Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei P9 apskats

    Būtu ļoti sarežģīta izvēle starp Huawei P9 vai Samsung Galaxy S7...

    Jaunākie raksti

    Huawei P9 tika izziņots Londonā tikai aprīļa sākumā, un viedtālrunis jau ir nonācis pie pircējiem, kas ir uzskatāms par patīkamu izņēmumu. Vecais, labais HTC ar HTC 10 pieejamību pircējiem muļļājas kā pīle pa ledu.

    Par Huawei P9 jau pirms tā izziņošanas bija zināmas vairākas nianses – bija skaidrs, ka kamera tapusi sadarbībā ar Leica, kā arī bija pieejamas Huawei P9 fotogrāfijas. Faktiski viedtālrunis ticis pie divām visai līdzīgām kamerām, bet par to nedaudz vēlāk.

    Man pašam šķiet, ka Huawei ar P9 modeli beidzot ir sapratuši viedtālruņu tirgus prasības, lai konkrētais modelis tiktu sagaidīts ar atplēstām rokām un makiem – tam ir jāatšķiras. Minētais kameru pāris viedtālruņa aizmugurē ir neticami vilinošs, jo vairāk par kamerām pētīju, jo vairāk ideja iepatikās.

    Huawei P9 019

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0 Marshmallow, Emotion UI 4.1
    • Ekrāns: IPS-NEO LCD, 5.2 collas, 1080 x 1920, ap 423 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 4 ekrāns
    • Procesors: HiSilicon Kirin 955, četri 2.5 GHz Cortex-A72 kodoli un četri 1.8 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-T880 MP4 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: divi Leica f/2.2, 27 mm objektīvi, 12 megapikseļu Sony IMX286 sensori (1.25 µm pikseļa izmērs), 3968 x 2976, optiskā attēla stabilizācija, lāzera un fāzes nobīdes autofokuss, HDR, divkrāsu LED zibspuldze. 1080p ar 60 fps video. 8.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, e-kompass, pirkstu nospiedumu lasītājs, ātra akumulatora uzlāde 37% 30 minūšu laikā, NFC, USB Type-C
    • Izmēri un svars: 145 x 70.9 x 7 mm, 144 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3000 mAh
    • Krāsas: Colors Ceramic White, Haze Gold, Rose Gold, Titanium Grey, Mystic Silver, Prestige Gold
    • Cena: sākot no 550 eiro interneta veikalos

    Huawei P9 011

    Izskats un uzbūve

    Huawei ir viens no retajiem ražotājiem, kas spējis laicīgi attapties, piedāvājot metāla viedtālruņu uzbūvi par salīdzinošo zemu cenu. Līdzvērtīgi izveidoti bija jau Huawei Mate S, Mate 8 un P8 modeļi, tomēr Huawei P9 ir vēl viens ražotāja solis pareizā virzienā. Protams, te būtu jānorāda, ka Huawei P9 izskats, metāla krāsa, apmales un arī kameru noformējums aizmugurē liek šo viedtālruni noturēt par Apple produktu.

    5.2 collu Huawei P9 ir tikai 6.95 mm biezs, tam ir patīkams svars un plānas ekrāna apmales, kas piešķir viedtālrunim premium sajūtas. Atkal vēlētos norādīt, ka HTC 10 viedtālrunis ir par gandrīz 20 gramiem smagāks un 9 mm biezs. Izvēlētais metāls un Corning Gorilla Glass 4 ekrāna aizsargstikls nodrošina, ka Huawei P9 gandrīz vienmēr ir ideāli tīrs.

    Huawei P9 002

    Huawei P9 plānums nenāk par labu procesora silšanas slēpšanai – jaunais astoņu kodolu HiSilicon Kirin 955 procesors silst reti, bet silšana ir pamatīgi jūtama ar plaukstu. Interesanti, ka tā arī nesapratu, kuras darbības noslogo procesoru, līdz tas sāk jūtami uzkarst. Ne visas prasīgās spēles uzsilda viedtālruni.

    Huawei P9 teorētiski pieejams sešās krāsās, kas ir uzskatāms par sava veida rekordu. Pieļauju, ka neviens cits ražotājs nenodrošina tik plašu krāsu izvēli viedtālruņiem ar nenomaināmu aizmugures vāku.

    Viedtālrunim ir USB Type-C uzlādes pieslēgvieta, tāpēc pircējiem ir jābūt gataviem, ka uzlādes vadu nāksies stiept līdz. Aktīvākiem viedtālruņa lietotājiem ar vienu uzlādi no agra rīta līdz vēlam vakaram var nepietikt! Uzstādītais Li-Ion 3000 mAh akumulators ir nodeva Huawei P9 plānumam. Gribētos „P” modeļos redzēt „Mate” modeļu 4000 mAh akumulatorus!

    Huawei P9 008

    Ekrāns

    Huawei ir palielījies ar P9 ekrāna apmaļu platumu – 1.75 mm. Tiešām iespaidīgi! Praktisko latvieti būtu jābrīdina, ka tik šauras ekrāna sānu malas ir slikta ziņa dažādu biezāku „koveru” izmantošanai. Nebūs iespējams pavilkt no ekrāna sāna, atverot tā saucamos „hamburger menu” vai darbinot kādas citas funkcijas, kur nepieciešams vilkt ar pirkstu no ekrāna sāna.

    Huawei P9 saņēmis 1920 x 1080 izšķirtspējas 5.2 collu ekrānu. Daudzi fani no Huawei bija gaidījuši 2560 x 1440 izšķirtspējas ekrānu, kāds atrodams Nexus 6P, tomēr tikai pēc P9 modeļa izziņošanas Huawei uzsvēra, ka tikai nākamais ražotāja flagmanis gaidāms ar lielākas izšķirtspējas ekrānu.

    Huawei P9 006

    Viedtālruņa ekrāns attēlo ļoti glītas krāsas un patīkamu melno krāsu, tomēr automātiskais ekrāna spilgtuma regulētājs iestata pārāk spilgtu, īpaši tas notiek tiešā Saules gaismā. Manuāli piekoriģēt automātiskā ekrāna spilgtuma regulētāja līmeni nevar. Piemēram, šobrīd ikdienā izmantoju Sony Xperia Z sērijas viedtālruni un tam pastāv iespēja regulēt vairāk vai mazāk agresīvu automātisko izgaismojumu.

    Pieticīgāka ekrāna izšķirtspēja, protams, ir ikdienai pareizs lēmums, tomēr Samsung jaunie S7 sērijas flagmaņi noteikti atrod savus pircējus ar 2560 x 1440 izšķirtspējas ekrāna izmantošanu.

    Saskarne un iespējas

    Kā jau daži komentāros ir norādījuši, neesmu izteikts Huawei izveidotās Emotion UI saskarnes fans. Tomēr pat man būtu jāatzīst, ka pēdējās versijās Emotion saskarne ir pamatīgi augusi un kļuvusi mazāk kaitinoša nepieradušam lietotājam.

    Kopā ar Huawei P9 atnākusi Emotion saskarnes 4.1 versija, kas sedz Android Marshmallow operētājsistēmu. Huawei Emotion saskarnē ir ieviesis diezgan pamatīgu skaitu ar nekur citur neredzētām kontroles iespējām. Iespējams aktivizēt ekrāna ierakstu ar dubultu uzsitienu pa to, tāpat (kā man iepriekš komentāros norādīja lasītājs) iespējams ar „zoomošanas” kustības palīdzību paslēpt ikonas un pēcāk tās atgriezt kādā no mājas ekrāniem. Ieteiktu Huawei īpašniekiem nedaudz pastudēt viedtālruņu vadības iespējas, tās ir visai grandiozas. Un dažas diemžēl ir pamatīgi paslēptas.

    Šur tur var redzēt, ka Huawei ir paķēris idejas no konkurentiem, tomēr šoreiz tās ir noformētas nedaudz citādāk. Soļu skaitīšana visu laiku norit fonā, tā varētu atbilst Samsung S-Health lietotnes darbībai. No Meizu paķerta ierīces darbības optimizēšanas lietotnes pamatideja.

    Nezinu kādi pārdabiski spēki darbina Wi-Fi aktivizēšanu un izslēgšanu. Viedtālrunis pats saprot, kad neatrodas pazīstamu Wi-Fi tīmekļu zonā un Wi-Fi tiek deaktivizēts, lai taupītu enerģiju. Pēcāk, atgriežoties pazīstamu Wi-Fi tīmekļu zonā, savienojums atkal tiek iespējots.

    Huawei P9 izmēģināšanas laikā atnāca aptuveni 500 MB saskarnes atjauninājums, tomēr tā jēgu īsti nespēju ieraudzīt. Izmaiņu saraksts liecina, ka labotas vairākas kļūdas un ātrdarbība.

    Veiktspēja

    Huawei arī šoreiz savu P9 flagmani aprīkojis ar paša veidotu astoņu kodolu HiSilicon Kirin 955 procesoru, kas ir uzskatāms par nedaudz uzlabotu Kirin 950 procesoru no Mate 8 modeļa. HiSilicon Kirin 955 procesors darbojas roku rokā ar 3 GB RAM.

    Sintētiskās veiktspējas testi parāda, ka Huawei P9 ir ļoti spējīgs viedtālrunis, kas spēj sacenties ar Samsung Galaxy S7, tomēr Galaxy S7 ir nedaudz veiklāks (AnTuTu veiktspējas testā Galaxy S7 uzrāda atrāvienu par pamatīgiem 30 000 punktiem ar visu 2560 x 1440 ekrāna izšķirtspēju).

    Ikdienas veiktspēja nepievils nevienu, pat ne spēlīšu dzenātājus. Iepriekš minēju, ka Huawei P9 dažbrīd uzsila, bet tas varētu notikt komplektā ar maksimālā ekrāna spilgtuma izmantošanu tiešā saules gaismā. Iespējams, ka vienlaikus nedaudz silst arī akumulators.

    Leica kameras

    Huawei P9 galvenais mārketinga un pārdošanas instruments ir sadarbībā ar vācu fotoaparātu un objektīvu ražotāju Leica tapušās kameras. Faktiski Huawei P9 aizmugurē gozējas divas 12 megapikseļu kameras ar Sony IMX286 sensoriem, kas papildinātas ar optisko attēla stabilizāciju, lāzera un fāzes nobīdes autofokusiem. Viena no kamerām ir zaudējusi Bayer krāsu dalījuma filtru (uzņem melnbaltus attēlus). Identiska ideja tiek izmantota vienā no Leica digitālo fotoaparātu modeļiem Leica M Monochrom (Typ 246).

    Huawei P9 009

    Vairumam digitālo kameru pirms gaismjūtīgā sensora ir tā dēvētais Bayer filtrs, kas ļauj matricai interpretēt krāsas. Bayer filtrs spēj izdalīt trīs krāsas – sarkano, zilo un zaļo. Bez šī filtra gaismjūtīgais sensors spētu veidot tikai melnbaltu attēlu. Diemžēl Bayer filtrs „noēd” aptuveni 50% no gaismas, kas pamatīgi pabojā digitālas fotogrāfijas iespējas jau pašā pamatā. Daži avoti apgalvo, ka Bayer filtra noņemšana Huawei P9 trīskārt uzlabo gaismas spēju nonākt līdz matricai, kā arī par 50% tiekot uzlabots kontrasts, kad šos parametrus salīdzina ar konkurentu, piemēram, iPhone 6s uzstādītajām kamerām.

    https://www.youtube.com/watch?v=e4TXO49n0P8

    Huawei apgalvo, ka monohromatiskā kamera un RGB kamera darbojas vienlaicīgi un apvieno savas stiprās puses, piemēram, augstu izšķirtspējas jaudu, monohromatiskās kameras gaismas caurlaidi un RGB kameras krāsu ierakstīšanas spējas, rezultātā nodrošinot labākas kvalitātes attēlus. Ražotājs pat rosina aizsegt katru no šīm kamerām un uzņemt fotogrāfijas, bet pēc tam tās salīdzināt. Īsti atšķirība nebija manāma, varbūt minimāli…

    Huawei P9 foto 016 Huawei P9 foto 024 Huawei P9 foto 023

    Uzņēmu pāris fotogrāfijas ar Huawei P9 visai vājā apgaismojumā un nākas atzīt, ka nemaz tik ļoti labāki attēli netiek veidoti. Krāsu atveide ir drīzāk vāja, attēlam vērojams zems kontrasts, parādās trokšņi jeb artefakti.

    Viedtālruņa aizmugurē gozējas skaļi uzraksti „Leica”, „Summarit” un „1:2.2/27”. Ja par pirmo būtu tā kā skaidrs, tad pēdējais apzīmē objektīva gaismasspēju (f/2.2) un 27 mm objektīva leņķi 35 mm standartā.

    Huawei P9 foto 010 Huawei P9 foto 032 Huawei P9 foto 011

    Savukārt „Summarit” apzīmējums ir nācis no Leica objektīvu iedalījuma pēc to gaismasspējas. Noctilux apzīmējums tiek lietots gaismasspējai no f/0.95 līdz f/1.2, pēc tam nāk Summilux ar f/1.4, Summarex ar f/1.5, Summicron ar f/2.0, Summarit ar f/2.5, Elmarit ar f/2.8, Elmar ar f/3.5 un f/4.0 utt. f/2.2 ir reta gaismasspēja Leica objektīviem un to teorētiski apzīmē ar Thambar.

    Huawei P9 ieguvis lāzera un fāzes nobīdes autofokusu, kas, ja fotogrāfs labi pacenšas, strādā ļoti precīzi. Diemžēl necenšanās bieži tiek atalgota ar fokusēšanos kaut kur fonā. Īpaši tas attiecināms un cilvēku fotografēšanu, kad Huawei P9 nespēj automātiski izšķirt seju. Tātad gandrīz katru reizi nāksies ar pirkstu iebakstīt ekrānā, liekot Huawei P9 piespiedu kārtā fokusēties uz vēlamo objektu.

    Huawei P9 foto 031 Huawei P9 foto 026 Huawei P9 foto 029

    Arī Huawei P9 kameras lietotne tapusi sadarbībā ar Leica, tomēr pie tās izmantošanas nāksies piešauties. Daži iestatījumi ir paslēpti, dažu atrašanās vietas ir ne visai loģiskas. Arī piktogrammas neko īsti priekšā nepasaka – nākas lasīt visus paskaidrojumus. Pieļauju, ka laika gaitā var pierast. Manuālie kameras lietotnes iestatījumi ir vienkārši pieejami, tie piedāvā iestatīt ISO vērtības, gaismas mērīšanas metodi, ekspozīcijas kompensāciju.

    Izmēģināju arī visu kameru sniegto iespēju mākslīgi veidot kameras aizmiglojumu fokusā neesošiem objektiem. Līdzīgas iespējas piedāvā ar divām kamerām aprīkotais HTC One M8. Pat Sony Xperia Z sērijai ar vienu kameru ir iespēja uzstādīt Background defocus kameras lietotnes papildinājumu, kas īsti labi nestrādā. Jāatzīst, ka Huawei P9 iebūvētā iespēja ir vāja, drīzāk dēvējama par neizmantojamu, jo attēli izdodas acīmredzami nepareizi izrēķināti.

    Huawei P9 foto 034 Huawei P9 foto 033

    Kopumā – kamera darbojas veikli, autofokuss ir ļoti ātrs, bet ne vienmēr var uzticēties paša autofokusa izvēlei. Melnbaltās fotogrāfijas ir interesantas, tās ir nedaudz labākas par krāsainajām, tomēr jebkurš fotografētais notikums melnbaltā izpildījumā nedaudz atgādina bēres. Kameras lietotne piedāvā arī RAW (DNG) fotodatnes izveidošanu, bet no tā nekādu grandiozu papildus ieguvumu gaidīt nevajadzētu. No DNG var izvilināt kādu papildus detaļu tumšās vai gaišās vietās, bet tas arī viss.

    Noslēgumā

    Huawei P9 cena to nostāda nedaudz zem konkurentiem (Galaxy S7, iPhone 6s), tomēr atšķirība var nebūt pietiekami liela, lai izvēle kristu par labu Huawei P9. Līdzīgā cenā atrodams paša Huawei veidotais Nexus 6P ar augstākas izšķirtspējas ekrānu un Android jauninājumiem.

    Kopumā Huawei izdevies izveidot P9 atbilstošu šī gada flagmaņu prasībām – metāls, noapaļots stikls, plānas ekrāna apmales, pirkstu nospiedumu nolasītājs, USB Type-C pieslēgvieta, microSD utt.

    Huawei P9 017

    Pamatīgs Huawei P9 pluss ir kameras darbība labā apkārtējās vides izgaismojumā, bet sliktākā apgaismojumā biju gaidījis labākus rezultātus. Leica zīmola lietošana noteikti palīdzēs pārdot Huawei P9, tomēr uzskatu, ka bez Leica līdzdalības Huawei būtu spējīgs paveikt to pašu.

    Šādas klases viedtālrunim varētu vēlēties nedaudz ietilpīgāku akumulatoru. Huawei P9 uzrāda pieņemamu darbības laiku ar vienu uzlādi, bet Huawei ir citās viedtālruņu sērijās iekļāvis lielākus akumulatorus, kas nedaudz liek padomāt pie izvēles izdarīšanas par labu Huawei P9. Tiesa, arī Samsung šogad nav uzstādījis flagmaņos milzu akumulatorus.

    Biju ļoti skarbs pret Huawei P9, tomēr – patika! Šādu viedtālruni var ieteikt iegādāties.

    Būtu ļoti sarežģīta izvēle starp Huawei P9 vai Samsung Galaxy S7...

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    7
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    197 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Rasnačs
    16.05.2016 11:38

    Ja Huawei, tad Nexus 6P. Ja LG, tad Nexus 5X. Viss pārējais Android pasaulē ir 2. šķiras produkti. Motorola kaut kur pa vidu.

    Janis
    16.05.2016 13:49

    Vai vienkārši paņem Samsung un miers, vismaz viss ir līmenī, nevis, kā pārējiem andrīšiem, kaut, kas “pieklibo”…

    wils_w
    16.05.2016 14:46
    Reply to  Janis

    Par divkāršu cenu? Nē, paldies.

    Janis
    16.05.2016 15:34
    Reply to  wils_w

    Nu nav jau tik traki, tā divkārša cena ir uzreiz, kad iznāk jauns viedtālrunis, pagaidi nedaudz un cena ir ok :)

    Raivis Rasnačs
    16.05.2016 14:46
    Reply to  Janis

    Samsungam līmenī? Pilns ar bloatware.. Nexusi vismaz tīri no tās drazas.

    Janis
    16.05.2016 15:34

    Jā tas ir mīnus pamatīgs, Tur es Tev pilnīgi piekrītu, bet atskaitot to, kas vel?
    Neesmu fanāts, bet manuprāt no “andrīšiem” s7 un pirmstam s6 pagaidām ir labākais viedtālrunis

    Raivis Rasnačs
    16.05.2016 15:45
    Reply to  Janis

    Ir visādi sīkumi – vecais microUSB nevis USB-C. Divpakāpju kameras pogas nav. Kopumā ņemot, protams, labāku grūti atrast.

    wils_w
    16.05.2016 16:05
    Reply to  Janis

    Pēc Galaxy S un Galaxy Note 2, nosolījos sev vairāk Samsung neiepirkt.

    Janis
    16.05.2016 17:01
    Reply to  wils_w

    Kas par galaxy s ? Kas tieši tev nepatika?

    Kādreiz biju heiteris, visiem android (un īstenībā pamatoti), bet tagad viss ir nedaudz mainījies.

    wils_w
    16.05.2016 17:11
    Reply to  Janis

    Man nepatika uzpūsta cena. Nu neesmu es pircējs, kurš pārmaksās.

    Janis
    16.05.2016 17:13
    Reply to  wils_w

    Nu jā, citi arī nesaprot kādēļ par Audi ir jāmaksā vairāk nekā par Mitsubishi, vai Mazda :)

    wils_w
    16.05.2016 17:29
    Reply to  Janis

    Kā vienmēr, visa starpība ir niansēs. Un ja es ar komfortu varu izdarīt uz 2x lētāka telefona to ko man vajag, tad Samsung iet aiz stūra nervozi uzpīpēt.

    Janis
    16.05.2016 17:40
    Reply to  wils_w

    Nu jā ar mazdu arī var braukt, tā pat, kā ar žiguli, un velosipēdu, par to jau neviens nesarīdās :)

    Turklāt pārkāpjot no žiguļa mazdā tā ir bauda…

    wils_w
    16.05.2016 17:48
    Reply to  Janis

    Nu veļasmašīnu meistars nevar uztaisīt ideālu telefonu. Tam pašam S7 sabojāt pirktu nospieduma lasītāju ir pietiekami viegli.

    Janis
    16.05.2016 17:59
    Reply to  wils_w

    Nu protams, ogļracim un sētniekam ir viegli sabojāt pirkstu nospiedumu lasītāju…..

    wils_w
    16.05.2016 18:05
    Reply to  Janis

    Ja jau S7 tik ideāls, kāpēc tiek ik mēnesi izlaists spainītis ar Shamesung jauniem modeļiem?

    Janis
    16.05.2016 18:12
    Reply to  wils_w

    Kādiem jaunajiem modeļiem?
    Tu gadījumā kaut, kāds trollis neesi? Sāc jau runāt kaut, kādus murgus.
    Zini kādēļ Samsung izlaiž citus lētākus modeļus?
    Lai tādi cilvēki, kā Tu varētu tos atļauties :)

    Ok, ja godīgi es ākstos, vienkārši gribēju redzēt, kā cilvēki huawei aizstāv.

    wils_w
    16.05.2016 19:04
    Reply to  Janis

    Es neaizstāvu Huawei. Viņi, tāpat kā Samsung, jau pārāk daudz grib. Tas apbēdina.

    p.s. Varu atļauties S7, bet viņam nav dual SIM.

    Janis
    16.05.2016 22:06
    Reply to  wils_w

    Nu tad neko darīt, ja grib par daudz tad atsakies no šiem tālruņiem un lieto kko citu, kur problēma? Kāda jēga šeit diskutēt par tālruņiem kurus Tu nekad nepirksi un nelietosi?

    wils_w
    17.05.2016 11:37
    Reply to  Janis

    Kas teica, ka es nekad nepirkšu Huawei viedtālruni?

    Janis
    17.05.2016 12:20
    Reply to  wils_w

    Nu paga Tu pats augstāk rakstija, ka samsung un huawei no Tevis pārāk daudz prasa.

    Janis
    17.05.2016 12:22
    Reply to  wils_w

    Nu augstāk Tu taču pats rakstiji, ka samsung un huawei no Tevis prasa parak daudz.

    wils_w
    17.05.2016 13:23
    Reply to  Janis

    Tur runa gāja par P9, bet tas nav vienīgais flagmanis Huawei klāstā.

    Janis
    17.05.2016 13:27
    Reply to  wils_w

    A kam Tev flagmani?
    Es nesaprotu cilvēkus tādus, kā Tevi. Tu meklē flagmani, vai telefonu, kas labi darbojas, vai arī esi viens no tiem kam viss šķiet par dārgu!?
    Paņem vidējās klases samsungu būs tas pats, kas hueavei flagmanis, un cena arī tāda pati :D
    Vai vienkārši nopērc to huavei flagmani un liecies mierā, neviens taču Tev neaizliedz pirkt, ko sirds kāro :)

    wils_w
    17.05.2016 14:19
    Reply to  Janis

    Es labi apzinos, ko es gribu un ko meklēju. Jā, manis izteiktais
    viedoklis par vienu vai otru aparātu ir subjektīvs. Bet tas ir mans
    viedoklis. Tas var likties pareizs vai aplams, bet tas neuzliek nekādu
    pienāku jums kā lasītājam. Bet ir viena lieta, ko es nekad nedarītu –
    neieteiktu citam telefonu, balstoties uz savām prioritātēm.

    Janis
    17.05.2016 15:17
    Reply to  wils_w

    Protams, taču te jau sākas runa nevis par, to kas Tev patīk, bet par ierīces cenu, un tavas domas formulējums bija skaidrs, proti huaweis ir lētāks un tik pat labs, ja ne labāks par citām dārgākām ierīcēm, kam es savukārt nepiekrītu.
    Gribi pērc, negribi nepērc, tavs sākotnējais apgalvojums par samsung uzposto cenu vienkārši neiztur kritiku, jo cena attiecībā pret ierīci, ko tā piedāvā, turklāt salīdzinot ar citiem viedtālruņiem nav tā augstākā!
    Kad jūs vienreiz sapratīsiet, ka vismaz pagaidām neviens neražos viedtālruni, kuru jūs variet “nokomplektēt” pēc saviem uzskatiem, kā automašinu! Nu nepatīk nfc, tad neliekam, līdz ar to maksājam mazāk utt. Turklāt ja runa iet par flagmani, tad tikai loģiski ka ražotājs tajā ieliek visu labāko, un jauno, un arī ir tikai lōģiski, ka tie tiek salīdzināti savā starpā, tehniski, pēc inovācijām, nnevis pēc tā ka redz kādam nevajag nfc vai bezvadu uzlādi, vai amoledu, vai atmiņas kartes portu utt.

    wils_w
    17.05.2016 15:47
    Reply to  Janis

    S7 un P9 nav savas cenas vērti. Vismaz šobrīd.

    Janis
    17.05.2016 17:41
    Reply to  wils_w

    Pēc kā Tu to spried?

    Uldis Tillers
    16.05.2016 15:42

    Bloatware ir, SGS6 daļa ļaujas uninstall, daļa (man 16gab) disable. Tas ir 3min darbiņš un var aizmirst uz visiem laikiem.

    Janis
    16.05.2016 15:43
    Reply to  Uldis Tillers

    Diemžēl tikai daļa, bet varētu būt labāk :)

    16.05.2016 15:46

    Pārāk lecīgs apgalvojums.

    PurvaVelns
    16.05.2016 12:08

    “Huawei P9 izskats, metāla krāsa, apmales un arī kameru noformējums aizmugurē liek šo viedtālruni noturēt par Apple produktu.” Tu esi akls vai izliecies???? Grūti atrast kādu detaļu, kas pat radītu attālu līdzību!

    OK: man ir divi secinājumi – Artis ir riktīgs huawei heiteris – eto raz. Par kameru un bildēm – man pamzām nostiprinās apjausma, ka Tu kaut ko vienkārši nemāki.

    Un vēl ir daudz blēņu un apgalvojumu: par baterijas darbības laiku, ekrānu… Liekas, ka mēs lietojam dažādus izstrādājumus.

    16.05.2016 12:18
    Reply to  PurvaVelns

    Vai arī… Tu esi Huawei fanbojs, kas pasauli redz rozā krāsiņās :D

    PurvaVelns
    16.05.2016 12:44

    nope. sāksim ar divām lietām: man baterija velk divas dienas. un šad tad palietoju i soc tīklus, i pafotografēju, ēpastus (ok, spēlītes nespēlēju); un tik draņ”kīgas fotogrāfijas man nesanāk pat ļoti cenšoties.

    16.05.2016 13:07
    Reply to  PurvaVelns

    Par kameru spriest nevaru (man šķita, ka tā spēj darboties vismaz tikpat labi kā Galaxy S7 kamera), bet baterija gan tur viduvēji. Man tā bija aptuveni viena diena.

    PurvaVelns
    16.05.2016 13:17

    nu un viena diena ir normāli. neviens telefons parastais netur divas dienas – tāpat otrā dienā var sākt ģorgāties pēcpusdienā, ja gadās būt on ze go. Tāpēc 99% cilvēku šodien lādē pa nakti.

    16.05.2016 13:25
    Reply to  PurvaVelns

    Protams, protams, bet arī ne visi “vienas dienas” telefoni rada drošības sajūtu, ka izvilks līdz pašam vakaram. Diezgan liela vilšanās man bija ar Galaxy S7 edge, kam it kā “uz papīra” ir liela baterija, bet dienas beigas sagaidu ar gandrīz tukšu telefonu. Man šķiet, ka P9 bija mazliet labāka situācija. Pa nakti gan jāuzlādē abi.

    x
    16.05.2016 13:26
    Reply to  PurvaVelns

    Ja nav kritiskās dienas, tad normāli ir pielādēt tiklīdz nokrīt zem 50-40%, negaidot 0-5% un paziņojumus ščas mēs jums atslēgsim visu ko var. Tātad, ja aktīvi izmanto, tad viena diena ir vēlmju virsotnes.

    PurvaVelns
    16.05.2016 13:22

    un, starp citu – pēc ši, un starp citu – arī pēc aifona – paņemot samsunga ekrānu acīm iestājas pzdc no nenormālā spilgtuma un saturizācijas. kā lētā korejiešu restorānā :D neesi pamanījis? un tā 2 un 4K izšķirtspēja ir pilnīgs bulšits. tieši baterijas rijējs. un optimizācijas iespējas paver plašu darba lauku saudzīgai baterijas tērēšanai.

    Janis
    16.05.2016 13:54
    Reply to  PurvaVelns

    Iespējams Tev ar acīm kaut, kas nav kārtībā.. :(

    PurvaVelns
    16.05.2016 14:08
    Reply to  Janis

    iespējams, ka Tev ar smadzenēm. Regulāri to pierādi. Tālāk vari cepties viens.

    Janis
    16.05.2016 15:37
    Reply to  PurvaVelns

    Tieši tavs pēdējais teikums apstiprina, ka Tu uzskati sevi par viszini, un ka tikai Tavs viedoklis ir pareizais…
    Kā saka vecums nenāk viens.. :).

    PurvaVelns
    16.05.2016 15:43
    Reply to  Janis

    pirms publiski ķēzīties, palasi gūgli, ko tā saka par amoled mirgojošajiem ekrāniem un to ietekmi uz redzi. vecums, ne vecums, bet acis jāsaudzē.

    Janis
    16.05.2016 15:52
    Reply to  PurvaVelns

    Nu nav tur nekas traks salīdzinot ar to, cik mūsdienās cilvēks pavada pie pc ekrāniem un TV, protams redze jāsaudzē:)
    Par ekrāna kvalitāti nepiekritīšu, jo personīgi nezinu nevienu, kas sūdzētos par samsung flagmaņu ekrāniem, taču zinu, daudzus, kuri ar skaudību skatās, nu ir redzama tā atšķirība, tajā ppi un izšķirtspējā iphone 6s ekrāns izskatās ko veca pastala salīdzinot ar S7, un tici man huaweis izdarīs to pašu, būs amoled un būs augsti ppi, un būs augsta izšķirtspēja, par cik labāks ekrāns prasa arī labāku procesoru(lai viss būtu normāli) tad šis ir viens no iemesliem, kādēl huawei tādu pagaidām nav, jo viņi nevar atļauties pārspīlēt cenu, vismaz pagaidām.
    Protams tas ir mans subjektīvais viedoklis, neesmu huawei darbinieks, un neesmu arī laboratorijas pētnieks
    Tas, ka huawei ir labi viedtālruņi par to nav šaubu, bet priekš manis tur kaut kas pietrūkst, un protams besī tas ka izvēles “pogas” integrētas displejā, tas ir murgs, manuprāt…

    PurvaVelns
    16.05.2016 16:33
    Reply to  Janis

    jā. iezemiešus, bērnus var paņemt ar spožām mantiņām. 6s izskatās pēc pastalas tāpēc, ka ekrāns aizņem tikai drusku vairāk kā pusi virsmas un ir piebāzts ar raibām un nesmukām ikonām uz izplūduša un blāva fona (https://www.google.com/search?q=ios+9.3+home+screen&espv=2&biw=1920&bih=955&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjk9by-2t7MAhUDCpoKHbYsD04Q_AUIBigB#imgrc=_), ar kurām neko nevar iesākt… vari palikt pie sava, bet nevar cilvēka acs izšķirt starpību starp 400 un 500 ppi. citi pat apgalvo, ka 300. nezinu. Un pierast var pie daudz kā – pierod pie mazām krāsainām, pārsaturizētām bildītēm telefona ekrānos, pierod pie uzpumpētām krūtīm, pierod pie vardarbības pa tēvē, pierod pie dehumanizācijas, psihologiem. Pamēģini – zīdainis pārstās bļaut no bada kolīdz ieraudzīs mirdzošā devaisa ekrāna. Gribi tā? Uz priekšu!

    Janis
    16.05.2016 17:12
    Reply to  PurvaVelns

    Nu var redzēt atšķirību!

    Un ne jau, kā Tu te minēji blenžot uz ikonām, bet arī kaut, foto aplūkojot, krāsas, izšķirtspējas atšķirību un ppi var redzēt izmantojot RD client un līdzīgas aplikācijas.
    Un Tu runā aplinkus, saprastu, ja tu būtu dinozaurs ar 3310 nokiju un bez pc majās un bez tv un bez citām elektroiekārtām, bet reāli mēs šeit apspriežam viedtālruņu displejus un patīk Tev tas vai nē samsung ir galvastiesu pārāks par huawei, un īstenībā arī citiem.. nekas nākošgad huawei arī ieliks labāku ekrānu un ko tad? Nepirksi vairs to viedtālruni, jo būs bail palikt atkarīgam no spilgtām gaismiņām?
    Ja negribi lai bērns lieto viedierīces, tad nedod tās viņam, tam nav nekāda sakara ar to, ka samsung ražo labākus displejus par huawei!

    PurvaVelns
    16.05.2016 17:25
    Reply to  Janis

    beidz kasīties. man ir bijuši samsungi, bērniem ir samsungi; amoled ekrāni nepatīk. tas viens no maniem izvēles kritērijiem apzināts. huawei pats neražo ekrānus. zini, kur huawej ieliek samsungam konkrēti? antenas/uztvērēji. p8 bija divas antenas, p9 ir pat trīs. man dāčā pie jūras vienmēr signāls – citiem – kā kuro reizi. ja nav lv, tad vismaz atvelk estipoisus. ā – esmu dinozaurs – man mājās nav TV. Bet par amoled tomēr iesaku pagūglēt un aizdomāties.

    Janis
    16.05.2016 17:37
    Reply to  PurvaVelns

    Par to antenu negribētos piekrist, viena laba vai trīs sūdīgas nu nez, nez kurā nostūri Tev ir dača, taču domāju, ka netā par to visu var atrast info:)
    Vispār man liekas Tu esi kaut, kāds dīvains dinozaurs, jo vienā raksta par TV citīgi ar visiem diskutēji, ka pie sava lielā ekrāna sēdi tieši pa vidu, lai dzirdēto savu perfekto, skaņu no savas perfektās audio sistēmas, kuru Tu esi atlasījis no labākajām letajām huawei un citām komponentēm, un ka pārējie tikai pārmaksā par savām sistēmām, un neko nesaprot :D
    Vai varbūt tas ir ir bijušās sievas, vīra macbooks, kura enģes Tu virini?
    Vienkāršojot šo visu var secināt, ka Tu esi tāds nu ļoti īpatnējs cilvēks :D

    Atgādina, vienu senu kursabiedru, arī tāds jocīgs bija :D

    PurvaVelns
    16.05.2016 17:51
    Reply to  Janis

    pāķis tu esi. letiņš parastais. līvi dzīvi.

    Janis
    16.05.2016 17:57
    Reply to  PurvaVelns

    Nu neuztraucies, mēģini tikt galā ar saviem kompleksiem, mēs jau visi zinām, ka Tu esi “īpašais cilvēciņš”
    Tā jau izturamies, pret Tevi, kā pret jēlu olu…

    16.05.2016 18:00
    Reply to  PurvaVelns

    Man šķiet, ka visi modernie flagmaņi ir aprīkoti ar vairākām antenām. Vismaz Snapdragon 820 jau čipseta līmenī par to ir gana daudz padomāts: http://www.knowyourmobile.com/samsung/qualcomm-snapdragon-820/23126/qualcomm-snapdragon-820-release-date-specs-features-samsung-galaxy-s7-lg-g5

    16.05.2016 13:38
    Reply to  PurvaVelns

    Aizmugurē augšā melnā kameru līnija un telefona krāsa toč izskatās pēc iPhone 5/5s – tam arī aizmugurē ir melna līnija pie kamerām.

    Jā, es turu Huawei nepareizi (kopīraits no Džobsa).

    Kristaps Lācis
    16.05.2016 16:11
    Reply to  Artis Abols

    Visi telefoni atgādina Apple produktus neatkarīgi no kameras novietojuma un līnijām uz muguras. To visu var izlasīt Kursorā.

    16.05.2016 19:03

    Spešalī for jū!

    16.05.2016 19:37
    Reply to  Artis Abols

    Pieliec arī apakšiņas bildi :)

    Kristaps Lācis
    16.05.2016 22:35

    aapakšiņa

    x
    16.05.2016 12:49

    >gozējas divas 12 megapikseļu kameras

    beidzot arī kursors ir pārņēmis apollo sliktākos stila paraugus.
    gozēties var ķirzaka saulē vai blondīne pludmalē, bet kamera…tā vienkārši ir.
    ja vien nav domāts, ka slinki atpūšas un tāpēc rezultāti nepārsteidz.

    leica objektīvu mambo-džambo sarakstā ir izlaists hektor f/4.5 :) šis telefons taču iecerēts kā gateway drug…

    16.05.2016 13:24
    Reply to  x

    Nu, nevaram mēs taču visu laiku rakstīt garlaicīgi rakstīt. Vajag ik pa laikam iekļaut arī pa kādam jestrākam vārdiņam :)

    x
    16.05.2016 13:29

    es saprotu. varat iekļaut un vajag.

    bet!

    gozējas – tas ir no tās pašas sērijas, kas smūtijs, mērcīte un vietējās slavenības.

    16.05.2016 13:33
    Reply to  x

    Paldies par komentāru! Domu sapratu un raudzīsim pārāk neiebraukt smūtijos un mērcītēs :)

    16.05.2016 14:24

    Izklausās jancīgi ;)

    maksis
    16.05.2016 13:17

    tas vērtējums ir jocīgs… un nepateicāt, ka P9 piedāvā 3 gadu vip garantiju

    PurvaVelns
    16.05.2016 13:17
    Reply to  maksis

    kas tā tāda? man uz kastītes nebija nekas rakstīts…

    16.05.2016 13:23
    Reply to  PurvaVelns
    wils_w
    16.05.2016 15:21

    Man vienīgajam uzspiežot uz “P9”, lapa ielādējas lietuviski. Pie latviešu valodas tiekam, tikai izlabojot saiti manuāli?

    Rubenis
    16.05.2016 13:26
    Reply to  maksis

    Un??? Samsungam ir apdrošināšana uz gadu, bet Huawei tikai 3 mēnešus. Pagarinātā garantija gan ir laba lieta.

    16.05.2016 13:35
    Reply to  maksis

    Tātad par to “VIP garantiju”.

    Diemžēl telefons ir testu, tātad nav pirkts, čeka mums nav ko reģistrēt.

    Bet ir viens BET! Eiropas noteikumi paredz tikai 2 gadus telefonam, 6 mēnešus akumulatoram un 3 mēnešus aksesuāriem. Vismaz tā saka paša telefona HiCare lietotne. Tie 3 gadi, visticamāk, ir ASV nosacījums un lapā esošais ir 1:1 tulkots no ASV.

    x
    16.05.2016 13:41
    Reply to  Artis Abols

    ASV standarta garantija, šķiet, ir tikai gads, bet var piepirkt papildus garantiju līdz 5 gadiem, kā tas minēts arī šajā VIP servisā.

    LV veikali arī piedāvā papildus garantiju precēm. Jādomā, statistiskie dati apliecina to, ka elektronika vai nu noplīst neilgi pēc lietošanas sākšanas (pārdevējs apmaina pie piegādātāja/ražotāja) vai kalpo ilgi un laimīgi (pārdevējam atkal ienākumi, ne izdevumi).

    wils_w
    16.05.2016 13:58

    Huawei mēģina iekāpt dārgajā galā. Pagaidām ne pārāk labi sanāk.

    500+ eur vērts telefons ar nebūt ne top proci. Salīdzināms ar Snapdragon 652. Tātad middle class.
    EVA-L09 – 3 GB ram/32 GB rom, single sim, bez NFC – pieļauju ka tik šo modeli varēs iegādāties pie operatoriem, jo pārējie divi modeļi ir dual sim.

    Par microSD varat aizmirst, ja lietojat divas sim kartes. Vai ar 32GB rom nebūs pa īsu? Būs, bet Huawei zina labāk.

    Jā, kamera ir rozīnīte, kas pievilina, bet vai tā spēs izvilkt?
    Es godīgi pateikšu, nezinu par Huawei atbalstu viņu flagmaņiem, bet 300+ eur modeļiem atbalsts ir nulle. Sistēmas atjauninājumu nav, kļūdas netiek labotas. Es saprotu cena nav debesīs, bet B brendu ķīnieši spēj to nodrošināt pat 2x lētākiem aparātiem.

    Lai nebūtu tukšvārdība, ieejiet Huawei Latvija mājas lapā uz paskataties uz jaunākajiem modeļiem priekš LV – Ascend P7 un Mate 7 :)

    16.05.2016 14:03
    Reply to  wils_w

    Interesanti ar to NFC (ne)atbalstu. Paldies par norādi! Atjauninājumu tiešām nav? Kamēr ierīce ir jauna, tikmēr dažas reizes taču atceļo pa kādai programmatūras porcijai. Vismaz tā bija ar Mate S un arī jaunais P9 ir saņēmis vismaz vienu kļūdu labojumu sauju.

    Ar mājaslapu interesanti, jo pie jaunajiem telefoniem mūsu reģionam nerāda P9, taču pilnākā sarakstā to var atrast: http://consumer.huawei.com/lv/mobile-phones/index.htm

    PurvaVelns
    16.05.2016 14:06

    cilvēks dzen pinīgu sviestu. atjauninājumi nāk pat ļoti regulāri.

    wils_w
    16.05.2016 14:56
    Reply to  PurvaVelns

    Izlasam ko rakstīju – “Es godīgi pateikšu, nezinu par Huawei atbalstu viņu flagmaņiem”. Tad par ko cepšanās?
    Man ir pieredze ar Huawei X2. GEM-701L
    Officiāli tam aparātam, neviens updeits nepienākas kopš nonākšanas tirdzniecībā. Stāv 5.0 andrītis ar EMUI, ar kaudzi mazām, bet iespaidu atstājošām, kļūdiņām.
    Tajā pašā laikā, ķīniešu variants GEM-703L regulāri tiek pie updeitiem – stabili strādā 5.1, izstrādē 6.0 (beta).

    PurvaVelns
    16.05.2016 14:57
    Reply to  wils_w

    interesanti – kura ražotāja lētajiem mēsliem vispār ir apdeiti?

    PurvaVelns
    16.05.2016 15:03
    Reply to  wils_w

    sajaucu aparātus

    PurvaVelns
    16.05.2016 15:09
    Reply to  wils_w

    klau, a kur Tu oficiāli šo brīnumu nopirki? Tak ne jau pie oficiāla izplatītāja? Znečit pelēks, no dievs viņu zina kurienes, ne? šādas mantas, parasti, nekādu atbalstu arī nesaņem. dažreiz – tieši otrādi… :D

    wils_w
    16.05.2016 15:13
    Reply to  PurvaVelns

    Tas ka viņu netirgo LMT, Bite vai Tele2, nav mana vaina.
    Officiāli LV huawei veikala nav.
    Pirkts no Vācijas, Amazon.

    16.05.2016 15:28
    Reply to  wils_w

    Tagad jau būtu jābūt oficiāli arī Latvijas veikalos/pie operatoriem.

    wils_w
    16.05.2016 15:39

    LMT un Tele2 tirgo dual sim lēto versiju.
    Citāda kompānija – single sim pa to pašu cenu. Tiešām?

    PurvaVelns
    16.05.2016 15:33
    Reply to  wils_w

    tad iesaku kādā forumā painteresēties vai vācijā nav atjauninājuma.

    wils_w
    16.05.2016 15:37
    Reply to  PurvaVelns

    Drošākais veids, kā uzzināt visus jaunumus, ir sekot ražotāja atbalsta forumam viņu mītnes zemē.
    Kā jau teicu – ķīnas tirgum paredzētajam telefonam ir OTA uzlabojumi, eiropas tirgum – nav.

    PurvaVelns
    16.05.2016 14:05
    Reply to  wils_w

    ko muldies.
    1. atjauninājumi nāk visu laiku – man ir bijis i P6 i P7 i 8 un tagad 9.
    2. top procis nav, saki? blēņas un feniņu pi*ējiem, kas cauru dienu sēž antutu
    3. 2 sim kartes – tikai cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām. bet ja nu Tev ĻOTI vajag – plēšam nost no simkartes folija čipu, līmējam uz sd kartes otrā pusē un VOILA! būs i sd karte i 2 simkartes
    3. kamera nav nekāda rozīne – +/- tāds pats mēsls kā visiem citiem flagmaņiem. Kvalitātes griesti pie tāda sensora ir sen izsmelti
    4. ieej LMT lapā un pasaki kas tev nepatīk modeļu spektrā.

    wils_w
    16.05.2016 15:15
    Reply to  PurvaVelns

    Pirmkārt, es nemuldu. Cienīsim sarunu partnerus, labi?

    Par 1. punktu atbildēju jau iepriekš.

    2. Jā nav. Ir middle class, dārgākais gals, bet … katrs pats izvēlas par ko atdot savus nopelnītos eirikus.

    3. Man ir visu trīs operatoru pieslēgumi, bet nekad vairāk neparakstīšos uz trim telefoniem.

    Ieteikums lietot “sviestmaizi” – līmēt sim karti pie microSD kartes – flagmaņa aparāta lietotāja cienīgi :)

    4. LMT – ir tik piedāvājumā EVA-L19, bet nav EVA-L29.

    PurvaVelns
    16.05.2016 15:41
    Reply to  wils_w

    LMT nesēž muļķi, vai zinies. aparāts pa 500 aizies labāk kā par 600 un 99% cilvēkiem ir pofig skaitļi, kas dalās ar 8, ja vien tie nav vienciparu skaitļi. un kāds labums andrim no 4 gb operatīvās atmiņas? ar ko, nē, ko darbinot to ir iespējams aizķēzīt? Trīs jau ir atliku likām!

    starp citu – sveistmaizei nav ne vainas. par šo izlasīju normālā forumā. nevieni samsungi, htc, sony utt. netaisa mikroSD + 2 simkartes. apple vispār netaisa telefonus ar divām simkartēm! Un neaizmirsti, ka visa pasaules un civilizācijas labākā, gudrākā, skaistākā un bagātākā daļa lieto tieši aifonus! Tātad, ja Tev ir 2 simkartes, tad Tu pat teorētiski nepieskaities taj grupiņai…

    un Tu runā par kaut kādu cieņu…

    wils_w
    16.05.2016 15:56
    Reply to  PurvaVelns

    Lietoju gan iPhonu, gan Android telefonu. Ikdienā.
    Kāpēc nepiedāvāt, ja ražotājam ir 4GB/64GB modelis?

    Par “sviestmaizi” – Sony Xperia Z5 Premium un LG G5 piedāvā gan dual sim, gan atsevišķu microSD.

    Tas, ka huawei nedomā par patērētājiem, par labu šai kompānijai nenāk.

    16.05.2016 16:02
    Reply to  wils_w

    Piedāvājuma veidošana lokāli nav nemaz tik vienkārša. Ražotājam ir grūti operatoram pārdot dārgāku ierīci, ja “tādu pašu” var nopirkt lētāk. Bez tam, būs vairāk noņemšanās ar papīru kārtošanu un atbalstu. Šajā ziņā (Latvijā) visu (telefonu piedāvājumu) nosaka operatori.

    PurvaVelns
    16.05.2016 16:40
    Reply to  wils_w

    a pričom tur huawei – tas jāprasa LMT! 64/4 versija ir paredzēta eiropai. acīmredzot citu brendu, kam ir variācijas, pieredze stāsta, ka to darīt nav izdevīgi. Bet tas akal jāprasa LMT

    wils_w
    16.05.2016 16:52
    Reply to  PurvaVelns

    Piekritīsi, ka par maizes kvalitāti spriežam pēc maiznīcas veikuma, ne veikala, kurā tā nopirkta.

    PurvaVelns
    16.05.2016 16:59
    Reply to  wils_w

    a kāds tur sakars ar kvalitāti? ja veikals piedāvā puskukuli bet ražotājam ir arī veseli kukuļi – jāprasa veikalā lai dod veselus! ražotājs pateiks – veikals neņem, plaukti ne tādi.

    Demagogs
    16.05.2016 16:23
    Reply to  PurvaVelns

    Opā – PurvaVelnam rozā brilles uz HUAWEI.
    Par procesoriem informācija jums pavāja, toties esam speciālisti noplēšanas un momentlīmes apgreidos! Okei!

    PurvaVelns
    16.05.2016 16:37
    Reply to  Demagogs

    jūs esat speciālisti? esmu tikai lasījis, nav vajadzības izmēģināt. Procesorus vajag salīdzināt veicot nevis papagaiļu testus (ne par velti tos sauc par papagaiļiem – lai varētu plātīties) bet konkrētas darbības. Ņem vienā rokā aparātu A, otrā B un aiziet. Ja slinkums – tad pilns jūtūbs. P9 salīdzinot ar S7 – dažas programmas pir milisekundi ātrā, dažas lēnāk. Vidēji – nav starpības.

    wils_w
    16.05.2016 17:01
    Reply to  PurvaVelns

    Ja tā salīdzinam, tad 2x lētāki telefoni uzvedās tāpat. Starpība milisekundēs.

    PurvaVelns
    16.05.2016 17:06
    Reply to  wils_w

    nebūs vis taisnības, ja vien negribi iesaistīties spēlītēs ar mediatek procesoriem un visu, kas no tā izriet.

    wils_w
    16.05.2016 17:15
    Reply to  PurvaVelns

    Salīdzinu ar Snapdragon 810. Tiesa, ne LV veikalos.

    PurvaVelns
    16.05.2016 17:19
    Reply to  wils_w

    to, kas ahūni karst? :D

    wils_w
    16.05.2016 17:25
    Reply to  PurvaVelns

    Karst visi, huawei ieskaitot. Neesmu dzirdējis, ka kāds būtu apdedzinājies.

    Janis
    16.05.2016 17:29
    Reply to  PurvaVelns

    Aizmirsi par samsung lielisko ekrānu :)
    Ja tam HiSilicon Kirinam uzgrūstu to displeju, redzētu, kā tad spirinātos:)

    PurvaVelns
    16.05.2016 17:32
    Reply to  Janis

    un es ļoti priecājos, ka negrūž. P9 vs S7: lētāks, vieglāks, plānāks, patīkamāks uz tausti un maigāks acīm, baterija tur ilgāk, bildītes sanāk ne sliktāk. Kādus kontrargumentus vari piedāvāt???

    Janis
    16.05.2016 17:44
    Reply to  PurvaVelns

    Kamera sliktāka, nesmukāks, sliktāks ekrāns, lēnāks, mazāka atmiņas ietilpība, nav bezvadu uzlādes un NFC (vispār līdzinās dinozauram) utt. :D
    Tavs P9 pat vecu s6 nevar pārsist, par, ko mēs šeit vispār runājam?

    PurvaVelns
    16.05.2016 17:54
    Reply to  Janis

    njā… mazā krāniņa sindroms tev. kaut kas visu laiku jāpārsit…

    Janis
    16.05.2016 18:01
    Reply to  PurvaVelns

    Nu paga, paga ne jau es virinu bijušas sievas, vīra laptopus…. :D
    Takā, tā lieta par krāniņiem, tāda šaubīga.
    Turklāt, kā Tev vispār var ienākt galvā doma par cita vīrieša dzimumorgāniem? :(

    PurvaVelns
    16.05.2016 18:04
    Reply to  Janis

    semantiskais kods, muļķīti.

    Janis
    16.05.2016 18:08
    Reply to  PurvaVelns

    Nu, kā jau minēju Tu “īpašais cilvēciņ”

    Vispār part Tevi var labi pasmieties :D

    Demagogs
    16.05.2016 17:34
    Reply to  PurvaVelns

    OK – ņemu rokā aparātu A un aparātu B un testēju! Bet tas būs objektīvs tests? Tieši otrādāk – pilnīgi subjektīvs, jo parādīs tikai konkrētās atšķirības!
    Piemērs: Viena ķīnīzera MTK X10 GPS modulis nopozicionējas krietni ātrāk nekā 6. aifēns vai snaps 810! Un ko? Vai tad tāpēc MTK aparāts ir jaudīgāks?

    PurvaVelns
    16.05.2016 17:39
    Reply to  Demagogs

    mediatek neapskatu kā sugu. kas tad IR tas jaudas rādītājs? ja +/- 10 aplikācijas ko lieto darbojas vienlīdz ātri/plūdeni?glāstaini uz ierīces A un B? Man ir VIENALGA, vai mans auto var izspiect 220 vao 240 kā spidometrā norādīts! Ko Tu nesaproti?????

    Janis
    16.05.2016 17:42
    Reply to  PurvaVelns

    Atsķirība ir tajā, kad Tavs telefons vairs nebūs tikko, no kastes bet pilns ar bildēm, video mūziku (un nevienam neinteresē, ka tu restoru savu telefonu katru nedēļu, lielākais vairums tā nedara), tad arī tu redzēsi atšķirību.

    PurvaVelns
    16.05.2016 17:49
    Reply to  Janis

    tu tagad dzer?

    Janis
    16.05.2016 17:54
    Reply to  PurvaVelns

    Protams nē, alkoholu lietoju reti, vienkārši mēģinu Tev nocelt rozā brilles, šis ir tehnoloģiju portāls, šajā gadījumā mēs salīdzinām viedtālruņus un nevis pēc tā, kas kuram patīk labāk, bet vispārēji, nu nav p9 labāks par s7 tik kādas 50 eiras lētāks, un labs viedtālrunis tas arī viss.

    PurvaVelns
    16.05.2016 18:00
    Reply to  Janis

    tu vienmēr publiski vari patorčīt par fīčam, nfc, bezvadu uzlāde… (ok, ekrāns ir subjektīva lieta) bet tad, kad tas bezvadu lādētājs nāks kastē iekšā līdz telefonam, varēs runāt par tā jēgu. Nepazīstu nevienu cilvēku, kas to būtu kaut kur pasūtījis un nopircis. tāpat vairums nezina vai nelieto nfc – ja man tādu vajadzētu – meklētu citu telefonu. Neglītāks? par gaumi nestrīdās – kāda tā ir, to mēs jau noskaidrojām. Es arī neteicu LAbĀKS – es teicu lētāks, vieglāks, plānāks utt.

    Janis
    16.05.2016 18:06
    Reply to  PurvaVelns

    Nu tieši tā, Tu neizmanto nfc, tā pat, kā Tev telefons vienmēr tukšs, bet saproti, cilvēki ir dažādi, turklāt Tu esi tehnoloģiju cilvēks, tādēļ nesaproti kā 4gb rams telefonā ir piepildīts. bet lietotājs parastais, to var “piebāzt” pilnu, jo tiek instalētas visādas nevajadzīgas lietas, fonā darbojas kaudze applikācīju un tamlīdzīgi. Tur arī varētu pastrīdēties par to kurš telefons cik ātri darbojas.

    PurvaVelns
    16.05.2016 18:15
    Reply to  Janis

    nē, nav man telefons tukš, ir šāda tāda mūzika, koncerti, klipi, daudz bilžu. protams, ka cilvēki dažādi, bet arī 4 aizkakās parastais lietotājs un viņam bremzēs… un parastie cilvēki kursoru nelasa: lasa tehnoloģiju cilvēki, kuri savus telefonus neaizkakā – tālab pamatoti rodas jautājums – nafig vajag tos 4 gb atmiņas. NFC neesmu atradi pielietojumu. Vot viens man teica – viņš atnāk mājās, piemet pie stenderes un ierubī wifi… gulēt ejot izrubī skaņu un šit laik zis… un tam vajag NFC??? VOT pačukstēšu – huawei pārsteidzoši gudri menedžē pazīstamos tīklus un slēdz iekšā ārā wifi pats. To pat Artis pieminēja ar lielu pārsteigumu. Un zini, kāpēc viņi to var? Tālab, ka tā štelle ir viņu core bizness. Viņi nesapērkās pa malām komponentes ko samest kopā cehā. Bet es varu derēt, ka Tu nevienu huawei telefonu nekad neesi turējis rokās.

    Janis
    16.05.2016 18:50
    Reply to  PurvaVelns

    Nu to 4gb bieži vien arī vajag tiem. NEtehnoloģiju cilvēkiem

    NFC pats personīgi izmantoju automašīnā, un priekš TV.
    Bet zin, kā es brīvdienas bieži pavadu pie dabas un man neinteresē cik labi, huaweis spēj sakonektēties ar wifi… :D

    Tas, ka huawei kaut, ko ražo pats nenozīmē ka ir pārāks par tiem, kuri neražo konkrētās komponentes.

    PurvaVelns
    16.05.2016 20:08
    Reply to  Janis

    nenozīmē. bet tas jau nemaina arī tavu spriedumu nozīmīgumu, jo kā jau mēs secinājām, rokā neesi turējis nevienu huaweju.

    Janis
    16.05.2016 22:20
    Reply to  PurvaVelns

    Kas jūs secinājāt? Tu un bijušās sievas vīrs?
    Nu labi, ja pa visam nopietni tad esmu lietojis p7 kādu nedēļu. Plus ir draugi kuriem ir huawei p8 un vel kkads mini vai kā viņus tur sauc.
    Nu tātad esmu ne tikai rokās turējis bet arī lietojis, nu un?

    PurvaVelns
    16.05.2016 22:25
    Reply to  Janis

    neizdomā tagad pasaciņas.

    Janis
    17.05.2016 07:22
    Reply to  PurvaVelns

    Tātad, esmu lietojis huawei, ko tālāk darīt?
    Nu ja godīgi un atklāti, tad huaweijam cena ir zemāka, tas arī ir tas, kas tur ir labāks, nu tā ja mēs neiedziļinamies katrā sīkumā, kas ļoti bieži ir atsevišķu lietotāju gaume.
    Tā kā Tev atliek, gaidīt vis ticamāks nākošo gadu, kad tiksi pie labāka displeja, bezvadu uzlādes, nfc, 4gb rama, un citiem uzlabojumiem, bet pagaidām Tu esi nopircis viedtālruni kurš ir dārgāks par veco S6 turklāt dažos aspektos pat sliktāks, nu labi, labi, Tev ir Leica uzraksts aizmugurē…:)

    PurvaVelns
    17.05.2016 08:57
    Reply to  Janis

    bveidzot sapratu kur tava prblēma… jūs tur čaļi satiekaties, izvelkat savus glāstāmos un tad mēraties… tādi trausli jūs… vīrietīši :D

    17.05.2016 08:59
    Reply to  PurvaVelns

    Vispār Jānis norādīja uz dažām trāpīgām niansēm. Izskatās, ka tik tiešām nespēj objektīvi paraudzīties uz tām un turpini ķengāties. Žēl, varētu izvērst saturīgu diskusiju par tēmu.

    PurvaVelns
    17.05.2016 09:13

    Tu saki – trāpīgas nianses? Kuras tieši? nfc, bezvadu uzlādes trūkums, mazākas izšķirtspējas trūkums? Interesanti, ka tieši šie paši trūkumi Tev neliedz uzskatīt savu aifonu par VISLABĀKO (jo diez vai Tu lietotu NE vislabāko, ne?) Nu pieliks Huawejs klāt to nfc moduli, ieliks amoledu un attiecīgi ietilpīgāku baču – paliks biezāks un smagāks. Jautājums – vai tas IR vajadzīgs kaut kādu objektīvu un pamatotu iemeslu dēļ, vai arī tikai lai gudri *irstu forumos, ka kautkādam kārtējam pēterim vai jānim ir viskrutākie parametri: “man ir bezvadu lādēšanas iespēja” (bet dzīvē nevienu lādētāju i redzējis neesmu… un tā tālāk. Kur te palika tas NFC brēcējs, kad palūdzu sarakstiņu ar pielietojumu? Tu tak labi zini kā šitie džeki strādā (ražotāji un mārketētāji): izpēta, ka neviens nelieto, nerubī – značit nevajag – ietaupa dešuku uz to moduli un voila. Ja man vajadzētu nfc – gan jau atrastu citu telefonu. Un ja kas, cilvēks pats iesāka *irsties ar uzbraucieniem, ka man kaut kas nav ar acīm kārtībā. Tu arī redzi tikai to, ko pats gribi sev izdevīgā kontekstā. Bet ok – tādi mēs visi. Karoče – vairāk strīdīgu rakstu – būs vairāk niknu komentāru, kāps apmeklējumu skaits, klikreiti utt. SEEEEEEOOOOOOO!!!!!!!

    17.05.2016 09:19
    Reply to  PurvaVelns

    Tas, ka kaut ko neesi dzīvē redzējis, nenozīmē, ka to nevajag nevienam citam. Pietiek justies kā pasaules nabai! NFC tehnoloģijai ir noteikti pielietojumi, kad lietotājs vēlas ātri savienoties ar kaut kādām citām ierīcēm (skaļruņiem, TV u.c.). Arī bezvadu uzlādes noderīgumu saproti tikai tad, kad tāds ir paša telefonam. Vairs nav jākrāmējas ar vadiem, atliek telefonu nolikt uz paliktņa un tas uzlādējas. Tāpat daļai jaunāku auto jau ir iebūvēti bezvadu lādētāji un arī tur ir ērti telefonu nomest uz šāda paliktņa nekā slēgāt vadus. Tāpēc nevar teikt, ka šīm funkcijām nav nekādas jēgas. Un kā jau minēju, nav nozīmes tam ko no tā lieto tu vai es, svarīgi, ka lietotājiem ir pieejamas šīs iespējas. Tāpēc Huawei P9 piedāvāto iespēju ziņā šogad vēl nav īsti vienā līmenī ar Galaxy S7. Ticu, ka jau pēc gada nākamajā paaudzē būs.

    Kas attiecas uz Kursora politiku, tad pavisam noteikti mums nav vajadzīga diršanās komentāros – esmu par kvalitatīvām diskusijām. Ja ir fetišs uz nekvalitatīviem komentāriem, vari doties uz lielajiem ziņu portāliem un meklēt taisnību tur!

    PurvaVelns
    17.05.2016 09:34

    a kā palika ar pasaulē labāko smaŗfonu, kam arī iztrūkst visas šīs funkcijas? Tev tak ar mārketologi ir pateikuši, ka nevajag – ne amoledu, ne bezvadu uzlādi… kamōōōn… tāds kautrīgs klusums, ne? Es NEKUR neesmu minējis kautkādu tehnoloģisko pārsvaru – tieši trādi – visu laiku saku: man nevajadzīgu funkciju vai nianšu trūkuma dēļ ir izveidots telefons, kurš (tādēl!) ir lētāks, plānāks un vieglāks. Un pietam, tas nav ne lēnāks, ne gļukaināks, ne arī daudz sliktākas bildītes taisa. Toties tam ir usb-c :D :D :D

    17.05.2016 09:43
    Reply to  PurvaVelns

    Man jau sen vairs nav 13 gadi un neuzskatu par svētu pienākumu iesaistīties visās provokācijās. Ja tomēr dikti gribas konkrētību, tad neuzskatu, ka mans šobrīd izmantotais viedtālrunis ir “labākais pasaulē”. Man ērtākais gan.

    PurvaVelns
    17.05.2016 09:57

    tā nebija provokācija. katram ražotājam ir savi mārketinga triki – piebāzt ar fīčām un uzlikt kosmisku cenu – viens no tādiem trikiem. Ja cilvēki uzķeras un pērk – nu nekāda naida

    Edgars Sosnars
    17.05.2016 12:43
    Reply to  PurvaVelns

    Nevar nepiekrist, ka tā ir. Reāli izvērtējot, kas cilvēkiem ir svarīgs, ko cilvēki lieto un cik daudz, tādā veidā samazinot cenu, tā drīzāk ir pareizā pieeja. Nevis piebāzt, lai palielinātu cenu.

    Janis
    17.05.2016 13:15
    Reply to  Edgars Sosnars

    A kur Tev ir tā lielā cena!?
    Huavei p9(32gb) +- 549 EUR
    Samsung S6(32gb) +- 519 EUR
    Iphone 6(16gb) +- 636 EUR (ok, Iphone ir nedaudz dārgāks, un 16gb ir smieklīgi).
    Cenas no LMT mājas lapas, bet viennozīmi, varētu būt, ka šie maksā lētāk!
    p9 salīdzināju pret šiem modeļiem, jo manuprāt huawei ir aizkavējies ar savu flagmani vismaz par gadu, attiecīgi cena adekvāta.
    Nu ja esi gatavs tērēt 550 Eur par viedtālruni, tad kur ir problēma piemest vel 50, vai 100 eirikus?
    Turklāt lūdzu kungi, ja jums nav vajadzīga bezvadu uzlāde, nfc, un amoleds tad huaweis ir radīts jums, bet tādēļ nevajag sākt runāt muļķības par, to, ka tas ir labāks par citiem flagmaņiem!
    Turklāt, flagmanis, ir flagmanis, tam jābūt maksimāli labi aprīkotam ar labākajām iespējamajām tehnoloģijām, kāda šeit runa par cenu!?

    PurvaVelns
    17.05.2016 13:29
    Reply to  Janis

    OMG, tu tiešām esi tups??????? KUR kāds raksta ka labāks??? KUR?

    Edgars Sosnars
    17.05.2016 13:37
    Reply to  Janis

    Ok, pieņemsim, ka ir tā bezvadu uzlāde, tad vēl klāt jāskaita, kādi 40 eur. Bet reāli dzīvē tam paliknim pielietojumu redzu tikai mašīnā. Tā kā mašīnās tas vēl nav īsti integrēts, tad tā vēl ir tehnoloģija bez pielietojuma, bet nākotnes potenciāls protams ir. Reāli sanāk tehnoloģija ir, ok tas ir pozitīvi, un ar to viss beidzas, bet cena kāpj.
    Par nfc vispār nav jēgas runāt.
    Amoled nav nekas jauns un inovatīvs, tikai gaumes lieta.
    P.s. ka te visi vienmēr kladzina, cena arī P9 ātri nokritīs un nebūs vairs tā kas ir tagad.

    Janis
    17.05.2016 15:37
    Reply to  Edgars Sosnars

    Nu atkal sākas…. :D Tas ir Tu redzi tam pielietojumu mašinā, savukārt man tāds paliknis ir darbā, kur pa telefonu sanāk runāt ļoti daudz, un man tas ir ļoti ērti uzliec telefonu uz palikņa un viss, tev zvana Tu atbildi nav vadu, nav problēmu, nav čakara, mājas ari man ir tāds paliktnis, un tas pats scenārijs, vienīgā vieta kur es izmantoju uzlādi ar vadu ir automāsīna, bet tas ir ļoti reti jo tālrunis, gandŗiz visu laiku ir uzlādēts, jo pēc sarunas beigšanas es to nolieku uz uzlādes palikņa viss. Un tici, vai ne, bet starp draugiem un kolēģiem ir daudz cilvēku, kuri izmanto šo iespēju, daži vel ar vecajām 920 Lumiām, un darbā tas ir ērti. Turklāt viedtālruņa ražotājs jau nu tiešām nedomā par Latvijas iedzīvotāju paradumiem, tici man tie 40-50 eur citās valstīs ir viena sētnieka, vienas darba stundas apmērā respektīvi, tur nav, ko čīkstēt, uz pasaules ir daudz lietu par kurām ir jāpiemaksā, un katrs izvērtē šīs izmaksas pēc savām vajadzībām, un tas ir praktiski, visur, pērkot jebkādu ierīci! Turklāt cenas jau es Tev pasniedzu paskaties cik maksā samsung s6 internet veikalos, nu kas Tev tur ir dārgs, un kas Tev tur ir sliktāks par Huawei p9? Turklāt,… Read more »

    PurvaVelns
    17.05.2016 17:38
    Reply to  Janis

    tagad viss skaidrs. samsung fanbois, turklāt, kamēr nav izmaksāts S6 un netiec pie jaunāka, lai varētu samērīties ar druganiem – izgāz žulti internetā… nevajag tev to S7 – labāk uzdāvini sievai puķes… būtu vismaz stilīgs bijis un fanojis par aifonu – nebūtu diskusiju.

    Janis
    17.05.2016 18:05
    Reply to  PurvaVelns

    Ir pilnīgi skaidrs, tas, ka Tev pilnīgi nekas nav skaidrs.
    Tas ir salīdzinājums starp šim ierīcēm, jo Iphone vienkārši ir dārgāks.(Lietoju s6 un iphone 6), protams, ka salīdzinu, šis ierīces, un ja Tev interesē tad S6 ir uz manas firmas, un iphone 6 otra darba telefons.

    Turklāt izskatās, ka beidzot arī Tu esi sapratis, ka esi nopircis vecu flagmani, un vel pārmaksājis par Leica uzrakstu :)

    Ar naudas lietām man viss, kārtībā, Tu gan labāk būtu padomājis, kā tikt vaļā no savas vecās saab lamatas.

    Turklāt par sievu lietām nerunā ne jau es esmu tas kurš ir šķīries(es neesmu precējies), un kuram jāiet glāstīt bijušās sievas, vīra macbooks :D
    Vispār ja godīgi, tad tiešām esi ļoti “īpaš” cilvēciņš, cilvēki šeit diskutē par tehnoloģijām, bet Tu vienmēr visur iemal SAVU VIENĪGO UN PAREIZO VIEDOKLI, ja godīgi tad izskatās pēc kādas bērnības traumas, kur skolā, armijā Tevi apbižoja, jeb ģimenē esi vienīgais bērns, un Tavi vecāki, Tevi nemīlēja? Protams ceru, ka Tu vienkārši āksties, jo ja visu šo, ko Tu raksti tiešām domā nopietni, tad jāatzīst, ka man Tevis ir žēl, un es nopietni to saku :(
    Protams atvaino, ja aizskāru Tevi, esmu diezgan karstasinīgs, bet ne es šo visu iesāku…

    PurvaVelns
    17.05.2016 18:28
    Reply to  Janis

    neesi uzminējis nevienu punktu… sievas nav… nasks padomu devējs kas kā ar sievām jādara, a tašam nekā… minoritāte? tā tie latvieši izmirst…
    “mana firma” – lepni skan… mikrouzņēmējs/taksists? a es redzu, ka neāksties – visu raksti nopietni, tāpēc jau tu esi tikai jānis, parastais. viens no daudzajiem jāņiem te. ar pērno flagmani :D

    Janis
    17.05.2016 19:21
    Reply to  PurvaVelns

    Es neuzskatu sevi par padomdevēju, tas par to sievu bija tikai tāds, joks jo pats bieži to piemini, ko darīt, ja man atmiņa laba. Turklāt man ir 25 gadi precībām tikai tagad esmu sācis domāt, ok tas ir cits stāsts.

    Kā arī neuzskatu, ka “mana firma” skan lepni, vienkārši ir sanācis nonākt tādā vidē, kurā daudz, ko esmu iemācījies. Vispār ir bijuši arī citi uzņēmumi, pārvietojamo pirts, un baļļu noma, bijuši ogu/sēņu pieņemšanas punkti vairākās Latvijas pilsētās, pat, kad mācījos, viens no peļnas veidiem bija motorzāģu un trimmeru noma, tagad uzņēmums saistīts ar nekustamo īpašumu apsaimniekošanu, ideja radās, kolīdz sāku strādāt šajā nozarē. Protams nav nekas liels, bet naudiņu nopelnīt var, turklāt tiek strādāts pie uzņēmuma paplašināšanās.
    Bet nesaprotu, kādēļ Tu esi tik sliktās domās par visiem.
    Pašreizējiem tālruņiem ir nedaudz vairāk par, gadu, bija doma mainīt, bet nu man jau tā ir slimība pirkt, to ko nevajag, tādēļ pēdējā laikā cenšos sevi apturēt no neapdomīgiem pirkumiem, tad nu nolēmu pagaidīt, kāds bus iphone7 un s8, turklāt neredzu jēgu pirkt piemēram p9, jo tas jau arī ir tehnoloģiski vecs flagmanis ar Leica uzrakstu… :D
    Tas tā īsumā, starpcitu man gan šķiet, ka kaut kādu daļu par Tevi es tomēr uzminēju…

    PurvaVelns
    17.05.2016 20:18
    Reply to  Janis

    Amerikā cilvēki maksā lielu naudu, lai varētu kādam savu skumjo dzīvi pārstāstīt. Kāpēc tu man to visu stāsti? Es esmu sliktās domās – tātad tu prezumē ka arī citi un tagad visu šo stāstot baltu sevi un pūkainu krāso? Zini? Beidz regulāri uzbraukt personīgi. Runā par tēmu, nevis stāsti ko/kur/kā oponents ir kaut ko ne tā tavā fantāzijā izpaudies. Zec it. 25 gadi – nu skaidrs, ka jaunības maksimālismā mēģini tēlot gudrīti, sorī – grūti ko pārmest. Bet nē, nav tajā stāstā bagāžā nekā tāda, par ko man būtu īpaši jārespektē un jāciena tavs viedoklis.

    Janis
    18.05.2016 07:05
    Reply to  PurvaVelns

    Tev taču ar steigu jāārstējas!
    Tu nepārtraukti novirzies no tēmas iejaucot šeit privāto dzīvi un izdarot savus pieņēmumus:
    1) huaweju neesmu rokās turējis
    2) esmu taksists
    3) utt
    Kur Tu to visu rauj?
    Saruna gāja par huawei, kā vecu flagmani, kuru tu ar putām uz lūpām tā aizstāvi.
    Tu būtu labāk palasījis savus komentāru pie visiem rakstiem un tad sācis runāt par personīgu “uzbraukšanu”
    Pie katra raksta Tu izpaud savu viedokli un centies to uzspiest citiem, ar domu, ka tas ko Tu izvēlies ir tas pareizais, bet tā nav, un tas ir smieklīgi, ka Tu pats neredzi sevi no malas, lai arī visi Tev par to ir aizrādījuši.
    Starp citu arī iepriekšējā komentāra personīgi “uzbrauc” man.
    Es ļoti ceru, ka tiksi galā ar savām problēmām, tici man tas Tev nāks par labu :)

    PurvaVelns
    18.05.2016 09:26
    Reply to  Janis

    opreģeļis. lai kļūtu par ārstu un varētu noteikt diagnozes ir baigi daudz jāmācās – ilgus gadus. Tur ar kupi/pradai sēņu/ogu štelli būs par īsu… Kopumā – tu drusku greizi interpretē latviskās dzīves gudrības: “atkārtošana – zināšanu māte” (piemēram) atslēgas vārds ir zināšanas, nevis muļķību atkārtošana. Mēģinājumi formulēt kaut kādu “kolektīvo viedokli” ir pilnīgi destruktīvi: mēs jau te lasījām, mēs te pasmējāmies… Nav tādu “mēs”, nav tādu “jūs” – esi tikai tu viens. Katrs ir viens. Mēs tev nepalīdzēsim nopelnīt naudu ne tai krutajai mašīnai, ar ko centies celt savu statusu, ne jaunam S7, kuru nevari atļauties pat raujoties divos darbos. Zni kālab tā? Tāpēc, ka pārāk daudz laika velti rakstot bezjēdzīgus komentārus internetā. Atliek tev tikai iemest pāris atslēgas vārdus un tu būsi bizī for hours! OK, back to work – paldies par informāciju, nokopēju un jau iepeistoju, ceru ka nedusmosies, ka drusku piepušķoju tavu psiholoģisko aprakstu, bet labā nozīmē: patreiz cepu vienu mārketinga peršu un man kā reiz vajag konkrēta indivīda portretu: Goal seeking professional and individualist who know what he wants; average to high income. Internets ir pateicīga vide dažādu sociālo grupu uzvedības studijām. Sorī, ka tā sanāca, bet man par to maksā lielu naudu. Mārketings, starp citu,… Read more »

    Janis
    18.05.2016 10:51
    Reply to  PurvaVelns

    Tas, ka Tu esi ārst nenozīmē ka pelni labāk, par cilvēku kurš nodarbojas ar atkritumu biznesu(starp citu, es arī tajā gribētu tikt), Ja es protu savākt kopā cilvēkus, kas ir gadiem mācījušies augstskolā, vai cilvēkus, kuri vienkārši meklē darbu un ar to nopelnīt naudu, tad manuprāt Tur nav nekā slikta. Protams, Tu nevari iztikt bez saviem ierastajiem uzbraucieniem, jo protams aizmirsu, ka tikai Tava nodarbošanās ir tā pareizā, un vienīgā īstā, tā pat, kā visas tavas izvēles, telefoni auto utt. Tas, ko par ko Tu nupat sāki rakstīt pierāda, to, ka tu pat “nefiltrē” par ko mēs runājam, vienkārši mal kaut ko. Par to “mēs” es domāju, ka daudzi no šī bloga “rakstniekiem”” ir nonākuši ar Tevi domstarpībās, Tavu “vienīgo un pareizo” viedokļu, dēļ, skaidrs, ka Tu to nesaproti, jo zināšanas slimam cilvēkam nepalīdzēs, vispirms ir jāārstējas, un izskatās, ka esi sācis no otra gala… Starp citu, kārtējo reizi mēģini man “uzbraukt”, bet Tev neizdodas turklāt Tavi pieņēmumi par mani ir pilnīgi nepareizi, divi darbi man ir tādēļ, ka man tas ir izdevīgi(nerakstīšu šeit, kādēļ, jo Tu no tā tāpat neko nesaproti). Un vel smieklīgi ir tas, ka Tu šeit mēģini iegalvot, visiem, ka Tev maksā lielu naudu, Tu esi… Read more »

    PurvaVelns
    18.05.2016 11:13
    Reply to  Janis

    pats nejūti, ka tavi teksti paliek arvien garāki un bezcerīgāki? jaunais turīgais puisis :D :D :D tikai jāpiestrādā pie izteiksmes formas, drusku infantīli. un nupat jau paliek garlaicīgi.

    Janis
    18.05.2016 13:40
    Reply to  PurvaVelns

    Nu es jau neesmu mārketinga “eksperts”, kurš ar vienu teikumu, cenšas aizmālēt cilvēkiem acis, tajā pašā laikā skumstot par kādreizējiem labajiem laikiem, kad vel bija kādām vajadzīgi…

    PurvaVelns
    17.05.2016 12:36

    toties Tavas moderātora spējas varētu būt nedaudz konsekventākas

    18.05.2016 17:01
    Reply to  PurvaVelns

    Ja manu rupjības, komentāru bezkaislīgi dzēšu.

    Janis
    17.05.2016 10:17
    Reply to  PurvaVelns

    Nu saproti, es Tev jau teicu, mēs salīdzinām tehnoloģiski šos viedtālruņus, bet Tu turpini runāt par lietām, kas Tev patīk, šis p9 ir vecs flagmanis, tur nav nekā jauna izņemot Leica uzrakstu, pilnīgi nekādu jaunu inovāciju, ja apple un samsung nu arī LG mēģina uzražot kaut, ko jaunu, (cik nu tas iespējams) tad huawei, vnk turpina izlaist vecus flagmaņus ar zemāku cenu! Ja tev viņi patīk pērc, bet necenties nolikt, citus viedtālruņus (kaut arī ite ir dārgāki), taču tehnoloģiski ir labāki viedtālruņi! P.s. Par biezumu un smagumu, nu Tu pateici, interesanti, ka citos rakstos Tu uzsver, ka tas nav svarīgi… P.s.s Protams, ka ir vajadzīgas višas šis jaunās lietas, jo tās pamazām tiek uzlabotas, tie paši amoled nav sasnieguši savu maksimumu, atkārtoju vēlrezi, ja Tev nepatīk nepērc tos viedtālruņus, es vispār nesaprotu, kādēl Tu pirki p9, vaitad Tavs iepriekšejais huaweis, nebija pats labākais tālrunis? Vai arī Tu uzķēries uz Leica uzrakstu? P.s.s.s Vispār jau es sāku salīdzināt šo viedtālruni ar citiem, nevis di*st, to nu takā Tev vajadzētu mācēt atšķirt! P.s.s.s.s Par tām acīm uzrakstīju sarkasmu, jo šķiet ar Tevi citādāk nevar, turklāt tu rakstīji pilnīgas muļķības par košajām krāsām, jo ja nu gadījumā nezināji, to visu var izmainīt pēc… Read more »

    PurvaVelns
    17.05.2016 10:27
    Reply to  Janis

    gari un tukši. pamēģini kodolīgāk.

    Janis
    17.05.2016 12:32
    Reply to  PurvaVelns

    Ai ko tur krāmēties ar pusmūža krīzē pagrimušu velnēnu.
    Lieto savu veco, itkā jauno huawei flagmani un turpini tālāk visiem zombēt cik krutu izvēli esi izdarijis, principā tikai parmaksājis par Leica uzrakstu, 550 eur šim tālrunim ir par daudz.

    PurvaVelns
    17.05.2016 12:34
    Reply to  Janis

    http://www.notebookcheck.net/Huawei-P9-Smartphone-Review.164840.0.html ja gribi objektīvu un izvērstu salīdzinājumu. ja vien tev nav švaki ar angļu valodu.

    Janis
    17.05.2016 13:23
    Reply to  PurvaVelns

    Tu traks esi, vai? Es taču neesmu huawei fanbojs, netaisos iedziļināties tajā visā, atliek vien priecāties par to, ka Tu tam visam tici :D
    Starp citu tas pats saits samsung s6 novērtējis uz 93.8% huawei p9 uz 90% Kā arī beigās kopsavilkums apmēram tāds ir ok viedtālrunis :)

    Janis
    17.05.2016 10:22
    Reply to  PurvaVelns

    Nu beidz, vienreiz sevi pielīdzināt citiem, ne jau man vajag vieglāko un plānāko telefonu Tu raupjais vīrieti, būtu labāk apdāvinājis savu sievu, nevis ar varu censties visiem ieskaidrot, ka huaweis ir labāka izvēle.
    Starp citu, huaweis normāli ūdeni tur?

    Neitraalis
    17.05.2016 09:32
    Reply to  Janis

    nupat tavs apdziedātais S6 tur? nezinu – es nemēdzu turēt telefonu ūdenī. uz toču ejot neņemu līdzi. NEKUR, nevienā vietā neesmu rakstījis, ka labāks. Ar ļoti interesantiem postulātiem mētājies… laikam no savas pieredzes? Jāapdāvina sieva saki? Jo? Tā tu pērc mīlestību? Točna pāķis…

    Demagogs
    16.05.2016 18:09
    Reply to  PurvaVelns

    Nu re – nezinam kur pielietot NFC! Cik tad vispār zināmas ir aparāta funkcijas un iespējas un to REĀLAIS pielietojums dabā? Jeb dažiem ir opcija – re man VERTU par cik tur tūkstošiem… :D

    PurvaVelns
    16.05.2016 18:17
    Reply to  Demagogs

    Tu par sevi daudzskaitlī vai arī jūs tur vairāki rakstītāji vienlaicīgi? NFC izmantošanas sarakstu studijā, lūdzu!

    PurvaVelns
    16.05.2016 18:24
    Reply to  Demagogs

    brīvdienas, kā reiz pavadīju dabā. nekur nemanīju mežā nfc.

    Demagogs
    16.05.2016 17:55
    Reply to  PurvaVelns

    Tāpēc arī saku ka zināšanas par procesoriem un to pielietojumu ir «lietotāja parastā» līmenī. Šajā rakstā minētais device ir bik par dārgu priekš savām opcijām un iespējām!

    Raivis Driķis
    16.05.2016 23:45
    ProxyFromDeep
    18.05.2016 01:07

    Well .. skatos šeitan holivars notiekās :D ( eimu pēc popkorna )

    Lai nu , kā – pirms gada iegādāju Huawei P8lite un lielos vilcienos esmu apmierināts .
    Viss darbojas , kā pienākas , nebago un arī resetot nav bijis vajadzības .
    Subjektīvs un uz *sajūtām* balstīts viedoklis – jūtami žirgtāks un softiski patīkamāks nekā
    Samsunga Galaxy S5/S5 neo .
    Par šo jauno arī notecēja siekaliņa , bet ir arī citi plāni dzīvē un “jaunākais no plaukta” nav gluži prioritāte . bez tam “vecais” p8lite – turpina teicami darboties .

    user
    18.05.2016 15:04
    Reply to  ProxyFromDeep

    P8lite derēs 13-gadīgam puikam? Tagad moka Blaster2, bet to vareetu atdot jaunākai meitai, kamēr ekrānu nav sasitis.

    PurvaVelns
    18.05.2016 16:01
    Reply to  user

    man 13gadīgais bērns galīgi nesūdzās…

    ProxyFromDeep
    18.05.2016 17:24
    Reply to  user

    imho , derēs visiem , kas vēlas sakarīgu , gana jaudīgu telefonu _Lietošanai_ nevis bling-bling-blangiem

    Guncixx
    18.05.2016 09:21

    Nu ko var ķengāties komentāros? Ne velti ir teiciens vienam patīk māte otram meita, bet trešajam kleita. Pats, piemēram, lietoju SG6 Edge un esmu apmierināts, ekrāns neliekas pārspīlēts, strādā viss ātri, uzbūve arī laba. Neredzu nevienu parametru kurā P9 būtu labāks, kameras uzbūve likās interesanta, bet ja viņa nav neko labāka par citiem flagmaņiem tad vēl jo vairāk neredzu kur viņš būtu pārāks. Ja būtu nepieciešams mainīt telefonu tad ņemtu SG7 tikai dēļ ūdensizturības.

    PurvaVelns
    18.05.2016 09:28
    Reply to  Guncixx

    bet te jau neviens nemēģina samsungus noķengāt!

    Jokman
    18.05.2016 16:16

    Jā nu tik daudz komentāru, bet izrādās tāda ķengāšanas vien te bija kā delfos vai tvent. Es uzskatu, ka komentāros šajā portālā ir vērts atstāt savus iespaidus ja esi šī telefona lietotājs vai zinu ko vairāk. Tieši to es meklēju komentārus – kādu papildus info par funkcijām vai dzelžiem. Daži tādi bija Paldies par to.

    18.05.2016 16:59
    Reply to  Jokman

    Šeit izmantotajai komentāru sistēmai ir iespēja izcelt konkrētus komentārus. Skatos, ka šajā gadījumā to varētu pielietot, lai augšā paceltu komentārus, kas ir “par tēmu”.

    PurvaVelns
    18.05.2016 17:06

    Jā – cilvēki grib dzirdēt – kas labs, kas slikts, nevis garus spriedelējumus no cilvēkiem, kas “ņečital, no viskazatsa mogu”. Vēl ļoti labi būtu ieviest beigās plusus un mīnusus: piemēram, ja mīnusi ir bezvadu lādēšanas trūkums, mitruma neizturība, neūber ekrāns – cilvēkiem būs vieglāk izdarīt izvēli: ja tas nav svarīgi, tad var koncentrēties uz plusiem. Kaut kā tā.

    18.05.2016 17:08
    Reply to  PurvaVelns

    Pārlasīju visus komentārus pie šī raksta un secināju, ka par pašu telefonu te gandrīz nekas nav teikts. Kaut kādu kompleksu celšana gaismā un savstarpējo attiecību skaidrošana :) Vienu komentāru izcēlu un tagad tas ir virs komentāriem. Man šķiet, ka realizācija ir tīri OK.

    Padomāsim arī par tiem plusiem un mīnusiem. Piekrītu, ka varētu būt noderīgi.

    PurvaVelns
    18.05.2016 17:17

    nu kāda gan var sanākt saruna par tēmu, ja vienam visu laiku ir jāķēzās kādi huaweji ir lohi jo nevar atļauties amoled ekrānus, tāpēc sūds. nav bezvadu lādēšana – sūds. Ko tad Tu sagaidi? Pat pasaulē vērtīgākās kompānijas (ups, nupat vairs nē) mārketinga speci ir izrēķinājuši, ka tas nafig nav vajadzīgs. Viņi ar ir lohi? A es Tev personīgi varētu pajautāt (diskusijas ietvaros)
    a) vai esi ko lasījis par amoled ekrānu ietekmi uz redzi?
    b) vai pats spēj noteikt atšķirību starp 400 un 500 ppi?
    c) kā šo visu trūkumu klātbne vai inovāciju trūkums tomēr ļauj vieniem gūt visu mob.industrijas peļņu?

    18.05.2016 17:21
    Reply to  PurvaVelns

    Kad tu runā par “amoled ekrānu ietekmi uz redzi”, tu domā to pulse-width modulation” (PWM) štelli, kur ekrāns mirgo par daudz: https://en.wikipedia.org/wiki/Pulse-width_modulation?

    PurvaVelns
    18.05.2016 17:27

    jap – un cik var nojaust no visādiem forumiem, tad ĻOTI daudz cilvēku to nepanes.

    18.05.2016 17:33
    Reply to  PurvaVelns

    Nejūtos tik spics nazis fizikas/displeju jautājumos, bet cik pabakstīju internetus, tad PWM problēmas skar arī LCD tipa displejus un nav specifiska AMOLED displeju problēma. No lietotāju perspektīvas raugoties, piekrītu, labāk neizvēlēties ierīci, kuras lietošanu apgrūtina tās uzbūvē izmantotie tehniskie risinājumi.

    Man pašam gan ar AMOLED displejiem nav bijusi tik negatīva pieredze un jāsaka, ka pēdējos pāris gados Samsung ir iemanījies izveidot patiešām kvalitatīvus displejus, kas nu ir vismaz vienā līmenī ar labākajiem LCD displejiem.

    PurvaVelns
    18.05.2016 17:38

    tak pārspēj 100 reizes, kamoooon! :D un pārējie jautājumi? Nav diskusijas vērti? Protams, ka nav. Huawei un flagmanis? Skaidrs, ka gavno, Un vēl ieliekot J burtu sanāk arī smuks lamuvārds. Nē, nav gatavs neviens runāt par pozitīvajām īpašībām, defoltā. neglīts, nokopēts, leica for idiots. Karoče es ar savu hujaveju esmu tāds pats lūzeris, kā Tu ar savu aifonu.
    tikai man ir usb-c un 80% uzlāde pusstundas laikā. un vēlviens vads pa dešuku :D

    19.05.2016 08:46
    Reply to  PurvaVelns

    Atgriežoties pie jautājuma par augstajām izšķirtspējām. Varbūt šogad tas vēl nav kritiski aktuāli, bet principā raugoties mazliet uz priekšu, būs noderīgi, ja telefonam būs pietiekami augsta izšķirtspēja, lai varētu izmantot kādu no VR aplikācijām. Tas ir vienīgais jēdzīgais šādas ultra-augstas izšķirtspējas pielietojums. Tā kā telefonus gluži katru gadu nemainām, tad izvēloties flagmani, tam būtu labi pievērst uzmanību.

    PurvaVelns
    19.05.2016 08:57

    nu viss iet uz to, ka reizi gadā, ja ne biežāk nomaini – LMT vedina to darīt ik pa 6 mēnešiem. Ja par VR, nu… neredzu progresu jau kādus trīs gadus, kopš tās kastes taisa. Pagaidām redzu tikai daunsaidu – baterijas ēdelīgumu. Būs saturs – domāsim! Pagaidām, tas izskatās pēc mārketinga trika; līdzīgi bija ar tiem kameras megapikseļiem – un kas tagad notiek? Voila, pikseļi tiek samazināti!!! Un par to bezvadu uzlādi – eju uz LMT vai Trodeksu – nasing! Parastie lādētāji pat superneto pie kasēm mētājas…

    Janis
    19.05.2016 11:05
    Reply to  PurvaVelns

    Un telefona mainīšana ik pēc gada nav mārketinga triks?
    Manuprāt tehnoloģiju “pieslīpēt” uzlabot, var tikai pēc tam, kād tā savā sākuma stadijā ir nonākusi pie patērētājiem, kādam tas vis ir jāuzsāk, un vai tas “aizies” cilvēkos, to jau rādīs laiks.
    Turklāt noteikt, to cik daudz cilvēki izmanto/pērk ierīces ar bezvadu uzlādi manuprāt nav korekti salīdzināt pēc tā kas atrodas pie Superneto kases.
    Bezvadu uzlāde manuprāt nu galīgi nav tas sliktākais, kas ir izgudrots, kā jau minēju pats izmantoju un man patīk.(protams nepirku viedtālruni šī iemesla dēl).

    PurvaVelns
    19.05.2016 17:22
    Reply to  Janis

    skauž?

    Janis
    19.05.2016 18:21
    Reply to  PurvaVelns

    Tev jau labāk zināms, kā tas ir.
    Turklāt man Tevis žēl, esi uzķēries un iegādājies novecojušu 2016 gada flagmani :D

    PurvaVelns
    19.05.2016 18:24
    Reply to  Janis

    tiešām?

    Janis
    19.05.2016 20:03
    Reply to  PurvaVelns

    Protams:)

    PurvaVelns
    19.05.2016 21:49
    Reply to  Janis

    ta tu saki, ka man pēc pusgada jāmaina uz samsungu? a viņam ir usb-c? es jau papildus vadiņu piepirku… divas dienas vilks? ja nevilks, pusstundiņu lādēšanas pietiks? ups, stikla aizmugurīte šausmīgi skrāpējoties, ups, kamerai izcilnītis, uz galda nevar nolikt normāli… tad jau kāda pederastka jāpiemeklē, kā senajos laikos? ir tādas, ar plevīti virs ekrāna? aaa, maziņš biji, neatceries… fcuk, vēl sābs jāpārdod un pasats jāpaņem… visam nesanāks :( starp citu, drīz tas psiholoģiskais portrets būs gatavs, nu pāris slaidiņi – ko un kā un kādos kanālos tev var pārdot. iepostēšu!

    19.05.2016 22:11
    Reply to  PurvaVelns

    Arī Samsung flagmaņi tagad prot ātri lādēties. Tas nav nekas unikāls.

    PurvaVelns
    19.05.2016 22:16

    nu man piedāvā S6 :( a kur lai es grūžu jaunos vadus?

    Janis
    19.05.2016 23:04
    Reply to  PurvaVelns

    Tak nomierinies :D
    Tu ne pa īsto vietu “ņemies”…

    Lieto to savu huawei un dzīvo laimīgs, es taču nesaku, ka viņš ir slikts, tādēļ vari neņemt tik ļoti pie sirds.
    Tu pats pat nepamani, ka esi nozombēts ar savu eleganti vienkāršo huawei, kurā nav nekā lieka, un hops esi izmetis tik pat daudz naudas, kā kāds, kurš nopircis ierīci ar visu to pašu + vel to lieko(kā Tu saki), tad kāda atšķirība?
    Kā Tu vari nesaprast padomju laiki ir garām cilvēki gaumes, un vajadzības dažādas. Nevienam neinteresē tas, ka Tu neizmanto bezvadu uzlādi, un kā Tu skaties Tv dīvānā tieši pa vidu…

    PurvaVelns
    19.05.2016 23:10
    Reply to  Janis

    tāpat, kā nevienam neinteresē, ka raujies divos darbos, bet tik un tā nevari atļauties jauno FLAGMANI

    Janis
    19.05.2016 23:19
    Reply to  PurvaVelns

    Tev tiešām ir izteiktas novirzēs :D
    Es varētu Turpināt, vel daudz, bet tam nav jēgās, jo Tavā gadījumā jāsāk ar ārstēšanos, lai gan dažkārt vecu un slimu suni labāk iemidzināt, tad viņam pašam nav jāmokās.

    PurvaVelns
    19.05.2016 23:30
    Reply to  Janis

    par to dakteri un diagnozēm jau bija. pamēģini kaut ko citu.

    PurvaVelns
    19.05.2016 23:15
    Reply to  Janis

    Būtu ka pieturējies pie saviem vārdiem…comment image

    Janis
    19.05.2016 23:30
    Reply to  PurvaVelns

    Nu Tas jau kļūst pazemojoši :D

    Interesanti, ka tik pareizs, kārtīgs un ideāls cilvēks, kā Tu panesās uz visu šo Te?

    Kas attiecas uz Tevis iekopēto Tekstu, tad tad tas ir maldīgs, jo huawei es esmu gan lietojis, gan varbūt pat kādreiz iegādāšos, turklāt šis mans komentārs ir izrausts no kopējas diskusijas, ar “wils_w” lūdzu turpmāk lasi uzmanīgāk, ja nepieciešams uzliec brilles:)
    Nu kādēļ Tu sevi tā pazemo? Tavi komentāri vispār liek domāt, ka Tev pat ir problēmas ar atmiņu, jo brīžiem saki, ka Tev nav Tv un tad atkal, ka skaties tajā savu prāta vētras koncertus, vai atvaino, tas droši vien ir Tavas bijušās sievas vīra/drauga Tv.
    Katrā ziņā paldies Tev par šo neproduktīvo diskusiju, bija interesanti un jautri :)
    No savas puses atvainojos kursora lasītājiem par šo visu “spamu”.

    PurvaVelns
    19.05.2016 23:32
    Reply to  Janis

    būs vēl šovakar? divlitrinieks?

    PurvaVelns
    18.05.2016 17:34

    Tu izcēli komentāru, kas pilns ar kļūdām :D
    Dual sim nevis single sim; atbalsta trūkums… pat P8lite atnāca apdeiti; modeļu saraksts redzams operātoru mājas lapā – pietiekami objektīvs. 32 gb ir normāli, ja var ielikt sd karti, imho.

    digitalk
    18.05.2016 18:27

    sajutos, kā delfapollo iekāpis, tfu.

    Artim par wifi magick. visticamāk izmanto A-GPS, lai noteiktu telefona lokāciju un, attiecīgi, pazīstamo wifi tīklu pieejamību. nasing spešal, tādi appi ir redzēti storē. ērti.

    PurvaVelns
    20.05.2016 11:11
    Reply to  digitalk

    gīkiem jā, bet parastais cilvēks nemaz neiedomājas, ka defoltas lietas var būt ērtas – it sevišķi, ja viņš nenojauš. cilvēks jau nesaprot, ko tieši viņam meklēt storē

    PurvaVelns
    29.05.2016 13:17

    Ja mēs runājam par kamerām, tad te katrs pats var salīdzināt ar populārākajām citu ražotāju ierīcēm: http://www.dpreview.com/samples/2018613217/huawei-p9-camera-is-nice-still-a-smartphone-camera Viens uzskatāms piemērs – viena kadra ietvaros var atrast vietas, kur pie dzudz augstāka iso huawejs ir norenderējis daudz abāku fragmentu nekā galaxy S7. Es domāju, ka samplis runā pats par sevi. Mana cieta pārliecība, lai kā netorčītu viena vai otra brenda fani: piepatreizējā sensora izmēra un optikas īpašībām ir sasniegti griesti. Tālāko lomu visvairāk spēlē bildes saturs, emocijas, noskaņa, mākslinieciskie izteiksmes līdzekļi un apstrāde. Piemēram – bilžuks, uzņemts ar nokia 5 mp kameru.

    Janis
    29.05.2016 14:07
    Reply to  PurvaVelns

    Tajā paša laikā pie zemiem iso, redzam, ka p9 kamera rada nedaudz neasu attēlu, taču manuprāt joprojām ar dabiskākām krāsām vismaz melno, protams softa vaina. Domāju, ka cilvēks kurš ir apstrādājis foto un ir centies noņemt “neganto iso” radīto “troksni” saprot, kādēl bilde paliek “maigāka” koks ar diviem galiem…

    Par pēdējo gan Tev pilnīgi piekrītu, protams viedierīču ražotājiem tas neinteresē, un arī nevajag, lai tik cenšas izgudrot, ko jaunu labāku :)

    PurvaVelns
    29.05.2016 14:18
    Reply to  Janis

    par šo tūli es teiktu tā – ir vietas, kr labāk veicas samsungam un vietas, kur labāk huawejam. ko nu mēs izvēlamies par piemēru. te var labi redzēt, ka pat pie iso 300 samsungam ir nejauki pleķi, ko pat grūti pārvērst par māksliniecisku efektu uzliekot graudu (pcomment image iemēra pēc) – paliks pleķi.

    PurvaVelns
    29.05.2016 14:26
    Reply to  Janis

    bez tam, izdrukājot abas testa bilde vidējā pilsoņa iecienītajā 10×15 vispār atšķirība nebūs redzama. kaut gan… kurš tad šodien vairs vispār drukā…

    Janis
    29.05.2016 16:47
    Reply to  PurvaVelns

    Turklāt, pat ja būtu, kurš to visu salīdzinātu, tā palielam, ja pērc flagmani, tad kamera būs laba, un pārējais, jau paliks uz lietotāja pleciem, protams tā kā šis ir tehnoloģiju blogs salīdzināt arī vajag :D
    Diez kā būs vel pēc pāris gadiem…

    PurvaVelns
    29.05.2016 19:39
    Reply to  Janis

    tapēc ir dīvaini, ka Artis piemeklējis, ja ne speciāli centies salikt visatbaidošākās bildes, ko atrada fotografējot testa laikā

    29.05.2016 21:26
    PurvaVelns
    29.05.2016 22:07

    es pamatīgi nobrīnījos par tiem stikliem… visur tak saka, ka ir mērkaķstikla 4tā versija… man ar nav nekādu aizsargu – pagaidām i nen niecīgākās skrambiņas četru nedēļu laikā! Un par bateriju ar dīvaini… 3000mA bača lietojot soc tīklus… neturēs igāk par dienu nevienam… NAV fiksā lādēšana? Rīlī? Kas tad tas ir?

    30.05.2016 00:11
    Reply to  PurvaVelns

    Mhm, baterijas daļa man arī piesaistīja uzmanību. Man šis telefons tur knapi dienu, bet uzlāde ar dzimto lādētāju gan ir fiksa.

    Šodien braucu auto un ar ierasto lādētāju un ieslēgtu Waze + mūziku telefons nespēja uzlādēties (turējās vienā līmenī). Aifons ar visu lielo displeju un līdzīgu noslodzi spēj arī uzlādēties.

    Flokijs
    29.09.2016 07:17

    Varbūt vaina lādētājā?
    Auto lādētāji standartā ir 1A, taču vajag 2A, Es ar šo problēmu saskāros, nopirku 2A lādētāju, viss notiek☺

    Reklāma
    Būtu ļoti sarežģīta izvēle starp Huawei P9 vai Samsung Galaxy S7...Huawei P9 apskats