Web Analytics
More
    Reklāma

    Honor 8 apskats

    Manuprāt, viena no prātīgākajām viedtālruņu izvēlēm. Gandrīz pats neticu, ka to saku par Honor (Huawei) ražojumu. Cena pagaidām nedaudz kodīga.

    Jaunākie raksti

    Kas tad īsti ir Honor? Honor būtu uzskatāms par Huawei daļu, ko uzņēmums nodēvējis par e-zīmolu. Honor zīmols veidots jauniešiem un dvēselē jauniem cilvēkiem, potenciālie pircēji pat nodēvēti par tūkstošgadniekiem (millennials). Tūkstošgades paaudze jeb paaudze Y ir visi tie, kuri dzimuši starp 1980. un 2000. gadu.

    Honor 8 viedtālrunis ir sava veida kokteilis starp pavisam svaigo un diezgan dārgo mūsu mīluli Huawei P9, kā arī Honor 8 dzīvo daļa no nedaudz vecākiem Huawei modeļiem, piemēram, procesors. No Huawei P9 iegūts divu kameru pāris un arī Emotion lietotāja saskarne ar neskaitāmiem Android iespēju papildinājumiem.

    Jāatzīst, ka parasti neaizraujos ar saņemto viedtālruņu izmantošanu ikdienā, tomēr Honor 8 pie manis sabija gana ilgi, lai paspētu ar viedtālruni sadzīvot arī ikdienā. Nebūs noslēpums, ka iepriekš esmu izteicis pāris skarbākus vārdus par Emotion lietotāja saskarni, šoreiz centos izprast tās ideju un iespējas. Neticami, bet tas vismaz daļēji izdevās.

    honor-8-029

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0 Marshmallow, Emotion UI 4.1
    • Ekrāns: LTPS LCD, 5.2 collas, 1080 x 1920, ap 423 ppi, skrambu drošs ekrāns
    • Procesors: HiSilicon Kirin 950, četri 2.3 GHz Cortex-A72 kodoli un četri 1.8 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-T880 MP4 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 32/64 GB, microSD līdz 256 GB (izmanto SIM2 pieslēgvietu)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), 4G, NFC, infrasarkano staru raidītājs
    • Kameras: divi objektīvi, 12 megapikseļu Sony IMX286 sensori (1.25 µm pikseļa izmērs), 3968 x 2976, fāzes nobīdes autofokuss, HDR, divkrāsu LED zibspuldze. 1080p ar 60 fps video. 8.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS
    • Radio: nav
    • Papildus: e-kompass, pirkstu nospiedumu nolasītājs, ātra akumulatora uzlāde 47% 30 minūšu laikā (Smart Power 4.0), USB Type-C
    • Izmēri un svars: 145.5 x 71 x 7.5 mm, 153 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 3000 mAh
    • Krāsas: Pearl White, Midnight Black, Sapphire Blue, Gold
    • Cena: sākot no 400 eiro interneta veikalos

    honor-8-007

    Izskats un uzbūve

    Honor 8 izmēru ziņā ir pavisam tuvs radiniekam Huawei P9, Honor 8 ir nieka 0.9 mm biezāks un nedaudz smagāks. Pārējās detaļas šķiet līdzvērtīgi kvalitatīvas, tomēr Huawei P9 ir ieguvis plānākas ekrāna apmales, kas piedod augstvērtīgāku izskatu.

    Honor apgalvo, ka Honor 8 aizmuguri sedz 15 stikla kārtas, tās spēlējas ar gaismu, piešķirot viedtālruņa aizmugures izskatam dziļumu. Teiksim tā – baltajam Honor 8 neko tādu novērot nevar, bet tumšzilais Honor 8 izskatās vienkārši superīgi. Ja gadījumā pērc Honor 8, izvēlies zilo. Nenožēlosi.

    Protams, stikla aizmugure nodrošina vēl vienu trauslu viedtālruņa dimensiju, kas daudziem liks uz glītās aizmugures uzstūķēt silikona aizsargmaciņu. Huawei P9 aizmugure bija veidota no metāla.

    honor-8-018

    Honor 8 aizmugurē atradīsim arī apaļu pirkstu nospiedumu nolasīšanas sensoru, kas beidzot strādā tuvu ideālam. Honor 8 pirkstu nospiedumu nolasītājs kļūdījās vien pāris reizes, bet viedtālruni tas atbloķē momentā. Manuprāt, ātrākais no iepriekš redzētajiem pirkstu nospiedumu nolasītājiem, pat Samsung piekāpjas.

    Interesanti, ka pirkstu nospiedumu nolasītājs ir arī poga. Tai var piesaistīt trīs funkcijas (vienu reizi nospiežot, divreiz nospiežot un paturot). Ar šo pogas funkciju varēsi startēt kameru, Google Now servisu, kādu lietotni utt.

    Honor 8 ir USB Type-C uzlādes pieslēgvieta, ko iemanījos izmantot ar vienmēr līdzi nēsātu adapteri. Pāreja no microUSB (precizitātei USB Micro-B) uz USB Type-C norit ļoti smagi, vairāki ražotāji ir sadūšojušies izmantot USB Type-C vismaz savos flagmaņos, kamēr tirgus līderi, piemēram, Samsung pret USB Type-C izmantošanu izturas ļoti rezervēti.

    honor-8-015

    Honor 8 ir 5.2 collu 1080p izšķirtspējas ekrāns ar 423 ppi ekrāna punktu blīvumu. It kā pietiekami, taču virtuālās realitātes briļļu izmantotāji man nepiekritīs. Būtisks uzlabojums slēpjas vien programmatūrā, tas ir atnesis iebūvētu ekrāna krāsu korekciju, lai tumsā veroties ekrānā mazāk bojātu redzi (un miegu). Īsāk sakot, ar augšējā rīkjoslā atrodamu pogu ekrāns iekrāsojas dzeltens.

    Manuprāt, automātiskais ekrāna spilgtuma regulētājs ir nedaudz agresīvs, tas varēja iestatīt mazāk spilgtu izgaismojumu.

    Kopumā par Honor 8 uzbūvi nespēju pateikt neko sliktu. Tieši pretēji – kvalitāte ir pārsteidzoša. Būtu jāatceras, ka viedtālruņa cena arī nav neko zema, tā tuvojas Huawei P9 cenai, kā arī nekur tālu vairs neatrodas Samsung pagājušā gada spīdeklis Galaxy S6 edge.

    honor-8-002

    Veiktspēja un programmatūra

    Honor 8 izmanto Huawei veidotu astoņu kodolu Kirin 950 procesoru, kas tiek pārots ar 4 GB RAM, tātad vairāk nekā brālīgajam Huawei P9. Visticamāk, pamatīgi strādāts pie Emotion UI 4.1 saskarnes sakārtošanas, jo nekas neraustās, nekas neveras vaļā ar kavēšanos. Un GPS strādā precīzi un ātri.

    Izmēģināšanai saņemtais viedtālrunis ir uzskatāms par demo modeli, tāpēc tam bija atslēgta iespēja uzstādīt vairākas populārās veiktspējas testu lietotnes, tāpēc šoreiz atļāvos šo informāciju sagrābstīt tīmeklī. AnTuTu uzrādīja aptuveni 90 000 punktu, kas ir gandrīz 3000 punkti zem nedaudz jaudīgākā Huawei P9 ar Kirin 955 procesoru.

    Geekbench 4 (arī bloķēts konkrētajam viedtālrunim) sasniedza 1728 single-core punktus un 4820 multi-core testa punktus. P9 bija attiecīgi 1776 un 4618. Kopumā jauda ir atliku likām, ne ko pielikt, ne atņemt.

    No mātesuzņēmuma Huawei pārmantotā Emotion UI (EMUI) saskarne kopā ar Android 6.0 mani visai patīkami pārsteidza, tomēr to negribētu dēvēt par muļķudrošu. Lielākā iebilde ir pret visai agresīvo apiešanos ar lietotnēm. Tās visas tiek hibernētas (vismaz tā to dēvē Greenify lietotne), ja vien tās netiek iekļautas “baltajā sarakstā”. Tur jau pēc noklusējuma atrodas Google Maps, WhatsApp un pāris citas lietotnes, bet, piemēram, Slack un Facebook Messenger nāksies pašam ielikt pie fonā atļauto lietotņu saraksta. Tur vajadzētu pievienot arī citas saziņas lietotnes, arī mūzikas lietotni, ja daudz klausies mūziku ar izslēgtu ekrānu.

    Honor 8 uzstādītas vairākas reklāmas lietotnes, pārsvarā spēles. Bet tās ir pilnībā atinstalējamas – ja nevēlies, neviena lieka lietotne telefonā neatradīsies.

    Saskarne ļauj ar pirkta slidināšanu pa pirkstu nospiedumu nolasītāju atvērt paziņojumu joslu, kas ir ļoti ērti. Tāpat pieejama jau kādu laiku Huawei produktos atrodamā peldošā poga, atmiņas tīrītājs, enerģijas pārvaldības lietotne, iespēja pārslēgt ekrānā redzamo lietošanai ar vienu roku u.tml. Iespēju vairāk, kā saprašanas. Patīkami, ka vairumu no šīm iespējām var atslēgt iestatījumos.

    Jāatzīst, ka ar Emotion UI trikiem beidzot spēju sadzīvot, tie pat man iepatikās. Vairākos iepriekšējos apskatos man pārmeta Emotion UI nemīlēšanu, šobrīd ir tieši pretēji – nezinu kā bez Emotion UI dzīvot.

    honor-8-004

    Akumulators

    Honor 8 3000 mAh akumulatora spējas nav pašas lieliskākās, tomēr viedtālrunis neatpaliek no līdzīgas jaudas konkurentiem. Manuprāt, Samsung Galaxy S7 nodzīvo tikpat ilgi ar vienu uzlādi (S7 pie manis sabija vienlaikus ar Honor 8).

    Video skatīšanās tērē aptuveni 15% stundā, spēlītes, protams, tērē vairāk – ap 18 līdz pat 22% stundā, atkarībā no nepieciešamajām jaudām. Par laimi, Honor 8 nemēdz uzkarst, kas man bija patīkams pārsteigums.

    Ātrā uzlāde spēj piedzīt pilnu akumulatoru aptuveni stundas laikā. Turklāt tas uzlādes procesā neaizdegas, kas mūsdienās ir visai patīkama parādība.

    honor-8-028

    Fotogrāfijas

    Atļaušos atgādināt, ka izmēģināšanai tika saņemta demo viedierīce, tāpēc pāris nianses no kameras iespējām arī bija atslēgtas, varbūt arī nestrādāja pilnā apjomā un kvalitātē. Diemžēl neaktīva bija otra (melnbaltā) matrica, kas man lika pamatīgi vilties, bet tautā runā, ka tā ir identiska Huawei P9 atrodamajai. Leica zīmolu gan Honor 8 ir lieki meklēt.

    Honor 8 saņēmis divus Sony 12 megapikseļu IMX286 sensorus. Viens ir ar krāsu filtru, otram tāda nav. Teorētiski krāsu filtra neesamība ļauj līdz sensoram nonāk lielākam gaismas apjomam, kas nozīmē labāku kontrastu, mazākus trokšņus utt.

    Daudzviet lasīts, ka Honor 8 it kā veidojot nedaudz miglainākus attēlus, vainots tiek objektīvs. Grūti pateikt, tad ir abi viedtālruņi jāliek blakus un jātaisa fotogrāfijas identiskos apstākļos.

    honor-8-foto-020 honor-8-foto-009

    Honor 8 kameru pāris ļauj uzņemt sintētiski veidotus attēlu, kas it kā atveido f/0.95 objektīva gaismasspēju, pamatīgi izpludinot visu, kas neatrodas fokusā vai arī tieši pretēji – f/16 padara visu asu. Tā kā abiem objektīviem fiziska gaismasspēja ir f/2.2, tad visi citi “atvērumi” ir veidoti mākslīgi.

    Nekur nav pazudušas dažādas iespējas savu pašiņu izķēmot ar izpludinājuma un izskaistinājuma efektiem. Visi kļūst par vieglā migliņā dzīvojošām geišām. Diemžēl pašiņu kamera šos vājprāta efektus iespējo pēc noklusējuma.

    honor-8-foto-014 honor-8-foto-004

    Noslēgumā

    Ja salīdzina Honor 8 ar Huawei P9, tad mans favorīts ir Honor 8. Jā, nebūs smukiņā, bet drusku melīgā Leica logotipa, varbūt izpaliks kāds AnTuTu “papagailis”, toties Honor 8 ir daudz glītāks, it īpaši ja izdodas dabūt rokās tik glīti tumšzilo viedtālruņa versiju.

    Pie saskarnes var pierast, to pat spēj tāds vecs stagnāts kā es. Šobrīd nenormāli garlaicīgais Xperia viedtālrunis nu nemaz vairs nevilina atpakaļ pie sevis. Saskarne ļauj izslēgt gandrīz visus papildinājumus, kas ir ļoti prātīgs solis. Nekur neatradu neiztulkotas vietas saskarnē, kā tas ir bijis redzēts citu ražotāju viedtālruņos.

    honor-8-012

    Honor 8 kameras iespējas ir pieklājīgas. Tās, protams, atpaliek no Samsung flagmaņiem, toties tās vienkārši samaļ miltos vecūkšņus Sony ar saviem neskaitāmajiem pikseļiem.

    Visai sarežģīta būtu izvēle starp Honor 8 vai OnePlus 3 modeli. Izmēru un saprātīgās pirkstu nospiedumu sensora atrašanās vietas dēļ laikam ņemtu tomēr Honor 8. Vēlētos dēvēt Honor 8 par kārtīgu “vidējo aritmētisko”, tomēr viedtālrunim nav nevienas pamatīgas atšķirības, kas to izceltu uz konkurentu fona.

    Honor 8 ir saprātīga, bet, iespējams, nedaudz pablāva izvēle. Modelis nav ultrasvaigs, tas jau paspējis padzīvoties savā dzimtenē un pat ASV, Eiropā Honor 8 atnāca jau viegli sirms deniņos, bet tas nav spējis nodauzīt cenu gana zemu.

    Patika

    • Dizains un kvalitāte
    • Pirkstu nospiedumu nolasītājs
    • 4 GB RAM un veiktspēja

    Nepatika

    • Emotion UI var radīt kādu galvassāpi ar nesaņemtu ziņu no apturētas lietotnes
    • Aizmugurē stikls – smuki, bet nedaudz neprātīgi
    • Par līdzīgu cenu var iegūt arī augstvērtīgākus viedtālruņus

    Manuprāt, viena no prātīgākajām viedtālruņu izvēlēm. Gandrīz pats neticu, ka to saku par Honor (Huawei) ražojumu. Cena pagaidām nedaudz kodīga.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    7
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    8
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    46 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    20.09.2016 10:41

    >divu kameru pāris

    pāris – tas vienmēr ir 2
    ne 1, ne 3 kameras nebūtu pāris ))

    digitalk
    07.03.2018 19:07
    Reply to  x

    divu kameru pāris ir četras kameras sagrupētas pa divi ;)

    wils_w
    20.09.2016 11:19

    Man īsti neiet pie sirds Huawei vēlme uztaisīt zvērudārzu modeļu klāstā.
    Piemetusies vecā Shamesung slimība?

    Ja P9 un tā modifikācijas (atskaitot Lite modeli) varētu dēvēt par flagmani, tad kā dēvēt Mate sēriju. Un kur likt Mate S? Honor 8 ir flagmanis vai tomēr nē? Kurā nišā iebāzt nova, Enjoy. Honor Note 8? Un tad vēl paliek Y, X, M un G sērijas modifikācijas un paaudzes.

    20.09.2016 11:36
    Reply to  wils_w

    Sāksim ar to, ka ne visus burtus pie mums tirgo. Turklāt izskatās (neesmu gan 100% pārliecināts), ka Huawei un attiecīgi arī Honor telefonu modeļu nosaukumos ir ieviesta jauna kārtība, bet to neesmu spējis aptvert.

    Honor 8 noteikti ir Honor zīmola flagmanis. P9 ir Huawei flagmanis, bet par Mate sēriju īsti vairs neesmu pārliecināts. Kādreiz tā bija flagmaņu sērija, kas būs tālāk – to rādīs laiks.

    wils_w
    20.09.2016 12:48
    Reply to  Artis Abols

    LMT tirgo – P8, P9, Mate 8 un Honor 7 (+ modifikācijas), kā arī aizvēsturisko T1 planšeti.
    Tele2 – P9, Honor 7, Honor 5X, Y6 Pro un Y5, pie planšetēm to pašu T1.
    Bite – P8 un P9, Nexus 6P, Y3 II, kā arī T1.

    G sērija vēl nesen bija piedāvājumā, LV veikalos ir atrodama.
    X sērija arī ir pārdošanā, tāpat kā Y sērijas budžetnieki.

    Nesaprotu, kādēļ Huawei tik spītīgi mēģina tirgot vecus mēslus (lasi planšeti MediaPad T1), kaut produktu klāstā ir gan tehnoloģiski attīstīti, gan veiktspējīgāki modeļi (MediaPad M2, tas pats T2, T2 pro) par Samsung Galaxy Tab sēriju.

    x
    20.09.2016 13:30
    Reply to  wils_w

    tak pats raksti, ka T1 tirgo vietējie operatori, ne Huawei.

    Te gan būtu jāzin, vai operatori iepērk paši vai darbojas kā starpnieki starp pircēju un kādu no Eiropas izplatītājiem.

    20.09.2016 13:32
    Reply to  x

    Cik man zināms, tad operatori parasti tomēr cenšas strādāt ar oficiālajiem produktu izplatīšanas kantoriem.

    x
    20.09.2016 13:46

    biju domājis nevis plēkos un baltos, bet vai operatori pasūta no izplatītāja drošu daudzumu iekārtu ar pēcapmaksu vai uz savu risku kautko iegulda noliktavā, cerot ka daudz pirks un varēs ātri pārdot lielu daudzumu.
    Tā varētu izskaidrot veco planšetu stoku. Bet var jau būt ka aziāti izsmalcināti ņirgājas, sak, šitie pērk pat 4 gadus vecus aifonus, nu tad dosim arī vecos T1.

    Lapsinieks
    20.09.2016 13:56
    Reply to  x

    nav drošu daudzumu. Ir palete, ir konteiners, ir vagons, ir kuģis. Ir ofic. izplatītājs un pēcmaksa. Atpakaļ sūtīt pus vaogona ir dārgi. Var atrast vainīgo un atlaist. Tikmēr prece kaut kur gaisā karājas, patiesībā – jau visās bilancēs norakstīta. Pārdot pa lēto nedrīkst – tas grauj brenda imidžu. Kaut kā tā.

    20.09.2016 14:52
    Reply to  x

    Protams, operators (vai jebkurš cits gala pārdevējs) vēlas riskēt pēc iespējas mazāk un pasūtījumu veiks tikai tādā apmērā, ko spēs notirgot. Plus, ražotāju vēl pielauzīs uz mārketinga aktivitāšu atbalstu.

    Lapsinieks
    20.09.2016 13:46
    Reply to  wils_w

    nevis huawei spītīgi tirgo, bet kā konteineris atnāca pirms n gadiem, tā arī stāv. rupji runājot.

    wils_w
    20.09.2016 14:33
    Reply to  Lapsinieks

    Huawei Latvijas tirgus vispār ir drusku “pie kājas”. Ja atmiņa neviļ, Latvijā Huawei pārstāv Polijas EA divizions. Vismaz Tele2 dievojās, ka iepēk no viņiem.
    Vēl viens paradoks – Latvijā MediaPad M2 8.0 oficiālajā mājas lapā nav ar uguni atrodams, kaut atbalsta sadaļā ir gan Lietotāja rokasgrāmata latviski, gan oficiālais stock rom pieejams. Atbalsts ir, bet neko te netirgo.
    Un oficiālo Huawei veikalu laikam Latvijā nesagaidīt.

    Lapsinieks
    20.09.2016 15:03
    Reply to  wils_w

    a kam nafig vajag ofic.veikalu, ja ir operātoru bodes?

    20.09.2016 15:06
    Reply to  wils_w

    Kaut kā Tev izdevās Huawei par baigo kaktu kantori nokrāsot. Zini, man arī bija tāda sajūta pirms aptuveni pusotra gada. Jā, varbūt 90% sakaru torņu karājas Huawei tehnoloģijas, bet pie pircēja nonāca šaušalīgi plastmasas telefoni.

    Šobrīd, es pat teiktu, ka aptuveni gadu, Huawei ir telefonu jomā pamatīgi atspēries. Vesela strīpa ar gana glītiem un ciešami nedārgiem telefoniem – tie paši Mate sērijas modeļi, jaunais P9, vecākais P8, dižpārdoklis P8lite un mans mīlulis Honor 8.

    ProxyFromDeep
    20.09.2016 15:20
    Reply to  Artis Abols

    Pat tie plastmasas telefoni , tīri tehniski un konstruktīvi bija daudz maz sakarīgi būvēti ( bez līki pielodētām detaļām , bez skoča un termolīmes utt .

    Un vēl viens stāsts – Pirms gadiem 6 ( aptuveni ) rokās nonāca Vodafone brendots Huawei ražojums . slaider telefons ar bojātu šleifi un klienta vēlmi izkasīt svarīgo informāciju . sākumā šķita – nu , *** , negulēta nakts un 666 pietupieni klaudzinot šamaņa bundziņas , Bet – Nekā!
    piespraužot devaisu ( tiesa gan specifisks 20pin usb vads ) no virtuālā cd ( iestrādāts aparāta fw ) instalējas “pc suite” un ‘vajadzīgais konekts ar bez liekas bakstīšanās .
    Bet pats labākais – pati informācijas eksportēšana . visi dati ( sms , telefongrāmata , utt ) mierīgi un ērti bija eksportējami vis visādos formātos sākot ar txt , vcf un beidzot ar wordu , ekseli un pdf .
    Nokia pcsuite – nervozi pīpē stūrītī …

    wils_w
    20.09.2016 15:34
    Reply to  Artis Abols

    Es nekrāsoju Huawei melnās krāsās. Vismaz tāda nodoma nebija. Galu galā top3 pasaules telefonu ražotājs.
    Es tikai nesauktu 400 eur telefonu par lētu (LV Honor 8 nav nopērkams un atbalsts no Huawei nav solīts).
    P8 un Mate 8 – pagājušā gada modeļi – tā ka pārdošanā ir apskatāms tikai P9, kas jau ar ir pusgadu vecs.

    Lapsinieks
    20.09.2016 15:35
    Reply to  wils_w

    Honor 8 būšot pie operātoriem = attiecīgi arī atbalsts.

    wils_w
    20.09.2016 16:31
    Reply to  Lapsinieks

    Varbūt zini, vai plānojas arī drošības ielāpu ikmēneša “updeiti”?
    Neprasu par Nougat.

    Lapsinieks
    20.09.2016 17:20
    Reply to  wils_w

    ZB jūs man visi ar saviem ielāpiem!

    20.09.2016 15:41
    Reply to  wils_w

    Honor 8 Latvijā būs nopērkams (varbūt jau kaut kur ir). Mēs principā neaizraujamies ar Latvijā nenopērkamu produktu apskatu veidošanu.

    wils_w
    20.09.2016 16:25

    Pie telefona mīnusiem norādītu:
    Dual sim aparāts, bet tikai viens sim slots saprot ko vairāk par balss zvaniem (edge neskaitās).
    USB tikai v2.0
    NFC bez eSE (embedded secure element) – tātad nākotnē nevarēs izmantot bezvadu norēķinos.

    Tāpat aprakstā gribētu redzēt vai aparāts atbalsta OTG – iespēju pieslēgt flešatmiņu, peli.

    x
    20.09.2016 17:04
    Reply to  wils_w

    – parasti jau viens SIMu izdala inetam, otru – balsij, tas der 80% cilvēku. Ja vajag lai abi sloti nodrošina 4G, nu ko darīt, visi verķi nederēs.
    – eSE nav, ak vai, nākotnē nāksies pirms vēl vienu mobilo. Bet nāksies šā vai tā!
    – ātrā lādēšana visiem nav vajadzīga, turklāt jāpelna ar kamēr tā ir jauna lieta. Tas pats ar bezvadu lādēšanu. Kad tā būs standarta fiška, papildus naudu nevarēs prasīt.

    wils_w
    20.09.2016 17:12
    Reply to  x

    Es nesaku, ka tas ir slikti, ka tādu fīču vai fišku nav. Plika fakta konstatācija.

    Lapsinieks
    20.09.2016 17:39
    Reply to  wils_w

    USB tikai v2.0 caur USB C? Eto kak?
    Ko Tu dari ar peli telefonā?

    wils_w
    20.09.2016 18:29
    Reply to  Lapsinieks

    VNC

    20.09.2016 21:06
    Reply to  wils_w

    Toties 4G izmantošanu var softiski smuki pārslēgt starp kartēm.

    wils_w
    21.09.2016 10:50
    Reply to  Artis Abols

    Labi ka tā, jo biju sapratis, ka sim1 piedāvā mobīlos datus, bet sim2 – nini. Tad jau kā visiem.

    Lapsinieks
    20.09.2016 17:40

    Jāpagaida, ko teiks zerolemon fans…

    x
    20.09.2016 20:01
    Reply to  Lapsinieks

    ja ZL uzražos baču Horroram, tad jau fans teiks ka ir labi.

    Burtnieks
    21.09.2016 17:48

    Haha “Turklāt tas uzlādes procesā neaizdegas, kas mūsdienās ir visai patīkama parādība.”

    P.S. Mate versija laikam ir domāta biznesa, performance klasei…

    Hm.
    23.09.2016 11:35

    Hm.

    Lapsinieks
    10.10.2016 13:13

    No šodienas dabūnams iekš LMT

    Vairis
    16.10.2016 13:57

    Iegādājos šo aparātu , viss ir vienkārši wow ! Tikai nekur nevaru atrast lādēšanai adapteri , arī maciņu nopirkt ir problemātiski .

    Lapsinieks
    16.10.2016 16:39
    Reply to  Vairis

    saki – nopērc “dizaina” ierīci un jāstumj makā? tad kāda jēga no tās stikla aizmugures 15 kārtās?
    Kas ir lādēšanas adapteris? bodēs var iegādāt tādu mazu pipuci ko uzstumt uz parastā usb mikro priekš C aparāta.

    Vairis
    16.10.2016 19:31
    Reply to  Lapsinieks

    Veci saproti tak to dizaina ierīci vajag šad tad iebāzt makā – piemēram braucot uz mežu sēņot , ieraujot tā pavairāk sīvo utt. Pasaki kurā vietā LV var nopirkt šitādu https://www.aliexpress.com/item/AP52-PC-PBT-100-huawei-original-usb-type-c-adapter-micro-usb-with-otg-for-huawei/32650357173.html?spm=2114.01020208.8.68.aO6z3I adapteri paņemtu 2 gb .

    Lapsinieks
    16.10.2016 19:50
    Reply to  Vairis

    TC Dole blakus bitei ir čumošņīgs aksesuāru veikals. Tur ikurāt šitādu pa piečuku iegādāju. Savukārt Trodeksā Mūkusalas ielā ir riktīgi kruti vadi – pats vads ir plakans, resns un pie štekera ir zaļa diodīte. tumsā nav jāmeklē vada gals un nepiņķējas.

    Romualds
    20.10.2016 12:28
    Reply to  Vairis

    Es pasūtīju šādu maciņu – http://www.ebay.co.uk/itm/142062276658

    janka508
    26.11.2016 23:35

    Nu jau pāris nedēļas esmu šī telefona īpašnieks, gribēju padalīties ar saviem iespaidiem.
    Pirmais kas ļoti patīkami pārsteidza, tas ir pirkstu nospiedumu lasītāja perfektā un momentālā darbība, pašlaik jau vairs nevaru iedomāties kā varētu bez tā iztikt. Arī tas ka to var ieprorgammēt kā pogu ir ļoti forši. Salīdzinājumā ar iPhoniem visi mani paziņas jau ir atmetuši pirkstu nolasītājam ar roku jo ātrāk ir atbloķēt ar PIN nekā bakstīties.
    Aktīvi lietojot pagaidām tur pat 2 dienas, kas mūsdienās arī nav slikti.
    Nekādas bremzes nav novērotas, viss darbojās ļoti glīti un ātri.
    Ar kameru mazliet paspēlējos, bet man likās ka automātiskā zibspuldze darbojas diezgan tizli un visbiežāk tā ir piespiedus jāieslēdz lai kautkas sanāk nepietiekama apgaismojuma apstākļos.
    Vislielākais mīnuss ko pašlaik redzu ir…. telefons nenormāli slidens…
    Aaa, vēl viena lieta kaut arī vēl nebija ne reizi nomests, un cenšos nēsāt atsevišķā kabatā, pēc nedēļās uz aizmugurējā vāciņa(stikls) parādījās maza švīka, itkā sīkums, bet es jau sāku nojaust kāds viņš man izskatīsies pēc gada :(

    x
    27.11.2016 10:48
    Reply to  janka508

    jautājums, kas vēl ir tajā kabatā…..ja kabatu iztīra, un neliek tajā neko citu kā vien telefonu, tad tur arī nesakrājas nekas, kas var skrāpēt stiklu.

    bet sīkie skrāpējumi ir redzami tikai uz izslēgta ekrāna un traucē pārsvarā smadzenēm, nevis acīm, kad ekrāns ieslēgts un to lieto.
    es nerunāju par dobēm, kurās ķeras pirksts ))

    Lasītājs
    21.12.2016 21:41

    Tīri neslikts modelis, bet es esmu vairāk lielo ekrānu piekritējs. Tāpēc man vairak interesē Huawei Honor note 8 un viņš ir tik pat ātrs un ar fm radio kurš mūsdienās ir retums.

    Lapsinieks
    01.04.2017 14:37
    Lapsinieks
    26.04.2017 13:40

    @AboluVirs:disqus klau, a viņam tas sensors aizmugurē tak spiežās – tobiš jāspiež, vai tam ir vēl kāda papildus funkcija?

    Janis Smelters
    14.05.2017 22:08
    Reply to  Lapsinieks

    Lai atbloķētu telefonu ar pirkstu nospiedumu nav jāspiež, tikai maigs pieskāriens.
    Var izmantot arī kā pogu, piemēram atvērt jebkuru programmu u.t.t.
    Var izmantot arī dubultklikšķi, un kas man visvairāk patīk ka es ar dubultklikšķi varu ieslēgt/izlsēgt tumsā lukturīti nemaz neatbloķējot telefonu un neskatoties ekrānā(tas ir mans pielietojums, citi varbt nenovērtēs)
    Bet video nice

    Kristaps Šuberts
    07.03.2018 17:07

    Kāpēc honor 8 ziemas laika izledzas kad baterija ir 90 procenti un pec laika rada nuli tas man loti pastacigi ir bet ta vis apmierina ir oky

    Krotow
    07.03.2018 17:53

    Drīzāk konkrētās baterijas dzīve ir beigusies.

    Reklāma
    Manuprāt, viena no prātīgākajām viedtālruņu izvēlēm. Gandrīz pats neticu, ka to saku par Honor (Huawei) ražojumu. Cena pagaidām nedaudz kodīga.Honor 8 apskats