Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmie iespaidi par Samsung Galaxy S8 un Galaxy S8+ viedtālruņiem

    Jaunākie raksti

    Samsung Galaxy S8 viennozīmīgi ir viens no gaidītākajiem šī gada viedtālruņiem un beidzot tas ir oficiāli izziņots. Gluži tāpat kā savulaik ar iPhone, arī par jauno Galaxy S8 mēs praktiski visu jau uzzinājām no baumām, tomēr viena lieta ir skatīties bildītes internetā, bet kas pavisam cits – turēt jaunumu savās rokās un iepazīties ar jaunajām iespējām pašam.

    Lai arī uz telefona prezentācijas pasākumu lielās aizņemtības dēļ netiku, Samsung mani nav ielicis melnajā sarakstā un laipni jaunos telefonus sarūpēja fiksam testam. Tā kā saņemtie telefoni nav fināla versijas, tad pilnvērtīgam testam ierīces vēl dažas nedēļas jāuzgaida, taču šodien vēlos padalīties ar saviem pirmajiem iespaidiem.

    Reklāma

    Jaunie Galaxy S8 viedtālruņi Samsung šobrīd ir kritiski svarīgi, jo visai pasaulei ir jāliek aizmirst Note 7 šmuce. Tātad, telefoniem ir jābūt vizuāli pievilcīgiem un tehniski spējīgiem. Dizaina ziņā Samsung turpina iet pēdējās divās Galaxy S sērijās iesākto ceļu un arī jaunie S8 telefoni izskatās pēc “augsto plauktu” produktiem un tādi jūtas arī rokā.

    Iegarenais, pa visu telefona priekšu izplestais un sānos apliektais displejs ir kā odziņa, kas patiešām piesaista uzmanību. Lai arī no tā nav būtiskas jēgas, šo niansi ir ļoti viegli tirgot. Ar tehnisko pusi arī viss ir vislabākajā kārtībā – telefons ir jaudīgs, aprīkots ar labām kamerām un pieņemamas ietilpības akumulatoriem, kurus var uzlādēt bez vadiem. Tas viss ir ļoti labi, taču tīri dzelžu ziņā es neredzu kaut kādas prātam neaptveramas inovācijas. Es laikam izklausos pavisam izlutināts, jo reāli tehniski šim telefonam nav alternatīvu. Sanāk interesanta situācija, ierīce tehniski ir pārāka par visiem, taču specifikācijas ir sagaidāmas attiecīgajai mobilo ierīču paaudzei un nekas īpaši nepārsteidz.

    Kas tad mūs vispār mūsdienās spēj pārsteigt? Manuprāt, pārsteigums rodas izmaiņu gadījumā. Piemēram, pirms P9 tikai retais no Huawei gaidīja patiesa flagmaņa cienīgu sniegumu. Uzņēmums sevi pierādīja un tādējādi pārsteidza visu pasauli ar šo soli. Starp P9 un šī gada P10 nav būtiskas atšķirības, tāpēc arī nav nedz sajūsmas, nedz pārsteiguma. Tas darbojas arī otrā virzienā. Ar Note 7 Samsung pārsteidza, jo vairums negaidīja, ka tāds tehnoloģiju grands kā Samsung spēj pieļaut tik brutālu kļūdu. Ja nav labu vai sliktu pārsteigumu, tad nav arī lielas sajūsmas. Tā kā neviens vairs negaida graujošas inovācijas no Apple, tad nepārsteidz pēdējo paaudžu iPhone telefoni un tā kā Samsung vienmēr licis lielu uzsvaru uz ierīču tehniskajām iespējām, tad nevienu nepārsteidz, ka Galaxy S8 sanācis… mūsu laikam tehniski aktuāls modelis. Es pat teiktu, ka Galaxy S8 ir garlaicīgs, jo ir tehniski perfekts.

    Korpuss spīdīgs un slidens

    Ja tev patīk spīdīgas mantiņas, tad patiks arī jaunais Galaxy S8. Telefons sausās vai cimdos tērptās rokās būs ļoti slidens un aizmugure krāj pirkstu nospiedumus tā, ka maz neliksies. Man ar premium materiāliem vairāk asociējas metālu izmantošana un gan jau arī Samsung līdz tam nonāks savos flagmaņos. Ja metāli neinteresē un esam gatavi pieņemt to, ka telefons būs slidens, visādi citādi viss ir vislabākajā kārtībā. Viss kopā salikts precīzi un telefons tiešām jūtas dārgs un kvalitatīvs. Cepuri nost! Žēl tikai, ka startā Latvijā tas būs pieejams divās garlaicīgās krāsās (melnā un pelēkā).

    Parasti slideno telefonu problēmu risina ierīci iestūķējot vāciņā, taču man šķiet, ka Galaxy S8 gadījumā tas īsti nebūs foršs risinājums, jo zaudēsim zināmu apliekto ekrāna malu burvību. Iespējams, labāks risinājums ir uzlīmes, taču uz tām laikam vēl jāpagaida. Galu galā, telefons vēl īsti nav nonācis pārdošanā.

    Garais un savādais displejs piesaista uzmanību

    Šogad viedtālruņu pasaulē iezīmējas kāda interesanta tendence – ekrāni kļūst arvien platāki (ainavas režīmā noliekot). Pie tam, pašas ierīces izmērs nemainās, ekrāna izmērs pieaug uz apmaļu samazināšanas rēķina. Kā arī vadības pogas tiek pārnestas uz ierīces sānu un aizmuguri. Tā, piemēram, ierastā mājas poga jaunajos Galaxy S8 telefonos aiznesta uz aizmuguri, blakus kameras acij. Šādi displeji ar pavisam mazām apmalēm izskatās vizuāli iespaidīgi (palīdz ierīces reklamēt un tirgot), taču tam nozīme ir plašāka. Jaunās (platās) izšķirtspējas noder spēlēs un video aplūkošanai. LG ir skaidrojis, ka viņu LG G6 flagmaņa displejs ir tik plats, lai pietuvotos Univisium 2:1 video formātam, kas ticis radīts kā zelta vidusceļš starp platekrāna televīzijas (tipiski 16:9) un kinoteātru (tipiski 2.20:1) attēla formātiem. Bez tam, platākā ekrānā var ērtāk organizēt vairākuzdevumu (multitasking) operācijas, piemēram, blakus darbināt vairākas lietotnes vai apskatīt vairāk saturu. Jāsagaida šī gada viedtālruņu piedāvājums no Apple un Google, tad arī redzēsim cik dzīvotspējīga būs šādu super plato (garo) displeju tendence. It kā sava fiška tajā ir, bet es neteiktu, ka šobrīd visiem vajag šādus displejus.

    Te gan ir jāsaprot, ka šāds ekrāns nenoliedzami ir interesants, bet tas nekā īpaši nemaina ierīces lietošanas pieredzi. Samsung, protams, saka, ka šāds displejs “rada jaunu pieredzes etalonu” un “skats paveras plašāks”, bet tas viss pa lielam ir mārketinga “bla, bla, bla”. Bez tam, pēc noklusējuma telefonā pat nav aktivizēta augstākā iespējamā (WQHD+) izšķirtspēja. Bet cepums par jaunu pieeju izmēģināšanu, jo šis aspekts ir laba atšķirības zīme.

    OK, pietiks filozofēt. Kā šādu iegarenu telefonu ir lietot? Īsumā – tā kā telefons pats par sevi platuma ziņā nav būtiski mainījies, tad rokā to noturēt nav problēmu, taču pavisam noteikti varam aizmirst par aizsniegšanos līdz augšpusē novietotajai paziņojumu joslai. Jā, arī uz “mazā” Galaxy S8. Turpmāk paziņojumu joslu varēsim atvērt tikai ar otru roku vai samazinot visu displeju “vienas rokas lietošanas” izmērā. Starp citu, Huawei P9 pirms gada savam telefona aizmugurē novietotajam pirkstu nospiedumu lasītājam piešķīra iespēju atvērt paziņojumu joslu noslidinot pirkstu no augšas uz leju. Šāda iespēja tagad ir arī Galaxy S8 telefoniem, taču praksē tas nedarbojas nemaz tik labi, jo kāda jēga no nolaistās paziņojumu joslas, ja turot telefonu vienā rokā, tāpat ar īkšķi līdz tai neaizsniegsimies. Ja runājam par to cik ērti pirkstu nospieduma sensoru aizsniegt, tad jāsaka, ka pie jaunā novietojuma pieradu diezgan ātri. Jā, tas nav pats ērtākais risinājums, bet izskatās, ka var piešauties. Visdrīzāk kameras acs visu laiku būs netīra. Vispār savādi, ka Samsung to sensoru nelika ierīces centrā zem kameras acs. Iespējams, Huawei un/vai LG kaut ko šajā sakarā ir nopatentējuši.

    Pats displejs ir jau ierasti košs, spilgts un kvalitatīvs. Pat speciāli nācās zilās AMOLED krāsas mazināt pārslēdzoties uz maigāku (oranžāku) režīmu. Tāpat ļoti praktisks ir arī vienmēr ieslēgtais displejs (to var izslēgt), kas visu laiku rāda pulksteni un informāciju par paziņojumiem. It kā nekas jauns un oriģināls, bet praktiski un noderīgi.

    Pirms paņēmu rokās šo telefonu, man bija baža, ka tik ļoti uz sāniem izplests displejs apgrūtinās tā lietošanu. Proti, telefons visu laiku reģistrēs liekus klikšķus no ekrāna sāniem. Jāsaka, ka šādu problēmu es nenovēroju. Telefons reģistrē tos klikšķus, kurus biju plānojis veikt.

    Bixby asistents vēl pavisam “zaļš”

    Vēl viena tendence, kas iezīmējas pēdējos pāris gados ir virtuālie asistenti. Samsung sev arī ir nopircis šādu tehnoloģiju un iekļāvis to savos Galaxy S8 telefonos. Es runāju par Bixby asistentu. Samsung tam ierīces kreisajā sānā pat ir atvēlējis atsevišķu pogu un kreisais mājas ekrāns ir tāds kā Google Now risinājums, kas sastāv no dažādu tēmu kartiņām. Vienuviet redzēsim informāciju par tuvākajiem kalendāra notikumiem, ēstuvēm, laika apstākļiem utt. Jā, tieši tā kā to dara Google ar savu asistenta risinājumu. Vēl Bixby it kā prot atpazīt attēlos redzamos objektus, lai pēc tam nākotnē tos varētu arī vieglāk nopirkt. Pabildēju rokaspulksteņus un citus objektus un jāsaka, ka vairumā gadījumu Bixby neko īsti precīzu atrast nespēj. Ļoti labi, ka Samsung ir sapratis, ka Bixby ir nepieciešams, bet vēl ir ļoti daudz darba, lai to padarītu patiešām noderīgu.

      

    Acs skeneris darbojas labi, bet nepraktisks

    Jaunais telefons piedāvā sešas ierīces atslēgšanas iespējas: PIN, parole, šablons, pirkstu nospiedums, sejas atpazīšana un acu skeneris. Tas ir daudz par daudz. Jauns no šī visa pa lielam ir tikai acu skeneris. Samsung vēsta, ka šajā gadījumā tiek analizēta acs varavīksnene, jo tās mums ir unikālas un praktiski nav nokopējamas. Man gan liekas, ka vērā tiek ņemta arī acu forma un novietojums. Praksē tas darbojas tā, ka aizslēgtu ekrānu atdzīvinam nospiežot pogu ierīces sānos, tad paslidinot ar pirkstu pa ekrānu un visbeidzot paskatoties priekšējā kamerā. Vairumā gadījumu telefons atradīs īpašnieka acis, atpazīs tās un atslēgs telefonu. Bet padaudzo soļu dēļ ātrāk telefonu atbloķēt būs ar pirksta nospiedumu. Eh, ja vien tas sensors būtu iecentrēts un zemāk novietots.

    Ak, jā, internetos raksta, ka sejas skeneri var apšmaukt ar fotogrāfiju. Mazliet paeksperimentēju un man tas īsti nesanāca ar pirmo reizi. Tātad, no sejas skenēšanas jēga vien ir tikai tajā funkcijā, kas telefonam neļauj aizmigt, ja uz to skatāmies un šī funkcija Samsung ir jau vairākus gadus.

    Kas ar kamerām?

    Ar kamerām viss ir labi. Ar kamerām Samsung viss bija labi jau vismaz pēdējās divās paaudzēs, tāpēc te nav nekādu dižo pārsteigumu. Kamera palaižas ļoti ātri un uzreiz varam uzņemt augstas kvalitātes attēlus. Riktīgi ērti pietuvināt objektu ar attēla uzņemšanas virtuālās pogas pastumšanu uz vienu vai otru pusi. Neesmu fotogrāfs un nevēlos šobrīd iedziļināties kameras pielāgošanas funkcijās. Par to vairāk pilnajā Galaxy S8 apskatā vēlāk.

    Secinājumi

    Teikšu kā ir – jaunais Samsung Galaxy S8 ir patiešām iespaidīgs viedtālrunis! Bet tas arī ir sagaidāms no aktuāla flagmaņa. Es domāju, ka ar jauno displeju Samsung spēs “aizmālēt acis” ļoti daudziem cilvēkiem un ja vien nenotiks kāds mega feils, šogad spēs pārdot ļoti, ļoti daudz šos telefonus. Bet laikos, kad visi flagmaņi savās iespējās ir praktiski identiski, der arī šādi triki.

    Vienīgi tā virs 800 eiro cena joprojām liek aizrauties elpai. Bet situācijā, kad ierīcei nav vērā ņemamu konkurentu, cena var būt arī šāda. Bet ja saglabā vēsu prātu un saprot, ka Android telefonu burvība ir ātrs un nenovēršams cenas samazinājums, tad pēc kāda gada šis jau būs ļoti feins pirkums. Bet tad jau būs klāt jaunumi no Apple un Google, un sāksies jauns riņķa dancis.

    Vai es ar savu arhaiski veco iPhone 6 Plus tāpēc jūtos kaut kā īpaši sliktāk? Ne īsti, jo, lai arī abi telefoni nav salīdzināmi tehniskajās spējās, funkcionāli atšķirība nav tik būtiska, jo uz abiem es varu darīt tās pašas lietas – bildēt, filmēt un darbināt vienas un tās pašas aplikācijas. Cita runa, ka rajonā mazāks pačots ar tik vecu telefonu :) Nu, un, protams, pietrūkst bezvadu uzlādes iespējas.

    Līdzcilvēku interese par Galaxy S8 ir liela un neviltota

    Tas tā pavisam īsumā par jauno telefonu. Tagad sagaidīsim telefona fināla versiju un jau līdz aprīļa beigām, kad telefons nonāks pārdošanā, sagatavosim pilnvērtīgu šī telefona apskatu.

    Paraksties uz Kursors.lv jaunumiem savā e-pastā un nepalaidīsi garām šo apskatu!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    92 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    01.04.2017 14:45

    Paldies par šo rakstu. Pašam baigi patīk šī ierīce, bet priekš manis pārāk dārga.

    01.04.2017 14:53
    Reply to  Mārtiņš

    Tad ir jāuzgaida. Ja der brīvais (pelēkais) tirgus, tad jau pēc gada šis telefons maksās gandrīz uz pusi lētāk.

    Janis Zarins
    03.04.2017 09:56

    Paldies par īsu ieskatu! Arī lietoju iPhone 6 Plus…, ja noņem visas liekās aplikācijas, tad dzīvot ar viņu var…, gaidīšu tavu apskatu par Sony XZ premium, cerams nepaiesi garām tam, jo Barselonā par to bija daudz pozitīvu atsauksmju… Samsung S8 kaut kā neuzrunā, jā pagaida reāla komercaparāta tests….atvilknē guļ Note7 kavers, gribēju pāriet uz Samsungu, bet….

    Lapsinieks
    01.04.2017 15:05

    “Es laikam izklausos pavisam izlutināts, jo reāli tehniski šim telefonam nav alternatīvu.” LG G6

    https://www.youtube.com/watch?v=3qfkhxurutw

    01.04.2017 15:09
    Reply to  Lapsinieks

    Latvijā LG G6 oficiāli netiek izplatīts, tāpēc palieku pie sava.

    P.S. Te gan arī good point. Interesanti kāpēc S8 nav ieliktas divas kameras aizmugurē, ja jau pat Apple to ir izdarījis.

    x
    01.04.2017 15:22

    reizēm trendi izrādās tikai fadi

    01.04.2017 15:24
    Reply to  x

    Aha, kaut vai ar to pašu 3D. Interesanti kā ies ar tām ultra platajām izšķirtspējām, ko šogad parāda LG G6 un Galaxy S8.

    Bet vispār man liekas, ka dubultās kameras būs dzīvotspējīgākas par 3D, jo tās vajag papildinātās realitātes risinājumiem un par tiem tā kā domā visi lielie grandi. Redzēs, cik ātri mēs līdz tam nonāksim un kādas būs praktiskās iespējas.

    x
    01.04.2017 15:55

    daudzkameras ir noteikti dzīvotspējīgāks trends, jo 3D iznīka galvenokārt satura trūkuma dēļ, bet šeit nekādu saturu nevajag, pietiek ar to, ka ir.

    nenoliedzu, ka labie ražotāji pamanās visko izspiest no 2 kameru risinājuma, bet tas darbotos, pat ja būtu zināms, ka nekāda īpaša uzlabojuma nav – cilvēkiem patīk tas, kas šobrīd ir uz viļņa, iespējams, ka strādātu pat mākslīgs dalījums – jo dārgāks verķis, jo vairāk kameru un tad kāds uztaisītu lētāku telefonu, bet ar vairāk kamerām un spētu to tirgot ar solījumiem par labākām, dzidrākām, asākām un pareizkrāsīgākām bildēm, pat ja otrā kamera tur maz ko darītu, bet trešā būtu plastmasas actiņa uz korpusa.

    01.04.2017 16:08
    Reply to  x

    Satura jautājums ir aktuāls arī paplašinātajai/virtuālajai realitātei. Ko dod šī tehniskā iespēja, ja nav satura? Bet šis, starp citu, attiecas arī uz superplatajiem displejiem, kam arī vajag to augstās izšķirtspējas video. Pavei, mēs te kopumā vēl neesam tikuši līdz FHD satura, kur nu vēl 4K un augstāk.

    edgku
    01.04.2017 16:27

    Baigi jau “īsumā”. Bet pirkstu lasītājs aizmugurē ir stulbums, lietoju huawei un mokos ar šito.

    01.04.2017 16:47
    Reply to  edgku

    Ja telefons nav pārlieku liels un lasītājs iecentrēts sasniedzamā augstumā, tad nav ne vainas. Uz Huawei P9 tas ir ideāli novietots un ērti lietojams. Par Galaxy S8 es to nevaru pateikt. Grūti aizsniegt un kad aizsniegts, tad pirkts iebrauc blakus esošajā kameras acī.

    edgku
    01.04.2017 17:08

    Man nepatīk, ka jāņem telefons rokā, ja gribi darbā mūziku pārslēgt vai kko aši apskatīties.

    Lapsinieks
    01.04.2017 17:09
    Reply to  edgku

    es saku, ka ideāli būtu ja būtu divi sensori – i priekšā, i pakaļā. No kabatas velkot ārā ideāli, jo atbloķē jau pa ceļam, tā teikt. bet nu katram savi ieradumi…

    Lapsinieks
    01.04.2017 16:50

    video salīdzinājums. nasing spešl – kā vienmēr. https://www.youtube.com/watch?v=MRsm5pJj5nU

    01.04.2017 16:57
    Reply to  Lapsinieks

    Hm, sanāk, ka Galaxy S8 ir jūtami labāka kamera par Huawei P10. To tu gribēji ar šo video parādīt?

    Lapsinieks
    01.04.2017 17:08

    nu nez. es redzu zemāku detalizāciju un zemāku dinamisko diapazonu. paskaties cik daudz samsungam izdedzinātu hailaitu

    01.04.2017 20:20
    Reply to  Lapsinieks

    Man tā S8 bilde patīk labāk, jo gaišāka un košāka. P10 Plus viss brūns un miglaināks. Vismaz tā es to redzu uz sava monitora.

    Jānis
    01.04.2017 17:09

    1)Kas notiek ar šādu proporciju ekrānu kad pagriez telefonu ainavas orientācijā un mēģini rakstīt kaut ko? Klaviatūra pa visu ekrānu? Jeb ļoooti šauri taustiņi?
    2) Cik daudz telefonā ir (neatinstalējama) bloatware? Samsung aizvien ir rekordists šajā jomā?
    3) Kā atbloķēt telefonu, piemēram auto turētājā? (kurā nav trusted BT un citu brīnumu)
    Manās acīs samsung ir smagi nolažojuši. Pogas, manas mīļās, pierastās pogas, kuras dēļ es samsungus lietoju kopš Galaxy S2 modeļa – nav! Tajā vietā nav pat nospiedumu sensora! Totāla izgāžšanās ir tā izčakarēt lietotāju paradumus – ja būtu jārīko konkurss kur ir vissliktākā vieta kur viņu izvietot – samsung viennozīmīgi saņemtu Grand Prix! Pirms S8 būs reāli nopērkams, visos interneta veikalos jau būs LG G6 pa +/-750€. Subjektīvi – ko labāk izvēlēties no šiem diviem?

    Myaa
    01.04.2017 18:01
    Reply to  Jānis

    “izgāžšanās” ir tās, kā tu raksti latviešu valodā.

    Jānis
    01.04.2017 18:19
    Reply to  Myaa

    Piedod, ka ievainoju tik ļoti tavas jūtas. Ceru ka atkopsies no šī trieciena bez psihoterapeita palīdzības.. Bet nu visādam gadījumam izlaboju!
    Lai tev jauks vakars!

    01.04.2017 20:32
    Reply to  Jānis

    1) Nav tik traki, jo izšķirtspēja ir tik liela, ka pietiek vietas arī normāla izmēra ievades laukam. Zemāk pievienotajā bildē redzēsi kā tas izskatās Twitter gadījumā.
    2) No iebūvētās atmiņas 64 GB sistēma un lietotņu dati visnotaļ tīram telefonam aizņem 13 GB. Tātad, lietotājam no šī apjoma pāri paliek ap 50 GB vietas.
    3) Telefonu auto var atbloķēt uzzīmējot drošības figūru. Citādāk auto tureklī īsti nekas nesanāks. Būs vien jāpērk līdzi kaut kāds Samsung pulkstenis, lai var atslēgt bez liekām darbībām :)

    Neesmu izmēģinājis G6, nevaru pilnvērtīgi spriest un salīdzināt abas ierīces. Bez tam, es diez vai ieteiktu ierindas pilsonim pirkt un lietot telefonu, kas lokāli nav atbalstīt. Tās ir nodarbes gīkiem :)

    comment image

    Lapsinieks
    01.04.2017 20:43

    trešais punkts strādā ar noteikumu, ka auto turētājam sānu ķepas nenosedz ieslēgšanas pogu. a auto turētāji ir dažādi…

    a par LG atgriešanos LV jaunumu nav? baigi jau simpātisks tas G6 ar metāliskajām malām arī priekšpusē… un fotorevjuu pat vērtē augstāk par P10

    01.04.2017 20:49
    Reply to  Lapsinieks

    Nevajag sānu pogu spiest, var divreiz uzklikšķināt uz virtuālās mājas pogas (tā rādās arī Always On displeja režīmā), tad pavelc pa ekrānu un tiksi pie slēgkoda. Tad uzvelc to un esi iekšā telefonā.

    Lapsinieks
    01.04.2017 20:51

    nu forši. galvenais neiefigārīt tikmēr kādam pakaļā

    starp citu – te derētu kāds nfc gredzens, kas atbloķē telefonu

    Skābene
    03.04.2017 14:11
    Reply to  Lapsinieks

    Lietoju Samsung oriģinālo turētāju! Manā skatījumā labākai sturētājs!

    Jānis
    01.04.2017 21:15

    Super! Paldies, Kristap par atbildēm un skrīnšotu – izkliedēji manas bažas. Bet uz otro punktu tu kā mūsu deputāts atbildēji. Es speceni lasīt protu, cik tur atmiņas. Es gribu zināt cik desmitus visādu pretīgu knox, shealth, snotes un bla, bla, bla viņi tur sagrūduši. Es visus Samsung telefonus vienmēr rūtoju un šīs drazas izvākšana ir viens no svarīgākajiem iemesliem. Diemžēl, tas nozīmē garantijas zaudēšanu. Un tā ir pretīga politika – mēs padarīsim jūsu tālruni nelietojamu bez rūtošanas, bet ja jūs viņu rūtosiet – mēs jums noņemsim garantiju!

    01.04.2017 21:48
    Reply to  Jānis

    Tie atmiņas dati bija no iestatījumu sadaļas konkrētajā ierīcē nevis no specenes. Tā kā telefonā nebiju vēl paspējis uzstādīt kaudzi aplikāciju un savilkt kaudzi satura, tad var uzskatīt, ka arī svaigam S8 lietotājam pieejami tie aptuveni 50 GB vietas. Es nebiju skaitījis cik vietas aizņem atsevišķi katra Samsung aplikācija.

    Jānis
    01.04.2017 21:57

    Jautājums nebija cik daudz atmiņas aizņem tas vai šis, vai cik atmiņas pieejams. Jautājums ir cik daudz (pēc skaita) tur ir visādu neatinstalējamu programmu, kuru nebūtu tīrā android. Atbildes vietā vari iemest skrīnšotus ar App Drawer vai kā nu viņu pareizi būtu jāsauc, ja vien tā draza nav samesta mapītēs. :)

    02.04.2017 07:17
    Reply to  Jānis

    Paskatījos, ka daļu Samsung aplikāciju var atinstalēt, taču ir arī tādas, kam šādas iespējas nav.comment image

    Molten Lithium
    02.04.2017 09:11

    Novelc programmu ar kuru var uztaisīt bekapu sistēmas programmām bez root (ir tādas) un ieliec visus tos sistēmas APK failus failiem.lv. Vietējie (un arī starptautiskie) custom rom devi tev pateiksies. :D

    02.04.2017 12:16
    Reply to  Molten Lithium

    Iesaki konkrētu programmu un tad var paraudzīt ko tādu izveikt.

    Molten Lithium
    02.04.2017 18:17

    Viss process notiek vienkārši un bez jebkāda riska. Neietekmē garantiju, nekas netiek rūtots utt.

    Nepieciešams ieiet telefona iestatījuos (Iestatījumi, Par ierīci, Programmatūras informācija) un 7 – 10 reizes nospiest uz “Būvējuma numurs”.

    Pēc tam iestatījumu sadaļā pašā apakšā parādās izstrādātāja iespējas. Šeit jāieslēdz viena opcija (Iestatījumi, Izstrādātāja iespējas, Atkļūdošana, USB atkļūdošana).

    Pēc tam pievieno telefonu pie datora ar USB kabeli un atļauj savienojumu (Nospiežot JĀ).

    Ielādē 1MB lielu bezmaksas programmu un ekstraktē jaunā mapītē uz Desktopa.

    Links uz programmu: https://www.androidfilehost.com/?fid=457095661767103465

    Ja links nestrādā, meklē pēc nosaukuma “minimal_adb_fastboot_1.4.1_portable.zip” vietnē androidfilehost.

    Ar CMD aizejam uz izveidoto mapi un ierakstam (bez pēdiņām):
    “adb pull /system/priv-app”
    un
    “adb pull /system/app”
    un
    “adb pull /system/media”

    Viss process aizņems ne vairāk kā 5 – 7 minūtes. Ilgāk bija šito visu uzrakstīt. Pēc tam mapīti saarhivējam un ielādējam failiem.lv.
    Linku var nogādāt arī privāti, ja līdz tam nonāc. Būtu ārkārtīgi pateicīgs par šo.

    02.04.2017 22:12
    Reply to  Molten Lithium
    AndroidLV
    03.04.2017 17:23

    Liels paldies! Šokolāde no manis, ja satikšu kaut kur tuvumā.

    Jānis
    02.04.2017 11:59

    Paldies! Samsung tomēr ir mēģinājuši izdarīt lēcienu. Radījuši kaut ko pilnīgi jaunu. Tomēr paliek jautājums vai labu? Man šķiet ka šis telefons tik ļoti izlec no visas S līnijas, gan pēc dizaina, gan cenas, ka ir jānogaida vēl viena paaudze lai viņi radītu, varbūt, kaut ko ne tik kliedzošu, bet daudz ērtāku un pārdomātāku. Lai pastrādā pie pogas, nospiedumu lasītāja, piemet dažus Mah baterejai, izdomā labu sistēmu vāciņu pievienošanai – piemēram kā Note 3 – nomet dažus desmitus € no starta cenas – un iznāks flagmanis. NE tikai blingblingi, bet pārdomāts un ikdienā ar prieku lietojams aparāts. Es gaidīšu kas būs ar G6.

    02.04.2017 12:16
    Reply to  Jānis

    Mēs šorīt ar kolēģi kāreiz runājām, ka šoreiz atskaitot displeju Samsung īsti neko pārpasaulīgi jaunu nav darījis, bet gan turējies pie pārbaudītām vērtībām. Tas ir vienkārši ļoti jaudīgs telefons ar visām tām lietām, ko no Samsung flagmaņiem sagaidām. Nu atskaitot displeju, tas ir interesants.

    Lapsinieks
    02.04.2017 19:36

    Atkārtošana zināšanu māte? 100x uzrakstīsi, ka tas samsunga nopelns un par LG visi aizmirsīs?

    Lapsinieks
    02.04.2017 19:35
    Reply to  Jānis

    lēcienu ar displeju izdarīja LG. Samsung ir tikai sekotājs.

    Jānis
    02.04.2017 19:53
    Reply to  Lapsinieks

    Ja tu runā par to kurš paguva pirmais prezentēt – jā.
    Katrā ziņā LG ir joprojām ar lielu rezervi jaudīgais, bet jau pārbaudītais Snapdragons, normāls pirkstu nospieduma lasītājs, Manai acij tīkamāks – robustāks – dizains, lielāka bača, arī saglabāts bet izvietots augšā 3,5mm džeks un labāka cena.. Es neredzu iemeslu izvēlēties Samsung. Un lai nu kā LG ir gājis tirgū – tā ir kompānija kas tomēr reāli strādā pie inovācijām un kam nebija sprāgstošu baču… Es labprāt paņemtu S8+, jo esmu lielo izmēru piekritējs, bet nu tas cipars.. Un ņemot vērā neveiksmīgo pirkstu nospiedumu lasītāja izvietojumu un 3000mAh aķīti – Samsung mums itkā čukst – nu ne jau ilgam laikam mēs jums šito taisijām – apdeiti beigsies pēc gada, aķīts nomirs ap to pašu laiku un varēsiet iegrābt S9 ar nospiedumu lasītāju zem priekšas stikla. Pa kādu kilo€

    Lapsinieks
    02.04.2017 20:25
    Reply to  Jānis

    te jāņem vērā, ka LG pašam ir iespējams izstrādāt inovācijas – vismaz ekrāna jomā noteikti. es sliegtos domāt, ka samsungs padzirdēja par LG ekrāna malu proporciju un ar iespringa. baterijas krenķis bija izdevīga atruna, ja nepaspēja uz Barselonas pasākumu.

    Rubdis
    06.04.2017 01:22
    Reply to  Lapsinieks

    Auzas, Lapsiniek, auzas! Lēciens ar infinitī displeju tika izdarīts labu laiku atpakaļ pirms LG un Samsung. Pats stāsti par mārketingu daudz un dikti, bet uzķēries uz pirmā tā baušļa- kurš skaļāk kliedz, tam taisnība.

    Lapsinieks
    06.04.2017 07:57
    Reply to  Rubdis

    baigais baušļu specs? ja mēs mācētu lasīt uzmanīgi, tad redzētu, ka runa nav par “infinitī”, bet par malu proporciju 2:1

    Rubdis
    07.04.2017 15:18
    Reply to  Lapsinieks

    Nu, es domāju, ka mēs te nodarbojamies ar knitpikingu, tāpēc… Protams, manam argumentam arī atradīsi dažu labu vainu, taču, manuprāt, mēs runājam par konceptu, detaļas mazāk svarīgas. Droši, ka konkurentu linkus dzēsīs ārā, tāpēc iemetīšu tikai nosaukumu- Xiaomi Mi Mix. Ups, 2016.gada novembris. ^^

    Turklāt Samsungam ir par … 0,2 reišio lielāks, tāpēc LG arī nestāv blakus. Katrā gadījumā, i’m done, rest my case.

    Lauris
    02.04.2017 10:57

    Ja tālrunis ir savienots ar auto ar bluetooth, tad vismaz S7 Edge gadījumā tas pieļauj parastu swipe. Kad nav sakonektēts, tad turpina darboties pirkstu nospiedums.

    MA
    06.04.2017 14:30
    Reply to  Jānis

    Par “bloatware”.. Uz Samsung ierīcēm ir lietojama šāda ļoti ļoti ļoti laba app, kurai NAV vajadzīgs ROOT u.c. modifikācijas. Lejuplādē, akceptē ”īpašas” premissions un dzēs ārā (tehniski atslēdz) jebkuru procesu, app un ”bloatware”.

    Esmu lietojis uz s6, s7, s7edge, Note 2014 10.1 tableta, not4, note3…. Strādā perfketi un neredzu iemeslu kāpēc lai nestrādātu uz s8/s8+. (vēl nav uz rokas s8, nevaru notestēt)

    ”Package Disabler Pro (Samsung)”
    saite: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ospolice.packagedisablerpro

    p.s. šis ir tikai un vienīgi Samsung ierīcēm + neiesaku nevienu no šīs aplikācijas kloniem (kuru ir daudz play storā), šī ir oriģinālā, pārbaudīta un tiešām ļoti vērtīga, ja ir tāda vajadzība. Izdzer par 2 aliņiem mazāk un nopērc. (ir jau arī refund policy)

    Jānis
    06.04.2017 14:42
    Reply to  MA

    Rezumējot – nopērc šobrīd visdārgāko telefonu tirgū un tad pērc maksas aplikācijas, lai piespiestu viņu strādāt tā kā tam būtu jāstrādā! Un šādu variantu, kā tu teici, kas tehniski nevis likvidē tos sušķus, bet tikai atslēdz arī var uzskatīt tikai par pusrisinājumu. Es labāk izvēlos rūtot, un meklēt XDA kādu ROMu kurā tas ir atrisināts principā. Tāpat kā kameras skaņa, max skaļums austiņās, kameras un atskaņotāja darbība baterejai nosēžoties zem 15%, sarunu ieraksta iespējas un desmitiem citu sīkumu.
    Faktiski skatiens ir vērsts google virzienā, kas varētu šīs lietas sakārtot, nosakot ka visiem tiem sušķiem ir jābūt atinstalējamiem.

    MA
    06.04.2017 14:50
    Reply to  Jānis

    Bet sanāk, ka Samsung telefoni vienkārši nav priekš tevis. Tu taču to saproti ne? :D

    Jānis
    06.04.2017 14:56
    Reply to  MA

    Līdz šim bija. Es jau tā biju piešāvies pie visa tā, kas jāizdara pēc pirkuma – rūtošana, piemērošana savām vajadzībām, ka faktiski samsung uzskatīju par ļoti labiem telefoniem. Ne no veikala plaukta, bet ar iespējām piemērot. Galvenais pluss ir milzīgā komūna, kas strādā pie šīm ierīcēm XDA un citur. Ar lielām cerībām gaidīju Note7… Bet skatoties uz jauno S8+ es saprotu ka tiešām – ne priekš manis. Nāksies pieslieties P10+, G6 vai kaut kam citam..

    06.04.2017 14:59
    Reply to  Jānis

    Kas tad tā par tādu ačgārnu domāšanu? Kāpēc kādam (šajā gadījumā Samsung) jāveido telefoni ar speciāli ierobežotu funkcionalitāti un tādējādi mazākām iespējām nopelnīt? Ar to nodarbojas visāda lētā gala čaina (un OnePlus). Ja pircējam neder tas ko piedāvā S8, varbūt tas nav telefons šim pircējam?

    Jānis
    06.04.2017 15:03

    Ačgārana domāšana, Kristap, ir pirkt telefonu kas ir piebāzts ar funkcionalitāti kuru ne tikai LV bet pat Eiropā tu nekad nespēsi izmantot! Jo tu par visu to darbiņu ko paveikuši līkrocīgie Samsung programmētāji – samaksāsi, bet nevarēsi izmantot. Tieši tāpat es neuzskatu par papildus funkcionalitāti – neatinstalējamu aplikāciju kuras funkcijas labāk veic kāda cita aplikācija ko es jau sen izmantoju. Es neesmu pret kaut ko jaunu vai labu. Es esmu pret uzspiestu programmu ekosistēmu.

    06.04.2017 15:19
    Reply to  Jānis

    Nu nav tik traki. Es labi atceros kādas bloatwares briesmas bija Galaxy S4 laikos un tagad salīdzinoši telefons ir pavisam tīrs. Vanilla Androīdus šobrīd jāmeklē Pikseļos :)

    Jānis
    06.04.2017 15:26

    Nav tik traki? Bet cik traki ir? Es šo telefonu neesmu lietojis. Tas, vispār jau ta, ir akmens jūsu dārziņā – es apskatā (un ne tikai šajā) labprāt redzētu vairāk informācijas par to cik tur ir neatinstlējamu sušķu un funkcionalitātes kas domātas pamatā Āzijai un ASV. Saprotu, ka visticamāk jums bija sempls, kas vēl nav gala variants, bet tomēr.

    06.04.2017 16:56
    Reply to  Jānis

    Nu kāds vēl akmens? Šoreiz (izlasi visus komentārus) ir gan ekrānšāviņi no aplikāciju listes, gan norāde uz pieejamo vietu, gan pat arhīvs ar visām uz telefona uzstādītajām aplikācijām. Ko vēl tev vajag? Un šis konkrētais bija semplis ar softu, kas ir vai nu pabeigtais vai tuvu tam. Korpuss tur bija vissemplīgākā daļa.

    P.S. Vispār Tev derētu vairāk ticēt tam, ko mēs te rakstām. Ja es saku, ka viss ir normas robežās ar bloatvāri, tad tā arī ir.

    Jānis
    06.04.2017 17:19

    Ok, Ok.. Ticēšu uz vārda! Mans tonis, laikam, ir pārāk agresīvs. Netver personiski! Paldies, par to ko dari!

    Dainarts Balodis
    11.08.2017 12:19
    Reply to  Jānis

    Par mājas pogu sameloji. Tā ir tur pat, kur vienmēr

    Dainarts Balodis
    11.08.2017 12:23

    Par g6. Tas bija pirmais,ko izvēlējos pēc g4 divu gadu lietošanas. TĀDS SŪ*S! Nekāda skaņa, nav bezvadu lādēšanas iespēju. iPhone kopija. Palietoju dienas 10 un samainīju pret s8

    gehhh
    01.04.2017 17:56

    lapsinieks aizmirsa panīdēt, ka hujavejs vienalga ir krutāks un ka Apple sūkā.

    Lapsinieks
    01.04.2017 18:01
    Reply to  gehhh

    delfos banu uzlika?

    01.04.2017 20:26
    Reply to  gehhh

    Tu taču saproti, ka šādi komentāri Tev nedara godu?

    Jokman
    01.04.2017 18:18

    Divejādas sajūtas tieši dēļ pirkstu nospiedumu novietojuma un cenas. Neesmu vēl gatavs par Samsung ar atvērto līgumu maksāt mēnesī 36Eur. Cena ir par augstu.

    epifanijs
    01.04.2017 18:53
    Reply to  Jokman

    Dzeki just tak varat ieslegt logisko nedaudz!? Pirkstu nospidums novietots kreisaja puse, tatad pirksts jaslidina no kreisas uz labo un pirmais izcilnis kuru sajuti ir sensors, nevis kamera! tatad nav jaspeko kamera censoties sataustit kkur pa vidu!!!!
    Padoma piecreiz pirms kko apgalvo par saam kompanijam, vini investe miljonus un tur vis ir loti pardomats :))))

    Kristaps Lācis
    01.04.2017 19:34
    Reply to  epifanijs

    Aga, viss pārdomāts.. Atceramies note7?
    P.S. Ko darīt kreiļiem?

    Jokman
    01.04.2017 20:04
    Reply to  epifanijs

    Bet runa ir par pieradumu atceros bija LG3 ar ieslēgšanas pogu aizmugurē. Murgs ja ieliec telefonu mašīnas turētājā to nevar atbloķēt. Un telefons jāņem ārā. Žēl ka viņi neuzspēja izstrādāt līdz galam tehnoloģiju ar zem stikla lasītāju kas klīda kādu laiku kā baumas pa internetu.

    01.04.2017 20:36
    Reply to  epifanijs

    Paldies par viedokli! Domu sapratu, tomēr dažu iemeslu dēļ tā īsti neiztur kritiku. Pirmkārt, šāds risinājums nav ērts kreiļiem, jo viņiem kreisā puse nebūs ērta. Otrkārt, telefons ir tik garš, ka jebkurā gadījumā tas sensors ir tik augstu, ka ierīce ir savādāk jāsatver rokā un tad ir pagrūti pielietot to pirksta slidināšanu no kreisā sāna. Tāpat tas sensors ir aptuveni uz pusi tik šaurs kā kameras acs un neskatoties to nemaz nav tik viegli sajust. To ir tā pagrūti izskaidrot rakstiski, bet paņemot ierīci rokā uzreiz ir skaidrs kas ir un kas nav ērti.

    Arī uzņēmumu pusē ir tikai cilvēki, kas mēdz pieļaut kļūdas. Ja paraugās tehnoloģiju pasaulē, tad kļūdas tiek pieļautas bieži un gūzma projektu/produktu nofeilo. Es nekādīgi nespēju uztvert šo S8 pirkstu nospiedumu nolasītāja novietojumu kā izdevušos.

    Lapsinieks
    01.04.2017 20:41

    ļoti no svara būs maciņš vai silikons. tad var ātrāk un precīzāk atrast. Piemērs par P9 un P9Lite – vienam silikonā caumurs ir precīzi sensora izmērā un trāpījums ir 100%. otram – par pāris milimetriem lielāks un rezultāts ir 1/5 daļa feilu…

    01.04.2017 20:46
    Reply to  Lapsinieks

    Kā jau rakstīju augstāk, tad S8 gadījumā maciņš būs kaut kā šķērsām. No vienas puses tev ir tas mega super duper nebeidzamais displejs (viens no galvenajiem pārdošanas argumentiem), bet no otras – to visu noslēp ar kaut kādu biezu maciņu, kas smukos ekrāna sānus noslēpj.

    Lapsinieks
    01.04.2017 20:48

    tā viš i…

    Raivis Vasiļevskis
    02.04.2017 00:50

    Nav viss tik slikti ar tiem maciņiem. Lietoju S7 edge ar maciņu. S7 maciņi ir speciāli pielāgoti – sānu malas nav tik augstas, lai aizsegtu ekrāna malas. Domāju līdzīgi būs ar S8. Kas attiecas uz pašām liektajām malām – par tām S7 edge gadījumā esmu vīlies. 1) bez maciņa regulāri sanāca uzspiest un palaist kaut ko ko negribēju. 2) video liekto maliņu dēļ izskatās dīvaini

    Aldis Esmits
    08.04.2017 21:19
    Reply to  Jokman

    Nu – tad jāgaida kautkad (drīz ? ) solītais S8 mini … Cena būšot ap 400 EUR

    Girts
    01.04.2017 20:54

    Nesen bija ziņa, ka iphone 6s ir populārākais viedtālrunis ever. Izskatās, ka septītie samsungi vēl kādu laiku būs augsti pieprasīti. Sakarīgi tālruņi par zemāku cenu. Astotais ir savdabīgs. Tā pat kā iphoniem 🤔. Dēlam paņēmu iphone 6s nevis 7. Maijā kad beigsies nomaksas periods atkārtoti paņemšu edge 7. Ja piepildīsies runas par atjaunoto note 7 tirgošanu, noteikti izvēlētos to, nevis s8.

    Guntis
    02.04.2017 21:11
    Reply to  Girts

    man tādas pašas domas!

    Molten Lithium
    01.04.2017 21:42

    comment image
    Neslikti, bet vai tiešām vajag telefonu jau no rūpnīcas pārbāzt ar vairākiem asistentiem utt?

    02.04.2017 12:18
    Reply to  Molten Lithium

    No Samsung perspektīvas skatoties, jā, savās ierīcēs vajag iekļaut arī savu asistentu. Cita runa, ka Bixby vēl ir pavisam “zaļš” un vismaz šis mājas ekrāns pilnībā dublē to, ko piedāvā Google.

    AndroidLV
    02.04.2017 18:30

    Googles asistentu esmu pilnībā izravējis no telefona. Man pietiek ar meklētāju pārlūkprogrammā, Google maps, Gmail, Google translate un Google Keep.

    Asistents pat atslēgtā veidā tērēja resursus un bieži rādīja lieku informāciju (piemēram, uzskatīja ka izkāpšana no sabiedriskā transporta un neliela uzkavēšanās pieturā ir pielīdzināma mašīnas noparkošanai). Pēc tam nāca paziņojumi kur esmu noparkojis mašīnu. :D

    Un tas apps izravētā veidā ietaupa ap 10% baterijas dienā. Tagad testēju Bixby uz S7, un nekādu baterijas patēriņu nejūtu.

    Runāt ar telefonu neredzu jēgu. Pāris reizes ir izmantoti līdzīgi servisi, lai uzliktu modinātāju konkrētā laikā, tas arī viss. Tā vienkārši ir ērtāk, nekā rēķināt “cik būs pulkstens pēc 3 stundām un 53 minūtēm, piemēram”.

    02.04.2017 08:11

    Pat ja Apple šoruden izlaidīs līdzīgu telefonu ar ekrānu pa visu ierīces priekšu, tāpat tā būs sekošana pakaļ Samsung. Pavei, kā pa šiem gadiem abas kompānijas ir pamainījušās vietām un šoreiz šajā vienā displeja aspektā Samsung ir priekšā Apple: https://www.recode.net/2017/3/29/15108352/samsung-galaxy-s8-apple-iphone-8-design

    Lapsinieks
    02.04.2017 09:41

    taisnības labad gan jāpiezīmē, ka samsungs SEKO LG ar šo displeju. Varbūt plūks lielākus laurus, bet tomēr. un pavisam objektīvi – jau pāris gadus applem nav ar ko lepoties inovāciju pionierisma jautājumos, lai arī joprojām fanboji aktīvi propogandē, ka viss ir nokopēts no aifona.

    02.04.2017 12:20
    Reply to  Lapsinieks

    Rudenī redzēsim vai šādus displejus no Apple un Google. Ja neredzēsim, tad tas nozīmē, ka tie nebūs pārāk aktuāli un Samsung visdrīzāk būs nošāvis greizi. Ja tādi būs abiem pieminētajiem grandiem, tad Samsung būs pionieris.

    Es tagad atcerējos, ka bija gana daudz baumots par displejiem, kas visā savā virsmā var darboties kā pirkstu nospiedumu lasītāji. Ja šādu tehnoloģiju uz rudeni būs paspējis pabeigt Apple un ieviest nākamajā iPhone (par ko gan es šaubos), tad gan Samsung būs iepakaļus. Mūžīgā skriešana :)

    Lapsinieks
    02.04.2017 15:05

    pionieris ir un paliks LG

    Matiss
    03.04.2017 10:23
    Reply to  Lapsinieks

    a ko visi aizmirsa Xiaomi Mi Mix un vēl senāk Sharp aquos crystal?

    03.04.2017 10:25
    Reply to  Matiss

    Te mēs nonākam pie mūžsenās dilemmas par to kas ir pirmais – tas kurš pirmais parāda kaut kādu prototipu vai izlaiž produktu ierobežotā apjomā, vai tas, kurš tehnoloģiju aiznes masās?

    Lapsinieks
    03.04.2017 10:29
    Reply to  Matiss

    te vairak runa par ekrāna malu attiecību – 2:1, ks šajā gadījumā ir lielākais bling-bling. Vienkārši ar ļoti šaurām malām vairs nevienu nepārsteigsi šodien, ja vien neesi apple, kas dažkārt lai arī ne pirmajās rindās, tomēr spēj piešķirt papildus jēgu un iemārketēt kā kaut ko unikālu.

    neJANIS
    02.04.2017 10:30

    Man mierīgs prāts, vismaz nav nekādas vēlmēs apgreidoties no S7. Cena ir visnotaļ neatbilstoša, ekrāns jau smuks, bet tās edge malas ir visnotaļ neērtas, turklāt rēali domājot – pilnīgi nevajadzīgas, tās ir tikai smukumam, taču to smukumu sabojā maciņi, savukārt bez maciņa tas stikls, it īpaši aizmugurē ļoti, ļoti skrāpējas. Turklāt arī ekrāna nomaiņas izmaksas gandrīz jāreizina ar divi. Man jau alumīnijs liekas daudz veiksmīgāks risinājums telefonu korpusos. Paskatoties kameras testus, šeit nekādas evolūcijas praktiski nav, pa lielam tas pats, kas S7. P10 Plus un G6 man šogad liekas simpatizējošāki par Samsung.

    GGrs
    02.04.2017 17:53

    Dbrand skins uz tā stikla aizmugurē ir pats labums. Var mainīt telefona izskatu pēc patikšanas

    Guntars Rozkalns Guntars
    02.04.2017 20:58

    Ne viens vārds,
    par skaņu austiņās!

    Guntars Rozkalns Guntars
    02.04.2017 21:23

    Neviens vārds,par skanu austiņās!

    Guntars Rozkalns Guntars
    02.04.2017 21:37

    Izvēle-LG G6 ar mūzikas CAPU

    Jānis
    08.04.2017 16:21

    Tad tev nāksies viņu no Āzijas “dzīt”. Amurikāņi dabūs bezvadu uzlādi, aziāti Quad DAC, bet Eiropa dabūs visplikāko versiju kurā nebūs ne viena ne otra.

    vairisb
    02.04.2017 21:54

    Beidzot tiešām Samsung ir radījis telefonu ,kas apmierina visas manas vēlmes . Augstākā līmeņa SBR ,kas ir vienā līmenī ar sharp un xiaomi mi mix modeļiem. konstrukcija ar liekto stiklu un noapaļotajām malām ,kas ir ļoti komfortabla rokā un pārgūta no note 7. beidzot aizvāktas pogas no priekšpuses ,ko gaidīju jau gadiem. (viss, viss labākais) ,pārcelot uz ekrāna, turklāt tās iespējams parvietot kā visiem citiem on screen telefoniem ,ka back ir pa kreisi. ieviests usb type c ,ko gaidīju jau s7 palikusi tā pati superātrā dual pixel kamera un nav samudrīts ar dual sensoriem. Lietas ,kas varēja būt labākas ,lai būtu perfekti : -ja samazina apmales un atmet pogas nenozīmē, ka jāpalielina ekrāns -mierīgi varēja iztikt ar tiem pašiem 5.,1 un 5,5 variantiem . -nopriecājos no dažiem leakiem ,ka būs stereo skaļruņi ,bet tomēr nē -no kameras viedokļa varēja palielināt sensoru no 1/2.5 uz 1/2.3 kā nexusiem, pixeļiem u.c. -baterija varēja būt lielāka ,ja reiz ir palielināti izmēri . Es domāju mierīgi s8 varēja ielikt s7 edge 3600 mah drošo bateriju un s8 plus 4000mah ,jo dažiem samsung modeļiem ,a9 laikam tādas ir . Redzēju jau Rde reklāmas ,bet vai tad ir jau apskatāms pie operātoriem ? Ps. Gaidam ,gaidam… Read more »

    Normunds Pauders
    03.04.2017 08:08

    Intresnati cik S8 un S8+ maksās displejs. Ja jau S7 edge displeja maiņa maksā ap 300 eiro (http://www.mttc.lv/Samsung/Galaxy-S7-edge.html), tad šim laikam vēl dārgāk būs. Jāsagaida kādi “drop test”, lai zinātu cik izturīgi tie ir.;D

    Raivo Bite
    03.04.2017 11:28

    Nu ES savam s7edge arī nevaru ar vienu roku aizsniegt palodzi. Kameras Samsung galaxy klasei vienmēr ir bijušas labas, nevis tikai pēdējās divas paaudzes.Galaxy ir perfekti telefoni, bet ar ļoti daudz nevajadzīgām opcijām s7edge un redzu ka arī s8 malā ir poga edge paneļi.Nu viņa ir pilnīgi lieka.Jo ērtāk ir atvērt piem kontaktu/zvanu pogu, nekā paneļus un vēl šķirstīt lapas paneļos lai atrastu to kontaktu.Telefons ir zelts, bet programmatūra daudz ko sajāj un liekas ka uz telefona ir zināma mēra haous.

    Ivars
    03.04.2017 14:51

    “Man ar premium materiāliem vairāk asociējas metālu izmantošana un gan jau arī Samsung līdz tam nonāks savos flagmaņos. Ja metāli neinteresē un esam gatavi pieņemt to, ka telefons būs slidens, visādi citādi viss ir vislabākajā kārtībā.”
    Palabojiet, ja kļūdos, bet man līdz šim šķita, ka iemesls, kāpēc Samsung Galaxy S7 u.c. telefonu korpuss daļēji veidots no stikla ir bezvadu uzlāde. Proti, kamēr Samsung gribēs saglabāt šo iespēju, tikmēr telefona aizmugure nebūs veidota no, piemēram, alumīnija, kā tas ir iPhone gadījumā.

    rudolfs
    06.04.2017 15:25

    Neliela sazvērestības teorija, bet man šķiet, ka cena ir uzmesta augšā, lai varētu turpināt s7 tirgot. Pēc šī brīža cenām sanāks normāla trepe s7 ->s7 edge -> s8. Rezultātā liels cenas kritums vairs s7 pēc s8 iznākšanas nedraud.

    Reklāma