Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S6 edge apskats

    Noteikti interesantākais šobrīd nopērkamais viedtālrunis, bet ekrāna sānu liekumi reklāmās izskatās lielāki. Patīkami, ka beidzot materiālu un uzbūves kvalitāte apsteidz konkurentus.

    Jaunākie raksti

    Samsung nav sēdējis rokas klēpī salicis. Pie mums pavisam nesen nonākuši Galaxy A sērijas viedtālruņi ar metāla izmantošanas iezīmēm to uzbūvēs. Vēl arvien uzskatu, ka Samsung Galaxy A5 ir viens no patīkamāk lietojamajiem viedtālruņiem, kas nav ražotāja flagmanis. Tomēr nesen Samsung prezentēja Galaxy S6 un Galaxy S6 edge, kas pavisam noteikti ir pirmā pusgada gaidītākās viedierīces.

    Atzīšos, ka nevaru sevi saukt par Samsung fanu un iemesli nav tālu jāmeklē – ļoti agresīvs mārketings, ļoti vienmuļš dizains un par lietojamām gribētos dēvēt vien dārgākās viedierīces. Tomēr uzņēmums ir pamatīgi saņēmies. Pirmie pavasara vēstneši ir sakārtotā un ātrā TouchWiz saskarne, kas redzama jau Galaxy Note 4, Galaxy Alpha un Galaxy A sērijas ierīcēs. Tāpat pozitīvi vērtējama arī metāla izmantošana viedtālruņos. Kaut gan man ļoti patika ja ne Galaxy S5 saturs, tad vismaz tā ērtums rokā, kamera, mitruma noturība un citas nianses.

    Reklāma


    Ar jaunajiem Galaxy S6 un Galaxy S6 edge stāsts ir pavisam skaists, jo beidzot ražotājs spējis uzklausīt klientus un viedtālruņu uzbūve ir pārspējusi jebkuras optimistiskākās cerības, un Samsung piedāvā vēl veselu gūzmu ar labumiem jaunajos flagmaņos.

    Galaxy S6 edge 045

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.0.2 Lollipop, TouchWiz UI
    • Ekrāns:  sānos liekts Super AMOLED, 5.1 colla, 1440 x 2560, ap 577 ppi, Corning Gorilla Glass 4 (Gorilla Glass 4 ir arī aizmugurē)
    • Procesors: Exynos 7420, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli, četri 2.1 GHz Cortex-A57 kodoli, Mali-T760MP8 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32/64/128 GB, microSD nav
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE, apt-X), 4G, NFC, ANT+
    • Kameras: 16 megapikseļi (Sony sensors), 2988 x 5312 punkti, HDR, sejas noteikšana. 1080p ar 60 fps un 2160p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera ar 1440p video
    • FM Radio: nav
    • GPS: ar A-GPS un GLONASS, Beidou
    • Papildus: e-kompass, ātra uzlāde ar sadērīgu sienas lādētāju, Qi un PMA bezvadu uzlāde, 115 GB OneDrive
    • Izmēri un svars: 142.1 x 70.1 x 7 mm, 132 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2600 mAh
    • Krāsas: pērļu balta, melna, zelta/platīna un zaļa
    • Cena: 32 GB versija sākot no 790 eiro interneta veikalos, cena pie operatoriem ap 850 eiro

    Galaxy S6 edge 035

    Izskats un uzbūve

    Nav tur daudz ko slēpt – Galaxy S6 edge pie manis bija vienlaicīgi ar HTC One M9. Vēl gadu atpakaļ spēles noteikumi bija pavisam vienkārši – Samsung izvēle nozīmē plastmasu, mitruma noturību un ne visai lietojamu pirkstu nospiedumu lasītāju, HTC izvēle nozīmē metāla korpusu, bet vājāku kameru. Viss cits bija gandrīz identisks – procesori, ekrāni, RAM apjoms, microSD izmantošana, savienojumi, akumulatoru darbība utt. Šogad spēles noteikumi ir neticami uzlabojušies Samsung lauciņā, kamēr HTC mēģina gulēt uz veciem lauriem, piedāvājot M9 modelī tikai dažas nianses, kas to atšķir no M8. Turklāt, ne visas nianses ir pozitīvas.

    Galaxy S6 edge 046

    Kā jau minēju, Galaxy S6 edge ir uzskatāms par pavisam jaunu ražotāja pieeju viedtālruņu ražošanā. Viedtālrunis ir tērpts stiklā un metālā. Tiesa, metāla klātbūtne vismaz Galaxy S6 edge modelī ir mazāk jūtama, jo tā sānus daļēji sedz liektais ekrāns, tomēr uzreiz ikkatrs novērtēs Galaxy S6 edge stingrību. Viedtālruni nevar savērpt un tas piešķir Galaxy S6 edge pamatīgumu. Galaxy S4 lietotāji zinās par ko runāju…

    Samsung apgalvo, ka Galaxy S6 edge ir 7 mm biezs, bet tam ir diezgan ievērojami izbīdīta kameras acs. Neuzskatu, ka tas ir kritiski, bet kādam varētu nepatikt. Toties izceltā kameras acs no galda atrauj lielu Galaxy S6 edge aizmugures laukumu un tāpēc būs mazāka iespēja to saskrāpēt. Galaxy S6 edge aizmuguri un arī ekrānu sedz Corning Gorilla Glass 4 aizsargstikls, bet der būt uzmanīgam, lai to lieki neskrambātu. Blakus kamerai atrodas LED zibspuldze un optiskais pulsa mērītājs.

    Galaxy S6 edge 026

    Bieži esmu sūdzējies par Samsung izvēli savas viedierīces apgrūtināt ar fizisku Home pogu, tomēr šoreiz pat man nākas atzīt, ka poga spiežas perfekti un arī saskarne veidota tā, lai fiziskos taustiņus nāktos aiztikt reti.

    NanoSIM kartes atvilktnīte ir ideāli noslēpta Galaxy S6 edge augšdaļā un tai blakus ir infrasarkano staru raidītājs. Turpat atrodas arī aktīvais apkārtējo trokšņu slāpēšanas mikrofons kvalitatīviem balss sakariem.

    Patīkami, ka Galaxy S6 edge saņēmis gan Qi, gan PMA bezvadu uzlādes iespējas. Qi standartu pārstāv arī Nexus un Lumia viedtālruņi, un šis bezvadu uzlādes standarts ir nedaudz vairāk izplatīts Eiropā. PMA bezvadu uzlādes iespējas ir nedaudz populārākas ASV.

    Iespējams, ka daudzi gaidīja Galaxy S5 iedibināto mitruma un putekļu drošību arī Galaxy S6 sērijā, bet tā vairs netiek izmantota. Daudzi internetā sūdzas, ka Galaxy S6 edge nav stereo skaļruņu, FM radio un microSD karšu atbalsta. FM radio gan noderētu, bet šādas klases viedtālrunim drīzāk piederas mazāki izmēri, nekā reti izmantoti stereo skaļruņi, kas tikai lieki palielina ierīces kopējos izmērus.

    Galaxy S6 edge 033

    Ekrāns

    Viedtālrunis aprīkots ar sānu malās noliektu Super AMOLED ekrānu. Tam ir 5.1 colla, 1440 x 2560 izšķirtspēja, kas dod ap 577 ppi ekrāna punktu blīvumu. Ekrānu un arī Galaxy S6 edge aizmuguri sargā Corning Gorilla Glass 4. Ekrāns ir fantastiski spilgts ar ideālu izšķirtspēju, tomēr baltie laukumi no sāna izskatās nedaudz zilgani, bet tā ir arī vienīgā iebilde pret Galaxy S6 edge displeju.

    Galaxy S6 edge no Galaxy S6 atšķir vien liekumi ekrāna sānos. Dažviet tiek uzsvērts, ka liekumi ir funkcionāli, tajos tiek demonstrēta noderīga informācija utt., tomēr ikdienā liekumiem nav iespējams piešķirt tik jēgpilnas iespējas. Reklāmās liekumi arī izskatās grandiozi, tomēr dzīvē tie ir niecīgāki un arī tāpēc tajos nav iespējams parādīt pietiekami lielus burtus un informāciju.

    Galaxy S6 edge 030

    Ekrāna liekumu var paberzēt un tur tiks parādītas laika ziņas, pulksteņa laiks un pāris paziņojumi. Mājas ekrāna skatā varēsi no labās malas izsaukt paša definējamu kontaktu izlasi, naktī varēsi visu laiku vērties pulkstenī (tas tērē ap 10% enerģijas 12 stundu laikā, lai gan ražotājs sola tikai 3% tēriņus). Interesanta ir iespēja aktivizēt liektās malas krāsu ziņojumus, kad Galaxy S6 edge novietots ar ekrānu pret galdu, bet ar to arī liekuma funkcijas ir izsmeltas. Tiesa, ir arī iespēja divas sekundes paturēt pirkstu uz pirkstu nospiedumu lasītāja, kas zvana saņemšanas laikā to atteiks un nosūtīs iepriekš sagatavotu ziņu, piemēram, „Esmu aizņemts. Atzvanīšu.”. Vienlaikus abas ekrāna sānu malas nav apveltāmas ar ziņojumu joslu, aktīvais edge ekrāns ir pārslēdzams vienai vai otrai malai.

    Sākumā šķiet, ka Galaxy S6 edge ekrāna liekumi padara viedtālruņa turēšanu rokās dīvainu, bet pie tā pierod apmēram četru dienu laikā. Liekumu lielākās problēmas sākas tad, kad tajos trāpa iestatījumu izsaukšanai paredzētie lauki. Šķiet, ka noliektās sānu malas nav tik atsaucīgas uz skārieniem.

    Kopumā par Galaxy S6 edge ekrānu viss ir skaidrs – konkurentiem būtu ko mācīties no Samsung, lai piešķirtu savām viedierīcēm perfektus ekrānus. Galaxy S6 edge ekrāna malu liekumu pielietojums ir minimāls, bet zināms šarms liekumiem piemīt. Diemžēl dzīvē liekumi ir mazāki, nekā tiek rādīts reklāmās. Galaxy S6 edge ekrānam var iespējot palielinātu jūtību un ražotājs apgalvo, ka nekādas problēmas nebūs to vadīt arī ar ādas cimdiem rokās.

    Saskarne un lietotnes

    Galaxy S6 edge saskarne ir mikss starp Android 5.0 Lollipop iespējām un Samsung pievienotajiem papildinājumiem. Lollipop nedaudz parādās slēgekrānā un arī dažādos iestatījumos, bet visu citu sedz TouchWiz lietotāja saskarne.

    Sākšu ar to, ka ir pamatīgi uzlabota pirkstu nospiedumu lasītāja darbība. Vairs nenāksies švīkāt pirkstu pār pogu, bet ražotājs sola, ka Galaxy S6 edge pirkstu nospiedumu lasītājs spēs pussekundes laikā atpazīt lietotāja pirkstu un atbloķēt viedtālruni. Ātrums un veiklība ir jātrenē, tāpēc pirkstu nospiedumu lasītāja piejaucēšana ir visai laikietilpīgs process. Neskaitāmas reizes nākas pirkstu likt uz Home pogas, bet rezultāts ir tā vērts.

    S6 edge scr 020 S6 edge scr 035 S6 edge scr 025

    S6 edge scr 024 S6 edge scr 027 S6 edge scr 026

    Pirkstu nospiedumu aizsardzība lieti noderēs, ja vēlēsies iegūt ātru PayPal maksājumu veikšanu vai privāto datņu mapi. Privāto datņu mapi būs katru reizi jāslēdz vaļā, toties ko tik tur nevar uzglabāt…

    Samsung uzreiz sākuma ekrānā uzsver, ka pieejamas dažādas gatavas vizuālās tēmas, kas ir jaunums Galaxy S sērijas viedtālruņos. Galaxy S5 šādas iespējas nebija. Gandrīz visas Galaxy S6 edge uzstādītās iespējas un lietotnes pieprasa Samsung lietotņu veikala izmantošanu. Pat Microsoft papildinājumi Galaxy S6 sērijai tiek jaunināti ar Samsung lietotņu veikala starpniecību.

    Mājas ekrānu pamatvērtības nav mainījušās. Viens mājas ekrāns noformēts kā Filpboard vizuālais līdzinieks ar jaunumu lasīšanas iespējām, bet tas ir atslēdzams, ja lietotājam labpatīkas kādas citas iespējas.

    S6 edge scr 047 S6 edge scr 046 S6 edge scr 048 S6 edge scr 036 S6 edge scr 037 S6 edge scr 031

    Kopējā lietotņu skatā izmantots Samsung sadalījums pa atsevišķām mapēm. Rīku mapē ir dažādi sistēmas rīki, sociālajā mapē atrodas Instagram, Facebook Messenger un WhatsApp, Microsoft mapē ir ofisa lietotnes. Šoreiz Samsung draudzējas ar OneDrive un lietotājs saņems 115 GB šajā mākoņservisā. Iepriekš Samsung sadarbojās ar Dropbox, kas daudziem varētu šķist pieņemamāks un universālāks mākoņdatu serviss.

    Galaxy S6 edge vairāku iepriekš izmantotu lietotņu skatā redzamas Lollipop iezīmes un pēdējo izmantoto lietotni varēsi atvērt pa pusi viedtālruņa ekrāna. Tādējādi šobrīd tiek aktivizēts divu lietotņu režīms vienā ekrāna skatā.

    S6 edge scr 023 S6 edge scr 014 S6 edge scr 013 S6 edge scr 015 S6 edge scr 010 S6 edge scr 008

    Daudzviet lasīts, ka Galaxy S6 edge cieš no saskarnes TouchWiz bremzēšanās, bet es to nenovēroju. Kā jau flagmanim pieklājas, arī Galaxy S6 edge saņēmis gūzmu ar iespējām un TouchWiz saskarne izskatās nedaudz pārblīvēta. Jāatzīst, ka funkcijas netiek uzspiestas, bet tieši pretēji iestatījumu sadaļā vairums jauno iespēju ir izskaidrotas un parādītas zīmējumos. Tas ir milzīgs pluss, jo nenākas rakties internetā vai instrukcijās, lai noskaidrotu ko tieši darīs pāris vārdos nodēvēta funkcija.

    Viena vienīga iebilde ir pret zemāk aprakstīto agresīvāko enerģijas taupības režīmu, jo tas paspēja atslēgt arī modinātāju. Pieņemsim, ka kalendāra paziņojumi tiek atslēgti, lai iegūtu ilgāku darbību ar vienu uzlādi, bet ne jau modinātāja signāli…

    S6 edge scr 001 S6 edge scr 003 S6 edge scr 005

    Ātrdarbība un akumulators

    Galaxy S6 edge darbina paša Samsung ražots Exynos 7420 14 nm izveides tehnoloģijas procesors. Tam ir četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 2.1 GHz Cortex-A57 kodoli, kā arī Mali-T760MP8 video apakšsistēma. Bieži peltā Exynos 7420 alternatīva ir Snapdragon 810 procesors, kas viedots 20 nm tehnoloģijā un var redzēt, ka šoreiz Samsung izvēle par labu Exynos 7420 ir novedusi pie absolūtas uzvaras. Galaxy S6 edge ir ļoti ātrs, viedtālruņa saskarne neķeras, tas nekarst un veiktspējas testos viegli pārspēj Snapdragon 810 darbinātos viedtālruņus.

    S6 edge scr 060 S6 edge scr 057 S6 edge scr 053

    Mali-T760MP8 video apakšsistēmas lielākā problēma ir vai vismaz bija nesaderība ar populāro sociālās navigācijas rīku Waze (Just5 Blaster un Meizu m1 note), bet Galaxy S6 edge gadījumā viss ir labākajā kārtībā. Vai nu Waze ir sakārtojusi darbību ar Mali-T760MP8 video apakšsistēmu vai arī Samsung izdomājis kādu viltību. Lai arī kā nebūtu – Waze strādā.

    Ikdienas ātrdarbībā Samsung ražotais Exynos 7420 procesors ir brīnišķīgs. Pat ar aktivizētu enerģijas taupīšanas režīmu jauda būs gana lietotņu darbināšanai un pat 4K video uzņemšanai. Esmu redzējis Snapdragon 810 darbībā (LG G Flex2 un HTC One M9), tāpēc varu apgalvot, ka Exynos 7420 procesors Snapdragon 810 pārspēj visos parametros – enerģijas taupīšanā, ātrdarbībā un nekaršanā.

    Galaxy S6 edge 040

    Daudzviet tiek norādīts, ka Galaxy S6 edge lietotāja nenomaināmais Li-Ion 2600 mAh akumulators ir par knapu tādai jaudai un ekrāna izšķirtspējai. Tas, protams, ir ļoti atkarīgs no katra paša viedtālruņa lietošanas ieradumiem, tomēr uzskatu, ka Galaxy S6 edge akumulatora darbība ar vienu uzlādi ir atbilstoša. Taupīgākie spēs ar vienu uzlādi iztikt divas dienas, lietojot mazāk agresīvo enerģijas taupības režīmu, kas samazina ekrāna spilgtumu un kontrastu, neļauj pilnu vaļu procesoram un pieskata bezvadu savienojumus. Izslēdzot edge ekrāna iespējas, kameras ātro palaišanu un citas ērtības, Galaxy S6 edge pat varētu izturēt nepilnas trīs diennaktis.

    Pilnā jaudā un nesamazinot ekrāna spilgtumu vajadzētu pietikt pilnai diennaktij bez nekādām atkāpēm savienojumos vai jaudā. Galaxy S6 edge ticis pie bezvadu uzlādes, kā arī nedaudz gudrākas sienas uzlādes ierīces, kas viedtālruni spēs uzlādēt īsākā laikā.

    Jau minēju, ka melnbaltā, agresīvā enerģijas taupība nav diez ko patīkama, jo pat pamanījās atslēgt modinātāja signālu. Šoreiz arī Galaxy S6 edge sniedz daudz piezemētāku informāciju par agresīvā taupības režīma spējām un ar pilnu akumulatoru vairs neuzrāda neticamas 18 diennaktis, bet gan pilnas piecas dienas (120 stundas), kas vairāk varētu atbilst faktiskajām spējām.

    Lai arī kāds lietotājs tu nebūtu, Galaxy S6 edge darbības ilgumā un ātrumā pārspēs Snapdragon 810 viedtālruņus ne tikai sintētiskajos teistos, bet arī faktiski.

    Galaxy S6 edge 039

    Kameras darbība

    Samsung Galaxy S6 edge saņēmis identisku kameru ar Galaxy S6 modeli – 16 megapikseļu Sony IMX240 sensoru (tāds pats atrodams Galaxy Note 4), bet Galaxy S6 edge ir nedaudz platāks objektīva skata leņķis un F1.9 diafragmas atvērums.

    Galaxy S6 edge kameru var startēt ar dubultu Home pogas nospiešanu un lietotne uzsāk darbību gandrīz uzreiz. Tiesa, kameras lietotne ir aktīva fonā visu laiku, kas arī ļauj to palaist tik ātri. Iespēju vari atslēgt, ja tā nešķiet pieņemama.

    S6 edge scr 039 S6 edge scr 043 S6 edge scr 018

    Kameras lietotne saņēmusi Pro sadaļu, kas ļauj manuāli iestatīt fokusu, ekspozīcijas kompensāciju un pat baltās krāsas balansu. Nevaru apgalvot, ka Pro iespēju vadība ir ērta, bet tā tur ir un katrs pats var pielāgot pāris būtiskas fotogrāfiju uzņemšanas nianses.

    Protams, pieejama vesela čupa ar efektiem, kas tikai izķēmo fotogrāfiju, bet viena lieta ir nostrādātā gandrīz perfekti un tā ir seju atpazīšana. Attiecīgi Galaxy S6 edge kamera fokusē uz cilvēka seju un gaismu mēra arī sejai, kas būtiski uzlabo fotogrāfijas, kurās redzami cilvēki. Sejas atpazīšana lieliski darbojas dienasgaismā, bet iekštelpu ne pārāk labais apgaismojums un attiecīgi augstāka ISO vērtība samazina kameras sejas atpazīšanas spējas un tā bieži nespēj atpazīt cilvēku.

    S6 edge foto 039 S6 edge foto 034

    Patīkami, ātri un dabiski strādā HDR, turklāt Galaxy S6 edge kameras lietotne to spēj aktivizēt automātiski, ja lietotājs ir to atļāvis iestatījumos un ir sarežģīti gaismas apstākļi. Skaļuma regulēšanas poga var uzņemt fotogrāfiju sēriju (burst).

    Galaxy S6 edge spēj uzņemt visas nepieciešamās video izšķirtspējas un kadru skaitus sekundē – 2160p ar 30 kadriem, 1080p ar 60 vai 30 kadriem, 720p ar 120 kadriem sekundē (Slow Motion uzņemšanas metodē). Diemžēl visas papildiespējas (HDR, digitālā attēla stabilizācija u.c.) pieejamas vien 1080p ar 30 kadriem sekundē un viss cits iztiek bez šīm patīkamajām niansēm. Tomēr norādīšu, ka Galaxy S6 edge ir gan optiskā, gan digitālā attēla stabilizācija, digitālā tiek atņemta, bet optiskā vienmēr paliek aktīva. Kā jau minēju iepriekš, kameras lietotne arī šeit pie izšķirtspēju pārslēgšanas brīdina, ka nebūs pieejamas atsevišķas iespējas.

    S6 edge foto 031 S6 edge foto 022

    Kā jau visām kamerām, arī Galaxy S6 edge kamerai gadās pa kādam neveiksmīgam kadram, bet to skaits ir minimāls. Pārsvarā autofokuss apjūk, kad objektīvā trāpa kāds nomaldījies gaismas stars, piemēram, fotografējot kokus pret sauli. Manuprāt, Galaxy S6 edge izceļas ir salīdzinoši ļoti labām fotogrāfijām. Daudzi novērtēs kameras makro foto uzņemšanas spējas un arī sliktos gaismas apstākļos Galaxy S6 edge kamera ir spējīgāka par konkurentu sniegumu.

    Konkurenti

    Lielākais Galaxy S6 edge konkurents ir lētākais Galaxy S6, kam ir „parasts” ekrāns bez noliektajām malām. Tehniski šie viedtālruņi neatšķiras un ar savu maciņu balsotu par piezemētāko Galaxy S6.

    Man ļoti patika arī ar Snapdragon 810 aprīkotais LG G Flex2 liektais viedtālrunis. Tam ir veiksmīgi izvēlēta kamera ar optisko attēla stabilizāciju un interesantais korpusa liekums, ko nekur citur neatradīsi. Nedaudz pieklibo materiālu kvalitāte un arī varētu vēlēties labāku akumulatora darbību ar vienu uzlādi. G Flex2 zaudēs Galaxy S6 edge dažādu papildiespēju, uzbūves, ekrāna un ātrdarbības ziņā.

    Galaxy S6 edge 016

    Atļaušos atgādināt, ka līdzīgā cenu kategorijā pieejami arī iPhone 6 vai iPhone 6 Plus.

    Sony Xperia Z4 un LG G4 pie mums vēl nav nonākuši. Par Xperia Z4 jau daudzviet min necildinošus vārdus, jo tik tiešām Xperia Z4 no Xperia Z3 atšķiras minimāli un diez vai kāds izvēlēsies jaunāku un dārgāku modeli, kamēr vēl vecais uzskatāms par pietiekami ātru, stabilu un uzticamu. LG G4 varētu būt cietāks rieksts.

    Galaxy S6 edge 009

    Noslēgumā

    Jau pašā sākumā norādīju, ka neesmu Samsung fans nr.1, jo ražotājam bija niķis tālruņus pārbāzt ar daudzām liekām iespējām, un lielākā daļa no tām bija sarežģīti lietojamas vai tās strādāja nepietiekami labi. Man par milzīgu pārsteigumu stāsts ar Galaxy S6 edge ir pavisam pretējs.

    Viedtālruņa uzbūve pārsteigs pat lielākos Apple un HTC fanus. Teikšu kodolīgi – tai nav, kur piesieties. Varētu vēlēties ūdens un putekļu noturību, bet tas arī ir viss.

    Ekrāns ir spilgts un tam ir augsts kontrasta līmenis, Samsung iekļāvis iespēju to pielāgot savām vēlmēm un vajadzībām, krāsas padarot dabiskākas vai (kā pēc noklusējuma) nedaudz spilgtākas. Spilgtajām krāsām arī nav nekādas vainas, tās ir eiropeiski, nevis aziātiski spilgtas. Nevajag piemirst, ka Galaxy S6 edge ir pieejams bez maksas īpašais ekrāna apdrošināšanas pakalpojums Screen Care. No Samsung lietotņu veikala jāielādē lietotne un jāaktivizē Screen Care.

    Galaxy S6 edge 053

    Akumulators nav ietilpīgākais savā klasē, tomēr vēl arvien piedāvā konkurētspējīgus darbības laikus un ikdienā izmantojamas enerģijas taupīšanas iespējas. Patīkami, ka ražotājs nodrošinājis divus bezvadu uzlādes standartus un ātru sienas lādētāju. ASV akumulatora nomaiņa Galaxy S6 sērijas viedtālruņiem maksā $45, bet Eiropā iebūvētos akumulatorus vajadzētu mainīt garantijas ietveros divu gadu garumā kopš iegādes brīža.

    Galaxy S6 edge kamera ir lieliska un tā varētu šad tad piekāpties vien LG G3 un G Flex2 kamerām, kuras saņēmušas lāzera autofokusu. Kopumā uzskatu Galaxy S6 edge kameru par vienu no labākajām, kas redzētas viedtālruņos. Kāds teiks, ka pāris Nokia Lumia modeļi pārspēj Galaxy S6 edge, bet tie jau ir pamatīgi padzīvojuši un no oficiāliem avotiem diez vai iegādājami.

    Galaxy S6 edge cena ir augsta, bet arī ieguvums pat varētu teikt, ka ir neticami labs. Man patika, bet sev laikam ņemtu parasto (lētāko) Galaxy S6 modeli.

    Samsung Galaxy S6 edge cenas Latvijas Interneta veikalos

    Noteikti interesantākais šobrīd nopērkamais viedtālrunis, bet ekrāna sānu liekumi reklāmās izskatās lielāki. Patīkami, ka beidzot materiālu un uzbūves kvalitāte apsteidz konkurentus.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Displejs
    9
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    7
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    43 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Rasnačs
    08.05.2015 13:24

    Ne visi eksemplāri ir ar Sony sensoru. Daļai ir Samsung veidots sensors, lai arī gala lietotājam tas neko daudz nemaina, jo bildes ir stipri līdzīgas. http://www.theverge.com/2015/5/6/8558739/samsung-galaxy-s6-sony-camera-sensor

    x
    08.05.2015 13:39

    Arī šeit pircējs var uzspēlēt Samsunga loteriju, kā ar TV paneļiem? Mnja.

    x
    08.05.2015 13:38

    >Viedtālruni nevar savērpt un tas piešķir Galaxy S6 edge pamatīgumu.

    Kā noprotu, vērpjas vienreizlietojamie no preskartona izgatavotie telefoni Āfrikas tirgum, pirms pāris gadiem bija raksts par tiem. Savādāk nespēju pat iedomāties, ko jūs tur dariet ar telefoniem testos, ja tie savērpjas.

    08.05.2015 13:48
    Reply to  x

    Ne jau kā korķviļķi, tomēr senākie Galaxy S sērijas telefoni bija visai elastīgi un ne labā nozīmē.

    jurčiks
    08.05.2015 14:01

    Žēl ,ka Kristaps vairs apskatus netaisa.Domāju ,ka par šito apskats sanāktu garāks un izzinošaks ,kā vecie apskati kurus dažreiz vēl pārlasu.

    Falks
    08.05.2015 15:33
    Reply to  jurčiks

    Protams, žanra vecmeistaru Kristapu, var tikai un vienīgi slavēt, bet arī šis raksts ir saistošs, informējošs un ar savu humora devu.

    Thumb up!

    08.05.2015 20:04
    Reply to  Falks

    Paldies, paldies! Jā, pēdējā laikā diemžēl nespēju rast pietiekami daudz laika, lai sagatavotu manām prasībām atbilstošus apskatus, tomēr plinti pavisam krūmos metis neesmu. Uzskatu, ka pirmā darbības gada laikā esam Kursoru labi iestartējuši un tagad varu atkal vairāk pievērsties pašai rakstīšanai. Galu galā, “parastā” Galaxy S6 apskats karājas uz mana kakla :)

    Jokman
    08.05.2015 14:59

    Labs apskats

    08.05.2015 15:29
    Reply to  Jokman

    Sliktā gaismā, jā, iPhone 6 varētu pārspēt LG G3, bet S6 edge ir līmenī arī necilos gaismas apstākļos. Es vairāk pārstāvu tos, kas cenšas nebildēt sliktā gaismā un ja bildē, tad no statīva vai ar kārtīgu zibspuldzi vai pat divām. Nav telefonu kameras paredzētas vājam apgaismojumam, bet tās bieži gadās tumsiņā lietot.

    Jokman
    08.05.2015 16:11
    Reply to  Artis Abols

    Man šī tēma par vāju apgaismojumu ir aktuāla jo ikdienā izmantoju telefonu fotogrāfēšanai ģimenes lokā, jo parasto fočuku līdzi nevazāju – tas ir parasts ziepju trauks par 100EUR. Ja vajag nofočēt (noķert) foršu momentu izvelc no kabatas telefonu un nobliez. Bildes ar Iphone 6 reti kad sanāk izsmērētas vai ar liekiem izgaismojumiem der arī drukāšanai. Domāju, ka šādi telefonu izmanto milijoniem cilvēku visā pasaulē un tāpēc šī kameras problēma ir tik aktuāla. Prieks, ka beidzot arī Samsung ir ticis pie labas kameras un tā softa.

    08.05.2015 18:08
    Reply to  Jokman

    Domāju, ka S6 edge un parastais S6 šajā ziņā saliks vienos vārtos iPhone, jo Samsung ir optiskais un digitālais attēla stabilizētājs. Starp citu, slikta apgaismojuma bildi var salīdzināt ar One M9, kas rādīja šausmas.

    http://kursors.lv/2015/05/06/htc-one-m9-apskats/

    Jānis
    11.05.2015 10:28
    Reply to  Jokman

    Vari pamēģināt, bet domāju pēc nākamajiem sešiem ēnešiem tu atkal atgriezīsies pie iPhana…. man tāda pieredze bija ar Galaxy Note4, kā rezultātā paņēmu iPhonu 6 plus….

    Jokman
    08.05.2015 15:01

    Kāpēc Chrome salauž lapu un bildes izsijājās pa visu lapu līdz tās apakšai uz Firefox vai Explorer tādu bagu nav???

    08.05.2015 15:29
    Reply to  Jokman

    Vai pēc pilnīgas lapas ielādes arī bildes ir izsijātas?

    Jokman
    08.05.2015 15:52
    Reply to  Artis Abols

    Jā un tas bija vairākas reizes pēc kārtas atvēru FIreFox un viss kārtībā, bet šī arī nav pirmā reizi tieši Jūsu mājas lapai

    Jokman
    08.05.2015 16:03
    Reply to  Artis Abols

    Mēģināju tagad vēlreiz – interesanti kad lapa netiek ielādēta līdz galam arī pēc 5. min atvēršanas aplītis visu laiku griežas un foto ir izsijāts.

    08.05.2015 18:09
    Reply to  Jokman

    Izskatās, ka tā ir kāda Disqus nepilnība vai galerijas plugina problēma. Pētīsim.

    08.05.2015 20:06
    Reply to  Jokman

    Pie vainas šoreiz ir mūsu izvēlētais galerijas tehniskais risinājums. Problēma ir zināma un domāsim ko iesākt, lai tas neatkārtojas. Principā ir tā, ka bildēm ar laiku būtu pilnībā jāielādējas un tad tās “savācas” atpakaļ galerijas objektā.

    Dainis
    08.05.2015 16:02

    “Baterija: ar A-GPS un GLONASS, Beidou”
    Kruta baterija, tāpec jau laikam nemainama :D

    08.05.2015 18:11
    Reply to  Dainis

    Paldies par uzmanīgu lasīšanu!

    Uldis
    08.05.2015 19:45

    samsung tiešām nostrādājuši labu darbiņu ar šo modeli. Man personiski ļoti nepatika visu s3,s4 un s5 modeļu malas, kā arī parastā s6, bet s6 edge jau ir pievilcīgs pēc skata. Protams, pēc izskata, tās apaļīgās malas ļoti līdzinās iphone 6 modelim bet gan jau tas tieši tā arī bija domāts. Kādu laiku atpakaļ no visiem esošajiem flagmaņiem būtu izvēlējies iphone 6, bet tagad jau acis metās uz s6 edge :)

    Aldis Esmits
    08.05.2015 22:37

    Bet cik forši uz šitā dzelža darbotos Windows Phone … :)

    Raivis Rasnačs
    10.05.2015 11:20
    Reply to  Aldis Esmits

    Kas zina… Ir bijusi pietiekami liela saskare ar vienīgo WP darbināto Samsung tālruni (Ativ S), un pieredze ir gaužām bēdīga. Diezgan gļukains tas aparāts Samsung līkrocības dēļ. Nevar uztaisīt kārtīgu firmwāri, lai dzelži darbotos kā nākas un finālā nekas labs tur nesanāk. Pati sistēma darbojas tā, kā tai jādarbojas, bet problēmas ar nesazvanāmību un patvaļīgiem restartiem. Es vairāk gribētu, lai HTC atsāk Windows telefonu ražošanu (un nevis android aparātu pārveidošanu Win darbināšanai), jo kādreizējie 8S un 8X bija ļoti sakarīgi aparāti.

    Kristaps Lācis
    12.05.2015 15:12
    Reply to  Aldis Esmits

    Windows Phone uz visiem aprātiem ir abzolūti tizls.. Tam ar dzelžiem nav sakara!

    Aldis Esmits
    12.05.2015 23:28

    Ļoti sakarīga atbilde. Galvenais, ka izsmeļoša. :)

    Vladimirs
    13.05.2015 11:30
    Reply to  Aldis Esmits

    A BB10 būtu vispār ārpus konkurences

    es
    08.05.2015 23:13

    Noliektais ekrāns nozīmē tikai savādāka dizaina iespējas, bet rokā tas telefons kaut kā neiederas. Bet S6 dizians ir nekāds jo Samsung dizians jau kopējās līnijās ir tāds nekāds.

    anna
    15.06.2015 12:55
    Reply to  es

    es nopirku samsung s 6 edge bet ir liela problema it ka 4 g bet nav zona knapi viena stripina vai briziem vispar pazud pieslegums lmt

    15.06.2015 12:57
    Reply to  anna

    Iesākumā būtu jāsaprot kur ir problēma. Vai konkrētais telefons visur čābīgi uztver signālu? Ja ne visur, tad kas notiek vietā, kur slikts signāls, ar citiem telefoniem? Varbūt vienkārši tur slikta zona principā? Ja pārējie telefoni rāda būtiski (!!!) labāku zonu, tad ir vērts apsvērt Samsung telefona gādāšanu uz servisu.

    anna
    15.06.2015 13:00

    servis atbild telefona defektu nava citiem tel zona pilna pirs tam bija 4 aifons

    15.06.2015 13:08
    Reply to  anna

    Programmatūra jaunākā? Vēl var mēģināt atgriezt ierīces iestatījumus uz rūpnīcas iestatījumiem (datus gan pirms tam saglabā).

    P.S. Kur pirkts telefons un kurā servisā tas nests?

    anna
    15.06.2015 13:10

    pirkts lmt tur ari nesu nezinu kur vini sut

    15.06.2015 14:05
    Reply to  anna

    Es atļaušos norādīt, ka iPhone 4 ir tikai 2G/3G tīkli, bet ne 4G. Tāpēc tos salīdzināt nav korekti.

    Tas, ka iPhone 4 uzķer 3G, nebūt nenozīmē, ka tajā vietā ir arī 4G.

    Ja iespējams, ieteiktu nolikt blakus 2 dažādus aparātus ar 4G konkrētā mob.sakaru operatora tīklā un tikai tad izdarīt secinājumus par S6 edge 4G uztveršanu.

    anna
    15.06.2015 17:11
    Reply to  Artis Abols

    nebiju galigi domajusi salidzinat bij domats ka zona bij pilna vienkarsi izreklame visur 4g bet zonas nava nedzivoju jau meza bet pilseta

    15.06.2015 18:40
    Reply to  anna

    Nevēlos izklausīties rupjš, bet vai ir kaut nedaudz skaidra atšķirība starp telefonu un mobilo sakaru operatoru?

    Šādā “gaismā” būtu jāgriežas pie LMT ar jautājumu – kur ir mans internets? Turklāt telpās ar 4G var būt problēmas.

    16.06.2015 10:34
    Reply to  anna

    Reklāmas ir viena lieta un reālā situācija kas pavisam cits. Es pats arī dzīvoju pilsētas nomalē un ar pārklājumu viss ir slikti, bet tur pārsvarā visiem telefoniem viss ir slikti. Ir jāsaprot vai tavs Galaxy S6 uzvedas būtiski sliktāk nekā citi telefoni. Apprasies cilvēkiem apkārt kāda viņiem situācija un tad varēs saprast vai vaina telefonā, vai pārklājums ir čābīgs visiem.

    Ksspars Lccis
    16.06.2015 10:49

    būtu labāk pabeidzis P8 apskatu…

    15.06.2015 14:09
    Reply to  anna

    Vietās, kur ilgstoši uzturies un ir ļoti knaps 4G bet stabils 3G, vajadzētu viedtālruni pārslēgt uz WCDMA+GSM režīmu un neizmantot LTE+WCDMA+GSM. Tas palīdzēs gan akumulatoram, gan paša lietotāja nerviem.

    x
    15.06.2015 15:08
    Reply to  Artis Abols

    vai tad nav opcija “izmantot tīklu ar stiprāko sognālu”?
    zvanu un mazprasīgu lietojumu (pret datu apjomu/ātrumu) gadījumā tas būtu acīmredzams risinājums.

    15.06.2015 15:33
    Reply to  x

    Zvaniem vispār 4G netiek izmantots, to var redzēt “uz sejas” – tikko zvani, tā indikators augšējā rīkjoslā pārslēdzas uz 3G. Pēc zvana pabeigšanas lec atpakaļ uz 4G (ja pieejams 4G tīkls).

    Tomēr, ja atgriežamies tikai pie datu lietojuma, tad labāk ir stabils 3G, nekā nestabils un vājš 4G.

    Ksspars Lccis
    16.06.2015 10:49
    Reply to  Artis Abols

    a kur palika 3+?

    Dāvis
    12.12.2015 00:13

    Sveiks, gribēju uzslavēt rakstu, bet ir viens BET… Vai pieslēdzoties internetam viedtālrunis nelago un uzreiz izmet tastatūru? Pašlaik lietoju Samsung Galaxy S5 Mini un esmu saskāries tieši ar šādu problēmu!

    Jānis Logins
    21.01.2017 16:41

    Kā identisku kameru var novērtēt atšķirīgi? S6-9, bet S6 edge-8!!!

    Reklāma
    Noteikti interesantākais šobrīd nopērkamais viedtālrunis, bet ekrāna sānu liekumi reklāmās izskatās lielāki. Patīkami, ka beidzot materiālu un uzbūves kvalitāte apsteidz konkurentus.Samsung Galaxy S6 edge apskats