Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S7 edge apskats

    Samsung Galaxy S7 edge pavisam noteikti ir uzskatāms par labāko šobrīd pieejamo Android viedtālruni, pat pārspējot ar mazāku akumulatoru aprīkoto Galaxy S7 modeli.

    Jaunākie raksti

    Samsung viedtālruņi ir piedzīvojuši gan neticamus kāpumus, gan pārmetumus par jauno modeļu nespējām. Samsung Galaxy S sērijas augstākais punkts bija Galaxy S3, pēc tam ražotājs aizrāvās ar TouchWiz saskarnes pabojāšanu Galaxy S4 modeļos. Galaxy S5 atnāca ar dīvainu dizainu, bet ražotājs tā arī nebija spējis atvadīties no plastmasas izmantošanas, ko daudzi cerēja vairs neredzēt jau Galaxy S4 laikā. Galaxy S5 piedāvāja ne pašu labāko pirkstu nospiedumu nolasītāju, bet viedtālrunis saņēma mitruma un putekļu noturību.

    Uzņēmums vismaz daļēji ieklausījās pircējos un Galaxy S6 sērija bija pilnīgs pretstats iepriekš pieredzētajai plastmasas izmantošanai. Tomēr Galaxy S6 bija savā garajā ceļā pie pircējiem pazaudējis microSD pievienošanas iespējas un ūdensnoturību. Galaxy S6 virs ūdens noturēja ideālas izšķirtspējas ekrāns ar liekto malu ekrānu S6 edge modeļos, un mežonīgā Exynos 7420 procesora jauda.

    Reklāma


    Galaxy S7 edge 006

    Samsung Galaxy S7 sēriju gribētos dēvēt par „best of”, jo beidzot Samsung ir spējis vienā (faktiski jau, protams, divos) viedtālrunī ietvert visu. Nevienam vairs nav tiesību sūdzēties par Galaxy S7 sēriju. Tā gan kļuvusi nedaudz mazskaitlīgāka – šogad ir divi modeļi, bet pagājušajā gadā bija veseli trīs.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0 Marshmallow ar TouchWiz saskarni
    • Ekrāns: Super AMOLED 5.5 collas, 1440 x 2560, ap 534 ppi, Corning Gorilla Glass 4 skrambu drošs ekrāna un aizmugures pārklājums, ap 76.1% ekrāna attiecība pret kopējiem izmēriem
    • Procesors: Exynos 8890 četri 2.6 GHz Mongoose un četri 1.6 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-T880 MP12 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 32 vai 64 GB, microSD līdz 200 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.2 (A2DP, apt-X, LE), 4G (band 3 1800 MHz, band 7 2600 MHz un band 20 800 MHz) LTE Cat.6, NFC
    • Kameras: 12 megapikseļi, 4128 x 3096, f/1.7 26 mm objektīvs, Sony IMX260 Dual-pixel 1/2.6” sensors (1.4 µm pikseļa izmērs), HDR, LED zibspuldze, sejas noteikšana, optiskā attēla stabilizācija, fāzes nobīdes autofokuss. 2160p ar 30 fps, 1080p ar 60 fps video. 5.0 megapikseļu f/1.7, 22 mm priekšējā kamera
    • FM radio: nav
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS
    • Papildus: e-kompass, pirkstu nospiedumu nolasītājs, ātra akumulatora uzlāde, ANT+, IP68 mitruma un putekļu noturība, Always-on ekrāns, SpO2, sirdsdarbības sensors, barometrs
    • Izmēri un svars: 150.9 x 72.6 x 7.7 mm, 157 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3600 mAh, Quick Charge 2.0 (60% 30 minūšu laikā), bezvadu uzlāde
    • Krāsas: melna, balta, zelta, rozā
    • Cena: aptuveni 820 eiro

    Galaxy S7 edge 011

    Izskats un uzbūve

    Apskatam saņemtais Samsung Galaxy S7 ir liekto ekrāna malu edge modelis – šogad spējīgākais Samsung viedtālrunis. Galaxy S7 edge ir kļuvis nedaudz apaļāks, tā apmales ap ekrānu nav tik plānas un viedtālrunis ar asām korpusa malām vairs necenšas nogriezt lietotājam pirkstus. Nedaudz ērtāk, bet arī nedaudz slidenāk.

    Viss pārējais dizains arī kļuvis mazāk agresīvs, noapaļotāks. Piestrādāts, lai aizmugures kamera tikai pavisam nedaudz palīstu ārā no kopējām Galaxy S7 edge aprisēm. Pa krikumam, pa krikumam, un Samsung ir spējis uzlabot it visu jaunajā Galaxy S7 edge modelī. Izmaiņas nav mežonīgas, jaunais izskats neaizbaidīs esošos Galaxy S sērijas lietotājus. Veikti pāris prātīgi soļi pareizajā virzienā.

    Parasti atrodu kādu niansi, kas varētu arī nebūt, bet Samsung šoreiz spēlējis ļoti droši. Pat neviennozīmīgi uzņemtā USB Type-C pieslēgvieta nav atrodama Galaxy S7 edge, tās vietā ir ūdensdroša un gudra microUSB uzlādes iespēja – Galaxy S7 edge brīdinās viedtālruni nelādēt, ja microUSB pieslēgvietā būs kāda ūdens pile.

    Galaxy S7 edge 008

    Visu viedtālruņa aizmuguri sedz skrambu drošs Corning Gorilla Glass 4 aizsargstikls, kas varētu radīt bažas par Galaxy S7 edge izturību. Droši vien laika gaitā kāda skramba Gorilla Glass 4 aizsargstiklā iedzīvosies, bet šis ir jau otrais viedtālrunis (aiz Galaxy A5 (2016)) ar Gorilla Glass 4 aizmuguri, un švīku rašanos neesmu novērojis. Aizmugures vāks nedaudz atstāv no iekšpusē esošajām komponentēm, varbūt tas noder dzesēšanai, bet pavisam noteikti šāda šķirba rada nedaudz plastmasīgu iespaidu. Bez šādām izjūtām varēja iztikt.

    Nobriedis arī Galaxy S7 edge ekrāns – krāsas ir mierīgākas, spilgtuma līmeņi ir pieņemami pat viedtālruņa lietošanai naktī bez nekādām papildus lietotnēm. Atzīšos, ka mans mīļākais ekrāna izmērs ir 5.5 collas, turklāt Galaxy S7 edge ekrāna attiecība pret pārējo korpusu ir 76.1%. Ja vien Samsung būtu spējis atteikties no fiziskām pogām zem ekrāna, mēs redzētu šo attiecību virs 80%. Pilnīgi iespējams, ka tas pabojātu viedtālruņa lietojamību, bet pasapņot taču nav liegts.

    Iespējams, kāds sarunas karstumā ir Galaxy S7 edge nodēvējis par kārtējo iPhone killeri vai kā citādi pielīdzinājis Apple produkcijai, bet šādas sakarības nesaskatu. Samsung ir spēlējis sev labi zināmu spēli ar izdevīgiem noteikumiem – uzlabojam labojamo un atgriežam pircēju pieprasīto. Nekādi diskutabli manevri ar akumulatoru atvilktnē vai nepiepildāmi solījumi par 3D Touch tipa ekrānu kaut kad nākotnē.

    Galaxy S7 edge 026

    Programmatūra

    Galaxy S7 edge, protams, saņēmis TouchWiz saskarni, kas šogad sedz Android 6.0 Marshmallow. TouchWiz saskarnē vērojamas tikai nelielas atšķirības no Galaxy S6 sērijas viedtālruņiem, pārsvarā izmaiņas ir uzspiedusi Marshmallow operētājsistēma. TouchWiz saskarne izskatās vēl nedaudz plakanāka, vairākās vietās pārņemts dizains no Marshmallow.

    Samsung uzlabojis un papildinājis Galaxy S7 edge noliektās ekrāna malas iespējas. Izbīdāmā izvēlne ir divas reizes platāka, tā sniedz informāciju par draugu gaitām tīmeklī, par jaunumiem, pievienota pat kompasa un lukturīša iespēja. Tiesa, līdz ar Marshmallow jauninājumu šīs pašas iespējas nonāks pie pagājušā gada Galaxy S6 edge modeļiem.

    Galaxy S7 un Galaxy S7 edge aprīkoti ar vienmēr ieslēgta ekrāna informācijas parādīšanas iespēju. Galaxy S7 edge ekrāns gaidīšanas režīmā demonstrēs pulksteni, kalendāra ierakstus un pat kādu vienkāršu attēlu. Īsteni funkcionāls mūžīgi ieslēgtais ekrāns nav, tas varētu noderēt kādam, kurš viedtālruni visu laiku tur uz galda. Vienmēr ieslēgtais ekrāns „izmaksās” aptuveni 15% no akumulatora enerģijas 18 stundu laikā. Samsung sola, ka visu laiku ieslēgtais ekrāns tērē mazāk nekā 1% stundā. Vai tas ir nepieciešams… nezinu. Mūžīgi ieslēgtais ekrāns ir atslēdzams.

    Samsung ir oficiāli paziņojis, ka Android Marshmallow ierīces un microSD atmiņas apvienošana nav nepieciešama, jo uzņemto foto un video uzkrāšanai var norādīt microSD atmiņu. Protams, Samsung vēlas arī izvairīties no situācijas, kad ātru iebūvēto Galaxy S7 atmiņu apvieno ar lēnu microSD karti, kas var padarīt viedtālruni lēnīgāku. Samsung pārstāvis norādīja, ka abu atmiņu apvienošana nozīmēs arī microSD kartes dzēšanu, kas var radīt lietotājos nevajadzīgu apjukumu.

    Galaxy S7 edge uzstādītas Microsoft veidotas lietotnes (ofisa programmatūra, Skype, OneDrive utt.), kas ne visiem būs noderīgi. Microsoft lietotnes ir visai uzmācīgas un vismaz vienu reizi dienā cenšas par sevi atgādināt augšējā rīkjoslā. Nāksies vai nu to darbību apturēt, vai arī izslēgt lietotņu paziņojumus. Kopumā – pievienoto lietotņu skaits noturēts saprāta robežās. No 32 teorētiskiem gigabaitiem brīvi pieejami 21.5 GB, kas uzskatāms par ne pārāk augstu, tomēr pieņemamu rādītāju. No 4 GB RAM lietotājam brīvi paliek aptuveni 1.8 GB.

    Viens mājas ekrāns noformēts kā Flipboard vizuālais līdzinieks ar jaunumu lasīšanas iespējām, bet tas ir atslēdzams, ja lietotājam labpatīkas kādas citas iespējas. Tāpat lietotājs var pamainīt ikonu izkārtojuma režģa platumu un mājas ekrānā redzēt pat piecas ikonas vienā rindā. Jauki! Citas saskarnes pamatvērtības nav mainījušās. Saskarnē tikts vaļā no uzmācīgākajiem elementiem. Vairs pat Samsung lietotņu veikals neprasa visu laiku tajā pierakstīties.

    Nedaudz vīlos Android Marshmallow ieviestajos drošības iestatījumos, kas ļauj lietotājam manuāli pieregulēt lietotņu pieejas tiesības. Nez kāpēc Endomondo netika atļauta pieeja GPS datiem (lietotne savā darbības laikā uzprasa tās atļaujas, kas konkrētajā brīdī nepieciešamas). Pēcāk jau, protams, attapos un pieeju GPS informācijai piešķīru, tomēr apjukuma laiks bija ilgs, kaut biju par šo Marshmallow niansi informēts.

    Galaxy S7 edge 021

    Akumulators

    Akumulators un ekrāns (izmērs un sānu liekums) šogad atšķir Galaxy S7 no Galaxy S7 edge. Galaxy S7 ir visai ierasts, varētu pat teikt, ka minimālas ietilpības 3000 mAh akumulators, kamēr Galaxy S7 edge saņēmis gana pieklājīgu 3600 mAh akumulatoru. 3600 mAh akumulators, apvienots ar Android 6.0 Marshmallow jaunieviesto Doze enerģijas taupīšanas metodi, uzrādi vērā ņemamu darbības ilgumu ar vienu uzlādi. Tiesa, akumulatora rekorddarbību pamatīgi ietekmēs jau minētais mūžīgi ieslēgtais ekrāns.

    Gaidstāves režīmā ar ievietotu SIM karti un ieslēgtu mobilo datu savienojumu Galaxy S7 edge diennaktī notērē starp 5 un 8% no enerģijas. Tas ir lielisks rādītājs. Protams, mūžīgi ieslēgtā ekrāna darbība bija atslēgta. Kristaps, kas šo telefonu ir padarbinājis vairākas nedēļas, saka, ka ar vienu uzlādi aktīvi lietojot tas nodrošina vienu pilna darba dienu. Vakarā pāri paliks aptuveni 20% uzlādes un pa nakti ierīce būs jāuzlādē. Pozitīvi, ka telefons prot uzlādēties patiešām ātri un nevajadzētu piemirst arī par bezvadu uzlādes iespēju. Šādi lādējot gan telefons jūtami uzsilst.

    Galaxy S7 edge 009

    Kamera

    Galaxy S7 edge ir ticis pie 12 megapikseļu kameras, turklāt klīst runas, ka to ražojis Sony. Kameru apraksta vesela sauja ar parametriem – 12 megapikseļi, 4128 x 3096 maksimālā izšķirtspēja, f/1.7 26 mm objektīvs, Sony IMX260 Dual-Pixel 1/2.6” sensors (1.4 µm pikseļa izmērs), HDR, LED zibspuldze, sejas noteikšana, optiskā attēla stabilizācija, fāzes nobīdes autofokuss.

    Atgādināšu, ka Galaxy S6 sērija saņēma Samsung ražotu 16 megapikseļu kameru, kas jau spēja gan DxOmark testos, gan arī dzīvē parādīt fantastiskas spējas. Dual Pixel sensoru Samsung apraksta kā divas cilvēka acis, kas spēj noteikt priekšmeta atrašanās attālu, tādējādi uzlabojot fokusa ātrumu un precizitāti. Jāatzīst, ka tik tiešām Galaxy S7 edge kamera fokusējas negaidīti precīzi un tā arī nav pārāk kaprīza arī sliktākā izgaismojumā.

    Mazāks pikseļu skaits ir nācis talkā asākām fotogrāfijām vājos gaismas apstākļos. Galaxy S7 edge kamera pilnīgi automātiskā režīmā mēdz uzņemt nedaudz par gaišu eksponētas fotogrāfijas, bet te talkā nāk kameras lietotnes Pro sadaļa, kas saņēmusi gandrīz pilnu manuāli iestatāmu iespēju klāstu.

    Noslēgumā

    Samsung Galaxy S7 edge ir nedaudz negaidīts pavērsiens visai psihodēliskajā Galaxy S sērijas meklējumu ceļā. Bija jau ierasts, ka Samsung pieliek vienu iespēju, bet tajā paša laikā sabojā vai noņem divas citas augstu vērtētas iespējas. Šogad Galaxy S7 edge ir ieguvis pilnīgi visu, ko mazā Android fana sirsniņa var vēlēties.

    Samsung ir spēlējis drošu spēli aizsardzībā ar Galaxy S7 edge izskatu un uzbūves materiāliem. Pircēji var būt droši, ka ir padomāts par pilnīgi visu – izskatu, lietošanas ērtumu, izturību, ūdensnoturību utt.

    Galaxy S7 edge 014

    Sīkas nianses redzamas arī ekrāna darbībā un saskarnē, tomēr vislielākais prieks ir par Galaxy S7 edge 3600 mAh akumulatoru, kas kopā ar jauno Android Marshmallow taupību spēs nodrošināt konkurētspējīgu darbības ilgumu.

    Varētu vēlēties lielāku Galaxy S7 sērijas atšķirību no Galaxy S6 sērijas viedierīcēm. Kā minēju, uzlabojumi ir jūtami, bet Galaxy S7 edge man neliktu apdomāt Galaxy S6 edge vai Galaxy S6 edge+ modeļa pārdošanu, to aizstājot ar Galaxy S7 edge. Ja esi kāda cita ražotāja vai vecāka Samsung viedtālruņa lietotājs – uzlabojumi būs grandiozi.

    Komentārs no Kristapa: Es šo telefonu redzēju jau tā oficiālajā prezentācijā Barselonā un no sākuma man tas šķita kā ne pārāk izteiksmīgs, bet beidzot pabeigts Galaxy S6. Atgriežoties Latvijā, telefonu pārņēmu kā savu ikdienas sakaru ierīci un nepilna mēneša laikā secināju, ka tas ir viens ļoti, ļoti labi nostrādāts produkts, kas tehniski pavisam noteikti pārspēj iPhone un patiesībā arī visus citus līdz šim izlaistos viedtālruņus. Testa periodā bija divas reizes, kad telefons uzkārās, bet atskaitot šo niansi, nenovēroju nekādas Android (vai TouchWiz) ēnas puses. Baterija, salīdzinot ar manu otru telefonu (iPhone 6 Plus) bija “īsāka”, taču ātrās un bezvadu uzlādes iespējas ir patiešām noderīgas. Displejs pasakains, taču tās “edge” malas praksē rada vairāk klapatu nekā ieguvumu. Proti, tās noteiktos telefona turēšanas apstākļos lieki reģistrē pieskārienus un es īsti neatradu tām pielietojumu. Pirmajā nedēļā saliku sānā dažas vidēji bieži nepieciešamas lietotnes (piemēram, pulksteni), taču ar laiku sapratu, ka šo aplikāciju sadaļu vairs laukā neslidinu. Laikam man tas nav tik aktuāli. Vakar pārgāju atpakaļ uz iPhone un pirmās sajūtas bija tādas it kā es spertu soli atpakaļ. Bet gan jau pieradīšu atpakaļ pie sava āboltelefona. Ja nē, tad vienmēr jau var nopirkt arī S7. Cena tam kritīsies ātri un jūtami. Bet visā visumā dodu 9 balles no 10. Lieliski!

    Samsung Galaxy S7 edge pavisam noteikti ir uzskatāms par labāko šobrīd pieejamo Android viedtālruni, pat pārspējot ar mazāku akumulatoru aprīkoto Galaxy S7 modeli.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    8
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    40 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jokman
    30.03.2016 09:06

    Kā jau rakstā minēts Es īsti nesaprotu vai ir vērts to iegādāties ja īpašumā jau ir S6. Padarbojos ar to Samsung salonā un īsti nesapratu vai ir vērts. LV Samsung ir rakstā neminēta priekšrocība Galaxy Care – telefona apdrošināšana uz gadu kur ar visai nelielu pašrisku var saremontēt savu telefonu ja tas ir bojāts. Gaidīšu arī cenas kritumu un tad jau redzēs, bet vēl jāsagaida LG G5 un HTC M10.

    PurvaVelns
    30.03.2016 09:27
    Reply to  Jokman

    nu nav jau racionālu “vai ir vērts” spēļmantiņai par 800 rubļiem. Plika iekāre. Šitam domāts LMT “atvērtais” – maini ik pa pusgadam…

    30.03.2016 09:46
    Reply to  PurvaVelns

    LMT Atvērtais kaut kā nīkuļoja vienu brīdi, piedāvāja 2 vecus iPhone variantus. Pēdējā laikā gan parādījās S6 un S6 edge laikam arī piedāvājumā.

    PurvaVelns
    30.03.2016 09:52
    Reply to  Artis Abols

    da nē, viss (izņemot galīgi l;ētos modeļus) tiek piedāvāts ar atvērto.

    Kaspars
    30.03.2016 11:40
    Reply to  PurvaVelns

    Šobrīd jā, bet īsti saprotama nākotne man tam atvērtajam nav..
    Pirms pāris mēnešiem tiešām ar atvērto varēja paņemt tikai iphone telefonus un huawei planšetes

    Jokman
    30.03.2016 10:07
    Reply to  PurvaVelns

    Nu es tieši par to atvērto runāju. Gribās zem 30EUR/mēn. Vai kā Tele2 ap 25EUR/men.

    30.03.2016 09:46
    Reply to  Jokman

    Šis bija demo modelis bez Galaxy Care, bet (ja nemaldos) Galaxy Care appu vari uzstādīt visiem Samsung no app veikala.

    Kaspars
    01.04.2016 09:26
    Reply to  Artis Abols

    Te jāatceras, ka šī apdrošināšana ir spēkā tikai Latvijas tirgum paredzētajiem telefoniem. Vismaz manam A5 to nodrošina Balta.

    Rubenis
    30.03.2016 09:29

    Samsung Galaxy S6 saņēma Marshmallow atjauninājumu pirms nedēļas. Doze darbojas lieliski, vai arī kāds cits Marshmallow uzlabojums. Nu apmēram 4 SOT stundu vietā dabūju ap 6. Lieliski. S7 gribētos uzlabotās kameras dēļ, bet pagaidīšu S8.

    Jokman
    30.03.2016 10:10
    Reply to  Rubenis

    Man pēc Update uz mashmallow vairs nestrādā Waze (gļuko)… Tā ir visiem vai tikai man var kāds padalīties un kā tā strādā uz S7???

    30.03.2016 11:22
    Reply to  Jokman

    Visas pieejas ir piešķirtas? Mashmallow ir tāda nejauka tendence kaut ko aizliegt, piemēram, pieejas GPS vai ierīces atmiņai, bet par to nepabrīdināt.

    Andris
    01.04.2016 18:13
    Reply to  Artis Abols

    Sveiks, ir apmēram zināms, kad varētu parādīties s7 edge pelēkā krāsā.
    Ne kur nepiedāvājās.

    02.04.2016 09:57
    Reply to  Andris

    Tas būtu veikalos vai pie operatoriem jāskaidro. Mums tādu ziņu diemžēl nav.

    Andris
    04.04.2016 13:30
    Reply to  Artis Abols

    Visur esmu izprasījis, neviens ne ko nezin.
    Bet paldies par atbildi.
    p.s. ja nu kaut kāds info paradās ieraksti kaut kur :)

    pavasaris
    30.03.2016 14:22
    Reply to  Jokman

    Man visa karte bija melnbalta. Nodzēsu un uzinstalēju pa jaunam – viss strādā.

    Gatis Kaušs
    30.03.2016 09:38

    Telefons ir ļoti labs un pēc LG Nexus 5 nācās atzīt, ka daudzas lietas Samsung telefonos tomēr ir pārdomātākas, ērtākas, labāk nostrādātas par ko, protams, ir jāmaksā augstāka cena. Jāpiebilst gan, ka lietojot Nexus 5 ne reizi nesaskāros ar uzkāršanās jautājumu, kas bija galvenais iemesls pirms 2 gadiem iet prom no S3. Jaunajā S7 ļoti patīk pirkstu nospieduma lasītājs, kurš darbojas ļoti organiski. Pilnīgi piekrītu par edge malām – izskats vs ērtums, bet vienas rokas darbībām bieži izmantoju iespēju 3x nospiest sākuma pogu, kas samazina ekrānu uz kādām 3.5” un tad jau viegli var manevrēt ar vienu roku.

    Vienīgi pēc pag.nedēļas nogales dārza darbiem biju šokā par “Corning Gorilla Glass 4 skrambu drošo ekrānu”!!! Ekrāns savienojumā ar S view maciņu, kaut kādu smilšu/putekļu devu un atrašanos visu dienu aizmugurējā kabatā, ir atstājis skrāpējumus ne tikai uz maciņa caurspīdīgās daļas (kas varētu būt ok), bet arī Corning Gorilla Glass aiz S view lodziņa daļas ir guvis gandrīz tik pat daudz sīkus skrāpējumus. Biju un joprojām esmu par to šokā!

    PurvaVelns
    30.03.2016 09:42
    Reply to  Gatis Kaušs

    nu vot… ar 800 rubļu vērtu ierīci uz dārzu strādāt? Nu Tu dod… Par tādu naudu ir jāsēž dārzā ar vīna glāzi un slinki jāvēro kā rosās dārznieks!

    30.03.2016 09:48
    Reply to  Gatis Kaušs

    Corning Gorilla Glass 4 skaitās un ir arī pierādījies kā mazāk skrambu drošs, ja to salīdzina ar Gorilla Glass 3. Toties Gorilla Glass 4 skaitās plastiskāks, to esot grūtāk sadauzīt nometot telefonu zemē.

    PurvaVelns
    30.03.2016 09:53
    Reply to  Artis Abols

    principā – vai nu vai…

    Dairis
    30.03.2016 17:29
    Reply to  Artis Abols

    Corning 4 ekrāns skrāpējas daudz vairāk kā Corning 3 – praksē pārbaudīts. Pie tam mistiski izdevās ekrānam dabūt pleķi, jo ēdot kaut kas bija uz pirkstiem un noēda eļļas pārklājumu vienā vietā.

    Vēl Corning 4 man saplīsa nokrītot no 10 (nepārspīlējot) centimetru augstuma uz flīzēm. Izslīdēja no kabatas pārģērbjoties un plaisa gatava. Galaxy Care nav, jo ražotājs nav to iegādājies kopā ar ierīci. Jāpiemin, ka tas notika pirmajā lietošanas dienā.

    Corning 3 ekrāns ir kritis desmitiem reižu, nēsāts bez maciņiem un ne skrambas, ne plaisas.. Skumji.

    x
    30.03.2016 17:43
    Reply to  Dairis

    da labi, pleķis netraucē lietot trubu.

    Bet fakts, ka telefons ilgāk izdzīvo, nēsājot to somā vai kādā no somas kabatām. No apģērba kabatām tas mēdz izkrist. Izņēmums varētu būt specapģērbs no brezenta, tas nav tik lokans un padevīgs kā ikdienas apģērbs.

    Janis
    31.03.2016 23:12
    Reply to  Dairis

    Neko darīt, varētu teikt, ka Tev vnk neveicas :D

    Kaspars
    30.03.2016 11:55

    Ok, microUSB nozīmē uz katra stūra atrodamu vadu, bet tas arī nozīmē, ka tas vads pirms pislēgšanas būs jāgroza un jāprāto, uz kuru pusi tad spraust (ja pierod pie iPhone risinājuma, tad šitas sāk ļoti kaitināt)
    Un par to always on funkciju – tiešām nevarēja uztaisīt uz to proximity(kā šitas ir Latviski?) sensoru???
    Arī baterijas uzlabojumi man prasās grandiozāki.
    tātad pāris fīčas manās acīs šajā brīnumā tomēr trūkst..

    PurvaVelns
    30.03.2016 11:59
    Reply to  Kaspars

    normāliem vadiem pareizajā pusē uz spraudņa ir reljefa zīmīte, strādā pat tumsā nekļūdīgi

    Kaspars
    30.03.2016 12:05
    Reply to  PurvaVelns

    Protams, bet vienkārši ņemt un pievienot tomēr ir vienkāršāk/patīkamāk nekā mēģināt sataustīt vai ieraudzīt to reljefu
    Kā jau minēju – ja pieradīsi pie iPhone vai type-C, tikai tad šo saskatīsi kā trūkumu ;)

    PurvaVelns
    30.03.2016 13:44
    Reply to  Kaspars

    nenoliedzami

    AiniSpainis
    30.03.2016 16:48
    Reply to  Kaspars

    Ābolierīces ar savu nepārdomāto lighting kabeli paredzētas tiekai pievienošanai, jo atvienojot to no ligzdas reizēm sanāk padarīt nelietojamus. Tavuprāt Pļavnieku iedzīvotājs bez valsts valodas zināšanām varēs paņemt vēl vienu kredītu priekš lighting kabeļa vēl?

    Briedis
    30.03.2016 19:22
    Reply to  AiniSpainis

    Ko?!

    x
    30.03.2016 15:26

    Kārtīgi izpētīju to brīnumtrubu un secināju, ka malas ir vienkārši noapaļotas, nevis noliektas. Jo tad skatoties no abiem galiem, vidus būtu plakans bet garās malas būtu pavērstas uz leju (vai augšu, kā skatās).
    Manuprāt, tā ir nenozīmīga mušiņa, ko samsungs gribētu uzpūst par ziloni. Tipa, nebūsim ar kantainām malām kā aboļtruba. Tādas nianses vidējais pircējs visdrīzāk pat neievēro, kur nu vēl balsta uz tām izvēli.

    PurvaVelns
    30.03.2016 23:20
    Reply to  x

    jā, pamanīju, ka ne pirmo reizi kreņķējies par tām malām…

    Kaspars
    01.04.2016 09:31

    No apskata nav skaidrs, tieši kas par vainu ir ekrānam, ka tikai 8 balles. Kurš ekrāns tad ir uz 9 vai 10 ballēm, ja šim ir 8?

    Bils
    05.04.2016 19:24

    Nav ne vainas, es pat arī teiktu LIELISKI!
    Lietoju jau kopš paša marta sākuma, kad LMT to piedāvaja kooperatīvajiem kleintiem ar vērā ņemamu atlaidi (752e), bonusā VR Oculus (???eur) brilles un automašīnai paredzētais tel. turētājs ar bezvadu uzlādi (89eur). Tā kā tas bija izdevīgs piedāvājums, kompānijā iegādajāmies pat divus!
    Bildes lieliskas arī krēslas stunās pietiekami kvalitatīvas.
    Man ta arī ir sagadījies, ka nopirku pirmo Galaxy S, tad S3, S5 DUOS, nu un tagad šo. Sanāca mainīt ik pa ~2 gadiem. Jātemē uz kādu S10, jo S7edge apmierina pilnīgi visos parametros! ;)

    Toms Kalnitis
    06.04.2016 16:23

    Lietoju aptuveni mēnesi un esmu ļoti apmierināts. Jā Edge maliņas ir smukas, bet bieži vien tās vairāk ir kā traucēklis. Tomēr lēnām pierodot ir labi. Šim bija jābūt S6.
    Te mazliet plašāk manas “parastā lietotāja” pārdomas – http://tomskalnitis.blogspot.com/2016/04/pardomas-pec-pirma-menesa-kopdzives-ar.html

    Aendeies Andis
    29.03.2017 11:25
    Reply to  Toms Kalnitis

    Lietoju jau s7 edge kādu laiku un vēl neesmu izjutis diskomfortu uzspiežot kaut ko ne to dēļ edge maliņām. Varbūt vnk maziem vīrietīšiem labāk izvēlēties s7. Jo iespējams pie vainas mazās roķeles?

    Viesturs Šutko
    09.04.2016 22:13

    Man regulāri reizes 10 dienā pats pēc savas iniciatīvas (pat bez pieskaršanās ekrānam) ieslēdzas dalītā ekrāna režīms. Nav jau tā, ka mirstamā vaina, bet izbesījis reāli. Vai kādam vēl tā ir? Varbūt to var kā nebūt atslēgt. Neatradu..

    Aendeies Andis
    13.04.2017 16:40

    mans nekad nav ko tādu darījis, pats no sevis

    Viesturs Šutko
    13.04.2017 16:49
    Reply to  Aendeies Andis

    tas bija gadu atpakaļ :) Nu jau sen tā nav. Updeiti…

    Edgars Rozentals
    08.04.2020 10:54

    Apsveru iegādāties šo trubu ka rezerves mob. Jautājums vai gadu laikā ir izkristalizējusies kādi būtiski trūkumi ierīcei ? Gsmarena komentāri ar tekstiem ka worst phone ever liek uzdot šādu jautājumu. Zinu ka modelis vecs bet nu Daily use itkā ir ok.

    Kursors.lv
    08.04.2020 11:06

    Telefons kā telefons. Šonedēļ bija ziņa, ka tam beidzas atbalsts: https://www.androidcentral.com/samsung-ends-support-galaxy-s7-and-s7-edge-four-years-after-launch

    Ivars Dzerve
    08.04.2020 11:23

    S7 Edge – 2 gadu lietošanas laikā tā īsti neatradu, kur piesieties. Tagad sāk baterijas resurss beigties, tas arī iemesls kāpēc telefons pārgājis rezerves telefona statusā. Bet, tā kā jaunais A80 reāli besī ārā, izskatās, ka nomainīšu bateriju un atkal būs kā primārais kādu laiku…

    Reklāma
    Samsung Galaxy S7 edge pavisam noteikti ir uzskatāms par labāko šobrīd pieejamo Android viedtālruni, pat pārspējot ar mazāku akumulatoru aprīkoto Galaxy S7 modeli.Samsung Galaxy S7 edge apskats