Web Analytics
More
    Reklāma

    LG Velvet 5G apskats – viens no šī gada skaistākajiem viedtālruņiem

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    LG Velvet 5G ir apgriezis pareizos stūrus, lai lietotājus pārāk neapdalītu, un lai pēcgarša būtu patīkama. Šoreiz dizains pāri visam!!!

    Jaunākie raksti

    Kad pusaudža gados, klausījos norvēģu grupas A-ha dziesmas tekstu “Her skin is like velvet“, nesapratu, kā var jūsmot par meiteni ar rievainu ādu. Vēlāk protams noskaidroju, ka angliski Velvet apzīmē samtu, ne rievainu audumu, kā tas pieņemts pie mums. Šobrīd esmu ļoti priecīgs paziņot, ka manās testēt kārajās rokās nonācis viens no interesantākajiem šī gada tālruņiem LG Velvet 5G. Par samtainu vai rievainu to nenosauksi, bet par stilīgi glancētu gan.

    Uz kastītes modeļa numurs ir LM-G900EM. Ko šis numurs saka priekšā? To, ka šim bija jābūt LG G9. Tas arī nozīmē, ka varam ieturēt klusuma pauzi, godinot G sēriju, kas netiks turpināta. Tik tiešām ir sajūta, ka LG R&D centrā, kāds priekšnieks noslaucījis galdu no vecajiem rasējumiem, jo LG Velvet 5G piedāvā atšķirīgu nosaukumu, dizainu un konceptu kopumā. Visas šīs izmaiņas ir lietotāju sen gaidītas. Tas viss rezultējies super elegantā tālrunī. Patiesībā, gribu jau šobrīd LG Velvet kronēt par vienu no skaistākajiem šī gada viedtālruņiem. Velvet ir pirmais no LG Explorer Project, kas paredz dažādus eksperimentālus nišas produktus, lai atrastu LG X faktoru, kas ražotājam jau sen nepieciešams. Otrais eksperiments šajā projektā ir grozāmais LG Wing 5G, kas pirmizrādi piedzīvoja 14. septembrī. Es vienmēr esmu pozitīvi novērtējis LG vēlmi izvēlēties neierastus risinājumus, tiesa tas ne vienmēr vainagojies ar labiem pārdošanas rezultātiem. Lai vai kā, Velvet vieš cerības staru, ka LG ir atradis pareizo ceļu.

    LG Velvet 5G ir interesants tālrunis, jo konkurē ar OnePlus Nord, Apple iPhone SE (2020) un pat dažos aspektos ar OnePlus 8. Tā kā 5G modemu un jaudīgāko Qualcomm procesoru cenas iznīcinājušas tik ļoti tīkamo flagmaņu killeru segmentu, tad tieši šie tālruņi šobrīd prezentē jauno cenas un ieguvuma attiecības standartu. Tieši tas arī padara LG Velvet 5G par vienu iekārojamu pīrādziņu. Tiesa gan, Velvet cena pie mums nav tik pievilcīga, cik Nord vai iPhone SE. Kamēr citos reģionos Velvet cena jau ieslīdējusi vidējā klasē, turklāt komplektā tiek doti dažādi aksesuāri, pie mums viedtālrunis pieejams no 450 eiro internetveikalos līdz pat 699 eiro pie operatoriem. Nu tad paskatīsimies, kas  samtainajam lācītim vēderā!

    LG Velvet 5G tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 10, LG UX 9
    • Ekrāns: 6.8 collu P-OLED, 1080 x 2460, ap 395 ppi, 20.5:9 malu attiecība, 109.8 cm2, ap 88.6% ekrāna un korpusa attiecība, HDR10
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 765G (7 nm), astoņi kodoli: 1×2.4 GHz Kryo 475 Prime & 1×2.2 GHz Kryo 475 Gold & 6×1.8 GHz Kryo 475 Silver, Adreno 620 video apakšsistēma
    • RAM: 6*/8 GB
    • Atmiņa:128 GB, UFS 2.1, microSDXC atmiņas kartes lasītājs
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, Bluetooth 5.1 (A2DP, LE, aptX HD), USB Type-C, 3.5 mm austiņu ligzda, 3G/4G/5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, žiroskops, e-kompass, IP68 mitruma/putekļu aizsardzība, MIL-STD-810G saderīgs, stereo skaļruņi
    • Kameras: aizmugurē: 48 MP, f/1.8, 26mm, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF; 8 MP, f/2.2, 120˚, 15mm, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķis; 5 MP, f/2.4 dziļuma sensors; HDR; LED zibspuldze; video – 4K@30fps, 1080p@30/60fps. Priekšā – 16 MP, f/1.9, 29mm, 1/3.06, 1.0µm; HDR; video – 1080p@30fps.
    • Akumulators: Li-Po 4300 mAh, 25W ātrā uzlāde, 9W ātrā bezvadu uzlāde
    • Izmēri: 167.2 x 74.1 x 7.9 mm, 180 g
    • Cena: zem 500 eiro internetveikalos, 606 – 699 eiro pie operatoriem (apskata tapšanas laikā)

    *testa ierīcei

    Viens no šī gada skaistākajiem korpusiem

    LG mārketinga materiāli uzsver to, cik daudz šoreiz domāts par estētiku. Patiešām esmu sajūsmā par tālruņa uzbūvi, izskatu un sajūtu plaukstā. Šķiet, ka pēdējā reize, kad LG dizains uz pārējo fona izcēlās ar eleganci bija pirms astoņiem gadiem veidotajā LG Optimus G. Tomēr šī nav pirmā reize, kad ražotājs iekāpis lakādas kurpēs, piemēram, agrāk LG pat sadarbojās ar Prada modes zīmolu. Īsumā LG Velvet 5G korpusu varētu raksturot tā – skaists, glancēts un līdz sīkumam pārdomāts. Vienīgais, kas neiet kopā ar Velvet (samta) nosaukumu ir viscaur glancētā virsma, kas krāj pirkstu nospiedumus un citas šmuces, jo ir visai tālu no šobrīd aktuālā matētā stikla, kas būtu tuvākais samtainam pieskārienam.

    Izpakojot Velvet, uzreiz var pamanīt, ka šis ir ļoti izstiepts tālrunis. Ekrāna attiecība ir 20.5:9, kas ir gandrīz kino standarts 21:9. Beidzot LG samazinājis rāmi ap ekrānu. Flagmaņu cienīgā ekrāna un korpusa attiecība – 88.6% – panākta, noliecot ekrāna malas, bet ergonomika iegūta ar identiski izliektu aizmugures stiklu. Priekša un aizmugure gandrīz nemanāmi saplūst ar pulēto alumīnija rāmi.

    Labais sāns ticis pie ērta bloķēšanas taustiņa, kreisajā pusē izvietoti skaļuma un asistenta taustiņi. Parasti asistenta taustiņi bijuši drīzāk traucējoši, jo bieži tiek aktivizēti nevietā. Šoreiz LG taustiņu izveidojis atšķirīgu no pārējiem un gandrīz sapludinājis ar rāmi, tā iespējams izvairīties no nejaušas nospiešanas. Šādi sīkumi piešķir Velvet pārdomātības sajūtu. Rāmja augša tikusi pie karšu atvilktnes, bet apakša pie USB ligzdas, skaļruņa un tehnoloģijas, par ko man sen senos laikos stāstīja tēvu tēvi – 3.5 mm austiņu ligzdas. Jāteic, ka šis ir arī ļoti plāns tālrunis, ko noapaļotais dizains optiski padara vēl plānāku.

    Aizmugure ir skaista, lakoniska. Lai gan esmu saņēmis visgarlaicīgāko (iespējams vispiemērotāko stiprajam dzimumam) no krāsu variantiem, jāuzteic klasiskā elegance, ko šī krāsa prezentē. LG saka, ka kameru izvietojums iedvesmu guvis no lietus lāsēm. Tiesa gan gravitācija prasītu, lai lielākā lāse atrodas apakšā. Lai vai kā, izskatās tiešām atšķirīgi un šiki. Ultra platleņķa kamera un dziļuma sensors ir vienā līmenī ar aizmuguri. LG ir pēdējais mohikānis, kas iestājas pret vājprātīgiem kameru izbīdījumiem. Galvenais sensors ir tikai pavisam nedaudz izvirzīts un neliks tālrunim gāzelēties uz galda.

    Ja salīdzina ar tiešāko konkurentu OnePlus Nord, tad Velvet uzbūves kvalitāte ir galvas tiesu pārāka, jo piedāvā pilnvērtīgu premium materiālu lietojumu, IP68 mitruma un putekļu aizsardzību. Korpuss pat izturējis MIL-STD-810G testus. Jā, tie nepasargās stikla virsmas kritienos, tomēr papildus drošību vienmēr novērtēju pozitīvi. Vienīgais mīnuss, ka glancētās virsmas ir ļoti slidenas uz jebkuras virsmas, pat plaukstās, tādēļ maciņš šoreiz būtu obligāts, citādi dizains ir izcils!

    Brīnišķīgs ekrāns

    LG Velvet 5G ticis pie 6.8 collu P-OLED ekrāna. “P” nozīmē, ka laminēts arī plastmasas elements, kas ļauj ekrānu locīt. 6.8 collas nozīmē, ka ekrāns, līdz ar to arī pats viedtālrunis, ir liels. Tomēr nenobīstieties no šī cipara, jo 20.5:9 malu attiecība ļauj to vieglāk noturēt plaukstā. Tiesa, lai ar īkšķi aizsniegtu augšējo stūri, jānodarbojas ar akrobātiku.

    Ekrāna augša tikusi pie neliela U veida iegrauzuma. Modernāk protams būtu izmantot caurumu ekrānā, bet jebkurā gadījumā runa ir par nelielu satura nozagšanu. Ja mājas ekrānā man tas netraucē, tad žēl, ka visas aplikācijas joprojām nedraudzējas ar grauzumiem. Proti, lietojot Velvet horizontāli, visbiežāk grauzuma platumā būs melna, neizmantota josla, kas pabojā pilnekrāna pieredzi. Tomēr tā nav LG vaina, bet gan Android, kas vēl aizvien neatzīst grauzumus, kas eksistē jau trīs gadus. Citādi, ekrāns ir gana spilgts, lai tiktu galā ar spilgtu saules gaismu, kontrasts ir lielisks, turklāt programmatūra ļauj pielāgot attēlu katra gaumei. Tomēr LG šoreiz aizmirsis iekļaut šī gada aktualitāti – ātrāku atsvaidzes ātrumu. Šo gan par trūkumu uzskatīs vien tie, kas iepriekš izbaudījuši viedtālruni ar vismaz 90Hz atsvaidzes ātrumu.

    Viena, bet laba atbloķēšana

    Ja pagājušajā gadā apskatītais LG G8s Thinq (cik labi, ka LG izlēma par labu uztveramākiem nosaukumiem) ar sejas, pirkstu un plaukstas atpazīšanu bija biometrijas čempions, tad Velvet atpazīst tikai pirkstu nospiedumu. Izmantots optiskais lasītājs, kas novietots zem ekrāna. OnePlus un Xiaomi nodrošina ātrāku darbību, tomēr LG sniegums ar nav zemē metams. Lasītājs ir par pussekundi lēnāks, kā konkurentiem, tomēr ir gana precīzs un atpazina pirkstu četras reizes no piecām. Vienīgi, sensora novietojums prasītos nedaudz augstāk, lai būtu organisks. Diemžēl, atbloķēšanu ar seju Velvet nav saņēmis.

    Melomānu prieks

    Audio departamentā LG vienmēr ir bijis priekšā konkurentiem. Diemžēl, LG Velvet 5G nav saņēmis izslavēto Quad DAC konvertētāju, tomēr bez visa tā piedāvā labāku audio pieredzi par citiem. Stereo skaļruņi ir gana skaļi, labi sabalansēti un skanējums šķiet kvalitatīvs pie visiem skaņas stiprumiem. LG arī šoreiz nav atstājis ārpus borta tehnoloģiju vecmāmiņu – 3.5 mm austiņu ligzdu. Ja no sākuma austiņās padotā skaņa šķita nedaudz plakana, tad ieslēdzot LG 3D skaņas profilu un paķimerējoties ar apjomīgo ekvalaizeru, izdevās krasi uzlabot skanējumu. Vēl viens pieminēšanas vērts sīkums ir vibro motors. LG jau no LG V30 laikiem piedāvā iPhone cienīgu, smalki kalibrētu vibrāciju. Citi ražotāji šim aspektam pievelkas klāt tikai šogad. Tas ir kārtējais sīkums, kas rada pārdomātības sajūtu. Lielisks darbs, LG!

    Unikālie aksesuāri

    Piedodiet par diletantismu, bet ļaujiet nedaudz izpausties manai latviskajai dzīvesziņai – “turējis rokā neesmu, bet ir viedoklis”. LG jau atkal mūsu platuma grādus apdalījis, šoreiz ar Dual Screen aksesuāru, kas oficiāli netiek nedz pārdots, nedz dots komplektā, kā citās valstīs. Dual Screen ir maciņš, kas atrisina Velvet bīstamo slīdēšanu pa virsmām un nodrošina papildus funkcionalitāti ar papildus ekrānu. Daži ārzemju apskatnieki smej, ka šis ir neveikls veids, kā atdarināt Samsung Galaxy Fold, tomēr es tam nepiekrītu. Lielākās priekšrocības ir spēļu režīms, iespēja rakstīt laptopa formātā un reāls vairāku aplikāciju režīms. Drīzāk, šī būtu lētāka Microsoft Surface Duo alternatīva.

    Vēl kāds interesants fakts ir tālrunī integrētais Wacom Bamboo Ink irbuļa atbalsts. Tas ļauj saskarnei piedāvāt gandrīz to pašu, ko sniedz Samsung Note sērija. Varbūt pat ir vērts papētīt svešzemju internetbodes un paplašināt Velvet darba lauku?

    Akumulatoram nav ne vainas

    Šī gada tendence ir tāda – 5G prasa vairāk komponentes, vairāk akumulatora resursu, kas tiek audzēti, palielinot tālruņu izmēru. LG Velvet 5G galīgi nav kompakts, toties, šobrīd reti, kurš viedtālrunis ir plānāks par 8mm. Plānums arī radīja manas šaubas par akumulatora ietilpību, tomēr biju patīkami pārsteigts, redzot 4300 mAh akumulatoru. Tā darbība rekordus neuzstāda, tomēr, pat intensīvi lietojot tālruni, dienu izdevās izvilkt. Velvet ir pilnvērtīgs viendienītis, bet uz divu dienu darbību nav ko cerēt. 25W uzlāde arī rekordus neuzstāda, bet, ja tālruni lādēsi pa nakti, kāda starpība. Komplektā iekļautais lādētājs ir lēnīgs 16.5W. Lielisks papildinājums ir bezvadu uzlāde. Šī ir viena no opcijām, kādu biežāk var sastapt flagmaņu klasē. Tikai neceriet uz smalko reverso uzlādi, Velvet tādu nepiedāvā.

    Atbilstoša veiktspēja

    Pirms ķerties klāt veiktspējai, precizēšu, ka runa ir par LG Velvet 5G, kas pieejams mūsu platuma grādos, jo, piemēram, LG Velvet(bez 5G) saņēmis Qualcomm Snapdragon 845 čipkopu, bet vēl būšot arī versija ar Mediatek Dimensity vienu no procesoru variantiem.

    Tātad Snapdragon 765G procesors ar 128 GB UFS 2.1 atmiņu un 6GB RAM. Zinu, ka būs lasītāji, kas šausmināsies, ka par prasīto cenu netiek piedāvāts jaudīgākais procesors, bet šo monētu vajadzētu apskatīt no abām pusēm. Pirmkārt, Qualcomm flagmaņu čipi šogad kļuvuši super dārgi, arī 5G komponentes sadārdzina pasākumu. Otrkārt, pats Qualcomm šogad diferencējis piedāvājumu ar 7xx sēriju, kas piedāvā lētāku un daļēji energo efektīvāku risinājumu. Proti, 765G no 865 atšķiras ar jau iebūvētu 5G modemu, kas ir gan lētāk, gan taupa akumulatoru. Protams, ka grafiskā kapacitāte nebūs tik augstvērtīga, kā flagmanim, bet, no ikdienā novērotā, varu teikt, ka aplikācijas ielādējas par kapeiku gausāk par flagmaņiem, bet, kad ielādētas, strādā bez problēmām. Sintētiskajos veiktspējas testos Velvet pārspēj Samsung Galaxy A71, bet nedaudz iepaliek no pagājušā gada LG G8s Thinq.

    Tā visa protams ir tikai teorija. Kāda ir ikdienas darbība? Ja pussekunde, ko procesors nozog, atverot aplikācijas, ir pieņemama, darbība apmierinās vidēji prasīgu lietotāju. 6GB RAM ir pietiekami, lai atmiņā paturētu vairākas aplikācijas. Dažas mikrobuksēšanas gan novēroju, bet tās saistītas ar apjomīgo saskarni. 128 GB iebūvētā atmiņa būtu minimums šādam viedtālrunim, toties šoreiz pieejams atmiņas karšu lasītājs, kas bieži vien tiek aizmirsts. Arī visi savienojumi strādā godam. Tā īsti nav kam piesieties, pārējā ātrdarbība būtu tieši atkarīga no programmatūras salāgotības, kur paraugu rāda OnePlus. Ja reiz runājam par tiešāko konkurentu OnePlus Nord, tad veicu nelielu eksperimentu – blakus noliku Velvet un Nord, aizvēru visas atvērtās aplikācijas, tad vienlaicīgi abos atvēru biežāk izmantotās aplikācijas (Chrome, Facebook, Messenger, WhatsApp, YouTube). Biju pārsteigts, ka četros no pieciem gadījumiem ātrāk aplikāciju palaida Velvet. Kopumā veiktspēja vērtējama, kā teicama. Uz tiem dažiem, nebūtiskajiem buksēšanas mirkļiem varu pievērt acis, šoreiz taču runa ir par super skaistu korpusu. Nu nesakiet, ka jums nav gadījies sastapt super skaistu dāmu (vai kungu), kuru intelektuālā kapacitāte neatbilst pievilcīgajai ārienei?

    Sakārtota saskarne

    Velvet darbojas uz Android 10 bāzes, kam uzvilkta pamatīga āda. Jāteic, ka šī ir sakārtotākā saskarne, kādu LG piedāvājis. Ja esat pazīstami ar Samsung One UI, tad abu saskarņu vizuālās līdzības palīdzēs LG interfeisā justies kā mājās.

    Iestatot tālruni, iespējams izvēlēties, vai aplikācijas izvietot mājas ekrānā, vai lietot aplikāciju atvilktni. Mājas ekrānā, jebkurā vietā pavelkot uz leju, var izsaukt sistēmas meklētāju vai notifikāciju logu. Pēc noklusējuma ir ieslēgta pirmā opcija, tomēr ērtāk man šķiet izvēlēties otro. Pēc noklusējuma LG paredzējis neona zaļus rīkjoslas akcentus, ja jums tas šķiet pa šerpu, ir pieejamas citas krāsas. Pielāgojumi pieejami visdažādākie.

    Interesanti, ka LG jau laicīgi šo to aizguvis no Android 11. Piemēram, aplikācijas iespējams atvērt uznirstošajā logā vai samazināt burbulī, līdzīgi kā līdz šim pierasts Messenger darbībā. Kā vienmēr, ir pieejami daudz un niansēti iestatījumi, spēj tik vajadzīgos meklēt. Pieejama tumšā tēma, ko var iestatīt manuāli vai pēc taimera un pielāgos arī aplikācijām tumšo motīvu. Patīkami, ka beidzot LG ticis pie pilnvērtīgas žestu vadības, tā ir ļoti ērta. Kamēr saskarne piedzīvojusi pozitīvas pārmaiņas, tikmēr nepatīkami audzis liekprogrammu skaits. Piemēram, atsevišķa mape ar instalētām spēlēm ir absolūti lieka. Tikmēr šo to noderīgu piedāvā LG pašu veidotās aplikācijas, piemēram, laikapstākļu aplikācija, kas šoreiz atteikusies no odu aktivitāšu mērījumiem, bet norāda, cik laiks piemērots zvaigžņu vērošanai. Patīkams ir arī HD audio ierakstītājs, kas ierakstiem piešķir lielisku kvalitāti un izceļas ar niansētiem iestatījumiem. Par laimi LG saskarne nav tik agresīva, kā One UI, kas pilnvērtīgu darbību piedāvā vien reģistrējoties Samsung valgos. Ja nu tomēr lietojat LG ekosistēmu, pieejama arī ThinQ aplikācija, kas ļauj ražotāja gadžetus kontrolēt ar viedtelefonu.

    Kompromisu kameras

    Šī gada tendence ir tāda, ja runa ir par labiem ieguvuma/cenas attiecības viedtālruņiem, tad parasti tiek taupīts kameru departamentā. Tas pats stāsts gan OnePlus 8, OnePlus Nord, gan arī Velvet gadījumā.

    LG Velvet 5G ticis pie:

    • 48 MP, f/1.8, 26mm, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF – galvenās kameras
    • 8 MP, f/2.2, 120˚ – ultra platleņķa kameras
    • 5 MP, f/2.4 – dziļuma sensora
    • 16 MP, f/1.9, 29mm, 1/3.06, 1.0µm – pašiņu kameras

    Aplikācija ir uzlabota un tajā viegli orientēties. Nu jau gandrīz visu Android saskarņu kameru aplikācijas izskatās vienādi. Pārslēgšanās starp kamerām notiek ar nelielu taustiņu virs režīmiem. Pa kreisi no tā ir AI CAM ikona, bet pa labi Google Lens, ko ērti izmantot tiešajai tulkošanai. Režīmu secību var mainīt un tas arī jādara, jo Nakts skats slēpjas sadaļā “Vēl”.

    Galvenā 48 MP kamera vislabāk darbojas 12 MP izšķirtspējā, virtuāli palielinot pikseļu izmēru. Pārsvarā iznākums būs sociālajiem tīkliem piemērots ar labu detalizētību un dzīvīgām krāsām. Reizēm gan ir vērojama vēlme krāsas padarīt sintētiskas, turklāt nekas nemainās, pat ja atslēdz AI līdzdalību. Toties reizēm ir noderīgi AI piedāvājumi kadrējuma izvēlē. LG šoreiz nav iekļāvis telefoto kameru, bet pikseļu jūra ir pietiekama, lai panāktu divkāršu, kvalitāti nezaudējošu palielinājumu, kas izgriež daļu no attēla. Tas nozīmē, ka jebkāds palielinājums virs 2x būs ar manāmu kvalitātes zudumu. Diemžēl, kamera nav saņēmusi optisko stabilizāciju, kas būtiski ietekmē kameras darbību sliktas gaismas apstākļos.

    Ņemot vērā, ka LG pirmie izdomāja novietot ultra platleņķa kameru aizmugurē, un ka līdz šim savos flagmaņos tās bija ļoti kvalitatīvas, šoreiz tieši šī kamera sagādā vilšanos. 8 MP, f/2.2, 120˚ ultra platleņķa kamera uz konkurentu fona piedāvā zemāku izšķirtspēju, mazāku detalizētību un vājāku sniegumu sliktas gaismas apstākļos. Lai atspēkotu trūkumus, AI un pēcapstrāde visai agresīvi cenšas kompensēt asumu un pielāgo krāsas tā, ka bieži izskatās, kā uzņemtas citos apstākļos. Arī objektu kropļojumi ir izteikti.

    Slikta apgaismojuma apstākļos programmatūra pati izmēra vai nepieciešama Nakts skata iejaukšanās. Katrā gadījumā, šoreiz režīms nesniedz kardinālu uzlabojumu. Ultra platleņķa sniegums sliktā gaismā vērtējams kā vājš, bet Nakts skata uzlabojumi par viduvējiem. Žēl, jo LG G8s ThinQ pagājušajā gadā šādā pašā cenā mierīgi spēja cīkstēties ar Samsung flagmaņu nakts kadriem.

    Trešā aizmugures kamera ir 5 MP dziļuma sensors. Mani protams nesajūsmina fakts, ka izmantota tehnoloģija, kas biežāk sastopama vidējās klases lejas galā vai budžeta klasē, bet šoreiz jāuzteic LG, ka no tās izsūkts maksimums. Cilvēki un vienkārši objekti tiek izkalkulēti gana precīzi, turklāt fona izpludinājumu un fokusa punktu var mainīt ne vien fotografēšanās laikā, bet arī pēc uzņemšanas. Dabiskākais izpludinājums pieejams 7. līmenī, bet kopā pieejami 10.

    Turklāt, pieejami dažādi pseidomākslinieciski efekti, piemēram krāsains objekts, melnbalts fons. Tiesa tie ir pieejami vien cilvēkiem, objektus tajos programmatūra neatpazīst. Interesants ir 3D foto efekts, kas simulē 3D efektu, ko var kontrolēt, kustinot tālruni. Tos iespējams publicēt FB vai apskatīt citā LG tālrunī. Līdz šim šādus attēlus ļāva uzņemt tikai iPhone. Tiesa efekts veiksmīgs sanāks vien dabiskā apgaismojumā. Ar sarežģītākiem objektiem portreta režīmam nav viegli, tomēr te talkā nāk galvenā sensora lielais izmērs, kas, pietuvinot objektam, ļauj iegūt dabisku izpludinājumu.

    Velvet saņēmis arī manuālo režīmu, diemžēl, vairs nav sastopams video manuālais režīms, kā tas bija G8s. Par video runājot, tā kvalitāte ir pieņemama. Patīkami, ka LG šoreiz domājis tieši par skaņas kvalitāti, kas ir lieliska, turklāt piedāvā divus interesantus skaņas ieraksta režīmus: ASMR – kas uzskatāms par skaņas makro režīmu un ļauj ierastīt čukstus vai kolas bundžiņas šūmēšanu; Voice Bokeh – kas fokusējas uz objekta balsi, atdalot fona trokšņus.

    Kopumā kameru sniegums vērtējams nedaudz labāk par to, kā ārzemju apskatnieki spļaudījās. Tomēr uz konkurentu fona, vai pat LG pagājušā gada flagmaņu fona, šis departaments nevis gājis uz priekšu, bet pat pakāpies pāris soļus atpakaļ.

    Sīva konkurence

    Jau apskata sākumā norādīju, ka LG Velvet 5G konkurē ar OnePlus Nord, Apple iPhone SE (2020) un pat dažos aspektos ar OnePlus 8. Dīvaini, bet visvairāk tehnisko līdzību ir tieši ar ābolu. Abiem ir premium materiālu korpuss, bezvadu uzlāde, stereo skaļruņi un IP mitruma aizsardzība. Šeit kā vienmēr, galvenais nosacījums, kurai platformai tiek dota priekšroka. Tikmēr interesantāk jau kļūst Android nometnē. Par tuvāo konkurentu var uzskatīt Nord. Jā, pagaidām pie mums Nord ir maķenīt lētāk pozicionēts, kas pircējam var būt svarīgākais faktors. Tomēr LG piedāvā veselu kaudzi, ko Nord vienkārši nespēj – ekrānu, kas labāk redzams spilgtā gaismā, īstu premium korpusu, IP68 mitruma/putekļu aizsardzību, MIL-STD-810G saderību, 3.5mm austiņu ligzdu, atmiņas karšu lasītāju, bezvadu uzlādi un stereo skaļruņus. Nord uz to atbild ar izstrādātāku saskarni, 90Hz ekrāna atsvaidzi un super ērto skaņas profilu sviru.

    Vēl var skatīties OnePlus 8 virzienā, kas piedāvā īstu flagmaņa veiktspēju, bet nav ticis pie bezvadu uzlādes un oficiālas IP aizsardzības, kas runā par labu Velvet. Arī cena atšķiras par 100 vai vairāk eiro.

    Nobeigumā: skaistulis, ko varu ieteikt citiem

    Lai gan šogad globālie procesi iznīcinājuši pievilcīgo flagmaņu killeru segmentu, augstgala vidējās klases un zemgala flagmaņu klases tālruņi nu prezentē jauno cenas/ieguvuma attiecību. LG šoreiz pārsteidzoši ātri ir ielecis šajā vilcienā. Šis ir arī kompromisu segments, LG Velvet 5G ir apgriezis pareizos stūrus, lai lietotājus pārāk neapdalītu, un lai pēcgarša būtu patīkama. Un tā patiešām arī ir. Šoreiz dizains ir lielākā vērtība. LG fani jau sen bija pelnījuši, lai ādas aizmuguru, modulāru risinājumu, aizmugures pogu vietā saņemtu patīkami atšķirīgu eleganci un pārdomātību. Velvet to sniedz un apmierina pat prasīgāko estētu vēlmes.

    Velvet piedāvā izcilu, skaistu korpusu, teicamu veiktspēju, beidzot sakārtotu saskarni un trīs lielumus, kas līdz šim raksturojuši flagmaņus – IP aizsardzību, bezvadu uzlādi un stereo skaļruņus. Diemžēl, lai būtu konkurētspējīgāks, cenu prasītos tuč, tuč zemāku, bet zinot, cik ātri LG tālruņiem tā krīt, varam to pavisam drīz sagaidīt. Lielākais kompromis pieļauts kameru departamentā. No otras puses, varbūt, ka tā ir cena, ko var atļauties, uzsvaru liekot uz estētiskām vērtībām.

    Kopumā LG Velvet 5G atstāj lielisku iespaidu. Protams, ka šī apskata sajūsma ir subjektīva, un zināmā mērā balstās uz faktu, ka no LG šādu patīkamu pārsteigumu nebiju gaidījis. Tomēr tas arī norāda, ka ražotājs ir atradis pareizu ceļu. Ja Velvet cena atbilst jūsu makam, iesaku izvērtēt šo kandidatūru!

    Riktīgi patika

    • Elegants, IP68, MIL-STD-810G saderīgs korpuss
    • Pieklājīgs ekrāns
    • Akumulatora darbība, bezvadu uzlāde
    • Veiktspējai nav ne vainas
    • Stereo skaļruņi un lieliski kalibrēts vibro motors
    • 3.5 mm austiņu ligzda, atmiņu karšu lasītājs

    Negāja pie sirds

    • Ekrānam tikai 60Hz atsvaidze
    • Liekprogrammatūru skaits
    • Kameru spējas sliktā apgaismojumā, ultra platleņķa kameras sniegums, nav optiskā stabilizācija un telefoto kamera
    • Lēna uzlāde
    • Nav atbloķēšana ar seju

    LG Velvet 5G ir apgriezis pareizos stūrus, lai lietotājus pārāk neapdalītu, un lai pēcgarša būtu patīkama. Šoreiz dizains pāri visam!!!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    10
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    8
    Kameras
    6
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kārlis
    09.10.2020 13:05

    Nu bāc, kā mūsdiebās var pārdot telefonu ap 500€ un nav ātrās uzlādes, nav sejas atbliķēšana. P. S. Esmu jau kādu laiku telefona meklējunos, jo patreizējais Huawei mate 20 lite (pirku jaunu akcijā pa 240€)ar katru mirkli kļūst gausāks un gļukaināks. Bildes sanāk, atbloķēšana ar pirkstu un seju vēl strādā o.k. P. S. Daži pat brīnas kā var tik labi strādāt atbloķēšana.

    Kaspars Baradach
    09.10.2020 13:34

    no kura skatu punkta šitais te ir skaists???

    Juris
    09.10.2020 14:34

    Izskatās kā pārējie Android, tikai pirms 2 gadiem (nolocītie ekrāni). Manuprāt, nekas īpaši skaists tur nav.

    Kaspars Baradach
    09.10.2020 16:13

    šja gadijumā stasts par mātes meitām ir nevietā. gadžets ir pati viduvējība. pilnīgi ne ar ko neatšķiras no desmitiem ķiniešu. skaisti LG bija savulaik visādi flex un šokolādes. tie tiešām bija interesanti

    Hahas
    09.10.2020 19:32

    Mans pēdējais LG G2 bija tajā laikā bomba. Pus dienu varēja nostaigāt ar 100 %. Kamēr kaut ko līdzīgu nepaveiks tagad, tad būtībā vilksies aiz visiem iepakaļus.

    Mkj
    09.10.2020 17:08

    Kārtējā lāpsta… Tad jau tiešām labāk ņemt ķīnieti.. būs lētāk.. un neko diži sliktāk

    johny
    10.10.2020 00:50

    Liektas ekrāna malas?! Tikai mazohists tādu telefonu var gribēt.

    Raywoo
    10.10.2020 02:06

    No dizaina viedokļa, esmu Samsung Galaxy Note 10 fans un šis LG veikums pēc izskata ir līdzīgs, tāpēc acij tīkams aparāts manā skatījumā!

    Jevgēnijs Iļjinskis
    10.10.2020 12:31

    “Šķiet, ka pēdējā reize, kad LG dizains uz pārējo fona izcēlās ar eleganci bija pirms astoņiem gadiem” nepiekrītu.
    Palasat savus Kursora LG apskatus. LG vienmēr ir izcēlies ar konservatīvu eleganci. Jā, neskrien modei līdzi, brīžiem atpaliek par 1-2 paaudzēm, bet vienmēr ērti un patīkami guļ rokā un korpuss ir “nekas lieks”. LG arī pirmais beidza stiept platumā ekrānus un piedāvāja vertikāli izstieptus, kas izrādījās ērti…
    Tas pats par veiktspēju. Neviens LG kopš Nexus nav piedāvājis jaudīgākos procesorus un arī pirmais apturējis kodolu skaita palielināšanu un jaudu. Bet tanī pat laikā lietošanā viņi tur līdzi stipri jaudīgākiem risinājumiem. Šādi arī nav nepieciešamība pēc lielāka akumulatora.
    Savā ziņā LG ir konservatīvie tehnoloģiju noteicēji, un konkurenti to ņem vērā.

    Kaspars Baradach
    27.10.2020 20:51

    nu tad beidzot LG ir piedzemdējis kko tiešām baudāmu, nevis šo rakstā apskatāmo atraugu))

    http://www.youtube.com/watch?v=0b1Tj7l1H9Q

    Jevgenijs
    08.02.2021 11:58

    Smieklīgi, bet reāli neturas rokās! Tik ideāls korpus, ka pat sāna pogas nespēj glābt no slīdēšanas visur un jebkā. Reāli ar 2 rokām jātur. No kabatām arī slīd laukā, nedaudz saliecies un kabata nav vertikālā stāvoklī.
    Nespēju iedomāties, ka tāda var būt problēma.

    Man ir un esu prieciigs
    24.04.2021 19:37

    Man ir un esu prieciigs

    Reklāma
    LG Velvet 5G ir apgriezis pareizos stūrus, lai lietotājus pārāk neapdalītu, un lai pēcgarša būtu patīkama. Šoreiz dizains pāri visam!!!LG Velvet 5G apskats - viens no šī gada skaistākajiem viedtālruņiem