Web Analytics
More
    Reklāma

    LG G8s ThinQ apskats – biometrijas čempions

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    LG G8s ThinQ piedāvā gana daudz kvalitāšu. Jautājums paliek aktuāls vai plūst pa straumi, vai pret straumi, izvēloties tādas lietas kā Hand ID un gaisa žestus. Harijam Poteram noteikti patiktu.

    Jaunākie raksti

    Pēc LG izceļošanas un atgriešanās Baltijā, ir maz saglabājušies tie zīmola fani, kas inerces vadīti, nemirkšķinot ne aci, izvēlētos šīs firmas flagmaņus. Tas nozīmē, ka uzticības kredīts zīmolam jāiegūst no jauna. Jāatzīst, ka es esmu vienmēr jūsmojis par zīmolu, kas uzdrīkstas ieviest, ko jaunu. Tiesa gan šī peldēšana pret straumi vainagojusies ar ne visai iepriecinošiem pārdošanas rezultātiem.

    Jau iepriekš LG fanus sarūktinājusi vēlme, kādā reģionā piedāvāt labāku flagmaņu versiju, bet citā apgraizītāku. Arī šoreiz neesam tikuši pie LG G8 ThinQ, bet pie mums pieejams LG G8s ThinQ. Šī versija būtu uzskatāma par konkurentu Apple iPhone XR vai kompaktajam smukulītim Samsung Galaxy S10e. No sava lielā brāļa LG G8s ThinQ atšķiras ar zemākas izšķirtspējas ekrānu, lielāku rāmi un izgrauzumu tajā, maķenīt vājākām kamerām, bet toties tagad aizmugurē tās ir veselas trīs un cenu… Runāt par cenu šoreiz ir diezgan mulsinoši. Pie vienīgā operatora, kur tālrunis pieejams, tiek prasīti 699 eiro, kas G8s ieliek ne visai konkurētspējīgā rāmī. Savukārt, internetbodēs tālruņa cena grozās ap 500 eiro, šī cena padara tālruni par ļoti iekārojamu.

    LG G8s ThinQ kopumā uzskatāms par jaudīgu flagmani, kas ticis pie neierastām iespējām, kas sajūsminās antimeinstīmerus.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 9.0 Pie, LG UX 8.0
    • Ekrāns: 6.21 collu OLED, 1080 x 2248, 82.0% ekrāna un korpusa attiecība,Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls, DCI-P3 100%, HDR10, Dolby Vision, Always-on display
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 855 (7 nm), astiņi kodoli: 1×2.84 GHz Kryo 485 & 3×2.42 GHz Kryo 485 & 4×1.78 GHz Kryo 485, Adreno 640 video apakšsistēma
    • RAM: 6 GB
    • Atmiņa: 128 GB, microSD atmiņas kartes lasītājs
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, aptX HD), USB Type-C, NFC, 4G, 3.5 mm austiņu ligzda
    • GPS: A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs aizmugurē, Face ID, Hand ID, gaisa žesti, IP68 mitruma aizsardzība, MIL-STD-810G aizsardzība, stereo skaļruņi, 32-bit/192kHz audio, DTS: X Surround Sound
    • Kameras: Aizmugurē: 12 MP, f/1.8, 27mm, 1.4µm, PDAF, OIS; 12 MP, f/2.6, 49mm, 1.0µm, PDAF, 2x optiskais palielinājums; 13 MP, f/2.4, 14mm, 1.0µm ultra platleņķis; LED zibspuldze; HDR; video – 2160p@30/60fps, 1080p@30/60fps, 1080p@240fps, HDR, 24-bit/192kHz stereo skaņas ieraksts. Priekšā: 8 MP, f/1.9, 26mm, 1.12µm, AF; TOF 3D kamera, f/1.4; HDR; 1080p@60fps
    • Akumulators: Li-Po 3550 mAh, 18W ātrā uzlāde, bezvadu uzlāde
    • Izmērs un svars: 155.3 x 76.6 x 8 mm, 181 g
    • Cena: 699 eiro pie operatora, ap 500 eiro internetveikalos

    Izcila uzbūve ar pagājušā gada dizaina tendencēm

    Pirms ķerties klāt tālruņa dizinam, jāuzteic dāsnā komplektācija. Bez paša tālruņa, komplektā saņemsiet silikona maciņu, lieliski skanošas un nostrādātas austiņas, lādētāju un pat mikrošķiedras lupatiņu, lai tālruni uzturētu tīru.

    LG G8s ThinQ būtu uzskatāms par klasisku stikla sviestmaizi ar alumīnija pildījumu. Dizains pat būtu dēvējams par konservatīvu, tikai šoreiz konservatīvisms vainagojies ar klasisku eleganci.

    Tālruņa priekša drīzāk atgādina pagājušā gada Ķīnas flagmaņus. Laikā, kad citi ražotāji cenšas pa visu priekšu izvietot ekrānu, LG G8s izgrauzums šķiet nepiedodami liels. Tiesa tam ir attaisnojums, jo tajā slēpjas 3D kamera, kas droši atpazīst sejas un redz pat hemoglobīnu plaukstu vēnās (par to smalkāk nedaudz vēlāk). Ja sāni ap ekrānu ir gana šauri, tad apakšas zodiņš padevies biezāks, kā šogad būtu pieklājīgi. Izgrauzums sevī ietver divus būtiskus trūkumus: tā izmērs samazina paziņojumu ikonu skaitu, jo tām vienkārši pietrūkst vietas, kur būt; pa labi nobīdītais skaļrunis ir ergonomiska katastrofa, jo vairāku desmitgažu laikā muskuļu atmiņa pieradusi zvana laikā automātiski ausi likt telefona vidū, bet šoreiz tā jāpabīda pa labi.

    Aizmugure ir eleganta. Tā tikusi pie plakana, spogulīgi pelēka noformējuma. Šoreiz pat labi, ka LG nav skrējis līdzi pārējiem, cenšoties aizmugurei uzstūķēt kādu varavīksnes atblāzmu. Vienkārši un eleganti. Horizontāli novietotās kameras ir mazliet izbīdītas, bet to novietojums neliek tālrunim gāzelēties uz galda. Pirkstu nospiedumu sensors novietots ērtā pozīcijā.

    Pulētais alumīnija rāmis patīkami saplūst gan ar priekšu, gan aizmuguri. Labajā pusē esošais bloķēšanas taustiņš novietots augstāk, kā parasti. Diemžēl, to lietojot pirksti otrā pusē atbalstās pret asistenta vai skaļuma taustiņiem, tādēļ, bloķējot tālruni, bieži tie tiek nospiesti. Kā vienmēr, apakšā sadzīvo 3.5 mm austiņu ligzda, USB ligzda un skaļrunis.

    G8s ir būvēts kā tanks. Šis ir viens no retajiem tālruņiem, kas saņēmis gan mitruma aizsardzību, gan militārā standarta aizsardzību. Te gan jāatceras, ka stikls ir stikls un maciņš tomēr būs vajadzīgs, gan lai stikls kritienos nesašķīstu, gan lai eleganto aizmuguri uzturētu tīru, jo šmuces uz tās krājas vājprātīgi.

    Labs OLED ekrāns

    Šis ir pirmais gads, kad LG G sērija tikusi pie OLED ekrāniem. LG mājas lapa izmntoto matricu sauc par OLED, kamēr GSMarena to sauc par G-OLED. Lai vai kā, visticamāk izmantota LG veidotā P-OLED matrica. Ekrāns ir gana spilgts, lai to varētu saskatīt arī spilgtā saulē. Skata leņķi ir lieliski. Vienīgā vilšanās ir izšķirtspēja, jo pierasts, ka LG flagmaņos sastopami augstākas izšķirtspējas ekrāni. Arī ekrāna malu proporcija nav standarta. Šoreiz izmantota 281 : 135 proporcija (skaistāk noapaļot to nevar).

    Ekrāna kvalitāti raksturo tādi lielumi kā HDR10 un 100% DCI-P3 atbalsts. Tā kā tālrunim nav LED paziņojumu diodes, noderīga ir Always-on display funkcija. Bet šeit sākas dīvainības. Ja dienas laikā Always-on display izskatās kā nākas, tad tumsā var redzēt, ka pikseļi tomēr netiek līdz galam izslēgti un ir redzams dīvains pelēki zaļš rūtojums. Tas liek domāt, ka netiek taupīts akumulators. Kāds izbijis Samsung lietotājs man paskaidroja, ka arī viņa S6 tā esot bijis, kad nomainīts ekrāns, rūtojums pazudis. Var jau būt, ka man trāpījies defektēts ekrāns.

    Programmatūra ļauj izvēlēties dažādus ekrāna darbības profilus. True view rūpējas par displeja pielāgojumu apkārtējam apgaismojumam (šoreiz runa ir ne tikai par spilgtumu, bet arī krāsu temperatūru). Ausis ap izgrauzumu var pielāgot, nomaskējot izgrauzumu, izvēloties stūru radiusu vai izkrāsojot psihodēliskās krāsās.

    Kā vienmēr, ekrānu aktivizēt var ar dubultu piesitienu, kas ir ļoti ērti. Kopumā ekrāns ir lielisks.

    Biometrijas čempions

    Ja agrāk LG atšķirties gribēja ar tādām idejām kā taustiņi aizmugurē, modulāra apakša vai ādas aizmugures, tad šoreiz oriģinalitāte panākta ar funkcionālu risinājumu tālruņa izgrauzumā. Un te mēs varam apsveikt jauno biometrijas čempionu, jo G8s ļauj atbloķēt tālruni vai pasargāt sensitīvu saturu ar trim drošiem veidiem – pirkstu nospiedumu, seju, plaukstu.

    Jā, moderni būtu pirkstu nospiedumu sensoru novietot zem ekrāna. Zinot, ka pat Samsung S sērijas tālruņiem nav izdevies veiksmīgi nodrošināt ātru un uzticamu zemekrānu pirkstu nospiedumu lasītāja darbību, ir pat patīkami, ka aizmugurē novietots super ātrs, uzticams un ļoti precīzs lasītājs. Patīkami, ka programmatūra ļauj pirkstu nospiedumu lasītāju izmantot, lai aktivizētu paziņojumu bloku. Visiem izstieptiem tālruņiem, kam sensors ir aizmugurē, tā būtu jāvar.

    LG mājaslapā pie G8s ThinQ norādīts G8 izgrauzums, kas atšķiras ar skaļruņa restes neesamību, mazāku izmēru un platāku diafragmu pašiņu kamerai

    Šoreiz akmentiņš jāmet LG PR un mārketinga cilvēku lauciņā, jo Latvijai domātajā mājas lapā izvietoti uzskates materiāli no LG G8 ThinQ, kam ir mazāks un advancētāks izgrauzums. Atgādinu, ka G8s ir G8 apgraizītā versija. Tas nemaina faktu, ka arī G8s Thinq ticis pie Z kameras, kas sastāv no Time of Flight sensora, infrasarkanās gaismas avota un punktu projektora.

    Ko tad Z kamera dara? Nodrošina iPhone cienīgu sejas atpazīšanu. Tā kā seja tiek skenēta 3D, to var uzskatīt par drošu metodi un ar 2D bildēm sistēmu apmuļķot nevar. Viss lieliski strādā arī tumsā. Sejas atpazīšana tiek aktivizēta, paņemot rokā tālruni. Viss strādā ātri un uzticami. Iestatījumos iespējams aktivizēt iespēju, lai paziņojumus bloķēšanas ekrānā parādītu tikai tad, kad tālrunis atpazīst seju. Šis ir viens no retajiem Android tālruņiem, kas to prot. Vienīgā reize, kad seja netika atpazīta bija, kad izmantoju saules brilles.

    Z kamera prot arī vēl kādu triku – Hand ID. Tas nozīmē, ka tiek mērīts hemoglobīns asinīs, lai atpazītu plaukstas unikālo vēnu rakstu. Tas var noderēt brīžos, kad tālrunis stāv uz galda. Roka jānovieto 6 – 12 cm attālumā no tālruņa. Diemžēl, nākas apgūt precīzu plaukstas pozīciju, tā kā plauksta aizsedz ekrānu, nevar redzēt paziņojumus, kuros liek koriģēt pozīciju. Šī ir lēnākā un nepraktiskākā no atbloķēšanas metodēm. Par to viegli var aizmirst, jo pirkstu nospiedumu lasītāja un sejas atpazīšanas darbība ir ļoti ātra, ērta un uzticama. Nemulstiet, ja ik pa brīdim zem izgrauzuma parādās stilīga krāsaina animācija, tas nozīmē, ka Z kamera domā, ka tuvumā varētu būt roka.

    LG atbalsta arī gaisa žestus, kas ļauj vadīt tālruni, tam nepieskaroties. OK, šī vadība ir ļoti limitēta un ērmota. Mājas ekrānā tas ļauj aktivizēt vienu no divām aplikācijām, bīdot roku pa labi vai pa kreisi. Sakļaujot pirkstus var taisīt ekrāna uzņēmumu. YouTube vai citās atskaņošanas aplikācijās pa gaisu var sākt vai pauzēt atskaņošanu un, grozot iedomu taustiņu, kontrolēt skaļumu. Diemžēl, izpildījums nav ne tuvu ideālam. Ne vienmēr ātri var aktivizēt šo funkciju. Ne vienmēr var uzreiz ieņemt precīzu plaukstas pozīciju. Turklāt vecā ievade ar pirkstu un ekrānu/taustiņiem ir gan ātrāka, gan praktiskāka. Arī argumentācija, ka gaisa žestus var izmantot, kad rokas ir mitras vai netīras ir apšaubāma, jo G8s ticis pie ūdens droša korpusa. Toties, ja gribat izskatīties pēc Harija Potera un parādīt čomiem, ko oriģinālu, šī funkcija būs kā interesanta izklaide, kas ir tālu no praktiskas, ikdienu atslogojošas metodes.

    Šis tas melomāniem

    LG jau izsenis aizsteidzies citiem priekšā savā audio departamentā. Lai gan G8s ThinQ nav ticis pie izslavētajiem LG audio konvertētājiem, tam ir ko piedāvāt melomāniem. Tālrunis ticis pie diviem lieliskiem stereo skaļruņiem, kas ir labi balansēti un gana skaļi. Šis ir viens no retajiem flagmaņiem, kam nav bijis par grūtu izmantot 3.5 mm austiņu ligzdu. Tālruņa audio kvalitāti nodrošina Meridian un pieejami dažādi DTS: X Surround Sound pielāgojumi. Vienīgi žēl, ka mūsu platuma grādos nav pieejams FM radio, jo citos reģionos G8s to piedāvā.

    Izcila veiktspēja

    Qualcomm Snapdragon 855 un 6 GB RAM nodrošina plūdenu ikdienas darbību. Nav jau nekāds brīnums, jo šādu pašu komplektu piedāvā vairums šī gada flagmaņu. Jā, citi tālruņi tikuši pie lielāka RAM, tomēr tādā gadījumā atšķirība jūtama vien sintētiskajos veiktspējas testos, ne ikdienā. Lai kāda aplikācija pagadītos G8s ceļā, tālrunis ar visu tiek galā, jauda pietiek atliektiem galiem.

    Patīkami, ka tālrunis nekautrējas izmantot 3.5 mm austiņu savienojumu. Pieejami visi populārākie savienojumi un plašs GPS standartu atbalsts. Ir kāda joma, kur citi Android flagmaņi grēko, bet LG spīd. Firma jau labu laiku savos flagmaņos izmanto ļoti labu vibrozvana motoru. Arī G8s spēj piedāvāt gan stipru vibrāciju, lai sajustu ienākošo zvanu kabatā, gan gana niansētas mikro vibrācijas, lai šķistu, ka ekrānā attēlotie taustiņi ir īsti. Līdz šim šādu kvalitāti piedāvājis vien iPhone. Šāds sīkums rada premium sajūtu. Malacis, LG!

    Akumulators nav uzskatāms par čempionu, tomēr dienas nogrieznī savu darbu tas padara. Diemžēl, uz pārējo flagmaņu fona LG G8s ThinQ neizceļas ar super ātru uzlādi. Tā ir ātrāka par vidējo klasi, bet rekordus neuzstāda. Toties bezvadu lādēšana ir patīkams ieguvums.

    LG UX 8.0

    LG G8s ThinQ apveltīts ar devīto Android, kam pa virsu uzvilkta paprāva āda. Tie, kas pazīstami ar Samsung agrāko saskarni arī šajā jutīsies kā mājās.

    Pirmkārt, jāteic, ka ikonu dizains nav diži mainījies no LG G4 laikiem. No otras puses, vizuāli viss ir gana elementāri saprotami. Un tomēr estētiskas izmaiņas būtu ļoti vajadzīgas, lai LG UX ietu līdzi laikam. Saskarne ir pilna ar pielāgojumu iespējām. Iesaku uzreiz ieslēgt aplikāciju krātuvi, lai māju ekrāns nebūtu piedrazots ar aplikācijām. Pie aplikāciju atvilktnes var piekļūt ar žestu uz augšu, bet tiek piedāvāts arī atsevišķs taustiņš aplikācijām. Ir iespējams izvēlēties starp klasiskajām trim vadības pogām, vai devītajam droīdam tipisko bīdāmo kapsulu. Te gan jāteic, ka tādā gadījumā atšķiras arī atvērto aplikāciju logi. Ja izvēlaties bīdāmo kapsulu, pie aplikāciju krātuves var tikt ar diviem žestiem – uz augšu, kas atver izmantoto aplikāciju logu, tad vēlreiz uz augšu, kas atver krātuvi un tad meklēšana notiek horizontāli. Neorganiski. Tādēļ atstāju veco trīs taustiņu vadību. Diemžēl, modernā žestu vadība nav pieejama. Vēl kāds trūkums, ka saskarne nav tikusi pie akumulatoru saudzējošās tumšās tēmas.

    Arī iestatījumi pieejami vecmodīgi horizontālajā izklājumā vai mūsdienīgajā vertikālajā sarakstā.

    LG piedāvā diezgan daudz liekprogrammatūru. Dažas dublē jau esošas Google aplikācijas, citas ir pat noderīgas. LG Health niansēti uzskaitīs ikdienas aktivitātes, bet mulsinošs ir fakts, ka atšķiras uzskaitītais soļu daudzums šajā un citās aktivitātes uzraugošās aplikācijās. Floating Bar ļauj sānā novietot dažādus īsceļus. Ko līdzīgu var atrast arī Samsung noliekto malu īsceļos.

    Iestatījumi ir gana niansēti, vajag tikai izburties cauri iestatījumu labirintam.

    Kopumā programmatūrā viss strādā. Pielāgošanas iespējas ir lieliskas. Tomēr kosmētiskais remonts saskarnei būtu vēlams, jo citi ražotāji šajā ziņā aizsteigušies priekšā LG.

    Kameru burvība

    Lg bija pirmie, kas tālruņos izvietoja ultra platleņķa kameru. Tagad tā dara visi. LG bija pirmie, kas aizmugurē izvietoja standarta, ultra platleņķa un telefoto kameras. Tagad tā dara visi. Lai gan G8s kameru diafragmas (šeit es domāju visas gan priekšā, gan aizmugurē) spēj ielaist sensorā mazāk gaismas kā LG G8 ThinQ, G8s ticis arī pie divkāršā palielinājuma kameras aizmugurē.

    Galvenais 12 MP sensors izmanto lielus pikseļus un optisko stabilizāciju. Otra 12 MP kamera rūpējas par divkāršu palielinājumu, diemžēl, šoreiz tā nav tikusi pie optiskās stabilizācijas. 13 MP kamera rūpējas par ultra platleņķa kadriem.

    Visbiežāk kameras ar savu darbu tiek ļoti labi galā. Bildes ir asas, kontrastainas ar ļoti labu dinamisko diapozonu. Jārēķinās, ka standarta un ultra platleņķa kameru krāsu atainojums būs gandrīz vienāds, tomēr telefoto kamera uzrāda mazāk piesātinātas krāsas un līdz ar to arī kontrastu. Galvenā kamera pārsteidzoši labi tiek galā ar sliktas gaismas apstākļiem. Arī “Nakts skats” strādā, uzdrīkstēšos teikt, ka labāk pat par Samsung. Tiesa nakts režīms izmantojams vien standarta kamerā, bet te jāatceras, ka G8s ir apgraizītā versija, kas saņēmusi mazāku gaismas caurlaidību ultra platleņķa un telefoto kamerām kā G8. Diemžēl, Ultra platleņķis nav ticis arī pie auto fokusa.

    Lietotne ir vienkārša un loģiska. Sadaļā “Vēl” var atrast dažādus režīmus, patīkami, ka tos iespējams novilkt uz lejas karuseli, lai vajadzīgie režīmi būtu pa rokai. Jau izsenis LG piedāvā vienu no labākajiem manuālajiem režīmiem. No V sērijas atceļojis arī manuālais video režīms, ko novērtēs satura veidotāji. AI Cam visbiežāk paspilgtina krāsas, tomēr ļoti patīkami, ka paturot atpazītās ainavas ikonu, pieejami konkrētajai ainavai atlasīti filtri. Pārslēgšanās starp trim kamerām notiek izmantojot vienu ikonu. Ja uz tās patur un bīda uz augšu vai leju iegūst rituli, kurā kontrolēt palielinājumu. Tiesa gan, ja netrāpat uz konkrēās kameras fokusa attālumu, jārēķinās ar digitālo palielinājumu un zināmu kvalitātes zudumu. Super ērti ir vienkārši paturot pārslēgšanās ikonu, iegūt trīs lodziņus, kuros uzreiz parādās, kā katra kamera iekadrētu ainavu.

    Īpaši šoreiz jāuzteic video iespējas un kvalitāti. Kvalitatīva šķiet gan bilde, gan skaņa. Interesants ir Cine Shot režīms, kurā var norādīt, kurai kadra daļai atstāt kustību, kurai nē. Tā var iegūt kadru, kurā daļa cilvēku ir sastinguši, daļa kustās. Video satura radītājiem te ir, kur izvērsties.

    Lai gan 8 MP selfiju kamera uz papīra neizskatās daudzsološi, tā savu darbu paveic labāk kā gaidīts. ToF kamera palīdz radīt glītu un precīzu izpludinājumu fonā, bet programmatūra nodrošina, gan dažādus izskaistinājumus, gan pseido studijas un gaismēnu efektus. Jāuzteic arī gan priekšas, gan aizmugures bildes ar izpludināto fonu.

    Konkurence

    Kad nonākam pie konkurences, mulsumu rada tālruņa cenas pozīcija. Pie vienīgā operatora, kur tālrunis pieejams, prasītie 699 eiro šķiet mazliet par daudz. Internetveikalos cena jau grozās zem/ap 500 eiro, kas tālruni ievieto vidējā klasē, un padara par vienu no šī gada labākajiem vidējās klases tālruņiem. Ja par tiešākiem konkurentiem var uzskatīt Apple iPhone XR un Samsung Galaxy S10e, tad rezumē ir šāds: ābolu G8s spēj pārspēt vienā setā (te gan kā vienmēr jautājums par Apple vai Android ekosistēmu), bet ar Samsung veikumu tik viegli nav, tam par labu runā modernāks dizains un atjaunotā saskarne.

    Secinājumi: LG G8s ThinQ mierīgi varu ieteikt

    LG G8s ThinQ ir viens spurains pusaudzis, kas neiederas ierastos rāmjos. Tam grūti būtu konkurēt ar šī gada super flagmaņiem, bet cena, kas prasīta internetbodēs to var padarīt par vidējās klases karali.

    Ko tad iegūstam: izcilas kvalitātes korpusu, labu ekrānu, izcilu veiktspēju, augsta līmeņa biometriju, lieliskas kameras. Taču ne viss ir zelts, kas spīd. Tik lielu izgrauzumu šogad atļauties var tikai iPhone, Android ražotāji 2019. gadā tā vairs nerīkojas. Saskarne nav no svaigākajām. Maķenīt ietilpīgāks akumulators un krietni ātrāka uzlāde par ļaunu nenāktu. Ir mazliet dīvaini, ka LG mums negrib piedāvāt labāko, ko spēj radīt (LG G8 ThinQ vai V sēriju), tā vietā saņemam apgraizītu versiju.

    Tomēr kopējie iespaidi par tālruni ir pozitīvi. Mani kā gīku sajūsmina fakts, ka LG izdevies ieviest, ko jaunu, pat ja Hand ID nav nekas praktisks un gaisa žestu vadība ir tālu no reāli izmantojamas. Beidzot ToF kamerai redzu reālu pielietojumu un tai ir īstā vieta tālruņa priekšā. Par to milzu uzslavas LG! Tomēr par mārketinga nespēju atšķirt G8 no G8s (mājaslapā G8s tiek piedēvētas G8 fīčas, kas tālrunim nav) jāteic FUJ LG! Tā kā LG atgriešanās Baltijā nav bijusi visai skaļa, izmantosim Kursors.lv kā ruporu šim faktam, lai pateiktu, ka LG G8s ThinQ ir viens interesants un (ja pērkat internetveikalos) konkurētspējīgs tālrunis.

    Patika

    • Korpusa uzbūve, viens no retajiem tālruņiem, kas ir gan MIL-STD-810G, gan IP68 drošs
    • Dāsna komplektācija
    • Pieņemams ekrāns
    • Izcila veiktspēja
    • Lieliski stereo skaļruņi, vibro motors
    • Biometrijas čempions
    • Kameras pārsvarā uzrāda lielisku sniegumu
    • 3.5 mm austiņu ligzda, microSD lasītājs, bezvadu uzlāde

    Nepatika

    • Izgrauzums ir pārāk liels šim gadam (lai gan tajā atrodas noderīgas komponentes)
    • Auss skaļruņa novietojums ir ergonomiska katastrofa
    • Hand ID un gaisa žesti nešķiet ikdienā ļoti izmantojami
    • Akumulatora ietilpība un ne visai ātrā uzlāde
    • Nav FM radio

    LG G8s ThinQ piedāvā gana daudz kvalitāšu. Jautājums paliek aktuāls vai plūst pa straumi, vai pret straumi, izvēloties tādas lietas kā Hand ID un gaisa žestus. Harijam Poteram noteikti patiktu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    9
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    7
    Kameras
    8
    Cena
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Novels
    02.09.2019 13:50

    Paldies autoram par rakstu! 👍 Bija interesanti lasīt. Varbūt kāds var arī ieteikt Latvijā nopērkamus (neatkarīgi veikalā vai e-veikalā) kādu tiešām labu LG flagmani? Cenai nav nozīmes! Šim telefonam ir savi plusi, savi trūkumi manā skatījumā. Bet nu paldies par rakstu! Esmu Oneplus un LG fans. Gaidu ar nepacietību arī oneplus 7t, ceru ka par to telefonu ar kāds uztaisīs pēc iznākšanas rakstu!

    itanium
    02.09.2019 14:19
    Reply to  Novels

    Ko tur ieteikt? Tikai 2 ir:
    * G8 ThinQ
    * V50 ThinQ
    Nevienu pie mums tā īsti nopirkt nevar, tātad G8S ThinQ ir labākais, kas ir pieejams.

    Oskars
    02.09.2019 14:24

    Raksts bija patiikami lasaams. Bet par pashu talruni, nu neesu vinju dizainu iisti izpratis, ne arii kaa citaadi saista. Protams vinji spej ieviest ljoti patikamas lietas, kur bez LG iespejams citi razhotaaji buutu kuutraaki, neieintereseeti. Es gribetu redzet ljoti lielas izmainjas UI, ko Samsung izdarija un tas piesaistija ljoti daudz jaunus pirceejus.
    Vizuali, kaa pats telefons izskatijas, ljoti patika, bija LG G3. Lai izdodas.

    KAVZ
    02.09.2019 15:10

    Interesants apskats. Kur var redzēt bildēs redzamo padomju busiņu?

    02.09.2019 15:48

    Esmu izbijis LG G3 lietotājs un šobrīd jau īpašumā LG G6 kādu 1.5 gadu. Jāņem vērā, ka LG līdz šim ir bijis viens no lielākajiem sliņķiem atjauninājumu nodrošināšanā. Lai arī G6 par savu cenu ir pieņemams (pirku pa 430 eur), tomēr ir ļoti kaitinošas lietas: atjauninājumu praktiska neesamība, interfeiss brīžiem ķerās, IP standarts kaķim zem astes (stikls saplīsis gan aizmugurē, gan priekšā, ziemā pie mīnusiem mēdz izslēgties), labas bildes ar kameru var dabūt tikai manuālajā režīmā… Nākamais diez vai būs LG telefons. Šobrīd acis metu uz Google Pixel 3a (no Vācijas internetveikaliem var dabūt pa 400 eur aptuveni). Regulāri atjauninājumi, izcila kamera, nav stikla aizmugure (reāls pluss manā skatījumā) un vēl adekvāti telefona izmēri.

    Kursors.lv
    02.09.2019 16:13
    Reply to  Ainārs Ga

    Nebaida Pixel 3a knapais procesors?

    wils
    02.09.2019 15:55

    Laikā, kad gandrīz katram (flagmaņus lietojošamajiem) ir bezlimits un, iespējams, visas Latvijas radiostacijas ir pieejamas internetā, gausties par FM trūkumu nebūtu īsti pareizi.

    02.09.2019 20:36
    Reply to  wils

    lietojot FM, bateriju rij mazāk un ir iespējams izvilkt dienu+ bez uzlādes.

    Jānis Logins
    02.09.2019 22:38
    Reply to  wils

    Es domāt ka tādu ir daudz, kam nav bezlimits.
    Ja mājās ir bezlimits, wifi, tad man kabatā nav vajadzīgs bezlimits.
    Kad beigsies akcija, tad no 5Gb pāries uz 1,5Gb.

    freelifelv
    03.09.2019 01:20
    Reply to  Jānis Logins

    Bites klientiem un, iespējams, arī Tele2 tā varētu būt.
    Bet šeit tiek runāts par 2019.g.
    WiFi, jeb stacionārie viedtālruņi iziet no modes, aprites, utt. ;)

    Jānis Logins
    02.09.2019 22:34

    Cik mb noskaitīs par 1min. radio klausīšanos izmantojot mobilos datus?

    Agnis
    03.09.2019 01:21

    Īstais G8 gan ir ļoti iekārojams telefons. Izmisīgi meklēju telefonu ar ko aizvietot savu veco P9, bet faktiski visi mūsdienu telefoni liek no kaut kā atteikties un neesmu cilvēks, kas maksās naudu, lai man atņemtu ērtības.
    Tad nu lūk G8s ir darvas karote ar savu lielo platumu (šauram telefonam nav jāuztraucas par aizsardzību, tu vienkārši viņu nemet zemē, jo vienmēr vari to noturēt), izbīdītajām kamerām (jā, kameru moduli joprojām var smuki sapludināt ar pārējo korpusu), quad-DAC neesamību un FM radio neesamību cilvēkam, kas iziet arī ārpus pilsētas. Pamēģini dziļi laukos meža vidū interneta radio noķert.
    Nekad neesmu lietojis LG, bet viņi zaudēja kārtējo potenciālo pircēju ar savu lēmumu nepiedāvāt G8.

    Gatis
    06.09.2019 08:22

    Sveiki, kādus mob paši lietojiet ikdienā

    Barbars
    07.09.2019 11:29

    Lietoju LG G7. Skaņa pilnīgs mēsls. Pārējais ļoti labi (kamera, procesors utt., patīkami turēt rokās bez maciņiem).

    pike
    11.09.2019 12:11
    Reply to  Barbars

    Arī man ir LG G7 ThinQ.
    Atbildot uz jautājumu par akumulatoru, tad pēc apmēram 11 mēnešu lietošanas sāk izlādēties manāmi ātrāk, bet par cik diezgan aktīvi lietoju gan priekš video skatīšanās gan spēlēm, tad visdrīzāk biežās uzlādes ir tas, kāpēc tik ātri esmu viņu nokāvis.
    Vienīgā sūdzība būtība ir, ka reizēm mēdz raustīties mobīlais tīkls, kad tas tiek vairāk noslogots, piemēram, uztaisot hotspot vai skatoties youtube video hd. Bet arī šī problēma mistiski vairāk izlec kad esmu ārpus Rīgas. Iespējams kaut kāda LMT bāžu staciju un telefona nesaderība?
    Runājot par pašu telefonu kopumā, tad manā skatījumā, tas strādā ļoti normāli – ir ātrs, nekādi citi gļuki nelec ārā – par cenu ļoti pieņemami.

    Zlapsa
    27.09.2019 12:03

    Pateikšu arī pāris vārdus :) Esmu liels zīmola fans, bez fanātisma, bet esmu. Pēdējie 4 telefoni bija LG: G3, G4, G5, V30 šobrīd (ar AOSP 9 Pie ROMu) un šobrīd vēlos pāriet uz G8s. Jā, diezgan žēl, ka parasto G8 nepiedāvā šeit, bet kļūstot par ģimenes cilvēku vairs negribās atdot naudu par flagmani, kā tas bija ar iepriekšējiem telefoniem, tāpēc šobrīdējā cena mūsu interneta veikalos ap 400-500EUR ir ļooooti laba! Ja tā padomā, tad viss kas šajā telefonā ir apgraizīts – ekrāns, mazliet kameras (faktiski ir no kkāda LG G6 kameru moduļi), izgriezums – viss ar ko es varēšu labi sadzīvot. Vairāk tagad, pēc ilgiem gadiem sapratu, ka man rūp ātrdarbība no 855 snapa, visas dienas baterija, kura ar 1080p ekrāna izšķirtspēju noteikti sevi parādīs labāk, nekā citi flagmaņi ar 1440p un praktiskums – piem. ļoti laba sejas atpazīšana! Jā, UI nav pats glītākais un jaunākais, bet ir ciešams. BIju kādā citā resursā lasijis labu beigu teikumu, ka LG daudzi apskatnieki ir baigi lamājuši par daudzām lietām, kuras šajā, tā teikt, “apgraizītajā” versijā ir izņemtas vai nomainītas – tāpēc, faktiski, pa 400EUR šis ir ļoti labs konkurents pat ķinas ražojumiem, piem. Mi9/Poco/Redmi utt. P.S. Jā, divi galvenie LG trūkumi vienmēr… Read more »

    Reklāma
    LG G8s ThinQ piedāvā gana daudz kvalitāšu. Jautājums paliek aktuāls vai plūst pa straumi, vai pret straumi, izvēloties tādas lietas kā Hand ID un gaisa žestus. Harijam Poteram noteikti patiktu.LG G8s ThinQ apskats - biometrijas čempions