Web Analytics
More
    Reklāma

    POCO F4 GT spēlēm paredzētā viedtālruņa apskats

    Spēlēm un ikdienai derēs, bet kameru spējas man liktu vismaz pāris reizes padomāt pirms viedtālruņa iegādes.

    Jaunākie raksti

    Uzreiz pēc tā iznākšanas arī pie mums nonāca POCO F4 GT viedtālrunis, kas laikam ir uzskatāms par sava veida pagodinājumu. POCO F4 GT droši vien var uzskatīt par labi nomaskētu spēlēm paredzētu viedtālruni.

    POCO F4 GT pamatā vēl arvien ir Xiaomi saskarne ar savām mazajām dīvainībām, bet Xiaomi ir spējis sakopt saskarni tik tālu, ka tā vairs neuzvedās kā datorvīruss no 90-tajiem gadiem. Arī reklāmas vairs nelec ārā pēc katras darbības.

    Pamatīgi piedomāts arī pie dzelžu izvēles – te ir Snapdragon 8 Gen 1, labs un pat lielisks ekrāns, ātras atmiņas un pamatīgi stereo skaļruņi. Atšķirībā no Samsung un Apple te vēl arvien tiek dots līdzi lādētājs. Turklāt šis ir 120 W lādētājs.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 12
    • Ekrāns: 6.67 collu AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 395 ppi, ap 86.2% ekrāna un korpusa attiecība, 120 Hz adaptīvā atsvaidze un 480 Hz skārienu reģistrēšana, HDR10+, Corning Gorilla Glass Victus aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm), astoņi kodoli (1×3.00 GHz Cortex-X2 & 3×2.50 GHz Cortex-A710 & 4×1.80 GHz Cortex-A510), Adreno 730 video apakšsistēma
    • RAM: 8 vai 12* GB LPDDR5
    • Atmiņa: 128, 256* GB UFS 3.1
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LEE), NFC, USB Type-C 3.2, 3G/4G/5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: stereo skaļruņi, LiquidCool Technology 3.0 dzesēšana, papildu pogas spēlēm, 120 W lādētājs komplektā, infrasarkano staru raidītājs, ieslēgšanas pogā iebūvēts pirkstu nospiedumu lasītājs
    • Kameras: Sony IMX686 64 megapikseļu, f/1.9, (wide), 1/1.73″, 0.8 µm, PDAF; 8 megapikseļu, f/2.2, 120˚ (ultrawide); 2 megapikseļu, f/2.4, (makro). Video 4K@60 fps, 1080p@30/60/120 fps, HDR
    • Pašiņu kamera: 60 megapikseļu, f/2.4, 1080p@30/60 fps video
    • Akumulators: Li-Po 4700 mAh, 120 W vada uzlāde
    • Izmēri: 162.5 x 76.7 x 8.5 mm, 210 g
    • Krāsas: Stealth Black, Knight Silver, Cyber Yellow
    • Cena: aptuveni 600 eiro par 8 GB RAM un 128 GB atmiņas versiju vai 700 eiro par 12 GB RAM un 256 GB atmiņas versiju

    * testam saņemtajai ierīcei

    Izskats un uzbūve

    Uzreiz jāsaka, ka POCO F4 GT ir milzīgs un smags viedtālrunis, to ir grūti noliegt. Rokā tas šķiet visai liels, bet ir bijuši arī neērtāki viedtālruņi. Apple iPhone 13 Pro Max, Samsung Galaxy S22 Ultra ir izmēros līdzīgi un pat smagāki viedtālruņi. POCO F4 GT ir metāla rāmis un stikla aizmugure, kas šo viedtālruni padara vismaz uz tausti ļoti patīkamu.

    POCO F4 GT komplektācijā ir viss, ko sirds var kārot – 120 W ātrās uzlādes ierīce ar USB vadu, kas pie viedtālruņa noliekts par 90 grādiem, lai to būtu vieglāk izmantot spēļu spēlēšanas laikā. Tāpat komplektā ir silikona maciņš un pat pāreja no USB Type-C uz austiņu pieslēgvietu.

    Viedtālrunis izceļas ar atvāžamām pogām, kas paredzētas spēļu dzenāšanai. Pogas var ar programmatūras palīdzību pielāgot – pogas spiež tur ekrānā, kur esi tās nolicis. Papildu pogas nav novietotas super ērtā pozīcijā, bet pie tām var pierast. Papildu pogas gan padara POCO F4 GT visai izraibinātu un skaļuma regulēšana nonākusi viedtālruņa kreisajā sānā. Viedtālrunim ir veseli trīs mikrofoni (katrā galā pa vienam un viens vērsts pret spēlētāju ainavas skatā), lai varētu spēļu laikā kliegt uz pretinieku, stāstot par viņa mātes nodarbošanos un paša pretinieka radīšanu.

    POCO F4 GT ir pamatīga izmēra stereo skaļruņi, tie arī visai patīkami skan. Tiek arī reklāmas materiālos solīts, ka POCO F4 GT ir uzlabota dzesēšana. Veiktspējas testu laikā POCO F4 GT uzsila līdz 37.8 grādiem, kas ir jūtama, bet ne nepatīkama temperatūra. Citi viedtālruņi ar Snapdragon 8 Gen 1 ir siluši līdz 42 grādiem, kas jau vairs nav komfortabli.

    Ap kameru izvietotas LED diodes, ka ziņo par ienākošiem zvaniem, paziņojumiem un arī tās spīd spēļu laikā. Man gan ar LED aktivizēšanu veicās vāji un tās uzticami darbojās tikai lādēšanas laikā. Paziņojumu saņemšanā tās bija drīzāk neuzticamas, spēļu spēlēšanas laikā tā arī nekad neviena LED strīpa ap kameru man neiedegās.

    Reklāmas materiālos ražotājs arī lepojas ar uzlabotu vibromotoru paziņojumiem un darbību veikšanai ekrānā, kas tiešām ir pielīdzināms flagmaņu sniegumam.

    Ekrāns

    POCO F4 GT ir 6.67 collu AMOLED, 1080 x 2400 izšķirtspējas ekrāns ar 120 Hz attēla atsvaidzi. Ekrānam ir 800 cd/m² spilgtums, kas gluži nesasniedz dārgo flagmaņu aptuveni 1200 cd/m² pīķa spilgtumu, bet tāpat 800 cd/m² ar HDR atbalstu ir gana iespaidīgi. Ekrāns spēj samazināt atsvaidzi līdz 60 Hz, lai taupītu akumulatoru.

    Uz POCO F4 GT ekrāna uzlīmēta pabieza aizsargplēve, bet tā visai manāmi traucē reģistrēt skārienus spēļu laikā. Plēve arī neslīd tik smuki, kas arī var patraucēt spēļu baudīšanu.

    Kopumā gribētos sacīt, ka šādai 600 un 700 eiro ierīcei uzbūve ir ļoti forša. Vismaz man patīk, ka spēlēm paredzēts viedtālrunis nav kliedzoši uzkrītošs.

    Saskarne

    POCO F4 GT izskatās gluži tāpat, kā citi POCO un Xiaomi viedtālruņi. Es pats izmantoju Xiaomi ikdienā, ģimenē ir budžeta klases POCO, un visi šie viedtālruņi no programmatūras viedokļa izskatās vienādi. Te tiek piedāvāti neskaitāmi iestatījumi, ir izdalīts spēļu režīms, tiek piedāvātas vizuālās tēmas.

    Nekur gan tas netiek reklamēts, bet POCO F4 GT ir saņēmis arī sava veida operatīvās atmiņas papildinājumu. Iestatījumos redzam, ka POCO F4 GT ir 12+3 GB RAM. Nezinu gan, vai tas ko dod.

    Protams, neko nevaru galvot, bet Xiaomi pēdējā laikā visai labi un veikli veicas ar atjauninājumu piegādi. Te gan runāju par Xiaomi un POCO flagmaņiem.

    Akumulators

    POCO F4 GT ir pieklājīgs 4700 mAh akumulators un to pavada zibenīga 120 W uzlāde. Tiek solīts, ka POCO F4 GT uzlādēsies aptuveni 17 minūtēs, bet faktiski tās ir aptuveni 20 minūtes. Bet tāpat tas ir ļoti iespaidīgi. Pie 50… 60 W uzlādes vēl nesatrauktos par akumulatora izdzīvošanu, bet 120 W šķiet nedaudz par šerpu.

    Veiktspēja

    Ātruma ziņā POCO F4 GT ir veiklākais redzētais viedtālrunis. Tas ir kādu niekus straujāks pat par Motorola Edge 30 Pro, vismaz veiktspējas testos POCO F4 GT ir ātrāks. Visticamāk, ka te savu lomu spēlē arī dzesēšana, jo Edge 30 Pro dikti karsa.

    Spēlēs no POCO F4 GT varam gaidīt tikai to labāko, lai gan jāsaka, ka salīdzinoši vidēji prasīgajā COD Mobile tāpat ik pa kādām pāris spēlēm novēroju raustīšanos un kadru skaits sekundē uz dažiem mirkļiem pietuvojās 35 kadriem. Ļoti prasīgais Genshin Impact darbojas stabili ar aptuveni 35… 40 kadriem sekundē un spēle neraustas arī kauju momentos. Precīzu kadru skaitu šoreiz nevaru parādīt, jo POCO spēlēm paredzētais saskarnes papildinājums kadru skaitu rāda tikai tad, kad saskarne atvēra pāri pār spēli, bet tad nevar spēlēt.

    Kopumā POCO F4 GT ir ļoti veikls un salīdzinoši maz karstošs. Kā jau minēju iepriekš, POCO F4 GT silst līdz nepilniem 38 grādiem, kas Snapdragon 8 Gen 1 varētu būt pat tīri labs rādītājs.

    Kameras

    Kameras būtu tas, kas mani šajā 700 eiro viedtālrunī nedaudz skumdināja. Tā jau kameras darbojas ciešami, bet te nav nekādas optiskās stabilizācijas, kas ir visai biežs POCO un arī Xiaomi klupšanas akmens. Ja tavā viedtālrunī ir optiskā attēla stabilizācija, pie tās pierod, un pēc tam šī iespēja dikti pietrūkst.

    Platleņķa kamera ir vāja, pat ļoti vāja un ir visai pamatotas aizdomas, ka tai nemaz nav autofokusa. Tiek arī solīta makro kameras darbība, bet to tikai ļoti sevi piespiežot var mēģināt dēvēt par makro.

    Nez kāpēc dienas bildes šķiet pārāk gaišas un ar zemu kontrastu. Starp kamerām arī atšķiras baltās krāsas balanss.

    Sliktākos gaismas apstākļos POCO F4 GT galīgi nemaz neiepriecina. Pat galvenā 64 megapikseļu Sony IMX686 kamera jau krēslā sāk taisīt plakanas, pelēcīgas bildes bez detaļām. Kaut kas arī nešķiet ideāli ar galvenās 64 megapikseļu Sony IMX686 kameras autofokusu, kad atrodies telpās (uz aci gaišs, bet fotoaparātam tas vairs nav gaišs).

    Nakts foto nav iedvesmojoši:

    Daudz ko var mēģināt norakstīt uz to, ka POCO F4 GT ir tikai tikko iznācis, bet šaubos, ka tik daudz varētu pēcāk salāpīt ar atjauninājumiem. Kopumā šķiet, ka 700 eiro viedtālrunim tā nevajadzētu uzvesties.

    Nobeigumā

    POCO F4 GT radīja divējādus iespaidus. No vienas puses POCO F4 GT ir viens no lētākajiem veidiem, kā tikt pie jaunākā Snapdragon procesoru flagmaņa un šis procesors tiek arī attiecīgi dzesēts. POCO F4 GT ir lielisks ekrāns un flagmaņa cienīga uzbūve. Spēļu entuziastiem varētu patikt papildu pogas. Nevajag arī piemirst par 120 W lādētāju ierīces komplektā.

    No otras puses POCO F4 GT ir aizdomīgi līdzīgs Xiaomi 11T un POCO F4 GT faktiski ir pārsaukts Redmi K50G viedtālrunis. Vienlaikus var just, ka POCO F4 GT kameras pavisam atstātas novārtā, kas ir jau visai zināms Xiaomi un POCO triks. Bet nebiju gaidījis, ka kameras būs tik vājas 700 eiro viedtālrunī. Un tad vēl ir paša POCO kā zīmola vieta tirgū, jo POCO vairāk saistās ar lētiem un ļoti lētiem viedtālruņiem.

    POCO F4 GT komplektā ir pāreja uz 3.5 mm austiņu spraudni, kas ir svarīgi spēļu entuziastiem, bet tad tiek zaudēta uzlāde spēļu laikā. ASUS ROG Phone modeļos šis ir nostrādāts labāk.

    Visai līdzīgā cenā varētu atrast arī Samsung Galaxy S21 FE, kas gan nav speciāli paredzēts spēlēm, bet Galaxy S21 FE ir pietiekami jaudīgs, izmēros mazāks un ar spēcīgākām kamerām. Neesmu liels Samsung saskarnes fans, bet tomēr Samsung saskarne šķiet vilinošāka un labāk noslīpēta par POCO.

    Spēlēm un ikdienai derēs, bet kameru spējas man liktu vismaz pāris reizes padomāt pirms viedtālruņa iegādes.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    8
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    5
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    8
    Kameras
    4
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    18.05.2022 08:27

    120W uzlāde un baterija nav nomaināma paša virtuvē ))

    Kristiāns
    25.05.2022 17:53

    Arti, vai, tavuprāt, 11T kameras performē labāk? Vismaz galvenā

    krabis
    25.05.2022 18:37
    Reply to  Kristiāns

    Un kur problēma paņemt pašam acis rokās un paskatīties?

    https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=11479&idPhone2=11100

    Kristiāns
    25.05.2022 18:53
    Reply to  krabis

    Pilnībā neko neizsakošs (ok, ļoti minimāli izsakošs) salīdzinājums

    Roberts
    06.06.2022 10:58

    Kāpēc nevarēja ielikt bezvadu uzlādi ?

    Reklāma
    Spēlēm un ikdienai derēs, bet kameru spējas man liktu vismaz pāris reizes padomāt pirms viedtālruņa iegādes.POCO F4 GT spēlēm paredzētā viedtālruņa apskats