Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S8 apskats

    Neko labāku un glītāku neatrast. Drusku pieklibo cenas/ieguvuma (RAM, atmiņa u.tml.) attiecība.

    Jaunākie raksti

    Samsung ir spēji ienest mūsu ikdienā uz palikšanu visādas interesantas iespējas, bet viena ir uzskatāma par unikālu – viedtālruņi ar noliektām sānu malām. Jau Samsung Galaxy S6 edge un Galaxy S6 edge+ modeļi bija nepārspējami, ražotājs tos pārdeva lielākos apjomos par “plakano” S6 modeli. Tieši tas pats notika ar Galaxy S7 sēriju, kur par aptuveni 100 eiro dārgākā Galaxy S7 edge modeļa pārdošanas apjomi pamatīgi pārsniedza parasto Galaxy S7.

    Šogad Samsung ir sametis visas olas vienā groziņā, nemaz necenšoties piedāvāt plakano ekrānu viedtālruņus – visa nauda uzlikta uz liektajiem ekrāniem Galaxy S8 un Galaxy S8+ modeļos.

    Reklāma

    Galaxy S8 ir tik ļoti izlolots, ka pat rodas šaubas, vai vispār ražotājs ir atstājis kādu akmeni neapgrieztu. Bet izrādās, ka pat pats perfektākais viedtālrunis pasaulē ir ar kādu tehniskajā specifikācijā nesaskatāmu mīnusiņu. Vai diviem. Manuprāt, lielākā Galaxy S8 šīgada problēma būs no ražotāja puses noklusētā kameras neattīstīšana, kas mobilās fotogrāfijas entuziastu vidū netiks pieņemta ar ovācijām. Bet par visu pēc kārtas!

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 7.0 Nougat ar TouchWiz saskarni
    • Ekrāns: Super AMOLED 5.8 collas, 1440 x 2960, ap 570 ppi, Corning Gorilla Glass 5 skrambu drošs ekrāna un aizmugures pārklājums, ap 83.6% ekrāna attiecība pret kopējiem izmēriem
    • Procesors: Exynos 8895 (4×2.3 GHz & 4×1.7 GHz), Mali-G71 MP20 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 64 GB, microSD līdz 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, apt-X, LE), 4G, NFC
    • Kameras: 12 megapikseļi, 4128 x 3096, f/1.7 26 mm objektīvs, Dual-pixel 1/2.5” sensors (1.4 µm pikseļa izmērs), HDR, LED zibspuldze, sejas noteikšana, optiskā attēla stabilizācija, fāzes nobīdes autofokuss. 2160p ar 30 fps, 1080p ar 60 fps video. 5.0 megapikseļu f/1.7, 22 mm priekšējā kamera
    • FM radio: nav
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: e-kompass, pirkstu nospiedumu nolasītājs, acs zīlītes nolasītājs, ātra akumulatora uzlāde, ANT+, IP68 mitruma un putekļu noturība, Always-on ekrāns, barometrs, 3D Touch (tikai Home pogai), 32-bitu/384 kHz audio, Samsung DeX
    • Izmēri un svars: 148.9 x 68.1 x 8 mm, 155 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3000 mAh
    • Krāsas: Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver, Coral Blue, Maple Gold
    • Cena: no aptuveni 829 eiro

    Izskats un uzbūve

    Samsung šogad izgājis uz pamatīgām izskata izmaiņām Galaxy S8 – aizvākta Home poga no viedtālruņa priekšpuses, ekrāns pastiepts jūtami garāks, tas aizņem nu jau gandrīz 84% no Galaxy S8 priekšpuses. Aizmugurē pārcēlies pirkstu nospiedumu nolasītājs, uzstādīta USB Type-C pieslēgvieta, klāt nākusi vēl viena – Bixby – poga. Īsāk sakot – izmaiņas ir pamatīgas, bet vēl arvien jau no tāluma var pateikt, ka šis ir Samsung flagmanis.

    Pieejamo krāsu gammā izpaliek vien rozā krāsa, toties pieejamās krāsas gandrīz visas ir negaidīti glītas. Rokās neesmu turējis, bet man, no attēliem spriežot, nepatika tikai sudrabotā Galaxy S8 krāsa. Toties ļoti patīk visām krāsām pievienotā gandrīz spīdīgā sudraba apmale. Iepriekš tā bija matēta S7 sērijā.

    Ražotājs izvēlējies Galaxy S8 veidot vieglu un plānu, kas vismaz man nešķiet ļoti pievilcīgi, jo cieš akumulatora ietilpība. Speciāli mēģināju Galaxy S8 rokās savērpt, jo tas šķita pārāk viegls un trausls, bet viedtālrunis ne mirkli nepadevās. Vēl arvien Galaxy S8 tiek piedāvāta IP68 mitruma un putekļu noturība, kas ir ļoti patīkami.

    No mīnusiem varētu minēt pirkstu nospiedumu nolasītāja atrašanā vietu, jo tā ir izcili neērti izvietota. Izmēros mazāko Galaxy S8 vēl var apkalpot, nemainot viedtālruņa satvērienu rokā, bet ar lielāko Galaxy S8+ tiešām ir jābūt ar ļoti veikliem pirkstiem, lai varētu sasniegt nolasītāju bez papildus rokas un pirkstu kustībām. Tāpat pirkstu nolasītājs nekā nav izcelts vai iedziļināts, to īsti nevar atšķirt no blakus esošās kameras. Tīmeklī atrodama informācija, ka S8 pirkstu nospiedumu nolasītājs nelabprāt sadarbojas ar trešo pušu lietotnēm, piemēram, 1Password.

    Kopumā – izaugsme ir jūtama, ekrāns nosedz jūtami plašāku laukumu, saglabāta standarta austiņu pieslēgvieta, krāsas ir foršākas. Vienvārdsakot patika, bet varēja iztikt bez mazajiem mīnusiņiem.

    Ekrāns

    Kas ir mainījies, salīdzinot Galaxy S8 Infinity Display un Galaxy S7 edge? Pirmkārt Galaxy S8 ekrāns ir izstieptāks, viedtālrunis ir šaurāks un garāks, kas arī piešķir tam unikālu izskatu. Jūtami izmainīta arī ekrāna sānu liekuma forma, tagad viedtālruni ir vieglāk satvert un izmantot.

    Samsung ir atstājis vēsturei ierasto 16:9 ekrāna malu attiecību, tās vietā nākusi 18.5:9 malu attiecība. Lai arī Galaxy S8 ir ar 5.8 collu ekrānu, tomēr tas ir ļoti kompakts. Jau šķita, ka Huawei Mate 9 superplānās ekrāna apmales to padara par izmēru līderi, kad to pretstata ekrāna collām, bet Galaxy S8 vienkārši par to smejas. Viedtālruņi ir nesalīdzināmi – Galaxy S8 uzvar bez vārda runas.

    Samsung Galaxy S7 pret Galaxy S8

    Samsung ražotajam AMOLED ekrānam ir neierasta 2960 x 1440 izšķirtspēja, kas, vismaz spriežot pēc pieredzes, varētu radīt problēmas ar lietotņu darbību, bet realitātē neko tādu nenovēroju. Atgādināšu, ka problēmas ar lietotņu darbināšanu bija visādiem izšķirtspēju izlēcējiem – HTC ChaCha, LG G3, šķiet arī BlackBerry bija problēmas pēc pārejas uz Android. Te gan jānorāda, ka parasta 16:9 filma tiks attēlota S8 ekrānā ar melnām sānu malām.

    Jaunais ekrāns saņēmis Mobile HDR Premium sertifikāciju, kas nozīmē, ka kādreiz viedtālrunī varēsi vērot Amazon Prime un Netflix piedāvāto HDR saturu. HDR uzlabo attēla dinamisko diapazonu – debesis nav izbalinātas un ēnās redzama detalizācija vienlaicīgi.

    DisplayMate jau paspējuši atzīt Galaxy S8 ekrānu par labāko viedtālruņa ekrānu pasaulē.

    Manuprāt, Samsung ir lieki piestrādājuši pie AMOLED ekrāna krāsu nomierināšanas, jo tagad ekrāns rāda vidēji aritmētiski patīkamas krāsas, bet no to attēlojuma neaizraujas elpa. Būtu pilnīgi pieņemami, ja ikdienā ekrāns tomēr parādītu savas spējas, bet filmu skatīšanās laikā tas kļūtu dabiskāks. Samsung gan vēl jāatrisina sarkanīgās nokrāsas problēma. Iespējams, te līdzēs programmatūras atjaunināšana.

    Vārdos ir grūti ietērpt Galaxy S8 grandiozās ekrāna atšķirības pret jebkuru citu viedtālruni. Blakus nobāl pat pagājušā gada S7 edge sērija.

    Veiktspēja

    Samsung ir uzlabojis Exynos procesoru, jaunais Exynos 8895 veidots 10 nm tehnoloģijā, kam teorētiski vajadzētu sataupīt kādu nieku no enerģijas un arī mazāk karst. Tiek solīts, ka šogad jaunais Exynos 8895 ir par 10% ātrāks, kā arī video apakšsistēmas jauda kāpusi par 21%. Ražotājs izvēlējies nepiedāvāt 6 GB RAM versiju, pieejami tikai viedtālruņi ar 4 GB RAM un 64 GB atmiņu, lai nesarežģītu modeļu klāstu.

    Vai ikdienas veiktspēja un plūdenums ir auguši? Jā! Noteikti! Atkal jau Galaxy S8 uzstāda latiņu, kas ne nieka neatpaliek no lielāko konkurentu iespējām. Atzīšos, ka Galaxy S8 priekšā piekāpjas pat Huawei Mate 9 un P10 sērijas viedtālruņi, kas gan krituši nežēlastībā, jo Huawei šmaucas ar izmantotajām atmiņām. Sintētiskās veiktspējas testi parāda, ka Samsung Exynos procesoram Android lauciņā īsti pretinieku nav.

    AndroBench 5.0 uzrāda 798 MB/s lasīšanas un 196 MB/s rakstīšanas ātrumu. Tas par gandrīz 200 MB/s pārsniedz Huawei Mate 9 uzrādīto lasīšanas ātrumu. Diemžēl rakstīšanas ātrumu Mate 9 nepiefiksēju.

    Ja pēkšņi ienāk prātā perversa vēlme mazināt viedtālruņa veiktspēju, var doties pamāžoties ar vairākām jaunām iespējām. Ekrāna izšķirtspēju var samazināt, gluži kā tas ir arī Huawei. Tāpat var ierobežot procesora veiktspēju pie 70%. Ekrāna spilgtuma samazināšana par 10% it kā dod vienu stundu klāt pie viedtālruņa darbības. Nav tikai skaidrs, vai +1 stunda izslēgtam ekrānam gaidīšanas režīmā vai ieslēgtam ekrānam…

    Viedtālrunis kā dators ar Samsung DeX

    Šogad Samsung piedāvā no Microsoft nošpikotu Continuum ideju, kas darbojas tikai kopā ar gana dārgu (150 eiro) DeX dokstaciju. DeX dokstacija izmantojama kopā ar monitoru vai televizoru, kam ir HDMI pieslēgvieta. DeX dokstacijai ir divas USB pieslēgvietas un arī Ethernet. Turklāt DeX dokstacija dzesē viedtālruni ar nelielu ventilatoru. Galaxy S8 pie DeX dokstacijas pievienojams ar USB Type-C.

    Ekrānā redzamā saskarne ļoti atgādina Windows 10, arī uzstādīto lietotņu izkārtojums izskatās pēc jau kaut kur redzēta veikuma. DeX dokstacija ļauj piekļūt arī zvaniem un īsziņām.

    Pieejams pilns lietotņu klāsts, kas uzstādīts viedtālrunī – Google Photos, Facebook, Microsoft Office, Lightroom utt. Android lietotnes nespēj šobrīd aizvietot galddator darbību, bet iztikt ar šādu rīku ceļojumā var ļoti labi. Nenāksies staipīt apkārt klēpjdatoru, nebūs jāmeklē interneta kafejnīca, lai uzklimperētu trīssimts vārdu garu vēstuli.

    DeX dokstacijas iegādes nepieciešamību ieteiktu vairākkārt izsvērt.

    Diemžēl DeX dokstaciju man tā arī neizdevās ieraudzīt un pamēģināt. Kristaps gan mazliet padarbojās ar DeX un teicās, ka šis risinājums praksē darbojas patiešām labi. Saskarne saprotama, latviskota un daļai lietotāju šāds risinājums pavisam mierīgi spēs aizvietot parastu datoru. Vai tiešām Samsung risinājums būs tas, kas “telefons ir arī dators” sapni padarīs par realitāti?

    Programmatūras uzlabojumi

    Samsung ir uzsācis visai bieži mainīt Galaxy S sērijas viedtālruņu saskarnes izskatu. Neesmu speciāli sekojis līdz, bet radies iespaids, ka saskarnes izskatu ražotajam patīk izmainīt biežāk kā reizi gadā. Šoreiz ar Galaxy S8 saņemam vēl nedaudz izmainītu iestatījumu sadaļu, bet mājas ekrāns un augšējā rīkjosla ir pamatīgi pārvērtusies. Tā dēvēto App drawer var izsaukt, paslidinot pirkstu uz augšu vai uz leju pa ekrānu. Visai ērti, atliek tikai pierast.

    Lielākā vērība Galaxy S8 viedtālruņos tiek pievērsta Bixby digitālajam asistentam. Varbūt tas vēl nav pilnībā pabeigts, bet Bixby ir visur. Latvijā Bixby parādīs laika ziņas un arī ieteiks jaunas vizuālā noformējuma tēmas, bet tas arī būs viss. Vismaz pagaidām. Nākotnē Samsung ir ambīcijas to likt pretī Apple Siri, Google Assistant un Microsoft Cortana asistentiem.

    Kameras lietotne neliek tevi mierā, kamēr neesi iepazinies ar Bixby piedāvājumu nofotografēt un atpazīt dažādas preces. Iepirkšanās man tā arī neizdevās, bet no trim priekšmetiem Bixby atpazina tika vienu – sporta pulksteni ar nepārprotamu nosaukumu uz tā. Datorpele tika noturēta par spilvenu, bet lūpu balzams – par šampūnu vai kaut ko tamlīdzīgu. Jā, pie Bixby ir jāpiestrādā.

    Bixby var izsaukt ar kreisajā Galaxy S8 sānā esošu pogu. Tādā gadījumā tiek piedāvātas Google Now līdzvērtīgas iespējas. Nepatīk Bixby? Vari nodefinēt fizisko pogu, lai tā izsauc Google Now. Tiesa, lasīts, ka jaunākā S8 programmatūra liedz nomainīt Bixby pogas darbību.

    Kamera

    Šogad Samsung ir drusku noslinkojis kameras departamentā – salīdzinot ar Galaxy S7 sēriju, veikti tikai niecīgi uzlabojumi. Galaxy S8 nav ticis pie tik aktuākās divu kameru sistēmas, tās vietā ir 12 megapikseļu kamera ar f/1.7 objektīvu un to pašu Dual-pixel tehnoloģiju, kas bija Galaxy S7.

    Redzamākā atšķirība ir kameras spēja uzņemt vienā laikā trīs kadrus, nevis vienu, lai no tiem izveidotu asāku attēlu ar precīzāku fokusu. Galaxy S8 kamera darbojas kādu nieku ātrāk par Galaxy S7 sēriju, pateicoties ātrākam viedtālruņa procesoram, bet var teikt, ka Galaxy S8 kamera piedāvā tādas pašas fotogrāfijas, kas nāca ārā no Galaxy S7.

    Kameras lietotne ik pa laikam uzstāja, ka S8 objektīvu būtu jānotīra, kaut tas “uz aci” izskatījās pieņemams. Visticamāk, te būtu vainojama muļķīgā pirkstu nospiedumu nolasītāja atrašanās vieta.

    Pamatīgākus uzlabojumus redzam priekšpuses pašiņu kamerā. Tai ir jauns 8.0 megapikseļu sensors ar f/1.7 objektīvu un autofokusu, kas vēl ir liels retums viedtālruņos. Priekšpusē faktiski ir divas kameras, bet viena no tām paredzēta acs zīlītes nolasītāja darbināšanai.

    Te pieminēšu, ka pāris reizes izmēģināju acs zīlītes nolasītāju, bet tā darbība šķita pārāk vienkārša – nolasītājs gandrīz nekad neiebilda pret Galaxy S8 atslēgšanu. Atminos, ka Microsoft veikums šajā lauciņā ar Lumia 950 XL bija daudz prasīgāks un attiecīgi arī daudz biežāk atteica ierīces atslēgšanu ar acs skeneri.

    Nobeigumā

    Samsung no savas puses ir gana parūpējies, lai mēs visi gribētu iegādāties Galaxy S8, un man nākas atzīt, ka viedtālrunis ir interesants, tas izskatās citādāk, nekā jebkurš pie mums pieejamais konkurents. Ražotājam niecīgā korpusiņā izdevies iespiest 5.8 collu ekrānu, pat Huawei tam nestāv tuvumā.

    No otras puses “mazais” Galaxy S8 šķiet pārāk viegls, tad varēja būt biezāks un pavisam noteikti – arī ar lielākas ietilpības akumulatoru. Jā, energoefektivitāte un taupība, adaptīva ātra uzlāde un pat bezvadu uzlādes iespējas, bet kurš gan vēlas par 10% ātrāku procesoru ierobežot pie 70%. Kāda tam ir jēga?

    Mani nu nemaz neuzrunā ražotāju jaunais jājamzirdziņš, izlaižot viedtālruni, bet nepabeidzot tā programmatūras izstrādi. Milzīgs FUJ Huawei par to, ka novembra sākumā solīja Vulkan un Google Daydream savā Mate 9 modelī, bet abas iespējas vēl arvien nav atnākušas. Samsung muļķošanās ar nepabeigtu Bixby arī diez kas nav…

    Galaxy S8 kamera darbojas teicami, bet ticu, ka Samsung spēkos bija to vēl būtiskāk uzlabot, nevis drusku piečubināt vairāk nekā gadu vecā Galaxy S7 tehnoloģiju.

    Te vari iepazīties arī ar Kristapa pirmajiem iespaidiem par Galaxy S8 un Galaxy S8+.

    Patika

    + ekrāns

    + saskarne

    + jauda

    + kopējie izmēri

    + IP68 mitruma noturība

    Nepatika

    – akumulators varēja būt ietilpīgāks

    – tā pati pagājušā gada kamera

    – nepabeigta programmatūra

    – pirkstu nospiedumu nolasītāja atrašanās vieta

    Neko labāku un glītāku neatrast. Drusku pieklibo cenas/ieguvuma (RAM, atmiņa u.tml.) attiecība.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    10
    Ekrāns
    9
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    8
    Akumulators
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    75 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Matiss
    26.04.2017 13:03

    Runājot par kameru… aizmugurē ir jauns sony sensors, ko daudzi palaiž garām, jo skatās tikai uz megapikseļiem.

    26.04.2017 14:55
    Reply to  Matiss

    To neviens nekur nereklamē, vismaz Samsung savā lapā nerādīja, ka izmanto Sony sensoru.

    26.04.2017 15:42
    Reply to  Matiss

    Jā, es saprotu, ka šādu informāciju var izvilināt no telefona izjaukšanas ceļā vai detaļu ID numuriem, bet mēs paļaujamies uz oficiālu informāciju – Samsung lapā nav ne vārda par superīgo Sony veidoto kameru ;)

    http://www.samsung.com/lv/smartphones/galaxy-s8/camera/

    Matiss
    26.04.2017 16:17
    Reply to  Artis Ābols

    Protams, ka nebūs tur info par sensoru. Nevienu vidējo patērētaju neinteresē kāds tur sensors iekšā. Viņus interesē vai ir pietiekoši laba kamera :) . Es vienkārši piesienos pie tā, ka tā nav tā pati kamera, kas ir s7. Pie mīnusiem kameru es noteikti neliktu, kā jūs to esat izdarījuši ;)

    26.04.2017 18:20
    Reply to  Matiss

    Es vēlējos norādīt, ka kameru spējas ir līdzīgas, bet īsti negribēju teikt, ka kameras ir identiskas. Laikam jau neizdevās.

    Lapsinieks
    26.04.2017 13:39

    ar svešu aci ar pamēģināji piedarbināt?

    26.04.2017 14:56
    Reply to  Lapsinieks

    Sveša acs it kā netika atpazīta. 100 mēģinājumus gan neveicu.

    wils
    26.04.2017 13:48

    Mēģināji acs zīlītes skaneri padarbināt ar savu fotogrāfiju?

    26.04.2017 14:56
    Reply to  wils

    Šo gan neveicu.

    wils
    27.04.2017 12:00
    Reply to  Artis Ābols

    Un kā tas darbojas krēslā, pustumsā?

    27.04.2017 18:08
    Reply to  wils

    Darbojas krēslā, bet vāji.

    Ieva Vētra
    26.04.2017 19:16
    Reply to  wils

    Superīgs jautājums!

    Kristaps Skutelis
    26.04.2017 22:19
    Reply to  wils

    Es mēģināju nošmaukties pretī liekot citu telefonu. Nesanāk piemānīt.

    emilsgulbis
    27.04.2017 02:08
    Reply to  wils

    3D printēta acs studijā

    staa
    26.04.2017 15:24

    Neesmu samsung fans, bet nu kuram telefonam ir labāks ekrāns uz doto brīdi, ja jūs liekat 9/10?
    Kamera nav mainījusies no iepriekšējā gada s7, bet s7 edge sēž dxomark ar 88 punktiem otrajā vietā aiz Google pixel kopā ar sony xperia performance un HTC 10, tad sanāk, ja spējīgāks ir tikai viens telefons, tad vajadzētu likt vismaz 9/10 kamerai. Ok nekad neesmu sapratis jūsu vērtēšanas sistēmu, varbūt labāk nelikt punktus un iziet uz secinājumu beigās – izdalīt tikai +/- kā GSMarena.

    Lapsinieks
    26.04.2017 15:29
    Reply to  staa

    gsmarena – kaktu kantoris. tur nav tik spici speci kā kursorā, kas prot reāli novērtēt mantu. (cukurs)

    Briedis
    28.04.2017 12:38
    Reply to  Lapsinieks

    …un nav tik kritiski komentētāji, kā kursorā, kas ir ļoti labi! :)

    26.04.2017 15:38
    Reply to  staa

    Šo jau esam neskaitāmas reizes apsprieduši. Jā, varbūt tas ekrāns ir foršs, bet vienmēr paliek jautājums – vai tas ir prasītās cenas vērts. Varbūt 250 eiro lētākais pagājušā gada S7 edge nemaz nav tik ļoti vājāks.

    Šajā gadījumā vēl ir ekrāna sarkanais efekts.

    Līdzīgi ir ar kameru, bet vismaz es gaidīju kādu baigo inovāciju, kaut ko unikālu. Ir OK, bet vai ar to pietiek gada labākajam telefonam?

    staa
    26.04.2017 15:55
    Reply to  Artis Ābols

    Tev bija sarkanā ekrāna defekts review unitam? Vai tas tiek vērtēts, jo tā ir globāla problēma, ko samsung jau atzinis, ka softiski nekad nesalāpīs? Tad uz cik tu vērtētu Note7 bateriju, ja tā neuzsprāgtu tev sejā?

    Kristaps Skutelis
    26.04.2017 22:20
    Reply to  staa

    Mūsu vērtēšanas skala apskatāma šeit: https://kursors.lv/ka-mes-vertejam-produktus/

    neJANIS
    26.04.2017 17:51

    Daudzi tādā sajūsmā, bet man šī gada gada Galaxy liekas neveiksmīgs (drīzāk gan nepiemērots man, ja gribam būt precīzi), kam par pamatu ir vairāki faktori – plakanā displeja neesamība (Edge ir smuks, bet ar to prieki galā, tas ir neērts, bieži vien kaitinošs un būtībā bezjēdzīgs, kas ekrāna remontu padara 2x dārgāku un arī savienojamība ar dažādiem aksesuāriem ir problemātiskāka), kameras stagnācija (lai jau tur ir jauns Sony sensors, bet tas nemaina faktu, ka visi testi acīmredzami parāda, ka atšķirības starp S7 un S8 kameru praktiski nav), neveiksmīgi novietotais pirkstu nospieduma lasītājs (galvenokārt tieši tādēļ, ka kamera tiks regulāri nospeķota) , ekrāna malu attiecība (ko gan dod tas lielais ekrāns, ja dēļ jaunās-superpupermegaūberforšikrutās malu attiecības video jāskatās ar melnām malām (nu, a kam vel varētu noderēt tāds smuks un krāsains ekrāns? Fotogrāfijām? Ar tām ir vel skumjāk, jo 4:3 tur vispār laikam tikai uz pusekrāna vietu aizņem). Bet galvenais trūkums – neadekvāta cena – 829/929 eiro par telefonu, ko paredzēts lietot 2 gadus? Nē, nē, pat priekš Rietumeiropas/ASV tirgus tas ir daudz.

    Krotow
    21.12.2017 17:25
    Reply to  neJANIS

    +1000

    Artanis
    26.04.2017 18:33

    Paldies par apskatu – pats arī uz īsu brīdi tiku pie demonstrācijas iekārtas palietot, un pievienojos gandrīz visā sacītajā. Ja es pats nebūtu tā pieradis pie Ābola ekosistēmas un UI, un nebūtu tik slinks pierast pie visa no jauna, noteikti mainītu ‘trubu’ uz S8 – patiesībā ņemot vērā lielisko dizainu, šis ir produkts, ko es jau gadiem būtu gaidījis no Apple – skumji, tas tikai liecina, ka konservatīvisms sāk atspēlēties Ābolam sliktā plānā.

    Par tēmu runājot – ne visai patika, kā strādā tie no malām izvelkamie vidžeti. Pāris stundu laikā tā arī īsti nepiešāvos ar vienu swipe tos smuki izvilkt vai paslēpt, pieņemu, ka palm rejection sūdīgi strādā uz manām lāpstām. Priekšējā kamera lieliska – selfijus netaisu, bet novērtēju kvalitāti priekš videozvaniem.

    Nezinu vien, kādēļ visi fano par galveno (aizmugures) kameru – pabildēju salīdzinājumam ar savu 7-to Ābolu un ar S8, un principā jebkurā scenārijā Ābola bildes likās tīkamākas – nav tik pārspīlētas krāsas un pustumā troksnis bildēs likās mazāk uzkrītošs – nez, varbūt pieradums.

    vairisb
    26.04.2017 22:56

    Pārdomas kas radās: Beidzot Samsung ir atteikušies no fiziskām pogām -tās beidot ir uz ekrāna . Vienīgais tāds telefons bija galaxy nexus , tādējādi nodrošinot 84% sbr ,kas ir xiaomi mi mix līmenī ,tikai pie mazākiem izmēriem , turklāt nav visu laiku jāvēro apnicīgais logo , tāpēc priekšpuse izsatās tīri un eleganti , BET ekrāns ir kļuvis lielāks par veselām 0,7 collām ,turklāt vēl ar tizlu iztieptu attiecību , Iedomājieties kāds būtu s8 ar 5.1 collu un 16;9 atiecību … Ir usb type c ,kas ir ļoti laba fīča ,nākotne ,šo standartu vajadzētu izmantot ātrāk un plašāk . dizaina apmales ir pārgūtas tieši no note 7 , kas nav tik izteiktas kā s7 edge , bet simetriskas , tāpēc telefons ļoti labi iegulst plaukstā, pareizāk to ērtāk apņemt. Baterijas palikušas iepriekšējā līmeni ,neskatoties uz to ,ka ekrēns ir ievērojami audzis . Uzskatu ,ka verēja gan ievietot s8 modelī 3600mah bateriju kā bija s7 edge un tā nesprāga. Telefons varēja būt biezāks ,bet bacā lielāka . Pret to es neiebilstu ,ja ekrāns nebūtu palielināts. Pirksta nospieduma lasītajs izveidots neveiksmīgi . Samsung varēja ,tad labak attīstīt sejas un acs skenēšanu un par pirkstu aizmirst , tā teikt meklēt savu celu ,bet laikam… Read more »

    aigi
    27.04.2017 06:49

    Biju apskatīt un man patīk. Dizains piesaista visvairāk. Kopš LMT piedāvā Atvērto telefoni vairs nav jāpērk, bet jānomā…

    Toms Kalnitis
    27.04.2017 11:34

    Dzīvojot ar LMT atvērto, biju domājis mainīt savu S7 edge uz šo. Tie daži dalderi mēnesī neko diži nemainīs, bet palasot, paskatoties… Vai, pēc būtības, tikai ekrāna dēļ būtu vērts pārkāpt uz šo…?

    27.04.2017 12:37
    Reply to  Toms Kalnitis

    No S7 edge mainīt šobrīd nav jēga, ja vien nav nepārvarama vēlme pēc noapaļotajiem ekrāna stūriem iekš S8.

    Man pat šķiet, ka visādi citādi S7 edge ir feināks ar lielāku akumulatoru. Arī ekrāna izmēru atšķirība nav grandioza.

    Toms Kalnitis
    27.04.2017 12:41
    Reply to  Artis Ābols

    Un vai ir info par aksesuāriem? S7 edge bija problēma dabūt aizmugures vāciņu. Oriģinālais plastmasas netīk, jo ciets un ātri skrāpē, bet arī no oriģinālajiem bija tik 2-3 varianti sākumā. Silikonu nācās gaidīt pāris mēnešus un to laikā piedzīvoju savu pirmo “zirnekli”.

    REALAIS
    27.04.2017 14:36
    Reply to  Toms Kalnitis

    Pasūtīt no ārzemēm nav iespējas?

    Toms Kalnitis
    27.04.2017 14:40
    Reply to  REALAIS

    Protams, ka var, bet man patīk aptaustīt, sajust. Tāpēc labāk iegādājos “pačamdot”. Un it sevisķi, ja vēl telefonam tagad tā mala ir teju pazudusi, tad vēljovairāk, kā tas vāciņš liekas, izskatās un turās rokās – ir no svara. Lai pēc iespējas mazāk jūtu, bet tajā pat laikā tomēr ir kāds papildus sargs

    REALAIS
    27.04.2017 14:42
    Reply to  Toms Kalnitis

    Jā, tā tas vienmēr būs. Pašam pamēģināt ir pavisam cita lieta.

    Lapsinieks
    27.04.2017 23:05
    Reply to  Toms Kalnitis

    jā – var iegrābties uz “cietām pogām”. vienīgais, kam es varu teikt 100% uzticība ir Nillkin – pogu vietas perfektas, pilnīgi nejūt starpību spiežot. un lādēšanas caurumam/ausīm – mazi aizbāznīši. superplāni ir perfekti nostrādāti. pirmajā eizē pasūtīju kautkādu noname un pogas bija jāspiež ar spēku, pogu vietas praktiski vispār nebija izceltas. No oppomart atnāk nedēļas laikā

    27.04.2017 18:06
    Reply to  Toms Kalnitis

    To īsti laikam nevaram noskaidrot, jāskatās uz vietas, kas ir veikalos.

    Jokman
    27.04.2017 14:33

    Ir labs tas S8 kas ar Galaxy care ir šim modelim? Kāds ir pašrisks?

    Rūdolfs
    27.04.2017 22:04

    Atvainojos , bet tā īsti nesapratu cik tad telefons spēj novilkt ar esošo batereju?

    Kristaps Skutelis
    27.04.2017 22:20
    Reply to  Rūdolfs

    Kā vairums, vienu dienu.

    Redis
    28.04.2017 21:57

    Ekrāns ir labs līdz brīdim, kamēr to nedaudz saplēš un tad netiek vairs pie datiem klāt. Findmyphone vairs nav ekrāna atlokošanas iespējas un Samsung backup mēdz arī nenostrādāt. Suportam uz to ir nospļauties.

    Arturs
    02.05.2017 14:00

    Kādu antivīrusu jūs ieteiktu likt uz šāda telefona? Vai tas vispār mūsdienās vēl ir nepieciešams vai arī defaultā telefona drošība jau ir pietiekami augstā līmenī, lai antivīruss kļūtu lieks?

    Kristaps Skutelis
    02.05.2017 14:02
    Reply to  Arturs

    Es pieturos pie uzskata, ka antivīruss telefonā ir lieks. Pie noteikuma, ka aplikācijas neuzstādi no ārpus Play Store vietnēm.

    Arturs
    02.05.2017 14:12

    Paldies par atbildi! Par Play Store tā kā būtu skaidrs.Vairāk bike domāts par iespējamību telefonā ievazāt kkādu dranķi caur epastu pieliekumiem, websdresēm u.tml. Vai ie bijusi kāda negatīva pieredze ar sāpīgām sekām šajā ziņā vai uztraukties nav īpaśa pamata?

    Kristaps Skutelis
    02.05.2017 14:14
    Reply to  Arturs

    Globāli riski, protams, pieaug, bet ja neklikšķināsi uz visām saitēm un bez apdomās nevērsi vaļā e-pasta pielikumus, visdrīzāk nekas slikts vēl nenotiks.

    Andris
    09.05.2017 02:01
    Reply to  Arturs

    Dr.Web. Var arī Lite versiju.

    ab
    04.05.2017 00:03

    Video raustītā/lagotā kvalitāte neuzrunāja.

    Kaspars
    05.05.2017 09:30

    Kad būs Zenfon 3 zoom.apskats?

    Kristaps Skutelis
    05.05.2017 09:34
    Reply to  Kaspars

    Sveiks! Mums pa šiem gadiem īsti nav tapis skaidrs vai un kas Latvijā oficiāli izplata Asus telefonus, tāpēc nevaru garantēt, ka laicīgi sarūpēsim šādu ierīci uz testu. Bet ņemsim vērā, ka par to ir interese un ja gadīsies kāds sakars ar Asus, uzjautāsim pēc šīs testa ierīces.

    Andris
    09.05.2017 00:23

    Atvainojiet, Samsung S8 varbūt ir foršs, bet dizains galīgi garām. Ir daudz pieņemākāki modeļi – piemēram Xiaomi Mi Mix (najaukt ar Max), Note2, svaigais Mi6; One plus 3; Oppo F3 Plus; Vernee Apollo2; ZTE Axon 7s; Leeco Le Pro 3 un protams lētākais variants Leeco Le Max 2 (4/64GB variantu Ķīniešu veikalos var dabūt no 190€). Būs vēl 7 modelis no Meizu. Te nosaucu īstus flagmaņiem, kas daudzus pārsteigs gan veiktspējā, gan cenas ziņā. Kāpēc maksāt vairāk, ja praktiski to pašu var nopirkt uz pusi lētāk! P.S. Personīgi ļoti patīk Xiaomi Mi Mix bezrāmju telefons. Brutāls vīriešu telefons.

    Lapsinieks
    09.05.2017 07:40
    Reply to  Andris

    cien.pilson! rūgtā patiesības a) nevar te nopirkt oficiāli ar garantiju un pie operātora uz nomaksu/mazcenu – saprotu, ka tev nevajag, bet 80% tālruņu tiek iegādāti tieši šādi. b) aizdomājies, kāpēc viņi tik lēti, bet netiek nekur tirgoti ārpus ķīnas? bingo – gandrīz visiem ir problēmas ar autortiesībām (patentu zādzības un citi jociņi)

    kāpēc pirkt filmu/mūziku diskā pa 20, ja var dabūt torentos pa velti? sanāk diezgan korekts salīdzinājums…

    Andris
    09.05.2017 10:17
    Reply to  Lapsinieks

    Caur manām rokām ir izgājuši ap 25 ķīniešu modeļi, piem. no lētā gala ap 60-70€ tie būtu Leagoo Z5, Z5L; Blackview A8 (fotogrāfijas iznāk superīgas priekš 60€ + metāla rāmis), UMIDIGi London (tas pats + met. rāmis un vēl smukiņš), Oukitel C5pro un C3, Doogee X5. Leagoo, Blackview , Doogee darbojas nevainojami arī pēc gada diezgan ekstrēmas ekspluatācijas (ņemti pārsvarā skolēniem). Pārējie tikko ņemti. Bijuši arī Xiaomi Redmi Note 3pro , ko pats biju lietojis. Vienkārši super. Pie mums ekvivalentu viņam (150€) varēja atrast par 400€. Ko varu teikt par mūsu oficiālo garantiju. Reāli viņas nav, 3 reizes izbaudīju uz savas ādas. Pēdējoreiz ar Nokia N8. Nejauši izkrita no rokām un nojuka programma. Aizsūtīja uz oficiālo garantiju, noķēmojās pilnas 4 nedēļas un atsūtīja atpakaļ ar slēdzienu – tā kā uz korpusa sānos ir skrāpējums (no kritiena), izstrādājums netiek retiks remontēts pa garantijai. Var tikai par maksu pa 50Ls. Es nospļāvos un aizgāju uz vietējo darbnīcu, un par 5Ls!!! Pusstundas laikā!!! Nokia N8 bija manās rokās!!! Starp citu lieliski darbojas arī šobrīd. Diemžēl Nokijai tas bija pēdējais izdevies šedevrs. Starp citu apmēram 90% gadījumu garantija nedarbojas. Tāpēc neticu vairs garantijai un kāpēc maksāt dārgāk, ja to pašu var nopirkt lētāk!? P.S.… Read more »

    Andris
    09.05.2017 10:45
    Reply to  Lapsinieks

    Muļķības. Pērk daudzi, jo Latvijā oficiālā garantija darbojas tikai 10% gadījumu. Pats esu vairākkārt saskāries, tāpēc arī varu teikt – oficiālā garantija ir blefs un laika izšķiešana.

    Lapsinieks
    09.05.2017 10:53
    Reply to  Andris

    ir muļķības un ir statistika un mob.operātoru dati, draudziņ.

    Andris
    09.05.2017 11:30
    Reply to  Lapsinieks

    Nevienu negribu apvainot. Jā tiešām, kā saki, statistika un mobilo operatoru dati ir vērā ņemami dati. Un par to , ka 80% ņem uz nomaksu, arī taisnība. Bet kur tad informācija par tiem ķīniešiem? Viņas nav pilnīgi. Vismaz 10% no tirgus Te neiet runa par Prestigio u.tml. Es pats ņemos ar mobilo telefonu aksesuāriem un zinu ko runāju. Salīdziniet foto.comment image
    P.S. Jaunajos ķīniešu telefonos arī praktiski perfekta latviešu valodā, kas mani pašu izbrīnīja. Ja viņiem ir globālā versija, tad arī valodas visas.

    Lapsinieks
    09.05.2017 15:31
    Reply to  Andris

    nav korekts salīdzinājums – huawejam ar visu “melno malu” ir lielāks ekrāna/korpusa ratio par oukitelu

    Lapsinieks
    09.05.2017 16:22
    Reply to  Andris

    tāds minority talk.

    Kristaps Skutelis
    09.05.2017 12:41
    Reply to  Andris

    Kas ir uzticams avots pieņēmumam par tiem 10%?

    Andris
    09.05.2017 14:35

    Piemērs. Izkrīt viedtālrunis no kabatas, rokām, saplaisā skārienjūtīgais ekrāns, bet, viss strādā. Ja jums nav papildus garantijas (par ko maksā retais) jums neviens neko bezmaksas nemainīs. Starp citu tieši šis gadījums ir lielākajā daļā negadījumu. Statistikā būs tikai no autorizētiem servisiem, kur cenas ir nenormāli uzskrūvētas. Cilvēki meklē lētāko variantu un statistikā tas neparādās. Parastajos servisos remonts iznāk 1,5-2 reizes lētāk. Pārbaudīts ne reizi vien.

    Kristaps Skutelis
    09.05.2017 14:48
    Reply to  Andris

    Kāpēc ražotājiem no savas kabatas ir jāapmaksā līkroču lietotāju avārijas? Ja neprot saudzīgi apieties ar telefoniem, tad nevajag čīkstēt, ka remonti dārgi. Tāpēc jāsaka, ka tie 10% ir aplams apgalvojums, kas neatbilst patiesībai. Iespējas pēc papildus garantijām ir, tāpēc šoreiz ražotājiem (kas tās nodrošina) nav ko pārmest.

    Andris
    09.05.2017 15:06

    Neviens ražotājus neapvaino. Ja esi paņēmis tālruni par 200€ un katru mēnesi maksā papildus 5€ par papildus garantiju, tad par samaksāto garantiju var paņemt jaunu telefonu. Viss ir vienkārši. Pēc jūsu teiktā sanāk, ka nopirktais tālrunis jātur plauktā. Neticēšu, ka jums ne reizi tālrunis nejauši nav kritis. Un ja nezināt, tad Latvijā daudzi mēnesī uz rokām saņem ap 300€. Arī bezdarbnieku ir vairāk nekā oficiāli ziņo. Bet tā ir cita tēma.

    Kristaps Skutelis
    09.05.2017 15:10
    Reply to  Andris

    Nu bet tad par ko ir runa? Telefons un jebkurš cits gadžets jāizvēlas pēc savām iespējām un visos gadījumos pret to būtu jāatiecas ar atbildību. Īpaši, ja naudas tā mazāk. Ja ierīce ikdienā ir svarīga, tad izmanto apdrošināšanu. To pat senie latvieši zināja sakot, ka skopais maksā vairāk. Kas te nav skaidrs?

    Andris
    09.05.2017 15:19

    Te nav skopums. Cilvēks taču ir tāds radījums, kas domā, ka ar viņu nekāda nelaime nenotiks. Tas nepaveicās kaimiņam, draugam u.t.t., ar mani nekad! Tā taču ir.

    Kristaps Skutelis
    09.05.2017 15:22
    Reply to  Andris

    Jā, tas nav skopums. Tas ir glupums.

    Andris
    09.05.2017 14:37

    Es redzu kādiem tālruņiem meklē aksesuārus.

    Lapsinieks
    09.05.2017 15:29

    te pat nav jāmeklē nekādi avoti. doma, ka 10% cilvēki meklē kaut kur ķīniešu telefonus ir pilnīgs absurds. protams, ja tev ir pagrabiņš ķīniešu aksesuāriem, tad % tur vairāk ieklīdīs dīvaiņu, nekā mob.opu salonā.

    Andris
    09.05.2017 23:07
    Reply to  Lapsinieks

    Vieni sēž kabinetos un gudri spriež, citi ir tuvāk tautai. Paskatieties to pašu Aliexpress. Varbūt acis atvērsies. Te ir tāda izvēle, kas saloniem var tik sapņos rādīties. Ja jau tā tīk statistika, tad parēķiniet cik ir mobilo sakaru lietotāju un cik ir iegādāts tālruņu. Statistiskais lietotājs maina tālruni vidēji vienreiz divos , trijos gados.

    Lapsinieks
    10.05.2017 00:24
    Reply to  Andris

    vai tev ir izplatītāju un operātoru dati? Nav. tad sēdi aliekspresī un priecājies par lielo izvēli.

    Andris
    10.05.2017 00:50
    Reply to  Lapsinieks

    Un tu laikam būtu tas gudrais ar pilnu datu kaudzi. Ar kultūru jūtami apdalīts gan.

    Lapsinieks
    10.05.2017 09:12
    Reply to  Andris

    turpini dzīvot savā fantāziju pasaulē.

    Andris
    09.05.2017 14:48
    Reply to  Andris

    10% es laikam būšu sastāstījis. Reāli būtu 20-30% gadījumu.

    Andris
    09.05.2017 00:52

    comment imagecomment image

    foxsk8
    26.05.2017 09:35

    Vakar iegādājos pie LMT S8+. Nenožēloju nevienu mirkli. Vienīgi grūti un reizēm pat bailīgi viņu ir izlaist no rokām, ielikt kabatā, ka tik neizkrīt, nepazūd, bet gan jau ar laiku apradīšu ar šo domu. Akumulātors kaut gan ir gana liels, bet aktīvi lietojot, tas diezgan ātri izlādējās. Vēl visas piedāvātās opcijas neesmu izpētījis.

    Sintija
    21.12.2017 16:46

    Vai Samsung Galaxy A5 (2017) stāv klāt Samsung S8?

    Krotow
    21.12.2017 17:24

    Balta neder?

    Aigars
    27.12.2017 18:45

    Ja vēlaties izvēlēties Samsung, lai norēķinātos ar Samsung pay, tad ziniet, ka tuvāko laiku (iespējams dažus gadus) tā aplikācija LV nebūs pieejama.

    Paula
    22.02.2018 15:47

    Vai šajā modelī arī ir pieejama aizkavētā sms sūtīšana? Zinu, ka S5 bija funkcija, nosūtot ziņu, dažas sekundes vēl atcelt sms nosūtīšanu.

    Jonis Makleods
    18.04.2018 18:46

    Neviena teikuma par makro?

    Reklāma
    Neko labāku un glītāku neatrast. Drusku pieklibo cenas/ieguvuma (RAM, atmiņa u.tml.) attiecība.Samsung Galaxy S8 apskats