Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Mi 11 Lite 5G apskats – plānākais 5G viedtālrunis pasaulē

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Xiaomi Mi 11 Lite 5G piedāvā ļoti daudz un ļoti labā līmenī par prasīto cenu. Estēti arī būs iepriecināti, tikai jāatceras, ka skaistums prasa upurus (lasi plānāku akumulatoru, plānāku skaņu, kameru bez optiskās stabilizācijas). Ja tas ir krupis, ko mierīgi norīt, tad kopumā piedāvājums ir lielisks!

    Jaunākie raksti

    Iebraucot Rīgā no Jūrmalas šosejas, redzams lepns baneris ar Xiaomi Mi 11. Nu vismaz pirms tur parādījās priekšvēlēšanu plakāti. Laiki ir mainījušies, no mazpazīstama ražotāja ar bezbudžeta mārketingu, Xiaomi ir izaudzis par pilnvērtīgu spēlētāju, kam uz Jūrmalas šosejas ir vides reklāma. Lai gan neesmu ticis pie Mi 11 sērijas flagmaņiem, ar lielu interesi testēju Xiaomi Mi 11 Lite 5G. Kas tur tik interesants? Mi 11 Lite 5G ir ne tikai lielisks vidējās klases ieguvums, bet arī plānākais līdz šim radītais viedtālrunis, kas atbalsta 5G. Lai gan, manuprāt, vēl aizvien 5G (vismaz mūsu platuma grādos) nespēlē izšķirošo lomu viedtālruņa izvēlē, ir interesanti redzēt, ka Xiaomi izdevies šāds sasniegums, turklāt vidējā klasē.

    Laikā, kad jaudīgu veiktspēju, ātro atsvaidžu ekrānu, 5G komponenšu un attiecīgi ietilpīgāku akumulatoru, kas to visu baro, dēļ, viedtālruņu izmērs izpleties līdz nelielas lāpstiņas aprisēm, ir atsvaidzinoši redzēt tikai 6.8 mm plānu un 159 g vieglu ierīci. Jā, tas nav plānākais veikums, kādu industrija sasniegusi (ja nemaldos, plānuma rekords pieder Vivo ar 4.9 mm), bet iepriekš uzskaitīto, mūsdienu prasību dēļ, uzskatāms par ne mazāku inženierijas brīnumu.

    Xiaomi Mi 11 Lite 5G (lūdzu Xiaomi, sakārtojiet savu nosaukumu sistēmu!) cena grozās ap 400 naudiņām, bet apšaubāmākās internetbodēs var atrast pat par 320 eiro. Tas nozīmē, ka modelis konkurē gan ar pagājušā gada OnePlus Nord, gan ar šī gada Samsung Galaxy A52/A52 5G/A72. Varu pačukstēt jau tagad, ka uz kopējā fona Mi 11 Lite 5G izskatās pārliecinoši un esmu par to patīkami pārsteigts!

    Xiaomi Mi 11 Lite 5G tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 11, MIUI 12
    • Ekrāns: 6.55 collu AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 402 ppi, 103.6 cm2, ap 85.3% ekrāna un korpusa attiecība, 1miljards krāsu, HDR10+, 90Hz atsvaidze, 500 nitu vidējais spilgtums, 800 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass 6 aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 780G (5 nm), astoņi kodoli: 1×2.4 GHz Kryo 670 & 3×2.2 GHz Kryo 670 & 4×1.90 GHz Kryo 670, Adreno 642 video apakšsistēma
    • RAM: 6*/8 GB
    • Atmiņa: 128*/ 256 GB, UFS 2.2, microSDXC atmiņas karšu lasītājs
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.2 (A2DP, LE), NFC, USB Type-C 2.0, 3G/4G/5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, NavIC
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs bloķēšanas taustiņā sānā, IP53 šļakstu un putekļu aizsardzība, divi skaļruņi, 24-bit/192kHz audio, infrasarkanais raidītājs, e-kompass, žiroskops
    • Kameras: aizmugurē: 64 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.97″, 0.7µm, PDAF; 8 MP, f/2.2, 119˚, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķa kamera; 5 MP, f/2.4, AF makro kamera; 2x LED zibspuldze; HDR; video – 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps. Priekšā – 20 MP, f/2.2, 27mm, 1/3.4″, 0.8µm; HDR; 1080p@30/60fps, 720p@120fps video
    • Izmērs un svars: 160.5 x 75.7 x 6.8 mm, 159 g
    • Akumulators: Li-Po 4250 mAh, 33W
    • Cena: ap 400 eiro

    *testa ierīcei

    Dizains – plānākais 5G viedtālrunis pasaulē

    Izpakojot Xiaomi Mi 11 Lite 5G vispirms biju pārsteigts par dāsno komplektāciju – bez paša viedtālruņa, iekļauts arī USB vads, sienas lādētājs (tik tālu esam nodzīvojušies, ka tā tagad skaitās ekstra), silikona ietvars un pat austiņu pāreja. Dāsnāka komplektācija nekā vairumam flagmaņu. Pēc tam biju pārsteigts par pašu Mi 11 Lite 5G – sajūta tāda, ka ražotājs aizmirsis iebūvēt akumulatoru, vai ko citu. Šo jancīgo sajūtu rada 6.8 mm plānums un 159 g vieglums. Pat ar silikona maciņu Mi 11 Lite 5G ir plānāks par konkurentiem. Iespaidīgi! Kamēr manas plaukstas par plānumu un vieglumu ir sajūsmā, tikmēr masīvāku ķetnu īpašniekiem šī nebūs piemērotākā izvēle. Nedaudz bažīgu mani rada fakts, ka alumīnija vietā rāmis veidots no plastmasas. Līdz šim šāda izvēle izradījusies kritiskais punkts korpusa trauslumā, dažādos izturības testos. Ja atmet potenciālos riskus, tad man ļoti patīk niansētā sajūta plaukstā, ko rada Xiaomi Mi 11 Lite 5G.

    Vēl patīkamāku to rada matētais aizmugures stikls. Paldies visiem dizaineru dieviem, ka šoreiz nav izmantotas vienradžu asaras, lai panāktu varavīksnes atspīdumus!  Jauzteic arī atsvaidzinošā krāsu izvēle – trifeļu melna, piparmētru zaļa (testa ierīcei) un citrusu dzeltena. Vienkārši, gaumīgi un eleganti. Kameras izvietotas uz divpakāpju platformas, kas ir tieša atsauce uz Mi 11 sērijas flagmaņiem (izņemot Xiaomi Mi 11 Ultra). Ja izmanto silikona ietvaru, kameru izbīdījums nesagādā problēmas, turklāt tālrunis vienalga ir plānāks par konkurentiem. Ar pulēto plastmasas rāmi aizmugure saplūst patīkami, bet ekrāna savienojums gan ir jūtams. Ja parasti būtu par savienojuma gropi aizrādījis, tad šoreiz jāteic, ka tik plānā aparātiņā, tā noder ergonomikai. Tomēr visergonomiskāk būs ar maciņu. Šoreiz tāds vajadzīgs obligāti.

    Glancētā plastmasas rāmja labajā pusē ir bloķēšanas taustiņš/pirkstu nospiedumu lasītājs un skaļuma taustiņi. Kreisā puse atstāta bez nekā. Apakšā ir skaļrunis, USB ligzda, mikrofons un karšu atvilktne. Diemžēl, vieta nav atradusies 3.5 mm austiņu ligzdai. Toties augšā novietots tehnoloģiju muzeja eksponāts – infrasarkanais raidītājs.

    Vēl viens šī gada jaunums ir, ka Xiaomi saviem veikumiem piešķir IP53 šļakstu aizsardzību vidējā klasē. Jā, Samsung un Sony to pārspēj ar pilnvērtīgu mitruma aizsardzību vidējā klasē, bet gribu uzteikt Xiaomi, ka tas izskatās labi uz citu Ķīnas ražotāju fona, kas arī agresīvi metas iekarot tukšumu, ko aiz sevis atstājis Huawei. Kopumā dizains atstāj super niansētu, pieskārienam patīkamu un necerēti vieglu sajūtu. Ļoti patīkami!

    Lielisks ekrāns

    Kā tik plānā korpusā tikt pie laba ekrāna? Ar AMOLED matricu. Xiaomi Mi 11 Lite 5G izmanto ļoti labu ekrānu, kas mierīgi var sacensties ar konkurentiem. Līdzīgi kā flagmaņu brāļi, arī vieglā versija spēj atainot 10 bitu krāsas, atbalsta HDR10+ un Widevine L1 DRM, kas nozīmē, ka Netflix un YouTube saturs pieejams maksimālajā kvalitātē. Skata leņķi ir labi, krāsas precīzi kalibrētas, ja ir vēlme, programmatūra piedāvā pielāgot arī tās. Spilgtums ir pietiekams, lai cenai atbilstošā līmenī, cīnītos ar saules stariem. Ekrāns ticis pie 90Hz atsvaidzes. Lai gan tas nav augstākais rādītājs, kāds šajā cenā pieejams, šoreiz izmantota spējīgāka matrica par konkurentiem, tādēļ mierīgi varu sadzīvot arī ar mazāku atsvaidzi, kas vienalga ir pietiekami gluda un patīkama.

      Varbūt šis nav plānākais rāmis ap ekrānu, kāds redzēts, bet patīkami, ka malas balansētas tā, ka zodiņš padevies gandrīz vienāds ar pārējo rāmi. 85.3% ekrāna un korpusa attiecība ir ļoti pieklājīga pilnīgi plakanam ekrānam. Jāuzteic arī kameras caurumiņš, kas padevies neliels, neuzkrītošs un bieži acīs nekritīs. Kopumā šis ir viens no labākajiem ekrāniem, kāds redzēts vidējā klasē. Īpaši jāuzteic plašās vienmēr ieslēgtā ekrāna pielāgošanas iespējas, tur ir, kur radoši izvērsties.

    Vecmodīga, bet ātra un uzticama atbloķēšana

    Varu saderēt, ka tieši ierīces plānums licis atteikties no pirkstu nospiedumu lasītāja zem ekrāna. Izmantots vecmodīgāks risinājums – bloķēšanas taustiņā iestrādāts pirkstu nospiedumu lasītājs labajā sānā. Taču šī ir atkal tā reize, kad vecāka tehnoloģija izpogā jaunāku. Proti, lasītājs ir ļoti ātrs, precīzs un pārspēj vairumu zemekrānu lasītāju vidējā klasē. Interesanta ir arī tā forma. Pierasts, ka šāds risinājums paslēpts gropē, kas pasargā no netiešiem pieskārieniem. Tā vietā taustiņš ir izliekts un izvirzīts. Grope veidojas, ja izmanto silikona maciņu. Kopumā, risinājums ir ērts un efektīvs, tomēr esmu dzirdējis ne mazums sūdzību no kreiļiem, kam labāk patiktu, ja pirkstu nospiedumu lasītājs atrastos otrā pusē.

    Ir pieejama arī gana ātra sejas atpazīšana, bet tā atkarīga no apkārtējā apgaismojuma, turklāt sejas masku laikā ir ļoti labi, ka ir uzticams pirkstu nospiedumu lasītājs.

    Plāna skaņa, izcila vibrācija

    Skaņa ir tas departaments, kas ir tieši atkarīgs no tam atvēlētās telpas. Loģiski, jo plānāks korpuss, jo mazāka telpa skaļruņiem. Labā ziņa, ka Mi 11 Lite 5G ticis pie stereo skaļruņu komplekta. Biju patīkami pārsteigts, ka skaņa ir pietiekami skaļa un abi skaļruņi ir pienācīgi sabalansēti. Plānums izpaužas tajā, ka basu praktiski nav. Skaņa burtiski uzskatāma par plānu, tomēr ir dzirdēts arī sliktāks sniegums, tādēļ to par vāju galīgi nevar uztvert. Vienkārši jārēķinās, ka basu nav, jo tiem nav vienkārši vietas, kur rasties. Austiņās padotā skaņa ir tīri laba, tikai jāatceras, ka 3.5 mm ligzdai vieta korpusā nav atradusies. Par laimi, iekļauta pāreja no USB Type-C uz 3.5 mm ligzdu. Toties izmantotais vibrācijas motors ir izcili kalibrēts, lai piedāvātu spēcīgu vibrāciju zvaniem un paziņojumiem, bet niansētu klikšķi saskarnes elementiem.

    Plāns akumulators ar ātru uzlādi

    Līdzīgi kā ar skaņu, arī akumulatora ietilpība ir tieši atkarīga no atvēlētās telpas. Plānums saka priekšā, ka nav ko cerēt uz akumulatora rekordiem. Xiaomi Mi 11 Lite 5G saņēmis Li-Po 4250 mAh akumulatoru. Šogad šāda ietilpība skaitās vairāk uz knapo pusi. Tomēr akumulators uzvedas labāk, kā biju gaidījis. Lai gan dienas beigās akumulatora procenti bija nokrituši tik zemu, ka nejutos komfortabli, dienu vienmēr izdevās izvilkt. Visticamāk, te talkā nāk energoefektīvais 5nm procesors. Protams, par divu dienu darbību jāaizmirst, un pie intensīvākas darbības vakaru var arī nesagaidīt. Par laimi, komplektā iekļauts 33W lādētājs, kas gana ātri piepilda akumulatoru.

    Ar veiktspēju viss ir kārtībā

    Xiaomi Mi 11 Lite 5G darbina Qualcomm Snapdragon 780G (5 nm). Cik man zināms, šis ir pirmais viedtālrunis, kas saņēmis šo čipkopu. Tas ir jaudīgākais no procesoriem Snapdragon 7xx sērijā un ir uzskatāms par evolūciju lieliskajam Snapdragon 765G, ko pagājušajā gadā iepazinu OnePlus Nord un LG Velvet 5G. Faktiski šis procesors piedāvā uzlabotu 2019. flagmaņu veiktspēju, padarot Mi 11 Lite 5G par vienu no jaudīgākajiem viedtālruņiem savā klasē. Tik tiešām, ikdienas darbība ir ļoti veikla un nekādas aiztures nevar novērot. Procesors gan mēdz pie atsevišķām darbībām nedaudz sasilt, bet ne līdz nekomfortablam līmenim. Te jau atkal pie vainas varētu būt plānais korpuss.

    Testa ierīci saņēmu ar 128 GB iekšējo atmiņu un 6GB RAM. Tas laikam būtu minimums, ko prasītu Android viedtālrunim, kas skaitās nedaudz virs vidējā. Priecē, ka Xiaomi nekautrējas izmantot tādu tehnoloģiju mamutu, kā infrasarkano raidītāju, kas ar Mi Remote aplikāciju pārvērš viedtālruni universālā pultī. Vecs, aizmirsts, bet patīkams triks. Diemžēl, 3.5 mm austiņu ligzda nav pieejama, toties ir Wi-Fi 6 un Bluetooth 5.2 atbalsts. Kā jau teicu, ar veiktspēju viss ir kārtībā.

    MIUI 12 uz Android 11

    MIUI nekad nav bijusi mana iecienītākā saskarne. Pavisam nesen nomocījos ar POCO X3 Pro, kur paziņojumu nekonsekvence un liekprogrammas manī izraisīja kultūršoku. Biju patīkami pārsteigts, ka Mi 11 Lite 5G uzvedas labāk. Negribu iebraukt konspirāciju lauciņā, bet izskatās, jo dārgāks Xiaomi, jo labāk MIUI uzvedas. OK, jokus pie malas. MIUI ir un paliek ļoti bieza saskarne, bet ir sperti pāris patīkami soļi. Pirmkārt, samazināts liekprogrammu apjoms. Tās vēl aizvien ir, bet ne tik daudz, kā agrāk vai POCO variantā. Otrkārt, daudz kas aizvietots ar Google oriģinālajām aplikācijām. Treškārt, reklāmas vairs nav pārāk uzbāzīgas.

    Vēl aizvien, Xiaomi piedāvā vienu no funkcionālākajiem atvērto aplikāciju logiem, kur vienlaicīgi tiek parādītas četras aplikācijas. Pieejama aplikāciju krātuve, kas pati sadala aplikācijas pa kategorijām. Pa kreisi no mājas loga šoreiz ir Google ziņas, nevis bezjēdzīgais plaukts. Paziņojumu logam pieejamas divas versijas – vecā, kur paziņojumi un rīkjosla ir apvienota un jaunā, kur paziņojumi un rīkjosla ir atsevišķi. Jaunajā versijā atkarīgs, no kuras puses bloku pavelk. Nav noslēpums, ka jaunā versija diezgan konkrēti nospiesta no ābola. Jāteic, ka organiskāk tā iederējās POCO X3 Pro, jo tam kameras pīrsings bija pa vidu, tādējādi vieglāk saprast robežšķirtni.

    Kā veicas ar agrāko paziņojumu kaiti? Labāk par POCO, bet pavisam labi nav. Vēl aizvien paziņojums var atnākt un var arī neatnākt. MIUI visai agresīvi izturas pret fona procesiem, tādēļ reizēm, lai tiktu pie jaunas ziņas, jāieiet pašā aplikācijā. Jā, iespējams niansētajos iestatījumos, kaut ko esmu palaidis garām un neatķeksējis, bet šis arguments nestrādā, ja man to nepiedāvā atķeksēt, pirmo reizi ieejot aplikācijā. Un vispār, kāpēc citas saskarnes jau uzreiz ar paziņojumiem tiek galā? Mēdz būt arī otrs grāvis – nevajadzīgi paziņojumi. Piemēram, ja izmanto WhatsApp Web, datora ikoniņa arī rezultējas paziņojuma bumbulī pie aplikācijas ikonas. Tas kutina nervus, it kā būtu saņemta jauna ziņa, nevis izmantota funkcija, kas citās saskarnēs neskaitās pie paziņojumiem. Grrrr…

    Saskarnes labā puse sastāv no mikroskopiska līmeņa pielāgojumiem. Tiesa gan, jāpavada laiks, lai tos atrastu, ne vienmēr tie ir novietoti organiski un mulsinošais tulkojums nepalīdz. Xiaomi jau sen saskarnē ieviesa žestu vadību, tā ir pieejama un ir ļoti ērta. Un arī super ekrāna tapetes ir tiešām superīgas.

    Kopumā MIUI nav stāvējusi uz vietas, ir attīstījusies un pat sperti pozitīvi soļi. Tomēr nekonstantie aplikāciju paziņojumi ir brutāls brāķis, kas konkurentus padara par galvas tiesu pārākiem.

    Pieklājīgas kameras

    Xiaomi Mi 11 Lite 5G kameras demonstrē šī brīža vidējās klases iespējas. Nav nekādu pārmērību, bet nekas it kā nav arī aizmirsts. Ja nu vienīgi optiskā palielinājuma kamera, kas nomainīta ar makro kameru. Šoreiz interesants ir tieši plašais programmatūras režīmu klāsts. Proti, jau pieminētais baneris uz Jūrmalas šosejas un citi mārketinga materiāli, Mi 11 sēriju piesaka ar devīzi “Kino maģija”. Patīkami, ka Mi 11 Lite 5G nav apdalīts, un saņēmis tik pat daudz dažādu efektu režīmus, cik flagmaņu brāļi.

    Xiaomi Mi 11 Lite 5G piedāvā:

    • 64 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.97″, 0.7µm galveno kameru
    • 8 MP, f/2.2, 119˚, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķa kameu
    • 5 MP, f/2.4, AF makro kameru
    • 20 MP, f/2.2, 27mm, 1/3.4″, 0.8µm selfiju kameru

    Aplikācija ir vienkārša un tā darbojas ātri. Makro režīms, nez kāpēc, paslēpies augšas izvēlnē, bet, tā kā tas nav vitāli svarīgākais no režīmiem, par trūkumu to neuzskatu. Neliela kaitinoša nianse ir 2x palielinājuma taustiņš, kas bieži tiek sajaukts ar fokusēšanu. Citādi ērta, ātra aplikācija.

    Mi 11 Lite 5G piedāvā spektru no ultra platleņķa (0.6x) līdz 10x digitālajam palielinājumam. Jāpiemin, ka viss, kas iet virs 1x ir digitālais palielinājums, kam visai ātri rūk kvalitāte. Jā, 2x palielinājums vairumā scenāriju būs pieņemams, tikai pie nosacījuma, ka bilde netiks tuvināta. Tātad uzticamie lielumi ir 0.6x, 1x un labi apgaismotā vidē 2x.

    Galvenā 64MP kamera četrus pikseļus savieno vienā un uzņem 16MP attēlu. Jāuzteic tieši galvenās kameras spējas, kas ir vienas no labākajām savā cenas kategorijā. Iegūtie attēli ir ļoti detalizēti, bet nav saasināti digitāli. Kontrasts ir patīkams, bet dinamiskais diapazons ir pietiekami plašs, lai atgūtu detaļas gan ēnās, gan izgaismotās vietās. Krāsas ir dzīvīgas, bet reizēm nedaudz pārspīlētas. AI režīmā iespējams krāsas vēl vairāk piesātināt, ja nu patīk pārspīlējumi. Ultra platleņķa kamera ir pieklājīga, tomēr tā nesniedz savā cenu klasē labāko sniegumu. Krietni lētākais Realme 7 5G ticis pie labāka ultra platleņķa snieguma un slikti apgaismotu scenāriju spējām.

    Pēc noklusējuma kameras pašas izlemj, kad piemērot nakts režīmu, kad nē. Galvenā kamera ir tik spējīga, ka bieži nemaz nevajag izmantot nakts režīmu. Tā kā kamerai nav optiskā stabilizācija, iesaku uzņemt vairākas bildes pēc kārtas, jo bieži jārēķinās ar izplūdušiem kadriem. Nakts režīms patīkami atgūst detaļas, tomēr jārēķinās, ka stipri palielinās graudainība, tādēļ bildes tuvināt neiesaku. Arī ar nakts režīmu iesaku spēlēties vien galvenajā kamerā. Ultra platleņķa sniegums ar vai bez ir gauži švaks, un digitālais palielinājums arī neiztur konkurenci.

    Gribu uzteikt Xiaomi, ka tautai netiek aizmālētas acis ar nejēdzīgu dziļuma sensoru, kas pievienots tikai skaita dēļ. Portreta režīmā visu tā pat padara programmatūra, turklāt to dara ļoti labi. Portretu bildes ir ļoti patīkamas, dabiskas un labi balansētas. Jo labāks apgaismojums, jo labāk objekts tiks izkalkulēts. Tikai retu reizi briļļu rāmis vai nepaklausīga matu šķipsna netika atpazīta. Turklāt galvenais sensors ir pietiekami liels, lai piebīdot to gana tuvu objektam, iegūtu dabisku, optiski panāktu izpludinājumu.

    Neesmu makro kameru fans, vēl aizvien uzskatu, ka tās vietā būtu jābūt optiskā tuvinājuma kamerai. Tomēr šoreiz jāteic, ka šī laikam ir labākā makro kamera, kādu viedtālruņos esmu redzējis. Šoreiz kamera papildināta ar Auto fokusu, kas ļauj veiksmīgāk uzņemt asus attēlus. Kamera spēj fokusēties 3-7 cm no objekta, bet tās spējas ir tieši atkarīgas no apkārtējā apgaismojuma.

    Diezgan plašā klāstā pieejami dažādi video un foto režīmi. Piemēram, pseido filmu efekti ļauj paspēlēties ar Holivudas specefektiem, Vlog režīms ļaus izveidot psihodēliskas mikro video kolāžas, bet klona režīms bildēs vai video ļaus iekļaut alter ego. Nav tā, ka šī pievienotā vērtība ļautu aizstāt dārgu video tehniku un zināšanas, bet atsvaidzināt kādu Instagram kontu gan. Pie reizes jāuzteic video kvalitāte. Tiesa, ja aizrausieties ar efektiem, neceriet uz 4K izšķirtspēju. Pēcapstrādē ātri un viegli galerijā iespējams nomainīt debesis un atmosfēru.

    Paldies skaistajai modelei Inese, kas ļāva sevi klonēt!

    Kopumā Xiaomi Mi 11 Lite 5G nepiedāvā neko kardināli jaunu, tomēr tas, kas ir, atstāj ļoti labu iespaidu. Galvenā kamera sniedz vienu no labākajiem rezultātiem savā klasē, makro kamera tāpat. Diemžēl, ultra pletleņķa kamera ir stipri viduvēja un labākam sniegumam sliktas gaismas apstākļos optiskā stabilizācija būtu ļoti noderējusi. Toties pašiņu kamera sniedz ļoti dabiskus selfijus. Un protams visiem draiskajiem, AI prot dažādus trikus, ar ko spēlēties.

    Konkurence

    • Xiaomi Mi 11 Lite 4G – ir gandrīz tāds pats viedtālrunis. Vienīgā atšķirība švakāks Snapdragon 732G procesors ar 4G modemu. Līdz ar to arī cena ir krietni zemāka.
    • POCO X3 Pro – ļauj ietaupīt, sniedzot līdzvērtīgu veiktspēju, tikai bez 5G atbalsta. Poco par labu runā labāks stereo skaļruņu un akumulatora sniegums. Toties Xiaomi Mi 11 Lite 5G atspēlējas ar labāku ekrānu, kamerām, savienojumiem un smalkāku, elegantāku dizainu.
    • Samsung Galaxy A52 – būtu uzskatāms par tiešāko šī gada konkurentu. Samsung piedāvā optiski stabilizētu galveno kameru, ietilpīgāku akumulatoru un pilnvērtīgu IP67 mitruma aizsardzību. Xiaomi atspēlējas ar pārāku veiktspēju, kas atbalsta 5G un nodrošina gludāku ikdienas darbību, un smalkāku korpusu ar matētu stiklu aizmugurē.
    • OnePlus Nord – ir pagājušā gada karstais pīrādziņš, ko Xiaomi noteikti ņēmis vērā, projektējot Mi 11 Lite 5G. Uz papīra Xiaomi izdevies teju visu pārspēt. Ikdienā gan Nord ir pārāks ar sakoptāku saskarni un galveno kameru ar optisko stabilizāciju. Taču plānais korpuss ar IP53 šļakstu aizsardzību un pārāka veiktspēja runā par labu Xiaomi.

    Nobeigumā – līdz šim labākais piedāvājums vidējā klasē!

    Zinu, ka gan jau kādam šis apgalvojums šķitīs par šerpu. Tomēr pats biju pārsteigts, cik pozitīvu iespaidu uz mani atstāja Xiaomi Mi 11 Lite 5G. Šoreiz Xiaomi vēlējies attaisnot nosaukumu, burtiski ņemot lietas pa vieglo. Plānais korpuss un patīkamais svars ir faktori, kas mūsdienās reti sastopami viedtālruņos. Tie arī rada to vārdos nedefinējamo, patīkamo sajūtu, kas šo modeli pozitīvi atšķir uz konkurentu fona. Dizains ir ne vien smalks un ērts, bet arī elegants, bez Ķīnas ražotājiem tipiskām pārmērībām. Tajā pašā laikā nav aizmirsts par lielisku ekrānu un jaudīgu veiktspēju, kas nodrošina plūstošu ikdienas darbību.

    Tomēr plānums un vieglums nes līdzi arī loģiskas blakus parādības – akumulatora ietilpība šim gadam ir vairāk uz knapo pusi, korpusā vieta nav atradusies optiskajai stabilizācijai un 3.5 mm austiņu ligzdai, lai gan ir stereo skaļruņi, korpusā vienkārši pietrūkst vietas, kur rezonēt basiem. No otras puses, iespējams, ka šo to var upurēt elegances vārdā. Lai gan uzlabojumi ir jūtami, MIUI nespēja konstanti tikt galā ar paziņojumiem, ir veca kaite, ko Xiaomi stūrgalvīgi atsakās risināt. Lai vai kā, pozitīvo aspektu tomēr ir vairāk par negatīvajiem. Xiaomi 11 Lite 5G šobrīd (apskats top maijā) ir viens no labākajiem piedāvājumiem vidējā klasē, tādēļ to mierīgi varu ieteikt!

    Ļoti sajūsmināja

    • Plāns, viegls, elegants, IP53 šļakstu drošs korpuss
    • Ļoti kvalitatīvs ekrāns
    • Ļoti ātrs un uzticams pirkstu nospiedumu lasītājs
    • Izcila veiktspēja
    • Kopumā lieliska galvenā kamera un plašas programmatūras iespējas

    Negāja pie sirds

    • MIUI uzlabojumi ir jūtami, bet nekonsekventie paziņojumi ir veca kaite, ko sen vajadzēja atrisināt
    • Akumulatora darbība ir drīzāk viduvēja
    • Stereo skaļruņi rullē, bet basu trūkums nerullē
    • Viduvējs ultra platleņķa kameras sniegums

    Xiaomi Mi 11 Lite 5G piedāvā ļoti daudz un ļoti labā līmenī par prasīto cenu. Estēti arī būs iepriecināti, tikai jāatceras, ka skaistums prasa upurus (lasi plānāku akumulatoru, plānāku skaņu, kameru bez optiskās stabilizācijas). Ja tas ir krupis, ko mierīgi norīt, tad kopumā piedāvājums ir lielisks!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    9
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    7
    Kameras
    8
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    diplogic
    24.05.2021 21:37

    Un kā ar “black crush” ekrānam šim modelim? Diezgan liels skandāls šobrīd norisinās.

    25.05.2021 05:53

    nevar jau būt droši par to.

    Kristaps šuberts
    25.05.2021 01:01

    Mi 11 pilnā paka ari bus

    Kristaps
    31.05.2021 13:40

    Interesanti, ka visi tehnologiju ‘guru’ Latvijā un ES valsts robežās IR opciju telefonā nosauc par kaut ko vēsturisku un par muzeja eksponātu. BET Bez IR telefonā es nevaru iedomāties savu dzīvi majā! Man ir 6 ierīces kur man bija 4 pultis( 2 bija saplīsušas un nefunkcionēja, tādejādi slēgāt vajadzeja tikai pie ierīces.) Fiziskās esošas pultis visur mētajās, kaut kur pazūd, tad kad vajag, nekad nevar atrast…. Nu vopšim bardaks! Pirms 2 gadiem apnika un sakodeju visu iekš telefona, man vienā ekranā ir definētās pults, shortcuti un vienkārsi ar pāris spiedieniem varu pilnībā kontrolēt VISAS nepieciešamās mājas ierīces. Un nav jāpērk kaut kāda šikā programmējamā pults pa 200€ un 300€… Nezinu nevaru iedomāties savu dzīvi bez IR telefonā! Mans honor view 20 nu jau ir 3 gadu vecs un dēļ 5G gan jau nāksies nākamo gad vai pēc diviem gadiem – tad kad būs ikdienā lietojama zona valstī, nomainīt esošo trubu! Nerunajot par tām reizēm, ka esi ciemos vai hotelī un nevari atrast pulti kondiškai, slinkums prasīt info vai pat par kondicionieri prasa maksu…. Tad vienkārsi ieprogrammē un dari visu ko vajag. ;) Tātad šī būs viena no galvenajam funcijām dēļ kuras es skatīšos nākamo viedtalruni… Un gan jau tas būs… Read more »

    Last edited 2 years ago by Kristaps
    Lisa
    14.07.2021 15:30

    paldies par review

    Artjpms
    24.12.2021 00:40

    Reklāmas, starp citu, var atslēgt. Nu tā, ka vispār to nav.

    Lutausis
    16.02.2022 18:46

    Jautājums lietotājiem… Mani kaitina tas, ka atbildot uz zvanu un pieliekot telefonu pie auss, nenobloķējas ekrans un nejauši ieslēdz skaļruni (kā rezultātā tev ausī kāds iebļaujas) vai izslēdz skaņu (uz tev ausī saka – uū, uū … tu tur esi?). Vai arī citiem litot’jiem tā ir vai arī esmu lutausis?

    Basics
    16.02.2022 19:11
    Reply to  Lutausis

    Forumos manīts, ka cilvēki žēlojas par šo te pašu. Es gan parasti pēc zvana sākšanās ieslēdzu skaļruni un nobloķēju ekrānu, vai ja runāju vietā kur daudz apkārtējo – rādījpirkstu turu pāri korpusam, lai vieglāk nespiest telefonu pie galvas. Spiest telefonu pie auss – tas ir tik 90ies, ka xiaomi koderi pat necentās ignorēt pieskārienus nobloķēta ekrāna gadījumā.

    Lutausis
    17.02.2022 15:03
    Reply to  Basics

    oi… neizprotu versiju par rādītājpirkstu pāri ekrānam… man neizdodas…īkšķis man izdodas, bet rādītājs….???? cenšo pēc zvana pieņemšanas nobloķēt ekrānu, bet tāpat gadās ka ieslēdzas skaļrunis vai nobloķējas skaņa…

    Reklāma
    Xiaomi Mi 11 Lite 5G piedāvā ļoti daudz un ļoti labā līmenī par prasīto cenu. Estēti arī būs iepriecināti, tikai jāatceras, ka skaistums prasa upurus (lasi plānāku akumulatoru, plānāku skaņu, kameru bez optiskās stabilizācijas). Ja tas ir krupis, ko mierīgi norīt, tad kopumā piedāvājums ir lielisks!Xiaomi Mi 11 Lite 5G apskats - plānākais 5G viedtālrunis pasaulē