Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamais Apple Watch varētu saņemt efektīvāku OLED ekrānu

    Jaunākie raksti

    Apple plānos nākamajos Apple Watch viedpulksteņa modeļos ir izmantot zema enerģijas patēriņa tehnoloģijas OLED ekrānus, lai vēl vairāk samazinātu tās patēriņu, kad Apple Watch darbojas always-on ekrāna režīmā.

    Apple sāks izmantot jaunu zemas temperatūras polikristāliskā oksīda (LTPO) plānslāņa tranzistoru (TFT) tehnoloģiju savam gaidāmajam Apple Watch pulkstenim, kuru plānots izlaist šī gada rudenī. Tā ļaus precīzāk kontrolēt gaismas daudzumu, kas iet cauri katram pikselim.

    Reklāma


    Negatīvā puse ir tāda, ka šī tehnoloģija nozīmē sarežģītāku TFT substrātu izgatavošanu. Zināms, ka pagaidām tieši LG  būs galvenais ražotājs un piegādātājs. Tikmēr Samsung piedalās izstrādes projektā, kura laikā tam vajadzētu pievienoties jauno ekrānu piegādes ķēdei, lai tos piegādātu jau nākamā gada Apple Watch modeļiem.

    Iespējams, ka Apple plāno paplašināt LPTO OLED tehnoloģijas izmantošanu citos produktos, piemēram, iPhone. Pašreizējie iPhone 15 un iPhone 15 Plus izmanto LTPS paneļus, savukārt Apple iPhone 15 Pro modeļi izmanto modernākus LTPO paneļus, kas atbalsta mainīgu ekrāna atsvaidzi.

    Paredzams, ka Apple šī gada iPhone 16 un iPhone 16 Plus izmantos tos pašus LTPS paneļus, lai saglabātu atšķirību starp standarta un Pro modeļiem. Tomēr jau nākamajā gadā iPhone 17 un iPhone 17 Plus izmantos to pašu tehnoloģiju, kas nozīmētu, ka tie beidzot saņemtu lielāku ekrāna atsvaidzi nekā 60Hz.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma