Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel savu jaunāko procesoru problēmās vaino sistēmplašu ražotājus

    Jaunākie raksti

    Intel Core 13. paaudzes Raptor Lake un 14. paaudzes Raptor Lake Refresh procesori tiek vainoti kopējās sistēmas nestabilitātē. Turklāt, kad sistēmplašu ražotāji sāka izsūtīt BIOS atjauninājumus, kas šo problēmu vismaz daļēji izlabo, Intel 13. un 14. paaudzes jaudīgākie procesoru modeļi sāka zaudēt aptuveni 10% no savas veiktspējas.

    Dažiem Intel procesoriem nestabilitāte tiek labota uz veiktspējas rēķina

    Reklāma

    Vismaz Intel uzskata, ka procesoru problēmu cēlonis ir sistēmplašu ražotāji, kuri cenšas arvien agresīvāk pielāgot sprieguma līknes un ieviest dažādus automātiskus rīkus, kas bez lietotāja iesaistīšanas virstaktē procesoru. Tāpat tiekot noņemti vai ignorēti dažādi jaudas ierobežojumi, kas procesora darbību attālina no noteiktajiem drošajiem standartiem.

    ASUS un Gigabyte jau šobrīd vairākām sistēmplatēm piedāvā BIOS atjauninājumus, bet tie, kā jau minējām iepriekš, ietekmē veiktspēju. MSI pagaidām izlaidis nelielu, lietotājiem paredzētu instrukciju, kas uzlabo sistēmas kopējo stabilitāti.

    Protams, ir ļoti sarežģīti pateikt, kurš tieši būtu vainojams šajās jauno un jaudīgo procesoru problēmās. Šur tur tīmeklī pavīd pieņēmumi, ka Intel ir kļuvis par upuri AMD veiksmēm procesoru jomā. Intel nekas cits neatliek, kā dzīties pakaļ, arvien vairāk jau rūpnīcā burtski virstaktējot procesorus.

    AvotsGuru3d
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Profs
    30.04.2024 21:41

    buy buy Intel – savulaik bija tirgus līderis, bet tā nogulēja citu izrāvienus un ne jau AMD ir tas galvenais konkurents – Nvidia, Apple ir mega līderi procesoru jomā, kam seko qualcom… Vsticamāk piedzīvojam Intel milža grimšanu nebūtībā – gan jau kāds to pārpirks par svietsmaizi, bet pēc 5 gadiem domāju vairs neviens par intel neko neatcerēsies līdzīgi kā reti kāds vairs atceras Compaq:)

    Karlis
    30.04.2024 23:52
    Reply to  Profs

    HP nopirka Compaq. Un viņu procis jau no paša sākuma bija lemts finansu neveiksmei, lai arī bija 5 paaudzes labāks.

    Karlis
    30.04.2024 23:56
    Reply to  Karlis

    Kas tad ir arm? Parasts risc procesors ar zemu elektrības patēriņu. Tikai redz vajadzēja 39gadus attīstīt to, lai kautcik padarītu jēdzīgu. Un faktiski smartfoni to izglāba no bankrota. Jo bez tiem, tos nevienam nevajadzēja. HP kalkulatoris tie bija pa lielu un dārgu … toreiz.

    Slais
    01.05.2024 09:52
    Reply to  Karlis

    Tu nosauci arī galveno arm priekšrocību zems elektrības patēriņš= mazāk problēmu ar dzesēšanu. Nebūtu apple to armu “popularizējos” intelis veljoprojām turpinātu čakarēt cilvēkus ar savu ikgadējo jauno procesoru lineupu…
    Tiesa AMD arī ļoti palīdzēja ar saviem Ryzen.

    Reinis Rozitis
    01.05.2024 12:56
    Reply to  Profs

    > Vsticamāk piedzīvojam Intel milža grimšanu nebūtībā – gan jau kāds to pārpirks par svietsmaizi, bet pēc 5 gadiem domāju vairs neviens par intel neko neatcerēsies

    Tu esi tāds trollis, ka maz neliekas .. pie katra raksta kaut kādas muļķības sadzejot.

    rudzu rikas
    01.05.2024 14:02

    Iesaku pārlasīt pēdējo teikumu rakstā un izlabot kļūdu.

    Biteme
    01.05.2024 17:24
    Reply to  rudzu rikas

    Es teiktu, ka priekšpēdējais teikums ir varen mulsinošs) Kļūt par kāda veiksmes upuri – tas ir spēcīgi. Varētu saprast, ka kļūst par kāda upuri, vai arī savas neveiksmes upuri.

    Kursors.lv
    02.05.2024 01:06
    Reply to  rudzu rikas

    Kur kļūda?

    rudzu rikas
    03.05.2024 23:30

    Kļūda joprojām ir. Izlasi. Uzmanīgi!!!

    Kursors.lv
    04.05.2024 22:27
    Reply to  rudzu rikas

    Kur?

    Profs
    04.05.2024 07:56
    Reply to  rudzu rikas

    viens burts vārdā burtiski izlaists – nezinu vai par to bija tā jāpiesienas. Vispār dīvaini, ka kursors neraksta rakstus ar chrome, kam jau ir default spell checkers un tādas kļūdas izķertu

    Reklāma