Web Analytics
More
    Reklāma

    Otrā iespēja – mans LG stāsts

    Jaunākie raksti

    Esmu lietojis četrus LG tālruņus, no kuriem trīs bija flagmaņi. Jutos kā no laivas izmests, kad bija nepieciešamība iegādāties jaunu tālruni, bet Kursors.lv ziņoja, ka LG mobilā divīzija pamet Baltijas valstis. Tā nu šos divus gadus jutos apdalīts, jo citās Eiropas valstīs tālruņus varēja nopirkt. Diemžēl, ar LG man sazināties neizdevās, bet ar ungāru blogeri no TechAltar gan. Viņš paskaidroja, ka veidojot sižetu par LG mobilo divīziju noskaidrojis, ka divi vienīgie mobilās divīzijas tirgi, kas nes peļņu ir Amerika un Dienvidkoreja. Lai vai kā pagājušajā mēnesī, kad Kursors.lv ziņoja, LG atsāk tirgot telefonus Baltijā, biju ļoti priecīgs un esmu šai senajai draudzībai gatavs dot otro iespēju.

    Ja esat lasījuši manus ieskatus Samsung, Huawei un Sony flagmaņu līniju attīstībā, tad zināt, ko gaidīt – lakonisku ieskatu, lai saprastu kā kompānija attīstījusies un kur tā atrodas tagad. Aplūkošu LG G sēriju.

    Reklāma

    LG Optimus G

    Avots: www.gsmarena.com

    Ja Samsung savu telefonu sēriju dēvē par galaktiku, tad LG par Optimus. Šim nosaukumam gan nebija lemts ilgi dzīvot, bet tieši zem tā radās pirmais G sērijas flagmanis. Optimus G korpuss dēvējams par puspremium, jo tā priekšu un aizmuguri sedz stikls, bet sāni veidoti no plastmasas ar nelielu alumīnija joslu pa vidu. Priekša ir eleganta, vienīgais, kas redzams ir LG logo un ar hromēto akcentu izceltais skaļrunis. Zem aizmugures stikla LG novietojis nelielus lāzergriezuma rakstiņus, par kuriem neesmu sajūsmā, bet jāatzīst, ka uz citu ražotāja fona LG izceļas ar eleganci.

    LG G2

    LG G2 – viens no sērijas veiksmīgākajiem dizainiem. Lai gan zaudēta iepriekšējās paaudzes elegance un korpuss ir tieši tik plastmasīgs, cik var būt, tomēr funkcionālais dizains dara brīnumus. Šis ir pirmais tālrunis pasaulē, kam priekšā ir 2.5D aizsargstikls. Realitātē tas nozīmē, ka šis bija pirmais tālrunis, kam aizsargstikla malas bija noapaļotas, tiesa ne tik ļoti kā šobrīd, bet laiks jau ar nestāv uz vietas. Tālruņa aizmugure vairs nav plakana, bet noapaļota un jāteic, ka ergonomikas ziņā tas ir tiešām ērti. Lielākā aizmugures inovācija – tur novietotie bloķēšanas un skaļuma taustiņi. Ticiet man, tas ir tik organiski, ka vēlāk citur taustiņus negribējās lietot. Austiņu pieslēgvieta, mikrofons, skaļrunis un USB ports novietots apakšā – tieši tā, kā tas ir visiem šī brīža tālruņiem (tiem, kam ir 3.5 mm pieslēgvieta). Pārlaicīgs pluss ir arī 76% ekrāna un korpusa attiecība, kas ir tik pat, cik šodienas Sony Xperia XZ2. Jāuzteic ne tikai dizaina fasāde, bet arī iekšējo komponenšu inžinērija, jo ar neregulāru baterijas formu nelielajā korpusā iestūķēta 3000 mAh baterija. Tiešām atzīstami.

    LG G3

    LG G3 izmanto jau aizsākto dizaina valodu, tādēļ uzskatāms par G2 evolūciju. Tālrunis kļuvis lielāks, jo šobrīd tajā iemājo 5.5″ ekrāns. Par galvenajām inovācijām uzskatāma ekrāna izšķirtspēja un lāzerfokuss, dizainā inovāciju nav. Diemžēl, korpusā vēl aizvien izmantota plastmasa un nelīdz pat metāla tekstūras imitācija. Tas ir tieši tik nepareizi kā laša bulciņa (izskatās kā smalkmaizīte ar vārīto krēmu, bet ir kūpināts lasis ar sieru pa vidu). Skaļrunis atgriezies aizmugurē, tas nepadara dizainu elegantāku, toties ir kļuvis krietni skaļāks. LG šoreiz izvēlējies ieviest noņemamu aizmugures vāku, kas nozīmē, ka akumulators nu ir nomaināms un tālrunis ieguvis arī atmiņas kartes lasītāju. Tiesa gan maināma baterija nozīmē, ka tā vairs nav neregulāras formas un varēja būt daudz ietilpīgāka. Aizmugures taustiņi ieguvuši reljefu, kas ļauj tos vieglāk sataustīt.

    LG G4

    Laikā, kad pat Samsung attapies, ka par prasīto cenu jāpiedāvā premium materiāli, LG spītīgi turās pie plastmasas. LG G4 korpusa sāni veidoti no hromētas plastmasas. Lai glābtu situāciju, tālrunim var piepirkt klāt ādas aizmuguri. Labi ka tā, jo oriģinālais, aizmugures vāks veidots no rombaini reljefainas plastmasas, kas izskatās vulgāri. Lai cik liels alumīnija vēsā pieskāriena piekritējs es būtu, jāatzīst, ka ādas aizmugure bija ļoti patīkams pārsteigums. Diemžēl skaistajai oranžīgajai aizmugurei stūri ātri nobružājās un kļuva melni, tādēļ iegādājos melnu aizmuguri, kurai pat, ja kaut kas noberzās, to nevarēja pamanīt. Kopumā dizains uzskatāms kā taustei ļoti draudzīgs, ja lietojat ādas aizmuguri, citādi laiks attīstīties.

    LG G5

    Ja G2 bija veidots kā pretstats priekšgājējam Optimus G, tad ar G5 jau atkal dizaineri gribējuši izgudrot divriteni no jauna. Laikā, kad megapikseļu skaits tiek samazināts par labu kvalitātei, sarūk arī ekrāna izmēri uz 5.3″. Diemžēl krietni pieaugušas arī ekrāna apmales un nu ekrāna un korpusa attiecība ir vien 70%. Ņemot vērā LG fanu vēlmi pēc premium materiāliem, korpuss veidots no alumīnija. Negribot dizainu papildināt ar antenu līnijām, korpuss krāsots vairākos slāņos, diemžēl, tas taustei bieži nozīmē, ka plauksta nereti sajauks izmantoto materiālu ar plastmasu. Ērtie aizmugures skaļuma taustiņi pārvākušies atpakaļ uz sānu, toties bloķēšanas taustiņš palicis aizmugurē un nu pārtapis arī par pirkstu nospiedumu lasītāju. Uzskatot, ka viens no LG līdzšinējiem plusiem ir nomaināma baterija, tāda iekļauta arī šajā tālrunī. LG G5 viens no unikālākajiem trumpjiem ir modularitāte – noņemama apakša, kur iespējams izslidināt bateriju un piestiprināt citus moduļus. Ideja izcila, izpildījums neiztur kritiku. Motorola Z pierādīja, ka ir civilizētāks veids kā nodrošināt modularitāti, turklāt katru reizi neizslēdzot tālruni. Problēma arī, ka nebija īsti noderīgu moduļu, piemēram, qwerty tastatūra, kas varētu pārvilināt kādu tobrīd agonējošā Blackberry fanu. Diemžēl, pieviļ arī moduļu savienojumu kvalitāte. Modullais eksperiments neļauj tālrunim piešķirt IP reitingu un baterijas ietilpība arī krasi sarukusi. Dizains ir pārāk inovatīvs un ļoti tālu no eleganta. Lai attaisnotu G5, varu teikt, ka rokā tas jūtas ļoti ergonomiski.

    LG G6

    Šis nu reiz ir tālrunis, kam būtu jāatrodas tehnoloģiju muzejā, kā jaunas ēras aizsācējam. LG jau agrāk niekojies ar izstieptiem ekrāniem, bet ar G6 LG aizsāk jaunu ēru – šobrīd visi tālruņi ir kā minimums ar 18:9 ekrānu attiecību, bet tieši LG to paveica pirmie. Arī noapaļotie displeja stūri ir dizaina inovācija, kas šobrīd sastopama vairumā tālruņu. Beidzot premium materiāli ir uz palikšanu. Dodot priekšroku bezvadu uzlādei, aizmuguri sedz stikls. Tālrunis ir elegants it visā. Ja iepriekšējiem G sērijas tālruņiem pietrūka aizsardzība, LG pārspēj cerēto un piedāvā ne vien IP aizsardzību, bet pat MIL-STD-810G aizsardzību. Tas protams nenozīmē, ka stikls neplīst. Aizmugurējās kameras ir vienā līmenī ar korpusu, vairs nav izbīdījums, tiesa ne bez kompromisiem – samazināts sensora izmērs. Daži G6 aizmuguri salīdzina ar šokētu smailiju, lai vai kā, šis ir elegantākais dizains kopš Optimus G laikiem. 79% ekrāna, korpusa attiecība ir krietns solis pareizajā virzienā. Diemžēl, mēnesi vēlāk prezentētais Samsung Galaxy S8 aizēnoja tālruni, kas aizsāka laikmetīgo telefonu dizaina tendences. Rokā tālrunis jūtas lieliski, vienīgais, kur varētu piekasīties ir tālruņa svars, kas premium tālrunim šķiet par zemu, bet tā jau ir matu skaldīšana.

    LG G7 ThinQ

    G sērija tikusi pie uzvārda ThinQ, kas ir nodeva pelnošajam Dienvidkorejas tirgum, jo viņiem ļoti patīk savienot angļu valodas vārdus. Piedodiet, bet atļaušos to saukt vienkārši par G7, man kā eiropietim patīk minimālisms. Diemžēl, G5 modulārā neveiksme un G6, kas pazuda S8 ēnā, komerciālie rezultāti maigi sakot bija neiepriecinoši, tādēļ LG nolēma iet meinstrīma ceļu. Korpusa forma ir pielīdzināma S9 formai, ekrāns iemantojis diskutablo izgrauzumu, ir pievienojusies asistenta poga, kas par laimi izmanto Google Assistant. Viss kopumā ir tā kā jābūt, bet šķiet, ka pēdējā LG rokraksta pazīme pagaisusi, jo pat pirkstu nospiedumu lasītājs vairs nav taustiņš. Dīvaini, ka kameras nu novietotas vertikāli, ne horizontāli, jo pat Samsung Galaxu Note 9 veidotāji atzina, ka šādā pozīcijā var ievietot ietilpīgāku bateriju. Toties iekšas dizainētas asprātīgi, izmantojot brīvo telpu korpusā kā skaļruņa rezonatoru. Kopumā dizains ir labs, tikai žēl, ka vairs nav nekā, kas tālruni padarītu atšķirīgu no citiem.

    Verdikts

    Veca mīlestība nerūs! LG jau pagātnē pierādījuši, kad tiek investēts dizainā, firma spēj radīt brīnumus. Šeit es runāju vēl par pirms viedtelefonu ēru. G sērijas attīstība ir kontraversāla. Dizaineru darbs tomēr ir slavējams, jo no citas firmas tik daudz eksperimentālu pārsteigumu neesmu redzējis flagmaņu sērijā. Inovatīvā pieeja ne vienmēr atmaksājas. Taustiņi aizmugurē ir ērti, bet ne visiem pieņemami, modularitāte ir fantastiska ideja, bet izpildījums pievīla. Izgrauzums ir diskutabla izvēle, tomēr LG G7 ThinQ parāda, ka dizaineri ir nomierinājušies kļuvuši piezemētāki. Ir sajūta, ka LG vēlme pārsteigt ir pagaisusi, taču iespējams, ka tieši tāds ceļš ejams, lai stabilizētu finansiālo pusi, lai nākotnē piedāvātu LG tik tipiskos pārsteigumus tikai jaunā kvalitātē. Ar optimismu skatos uz šo zīmolu arī nākotnē, jo LG jau šobrīd strādājot pie salokāma tālruņa. Ar nepacietību gaidu jauno V40 un ceru, ka tas nonāks arī mūsu platuma grādos.

    Laipni lūdzam atpakaļ, LG!

    Un kurš ir tavs iecienītākais LG G sērijas dizains?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    17.09.2018 11:31

    Nodzīvoju gandrīz 5 gadus ar LG V10, ja nebūtu garīgi novecojis, joprojām lietotu. Perfekts telefons ar superīgu kameru un joprojām jaudīgām iekšām. Nesadauzāms un vīrišķīgs. Pirms vēl LG sāka pārdod thinq, nopirku P20 Pro Huiņwei. Ir ok, bet nu sievišķīga sajūta visu laiku. LG tomēr ražo kārtīgu mantu, kas iztur atslēgas kabatā un automašīnas cimdu nodalījumu, un kritienu uz flīzēm.

    Iespējams, ka mainīšu p20 uz jauno LG, kas solās būt lielisks.

    ProxyFromDeep
    17.09.2018 11:45
    Reply to  Elvis Meisters

    V10 nākammēness būs tikai 3 gadi kopš relīzes. Iekļaujās protams zem “gandrīz 5gadi” bet tomēr .. :D
    Par p20pro cacīgumu kautkā piekrītu, kad reāli būs pieejami ar ādas aizmuguri tad redzēs , kas sanāks .

    19.09.2018 09:02
    Reply to  ProxyFromDeep

    Jēziņ, likās, ka vismaz 5. 3 gadi baigi maz, būs jālieto vēl :D

    Khe
    17.09.2018 11:47
    Reply to  Elvis Meisters

    Pareizi!
    Tikai veči kabatā skrāpē atslēgas pret ekrānu, met cimdu nodalījumā un triec pret flīzēm.
    Pārējie lupatas.

    Frants
    17.09.2018 11:40

    Joprojām lietoju G4 un viss ir OK ! Neredzu iemeslu mainīt…

    Mārtiņš Prīmanis
    17.09.2018 13:07

    LG G3 manā skatījumā ļoti izdevies tālrunis. Sāku izmantot kamēr mans HTC M9 remontējās, beigās htc atnāca no remonta, bet paliku pie LG G3 :D

    TechblogLV
    17.09.2018 13:35

    Lai arī kā tur būtu ar dizainiem un uzvārdiem, bet man ļoti patika un vēl joprojām patīk G6 un jaunais G7, protams es negribētu lai šinī rakstā būtu aizmirsti V sērjas viedtālruņi, piemēram V30 kas pa lielam ir kamerafons, kur kamera ir prioritātē salīdzinot ar G sēriju. Lai gan G6 ir tas modelis kur ir perfekts balanss starp perfektu ekrānu un tikpat labu kameru. Okay jā šodien G6 kamera jau bišķi ir novecojusi ja salīdzina ar Samsung S9 vai Note9 bet ja neiedziļinās manuālajos režīmos, utml, LG kamera ir perfekta point and shoot.

    cqcmbr
    17.09.2018 13:35

    Lietoju G3 ar RessurectionRemix ar 8.1 Androīdu un strādā ļoti labi. Vecs flagmanis paliek flagmanis, ir lietas kā ekrāns, lāzerfokuss (nu labi, custom rom nekad nav tikpat laba kamera kā standarta) un citādi sīkumi kas izsummējas ka labprātāk lietoju veco G3 vairāk ka daudz jaunāko darba midrange Sony. Jāpiemin, ka jaunie Sony vidusklases pārstāvji arī ir visai cienījami un programmatūra arī ir tīri ok, ļoti patīk epasta klients. Tik zilaiszobs un citi bezvada straumēšanas pakalpojumi ir nobrukuši tagad jau kādu laiku pateicoties viņu security jauninajumiem Sony telefonos.

    Gastons Gašpuitis
    17.09.2018 17:05

    Man reiz bija LG optimus 2X ar kaut kādu nvidia procesoru, atceros kā jaunībā dzenāju spēlītes, viena no tām GTA3. Vēl joprojām skapī stāv un pat var ieslēgt!

    Lauris Lauskis
    17.09.2018 19:12

    Tagad g5. Reāli pietrūkst skaļuma pogu aizmugurē. Ļoti ērti varēja arī caur kabatu pieregulēt austiņu skaļumu.

    Jurģis Spulenieks
    17.09.2018 20:19
    Reply to  Lauris Lauskis

    Jā, taustiņi aizmugurē ir LG rokraksts. LG paši skaidro,ka atteikušies no skaļumpogām aizmugurē,lai samazinātu izmērus. Kopumā G5 ieviesa LG platās lēcas kameru aizmugurē, kas manuprāt ir visai vilinošs risinājums.

    Martin Vaickovskis
    17.09.2018 22:15

    Esmu viens no tiem kas gandrīz visus LG G sērijas flagmaņus esmu lietojis dzīvajā (izņemot G7) pateicoties LMT atvērtajam. Katrā no viņiem sava fīča pa starpu palietoju Samsung s7 s8 un šobrīd Huawei Mate 10 Pro, bet kaut kā velk atpakaļ pamēģināt LG ;-) paldies par atmiņu..

    varisb
    17.09.2018 22:50

    Noteikti visfeinākie modeļi ir g2 un g4.

    g2 noteikti varētu uzskatīt par 2013 gada telefonu. Sākumā likās ka pogas aizmugurē ir kautkas neērts ,bet patiesībā pie tā ātri pierod. tam bja mūsdienīgs dizains ar mazu rāmi, kamera ar ois un ietilpīga baterija , turklāt ar so modeli iznāca knock on jeb 2x tap to wake fīča.

    g4 lai gan nebija jaudīgākais procesors un dizians man šķiet bija solis atpakaļ , toties kamera bija viena no labākajām 2015 un stilīga bija ādas izmantošana. Pašlaik v30. Lai gan kamera nav pati labākā viss pārējais -labais oled ekrāns, labā baterija neskatoties uz ietilpību , jauda un finger skaner ātrums apmierina.

    Puika
    18.09.2018 22:19

    Vienīgais īsti labais LG telefons (priekš sava laika, protams) bija LG prada 2007.gadā. Tas bija patiešām inovatīvs telefons pirms visiem iPhone un Androīdiem. Vienīgi LG Prada telefonus un LG slavas gadus atceras pārsvarā tādi veci buki kā es.
    Mūsdienās LG pārsvarā cilvēkiem asociējas ar viduvējiem telefoniem (bez inovācijām, salīdzinoši švaku specifikāciju, utt). Bet LG Prada 2007.gada dizains gan bija ļoti labs un salīdzinoši nav zaudējis aktualitāti vēl šodien.

    Puika
    18.09.2018 22:31
    Reply to  Puika

    Te gan jāsaka, ka “ar dizains nav zaudējis aktualitāti” es biju domājis, ka aktualitāte ir saglabājusies nosacīti un ar piebildi, ka jāņem vērā, ka LG Prada tomēr ir ražots 2006.gadā un pārdošanā parādījās 2007.gada sākumā – tātad ļoti sen!

    Jurģis Spulenieks
    19.09.2018 08:36
    Reply to  Puika

    Par Prada piekrītu, tas bija pirmais tālrunis ar kapacitīvu ekrānu. Par dizainu runājot, jāteic, ja neskaita premium materiālu trūkumu tas ir aizdomīgi līdzīgs iPhone 4, jau pieminēju, ka investējot dizainā LG rada brīnumus. Par inovāciju trūkumu G sērijā nepiekrītu, bet tas novedis pie divīzijas šī brīža finansiālās situācijas

    Roberts
    18.09.2018 23:40

    Ilgi nodzīvoju ar G4, nu dikti patika. Pēc tam kaut kāds Honor 8 bija uz pāris mēnešiem, nu galīgi nekā. Tas nāca HTC U11, it kā jau labi, bet pirms nedēļas salūzu kā lēta poļu mēbele un tagad ir LG V30. Izcili! Skaņa, kameras (īpaši platlenķis), OLED ekrāns. Pietrūka LG. Vienīgi Latvijā nereāli atrast kaut parastu aizsargvāciņu. Nekur! Un visos telefonu un aksesuāru veikalos jautāja “a kas tas par telefonu? Kaut kāds jauns?”

    Jurģis Spulenieks
    19.09.2018 08:30
    Reply to  Roberts

    Atvainojos, ka rakstā nepieminēju V sēriju. V30 uzskatu par vienu no labākajiem LG tālruņiem, tādēļ ar nepacietību gaidu V40 un ceru,ka tas atceļos arī pie mums.

    Kārlis
    19.09.2018 09:12

    Draudzenai nu jau pirms gadiem 3-4 nopirku LG G4. Izdevies telefons. Ja neskaita 1x pa garantiju nomainīto pamatplati, kas laikam viņiem bija aktuāla problēmā, citu aizķeršanos nav bijis. Nesen nomainīja ādas vāciņus un telefons izskatās kā jauns. Kaut gan palietojot un salīdzinot ar savu i8+, bremzi labi nu jau var just.

    Madara_Saule
    22.09.2018 22:22

    LG G2 nu nekādi nevar būt pasaulē pirmais ar 2,5D stiklu, ja pirms gada jau bija Samsung Galaxy S3 ar šādu stiklu.

    Dāvis
    29.09.2018 21:51

    Bija LG g2, nopirku, kad bija aktuālais modelis un ļoti patika. Aizmugurējās pogas likās mega štelle. Pēc 3gadu lietošanas, jau bija saguris, tāpēc mainīju, bet vēl joprojām ir labas atmiņas.

    Artūrs Šmitiņš
    12.12.2018 17:05

    Neskatoties tikai uz G sēriju, viens no maniem iecienītākājiem telefoniem, bija LG Nexus 5X. Kamera izcila Neskatoties uz to, ka daudziem pasaulē sākās Bootloop problēma, mans telefons šo nepiedzīvoja, līdzīgi ar 4 cilvēkiem (kas ir daudz priekš entuziastu “stock android” ierīces, manuprāt), ko pazīstu.

    Artūrs Šmitiņš
    13.12.2018 11:53

    Neskatoties tikai uz G sēriju, LG Nexus 5X ir viens no mīļākajiem telefoniem, kas man bijis. Kamera izcila, tīrs android, soft touch plastmasas dizains, kas labāk absorbē kritienus, ja nav vācina. Neskatoties uz to, ka daudziem pasaulē sākās Bootloop problēma, mans telefons šo nepiedzīvoja, līdzīgi ar 4 cilvēkiem, ko pazīstu (kas ir daudz kāda paziņu lokā, manuprāt, priekš entuziastu “stock android” ierīces).

    Reklāma