Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Mate 9 apskats

    Patīkami, ka brutālu jaudu pavada arī (vismaz solījumi par) mašīnmācīšanos un viedu procesu vadību. Tas ir kas iepriekš nepiedzīvots!

    Jaunākie raksti

    Huawei ir ne pa jokam atspēries, lai piedāvātu pircējiem labāko, turklāt šoreiz ir ne tikai strādāts pie brutālas jaudas. Mate 9 viedtālrunis ir atnācis ar vairākām unikālām EMUI 5.0 programmatūras un sistēmu izmaiņām, kas (vismaz pēc ražotāja vārdiem) ļaus saglabāt Mate 9 ātrdarbību 18 mēnešu garumā. Šī ir nianse, kas man šķita visinteresantākā, vienlaikus arī to varētu dēvēt par grūti pārbaudāmu.

    Huawei arī šoreiz ir draudzējies ar fotoaparātu un objektīvu ražotāju Leica, lai piedāvātu augstākās klases viedtālruņu fotogrāfijas. Šoreiz tas nozīmē pamainītu dizainu, ja jauno Mate 9 salīdzina ar Huawei P9 modeli. Turklāt var visai drošsirdīgi apgalvot, ka kameras tiešām tapušas sadarbībā ar Leica, nevis Leica pārdevusi savu logotipu. Vismaz tā izteicās Leica pārstāvis pēc Mate 9 prezentācijas.

    Huawei P9 modelis tika izlaists vēl šī gada aprīlī, turklāt tas esot pārdots 9 miljonos vienību. Mate 9 vēl nav pieejams iegādei, tiek plānots, ka tas nonāks tirdzniecībā Eiropā decembra pašā nogalē vai 2017. gada sākumā.

    mate-9-011

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 7.0 Nougat, Emotion UI 5.0
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.9 collas, 1080 x 1920, ap 373 ppi, skrambu drošs ekrāns
    • Procesors: HiSilicon Kirin 960, četri 2.4 GHz Cortex-A73 kodoli un četri 1.8 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-G71 MP8 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 64 GB, microSD līdz 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: divi Leica f/2.2, 27 mm objektīvi, 12 megapikseļu krāsu sensors un 20 megapikseļu melnbaltais sensors, optiskā attēla stabilizācija, PDAF + CAF + lāzera + dziļuma autofokuss, HDR, divkrāsu LED zibspuldze, 2x Hybrid zoom. 2160p ar 30 fps un 1080p ar 60 fps video. 8.0 megapikseļu f/1.9 priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: e-kompass, barometrs, e-kompass, pirkstu nospiedumu lasītājs, ātra akumulatora uzlāde, NFC, USB Type-C, infrasarkano staru raidītājs
    • Izmēri un svars: 156.9 x 78.9 x 7.9 mm, 190 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 4000 mAh
    • Krāsas: Space Gray, Moonlight Silver, Champagne Gold, Mocha Brown, Ceramic White, Black
    • Cena: plānota no 699 eiro (pieejams decembra beigās vai 2017. gada sākumā)

    mate-9-017

    Izskats un uzbūve

    Huawei Mate 9 izmēru un svara ziņā ir pavisam tuvs iPhone 7 Plus, lai arī Apple ir izdevies tajā pašā izmērā un svarā iemānīt tikai 5.5 collu ekrānu un 2900 mah akumulatoru, kamēr Mate 9 ir 5.9 collu ekrāns un 4000 mAh akumulators. Visai iespaidīgi, bet es neesmu pilnībā sevi pārliecinājis, ka viedtālrunim vispār būtu jābūt 190 gramus smagam.

    Pārstrādātās Leica kameras vairs neatrodas vienā viedtālruņa stūrī (kā tas bija P9 modelim), šoreiz tās ievietotas vairāk uz vidu, turklāt tās jūtami izceltas ārpus Mate 9 kopējām aprisēm. Vajag būt ļoti prātīgam, lai kameras nesaskrāpētu pret galdu vai arī jāizmanto komplektā līdzi nākošais vāciņš.

    mate-9-009

    Izmēros un svarā pamatīgi audzis Huawei līdzi dotais sienas uzlādes adapters. Izskatās, ka Mate 9 ātrā uzlāde ir daļēji savietojama ar citu ražotāju ātrajiem lādētājiem (man bija pieejams tikai Samsung ātrais lādētājs). Pavisam noteikti nebūs izmantojamas ķīniešu microUSB uz USB Type-C pārejas, kaut tās smuki kalpoja Sony Xperia un Honor 8 ātrai uzlādei, Mate 9 veica daļēji ātru uzlādi ar Samsung lādētāju un Huawei līdzi doto vadu vai pāreju no microUSB uz USB Type-C. Huawei Super Charge lādētājs teorētiski veic uzlādi ar 22.5 W (5V, 4.5A).

    No plusiem var minēt Mate 9 mežonīgi kvalitatīvo uzbūvi. Pieļauju, ka “zem lupas” Mate 9 mierīgi pārspētu Apple produkcijas uzbūves nianses. Turklāt nekur nav pazudusi austiņu pieslēgvieta un Mate 9 ir arī infrasarkano staru raidītājs, kas spēj tēlot mājas elektronikas tālvadības pulti. Atļaušos šaubīties, vai vispār šobrīd tirgū būtu atrodams labāk sakomplektēts un salikts viedtālrunis.

    Huawei Mate 9 iepakojumā atradīsi arī pieklājīgas austiņas, microUSB uz USB Type-C pārejas adapteri, jau minēto sienas uzlādes adapteri un USB Type-C vadu, koverīti, adatu SIM kartes atveres izspiešanai. Uz ekrāna uzlīmēta cietā aizsargplēve.

    mate-9-001

    Ekrāns

    Pagaidām diemžēl nav pieejama oficiāla vai gana ticama neoficiāla informācija par Mate 9 izmantoto ekrāna aizsargstiklu. P9 viedtālrunim bija Gorilla Glass 4, visticamāk, kaut ko līdzvērtīgu ražotājs uzstādījis Mate 9. Mate 9 ir šaurāks par Mate 8 modeli (78.9 mm pret 80.6 mm), bet Mate 8 bija 6.0 collu ekrāns.

    5.9 collu ekrānam ir negaidīti maza 1080p izšķirtspēja, kas, protams, palīdz netērēt lieki enerģiju un nepārslogo procesoru. Ražotājs Mate 9 viedtālruņa modeļa izziņošanas laikā lika uzsvaru uz Google Daydream saderību, tāpēc tik zema izšķirtspēja savienojumā ar virtuālo realitāti ir drusku nesaprotama. Ekrāns ir kvalitatīvs, tas rāda asu attēlu, bet jau atkal – vai pircēju var pievilināt ar 1080p izšķirtspēju, kad jau vairākus gadus Samsung, LG un citi savos viedtālruņos uzstāda augstākas izšķirtspējas ekrānus… Varētu vēlēties, lai attēls būtu labāk saskatāms lūkojoties no sāna.

    Jārēķinās, ka AMOLED ekrāns ar QHD izšķirtspēju ir atstāts Mate 9 Porsche Design modelim, tāpat arī vairākas citas nianses būs pieejamas vien Mate 9 Porsche Design, bet par šo viedtālruni tiks prasīta divas reizes augstāka cena.

    mate-9-006

    Programmatūra un veiktspēja

    Huawei Mate 9 ir 4 GB RAM, kaut konkurenti jau dodas 6 GB RAM virzienā. Te atkal jāpiemin Mate 9 Porsche Design, kas ir saņēmis 6 GB RAM, tomēr ražotājs lepojas ar operatīvās atmiņas menedžmenta programmatūru, kas cīnās pret RAM pārpildīšanu. Huawei apgalvo, ka EMUI 5.0 iebūvētie algoritmi (Machine Learning Algorithm) saņēmusi “sapratni”, kā apieties ar 1000 populārākajām lietotnēm. Tieši šie algoritmi un mašīnmācīšanās arī nodrošinās nemainīgu Mate 9 darbību 18 mēnešu garumā.

    Jaunais HiSilicon Kirin 960 procesors ir izlabojis vecākā Kirin 950 lielāko problēmu – salīdzinoši ļoti mazspējīgo video apakšsistēmu. Kirin 950 procesors video apakšsistēmas spējas aptuveni atbilst vidējās klases Snapdragon 650 video apstrādes ātrdarbībai. Kirin 960 veidots, lai procesors spētu pilnībā apkalpot Google Daydream virtuālās realitātes nepieciešamības. Te atļaušos piebilst, ka Daydream atbalsts ir iebūvēts tikai sākot no 7.1 Nougat operētājsistēmas versijas; Mate 9 šobrīd ir 7.0 Nougat. Mate 9 prezentācijā ražotāja pārstāvis lielu uzsvaru lika uz ierīces grafiskajām iespējām, par galveno pamatu šīm iespējām minot jauno Vulkan API, kas uzlabojot video apstrādes veiktspēju par 400%.

    Te man būs jāatklāj pāris nianses par Vulkan. Pirmkārt – nemaz to spēļu tā nav Play veikalā. Daži izsrādātāji it kā gatavojas Vulkan, bet faktiski ticamu Vulkan paraugu atradu tikai vienu Vainglory Vulkan Beta. Neticēju savām acīm, bet Mate 9 spēli nespēja startēt, paziņojot, ka pietrūkst draiveri. Acīm redzot Huawei vēl tikai plāno piegādāt Vulkan ar kādu atjauninājumu.

    Tiek solīts, ka Mate 9 laika gaitā mācās lietotāja paradumus, kas ļauj uzlabot biežāk izmantoto lietotņu darbību, padīdot otrajā plānā fona lietotnes. Mašīnmācīšanās process esot iebūvēt viedtālrunī, nevis tas tiek nodrošināts kā mākoņpakalpojums. Īsti nemācēšu pat pateikt, vai tas strādā. Kur nu vēl – kā tas strādā.

    Mate 9 ir ieguvis jaunu failsistēmu F2S2, kas ļauj ātrāk ielādēt fotogrāfijas un veikt citas darbības. Prezentācijas laikā tika demonstrēts salīdzinājuma video ar Samsung produkciju, tomēr tam līdz galam ticēt nevarēšu, līdz nebūšu dzīvē nolicis blakus abus viedtālruņus. Ikdienā bilžu albumā attēli lādējas zibenīgi, bet testa tīrībai laikam nāktos abos viedtālruņos ielādēt vairākus simtus identiska izmēra un kvalitātes fotogrāfiju datnes.

    Sintētiskās veiktspējas testos Mate 9 ir pilnīgs monstrs, jo tiek izmantoti jaunākās paaudzes procesora kodoli, tiem nākas “kustināt” tikai 1080p izšķirtspēju. Talkā nāk arī ļoti ātra operatīvā un iebūvētā atmiņa.

    Līdz ar EMUI 5.0 saskarnes versiju nav vairs palicis gandrīz neviens iemesls neieredzēt Huawei viedtālruņus. EMUI 5.0 ļauj izvēlēties lietotājam pašam, izmantot vai neizmantot tā saucamo app drawer. Kā jau ierasts Mate modeļiem, arī Mate 9 ir paplašināta žestu ievade, kas nav pieejama citiem Huawei viedtālruņiem.

    Huawei ir ticis galā ar mūžseno problēmu divu SIM karšu viedtālruņiem – EMUI 5.0 saskarne ļauj pievienot un izmantot divus WhatsApp un Facebook lietotāju kontus.

    mate-9-012

    Tā kā Mate 9 ir liels ekrāns, iekļauta arī programmatūra, kas pieskata, lai lietotājs netīšām nesaspaidītu ekrānu ar plaukstu, mēģinot aizsniegties pēc tālākā ekrāna stūra. Nevarētu apgalvot, ka šī funkcija strādā ideāli, tomēr to ir vērts atstāt ieslēgtu. Vismaz kameras saskarnē tā strādā, kā gaidīju.

    Ja man kaut kas tiešām nepatika, tad tie ir augšējās rīkjoslas paziņojumi. Ierasto WhatsApp, Facebook vai Gmail ikoniņu vietā parādās neko neizsakošs “1”, “2”, “3” utt., atkarībā no paziņojumu skaita. Turklāt nav nekādas iespējas atgriezt normālas paziņojumu ikonas. Nesapratu, nepatika. Cerams, ka ar nākotnes programmatūras jauninājumiem šis tiks atrisināts. [PAPILDINĀTS] Tiek ziņots, ka Mate 9 sāk saņemt atjauninājumu, kas labo šo nespēju. Lietotājs varot tagad arī izvēlēties, lai paziņojumi rādītos kā ikonas.

    Akumulators

    Mate 9 piestrādāts ne tikai pie gana lielas ietilpības akumulatora, bet arī pie enerģijas netērēšanas. Taupīgāks viedtālrunī ir it viss – procesors, video apakšsistēma, pat liekie procesi tiek bez ceremonijām atslēgti, lai samazinātu enerģijas tēriņus. Jau Honor 8 apskatā izteicos, ka šāda veida enerģijas taupīšana ne visiem būs pa prātam, netīšām vari atvadīties no e-pastu un saziņas lietotņu paziņojumiem.

    Ja neskaista jau iepriekš minēto Mate 9 vēlēšanos ne vienmēr veikt ātru uzlādi ar citu ražotāju lādētājiem (vai pareizāk izsakoties – lādētāju, vadu un microUSB uz USB Type-C pāreju komplektiem), tad pārējais viss gandrīz sāk atbilst reklāmā solītajam – gandrīz divas diennaktis ar vienu uzlādi.

    mate-9-019

    Neesmu sajūsmā par enerģijas taupīšanas metodes uzspiestajiem parametriem. Man nav nekas pret to, ka viedtālrunis samazina procesora takts frekvences vai ekrāna izgaismojumu, bet Mate 9 enerģijas taupīšanas režīms uzspiež arī 30 sekunžu ekrāna darbības ierobežojumu, kas īsti neder, ja vēlies lasīt vai pārskatīt mājaslapas ar garākiem tekstiem. Turklāt pusceļā vēl tiek samazināt ekrāna spilgtums, ja tam neesi pieskāries. Samsung ierīces vismaz seko acs kustībām un tur ieslēgtu ekrāna apgaismojumu, kamēr skaties uz telefonu.

    Kameras

    Huawei kopā ar Leica ir strādājuši arī pie Mate 9 kameru pāra viedtālruņa aizmugurē. Šoreiz melnbaltajam sensoram ir 20 megapikseļi, kamēr krāsu sensoram palikuši 12 megapikseļi. Izstrādāts arī atsevišķs attēlu apstrādes procesors, kas spēj piedāvāt divkāršu digitālu palielinājumu (Hybrid Zoom). Hybrid Zoom izmanto 20 megapikseļu melnbalto sensoru detaļu un formu iegūšanai, bet 12 megapikseļu krāsu sensors pēc tam attēlam piešķir krāsas. Kameru pāris arī spēj ļoti veiksmīgi veidot bokē efektu.

    Mate 9 ir 27 mm objektīvi ar Leica Summarit zīmolu un f/2.2 gaismasspēju. Tiek solīts, ka objektīvi novērš optiskās aberācijas un tie izstrādāti maksimāli vienkārši, lai taupītu vietu. Šoreiz gan kameras ir izceltas no korpusa, P9 modelim tā nebija.

    Melnbaltajam sensoram, protams, nav Bayer filtra, kas spēj sensoram saprotami izdalīt krāsas, toties Bayer filtra neesamība nodrošina būtiski labāku gaismas uztveršanu, tātad arī zemākus trokšņus. Manuprāt, melnbaltā kamera taisa pārāk kontrastainu attēlu, P9 modelī tas tika kaut kā veiksmīgāk kontrolēts.

    Mate 9 kamerām ir fāzes nobīdes autofokuss, lāzera autofokuss, kontrasta autofokuss, kā arī dziļuma autofokuss pateicoties divām kameru acīm. Šķiet, ka šis ir plašākais autofokusu sistēmu klāsts vienā viedierīcē. Kā šie autofokusi kopā sadarbojas? Manuprāt, visai veiksmīgi. Ne ideāli, bet ļoti tuvu tam. Attēlu uzņemšana ātrāka ir Galaxy S7 modeļiem, bet nevaru apgalvot, ka tā ir kvalitatīvāka un precīzāka.

    Huawei Mate 9, škiet, ir pirmais viedtālrunis ar Kirin procesoru, kas spēj uzņemt 4K video. Diemžēl 4K video kodējums ir H.265, kas YouTube (kā izrādās) nav pa zobam.

    Mate 9 kameras lietotne piedāvā veselu gūzmu ar dažādām papildus fotogrāfiju iespējām, bet iespējas ir visai mīklainas un ne ar pirmo reizi apgūstamas. Vecā, labā zīmēšana ar gaismu (gari ekspozīciju laiki) nemaz neziņo, ka būtu jāizmanto statīvs. No vienas puses pašsaprotami, bet viedtālrunī tomēr gribējās redzēt kaut paziņojumu par nepieciešamību meklēt statīvu.

    Mate 9 kamerai ir arī vājās puses, turklāt tās ir ļoti uzkrītoši sliktas. Zibspuldzes darbināšanai nav zināms iznākums – citreiz attēls ir tumšs, citkārt pārāk gaišs. Arī zibspuldzes darbināšana ir ļoti laikietilpīga un viena kadra uzņemšana aizņems 3 līdz 4 sekundes. Mate 9 kamera jūk prātā slikta izgaismojuma, bet kontrastainā kompozīcijā. Tiešām nesapratu kā var ar Mate 9 iemūžināt salūtu. Varbūt palīdzētu manuāls fokuss un statīvs, bet blakus stāvošais kolēģis ar Galaxy S7 kamera automātiskajiem režīmiem ieguva ļoti skatāmas salūta fotogrāfijas.

    Beidzot var teikt, ka viedtālruņa kamera ir pilnībā aizsteigusies garām kompaktkamerām (ja neskaita tās ar 1” sensoru), pat digitālais palielinājums daudz neatpaliek no optiskā. Diemžēl Mate 9 tā arī īsti saulainu laiku neieraudzīja, tāpēc bildes ir kādas ir… Turklāt jāsaprot, ka Mate 9 programmatūra nav pilnībā pabeigta – viedtālrunis vēl nav oficiāli pieejams iegādei.

    Porsche Design Huawei Mate 9

    198317250

    Apskatā jau pāris vietās pieminēju Huawei Mate 9 versiju, ko realizējis Porsche Design dizaina kantoris. Tik tiešām, šis telefons ir pieejams divās versijās. Viena “parastā” ir pieejama iegādei no 2017. gada sākuma, bet turīgāki ļaudis par 1395 eiro var nopirkt šī telefona īpaši jaudīgo un vizuāli mazliet citādāk nostrādāto Porsche Design versiju. Latvijā gan šo Mate 9 versiju oficiāli nenopirksim, jo tas iegādājams tikai Porche Design veikalos, piemēram, lielajās lidostās. Jāpiezīmē, ka Porsche Design šis nav pirmais mēģinājums palīdzēt izveidot premium klases viedtālruni, jo iepriekš esam dzirdējuši par šī dizaina kantora sadarbību ar nu jau praktiski aizsaulē aizgājušo BlackBerry.

    Kādas tad ir galvenās abu versiju atšķirības? Porsche Design Mate 9 ir mazliet savādāks dizains – zem ekrāna izvietota mājas poga, metāla korpuss ir viegli skrāpētā krāsojumā un likvidēts atmiņas karšu atbalsts. Toties telefonam ir iespaidīga 256 GB iebūvētā atmiņa un 6 GB operatīvā atmiņa, kā arī mazliet mazāks 5.5 collu AMOLED tipa displejs, kas aprīkots ar krietni augstāku 1440 x 2560 pikseļu izšķirtspēju.

    Šāds Huawei solis norāda uz ambīcijām uzrunāt cilvēkus, kas meklē kaut ko atšķirīgu no citiem. Paredzams, ka arī turpmāk no Huawei sagaidīsim dažādas variācijas dizaina jomā.

    Nobeigumā

    Jaunu tehnoloģiju un ideju skaitā ar Huawei Mate 9 būtu grūti spēkoties. Sajūtas aptuveni tādas pašas kā pirmo reizi turot rokā Galaxy S6 edge – viss ir svaigs, viss ir būtiski ātrāks, tehnoloģiju progress ir acīmredzams. Nedaudz žēl, ka Mate 9 saskarne neļāva pa īstam ieraudzīt Android 7.0 Nougat operētājsistēmu, bet neko tamlīdzīgu arī gaidīt nevajadzēja. Toties šoreiz Huawei piedāvā aktivizēt app drawer, kas ir bijis viens no lielākajiem pretargumentiem šī ražotāja viedierīču izvēlei. Šur tur redzams, ka būtu jāpiestrādā pie EMUI 5.0 saskarnes (augšējās rīkjoslas paziņojumu cipari [PAPILDINĀS] – šis esot salabots ar atjauninājumu), bet vēl jau nemaz Mate 9 nav iznācis. Iespējams, līdz decembra beigām jau būsim saņēmuši nepieciešamos labojumus. Negaidīju, ka Mate 9 ļaus katrai SIM kartei aktivizēt savu WhatsApp kontu, to iepriekš nebiju redzējis viedtālruņos. Sīkums, bet patīkami.

    mate-9-010

    Mate 9 veiktspēja ir elpu aizraujoša. Visai interesanta ir ideja par mašīnmācīšanos, lai būtu piespējams saglabāt Mate 9 ātrdarbību 18 mēnešu garumā. Redzēsim, kā tas strādās ilgtermiņā…

    No negatīvā varētu minēt ekrāna, RAM un iebūvētās atmiņas apjomu atpalicību, salīdzinot ar Mate 9 Porsche Design. Neesmu arī pārliecināts, ka dāmas vēlēsies savā īpašumā 5.9 collu viedtālruni, kaut tas ir ierasta 5.5 collu viedtālruņa kopējos izmēros. Man nepatīkams pārsteigums bija Mate 9 ātrās uzlādes daļēja nesaderība ar citu ražotāju lādētājiem.

    mate-9-004

    Var just, ka šoreiz strādāts pie Mate 9 kamerām, tās ir jūtami uzlabotas, nedaudz pieslīpētas visas iespējas. Varēja vēlēties iespēju veiklāk pārslēgties no krāsu uz melnbalto sensoru. Kopumā kamera darbojas superīgi, neko vairāk cilvēkam nevajag. Bet to pašu teicu par Huawei P9 kameru. Noteikti ir, kur augt. Dažādus niķus (Vulkan, kameras nespējas, Daydream) varētu norakstīt uz Mate 9 nepabeigto programmatūru, cerams, ka tā tiks sakopta līdz viedtālrunis ieguls veikalu plauktos!

    Cena? Apple iPhone 7 Plus ar mazāku iebūvēto atmiņu (32 GB), mazāku akumulatoru, mazāku ekrānu, mazāk interesantu kameru pāri maksās vismaz 220 eiro vairāk. 128 GB Apple iPhone 7 Plus maksās jau veselus 340 eiro dārgāk. Savukārt, ja vienkārši ir vēlme padīdīt melnbalto sensoru, var arī izvēlēties Huawei P9 modeli, kas pie operatoriem jau maksā ap 530 eiro.

    mate-9-013

    Patika

    + kameru darbība

    + materiāli un uzbūve

    + sakārtota saskarne

    + solījums 18 mēnešu garumā nodrošināt ekselentu darbību

    + plašs iepakojumā pievienoto aksesuāru klāsts

    Nepatika

    – ekrāna izšķirtspēja (ņemot vērā VR ambīcijas)

    – par šo cenu varētu vēlēties mitruma noturību

    – kameras izvirzītas no korpusa

    – prezentācijā sola Vulkan un Daydream, bet tie netiek šobrīd nodrošināti

    Patīkami, ka brutālu jaudu pavada arī (vismaz solījumi par) mašīnmācīšanos un viedu procesu vadību. Tas ir kas iepriekš nepiedzīvots!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    7
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    8
    Akumulators
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    36 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    08.12.2016 14:52

    P9 cena pie LMT ir nokritusi līdz 450 rubļiem, turklāt ienākusies zila un zelta versija. Tas, ja nevar sagaidīt Mate9…

    Lapsinieks
    09.12.2016 07:15
    Reply to  Lapsinieks

    un… starp citu – līdzi tiek dota dāvanu kaste ar visādiem niekiem – spēka banku, vadu, selfija stiku… comment image

    Jokman
    09.12.2016 17:27
    Reply to  Lapsinieks

    Bet šis piedāvājums ir tikai uz Nomaksu ja ņem atvērto līgumu tad šādu bonusu + cena augstāka – tā rakstīts materiālā – neinteresanti :(

    es
    09.12.2016 14:27
    Reply to  Lapsinieks

    Ar tas zilais P9 ir reāls smukulis.

    Lapsinieks
    09.12.2016 14:53
    Reply to  es

    nu tā… es samainīju, par cik bija ievērojams praisdrops. tā sajūta citāda – liekas, ka ar zilu laku pārfigārīts pāri – nav tās metāliskās sajūtas. uz izslēgšanas pogai sarkana kantīte – dizaina wtf!!!

    09.12.2016 15:03
    Reply to  Lapsinieks

    Ja nemaldos, tad lielajam P9 arī ir tas sarkanais akcents. Sarkans nozīmē jaudu, spēku un ātrumu. Kādā krāsā ir Ferrari? ;)

    Lapsinieks
    09.12.2016 15:16

    nav tur nekāda sarkana akcenta. riktīgs tumši sarkanais ķirsis.

    Lapsinieks
    09.12.2016 15:25

    aaa. pārpratu. domāju, ka runā par tumši sarkano modeli.

    09.12.2016 16:19
    Reply to  Lapsinieks

    5.2 collu P9 un 5.9 collu Mate 9 īsti (vismaz man) nešķiet konkurenti. Manuprāt, vienīgā P9 problēma ir salīdzinoši vājā “videokarte”, toties man šķita, ka P9 melnbaltā kamera ir kādu nieku labāka, dabīgāka.

    Mate 9 baigi iegriež ārā torčījošā kamera un nežēlīgi plānās ekrāna malas. Mate 9 šķiet nedaudz precīzāks, kvalitatīvāks, bet arī vieglāk saskrāpējams un sadauzāms. Mate 9 pakaļas vāka liekums paredz, ka tas sāks viducī skrāpēties jau pirmajā nedēļā. Vismaz ir tāda sajūta…

    Lapsinieks
    09.12.2016 16:21
    Reply to  Artis Abols

    Nu kurš šitos nēsā vismaz bez silikona?

    09.12.2016 16:24
    Reply to  Lapsinieks

    Jā, silikons no čainas jāpasūta vismaz pusotru mēnesi pirms Mate 9 iegādes. Tā ka pēdējais laiks! Uzmetu aci eBay, jau var šo to Mate 9 dabūt.

    Kā zinādami, mūsu mazie draugi no Huawei vienu cieto koveri ir iekļāvuši komplektā. Bet tā mūžs varētu būt 3 mēneši max.

    Lapsinieks
    09.12.2016 16:33
    Reply to  Artis Abols

    Nilskinus sācis viens kantors Rīgā tirgot

    Vairis
    13.12.2016 16:14
    Reply to  Artis Abols

    Kad sūtīju savam Honor 8 koverus https://ru.aliexpress.com/item/Huawei-Honor-8-Tempered-Glass-Nillkin-Amazing-H-H-Pro-PE-Anti-Explosion-Screen-Protector-For/32703760739.html?spm=2114.13010608.0.0.ItQrqQ&detailNewVersion=&categoryId=200002107 atnāca pēc 18 dienām un bonusā vēl bija ielikts silikona maciņš . Pēc mēneša lietošanas neizskatās ka koveri kalpos tikai 3 mēnešus .

    14.12.2016 11:08
    Reply to  Vairis

    Jāatzīst, ka tieši silikona ietvariņus izvēlos otrus lētākos eBay. Visi vienmēr bijuši precīzi, stingri un lietošanas ilgums bijis vismaz gads.

    Protams, ja ņem silikona ietvaru nost 2x nedēļā, tad tas izstaipās un ir ātri vien izmetams.

    Cietos plastmasas koverus gan ir jēga meklēt drusku dārgākus, bet tāpat kāpt virs 5 dolāriem ir muļķīgi. Metāla koverus nevajag ņemt, var būt problēmas ar mob. sakariem, Wifi.

    M.P.
    20.01.2017 21:13
    Reply to  Artis Abols

    P 9 plus 5,5 collas un amoled piedevām. Cena gan diezgan skarba.

    Zigis
    08.12.2016 15:48

    Lieku cerības, ka sagaidīsim Lenovo phab 2 pro apskatu. Pagaidām izskatās ļoti interesants ar google tango funkcionalitāti, vienīgi neesmu pārliecināts, ka tas ir Latvijā nopērkams.

    Lapsinieks
    08.12.2016 15:50
    Reply to  Zigis

    “vienīgi neesmu pārliecināts” … tālab arī nesagaidīsim, ja vien pac nenopirksi un puišiem uz testu neiedosi. nav dzirdēts, ka šī manta aug kokos un tāpat vien uz testu dabūnama.

    Jokman
    08.12.2016 16:58

    Es gaidu ko Huawei ieliks P10 modelī. Gribēju P9, bet tā kā kamera man ir ļoti svarīga, paņēmu S7, tomēr tā ir labāka. Ceru, ka P10 kamera būs vienā līmenī ar S8, tad varētu apspriest tā iegādi, jo visā pārējā P9 manas prasības apmierina. Mate 9 ir par lielu, tādu telefonu bikšu kabatā neiebāzīsi un reāli jā darbojas ar divām rokām.

    Lapsinieks
    08.12.2016 18:10
    Reply to  Jokman

    Baidos, ka sa*isīs visu ar home pogu priekšā…

    08.12.2016 18:42
    Reply to  Lapsinieks

    Da, labi. Fiziska (vismaz skārienjutīga) poga ir mega fīča. Pavei, tāda taču ir ekskluzīvajam Porsche Design modelim.

    Lapsinieks
    08.12.2016 18:47

    Da kaut vai lambordžīnī. Slinkums meklēt kur pats kaifoji par pogu aizmugurē.

    Kaspars
    08.12.2016 23:47

    Kamēr uz šiem ķīniešiem- Huawei, Xiaomi un Lenovo- būs priekšinstalētas visādas spiegu figņas, virsū tiem neskatīšos, lai cik salda arī nebūtu to cena.

    Lapsinieks
    09.12.2016 09:15
    Reply to  Kaspars

    Tu to nopietni? Vēl vairāk izspiegot (lasi: ievākt informāciju mārketinga nolūkiem) kā jau to dara gūgle? Kas, Tu esi CIP aģents?

    Kaspars
    10.12.2016 05:31
    Reply to  Lapsinieks

    Nu jā, bet tiesās sūdz Huawei nevis kādu citu lielo Android ražotāju. Iesaku vairāk pagooglet par Huawei problēmām spiegošanas jautājumos.

    Lapsinieks
    10.12.2016 10:28
    Reply to  Kaspars

    pagūglējot vispār varot visas problēmas dzīvē atrisināt. šodienas izglītības un intelekta stūrakmens.

    GGrs
    09.12.2016 13:32

    a kas noteiks ar to mašīnmācīšanās algoritmu pēc 18 mēnešiem? ies atpūsties? :D

    09.12.2016 16:15
    Reply to  GGrs

    Teksts prezentācijā bija aptuveni tāds, ka mašīnmācīšanās nav makonī, bet telefonā, kas laikam esot pluss. Turklāt tā spēs noturēt telefona darbību kā jaunam, tikko resetotam vismaz 18 mēnešus.

    Godīgi sakot, man tas šķiet drusku fufelis, jo to rīku nevar redzēt, nevar konfigurēt, nekā nevar pārbaudīt kā un vai strādā…

    Jānis Logins
    14.12.2016 20:29

    Vai kamera nav pārslavēta, ja uz zibspuldzi jāgaida 3-4 sek.

    wils_w
    16.12.2016 12:31

    Vai tik šis nav pirmais modelis tirgū, kuram no iznākšanas brīža ir eiropas navigācijas (Galileo) atbalsts?

    foto esthetics
    20.12.2016 11:23

    9/10 par kameru, interesants vērtējums… Kāda jēga no kameras un Leica zīmola pieminēšanas, ja lēcai gaismas caurlaidība pēc mūsdienu viedtālruņu standartiem ir kā bildēt caur metināmo stiklu ;) galu galā, gaišā saulainā laikā praktiski visi telefoni fotogrāfē ok, bet tiklīdz ir krēsla, vakarpuse, svinības, dzimšanasdienas, jaungais gads.. ar tik švaku lēcu.. padomājiet, vairāk nekā puse iemūžināmo mirkļu ir vakarpusē… un fočēt ar zibspuldzi sanāk tikai kadri no zombju filmām.
    jo mazāks skaitlis, jo lielāka gaismas caurlaidība un labāks attēls samazināta apgaismojuma apstākļos…
    Samsung Galaxy S7 = 1.7
    iPhone 7 = 1.8
    Samsung A sērija (viduvējā segmenta produkts) = 1.9
    kīnietim = 2.2

    Lapsinieks
    01.02.2017 17:51
    Reply to  foto esthetics

    Tu aizmirsti vienu svarīgu niansi – te ir DIVAS lēcas. Divas matricas. Un divi kadri tiek savienoti vienā. Tu domā viņi duriki nevar uztaisīt 1,7 un par apsmieklu visiem liek 2.2?

    RRR
    05.02.2017 21:32

    Bet kā tika teikts salūtu tomēr normāli nofilmēt nevarēja. Vai tagad kāds var puslīdz droši pateikt kā tā kamera tumšā laikā strādā, vai var naksnīgu pilsētu kvalitatīvi nofočēt?

    Lapsinieks
    06.02.2017 09:28
    Reply to  RRR

    var. viss atkarīgs no gribasspēka.comment image

    Deniss Firsovs
    12.08.2017 11:30

    Tas normāli ka baterija diezgan ātri tērējās? Principā lietojot tikai soc tīklus ar ieslēgtu WiFi vai MobileData baterija tērējās salīdzinoši ātri. Visas sinhronizācijas ir atslēgtas, Huawei Health likvidēts, ekrāna spilgtums apmēram 70%. Rakstot šo komentāru jau ir 2% pazuduši. Man rūgta pieredze ar Tele2 telefoniem. Iegādājos Cat S60, baterija kusa momentāli, atgriezu izrādījās brāķis, paņēmu Mate 9, uz ekrāna zili punkti un
    neizskaidrojamas svītras, atkal brāķis, noriskēju paņēmu atkal Mate 9 un tagad biedē baterijas darbība jo cik lasīju tad pie Havey darbības notur pat dienu, man es domāju pat 8h nenovilktu ar ieslēgtu WiFi un spēlējot kādu spēli… Ir kādi ieteikumi?

    digitalk
    12.08.2017 14:57
    Reply to  Deniss Firsovs

    tu aparātu ‘zaļu’ iemēģināji vai ar no bekapa atjaunotiem datiem un appiem? pārāk bieži dzirdēts, ka āboļiem un androīdiem līdzīga slimība pēc datu importēšanas kopā ar uzstādījumiem (no bekapa). pie kam problēmu pēc būtības neesmu manījis atrisinātu – vienmēr pilns factory resets, jaunākā firmvāre un konfigurēšana no nulles.

    Deniss Firsovs
    12.08.2017 18:25
    Reply to  digitalk

    Es uztaisīju google back up lai dabuju kontaktus atpakaļ. Uztaisīju jaunāko Update, izdzēsu Huawei Health lai neskaita soļus, visis Sync atslēdzu, pat Power Saving Mode uzliku, tā pat tā baterija kūst laukā. Kkā prieksh 4000mAh būtu jāvelk daudz labāk. Pieļauju, ja spēlētu kādu spēli tad max 4-5h un telefons būtu sauss. Izskatās, ka jau trešo reizi iešu atpakaļ uz Tele2 ar brāķi, ja ne brāķi, tad mani vnk neapmierina tāda baterijas darbība. Draudzenei uzdāvināju P10 Plus, tur viss perfekti, baterija tur labi…

    Reklāma
    Patīkami, ka brutālu jaudu pavada arī (vismaz solījumi par) mašīnmācīšanos un viedu procesu vadību. Tas ir kas iepriekš nepiedzīvots!Huawei Mate 9 apskats