Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung prezentē jauno AI TV sēriju

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju uzņēmums Samsung Electronics inovāciju un tehnoloģiju notikumā “Unbox & Discover” atklājis 2024. gada televizoru un Soundbar klāstu, demonstrējot jaunākos Neo QLED 8K un 4K, OLED televizorus un skaņas iekārtas. Pasaulē vadošais televizoru ražotājs jau 18 gadus pēc kārtas iepazīstināja ar virkni jaudīgu, mākslīgā intelekta (AI) atbalstītu risinājumu.

    “No viedtālruņiem līdz mājsaimniecības ierīcēm, auto un veselības aprūpes risinājumiem, mākslīgais intelekts arvien biežāk tiek izmantots, lai padarītu iekārtas viedākas, efektīvākas un lietotājam draudzīgākas. Vairāki AI risinājumi ir papildinājuši arī mūsu jaunāko televizoru klāstu, ļaujot ierīci pielāgot katra lietotāja dzīvesveidam un paradumiem,” stāsta Samsung Electronics Baltics produktu eksperts Eduards Krumovics.

    Reklāma

    Personalizēts televizors ar mākslīgā intelekta tehnoloģijām – Neo QLED 8K

    Neo QLED 8K ir Samsung jaunākās televizoru sērijas flagmanis, kas aprīkots ar uzlabotu NQ8 AI Gen3 procesoru un iezīmē ievērojamu lēcienu mākslīgā intelekta atbalstītu televizoru jomā. Televizors ir aprīkots ar neironu procesoru (NPU), kas nodrošina divreiz lielāku ātrumu nekā tā priekšgājējs, kā arī astoņas reizes lielāku neironu tīklu skaitu – no 64 līdz 512, nodrošinot izcilas un izteiksmīgas ekrāna detaļas.

    Pateicoties mākslīgā intelekta atbalstītai attēla tehnoloģijai, ikviens Neo QLED 8K ekrānā redzamais kadrs kļūst izteikti skaidrs un dabīgs, izceļot vissīkākās detaļas – sākot ar sejas izteiksmēm, beidzot ar vissmalkākajām niansēm. Izmantojot 8K AI Upscaling Pro tehnoloģiju, TV raidījumi un filmas tiek pārveidotas tā, lai precīzi pielāgotos 8K ekrāna izšķirtspējai. Sporta notikumu un pārraižu skatīšanos uzlabo AI Motion Enhancer Pro tehnoloģija, ātras kustības ekrānā padarot vienmērīgas un skaidras.

    Pirmo reizi jaunie televizori ir aprīkoti ar mākslīgā intelekta skaņas tehnoloģiju. Jaunā Active Voice Amplifier Pro tehnoloģija atpazīst dialogus no fona trokšņiem un padara tos skaļākus. Savukārt, Object Tracking Sound Pro sinhronizē skaņu ar ekrānā notiekošo, radot dinamiskāku un saistošāku filmu un seriālu skatīšanos. Adaptive Sound Pro uzlabo un pielāgo skaņu saturam un telpas akustikai, lai nodrošinātu patiesi bagātīgu skaņu.

    Neo QLED 8K var lepoties ar mākslīgā intelekta funkcijām, kas saprot un pielāgojas lietotāja vajadzībām. Piemēram, AI Auto Game režīms automātiski ieslēdzas videospēļu spēlēšanas laikā, optimizējot vizuālo un skaņas kvalitāti, savukārt AI Energy režīms taupa enerģiju, neietekmējot attēla kvalitāti.

    Plašs piedāvājums visām izklaides vajadzībām: Neo QLED 4K, OLED un skaņas ierīces

    Šogad Samsung prezentējis paplašinātu un uzlabotu televizoru un skaņas ierīču klāstu, lai piedāvātu lietotājiem plašāku izvēli, atbilstoši dažādajiem dzīvesveidiem un interesēm.

    2024. gada Neo QLED 4K televizoru sērija ir aprīkota ar NQ4 AI Gen2 procesoru. Šis jaudīgais procesors pārveido gandrīz jebkuru saturu satriecošā 4K izšķirtspējā. Pateicoties funkcijai Real Depth Enhancer Pro un Quantum Matrix tehnoloģijai, ekrāns nodrošina nevainojamu kontrastu. Savukārt, pasaulē pirmais Pantone Validated displejs nodrošina īpašu krāsu precizitāti.

    Samsung ieviesis arī pasaulē pirmo bezatspīduma OLED tehnoloģiju, kas novērš saules radīto atspīdumu ekrānā, vienlaikus saglabājot izteiksmīgus melnās krāsas toņus un skaidrus attēlus jebkuros apstākļos. Jaunie OLED televizori, ko darbina jaudīgais NQ4 AI Gen2 procesors, aprīkoti arī ar tādām funkcijām kā Real Depth Enhancer un OLED HDR Pro, kas maksimāli uzlabos attēla kvalitāti. Ar Motion Xcelerator 144 Hz tehnoloģiju aprīkotais OLED televizors būs labākā izvēle videospēļu faniem.

    2024. gada produktu klāstā ietilpst arī jaunākais Q sērijas soundbar 990D, kas piedāvā 11.1.4 kanālu konfigurāciju ar bezvadu Dolby Atmos. Jaunās skaņas iekārtas aprīkotas ar inovatīvo Sound Grouping tehnoloģiju, kas nodrošina pulsējošu, telpu piepildošu skaņu, kā arī mūzikas klausīšanos, izmantojot aizmugurējos skaļruņus, tādējādi netraucējot apkārtējiem.

    Visbeidzot, Samsung prezentējis pilnīgi jaunu Music Frame skaņas sistēmu, kas apvieno augstākās kvalitātes audio ar māksliniecisku dizainu, kas radīts iedvesmojoties no Samsung The Frame televizora dizaina. Šī daudzpusīgā ierīce ļauj lietotājiem izvietot digitālos ģimenes foto vai mākslas darbus un vienlaikus klausīties mūziku.

    Viedā māja un pārraudzība uz televizora ekrāna

    Samsung jaunākie televizori ir izstrādāti tā, lai uzreiz pēc uzstādīšanas tie pavisam vienkārši savienotos ar citām viedierīcēm. Tiklīdz lietotāji ieslēdz savu jauno Samsung televizoru, televizors atpazīst un pieslēdzas esošajiem tīkliem un ierīcēm, un tas viss tiek kontrolēts ar vienkāršu paziņojumu viedtālrunī. Savienošanās ir pieejama ar visām Samsung, kā arī citu zīmolu un IoT ierīcēm, kas atrodas mājās. Visu, sākot no viedā apgaismojuma līdz drošības sensoriem, iespējams pārvaldīt tieši no TV ekrāna, piemēram, pārraudzīt novērošanas kameru ierakstus, enerģijas patēriņu, laikapstākļu atjauninājumus un daudz ko citu. Samsung Knox drošības sistēma rūpējas par to, lai ikviena lietotne un platforma tiktu aizsargāta no kiberuzbrukumiem, nodrošinot privātu un drošu savienojamību.

    Pieejamība

    Jaunie Samsung televizori iegādei Latvijā būs pieejami no 15. maija, bet jau tagad tos iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā www.samsung.lv. Neo QLED 4K būs pieejams izmēros no 55 līdz 98 collām, savukārt OLED televizoru klāstu papildinās divi modeļi – S95D un S90D – izmēros no 42 līdz 83 collām. Neo QLED 8K sērijai būs pieejami divi modeļi – QN900D un QN800D – 65, 75 un 85 collu izmēros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    dsfd
    25.04.2024 11:46

    S95D nāks mājās. Laiks apgreidot veco uzticamo tv.

    REALAIS
    26.04.2024 01:12
    Reply to  dsfd

    Ar skaudību to lasu. Pašam ir S95B kā Primārais TV, bet ir žēl iztērēt 2200£ (es uz salas, ar pāris atlaidēm) pa TV. Pat, ja līdzi dod S24. Pacietīšos kādu gadu, kad cena būs no 2499£ uz 1499£ vismaz nokritusi. Tad man arī būs :D

    Grh
    27.04.2024 02:20
    Reply to  REALAIS

    Man ir kādus 12 gadus fullhd tv ar sen jau nelietojamu smart tv, jo nevienu aplikāciju nevar uzlikt. Jūtos pelnījis nākamo 10 gadu tv un iekāpt 4K. Tādā ilgtermiņā flagmanis ir ok

    Biteme
    25.04.2024 12:08

    Ceru, ka atstās Movie režīmu, kas ļaus filmu skatīties oriģinālā, nevis TV ražotāju interpretācijā.

    Aksels
    26.04.2024 10:37

    Apskatijos samsung.lv, bet tur nepiedāvā 42 collu. Tad LV viņi nebūs pieejami?

    Reklāma