumulatori iepriecina

    Nothing sola nepārtrauktu mūzikas atskaņošanu 7h vai sarunu 3h. Neizdevās nevienu pierunāt uz trīs stundu garu sarunu, bet, aptuveni saskaitot mūzikas klausīšanos, man sanāca ap 6h un 42 min ar vienu uzlādi. Tas ir diezgan tuvu ražotāja solījumam. Ja nu enerģija galīgi pietrūkst, 10 minūšu uzlāde pievieno 2h darbību. Ietvars nodrošina kopā 29h rezerves. Kopumā, par akumulatoriem sūdzību nav, gluži otrādi – tikai uzslavas. Tikai neaizmirstiet, ka bezvadu austiņu akumulatoriem ir niķis ātri degradēties. Katrā ziņā, iesākumā darbība būs lieliska. Vienīgais, kur gribas šajā departamentā piekasīties, Nothing Ear (stick) ietvars nav saņēmis bezvadu uzlādi. Dīvaini, ja reiz bezvadu uzlāde ir viena no Nothing Phone (1) īpašajām ekstrām, ko vidējā klasē gandrīz nevar atrast.

    Nobeigumā – stils pāri visam

    Nothing jau atkal izdevies pievērst uzmanību ar atraktīvu dizainu. Nothing Ear (stick) ir vienas no šī gada stilīgākajām bezvadu austiņām. Patiešām, Karla Pei solījums padarīt ierīces atkal aizraujošas, stilīgas un interesantas ir izdevies pārsteidzoši labi. Dizains tiešām izceļas uz vienmuļā konkurentu fona. Tādēļ gribu teikt, kaut būtu vairāk tādu ražotāju, kas uzdrīkstas garlaicības vietā piedāvāt oriģinālu, stilīgu estētiku. Tiesa gan, stils prasa upurus, tādēļ Ear (stick) nebūtu dēvējams par ideāla piedāvājuma un cenas attiecības piemēru, kā Nothing Phone (1). Atvērtā tipa dizains (austiņas bez silikona uzmavām) nebūs visiem piemērots, tas ietekmē skaņu un nepiedāvā nekādu trokšņu slāpēšanu. No otras puses, zinu cilvēkus, kas ciest nevar klaustrafobisko sajūtu, ko rada silikona uzmavas dzirdes kanālos, tādēļ labi, ka ir izvēle. Skaņa nav domāta melomāniem, bet ar ikdienas uzdevumiem, tā tiek pieņemami galā. Nav pieejama nekāda trokšņu slāpēšana un bezvadu uzlāde ietvaram. Arī cena nav pavisam zema.

    Tomēr trūkumus atsver plusi. Dizains ir tiešām oriģināls. Austiņas ir vieglas un pārsteidzoši ergonomiskas. Akumulatoru darbība ir ļoti laba. Beidzot sakārtota programmatūra, turklāt, lietot ar Nothing viedtālruni, Ear (stick) ir tīrā bauda. Kopumā, pēcgarša ir ļoti laba, jeb, pārfrāzējot Ati Slakteri – šis noteikti nav nasing spešal produkts.

    Iepriecināja

    • Protams subjektīvi, bet šis ir viens no stilīgākajiem dizainiem
    • IP54 putekļu un ūdens aizsardzība ļoti vieglās un ergonomiskās austiņās
    • Ļoti laba akumulatoru ietilpība
    • Uzlabota mikrofonu darbība
    • Beidzot sakārtota programmatūra

    Neiepriecināja

    • Skaņa varēja būt par kripatu labāka
    • Nav trokšņu slāpēšana un bezvadu uzlāde
    • Ietvara dizains nav pats praktiskākais
    • Vai man vienīgajam šķiet dīvainas Nothing spēlītes ap sākumcenu?
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andris
    06.12.2022 16:03

    Lietoju minētās austiņas, viss apmierina. Ciest nevaru silikona uzmavas austiņām.

    Reklāma