Web Analytics
More
    Reklāma

    POCO F3 apskats – Bomba!!!

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    POCO F3 ir pārsteigums, kas vistiešāk šogad pretendē uz flagmaņķāvēju statusu. Šis ir viens no šī gada labākajiem cenas/ieguvuma attiecības piemēriem! Iesaku!

    Jaunākie raksti

    Pavisam nesen viesojos pie paziņas, kas man parādīja viņa jauno viedtālruni. Gribēju redzēt, kas tas ir par zvēru, jo pirms tam dzirdēju neviltotu sajūsmu par to. Pēc šī apciemojuma sāku pamanīt uz ielas diezgan daudz lietotājus ar šo pašu modeli, tādēļ mēģināju izdīkt šo viedtālruni uz testu. Runa ir par POCO F3. Pirmais, ko gribu par to teikt – šī ir bomba! Runa nav par bumbu ar laika degli, bet modeli, kas izraisījis pozitīvu sprādzienu vidējā klasē. Proti, POCO F3 iznāca tālajā martā, tieši Xiaomi šī gada vidējās klases piedāvājums uzstādīja latiņu un lika izmisīgi pasvīst konkurentiem. Lai turētos līdzi arī citiem ražotājiem nu vidējā klasē jāpiedāvā ļoti labi AMOLED ekrāni, gandrīz flagmaņu veiktspēja, stereo skaļruņi, ietilpīgi akumulatori un pat neliela mitruma aizsardzība. Jā, zinu, ka POCO var apvainoties, ja to piedēvē mātes uzņēmumam Xiaomi, tomēr citos tirgos šis pats modelis tiek piedāvāts ar Xiaomi Mi11X vai Redmi K40 nosaukumiem, tā ka tur tā nabas saite pārgriezta vien formāli.

    Reklāma

    POCO F3 patiešām pārsteidz, jo piedāvā flagmaņu veiktspēju, izcilu ekrānu, puspremium korpusu ar IP mitruma aizsardzību un stereo skaļruņus. Kas šo visu stāstu padara gandrīz neticamu? Cena. Visas šīs ekstras var iegūt par aptuveni 350 eiro, padarot POCO F3 par vienu no šī gada labākajiem cenas/ieguvuma attiecības piemēriem. Varu jau pateikt priekšā, ka te patiešām ir, par ko sajūsmā lauzt krēslus, pat ja modelis jau ir septiņus mēnešus vecs.

    POCO F3 tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 11, MIUI 12.5 priekš POCO
    • Ekrāns: 6.67 collu AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 395 ppi, 107.4 cm2, ap 85.9% ekrāna un korpusa attiecība, 120Hz ātrā atsvaidze, HDR10+, 1300 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 870 5G (7 nm), astoņi kodoli: 1×3.2 GHz Kryo 585 & 3×2.42 GHz Kryo 585 & 4×1.80 GHz Kryo 585, Adreno 650 video apakšsistēma
    • RAM: 6*/8 GB
    • Atmiņa: 128*/256 GB, UFS 3.1
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.1 (A2DP, LE), NFC, USB Type-C 2.0, 3G/4G/5G
    • GPS:  A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, NavIC
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs sānā, žiroskops,krāsu sensors, stereo skaļruņi, 24-bit/192kHz audio, IP53 mitruma un putekļu aizsardzība
    • Kameras: aizmugurē: 48 MP, f/1.8, 26mm, 1/2″, 0.8µm, PDAF standarta kamera; 8 MP, f/2.2, 119˚ultra platleņķa kamera; 5 MP, f/2.4, 50mm, 1/5.0″, 1.12µm, AF makro kamera; HDR; LED zibspuldze; video – 4K@30fps, 1080p@30/60/120/240/960fps, gyro-EIS. Priešā – 20 MP, f/2.5, 1/3.4″, 0.8µm, HDR, 1080p@30fps, 720p@120fps video.
    • Izmēri un svars: 163.7 x 76.4 x 7.8 mm, 196 g
    • Akumulators: Li-Po 4520 mAh, 33W ātrā uzlāde (lādētājs komplektā)
    • Aptuvenā cena: ap 350 eiro

    *testa ierīcei

    Puspremium dizains

    No vienas puses, var vaimanāt, ka vairs vidējā klasē nav sastopami premium materiālu (stikla sviestmaizes ar alumīnija pildījumu) korpusi. No otras, arī flagmaņu klasē dizainā aizvien vairāk manāma plastmasa. Piemēram, Samsung Galaxy S21 ticis pie plastmasas aizmugures, bet OnePlus 9 pie plastmasas rāmja par flagmaņu cenu. Kamēr arī vidējā klasē plastmasa ir neatņemama sastāvdaļa, ir patīkami redzēt, ka POCO F3 priekša un aizmugure saņēmusi Gorilla Glass 5 aizsargstiklus. Tas prasītajā cenā ir retums. Tikmēr divreiz dārgākais OnePlus 9 ticis pie tādiem pašiem uzbūves materiāliem. Tas F3 piešķir premium sajūtu vidējā klasē. Otra lieta, kas parasti flagmaņus atšķir no vidējās klases, ir mitruma aizsardzība. POCO F3 saņēmis IP53 sertifikātu. Jā, tas pasargās tālruni tikai pret šļakstiem, un Samsung Galaxy A52 un Sony Xperia 10 III piedāvā labāku mitruma aizsardzību, tomēr prasītajā cenā šis vienalga ir lieliski. Turklāt Xiaomi flagmaņi (Ultra neskaitās) nav saņēmuši nekādu IP sertifikātu. How cool is that?

    POCO F3 košākā rota ir tālruņa aizmugure. Ja gadījies tikt pie nakts melnā noformējuma, tas tiešām izskatās daudz dārgāk, kā tālrunis patiesībā maksā. Vienkārši un eleganti. Testa ierīcei gan ir dziļā okeāna zilā versija. Tā ir spilgta un estētiski atgādina ražotāja baneri, jo zīmolu nevar nepamanīt. Lai gan manai gaumei atbilstošāka ir melnā versija, zilā tikusi pie maigi matētas virsmas, kas daudz mazāk krāj pirkstu nospiedumus un citas šmuces. Aizmugurei gan ir visai izvirzīta divpakāpju kameru sistēma, bet to daļēji atrisina līdzi dotais silikona maciņš. Runājot par komplektāciju, tā ir tik bagātīga, ka liek kaunā nodurt acis pat flagmaņiem. Bez POCO F3 komplektā ir aizsargmaciņš, 33W lādētājs, štubis un pat austiņu pāreja. Turklāt par šādu cenu. Iespaidīgi!

    Tālruņa priekša ir tipiska šī gada vidējai klasei – rāmis ap ekrānu nav liels, bet nav arī šaurākais, kāds redzēts; pašiņu kamera centrēta vidū; Gorilla Glass 5 aizsargstikls pārklāts ar papildus aizsargplēvi. Vienīgais mīnuss, ka ap pašiņu kameru apjozts spīdīgs riņķītis. Tā protams ir matu skaldīšana, bet atsevišķos gaismas scenārijos, spīdīgā detaļa novērš uzmanību no satura. Līdzīgi grēko arī Samsung Galaxy A52 un S20 FE. Tā vienkārši nevajag darīt.

    Sānu rāmis veidots no plastmasas, lai gan vizuāli tas imitē alumīniju. Tauste uzreiz šo noziegumu atmasko. Sānu rāmja salaidums ar ekrānu nodod POCO F3 cenu, jo, tipiski vidējai klasei, nav padevies plūdens. Toties salaidums ar aizmuguri ir nemanāms. Kreisā mala tikusi pie stingriem, ērtiem skaļuma un bloķēšanas taustiņiem, bet labā puse atstāta tīra. Apakšā ap USB ligzdu sadzīvo SIM karšu atvilktne un skaļrunis, bet augša tikusi pie izdalīta otra skaļruņa, infrasarkanā raidītāja un mikrofona. Kopumā dizains šķiet kvalitatīvs, pārdomāts un var mierīgi stāvēt blakus dažam labam flagmaņu klases apakšgala veikumam.

    Izcils ekrāns

    Vidējā klase visbiežāk asociējas ar kompromisiem. Ja būs ātrā atsvaidze, nebūs pietiekams spilgtums un otrādi. POCO F3 piedāvā vienu no labākajiem ekrāniem klasē, turklāt bez kompromisiem. Jāatgādina, ka cena nesasniedz pat vidējās klases augšgalu, tādēļ ekrāna sniegums jāvērtē izcili.

    POCO F3 saņēmis AMOLED ekrānu ar 120Hz atsvaidzi un 360Hz pieskārienu reģistrāciju, kas ekrānu padara piemērotu spēļu dzenāšanai. Tomēr jāteic, ka ekrāns ir piemērots arī citiem attēlu priekiem. Īpaši jāuzteic spilgtums. Ražotājs sola 1300 nitu maksimālo spilgtumu. Cilvēkiem saprotamā valodā – visu mierīgi varēs saskatīt arī saulainā dienā. Patiesībā gribu teikt, ka POCO F3 ar šo tiek labāk galā par Sony Xperia 5 III flagmani, un uz papīra spilgtums ir lielāks pat par Apple iPhone 13 sēriju. Krāsas kalibrētas ļoti labi, skata leņķi ir labi un kontrasts lielisks. Kā vienmēr, programmatūra nežēlo pielāgojumu iespējas.

    Īpaši jāizceļ vienmēr izslēgtā ekrāna iespējas. Te nu pielāgošanas iespēju ir tik daudz, ka katrs varēs atrast kaut ko savām garšas kārpiņām.

    Kopumā šis noteikti ir viens no labākajiem ekrāniem, kāds vidējā klasē redzēts. Viens vienīgs prieks! Starp citu, šis ekrāns izpogā pat dažu labu flagmani. Izcili!

    Klasiska atbloķēšana, kas strādā lieliski

    Pieejama gan atbloķēšana ar seju, gan pirkstu nospiedumu lasītājs. Pēdējais iebūvēts bloķēšanas taustiņā. Šoreiz jāuzteic tā dizains – tas nav iegremdēts gropē, bet veidots, kā normāls taustiņš. Jāteic, ka šāda forma ļauj ērtāk atrast taustiņu, ja neizmanto maciņu, tomēr arī maciņš veidots tā, lai viss būtu gana ērti. Pati darbība ir ātra, ērta un uzticama. Vienīgi, ka jutība reizēm reģistrē vairākus falšos pieskārienus, tādēļ jāizmanto kods vai parole. Ir dzirdēts, ka kreiļiem šāda pozīcija nav no ērtākajām. Pārstāvot labročus, varu teikt, ka pozīcija ir ērti sasniedzama un darbība ļoti ātra.

    Protams var iestatīt arī seju. Te gan nevajag aizmirst, ka atbloķēšanu paveic priekšas kamera, tātad viss atkarīgs no apkārtējā apgaismojuma. Ja apgaismojums ir pietiekams, atbloķēšana notiek neticami ātri un tādos leņķos, kas pat šķiet aizdomīgi. Drošības mīļiem iesaku tomēr uzticēties pirkstu nospiedumu lasītājam. Tā darbība ir lieliska.

    Stereo skaļruņi un lieliska vibrācija

    Tie, kas atceras pirmo Pocophone F1, atceras, ka stereo skaļruņi toreiz bija sastopami tikai flagmaņiem, un arī ne visiem. Arī šoreiz POCO F3 prezentē Xiaomi (lasi POCO vai Redmi) uzstādīto jauno standartu, ka stereo skaļruņi vidējā klasē ir norma. Šoreiz jāuzteic ražotājs, jo izmantots risinājums ar diviem atsevišķiem skaļruņiem. Proti, stereo efektu neveido auss skaļrunis, bet atsevišķs, rāmja augšpusē iebūvēts skaļrunis. Šāds risinājums līdz šim redzēts tikai flagmaņos. Idejiski ir forši, jo skaļruņi ir skaļāki, kā izmantojot auss skaļrunīti, kas parasti ir mazāks, tomēr šoreiz tie nav kalibrēti līdzvērtīgi. Kvalitāte nedaudz atšķiras no dārgākiem viedtālruņiem, un to var just. Šoreiz to piedošu, jo prasītā cena ir pievilcīga. Vidēji prasīgs lietotājs būs apmierināts arī ar šiem. Nedaudz žēl, ka nav iebūvēta 3.5 mm austiņu ligzda, kā virumam vidējās klases pārstāvju, toties komplektā ir pāreja, ko citi ražotāji jau labu laiku neiekļauj.

    Vibrācijas motors kalibrēts ļoti labi. Katrā ziņā, vidējai klasei ļoti labi. Var just gan niansētus klikšķus, gan uzstājīgāku vibrāciju. Protams, ka var just atšķirību no dārgākiem modeļiem, tomēr jāuzteic POCO F3, ka vibrācijas motors nenodod tālruņa cenu. Visbiežāk vidējā klasē tā ir tā āža kāja, kas izlien no glancētām virsmām, atgādinot piederību klasei. Šoreiz tas nav POCO F3 stāsts. Lieliski!

    Akumulators nepārsteidz, bet arī nepieviļ

    Lai gan vidējā klasē aizvien biežāk var redzēt 5000 mAh akumulatorus, POCO F3 ticis pie energoefektīva procesora un AMOLED ekrāna, kas uz melnu krāsu taupa enerģiju, tādēļ Li-Po 4520 mAh šķiet adekvāts akumulators. Lielā pievienotā vērtība ir komplektā iekļautais 33W ātrais lādētājs, kas liek kaunā nodurt galvu pat flagmaņu komplektācijai un uzlādes ātrumam.

    Ikdienā tas rezultējas ar lielisku darbību. Piemēram, ikrīta rutīna, kas konkurentiem prasa 6-10%, POCO F3 prasīja tikai 4-7%. Tas nozīmē, ka dienu mierīgi varēs izvilkt. Pie vidējas vai nelielas noslodzes domāju, ka runa pat varētu būt par pusotras dienas darbību.

    Flagmaņcienīga veiktspēja

    Šī gada sākumā Qualcomm prezentēja jaudīgo Snapdragon 888 un  870. Kāda atšķirība? Snapdragon 870 ir uzfrišināts pagājušā gada flagmaņu Snapdragon 865. Tas nozīmē, ka POCO F3 veiktspēja var cīnīties ar tādiem lieliem pagājušā gada vārdiem, kā OnePlus 8 Pro, Sony Xperia 1 II un pat Samsung Galaxy Z Fold2. Lai gan Snapdragon 870 nedaudz iepaliek sintētiskajos veiktspējas un grafiskajos testos no 888, tam ir arī dažas priekšrocības. Piemēram, termoregulācija. Arī POCO F3 mēdz silt pie pamatīgām spēlēm, bet silšana nekļūst nepatīkama. Ar termoregulāciju POCO F3 veicas daudz labāk par šī gada Samsung Galaxy S21 Ultra, OnePlus 9 Pro flagmaņiem un karšanas līderi Sony Xperia 1 III. Interesanti, ka POCO F3 sintētiskajos testos atrodas ļoti tuvu vai pat pārspēj Galaxy S21 Ultra Exynos versijai. Protams, ka sintētiskie veiktspējas testi neizstāsta pilnu stāstu, tomēr ar šo gribēju parādīt, ka POCO F3 piedāvā flagmaņu veiktspēju vidējās klases cenā. Tas padara F3 par vienu no labākajiem cenas un piedāvājuma attiecību piemēriem šogad.

    Ikdienas darbība ir raita un plūstoša, aplikācijas lido bez aizķerēm. Tomēr nelielas aiztures animācijās un ritināšanā ir jūtamas. Dīvaini, ka tās parādījās pēc saskarnes atjauninājuma, kas ļauj cerēt, ka cits atjauninājums šo buksēšanu, kam ar dzelžiem nav sakara, varētu izlabot. Testa ierīci saņēmu ar 6GB RAM un 128GB UFS 3.1 iekšējo atmiņu, kam būtu jābūt minimumam viedtālrunim, kas tēmē drusku augstāk par vidējo. Ir pieejama arī versija ar 8GB RAM un 256GB atmiņu. Bet atmiņu karšu lasītājs un 3.5 mm austiņu ligzda, kas visbiežāk vidējā klasē tomēr ir sastopami, līdzīgi kā flagmaņiem, POCO F3 nav saņēmis. Toties vēl aizvien sastopams infrasarkanais raidītājs, kas viedtālruni pārvērš universālajā pultī. Jā, šis ir arhaisks risinājums, tomēr noderīgs.

    Kopumā, tieši veiktspēja ir tā sadaļa, kurā POCO F3 spīd. Viedtālrunis ir viens no labākajiem šī gada veiktspējas/cenas/ieguvuma attiecības piemēriem, tādēļ ar mierīgu sirdi veiktspēju vērtēju izcili.

    Saskarne nav perfekta, bet uzlabojumi ir jūtami

    MIUI 12 ir bāzēts uz Android 11. Nekā jauna, tā pati saskarne, kas atrodama Xiaomi, Redmi un BlackShark viedtālruņos, ar ļoti nelielu POCO piešprici. Līdz šim manas trīs lielākās iebildes ir nespēja tikt galā ar paziņojumiem, reklāmas un liekprogrammatūras apjoms. Labā ziņa, ka divas kaites ir puslīdz apārstētas. Vēl aizvien saskarne visai agresīvi attiecas pret fona procesiem, kas var liegt saņemt laikā, kādu paziņojumu. Labā ziņa, ka pēc pāris dienām situācija uzlabojās un darbība ir labāka, kā agrāk. Tātad šī kaite būtu pusārstēta. Tomēr ne visas aplikācijas, ko izmantoju, uzreiz fonā sāka strādāt. Jā, par to atbild grūti atrodams iestatījums, bet citas saskarnes neliedz to darbību uzreiz.

    Viena no POCO piešpricēm ir apaļo ikonu tēma, kas simulē tīrāku Android. Tās dizains reizēm ir mulsinošs. Piemēram, kameras ikona vairāk atgādina Chrome ikonas stilizāciju. Patīkami, ka reklāmas saskarnē vairs nav tik uzbāzīgas, kā pirms pāris gadiem, toties liekprogrammu ir vājprātīgi daudz. Labā ziņa, ka no tām var atbrīvoties.

    MIUI piedāvā divu veidu paziņojumu bloku versijas. Vecā paredz apvienotus paziņojumus un kontroles centru. Otrs variants piedāvā dalītus blokus – kreisajā pusē paziņojumi, bet labajā pusē kontroles bloks. Diezgan nospiesta lieta no ābola, bet jāteic, ka loģisks piegājiens, ja pašiņu kamera ielikta centrā. Vienīgi, ka nesaprotu, kāpēc kontrolbloku var izsaukt tikai no ekrāna stūra, jo mājas ekrāna vidū vienmēr tiks izsaukts paziņojumu bloks, pat, ja gribēsies tikai izslēgt lukturīti.

    MIUI diezgan daudz atvieglojusi saskarni ar Google aplikācijām, kas vismaz Eiropā skaitās tīras saskarnes rādītājs. Tomēr par tīru to nekādi nenosauksi. Mape ar astoņām instalētām spēlēm ir tikai ziediņi uz pārējo liekprogrammu fona. Visur ņirb paātrinātāji, tīrītāji un uzlabotāji. No otras puses tik niansēti, mikroskopiska līmeņa pielāgojumi, reti kur atrodami. Jārēķinās ar laiku, jo tie nav izvietoti intuitīvi atrodamās vietās.

    Lai gan visas vecās kaites saskarne nav izārstējusi, uzlabojumi tomēr ir jūtami. Vēl aizvien MIUI piedāvā vienu no ērtākajiem un funkcionālākajiem atvērto aplikāciju un vairāku aplikāciju logiem. Pielāgojumi pieejami visplašākie. Pagaidām šī ir vislabākā MIUI versija, kāda lietota.

    Uz kamerām ietaupīts

    Kameras ir tas departaments, kas vistiešāk ir atkarīgs no tālruņa cenas. POCO F3 kameras ir stipri viduvējas, bet arī cena taču ietilpst vidējā klasē. Kameru izbīdījuma dizains ir mānīgs, jo mikrofons noformēts līdzīgi, kā kameras. Man nepatīk šāda mānīšanās, it kā būtu četras kameras. Patiesībā, man vidējā klasē patīk, jo mazāk kameru, jo vairāk resursu tām veltīti. Šoreiz runa ir par trim kamerām aizmugurē un par vienu priekšā.

    POCO F3 ticis pie:

    • 48 MP, f/1.8, 26mm, 1/2″, 0.8µm galvenās kameras
    • 8 MP, f/2.2, 119˚ultra platleņķa kameras
    • 5 MP, f/2.4, 50mm, 1/5.0″, 1.12µm, AF makro kameras
    • 20 MP, f/2.5, 1/3.4″, 0.8µm pašiņu kameras

    Kameras aplikācija ir ierasta un vienkārša. Populārākie režīmi izvietoti karuselī, bet karuseļa galā pieejami vēl Ntie režīmi. Ir patīkami, ka tie ir iekļauti, bet to izpildījums šoreiz atstāj tādu meh sajūtu, jo dzelži nedavelk, lai visus pseido filmu un mākslinieciskos efektus cieņpilni īstenotu, tādēļ šoreiz nedalīšos ar ne visai veiksmīgām klona un citām efektu bildēm. Makro kameras režīms jāmeklē augšas izvēlnē, kas ir dīvaina pozīcija. Bet tā kā tas nav no svarīgākajiem režīmiem, lai nu tur arī paliek.

    Standartā tiek piedāvāti 0.6x, 1x un 2x lielumi, bet digitālā tuvināšana izstiepjas līdz 10x. Arī konkurenti vidējā klasē operē ar šiem lielumiem. Tikai jāatgādina, ja 2x vēl reizēm spēj noturēties, neatklājot, ka tas ir digitālais palielinājums, tad viss, kas iet virs šī lieluma, strauji zaudē kvalitāti. Tuvinot, kameras aplikācija izšķir 0.6x, 1x, 2x, 5x un 10x. Neapmulstiet, tam nav nekāda optiska pamatojuma, uzticēties var 0.6x, 1x un labos apstākļos arī 2x.

    Galvenā kamera rada vidējai klasei pieņemamas bildes. Tomēr, ja runa ir par detalizētām zonām (piemēram, zāle, arhitektūra, krūmi, koki), pārāk agresīvi jūtama pēcapstrāde. Tā izskatās mākslīgi un nekādi neuzlabo kvalitāti. Kopumā attēli izskatās, kā pārvilkti ar kādu filtru. AI režīms krāsas padara sintētiskas. Šoreiz pat ir vienalga vai ieslēgts, vai izslēgts AI, rezultāts vienalga būs ar jancīgu baltā balansu. Kontrasts ir izteiktāks, kā konkurentiem, bet debesis reizēm mēdz būt pārgaismotas. Ultra platleņķa kamera ir stipri viduvēja pat priekš vidējās klases. Reizēm attēli sanāk neasi, objekti tiek pastiepti un krāsas kalibrētas atšķirīgi no galvenās kameras.

    Sliktas gaismas scenārijos kameru spējas nav no dižākajām, toties nakts režīms atgūst pārsteidzoši daudz informāciju. Piemēram, ultra platleņķa kamera tumšos apstākļos ir gandrīz neizmantojama, ar dažādiem artefaktiem, bet nakts režīms to daļēji glābj. Tomēr kopumā šo nevar uzskatīt par veiksmīgāko piemēru.

    Toties situācija nedaudz cerīgāka šķiet maznozīmīgākos kadros – portreta un makro. Portreta režīms tīri labi tiek galā ar objektu izkalkulēšanu. Protams, ja runa ir par cilvēkiem, jo programmatūra mācīta atpazīt tieši cilvēkus. Objekti reizēm tiek pārprasti, bet puscollu galvenais sensors ir gana liels, lai, pietuvinot kameru, iegūtu dabiski izplūdušu fonu objektiem.

    Dīvaini, bet arī makro režīms uzvedas tīri labi. Tas protams nenozīmē, ka šis būtu ļoti populārs attēlu sižets, bet auto fokuss ļauj iegūt asākus un veiksmīgākus attēlus, kā konkurentiem. Tomēr mana pārliecība saka, ka labāk ietaupīt uz makro kameru, lai uzlabotu divas galvenās – standarta un ultra platleņķa, kas POCO F3 gadījumā būtu ļoti noderīgi.

    Pašiņu kameras sniegums ir tīri pieklājīgs. Āda netiek pēcapstrādē pārāk nomālēta ar tonālo krēmu, tomēr izskaistinājumi ir pieejami. Selfijiem pieejams arī portreta režīms. Tas ir diezgan izvēlīgs, pa prātam var nebūt dažādas frizūras, cepures un briļļu rāmji, bet, ja vide ir pietiekami gaiša, iznākums būs pieklājīgs. Pieejami arī visādi varavīksnīgi filtri, kas laikam patiks gados jaunākiem lietotājiem.

    Programmatūra prot dažādus trikus, bet šoreiz iznākumu ietekmē dzelži, kas reti ļauj tikt pie lietojama rezultāta. AI diezgan labi atpazīst debesis un ļauj, pēc bildes uzņemšanas, mainīt atmosfēru.

    Kopumā, kameras prezentē POCO F3 cenu. Diemžēl, konkurenti piedāvā krietni spējīgākas kameras.

    Konkurence

    • Samsung Galaxy A52 – pieejams līdzīgā cenā. Samsung pārspēj POCO F3 ar pilnvērtīgu IP67 aizsardzību, labāku kameru sniegumu, optisko stabilizāciju, 3.5 mm austiņu ligzdu un atmiņas karšu lasītāju. F3 atspēlējas ar stikla aizmuguri, pārāku veiktspēju, ātrākas atsvaidzes ekrānu un krietni ātrāku uzlādi.
    • POCO X3 Pro – ir pieejams par zemāku cenu un piedāvā nepārspējamu akumulatora darbību. Tomēr šoreiz gribu teikt, ka F3 būtu krietni labāka izvēle ar kvalitatīvāku ekrānu, jaudīgāku veiktspēju, stikla aizmuguri un 5G atbalstu, ja nu kādam tas ir svarīgi.
    • Xiaomi Mi 11 Lite 5G – cena ir aptuveni turpat, kur POCO F3. Mi 11 Lite 5G piedāvā smalkāku, elegantāku dizainu, lai gan ekrāna atsvaidze ir zemāka, ekrāns var atainot vairāk krāsu un labāku kameru darbību. POCO F3 to pārspēj ar ietilpīgāku akumulatoru un jaudīgāku procesoru.
    • OnePlus Nord 2 – pagaidām izsprucis no mūsu apskatnieku ķetnām. Nord 2 ir dārgāks par F3, tā lielākie plusi ir krietni labāka kamera, ātrāka uzlāde un saskarne, kas daudziem ies labāk pie sirds par MIUI. POCO atspēlējas jaudīgāku veiktspēju, zemāku cenu, oficiālu IP53 šļakstu aizsardzību un ātrākas atsvaidzes ekrānu.

    Nobeigumā – POCO F3 tiešām ir bomba!

    Ja arī jums ir draugi, kas savā leksikā, kaut ko ļoti garšīgu, jaudīgu vai iespaidīgu, apzīmē ar terminu “Bomba”, tad jau zināsiet, ko tas nozīmē. Pārfrāzējot – POCO F3 tik tiešām ir bomba! Iespaidīgi, ka septiņus mēnešus vecs, modelis vēl aizvien spēj mierīgi konkurēt ar gandrīz visu, ko šogad vidējā klase piedāvā. F3 ir tieša atsauce uz leģendāro Pocophone F1, tikai šoreiz tas saņēmis krietni vairāk no flagmaņiem par priekšgājēju. Turklāt F3 pārliecinošais sniegums licis sasparoties konkurentiem, tādēļ tādas ērtības kā stereo skaļruņi un vismaz daļēja mitruma noturība veido šī gada jauno vidējās klases standartu.

    Reti gadās, ka par viedtālruni var teikt, ka tā cena ir viena no priekšrocībām. POCO F3 ir iespējams jaudīgākais viedtālrunis, ko par aptuveni 350 naudiņām var atrast. Tā stiprās puses ir patīkams dizains ar IP53 šļakstu aizsardzību, izcils ekrāns, labs akumulators ar ātru uzlādi un protams flagmaņu veiktspēja. Tomēr arī POCO F3 nav veidots tikai no margrietiņām un cukurvates. Tā trūkumi ir viduvējais kameru sniegums un saskarne, kas nebūs visiem pa prātam. Bet godīgi sakot, tie ir pieciešami trūkumi, kas prasītajā cenā pat šķiet adekvāti. POCO F3 patiešām ir viens no šī gada cenas un ieguvuma attiecības labākajiem piemēriem.

    Ar mierīgu sirdi POCO F3 varu ieteikt! Tikai pirms tam izlasiet apskatu, ja nu tomēr kaut kas neatbilst prasībām. To tad arī atstājiet komentāros, jo šoreiz te ir maz ko nemīlēt, vismaz par prasīto cenu noteikti.

    Iepriecināja

    • Patīkams dizains ar stikla aizmuguri un IP53 šļakstu noturību
    • Viens no labākajiem ekrāniem vidējā klasē
    • Flagmaņu veiktspēja
    • Stereo skaļruņi, bagātīga komplektācija, infrasarkanais raidītājs
    • Pieejama cena

    Neiepriecināja

    • Konkurenti piedāvā labākas kameras
    • MIUI ir gājis uzlabojumu virzienā, bet visas kaites vēl nav izārstētas
    • Nav 3.5 mm austiņu ligzda un atmiņu karšu lasītājs
    • Spīdīgais riņķītis ap selfiju kameru protams ir matu skaldīšana, bet šausmīgi kaitinošs sīkums

    POCO F3 ir pārsteigums, kas vistiešāk šogad pretendē uz flagmaņķāvēju statusu. Šis ir viens no šī gada labākajiem cenas/ieguvuma attiecības piemēriem! Iesaku!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    9
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    7
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    8
    Kameras
    6
    Cena
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    47 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Girts Eldmanis
    25.10.2021 13:08

    Bez OIS nav nekādas flagmanu izaicināšanas…

    wils
    25.10.2021 15:25

    Ir pieejams 1+ Nord 2 5G.

    wils
    25.10.2021 17:49

    Varu piedāvāt uz testu, ja ir vēlēšanās. Mans e-pasts jums tak ir.

    wils
    25.10.2021 15:33
    Reply to  wils

    Varu piedāvāt uz testu, ja ir vēlēšanās.

    wils
    25.10.2021 20:39

    Ja godīgi, pieredzes nav. Aparāts pie manīm dažas dienas un gaidu kursors.lv atbildi, vai jūs gribat to uz testu. Uzlāde iespārda, no liekaplikācijām manīju tik Netflix un dažas no paša 1+, pat zvana aplikācija no gūgļa. Nepatīk sarkanais “1” pulkstenī.

    POCO Men
    25.10.2021 13:21

    Leiši arī saka, ka boNba, ar laika degli ))

    25.10.2021 16:09

    Nu baigi te visi izlaidušies. Nesaistīti ar šo apskatu man arī izdevās paspēlēties ar F3 un telefons ir iespaidīgs uz papīra un arī gana OK dzīvē. Droši vien ņemtu sev 8/256 modeli.

    Tasesmues
    25.10.2021 17:01

    Ilgi svārstījos starp poco f3 un realme gt. Beigās paņēmu realme. Liela daļa apraksta der abiem

    Roberts
    25.10.2021 21:47
    Reply to  Tasesmues

    12 GB versiju paņēmi ? Un pa cik ? Es arī ilgi domāju vai ņemt to bet nu cenas starpība veseli 200 EUR un tā kā vidēji mūsdienās mob izvelk labi ja gadu. Tad nelikās ka 4 GB RAM starpība radīs vairāk kā 20 % jūtamu starpību gamingam.

    Tasesmues
    26.10.2021 07:09
    Reply to  Roberts

    Jā 12gb. Samaksāju £388
    Ne tikai ram vairāk, bet ietilpība ar 256gb

    Roberts
    26.10.2021 10:03
    Reply to  Tasesmues

    Un cik muita un cik PVN ?

    Tasesmues
    26.10.2021 12:20
    Reply to  Roberts

    Tā bija gala cena.
    Reāli joprojām nezinu vai izdarīju pareizo izvēli, bet es spēlītes īsti nespēlēju un fotografēju tikai atmiņām, ne mākslai, tad it kā nekādu pretenziju nav.
    Gribēju pirksta skeneri zem ekrāna, kas nebija poco. 😁
    Un līdzi nāca 60w lādētājs, niknāks nekā poco, tiesa ar Eiropas galu. Anglijā labāk būtu UK gals.

    Roberts
    27.10.2021 20:01
    Reply to  Tasesmues

    Jautrība sākas kad caur xiaomi oficiālo servisa centru gribi dabūt rezerves lādētāju. Izrādās ka nevar nopirkt tādu kāds ir komplektācijā. Iedod kaut kādu no name ar 2A izeju un viss un pasaka ka ja nepatīk tad var naudu atgriezt.

    Roberts
    25.10.2021 20:09

    Pats lietoju poco f3 kopš jūlija. Nesaprotu jēgu ņemt 6 GB versiju par 350 EUR. Paņēmu 8 GB versiju par 370 EUR no vietējā neta veikala ar 24 mēnešu garantiju. Kāpēc tas čoms skopojās 20 EUR un nepaņēma labāko ??

    Roberts
    25.10.2021 20:16

    Man gan nav ļoti skaidrs Par to gorilla glass aizsardzību. Pirmajā iegādes nedēļā nebija laika aizbraukt pēc hardened glass aizsargstikla un ekrāns tikai pie jaukas švīkas. Tādēļ nevarētu teikt ka ir ļoti izturīgs. Zemē nekrīta vnk pa jakas kabatu.

    Roberts
    25.10.2021 21:56

    Nu izskatās pēc plaisas. Es gan uzreiz kā pamanīju skrēju uz motīvu ieķēru dārgāko hardened glass kas viņiem bija 😂😄
    Pie reizes paķēru arī ietvaru jo stock bamperis diemžēl ir no pretīgi slīdoša silikona. Tam bamperim ko paņēmu var forši aiztaisīt plastmasas gabalu priekšā tām foto lēcām. Pieļauju domu ka nesot savu Scooter varbūt neveiksmīgi atsitu ar scooter malu pret ekrānu.

    Roberts
    25.10.2021 21:38

    Es nesaprotu vienu tiek apskatīts gaming mobilais bet ir nulle testa uz prasīgām spēlēm. Nu comon kā var tā darīt. Poco f3 cilvēki pērk gamingam nevis selfijiem un filmām. Bija tik grūti nomēģināt call of duty vai pubg ?

    wils
    25.10.2021 23:45
    Reply to  Roberts

    Geimingam pērk Black Shark vai Red Magic, ne Poco.. Ne te izdalītas papildus pogas, ne papildus dzesēšanas.

    Last edited 2 years ago by wils
    Roberts
    26.10.2021 09:53
    Reply to  wils

    Es atvainojos stāsts tomēr ir par pieejamību. Lv neviena uzticama neta veikala nav ne black shark 4 pro ne red Magic nopērkams.
    Tikmēr poco f3 ir pieejams.
    No Ķīnas gaidīt preci ir riktīgi ilgi.
    Man poco f3 bija spontāns pirkums pamanīju ka 8/256 versija ir par 370 aizbraucu nopirku. Tikmēr visi pārējie ar 888 CPU bija super dārgi vai arī grūti pieejami.

    wils
    26.10.2021 13:08
    Reply to  Roberts

    Par Black Shark nezinu, Red Magic nāk no EU noliktavas (lasi: no oficiālā EU veikala) nedēļas laikā ar DPD kurjeru pieved. Ir bijis, ka vietējie bāleliņi ilgāk piegādā.

    Roberts
    27.10.2021 20:03
    Reply to  wils

    Nu un ja man nav firma vai es nestrādāju kādā kompānijā kas var redzēt stock atlikumus kā man šo info zināt ?

    Niks
    28.10.2021 14:29
    Reply to  wils

    Ir arī BlackShark no oficiālā kanāla tagad pieejams,

    26.10.2021 08:00
    Reply to  Roberts

    Da nu beidz, CoD un PUBG iet lieliski arī uz Snapdragon 845 un 855. Nianses piešķir ekrāna attēla Hz un skārienu reģistrēšanas Hz.

    Roberts
    26.10.2021 09:56
    Reply to  Artis Ābols

    Nu man pirms tam bija poco x3nfc tomēr karsa nejēgā geimojot 5 stundas.

    26.10.2021 10:14
    Reply to  Roberts

    GEIMOJOT 5 STUNAS!!! 5 STUNDAS!!!

    Reku te bija ventilators, riktīgi labi strādāja.

    Last edited 2 years ago by Artis Ābols
    Roberts
    27.10.2021 20:04
    Reply to  Artis Ābols

    5 stundas ir ļoti ok game Time. Var nokopt kasti ar aliņiem. Ārējie ventilatori ir smagneji nav viņi ērti.

    Roberts
    26.10.2021 09:57

    Un black shark 4 pro kur lv ir nopērkams ?

    Roberts
    27.10.2021 20:07

    CAT ražo traktorus.
    Ja labprāt tikai jāizdomā kā noformulēt domu.
    Principā būtu jauki ja kāds publicētu sintētisko veiktspējas topu reizi pusgada ar info ko tad mūsu vietējā tirgū var nopirkt.

    Roberts
    25.10.2021 22:04

    Starpcitu xiaomi jaunā tējkanna ko var kontrolēt ar aplikāciju ir vēl labāka bomba un tikai 39 EUR 😂😃

    Blahblah
    25.10.2021 22:59
    Reply to  Roberts

    Nopietni?!? Tu taču joko, atzīsties.

    nnjhh
    25.10.2021 22:13

    nopietni, kāds spēlē spēles uz telefona? KĀPĒC? :D

    Centis Ābele
    26.10.2021 09:22
    Reply to  nnjhh

    Darbs vecīt, darbs ar datoru un kad uz tā nedrīkst nekko citu darīt!

    letr
    26.10.2021 10:38
    Reply to  Centis Ābele

    Ko citu būtu darbā jādara ar datoru, ja ne jāstrādā ar to?
    Tad jau darba dators bez nopietnas videokartes un admin tiesībām ir genocīds pret geimeriem, kuri strādā parastu biroja darbu :(
    P.S. vārds BOMBA ir ļoti sasmērēts no didračkas puses. Neieteiktu to lietot. Uzreiz liekas, ka didra taisīja virsrakstu.

    Roberts
    26.10.2021 10:00
    Reply to  nnjhh

    Nu vispār arī kaut vai koncepts ka jaudīgas tiešsaistes spēles ir bezmaksas. Nevajag neko pirkt.

    Krotow
    26.10.2021 10:39
    Reply to  nnjhh

    Parastais scenārijs viedfonu ēras sākumā – laika kavēšana ar bumbiņām vai tiltu būvēšanu rindās u.c. vietās kur kaut kas jāgaida :) Tagad vairs nav aktuāli.

    Arnys
    26.10.2021 12:22

    Pirms pāris mēnešiem paņēmu sievai, jo vecajam bača mira par ātru, patīk reizēm spēles dzenāt, izskatījās pārāk ok cenai .
    Labi, ne par to stāsts, pēc pēdējā atjauninājuma, reizēm ir tā, kad paņemot telefonu rokā, novibrējot un izslēdzas, reizēm pat līdz 10 min ir poco simbols.
    Cerams ka jaunāka versija izlabos šo joku!

    BTR
    28.10.2021 16:43

    POCO F3 ir labs telefons, taču viņam ir problēma kā redmi note 10 pro, pietuvināšanas sensors, strādā diemžēl nekorekti.
    Pats telefons kopumā, kādam jau patiks nords vai realmi, taču īsti nestāv blakus, jo kopumā abiem tiem neskatoties uz labāku malziet kameru ir citi kasjaki.

    Jānis Rišis
    30.10.2021 16:10

    AMOLED + 870 + UFS 3.1

    Reklāma
    POCO F3 ir pārsteigums, kas vistiešāk šogad pretendē uz flagmaņķāvēju statusu. Šis ir viens no šī gada labākajiem cenas/ieguvuma attiecības piemēriem! Iesaku!POCO F3 apskats - Bomba!!!