Web Analytics
More
    Reklāma

    POCO F4 apskats – vai divreiz vienā upē var iekāpt?

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Pat ja F3 lietotājiem nav jēga pirkt POCO F4, visiem pārējiem, kas meklē vienkārši lielisku cenas/ieguvuma attiecības piemēru vidējā klasē, POCO F4 būs lielisks viedtālrunis. POCO F4 ir ieteikšanas vērts!

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā gadā pelnīti POCO F3 kronējām par vidējās klases karali. Tā vien likās, ka Xiaomi/POCO/Redmi visai agresīvi centās aizpildīt tukšumu, ko atstāja LG un Huawei vidējā klasē. Tas tika panākts ar vērienīgu vidējās klases attīstību – labiem AMOLED ekrāniem ar ātro atsvaidzi, ietilpīgiem akumulatoriem ar ļoti ātru uzlādi, stereo skaļruņiem un pieklājīgu veiktspēju. Īsta tehnoloģiju leiputrija. Manās testēt kārajās rokās nonākusi šī veiksmes stāsta attīstība POCO F4, kas uzdod jautājumu, vai divreiz vienā upē var iekāpt? Diemžēl, uzreiz jau varu atbildēt, ka nevar gan. POCO F4 izmainījis dizainu, galvenā kamera saņēmusi optisko stabilizāciju un uzlāde kļuvusi krietni žiperīgāka. Pārējais palicis tāds pats. Nepārprotiet mani, F4 ir lielisks viedtālrunis, ko mierīgi varu ieteikt visiem, kas meklē jaunu vidējās klases viedtālruni, tomēr uzlabojumi nav tik iespādīgi, lai F3 lietotāji mestos pirkt F4. Jāteic gan, ka pats ražotājs pie tā nav vainīgs, jo mēs dzīvojam pasaulē, kur loģistika globālo procesu dēļ ir sabojāta, globālā inflācija arī dara savu, tas bremzē arī turpmāku attīstību. Bet, ko tur par pasaulīgām problēmām, tās nemaina faktu, ka POCO F4 ir lielisks cenas/ieguvuma attiecības piemērs.

    Par POCO F sēriju vienmēr esmu priecājies, jo tā vislabāk prezentē leģendārā Pocophone F1 domu par izcilu veiktspēju un pieņemamu cenu. Kopš leģendārā interneta hita uzlabota gan uzbūve, gan ekrāns un pārējie labumi, ko nodrošina procesoru attīstība. Lai gan ražotājs koķetē ar domu, ka ir pārrāvis nabas saiti ar mātes uzņēmumu Xiaomi, atliek vien uzmest aci programmatūrai, lai saprastu, ka tas noticis vien formāli. To pierāda arī fakts, ka POCO F4 ir rebrendots Redmi K40s tikai ar citādu aizmugures kameru. Nav ko ilgāk marinēt, metamies apskatā!

    POCO F4 tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 12, MIUI 13 priekš POCO
    • Ekrāns: 6.67 collu AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 395 ppi, 107.4 cm2, ap 85.9% ekrāna un korpusa attiecība, 120Hz ātrā atsvaidze, HDR10+, Dolby Vision, 1300 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls
    • Procesors:  Qualcomm Snapdragon 870 5G (7 nm), astoņi kodoli: 1×3.2 GHz Kryo 585 & 3×2.42 GHz Kryo 585 & 4×1.80 GHz Kryo 585, Adreno 650 video apakšsistēma
    • RAM: 6*/8 GB
    • Atmiņa: 128*/256 GB, UFS 3.1
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.2 (A2DP, LE), NFC, USB Type-C 2.0, 3G/4G/5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, NavIC
    • Papildu: pirkstu nospiedumu lasītājs sānā, žiroskops,krāsu sensors, stereo skaļruņi, 24-bit/192kHz audio, IP53 mitruma un putekļu aizsardzība
    • Kameras: aizmugurē: 64 MP, f/1.8, 1/2″, 0.7µm, PDAF, OIS galvenā kamera; 8 MP, f/2.2, 119˚, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķa kamera; 2 MP, f/2.4 makro kamera; HDR; LED zibspuldze; 4K@30/60fps, 1080p@30/60fps video. Priekšā – 20 MP, f/2.5, 1/3.06″, 1.0µm, 1080p@30fps video
    • Izmēri un svars: 163.2 x 76 x 7.7 mm, 195 g
    • Akumulators: Li-Po 4500 mAh, 67W ātrā uzlāde (lādētājs komplektā)
    • Cena: 459* eiro (6/128 GB), 499 eiro (8/256) Xiaomi oficiālajā veikalā

    *testa ierīcei

    Elegants dizains

    POCO F4 visai pamatīgi izmainījis dizainu. Ja F3 visai naski centās imitēt premium flagmaņus, tad F4 ļāvies ābola tendencēm – plakanas skaldnes un kameru sala, kurā savienotas vairākas ģeometriskas figūras. Tomēr jāpaslavē POCO, ka tam izdevies tikt pie oriģināla un pat eleganta dizaina. Tieši elegances trūkumu varēja pārmest priekšgājējam, īpaši pārspīlētajā okeāna zilajā versijā. Šogad krāsu versijas ir piezemētākas – pelēks, melns un zaļš. Manai letiņu gaumei šī gada versijas iet vairāk pie dūšas. Aizmugure saņēmusi nepārspīlētu, bet elegantu gaismas spēli. Kameru sala veidota divās pakāpēs. Trīs kameras izvietotas uz taisnstūra, uz kā izvietots kvadrāts, kurā ievilkts aplis, kurā trijstūrī izvietotas trīs, apaļas kameras. Protams, ka šāda ideja ir atsauce uz antonofku, tomēr patīkami, ka POCO izdevies atrast savu rokrakstu šajā dizaina kalambūrā. Vienīgā iebilde, ka POCO imitē, ka ticis pie trim LED zibspuldzēm, bet reāli strādā tikai viena, citādi eleganti un glīti. Nav aizmirsta arī IP53 šļakstu noturība, toties aizmugures stikls vairs nav veidots no Gorilla Glass aizsargstikla, bet priekša gan tikusi pie Gorilla Glass 5.

    Pamatīgais plastmasas rāmis ir matēts. Labā puse tikusi pie stingriem bloķēšanas un skaļuma taustiņiem, bet kreisā puse atstāta tīra. Apakšā ap USB ligzdu atrodas mikrofons, SIM karšu atvilktne un viens no stereo skaļruņiem. Augša tikusi pie otra mikrofona, otra skaļruņa un infrasarkanā raidītāja, kas ļauj POCO F4 izmantot par tālvadības pulti.

    Kopumā, dizains ir ergonomisks, šļakstu drošs un ieguvis elegantus uzlabojumus no pagājušā gada. Kantaināks dizains ir gaumes lieta, vienīgais trūkums ir glancētā aizmugure, kas traki krāj pirkstu nospiedumus. Te gan talkā nāks komplektā iekļautais silikona maciņš. Runājot par komplektāciju, POCO F4 saņēmis vienu no dāsnākajām – komplektā iekļauts gan silikona maciņš, gan 67W sienas lādētājs, gan vads, gan austiņu pāreja, gan aizsargstikliņš, kas šoreiz jāuzlīmē pašam. Ļoti dāsni. Un ja nu reiz pavisam jāpiekasās, tad nesaprotu, kāpēc ap pašiņu kameru apjozts spīdīgs riņķītis. Tas reizēm novērš uzmanību no satura. Citādi lielisks, elegants dizains.

    Vēl aizvien lielisks ekrāns

    Dzelžu līmenī ekrāns nav mainījies. Tas vēl aizvien ir viens no labākajiem, ko vidējā klasē var atrast. AMOLED ekrāns saņēmis 395 pikseļus uz kvadrātcollu, kas ir pietiekami, lai ar neapbruņotu aci pikseļus nevarētu saskatīt. 1300 nitu maksimālais spilgtums ļauj ekrānu viegli saskatīt arī vasarīgā saulē. Skata leņķi ir lieliski. Rāmis ap ekrānu ir gana smalks, lai F4 iegūtu 85.9% ekrāna un korpusa attiecību. Vienīgi, ka jaunais dizains vairāk izceļ zodiņu, kas šķiet par matu biezāks par pārējām malām. Viedtālrunis lieliski tiek galā ar 120Hz atsvaidzi, bet spēlmaņiem patiks 360Hz skāriena reģistrācija.

    Kāda tad ir atšķirība no pagājušā gada? POCO F4 saņēmis Dolby Vision sertifikātu, kas ir retums vidējā klasē. Ekrāns saņēmis lielisku krāsu kalibrāciju, bet vajadzības gadījumā programmatūra ļauj pielāgoties individuālām vēlmēm. Pieejami arī dažādi AI attēlu un video uzlabotāji.

    Visai smalki izstrādāts vienmēr ieslēgtais ekrāns, ko MIUI nodēvējis par aktīvās matricas ekrānu. Man vēl aizvien ļoti patīk sniegpārsliņa, ko AI ģenerē katru reizi no jauna.

    Kopumā, lielisks ekrāns, kas neliks vilties.

    Ar atbloķēšanu viss kārtībā

    POCO F4 piedāvā gan atbloķēšanu ar pirkstu nospiedumu, gan ar seju. Sejas risinājums ir zibenīgs, bet atkarīgs no apkārtējā apgaismojuma un nav uztverams pavisam droši. Ar pirkstu nospiedumu lasītāju ir cits stāsts. Tas iebūvēts bloķēšanas taustiņā, rāmja labajā pusē. Lasītājs ir ātrs, uzticams un sekmīgi strādā 8 reizes no 10. Godīgi sakot, esmu vienmēr par vecajiem kapacitīvajiem lasītājiem, jo to darbība būs vienmēr labāka par lētiem, zem ekrāna novietotajiem. Jārēķinās vien, ka tā novietojums ir asimetrisks, un būs ērtāks labročiem.

    Skaņa – Dolby multimediju uzlabojumi

    Tātad šī gada jaunums ir, ka ekrāns atbalsta Dolby Vision, bet skaļruņi tikuši pie Dolby Atmos kalibrācijas. Tas rezultējas lieliskā multimediju kvalitātē. Pat ja pār manu galvu tūlīt sāks līt pārmetumi, ka filmas nav jāskatās viedtālrunī, POCO F4 arī tādā gadījumā tiktu galā veiksmīgāk par citiem konkurentiem vidējā klasē.

    Skaļruņu restes izvietotas rāmja augšā un apakšā. Augšējam skaļrunim ir izeja arī ekrāna priekšā, lai tas varētu dublēties, kā auss skaļrunis. Tas nozīmē, ka aizklājot auss skaļruni vai augšas izeju, skaņa nedaudz tiks kropļota, bet skaļums nemainīsies. Atjautīgi. Skaļruņi spēj būt pietiekami skaļi un skaņa šķiet kvalitatīva. Diemžēl, 3.5 mm austiņu ligzda nav pieejama, bet komplektā iekļauta pāreja. Jāuzteic patīkami kalibrētais vibrācijas motors, ko iespējams pielāgot. Tas piedāvā gan smalku atbalstu, gan stiprāku vibrāciju.

    Pagājušā gada veiktspēja ir lieliska arī šogad

    Ievācot informāciju par POCO F4, noskatījos vairākus ārzemnieku apskatus. Vienā no tiem apskatniece bija sazinājusies ar ražotāju, lai noskaidrotu, kādēļ F4 izmanto pagājušā gada veiktspēju. Atbilde bija, ka svaigākais Qualcomm procesors būtu pārāk dārgs, tam ir izteikta karšanas problēma un Qualcomm citu alternatīvu nav sagatavojis. Iespējams tas darīts, lai diferencētu POCO produktus, piemēram, POCO F4 GT saņēmis jaudīgo Snapdragon 8 Gen 1, bet lētākais POCO X4 GT ticis pie jaunā MediaTek Dimensity 8100. Lai gan F4 saņēmis mazjaudīgāko procesoru no trijotnes, tas vēl aizvien performē lieliski. Qualcomm Snapdragon 870 5G (7 nm) ir pagājušā gada čipkopa, kas piedāvā teju flagmaņu veiktspēju, kas tik ļoti nekarst, kā jaunākie Qualcomm procesori. Protams, ka grafiskās spējas iepaliek svaigākajam procesoram, tomēr to kompensē procesora vēsā darbība, kas, nezaudējot spēles kvalitāti, ļauj konstanti spēlēt ilgāk.

    POCO F4 saņēmis ātru UFS 3.1 atmiņu. Testa ierīci saņēmu ar 6 GB RAM un 128 GB atmiņu. Pieejama arī 8/256 GB versija, tiesa gan atmiņu karte nav pieejama. Jāatceras arī, ka MIUI ir visai apjomīga saskarne, kas jau pēc noklusējuma aizņem gandrīz 30% no pieejamās atmiņas, tādēļ uzreiz iesaku skatīties lielākas atmiņas virzienā.

    Pieejami visi vajadzīgie savienojumi. GPS savienojas nedaudz lēnīgāk par dārgākiem konkurentiem, bet, kad tas izdarīts, viss strādā precīzi un laikā. Diemžēl, nav pieejams ierastais 3.5 mm austiņu un atmiņu kartes vidējās klases komplekts, toties pieejams infrasarkanais raidītājs, kas F4 pārvērš tālvadības pultī.

    Uzlabota uzlāde, bet ne akumulators

    Pierasts, ka Xiaomi savus vidējās klases veikumus aplaimo ar 5000 mAh akumulatoriem. Šoreiz POCO F4 ticis pie 4500 mAh akumulatora, kas faktiski ir par mata tiesu mazāk par F3. To gan par trūkumu nevajag uzskatīt, vienkārši jārēķinās, ka divu dienu darbības vietā būs stabila vienas dienas darbība vai pusotras pie zemas noslodzes. Īsāk sakot, akumulators rekordus neuzstāda, bet dienas nogrieznī viss būs kārtībā.

    Visiespaidīgākā pievienotā vērtība ir komplektā iekļautais 67W lādētājs. Gan komplektācija, gan iespaidīgais lādētājs atstāj kaunā Samsung, Apple, Sony flagmaņus un pat Samsung Galaxy A klasi. Uzlādes ātrums ir iespaidīgs. Atliek vien ieskriet dušā un akumulators ir pilns. Pietiek tikai ar 40 minūtēm, lai no 8% piepildītu pilnu akumulatoru. Ļoti iespaidīgi! Uzlādes ātrums daļēji kompensē akumulatora darbību, kas uz konkurentu fona ir nedaudz švakāka. Bezvadu uzlāde nav, bet vidējā klasē to arī negaidu, šādu ekstru sola vidējā klasē ieviest Nothing.

    MIUI 13 uz Android 12

    Jāteic, ka manas attiecības ar MIUI ir bijušas savdabīgas un apstiprinājušas dīvainu sazvērestības teoriju – jo dārgāks viedtelefons, jo jaudīgāka veiktspēja, jo civilizētāk saskarne uzvedas. POCO F4 jauda ir pietiekama, lai apjomīgo saskarni pietiekami veikli darbinātu, bet jāteic, ka šoreiz tā neuzvedas tik labi, kā Xiaomi 12 un 12 Pro gadījumā.

    Vispirms jāteic, ka POCO F4 saskarne atnāca ar visai daudz neizķertām vabolēm. Piemēram, pagāja nedēļa, kamēr oriģinālā laikapstākļu aplikācija sāka strādāt, aplikācijas ik pa brīdim iesala un avarēja. OK, šo varētu norakstīt uz agrīnu programmatūru. Par laimi, pēc paliela atjauninājuma, situācija kardināli uzlabojās. Saskarne visai daudz elementus nomainījusi pret Google aplikācijām, tādēļ tā šķiet nedaudz tīrāka par iepriekšējām versijām. Tīrības sajūtu rada arī īpašā POCO tēma, kam ikonas ir apaļas, nevis kantainas, kā Xiaomi un Redmi. Tas gan nemaina faktu, ka dažas oriģinālās ikonas ir nepiedodami līdzīgas Google aplikāciju ikonām. Piemēram, kamera un Chrome, Play veikals un Mi video.

    Lai kā arī saskarne censtos imitēt tīrību, tā ir ļoti bieza. Labā ziņa, ka tas ļauj piedāvāt teju mikroskopiska līmeņa pielāgojumus. Paziņojumu un kontroles centrs ir nodalīti viens no otra, bet ir iespējams izvēlēties arī apvienotu variantu. Šī ideja un vizuālais noformējums visai ļoti atgādina ābolu.

    MIUI šķiet saņēmusi visus elementus, kādus var atrast citās saskarnēs. No sānu joslām līdz peldošajiem logiem. Programmatūra visai rupji izturas pret fona procesiem, un sākumā paziņojumi nepienāca laikā. Tiesa gan AI aptuveni pēc nedēļas iemācījās manus paradumus un biežāk lietotajām aplikācijām paziņojumi sāka pienākt laicīgāk.

    Kameru uzlabojumi ir jūtami

    Tieši viduvējais kameru sniegums bija pagājušā gada F3 trūkums. Patīkami redzēt uzlabojumus. Ja nemaldos, POCO F4 ir pirmais ražotāja tālrunis ar optisko stabilizāciju. Tā iegūta, iekļaujot švakāku makro kameru bez auto fokusa. To gan par trūkumu neuzskatu, jo par ākstīšanos ar kameru apendicītiem neesmu sajūsmā. Citādi, kameru departaments ir jūtami audzis.

    POCO F4 saņēmis:

    • 64 MP, f/1.8, 1/2″, 0.7µm, PDAF, OIS galveno kameru
    • 8 MP, f/2.2, 119˚, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķa kameru
    • 2 MP, f/2.4 makro kameru
    • 20 MP, f/2.5, 1/3.06″, 1.0µm pašiņu kameru

    Aplikācija ir samērā vienkārša. Tajā būs viegli orientēties lietotājiem arī no citām saskarnēm. F4 spēj bildēt diapazonā no 0.6x-10x, kas ir klasiski lielumi vidējā klasē.

    Tā kā viss, kas iet virs 1x, ir digitālais palielinājums, jārēķinās ar kvalitātes zudumiem. Tiesa gan, biju patīkami pārsteigts, ka saulainā dienā, kaut cik lietojamu rezultātu var izspiest pat līdz 6x. Tomēr, lai nebūtu vilšanās, iesaku paļauties uz 0.6x, 1x un 2x lielumiem.

    Galvenā kamera rada vidējai klasei lieliskas bildes. Deataļas tiek atgūtas, savienojot četrus pikseļus vienā. Graudainību gandrīz nejūt, dinamiskais diapazons ir labs un kontrasts pietiekams. Pilnai laimei gan gribētos labāku asumu attēla malās, bet tā jau ir matu skaldīšana. Atzinīgi jāpaslavē arī ultra platleņķa kamera, kas saulainā dienā rada detalizētu attēlu ar plašu dinamisko diapazonu un patīkamu objektu korekciju. Abām kamerām ir visai piesātinātas krāsas, bet ne vairs tik multenīgas, kā agrāk. Krietni uzlabots arī sniegums sliktā apgaismojumā. Pēc noklusējuma aplikācija pati izdomā, kad ieslēgt nakts režīmu, kad nē. Tomēr tad jārēķinās ar īsāku ekspozīciju, kā oriģinālajam nakts režīmam, tādēļ iesaku automātisko opciju atslēgt un pašam izlemt. Kamēr ultra platleņķa kamera sliktā apgaismojumā ir gandrīz neizmantojama, nakts režīms ir glābšanas riņķis, kas attēlos ieslēdz gaismu. Tomēr vislabākais sniegums būs tieši galvenajai kamerai, kam lieti noder optiskā stabilizācija. Vienīgi jārēķinās ar krietni lēnāku fokusēšanu, sagaidiet, kamēr fokuss padara savu darbiņu, citādi var iedzīvoties neizmantojamā kadrā.

    Pieejams pieklājīgs portreta režīms, kas mācīts atpazīt cilvēkus. Tam fona izpludinājumu var mainīt arī pēc attēla uzņemšanas. Ar citiem objektiem gan tas mēdz apjukt. Labā ziņa, ka galvenais sensors ir pietiekams, lai, piebīdot objektam, iegūtu dabisku dziļumu. Kad portreta režīms apjūk, atšķirība no piebīdītas kameras gandrīz nav manāma.

    Trešā kamera ir makro apendicīts. Par tās lietderīgumu neesmu sajūsmā, jo tā piedzīvojusi regresu, ja salīdzina ar F3. Tomēr biju pārsteigts, ka saulainā dienā var trāpīties uz pieņemamu rezultātu. Te gan jāatceras, ka kamerai vairs nav auto fokuss, tātad jārēķinās ar precīzu rokas pozīciju.

    Pašiņu kameras sniegums ir pieklājīgs, bet ne izcils. Tās darbība krietni uzlabojusies pēc atjauninājuma.

    Īpaši jāuzteic programmatūras spējas, kas pieejamas pietiekamās veiktspējas dēļ. Ir pieejami gandrīz gandrīz visi tie paši jautrie papildrežīmi, kas flagmaņiem. Patīkami, ka pēcapstrādē iespējams mainīt debesu krāsu, atmosfēru un pat izdzēst nevēlamus objektus. Pēdējā iespēja realizēta ērtāk par Samsung.

    Kopumā kameras ir patīkami attīstījušās un apmierinās lielāko daļu. Vismaz prasītajā cenā noteikti. Varētu gribēt labāku video sniegumu un 4K video pašiņu kamerai, ja reiz procesors to atļauj, bet arī tas ir cenai atbilstoši.

    Konkurence

    • POCO F3 – pagājušā gada modelis uzstādīja iespaidīgu latiņu. Ja Tev jau ir F3, nevajag steigties F4 apskāvienos. F4 izmainījis dizainu, uzlabojis kameru darbību, pievienojis optisko stabilizāciju un krietni paātrinājis uzlādi. Citādi, viss pa vecam, turklāt F3 cena šobrīd ir ļoti kārdinoša, vienīgi jautājums par programmatūras atbalstu.
    • POCO F4 GT – ir īstens flagmanis ar jaudīgāku veiktspēju, geimeriem paredzētajām specifiskajām funkcijām un ietilpīgāku akumulatoru. F4 atspēlējas ar zemāku cenu un labāku kameru darbību.
    • Xiaomi 11T – ir pagājušā gada viedtālrunis, kas piedāvā lielisku multimediju sniegumu un akumulatora darbību. F4 cena ir aptuveni turpat un piedāvā par mata tiesu labāku veiktspēju, bet kopiespaidi ir ļoti līdzīgi.
    • Samsung Galaxy A53 5G – mūsu apskatā negāja pārāk veiksmīgi Exynos procesora dēļ. Samsung plusi ir pilnvērtīga IP mitruma un putekļu noturība, ietilpīgāks akumulators un saskarne, kas tiks atbalstīta četrus gadus. POCO F4 piedāvā vairāk premium materiālus korpusā, pilnvērtīgu komplektāciju, krietni pārāku veiktspēju un iespaidīgāku uzlādi.

    Nobeigumā – kā vienmēr lielisks, tomēr divreiz vienā upē iekāpt nevar

    POCO F4 piedāvā nelielus uzlabojumus no priekšgājēja. Tas nozīmē, ka divreiz vienā upē iekāpt nevar. Tomēr, pat ja F3 lietotājiem nav jēga pirkt F4, visiem pārējiem, kas meklē vienkārši lielisku cenas/ieguvuma attiecības piemēru vidējā klasē, POCO F4 būs lielisks viedtālrunis. POCO F4 noklāj visas pamatvajadzības un vēl vairāk. POCO F4 piedāvā izcilu ekrānu, labus stereo skaļruņus, teicamu veiktspēju, ātru uzlādi elegantā korpusā. Jā, akumulators varētu būt spējīgāks, video spējas nav noslīpētas un saskarnei prasās pēc smilšpapīra. Citādi, POCO F4 ir ieteikšanas vērts!

    Iepriecināja

    • Elegants, IP53 drošs korpuss
    • Izcils ekrāns
    • Dolby Vision un Dolby Atmos sniedz lielisku multimediju pieredzi
    • Uzlabota kameru darbība
    • Ļoti ātra uzlāde, ļoti dāsna komplektācija

    Neiepriecināja

    • Konkurentiem ir ietilpīgāki akumulatori
    • MIUI prasās pēc smilšpapīra
    • Video spējas varēja būt labākas, makro kamera ir švakāka par F3
    • Nav atmiņas kartes lasītājs, 3.5 mm austiņu ligzda
    Pat ja F3 lietotājiem nav jēga pirkt POCO F4, visiem pārējiem, kas meklē vienkārši lielisku cenas/ieguvuma attiecības piemēru vidējā klasē, POCO F4 būs lielisks viedtālrunis. POCO F4 ir ieteikšanas vērts!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    9
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    7
    Kameras
    8
    Cena
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    19.07.2022 23:36

    “uzlabojumi nav tik iespādīgi, lai F3 lietotāji mestos pirkt F4.” – reālajā pasaulē revolucionāras izmaiņas ir tik reti, ka pilnīgi mierīgi telefonu var mainīt tad, kad tas ir nokalpojis, nevis kad iznāk kārtējais modelis.

    mainīt f3 pret f4 var apsvērt tikai ar apgreidītu sasirdzis cilvēks, kas kā apsēsts seko atpakošanām, pirmsskatiem, apskatiem, padziļinātajiem testiem, pēc pirkuma turpināt lasīt testus un salīdzināt pirkumu ar nākamo jaunumu tehnotenku lapās, ko jau apspriež bet kas vēl nav veikalu plauktos.

    un tā viņi skrien pa apgreidu ratu kā vāveres, kuras nekad neaptvers ka viņu ciešanas var pārtraukt divi soļi uz vienu vai otru pusi.

    Cat
    21.07.2022 09:12
    Reply to  Biteme

    Ir cilvēkiem tāds fetišs, saucas Apple.

    Ivis
    21.07.2022 11:05
    Reply to  Biteme

    Cik sāpīgi precīzi aprakstīji mani :(

    digitalk
    21.07.2022 13:51
    Reply to  Ivis

    toties tu esi spējīgs atbildēt uz jautājumu, kuri modeļi ir pirkšanas vērti un kurām vajadzībām piemērotāki. neredzu iemeslu bēdīgam smailītim.

    Jānis
    20.07.2022 12:39

    Kameras sensors mainīts no Sony IMX582 uz Omnivision OV64B, bet foto tumsā izskatās diezgan pabriesmīgi godīgi sakot. Palikšu pie F3 vēl kādu gadu noteikti.

    Reklāma
    Pat ja F3 lietotājiem nav jēga pirkt POCO F4, visiem pārējiem, kas meklē vienkārši lielisku cenas/ieguvuma attiecības piemēru vidējā klasē, POCO F4 būs lielisks viedtālrunis. POCO F4 ir ieteikšanas vērts!POCO F4 apskats - vai divreiz vienā upē var iekāpt?