Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei P10 Plus apskats

    Huawei varētu būt pasmagi atdūries pret pārāk biežu viedtālruņu modeļu izlaišanas grafiku.

    Jaunākie raksti

    Huawei pēdējā gada laikā ir sevi ļoti spēcīgi pieteicis ne tikai pašmāju tirgū, bet arī Eiropā un pat ASV. Uzņēmums salīdzinoši īsā laikā spējis pārorientēties no patizliem, neglītiem viedtālruņiem uz augstākās raudzes viedierīcēm, piedāvājot visai unikālas iespējas, ko pēcāk kopē pat diženais Apple.

    Diemžēl lielā steiga, izlaižot arvien jaunus un jaunus modeļus, noved pie visai loģiska iznākuma – vienkārši aptrūkstas jaunas idejas un tirgū tik ātri nenonāk jaunas tehnoloģijas. Šāda kļūda piemeklēja Sony Xperia Z sērijas viedtālruņus, kas sāka ar pamatīgu izrāvienu, bet pavisam drīz aptvērās, ka to pašu RAM atmiņas apjomu izmanto jau trešo modeli pēc kārtas, arī kameras un saskarnes iespējas ilgu laiku netika izmainītas.

    Pagaidām ar dažiem Huawei viedtālruņu jaunievedumiem varam rēķināties, bet var sākt just, ka arī šim ražotājam sāk aptrūkties idejas. Teikšu, kā ir – Huawei P10 ir saprātīgs atjauninājums P9 modelim, bet tas nepiedāvā neko grandiozu. Nedaudz labāk iet šodienas varonim Huawei P10 Plus, kas ir kādu nieku lielāks, spējīgāks atsevišķās niansēs.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 7.0 Nougat, Emotion UI 5.1
    • Ekrāns: IPS-NEO LCD, 5.5 collas, 1440 x 2560, ap 540 ppi, Corning Gorilla Glass 5 skrambu drošs ekrāns
    • Procesors: HiSilicon Kirin 960, četri 2.4 GHz Cortex-A73 kodoli un četri 1.8 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-G71 MP8 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 vai 6.0 GB
    • Atmiņa: 64 GB vai 128 GB, microSD līdz 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: divi Leica f/1.8, 27 mm objektīvi, 12 megapikseļu krāsu sensors un 20 megapikseļu melnbaltais sensors, optiskā attēla stabilizācija, PDAF + CAF + lāzera + dziļuma autofokuss, HDR, divkrāsu LED zibspuldze, 2x Hybrid zoom. 2160p ar 30 fps un 1080p ar 60 fps video. 8.0 megapikseļu f/1.9 priekšējā Leica kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs, ātra akumulatora uzlāde, NFC, USB Type-C, infrasarkano staru raidītājs, šļakstu noturība
    • Izmēri un svars: 153.5 x 74.2 x 7 mm, 165 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3750 mAh
    • Krāsas: Ceramic White, Dazzling Blue, Dazzling Gold, Graphite Black, Mystic Silver, Rose Gold, Greenery
    • Cena: plānota no 699 eiro

    Izskats un uzbūve

    Huawei ir ķēries pie nebijušas idejas realizācijas, pārceļot P10 un P10 Plus pirkstu nospiedumu nolasītāju no ražotājam ierastās ierīces aizmugures uz priekšpusi. Tiesa, tāpat izvietots Huawei Mate 9 Porsche Design pirkstu nospiedumu nolasītājs. Lai arī pirkstu nospiedumu nolasītājs izskatās visai vilinošs jaunu iespēju pievienošanai, pēc nelielas pierunāšanas tas darbosies arī kā Home un Back poga, bet ar to nebūs iespējams slēgt ekrānu, kā tas ir Moto Z viedtālrunim. Ar nolasītāja sensoru varēsi šķirstīt fotogrāfijas pa labi un kreisi.

    Ja neskaita pirkstu nospiedumu nolasītāja ceļojumu no aizmugures uz viedtālruņa priekšējo daļu, tad nekādi citi vizuāli izpušķojumi no P10 Plus nav gaidāmi. Ražotājs uzsver, ka P10 Plus veidots “organiska minimālisma” stilā – nekas nav pārspīlēts vai lieki uzsvērts. P10 Plus pamatideja ir kalpot lietotājam, nevis dižoties ar daili. Varbūt idejai var piekrist, bet no potenciālā pircēja viedokļa – pirmais iespaids ir nedaudz blāvs, neizteiksmīgs. Vismaz salīdzinot ar tā tiešo konkurentu no Samsung, kura “bezgalības” displejs ir WOW.

    Huawei P10 sērijā pirmo reizi ir nonākusi arī augstvērtīgāka priekšējā pašiņu kamera, kas tapusi sadarbībā ar Leica. Aizmugures kameru duets ir daļēji pārmantots no Huawei Mate 9, bet par kamerām nedaudz vēlāk. Tāpat Huawei pirmo reizi sola šļakstu un neliela lietus noturību.

    P10 Plus ir saņēmis ne tikai USB Type-C pieslēgvietu ar ātru akumulatora uzlādi, bet nekur nav pazudusi arī 3.5 mm standarta austiņu pieslēgvieta. Huawei ir viens no retajiem lielajiem ražotājiem, kas vēl atļaujas komplektācijā iekļaut austiņas.

    Huawei P10 Plus ir visai veiksmīgi izstrādāts aizmugures metāla vāka noformējums. Tas pieejams dažādās krāsās, kā arī ražotājs parūpējies, lai metāls pārāk nenosmērētos. Krāsu ziņā visinteresantākās būs Dazzling Blue un Dazzling Gold viedtālruņa versijas.

    Šoreiz Huawei ir nedaudz atkāpies no milzu izmēru ekrāniem. Huawei P10 ir 5.1 collas 1080p ekrāns (atgādināšu, ka pagājušā gada P9 modelim bija 5.2 collu ekrāns), kamēr P10 Plus ir IPS-NEO tehnoloģijas LCD ekrāns ar 5.5 collām un 1440 x 2560 izšķirtspēju, kas dod ap 540 ppi ekrāna punktu blīvums. Ekrānu sargā jaunās paaudzes Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls. Iepriekš tik augsta izšķirtspēja Huawei bija tikai ļoti dārgajam Mate 9 Porsche Design modelim.

    Ekrāna apmales, salīdzinot ar Huawei Mate 9, ir vizuāli augušas platumā. Tās nav milzīgas, bet, zinot, uz ko ir spējīgs Huawei, tomēr varēja vēlēties, lai arī P10 Plus būtu ar plānākām apmalēm un attiecīgi nedaudz mazākām kopējām viedtālruņa dimensijām.

    Kopumā P10 Plus (un arī parastais P10 modelis) izskata ziņā ir nedaudz neinteresants, šķiet pārāk noapaļots, bet, par laimi, viedtālrunis nav slidens kā tas bija Honor 8 modelim. Diemžēl parasto P10 viedtālruni neesmu redzējis, tāpēc tā ekrānu nemācēšu novērtēt, bet izmēros nedaudz lielākais P10 Plus saņēmis izcilu IPS ekrānu. Tas ir gana gaišs saulē, tumsā nesvilina ārā acis. Ekrānam ir iespēja aktivizēt dzeltenas krāsas filtru, lai tumsā nenogurdinātu acis. P10 Plus ekrāna izšķirtspēja ir ļoti augsta, ražotājs to veikli izmanto, piedāvājot dažādas interesantas fona tapetes ar sīkām detaļām. Kristaps gan saka, ka skrollējot P10 Plus ekrānā objekti maina krāsu, kļūst zaļgani.

    Saskarne

    Huawei P10 Plus no rūpnīcas nāk ar Android 7.0 Nougat operētājsistēmu, ko daļēji sedz Huawei Emotion 5.1 saskarnes versija. Emotion 5.1 versija nevienam citam ražotāja modelim vēl nav pieejama. Pie Mate 9 lietotājiem tā varētu nonākt vasaras vidū, bet, vai Huawei Emotion 5.1 saskarnes versija būs pieejama P9 un Honor 8 viedtālruņos – pagaidām nav zināms.

    Huawei nav pievienojis ne Google Daydream, ne arī Google Assistant iespējas, kaut vismaz Google Daydream tika solīts jau pagājušā gada novembra sākumā, kad ražotājs izziņoja Mate 9 iznākšanu.

    Kā Emotion 5.0 saskarnes lietotājs varu teikt, ka vizuāli nekādas dižas pārvērtības no Emotion 5.1 gaidīt nevajadzētu. Vienīgā nianse, ka Emotion 5.1 versija “zina” kādā krāsā ir viedtālrunis, attiecīgi tiek piedāvāti saskanīgas krāsas fona tapešu temati.

    Zem redzamās daļas slēpjas Emotion 5.1 jaunumi – Ultra Memory un Ultra Response.

    Ultra Memory ir jauns algoritms, kas cenšas atbrīvot ierīces RAM atmiņu no veciem, nevajadzīgiem procesiem. Ultra Memory arī mācoties no lietotāja ieradumiem, uz laiku apturot vai pavisam apstādinot lietotņu darbību.

    Ultra Response atbild par ātrāku skārienu reģistrēšanu un ekrāna reakcijas laiku. Huawei apgalvo, ka P10 un P10 Plus viedtālruņu ekrāni reaģē vienlīdz labi ar jauno iPhone spējām. Šis apgalvojums gan izskanēja pirms Apple izlaida iOS 10.3 versiju, kurā ir uzlabotas saskarnes animācijas, padarot iPhone viedtālruņus vēl patīkamāk lietojamus.

    Emotion 5.1 nedaudz pārstrādāta attēlu galerijas lietotne, kas fonā pārskata attēlus, tos piedāvā sagrupēt pēc attēlu uzņemšanas vietām un tajos redzamajiem cilvēkiem.

    Huawei ir paziņojis, ka Emotion 5.0 saskarnes versiju izmanto jau 12 miljoni lietotāju. Vairums no tiem savos esošajos viedtālruņos ieraudzīšot arī Emotion 5.1 saskarnes versiju.

    Veiktspēja

    Huawei arī P10 Plus viedtālrunī izmanto visai svaigo HiSilicon Kirin 960, kas tika izziņots kopā ar Huawei Mate 9. P10 Plus ir 4 GB RAM un 64 GB atmiņa vai 6 GB RAM un 128 GB atmiņa, tādējādi viedtālrunis neatpaliek no dārgāka un izmēros brangākā Mate 9.

    Sintētiskās veiktspējas testi uzrāda, ka P10 Plus kādu nieku atpaliek no Mate 9. To varētu daļēji norakstīt uz augstāku ekrāna izšķirtspēju atsevišķos testos, bet tāpat varētu būt, ka kaut ko nedaudz ietekmē jaunā Emotion 5.1 saskarne.

    Ikdienas veiktspēja ir vienkārši lieliska. Pagaidām nav bijis tas gods redzēt Samsung Galaxy S8 darbībā, tāpēc atļaušos apgalvot, ka jaunie Huawei viedtālruņi vēl arvien ir pārāki par citiem Android ražojumiem.

    Akumulators

    Huawei P10 Plus īsti nebūtu dēvējams par akumulatoru čempionu, bet vēl arvien Li-Ion 3750 mAh akumulators ir visai ievērojamas ietilpības. Iespējams, kaut kas īsti nav līdz galam noslīpēts programmatūrā, jo Huawei P10 Plus tukšgaitā ar ieslēgtu Wi-Fi tērē aptuveni 25% enerģijas diennaktī. Šādi nepamatoti tēriņi visai pamatīgi ietekmē viedtālruņa darbību ar vienu uzlādi. Var gadīties, ka Huawei P10 Plus neiztur pat vienu pilnu darba dienu. Tāpat visai ēdelīga izskatās mūzikas baudīšana Bluetooth austiņās, kas vienā stundā notērē 15% no P10 Plus enerģijas. Cerams, ka ražotājs pavisam drīz izlaidīs programmatūras labojumu, kas šo niansi sakops, bet pagaidām rezultāts ir vājš, pat teiktu, ka nepieņemams.

    P10 Plus uzlāde norit ar ražotāja līdzi dotu ātrās uzlādes sienas adapteri. Akumulators tiek pilnībā uzlādēts aptuveni pusotras stundas laikā. Viedtālrunim nav bezvadu uzlādes iespējas, kas pēdējā laikā atkal kļūst aktuālas ražotāju vidū.

    Piebildīšu, ka mazākā izmēra P10 modelim ir visai atbilstošas ietilpības Li-Ion 3200 mAh akumulators.

    Kamera

    Huawei P10 Plus saņēmis gandrīz to pašu divu Leica kameru sistēmu, kas bija atrodama Mate 9 modelī. Kopā darbojas 12 megapikseļu krāsainā matrica ar 20 megapikseļu melnbalto matricu. Krāsainā attēla iegūšana norit ar abām kamerām vienlaikus – pamata fotogrāfiju veido melnbaltā matrica, bet krāsas fotogrāfijai piešķir krāsu gaismjūtīgā matrica.

    Interesanti, ka Huawei P10 Plus modelī izmantoti nedaudz gaišāki f/1.8 objektīvi, kamēr Mate 9 bija f/2.2. Mazākajā P10 izmantota tā pati Mate 9 kamera ar f/2.2. Attiecīgi P10 Plus viedtālruņa kamera var izmantot īsākus slēdža laikus vai zemākas ISO vērtības, kas nāk par labu attēla kvalitātei.

    Ja Mate 9 viedtālruņa kameras sliktākos gaismas apstākļos uzvedās saprātīgi, attēlu neveidojot pārlieku gaišu, tad ar P10 Plus tā gluži nav – kameras programmatūra cenšas nakti padarīt par dienu. Vai vismaz par tumšāku novembra pēcpusdienu. Protams, vienmēr var ķerties pie manuālajiem kameras lietotnes iestatījumiem, bet no Huawei biju gaidījis tās pašas kameras spējas, kas bija Mate 9. Attēla vilkšana uz gaišo pusi to padara pārāk graudainu un tiek zaudēta detalizācija.

    Gaišā dienas laikā P10 Plus kamera nesmādē HDR aktivizēšanu, bet pārsvarā iegūtais rezultāts ir ciešams. Ja ir tieša, spēcīga saule uz fotografējamo objektu un fonu, tad gan kamera nedaudz apjūk, radot visai dīvainu attēlu (piemēram, krēsls ar puķēm krāsu izpildījumā).

    P10 Plus jaunums ir kopā ar Leica izstrādātā portretu uzņemšana. Jaunā attēlu uzņemšanas metode taisa sintētisku bokē efektu, izpludinot fonā redzamo. Ar šo Huawei aizstāj kādreiz tik vājprātīgo sejas izskaistinājuma efektu, kas nodrošināja visai šaušalīgu gala rezultātu ar gludu rozā cūkas sejiņu un izvaubītām acīm.

    Melnbaltā kamera P10 Plus padarīta nedaudz mierīgāka, tā vairs nav tik kontrastaina kā Mate 9 modelī.

    Arī priekšējā pašiņu kamera tapusi sadarbībā ar Leica. Tā ir ar nedaudz gaišāku objektīvu, kā arī kamera pati pārslēdzas platleņķa režīmā, kad tā konstatē, ka visi cilvēki neietilpst kadrā.

    Tā kā izdevies kādu laiku padzīvoties kopā ar Huawei viedtālruņiem, tad atzīšos, ka īsti pie sirds neiet ražotāja vēlme kameras lietotnē ļoti būtiski nodalīt automātiskās funkcijas no Pro funkcijām. Automātiskajā sadaļā gan krāsu, gan melnbaltajā režīmā lietotājam nav pieejamas gandrīz nekādas iespējas. Bet tikai Pro režīmā var aktivizēt RAW (DNG) uzņemšanu, līmeņrādi un daudzas citas iespējas. Diemžēl Pro režīms tiek aktivizēts ar nelielas izvēlnes izbīdīšanu, kas nav diez ko ērti. Nav skaidrs, kāpēc vismaz līmeņrādi nevarētu piedāvāt jebkurā režīmā.

    Noslēgumā

    Secinu, ka esmu bijis visai skarbs Huawei P10 Plus apskatā, bet sāk izskatīties, ka ražotājam ir tendence uzsākt piedāvāt iegādei ne līdz galam nostrādātus viedtālruņus. Huawei pēdējā laikā patīk tikai pēc viedtālruņu pārdošanas uzsākšanas novērst vairākas acīmredzamas programmatūras nepilnības, kas gluži nav uzskatāms par labo stilu. Līdzvērtīga shēma bija ar Mate 9 modeli, kas pāris mēnešu laikā saņēmis četrus pamatīgus atjauninājumus.

    Huawei P10 Plus ir lieliska alternatīva Samsung Galaxy S7 edge viedtālrunim, bet P10 tiešs konkurents būtu Galaxy S7. Ar izmēros lielākajiem Galaxy S8 sērijas viedtālruņiem Huawei P10 sērijai īsti sacensties neizdosies.

    Huawei ir uzsācis prasīt visai augstu cenu par jaunajiem viedtālruņiem, un P10 Plus nav nekāds izņēmums. Ja atmiņa neviļ, Huawei P9 modelis pagājušajā gadā startēja ar 549 eiro cenu, kamēr jaunais (tiesa, izmēros lielākais) P10 Plus maksā jau 699 eiro 64 GB versijā vai 799 eiro par 128 GB. Pat parastā izmēra P10 kļuvis dārgāks, tā cena būs 649 eiro.

    Vislielākais Huawei P10 Plus (un arī P10) ienaidnieks ir paša Huawei iepriekšējais P9 modelis. Jā, tam varbūt arī ir kādu nieku vājāks procesors, toties P9 ir saprātīgā cenā un izmērā. Šādi atspēlējas vēlme pārlieku bieži izlaist viedtālruņu modeļus – nav iespējams nodrošināt vērā ņemamu atšķirību un būtisku ātrdarbības pieaugumu.

    Lai pieliktu treknu punktu: atklāšu, ka pie mums bija nonācis ne tikai lielākais un nedaudz augstvērtīgākais Huawei P10 Plus, bet arī mazākais Huawei P10 viedtālrunis. Ar abiem viedtālruņiem pirmo reizi Kursora vēsturē saskārāmies ar visai nepatīkamu efektu – gan Huawei P10 Plus, gan arī P10 modelis iedzīvojās tīmeklī aprakstītā un attēlā zemāk redzamā “errorā”. Pēc atiestatīšanas nākamais lietotājs vairs nevar pieteikties Huawei P10 Plus ar savu Google paroli.

    Tīmeklī atrodama informācija, ka jāuzgaida 72 stundas, lai šis liegums pats no sevis pazustu. Bet runā, ka atsevišķos gadījumos tas nepalīdz. Paši nepārbaudījām, nodevām abus Huawei P10 sērijas modeļus atpakaļ.

    Pamācība? Esam uzmanīgi un pirms viedtālruņu atiestatīšanas izdzēšam no tiem visus Google kontus (Iestatījumi –> Google –> Konti –> Noņemt kontu). Tiesa, šī nav standarta procedūra, tā tīmekļa plašumos nodēvēta par Google kļūdu.

    Patika

    + uzlabots dizains un krāsas (Dazzling Blue, Dazzling Gold)
    + ātrdarbība
    + ekrāns

    Nepatika

    – akumulatora darbība
    – cena
    – nav Google Assistant un Daydream

    Huawei varētu būt pasmagi atdūries pret pārāk biežu viedtālruņu modeļu izlaišanas grafiku.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Ekrāns
    9
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    5
    Akumulators
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    44 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krists
    11.04.2017 12:02

    Tīri teorētiski – ja iPhone 6S īpašnieks vēlētos pāriet uz Android viedtālruni, konkrēti – uz kādu no Huawei ražojumiem, bet nevēlētos pārāk lielu telefona ekrānu (lai tas paliek +/- 6S līmenī), ko jūs ieteiktu? Iegādāties ievērojami lētāko, bet nu jau gadu veco P9 vai tomēr izvēlēties jaunāko modeli – P10?

    11.04.2017 12:15
    Reply to  Krists

    Par savu naudu ņemtu P9. Sievietei varētu patikt Honor 8, bet tam nav Leica melnbaltās kameras. Par uzņēmuma naudu varētu arī Mate 9 vai P9 Plus paņemt.

    P10 patiks tiem, kuri augstu vērtē pirkstu nospiedumu lasītāju priekšpusē. Citas priekšrocības P10 nespēju saskatīt.

    Lapsinieks
    11.04.2017 12:30
    Reply to  Artis Ābols

    da figņa tā melnbaltā kamera. kādreiz, kad fotografēja ar melnbaltu filmu, lai panāktu dažādus efektus – lika priekšā dažādas krāsas filtrus. digitāli – labāk krāsaina bilde un konvertācija uz m/b izmantojot tos pašus filtrus jau programmatūrā.

    11.04.2017 12:55
    Reply to  Lapsinieks

    Tīri ideja feina, ka teorētiski līdz matricai tiek vairāk gaismas, jo nav viens filtrs priekšā. Praktiski – drīzāk Tev taisnība. Bet prikolīgi, kaut kas jauns un nebijis.

    Lapsinieks
    11.04.2017 13:02
    Reply to  Artis Ābols

    tīri zīmēties. jo šādi tu nevari
    (te uz krāsainas bildes uzlikti zils, dzeltens, zaļš un sarkans filtrs)
    comment image

    11.04.2017 13:22
    Reply to  Lapsinieks

    Es zinu kurā mirklī ir zudušas manas rozā brilles pret Huawei, bet kad pazuda tavējās?

    Lapsinieks
    11.04.2017 13:24
    Reply to  Artis Ābols

    ar sensoru priekšā.

    ProxyFromDeep
    12.04.2017 23:02
    Reply to  Lapsinieks

    Man ingresojot liekas , ka sensors priekshaa , vareetu buut ok. Tiesa esmu jau gana apradis ar esosho p9 sensora novietojumu.

    x
    11.04.2017 13:22
    Reply to  Artis Ābols

    kautkā nav lasīts, ka AA filtrs noēstu gaismu.
    ok, teorētiski kautkas jau aizķeras, bet AA vairāk pārveido, nevis bloķē.
    bez AA filtra attēls ir asāks (lai arī var uzrauties uz muāru) bet neviens nav atguvies, ka tumšais f/2.8 piegādā līdz sensoram tikpat gaismas cik f/1.4 ar AA filtru. Ja AA filtra gaismas absorbciju nevar izmērīt – ne stops, ne trešdaļa, nekā – tad par to nav jēgas runāt no šāda aspekta.

    11.04.2017 13:59
    Reply to  x

    Ja grib baigi paspīdēt, tad starp f/1.4 un f/2.8 ir tieši 2 pilni stopi. Tas tā tīri informācijai ;)

    x
    11.04.2017 14:06
    Reply to  Artis Ābols

    ok, es te mēģinu mosties, bet arī nemēru cik ir starp 1.4 un 2.8 – tikai secinu, ka noņemot AA filtru, starpība nav izmērāma praktiski pielietojamās mērvienībās, kuras izmanto kamerās. just sayin’)

    Krists
    11.04.2017 13:33
    Reply to  Artis Ābols

    Paldies par atbildi! Tā kā telefonu pirktu par savu naudu, tad drošvien izvēlētos P9, pagaidām gan līdz galam neesmu izlēmis.

    Jebkurā gadījumā – šķiet, ka P10 nepiedāvā neko tik inovatīvu, lai būtu vērts aizmirst par P9. Arī ieejot Bites veikalā un paņemot rokā jauno P10 telefonu, pārdevēja pirmie vārdi pienākot klāt bija: “Tas pats kas P9 vien ir.” Nepārliecināja, ka vajag P10.

    Lapsinieks
    11.04.2017 12:18
    Reply to  Krists

    sestajam aifona nav alternatīvu. šodien neviens vairs netaisa tik lielus telefonus ar tik maziem ekrāniem. nekāds +/-
    nesanāks.comment image

    Kristaps Skutelis
    11.04.2017 19:48
    Reply to  Krists

    Zini, savu balsi dodu par P9. Darbojas labi un varēsi uzmest aci Android pasaulei līdz rudenim, kad ieraudzīsi savu nākamo telefonu :)

    Edgars Sosnars
    11.04.2017 16:09

    Ja jau konkurenti izlaiž tik bieži jaunus flagmaņus, tad jāmēģina turēt līdzi, bet ne vienmēr sanāk. Kā atceros tas pats, kas ar videospēlēm – pārāk bieži izlaiž jaunas daļas līdz visu sačakarē. Bet kopumā nevaru saprasti to daudzo telefonu cepšanu. Laikam tās ir aziātu nacionālās īpatnības, ka telefonu maina ik pēc 6 mēnešiem, bet ražotājam jāuztur piedāvājums un līdz mums nonāk šo dīvainību paliekas.

    Lapsinieks
    11.04.2017 16:24
    Reply to  Edgars Sosnars

    kad ej uz bodi un izvēlies sev vienu īsto, tad tak ir vienalga cik daudz neīsto modeļu un cik bieži tie tiek izlaisti, ne?

    Edgars Sosnars
    11.04.2017 19:32
    Reply to  Lapsinieks

    Taisnība jau ir, bet šādi turpinoties var novest līdz tam, ka nebūs tā īstā un vienīgā, un tad būs bēda.

    Briedis
    14.04.2017 13:09
    Reply to  Lapsinieks

    Jo lielāka izvēle, jo grūtāk izvēlēties. Kādreiz bija daudz vienkāršāk – visi pirka 5110, tie, kam bija vairāk naudiņas, tie atļāvās bez antenas “kruto” 3210. 3310 un 3330 jau bija vispār tops. Un tad panesās jaunu modeļu izdošanas ik pa pāris mēnešiem. Kā lai cilvēks neapjūk? :)

    Kristaps Skutelis
    14.04.2017 14:14
    Reply to  Briedis

    Zini, nav šobrīd (Latvijā) nekāda dižā flagmaņtelefonu izvēle. Reāli ir vien divi vai trīs izskatāmi modeļi. Neesam nekur tālāk tikuši kā Nokia laikos.

    DJ
    11.04.2017 17:50

    Ko izvēlētos starp Iphone 7/ 7plus, Samsung S8 un Huawei P10Plus?

    Kristaps Skutelis
    11.04.2017 17:58
    Reply to  DJ

    Ja cena nav būtiska, tad Samsung Galaxy S8+.

    Jokman
    11.04.2017 18:26

    Esmu vīlies gaidīju ko kvalitatīvāku no Huawei vismaz kameras departamentā. Diemžēl šis pat nav konkurents manam S7. Tā kā jāgaida S8 un cenas samazinājums, tad jau vasarā varēs paņemt par sapratīgāku ciparu kā tagad.

    Lapsinieks
    11.04.2017 18:46
    Reply to  Jokman

    kādā ziņā nav konkurents? Tev patīk plastmasīgās samsunga bildes ar izsmērētu dzelteno krāsu un trokšniem tumšajās vietās. Pārasinātas un pārsaturizētas, bling bling. Pat P9 bija labāk… Āmen. Ļoti objektīvi. https://www.dpreview.com/reviews/huawei-p9-camera-review/8

    mua
    11.04.2017 21:15

    Apple kopē hujveju. Yeah, right.

    Intars Kančs
    11.04.2017 22:42

    Huawei varēja padomāt par lādētājiem tie ātri jūdzas nost paši telefoni ir ok

    x
    11.04.2017 23:02
    Reply to  Intars Kančs

    ja lādētājs nekalpo trubas dzīves laiku, tad ražotājs par to ir padomājis)

    Lapsinieks
    12.04.2017 08:33
    Reply to  Intars Kančs

    kā viņš tev jūdzas? nekad dzīvē neesmu redzējis nevienu nojūgušos lādētāju…

    Prusljix
    12.04.2017 09:55
    Reply to  Lapsinieks

    Man Raspberry ir apēdis ampērus gan vecajam LG G3 lādētājam, gan ķīniešu alternatīvai.
    Darboties darbojas, bet strāvas vairs nepietiek, lai pilnvērtīgi darbinātu.
    Xiaomi lādētājs pagaidām turas.

    12.04.2017 13:33

    P9 ir viena liela un būtiska problēma, kas, cik esmu dzirdējis, esot arī aisūdiem manīta. Pat ne visai aukstā laikā (teiksim vakar bija +5°C Daugavas krastmalā) telefonam iestājas tukša akumulatora slimība. Tas izslēdzas 30 sekunžu laikā pat tad, ja tu droši zini, ka baterija ir teju pavisam pilna. Aiznes pēc tam izslēgto telefonu līdz lādētājam, piespraud un tev atkal rāda, ka bača gandrīz pilna.
    Ja daudz pa āru sanāk dauzīties, šis sāk diezgan ātri kaitināt.

    ProxyFromDeep
    12.04.2017 22:51

    Metaala korpuss tomeer dzesee ziemaa.
    Paaris reizes shii beeda ir piemekleejusi lielos miinusos pie tuksha akumulatora ( +/- 20 % ) un vienreiz pie pustuksha akku un 0 graadiem .
    Atkariigs jau arii no cpu noslodzes tajaa briidii.

    x
    13.04.2017 15:41
    Reply to  ProxyFromDeep

    cilvēki apaļajā namā domā, ka aifonus pamatā ekspluatē CAL klimatā, viņiem vnk galvā neienāk ka aukstumā bača netur))

    izvēlēties piemērotāku tehniku, ko lai te saka.

    Kristaps Skutelis
    13.04.2017 16:13
    Reply to  x

    Nu vispār Apple diezgan skaidri norāda, ka iPhone var lietot temperatūrās no 0° līdz 35°C. Avots: https://support.apple.com/kb/SP726?locale=en_US

    Intereses pēc pameklēju kādas temperatūras nosaka Samsung saviem produktiem un arī tiem figurē šīs pašas 0° līdz 35°C temperatūras. Avots: http://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00061002/

    Tas man liek domāt, ka principā visi nespecializēti mūsdienu viedtālruņi normāli operē tikai šajā temperatūru diapazonā. Pieņemu, ka to nosaka izmantotā bateriju tehnoloģija.

    Ja atrodi kādu ierīci, ko var iegādāties ikviens un kas darbojas arī mīnusos, dod ziņu.

    x
    13.04.2017 16:31

    tas, ko raksta ir viens – uz šķūnīša rakstīts kuj, bet iekšā ir malka, parasta malka – un cita lieta, ka darbojas mūsu klimatā un ārā neslēdzas.

    0C apakšējo norāda praktiski visai sadzīves elektronikai, bet vai ziemā visas trubas salā izslēdzas? nu nē taču, tad nevienu sazvanīt nevarētu.
    es piekrītu, ka jebkura baterija pie zemām temp. zaudē ietilpību, bet ja uzlādēts telefons salā īsā laikā izslēdzas – nu nav tas normāli, lai ko mēs arī uzskatītu par normu.

    es saprotu, ja izslēgtos pagale par 70 ērikiem, ko no tādas prasīt, bet tā jau tieši neizslēgsies))

    Kristaps Skutelis
    13.04.2017 16:39
    Reply to  x

    Gan 70 eiro vērta “pagale”, gan 700 eiro vērta “pagale” izmanto vienas un tās pašas tehnoloģijas akumulatorus un tādā ziņā nav starpības. Nu nav iPhone vienīgie telefoni, kas pie zemākām temperatūrām jūk prātā.

    x
    13.04.2017 16:51

    piemēram?

    neesmu dzirdējis, kas gan nenozīmē, ka citiem nav šādas ķibeles.

    x
    13.04.2017 16:53
    Reply to  x

    ak jā, tas ka pagales ar 10x cena starpību izmanto vienas tehnoloģijas baterijas, galīgi nenozīmē ka abas ir pakļautas pēkšņas izslēgšanās sindromam. tāpat kā visas lion baterjas neuzliesmo…..

    Kristaps Skutelis
    13.04.2017 17:01
    Reply to  x

    Ir pakļautas. Uzliesmo. Noteiktos apstākļos.

    Kristaps Skutelis
    13.04.2017 17:01
    Reply to  x

    Dažus komentārus uz augšu un dažus uz leju par šo pašu sūdzas divi Huawei P9 lietotāji.

    Lapsinieks
    13.04.2017 11:49

    pie -10 rubās ārā momentā, kā ieslēdz kameru

    dd
    13.04.2017 11:05

    “Papildus: e-kompass, barometrs, e-kompass, pirkstu …” <—- viņam ko ir 2 e-kompasi? Jebšu autors nepārlasa uzrakstīto?

    Kristaps Skutelis
    13.04.2017 11:48
    Reply to  dd

    Kļūdas atgadās visiem un mēs neesam izņēmums. Paldies par norādi, salabosim.

    wils
    13.04.2017 14:42

    Zinu, ka nav P10 Plus, bet jau tagad var teikt, ka P10 ir krietni tuvāk Mate9, nekā P9. http://www.myfixguide.com/huawei-p10-teardown/

    mehmeh
    14.04.2017 00:08

    Pēc pusgada iznāk, ar visiem bešennajiem kodoliem un ramiem, bet aifons tam joprojām iedod pa zobiem. Android skaistums, haha.

    Kārlis
    19.02.2018 15:27

    Vai P10 baterijas darbības laiks ir uzlabojies, vai tāpat netipiski ātri izlādējās?

    Reklāma
    Huawei varētu būt pasmagi atdūries pret pārāk biežu viedtālruņu modeļu izlaišanas grafiku.Huawei P10 Plus apskats