Web Analytics
More
    Reklāma

    Motorola Moto Z apskats

    Moto Z vizuāli izceļas starp konkurentiem, piedāvā neparastas iespējas, bet praktiski cilvēki skatīsies šķībi uz mazās ietilpības akumulatoru.

    Jaunākie raksti

    Motorola Moto Z ir ražotāja flagmanis, bet nevis šāds tāds flagmanis, kas ar citiem cīnās, izmantojot pāris nianses, bet gan Moto Z būtu uzskatāms par kārtīgu modulāro viedtālruni. Jā, lietotājs nevarēs nomainīt procesoru vai piepirkt klāt operatīvo atmiņu, bet Moto Z varēsi aplaimot ar vairākiem pieliekamiem moduļiem.

    Moto Z ir tikai 5.19 mm biezs, bet šis ir tikai mārketinga parametrs, jo dzīvē Moto Z plānumu aizēno kameras acs izlēkšana no kopējām viedtālruņa formām, kā arī normālai Moto Z lietošanai nāksies pielipināt pie tā aizmugures nosegvāku vai aksesuāru moduli.

    Reklāma

    Moduļu klāsts nav ļoti plašs, bet tiek piedāvāts pievienot vēl vienu akumulatoru, Hasselblad veidotu kameru vai JBL skaļruņus. Protams, modifikācijas nozīmē Moto Z plānuma zaudēšanu, bet šoreiz pievienojamie moduļi ir jēgpilni. Par Moto Mods parunāsim arī nedaudz vēlāk.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 7.0 Nougat
    • Ekrāns: AMOLED, 5.5 collas, 1440 x 2560, ap 535 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 4 ekrāna pārklājums
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 820, 2x 1.8 GHz Kryo un 2x 1.6 GHz Kryo kodoli, Adreno 530 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB vai 64 GB, microSD līdz 2 TB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 ac/b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G, NFC, USB Type-C
    • Kameras: 13 megapikseļi, optiskā attēla stabilizācija, HDR, lāzera autofokuss, sejas noteikšana, divkrāsu LED zibspuldze, 2160p ar 30 fps video. 5 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs, USB Type-C un ātra akumulatora uzlāde, iekļauta USB Type-C pāreja uz 3.5 mm austiņu spraudni
    • Izmēri un svars: 153.3 x 75.3 x 5.2 mm, 136 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2600 mAh
    • Krāsas: Black/Gray, Black/Rose Gold, Black/Gold, White
    • Cena: ap 669 eiro pie operatoriem, no 490 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Motorola Moto Z tiek reklamēts kā plānākais viedtālrunis pasaulē, bet tā gluži nav tiesa. Kad Moto Z pievieno līdzi doto aizmugures vāku, kas apvilkts ar audumu, tā biezums pieaug par vismaz pāris milimetriem. Bez nosegvāka Moto Z lietot nevajadzētu, jo tad netiek aizsargāti Moto Mods pievienošanai paredzētie kontakti. Moto Z sver 139 gramus, bet jau atkal – viedtālrunim ir tikai 2600 mAh akumulators, kas ir mūsdienām ļoti maz.

    Bez līdzi dotā, noņemamā nosegvāka izmantot Moto Z nebūs patīkami, jo viedtālruņa aizmuguri ļoti ātri izraibinās izcili grūti notīrāmi pirkstu nospiedumu pleķi. Tāpat uzmanīgam jābūt ar auguma aizmugures vāku, tas arī ātri vāc visas šmuces, izlietos dzērienus u.tml.

    Diemžēl Moto Z gājis Apple iPhone 7 un iPhone 7 Plus ceļu – vēl viens plānuma upuris ir 3.5 mm austiņu pieslēgvieta, kas tiek aizvietota ar līdzi dotu pāreju no USB Type-C.

    Komplektā ir iekļauta pāreja no USB Type-C uz 3.5 mm austiņu pieslēgvietu, aizmugures nosegvāks, tā saucamais bumperis (stingras plastmasas koverītis, kas nosedz perimetru) un visai grandioza izmēra lādētājs. USB Type-C lādētājs nodrošina vienlaicīgu viedtālruņa un pievienotā Moto Mods uzlādi. Ar svešu USB Type-C lādētāju nāksies lādēt Moto Z un moduli atsevišķi, bet vismaz man neizdevās uzlādēt Moto Z ar Huawei lādētāju (Samsung lādētājs spēja uzlādēt telefonu un moduli atsevišķi).

    Moto Z priekšpusē zem ekrāna ir izvietots pirkstu nospiedumu nolasītājs. Ar pirkstu nospiedumu nolasītāju varēsi pamodināt un arī slēgt ekrānu, kas ir ļoti ērti, bet pie šīs funkcijas vajag pierast, jo neviens cits ražotājs to nepiedāvā. Nekādas citas funkcijas pirkstu nospiedumu nolasītājam nav piešķirtas – tas nestrādā kā Home poga, ar to nevar pāršķirt lapas vai atvērt iestatījumus. Ar pirkstu nospiedumu nolasītāju varēsi pamodināt un slēgt ekrānu tikai tad, ja būsi reģistrējis nospiedumus.

    Ekrāns

    Moto Z saņēmis AMOLED 5.5 collu ekrānu 1440 x 2560 izšķirtspēju un skrambu drošu Corning Gorilla Glass 4 ekrāna pārklājumu. Moto Z AMOLED ekrāns ir ne sliktāks par Samsung Galaxy S7 atrodamo ekrānu. Manuprāt, Moto Z ekrāns rāda dabīgākas krāsas, ekrāns būs gana liels un ar pieklājīgu izšķirtspēju virtuālās realitātes prieku baudītājiem. Virtuālā realitāte pie Moto Z lietotājiem atnāca tikai ar Android 7.0 Nougat atjauninājumu, kas atnesa Daydream iespējas.

    Moto Z, protams, saņēmis Moto Active Display, kas izmanto divus infrasarkano staru sensorus, lai notiektu, kad ekrānam tuvojas roka. Moto Active Display rāda laiku un paziņojumus. Moto Active Display nav vienmēr ieslēgts, tāpēc tas īsti nekonkurē ar Galaxy S7, S7 Edge un LG G5 Always On ekrāniem, kā arī netērē lieki enerģiju. Moto Active Display nevar atslēgt, jo tā darbību nedublē LED paziņojumu gaismiņas – Moto Z tādas vienkārši nav.

    Kopumā Moto Z rada ļoti pārliecinošu iespaidu. Viedtālrunis izskatās ļoti pieklājīgi un atturīgi, tas veidots kvalitatīvs, plāns, glīts. Vienīgā problēma dažiem lietotājiem varētu būt nelielais akumulators, bet Moto Z kaut kā pamanās ar vienu uzlādi nodzīvot knapi vienu diennakti.

    Moto Z moduļi

    Moto Z papildus iegādājami dažādi moduļi, kas uzlabo vai papildina viedtālruņa darbību. Moduļi tiek stiprināti klāt ar magnētu, kopā abas daļas turas labi. Moduļa atraušana no viedtālruņa var izrādīties sarežģīta, jo moduli ir uzreiz jāatrauj nost, to nedrīkst slidināt uz sāniem, lai nesaskartos nepareizie kontakti.

    Apskatam saņemtajam Moto Z līdzi bija JBL skaļruņu modulis, ko pircēji iegūst bez maksas, ja izvēlas Moto Z iegādāties pie Bite. Manuprāt, ekstra skaļruņi ir būtiski jauniešiem un spēļu faniem, bet kopumā vismaz man šis šķiet vismazāk vērtīgais no visiem Moto Mods. JBL skaļruņiem ir savs 1000 mAh akumulators, lai netiktu tērēta viedtālruņa enerģija. JBL skaļruņi atsevišķi maksā ap 100 eiro. Skan skaļi un labi!

    Visai vājprātīgs un dārgs (bet pie mums nenopērkams) ir Moto Z Insta-Share projektora modulis. Ar tā palīdzību būs iespējams projicēt līdz 70 collu lielu attēlu uz sienas. Projektors spēj parādīt YouTube video vai prezentācijas materiālus ar 480p izšķirtspēju. Projektors neesot neko spilgts (tikai 50 lm), tā izmantošanai nepieciešama gandrīz pilnīgi tumša telpa. Moto Z Insta-Share projektora moduļa cena ir ap 300 eiro.

    Moto Z Hasselblad True Zoom moduļa nosaukums runā pats par sevi, piedāvājot desmitkārtīgu optisko palielinājumu. Hasselblad True Zoom moduļa cena ir ap 250 eiro.

    Ja ir par maz ar Moto Z iebūvēto 2600 mAh akumulatoru, varēsi pievienot vēl vienu 2200 mAh akumulatoru, kas pieliks klāt dažus milimetrus pie viedtālruņa biezuma.

    Veiktspēja un akumulators

    Nenoliedzami Moto Z ir uzskatāms par vienu no ātrākajiem viedtālruņiem, jo to darbina Qualcomm Snapdragon 820 procesors tandēmā ar 4 GB RAM. Latvijā pieejama tikai 32 GB atmiņas versija, bet to varēsi papildināt ar microSD karti līdz pat ļoti teorētiskiem 2 TB. Tiesa, šobrīd microSD atmiņas karšu tehnoloģijas ir sasniegušas 256 GB. Labākus tehniskos parametrus zemākā cenā nodrošinās tikai OnePlus 3T ar Snapdragon 821 procesoru, 64 vai 128 GB atmiņu un 6 GB RAM.

    Moto Z izmanto gandrīz neaizskartu Android 7.0 Nougat saskarni, tā darbojas izcili veikli. Sintētiskās veiktspējas testi parāda, ka Moto Z ierindojas zem Samsung Galaxy S7 Exynos procesoru, nākas piekāpties arī OnePlus 3T, bet visi citi modernie flagmaņi ar Sanpdragon procesoriem iet roku rokā.

    Moto Z Android 7.0 Nougat atjauninājums ir atnesis Google Daydream View atbalstošu programmatūru, kas bija pieejama tikai Google Pixel un Google Pixel XL viedtālruņiem. Teorētiski Google Daydream atbalstu prezentācijas laikā solīja arī Huawei Mate 9, bet tas vēl līdz viedtālrunim nav atceļojis. Diemžēl sīkāk par Google Daydream nemācēšu pastāstīt, jo nav pieejamas atbilstošas virtuālās realitātes brilles.

    Akumulators ir viens no retajiem Moto Z klupšanas akmeņiem – 2600 mAh mūsdienās liek tikai vājiem un lētiem Android modeļiem. Viedtālrunis ir ļoti energoefektīvs “tukšgaitā” pat neņemot vērā ekrāna aktivizēšanos, bet jebkādi darbi jūtami paplucina akumulatorā atlikušos enerģijas resursus. Diemžēl jāatklāj, ka ar vienu uzlādi pietiks diennaktij, bet ne vairāk. Tad ir jāmeklē rokā lādētājs vai ekstra akumulatora Moto Mods.

    HD video skatīšanās (atceramies, ka Moto Z ir QHD ekrāns) noēd aptuveni 22% enerģijas stundā. Ar līdzi doto lādētāju Moto Z uzlādējas aptuveni 25% 15 minūšu laikā, bet no 10% līdz 100% aptuveni 70 minūšu laikā. Kā jau iepriekš minēju, Moto Z līdzi dotais lādētājs ir viengabala (vadu nevar atdalīt no sienas uzlādes spraudņa), tas ir liels un neveikls. Ar citu ražotāju USB Type-C ātrajiem lādētājiem var neizdoties uzlādēt Moto Z.

    Kamera

    Moto Z kameras lietotne ir salīdzinoši vienkārša. Atver, spied un ir. Viena no Moto Z iespējām ir viedtālruni divas reizes pakustināt ar plaukstas locītavu, kas atver kameras lietotni. Samērā ērti, kad piešaujas. Ja vēlreiz pašūposi Moto Z rokās, aizmugures kamera pārslēgsies uz priekšējo kameru. Starp citu, priekšējā kamera tikusi pie pamatīga izmēra LED zibspuldzes.

    Kamera pēc noklusējuma uzņem 9.7 megapikseļu attēlus, bet to var pārslēgt arī uz 13 megapikseļu 4:3 attēliem.

    Moto Z radītās fotogrāfijas gluži netuvojas Samsung Galaxy S7 iespējām sliktākā apgaismojumā, bet vēl arvien vājš apgaismojums uzreiz nesabeidz fotogrāfijas. Man patika, ka Moto Z spēj ļoti pareizi iestatīt baltās krāsas balansu.

    Kameras darbību pavada optiskā attēla stabilizācija, kā arī lāzera autofokuss. Optiskā attēla stabilizācija ir tik spēcīga, ka, pasekojot līdzi attēla kustībai ekrānā, tās darbību tiešām var redzēt. Attiecīgi tas ļauj izmantot garākus ekspozīcijas laikus un zemākas ISO vērtības. Ar šo gan jābūt uzmanīgam, jo Moto Z nereti izvēlas nedaudz garākus ekspozīcijas laikus, nekā to vajadzētu. Rezultātā varam iegūt nedaudz izsmērētus kadrus sliktā izgaismojumā.

    Tāpat Moto Z kamerai nav nekādas aiztures autofokusa iestatīšanai, no kā cieš neviens vien modernais viedtālrunis. Kameras lietotne saņēmusi Pro sadaļu, kas ļauj iestatīt ISO, baltās krāsas balansu un slēdža laiku.

    Pēc ilgiem laikiem atkal ir viens viedtālrunis ar ļoti patīkamu kameras darbību! Ne izcilu, bet vidējais aritmētiskais šai kamerai varētu būt Galaxy S7 līmenī – tātad ļoti augsts.

    Noslēgumā

    Moto Z var uzskatīt par vienīgo pie mums nopērkamo viedtālruni ar moduļu sistēmu. Kaut ko līdzvērtīgu varēsi atrast LG G5 modelī, bet LG pie mums vairs oficiāli viedtālruņus nepārdod. Tiesa, pie mums arī nav Moto Mods pielāgojumu iespējas tīmeklī, bet šādus tādus aksesuārus var samedīt veikalos.

    Viedtālruņa dizains ir ļoti atturīgs, katrs pats var nomainīt Moto Z aizmuguri nosedzošo paneli. Līdzi dotais panelis ir apvilkts ar raupju audumu, un uzskatu, ka tas ļoti ātri zaudēs savu pievilcību. Jauns aizmugures panelītis maksā ap 25 eiro. Moto Z vispār ir tieksme ķellēties un pievilkt netīrumus. Tas pats attiecas uz Moto Mods JBL skaļruni – tas vāc visus pasaules putekļus.

    Moto Z trumpis ir pirkstu nospiedumu nolasītājs, kas prot atslēgt un arī aizslēgt viedtālruni. Neviens cits ražotājs tik tālu nebija aizdomājies.

    Ne visiem būs pieņemams, ka no Moto Z pazudis 3.5 mm standarta austiņu spraudnis. Tas ir aizstāts ar USB Type-C pāreju, bet ideja ir muļķīga un izpildījums kā minimums diskutabls. Šo pašu ceļu iet Apple un LeEco.

    Sāpīgs sitiens ir 2600 mAh akumulators. Teorētiski Moto Z pieejams Moto Mods akumulatora modulis, bet pie mums tas nav plaši nopērkams. Interneta veikali piedāvā 2200 mAh akumulatoru moduli par 100 eiro, bet cietīs Moto Z plānums. Akumulatora moduli nav visu laiku jātur pie viedtālruņa, vari to pieslēgt, un modulis uzlādēs viedtālruni, kad tas uzskatīs par pareizu.

    Konkurenti nav snauduši – par zemākām cenām pieejams OnePlus 3T, pat Samsung Galaxy S7 maksās lētāk. Moto Z šķita ātrāks, stilīgāks, ērtāks, bet pieejamība, popularitāte un cena var nospēlēt negatīvu lomu Moto Z pieprasījumā.

    Patika

    + interesanta moduļu sistēma
    + pirkstu nospiedumu sensors izslēdz ekrānu
    + plāns un glīts
    + iespējams piepirkt aizmugures vāciņus
    + kameras darbība

    Nepatika

    – nav 3.5 mm austiņu pieslēgvietas
    – vājš akumulators
    – pamatīgs kameras izvirzījums
    – pievelk šmuces

    Moto Z vizuāli izceļas starp konkurentiem, piedāvā neparastas iespējas, bet praktiski cilvēki skatīsies šķībi uz mazās ietilpības akumulatoru.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    8
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    8
    Akumulators
    4
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    46 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    21.03.2017 10:03

    Moto Z kā telefons nav slikts, bet tie Moto Mods manā izpratnē ir pārāk dārgi un bezjēdzīgi, jo ir taču powerbankas, ar kuru tu varēsi uzlādēt ne tikai savu Moto bet arī kādu citu ierīci vienlaicīgi, ir bluetooth skaļruņi sākot no 20 euro un pie kura varēsi pieslēgt ne tikai savu Moto, par kameru, ir pieliekamas lēcas utt saprotu ka nav tā kvalitāte, bet kam tas vispār vajadzīgs.

    Kristaps Skutelis
    21.03.2017 10:14
    Reply to  Kaspars

    Tas, ka Tev patīk lēts kreps nenozīmē, ka arī visiem pārējiem patīk lēts kreps. Pavei, ir cilvēki, kas maksā milzu naudu, lai nopirktu glaunus ādās un titānos tērptus Vertu telefonus.

    x
    21.03.2017 10:45

    jā, ir cilvēki kas izvēlas dārgu krepu)

    Kristaps Skutelis
    21.03.2017 10:48
    Reply to  x

    Kādu telefonu pats lieto? :)

    x
    21.03.2017 11:06

    lētu, bet labu)

    Kristaps Skutelis
    21.03.2017 11:07
    Reply to  x

    Tu taču saproti, ka mēs šeit esam ļoti konkrēti ļautiņi novākušies. Ierīces ražotāju un modeli studijā!

    Lapsinieks
    21.03.2017 14:18

    x takš tukš muldētājs :D

    x
    21.03.2017 19:22

    konkrētajiem pieder labdarības fondi!

    gehjle
    21.03.2017 13:29

    rižā kuce atkal patēlos miljonāru. Geto snobs hujov.

    wils
    21.03.2017 10:45

    Prieks, ka pie mūsu operatoriem parādās kas savādāks nekā ikdienā jau apnikušie Samsungi. Es viennozīmīgi esmu tikai par dažādību.
    Par MotoZ salīdzinājumu ar Galaxy S7 nav īsti pareizs, ekrāns un veiktspēja, savienojumā ar izstrādātu programnodrošinājumu, ir, es teiktu, pārāks par S7.

    Par lādētājiem – tie visiem it kā vajadzētu strādāt, bet nestrādā, jo pasaulē šobrīd ir 8 ātrās uzlādes standarti, kas praktiski nav savienojami savā starpā.
    Lenovo (tātad arī Moto Z) izmanto pašu izveidoto Turbo Power, kam ir solīta savietojamība ar Qualcomm Quick Charge, turpretim Huawei SuperCharge no Mate 9 ir saderīgs, liekas, tikai ar P10.

    Par akumulatoru – 2600 mAh, nav maziņš. Tiesa par lielu to ar nenosauksi. Jā, aķītis ir par 15% mazāks kā S7, Bet te arī nāk talkā Motomods papildus aķītis, kas ļaus telefonam strādāt ilgāk par citiem plānajiem aparātiem.

    Par motomods – var vienmēr staipīt līdzi gan atsevišķu kameru, powerbanku un pievienojamu tumbiņu, bet cik tas ir ērti un parocīgi?

    26.03.2017 15:16
    Reply to  wils

    Par ātro uzlādi – redz, viens ir tas, ka nelādē ĀTRI, kas pavisam cits ir NELĀDĒ VISPĀR vai arī LĀDĒ TELEFONU, bet ne MotoModu.

    Dainis Dembovskis
    21.03.2017 11:01

    DayDream nebija pieejams arī uz Asus ZenFone AR, ko prozentēja CES2017?

    Kristaps Skutelis
    21.03.2017 11:06

    Asus par šo produktu saka šādi: “The world’s first Tango enabled and Daydream-ready phone”.

    Dainis Dembovskis
    21.03.2017 11:16

    Nu baigie. :) Bet ir dzirdētas atsauksmes par šo Asus – saka, ka ļoti labs un Tango tam strādā ļoti labi.

    Kristaps Skutelis
    21.03.2017 11:18

    Cik nu labas var būt zaļas tehnoloģijas bez reāla pielietojuma. Foršs gadžets gīkiem.

    Dainis Dembovskis
    21.03.2017 11:23

    Nākotnē gan jau būs pielietojums. Dators arī bija zaļa tehnoloģija un gīku sapnis. Tagad katram mājā ir. Visi ražotāji tagad griežas ap VR, AR – spēļu industrijā nemaz tik slikti nav, ir lietojams. :)

    Kristaps Skutelis
    21.03.2017 11:26

    Protams, par to nav šaubu. Taču ap to laiku šobrīd pirktie telefoni jau būs nelietojama vēsture.

    Lapsinieks
    21.03.2017 12:11

    dators – slikts salīdzinājums. ir daudz tehnoloģju, kas bija zaļas, bija gīku sapnis (mārketalogu skatījumā) bet nosprāga, paldies dievam. Videotelefoni, 3D televīzori, par piemēru.

    Daris
    21.03.2017 11:30

    Šķiet sakarīgs un no meinstrīma atšķirīgs telefoniņš.
    Arī tas, ka lieks caurums austiņām ir aizvākts, nav slikti.
    Ātrā uzlāde tomēr kompensē akumulatora mazo apjomu. Jo vai nu esi ceļā un netērē enerģiju lūkojoties ekrānā vai arī sēdi mājās/kantorī/auto, kur štepsele pa rokai.

    wils
    21.03.2017 12:20
    Reply to  Daris

    Ja vēl ražotājs dotu līdzi divus ātrās uzlādes adapterus, tad būtu jēga no tās ātrās uzlādes. Bet savādāk, tas vairāk pēc kārtējā reklāmas trika izskatās.
    Pieminētais piemērs rakstā (par Huawei un Samsung lādētāju darbību), parāda kopējo tendenci, dažādu ražotāju lādētāji jau šobrīd nav savietojami un kādam telefonam pat var būt liktenīgi.

    Kristaps Skutelis
    21.03.2017 13:53
    Reply to  wils

    Dot jau labprāt dotu, bet visdrīzāk šādu bonusu negribētu apmaksāt tie, kam nevajag divus ātrās uzlādes adapterus.

    wils
    21.03.2017 15:37

    Tā bija atbilde uz tekstu “Ātrā uzlāde tomēr kompensē akumulatora mazo apjomu.”
    Ja telefonam jāvelkā līdzi ražotāja lādētājs, tad kaut kas nav kārtībā.

    Daris
    21.03.2017 18:56
    Reply to  wils

    Manam Mi4c līdzi ir ražotāja ātrais lādētājs ar USB-C. Neērtības neizjūtu…

    wils
    22.03.2017 11:31
    Reply to  Daris

    Bet garantijas, ka ārpus mājas nepieciešamības gadījumā spēsi veikt ātro uzlādi, nav, jo jau šobrīd pastāv savstarpēji nesavienojami 8 ātrās uzlādes standarti. Un paliks tik vairāk. Labi, ja telefonam ir iestrādāta aizsardzība, pret neatbalstītiem spriegumiem un jaudām. Bet ja nav, kūpēs?

    Kristaps Skutelis
    22.03.2017 11:34
    Reply to  wils

    Šādos gadījumos taču pilnībā pietiks ar jebkādu uzlādes iespēju. Ātrās uzlādes šobrīd vēl kā ekstra.

    Maris Gaugers
    21.03.2017 13:58

    Šim smaržiņu mods nav pievienojams?

    x
    21.03.2017 19:16
    Reply to  Maris Gaugers

    tas jau citiem ražotājiem, ar kūpināta litija piesitienu.

    GGrs
    21.03.2017 14:58

    man šis produkts liekas tāds daļēji izmēģināšanai/nedataisīts – tie moduļi jāņem precīzi nost, lai nesavienotu nepareizos kontaktus? nu galīgi garām. Kāpēc visu nevar ar bezvadu tehnoloģijām atrisināt. Tam pašam s7 ir baterijas vāciņš kas pa bezvadnieku lādē. Diezgan jocīgi, atbrīvoties no audio jack, bet uztaisīt kaut kādus metāliskus kontaktus, kurus vēl nedrīkst netīšām nepareizi savienot… ir tak bluetooth, nfc, un bezvadu uzlādes ntie standarti, te gan moto bija no apple jāpašpiko, kā viņi smuki uztaisīja savu bluetooth čipu austiņām un viss skaisti strādā, līdzīgi varēja visiem šiem “moduļiem”

    x
    21.03.2017 19:15
    Reply to  GGrs

    roku trīce, acu vājums? bezvadu štelles aizņem vietu un ēd španu, pagaidām nebūs.

    GGrs
    21.03.2017 19:36
    Reply to  x

    ai nu klausies, ja tev ir tie moduļi, tad viņi ir domāti lai mainītu. Maiņai būtu jābūt ātrai, tā ka var neskatoties izdarīt, nevis uzmanīgi noņemt, uzlikt, notīrīt apsūbējušos kontaktus ar spirta salvetīti utt. nu nav tas user friendly, īpaši ja var kaut ko sapist nejauši savienojot kontaktus. šitas protams ir labāk nekā lg g5 fails, bet tāpat nav līdz galam, te būtu jābūt apple style domāšanai – lai ir max ērti un vienkārši lietotājam.

    x
    21.03.2017 20:52
    Reply to  GGrs

    tad tiem būtu jābūt Ātri Maināmajiem Moduļiem, kā riteņus f1 pitstopā.

    dīvaini, ka savulaik neviens apskatos nerakstīja, cik sekundes aizņem muguras vāka nomaiņa – āre, 3 sek, krietni zem industrijas vidējā!

    bregs
    21.03.2017 16:40

    Es kaut kā nesapratu par to ekskluzīvo pirkstu nospiedumu nolasīšanas pogu… Vai tad citiem telefoniem tā darbojas savādāk?

    GGrs
    21.03.2017 19:39
    Reply to  bregs

    ar šito var arī nobloķēt ;) citiem tika unlock

    bregs
    21.03.2017 19:47
    Reply to  GGrs

    LG G5?

    Toms Beinerts
    22.03.2017 04:16
    Reply to  GGrs

    Sony tak ar pirkstu sensors sāna abloķēšanas pogā – nospied sensoru/ieslēgšanas pogu un aizbloķēsies, tik neizcūko priekšpuses izskatu… es ar nesapratu, kas jauns..

    Gints Priede
    03.04.2017 08:11

    man ir šis telefons…ir droid versija.Tam aķīts ir 3500…tā kā nedēļu lietoju..esmu starā ļoti forš aparāts.Un kamera ir 21…pikseļi.Bet vai tad Bite tirgo moto z?

    Emīls
    21.04.2017 19:09
    Reply to  Gints Priede

    Pieņemu ka droid versija ir priekš asv tirgus. Arī apsvēru tāda iegādi, bet saskāros ar to, ka vismaz bite ārpus lielajām pilsētām priekš 4g interneta izmanto 5(850) standartu, kas varētu sagādāt problēmas lietot ātru inetu ārpus lielajām pilsētām. Moš padalies ar pieredzi, pamēri kkur neta ātrumu ja sanāk. :)

    Emīls
    21.04.2017 19:25
    Reply to  Gints Priede

    Moš tev ir force ne droid, droid versijai ar ir 2600 aķis un kamera ar 13mp. Droid laikam ir vnk priekš verizon tīkla.

    Gints Priede
    22.04.2017 11:18
    Reply to  Emīls

    Nē man ir droid precīzs modelis xt1650-02

    Emīls
    22.04.2017 12:30
    Reply to  Gints Priede

    Kur tu tādu iegādāji?
    LV?

    Gints Priede
    22.04.2017 12:39
    Reply to  Emīls

    Ss.lv…viens bij laikam no Asv atvedis 270eiro un vēl baterijas mods klāt.Laikam nesaprata ko tirgo.

    Emīls
    22.04.2017 13:44
    Reply to  Gints Priede

    Pašlaik ar tur viens tirgo pa 410€. Bet šķiet la šis moto z force droid atbilst gsmarena norādītajam priekš asv tirgus un tur nav daži mums svarīgi 4g tīkla standarti. Telefona parametri šķietams atbilst tavējam.

    Emīls
    22.04.2017 13:56
    Reply to  Emīls

    Biš labojos. LV bitei 4g vajag 800; 1800; 2600.
    Moto z force droid ir 1800 un 2600 līdz ar to var sanākt lēnāks nets ārpus lielpilsētām, jo itkā laukos ir tieši 800. standarts.

    Kristaps Skutelis
    22.04.2017 13:58
    Reply to  Emīls

    Jā, precīzi, Latvijā ārpus lielajām pilsētām pamatā izmanto 800 Mhz frekvenci. Tāpēc arī visādi Meizu nav labi pirkumi. Es gan neesmu dzirdējis, ka kāds ar šādām ierīcēm pavisam bez sakariem paliktu ārpus Rīgas.

    Gints Priede
    22.04.2017 14:21
    Reply to  Emīls

    Nu nez dzīvoju Rīga.Bite man nodrošina 4g…telefons arī…ārpus Rīgas cik esmu bijis nekādu problēmu nav bijis…nēsmu testējis…bet filmas nevelku caur telefonu…varbūt kādreiz kaut kur zona ir vājāka…bet tas man ir pirmāmkārtām telefons zvanīšanai…un tad viss pārējais..moto+androids tīrs+cena…

    Emīls
    22.04.2017 14:50
    Reply to  Gints Priede

    Njā tāpēc arī nepaņēmu to moto z force. Būtība ir ka 4g nav pieejams ārpus pilsētām, bet tas jau tik inets. Zvanus un sms neietekmē.

    Reklāma
    Moto Z vizuāli izceļas starp konkurentiem, piedāvā neparastas iespējas, bet praktiski cilvēki skatīsies šķībi uz mazās ietilpības akumulatoru.Motorola Moto Z apskats