Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone 15 Pro apskats

    Apple iPhone 15 Pro ir ļoti mazs uzlabojumu solis, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes modeli. Lielos vilcienos galvenais ieguvums ir USB-C pieslēgvieta un ērtāks, vieglāks dizains ikdienas sajūtai.

    Jaunākie raksti

    Lai vai cik garlaicīgi un ierasti būtu jaunie iPhone 15 sērijas viedtālruņi, tomēr pēc tiem tik un tā ir liels pieprasījums arī Latvijas tirgū. Līdz ar to mēs pie testa ierīces esam tikuši salīdzinoši vēlāk nekā tika izziņoti jaunās paaudzes iPhone. Tomēr tas nemazina faktu, ka man bija interese apskatīt jauno Apple veikumu, un šoreiz Kursors rokās nonācis Apple iPhone 15 Pro modelis. Paldies, iDeal, kas šo ierīci mums sagādāja uz testu!

    Jāsaka, ka šī gada “ābolu” raža ir izteikti viena no garlaicīgākajām un paredzamākajām. Protams, Apple izceļas ar to, ka katru gadu tiek uzlaboti tikai kādi speciāli sīkumi un detaļas, bet tas tiek nostrādāts līdz pilnībai. Un pieprasījums pēc jaunajiem modeļiem rāda, ka cilvēki tāpat par to ir gatavi maksāt. Uzņēmums var pateikties labam mārketingam, iespējams, cilvēku lētticīgumam, bet katrā ziņā nevajag par zemu novērtēt šo kvalitatīvo viedtālruni, kuru novērtē dažādi jomas eksperti.

    Apple iPhone 15 Pro tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Apple iOS 17.1.2
    • Ekrāns: Super Retina XDR OLED, 6.1 collas, 2556 x 1179, 460ppi, HDR atbalsts, True Tone krāsu pielāgojumu funkcija, Haptic Touch, 1000 cd/m² spilgtums. 120Hz atsvaidze
    • Procesors: Apple A17 Pro čipkopa, seškodolu 3.78GHz procesors, sešu kodolu Apple GPU
    • RAM: 8GB
    • Atmiņa: 128/256/512GB/1TB iebūvētā atmiņa bez iespējas to palielināt
    • Savienojumi: 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, Gigabit kategorijas LTE, NFC, 2 SIM (nano, līdz divām eSIM), UWB
    • Kameras: trīs kameru sistēma, 48MP galvenā kamera (F/1.8 ar Sensor-shift OIS), 2 x 12 megapikseļi (telefoto, F/2.8 ar Sensor-shift OIS, ultraplatleņķa F/2.2 ar 120 grādu skatu leņķi), autofokuss, Smart HDR 4, 4K video ar 24/25/30/60 fps, HDR video ieraksts ar Dolby Vision, Cinematic un Action filmēšanas režīmi, portreta foto režīms ar 6 stiliem, 12 megapikseļu (F/1.9) priekšējā kamera ar autofokusu
    • GPS: iebūvēts GPS, GLONASS, Galileo, QZSS un BeiDou
    • Izmēri un svars: 146.6 x 70.6 x 8.3mm, 187g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3274mAh (Qi2 bezvadu uzlāde), MagSafe
    • Krāsas: melna, balta, pelēka, zila
    • Cenano 1239 EUR

    Dizains

    Ar nelielu Apple fanboy sajūsmu gribas teikt, ka tieši iPhone 15 Pro dizains ir tiešām labākais, kāds ir bijis līdz šim. Tas nav tikai par globālajām tendencēm viedtālruņu tirgū, bet par to telefona sajūtu plaukstā, kas ir viens no faktoriem, par kuru cilvēki mūsdienās ir gatavi maksāt. Apple joprojām ir saglabājis kantaino iPhone dizainu, kādu redzējām arī iepriekšējās paaudzes iPhone 14 Pro modelī, tomēr tagad telefona sānu malas ir nedaudz noapaļotas.

    Tieši šāds izpildījums telefonam liek rokās justies vislabāk, jo iPhone ir gan vieglāk satvert un noturēt, gan apaļās malas dod patīkamāku sajūtu. Tas principā ir neliels sīkums, bet kopumā rada vislabāko telefona turēšanas sajūtu rokā. Protams, tā kā ikdienā gandrīz ikviens no mums telefonu lieto kopā ar ārējo apvalku, tad šim vizuālajam risinājumam varētu nebūt tik liela nozīme.

    Nākamais lielākais dizaina jaunums, par ko varētu būt dzirdējuši arī tie, kas tehnoloģijām neseko tik ļoti, ir titāna korpusa izmantošana. Kaut arī tiek runāts par pilnvērtīga titāna izmantošanu, tad patiesībā tas ir titāna un alumīnija sakausējums, no kā ir veidota sānu mala, kas satur kopā telefonu.

    Principā vienīgais ieguvums ir samazināts svars, ja salīdzina ar pagājušā gada modeli. Proti, iPhone 15 Pro sver 187 gramus, bet iPhone 14 Pro 206 gramus. Apple runā par izturības uzlabošanos, bet tā kā tā ir sānu mala, kas parasti neplīst, ja telefons nokrīt zemē, tad tas fakts ikdienas lietošanā vai pret iepriekšējām paaudzēm īsti neiztur kritiku. Šis noteikti vairāk skaisti skan reklāmas materiālos un kā iemesls, lai paaugstinātu telefona cenu.

    Apple iPhone 14 Pro pa kreisi, iPhone 15 Pro pa labi

    Tomēr jau tagad redzam tendences, ka arī citi flagmaņu klases tālruņi gatavojas savā dizainā izmantot titānu kā materiālu. Citādā ziņā iPhone 15 Pro ir izmēros un izskatā identisks iPhone 14 Pro. Joprojām ekrāna priekšpusē ir ovālais izgriezums, ko dēvē par Dynamic Island, un to ir saņēmuši arī jaunie iPhone 15 sērijas modeļi.

    Viena no divām lielajām vizuālajām izmaiņām ir jaunā sānu poga, kas aizstāj visos iepriekšējos iPhone modeļos izmantoto klusuma ieslēgšanas un izslēgšanas slēdzi. Apple šo pogu ir nodevējis par Action button, kuru iespējams aprīkot ar dažādu funkcionalitāti. Piemēram, ieslēgt zibspuldzi, palaist kameru un uzņemt foto, palaist viedo asistentu vai kādu citu programmējamu darbību ar Shortcuts lietotni. Tāpat poga varēs pildīt iepriekšējo funkciju, kas ir skaļuma ieslēgšana vai izslēgšana.

    Ļoti ilgiem iPhone lietotājiem šis varētu būt nostaļģisks moments, jo sānu slēdzis līdz šim bijis viena no ikoniskākajām telefona dizaina iezīmēm, bet nu laiks pāriet jaunā ērā. Jāsaka, ka ja šo pogu izmanto vecajai funkcionalitātei, tad liela atšķirība nav jūtama. Man liekas, ka skaņas izslēgšana tagad pat notiek ilgāk nekā iepriekš, tomēr papildu funkcionalitātes iegūšana, neatslēdzot telefonu, daļai lietotāju varētu likties ļoti noderīga.

    Otrās vizuālās izmaiņas ir jaunajās krāsās, kas arī ir Apple rokraksts, piedāvājot, ko īpašu katru gadu. Šogad tas varētu būt pelēcīgais un dabiskais titāna tonis, bet apskatā redzams tumši zilas krāsas iPhone 15 Pro modelis. Jāsaka, ka arī šis tumšais tonis man ļoti patika, pat labāk nekā melnas krāsas telefons. To varētu salīdzināt ar Midnight Black MacBook Air M2 modeli, jo toņi bija ļoti līdzīgi, tos noliekot blakus.

    Vēl viena vizuālā nianse, kuru ar neapbruņotu aci ir grūti redzēt, ir samazinātas ekrāna apmales. Par šo tika baumots jau iepriekš, un šobrīd jaunais iPhone 15 Pro modelis saņēmis šaurākās ekrāna apmales viedtālruņu pasaulē. Iepriekš iPhone 14 Pro to platums bija 2.17mm, bet tagad tie ir 1.55mm.

    Apple iPhone 14 Pro pa kreisi, iPhone 15 Pro pa labi

    Jāsaka godīgi, ka par šo niansi sākumā biju aizmirsis, tomēr tad atcerējos, jo skaidrs, ka ikdienas melno telefonu ērā tādu niansi ir grūti pamanīt. Principā to var redzēt, noliekot abus modeļus blakus un ieslēdzot iekšā ar krāsainu fona attēlu. Tāpat ikdienā mūsu telefoni sēž ietērpti apvalkos, līdz ar to šāds samazinājums principā nav jūtams, tomēr kopumā skaitās nozīmīgs sasniegums nozarē.

    “Gadsimta jaunums” – USB-C pieslēgvieta

    Par galveno iPhone 15 sērijas viedtālruņu jaunumu var uzskatīt USB-C pieslēgvietu, kas beidzot ir nomainījusi iepriekš desmit gadus izmantoto Lightning. Iespējams, ka Apple to turpinātu izmantot vēl pāris gadus, jo principā USB-C iPhone saņēma tāpēc, ka to pieprasa Eiropas Savienības regulas. Tā kā par šo “nenormāli” tehnoloģisko progreso iPhone saimē varam pateikties politikai un regulējumiem.

    Līdz ar to USB-C pieslēgvietu ir saņēmuši gan parastie iPhone 15 modeļi, gan iPhone 15 Pro modeļi. Tiesa, Pro modeļi ir aprīkoti ar ātrāku USB 3.0, kas nodrošinās datu pārraidi līdz 10 GB/s. Lai to izmantotu, būs nepieciešams iegādāties speciālu kabeli, kas netiek dots līdz standarta komplektācijā. Principā USB-C pieslēgvieta nodrošina to, ka ar vienu uzlādes vadu tagad varēsim lādēt visas savas Apple ierīces, izņemot AirPods Max bezvadu austiņas.

    Jaunā pieslēgvieta, ar kuru citas ierīces un konkurentu viedtālruņi ir aprīkoti jau vairākus gadus, sniedz iespēju pieslēgt plašāku aksesuāru loku. Kā arī beidzot lielā draugu grupā nebūs jākaunās teikt, ka es esmu tas viens cilvēks, kuram neder visu citu USB-C lādētāji, ja vien apkārt nav pulciņš ar iPhone īpašniekiem.

    Jaunajiem iPhone 15 Pro modeļiem tagad iespējams pieslēgt ārējo cieto disku, lai pa tiešo atmiņā saglabātu uzņemtās bildes un video. Tāpat būs iespējams uzlādēt citu iPhone modeli, kas aprīkots ar Lightning pieslēgvietu. Šāda iespēja principā arī ir lielākais USB-C esamības ieguvums jaunajos iPhone, vismaz no mana skatupunkta. Tomēr nebūs iespējams izmantot MagSafe bezvadu lādētāju, kas būtu pieslēgts pie iPhone 15 Pro modeļa. Papildu varēs pieslēgt ārējās informācijas ievades ierīces, piemēram, klaviatūru.

    Kaut arī šīs tiešām ir ļoti lielas izmaiņas iPhone sakarā, tomēr testa laikā es secināju, ka Apple eksosistēma jau šobrīd ir uzbūvēta tā, lai principā varētu iztikt bez jebkādu vadu savienojuma. Piemēram, es ikdienā telefonu lādēju uz MagSafe lādētāja, līdz ar to uzlādes vada izmantošana kā tāda nav īsti aktuāla. Tāpat ar datoru iPhone iespējams saslēgt bezvadu režīmā, un šobrīd bilžu un datu kopiju glabāšana nodrošina iCloud.

    Dažādu ārējo ievades ierīču izmantošana vai aksesuāru lietošana personīgi man nav aktuāla, līdz ar to tas man liek domāt, ka aiz kalniem nav viedtālruņi bez ārējām pieslēgvietām. Apple pat nav nodrošinājis manāmi ātrāku uzlādi, salīdzinot ar Lightning, līdz ar to viss ir izdarīts uzņēmumā stilā, lai gan ierobežotu pieslēgvietas izmantošanu un nopelnītu papildu naudu uz aksesuāru rēķina.

    Kameras

    Arī kameru departamentā jaunās paaudzes iPhone 15 Pro modelis nav saņēmis grandiozas izmaiņas, un te ir svarīgi atzīmēt, ka šajā gadā atšķiras kameras, kādas ir saņēmušas Pro un Pro Max modeļi. Līdz ar to izmaiņas starp iPhone 14 Pro un iPhone 15 Pro ir salīdzinoši niecīgas. Jāsaka, ka kameru uzlabojumi principā ir saistīti tieši ar jaunā A17 Pro procesora darbību, ne kameru sensoriem.

    No programmatūras puses ar iPhone 15 Pro uzņemtie foto ar galveno kameru tagad būs ar 24MP izšķirtspēju iepriekšējo 12MP vietā. Tas attieksies uz standarta režīmu, jo gan jaunais, gan iepriekšējās paaudzes modelis ir aprīkots ar 48MP sensoru, tomēr standarta fotogrāfēšanai tiek izmantots mazāks megapikseļu skaits. Uzlabojums ļaus uzņemt kvalitatīvākus foto sliktāka apgaismojuma apstākļos.

    Joprojām tiks nodrošināts trīskāršs digitālais palielinājums. No lietošanas viedokļa tieši iPhone 15 Pro modeļos lietotājam ir iespējams nomainīt bāzes fokusa attālumu uz 1.2 vai 1.5 reizes palielinājuma. Šo noteikti novērtēs aktīvi foto mīļi, kuriem šie mazie pietuvinājumi spēj mainīt bilžu uzņemšanas kvalitāti, kā arī paātrināt šo procesu.

    Uzlabojums, ko saņēmis tieši iPhone 15 Pro modelis, bet kas saistīts ar procesora iespējām ir automātiskais portreta režīms un fokusa maiņas iespējas. Proti, uzņemot jebkuru standarta bildi, bet pēc tam apstrādē būs iespējams ieslēgt vai izslēgt portreta režīmu. Tāpat galerijā pēc bildes uzņemšanas ar diviem objektiem, ir iespējams spēlēties ar fokusiem, ko nodemonstrēju bildē ar suni man klēpī.

    Šo pašu gan ir iespējams darīt arī iPhone 14 Pro modelī, kad bilde jau uzņemta ar iPhone 15 Pro, tā kā pašā fotogrāfēšanas procesā notiek kaut kāda mijiedarbība starp kameru un procesoru, lai tādu uzņemtu. Šī gan ir tīri noderīga lieta, ja gribas spēlēties ar fokusiem un uzņemt skaistās bildes ar izpludināto fonu, jo vairs nebūs nepieciešams speciāli uz to pārslēgties, bet viss notiks automātiski.

    Ikdienas lietojamība

    Jau pāris pēdējos gadus gan iPhone, gan citu viedtālruņu kontekstā var novērot to, ka izziņojot jaunas ierīces, patiesībā jaunumi ir tieši saistīti ar programmatūru. Tas nozīmē, ka liela daļa no šīm iespējām pieejamas arī vecākiem produktiem, bet sākumā neiedziļinoties, var ērti uzķerties uz ēsmas, ka tieši jaunā ierīce sniedz konkrēto funkcionalitāti.

    To noteikti var teikt par iPhone 15 Pro modeli, ko darbina iOS 17 versija. Kā jau ierasts ar jauno programmatūru, tad sākumā bija pāris kļūdas, un viena no izteiktajām bija saistīta ar telefona karšanu uzlādes laikā. Šo pāris mēnešu laikā gan to ir izdevies atrisināt. Konkrēti testa laikā pamanīju, ka veicot telefona pirmo uzlādi ar USB-C kabeli, kas tagad ir ar jauno pīto dizainu, iPhone ļoti uzkarsa. Vēlāk gan šādu lietu nenovēroju, varbūt tāpēc, ka paspēju atjaunot programmatūru.

    Tas, ko tiešām novērtēju un pamanīju testa laikā, ir ilgāks telefona darbības laiks ar vienu uzlādi. Taču domāju, ka tas vienkārši saistīts ar to, ka savu esošo telefonu lietoju jau gadu, un baterijas atlikums ir 92%. Tikmēr jaunajam iPhone 15 Pro, protams, viss ir jauns un svaigs. Pēc sajūtām es teiktu, ka aktīvu dienu varēs mierīgi izturēt bez uzlādes, kā arī pie vieglas lietošanas telefons darbosies pusotru dienu.

    Pie lietojamības ir vērts atzīmēt jaudīgo A17 Pro mobilo procesoru, kas ir pirmais 3nm tehnoloģijas procesors, kādu saņēmis viedtālrunis. Tas nozīmē, ka A17 Pro saņēmis ļoti daudz tranzistoru un lielu jaudu, bet tas nav nekāds pārsteigums iPhone saimē. Pēc Apple reklāmām, šim procesoram jānodrošina iespēju spēlēt pat AAA līmeņa spēles mobilajā ierīcē.

    Kā viens no piemēriem ir sintētiskie testi ar Geekbench 6 lietotni, kuros iPhone 15 Pro modeļa CPU rezultāts vienam kodolam bija 2951, bet kopējais 7455. Salīdzinājumam iPhone 14 Pro ar A16 Bionic procesori šie rezultāti ir 2542 un 6529. Kā redzams, tad viena kodola rezultātu atšķirība nav tik liela, bet kopējā jauda jaunajam procesoram ir par aptuveni par 14% lielāka. Tomēr papildu jauda nāk kopā ar papildu karšanu, un brīžos telefons var palikt pietiekami karsts.

    Pārējais no ikdienas lietošanas būs identisks gan iPhone 13, gan iPhone 14 Pro, gan arī jaunajos iPhone 15 Pro modeļos, jo visus darbina iOS 17 operētājsistēmas, kas nav saņēmusi krasas izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo iOS 16 versiju.

    Nobeigumā

    Jāsaka godīgi, ka šī gada iPhone 15 Pro ir saņēmis vienas no mazākajām izmaiņām, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes modeli. Iespējams, daļa no izmaiņām ir tehniski jaudīgas, tomēr kopumā šie ir ļoti specifiski sīkumi, kurus ikdienas lietotājs īsti nepamanīs.

    Vienīgais reālais ieguvums ir USB-C pieslēgvieta, kas nodrošinās telefona ērtāku lietošanu ikdienā no uzlādes kabeļu pieejamības, kā arī informācijas apmaiņas ātruma un papildu aksesuāru izmantošanas. Tāpat šis iPhone dizains ir tas, kas rokā jutīsies vislabāk, bet šis diezin vai būtu iemesls, kāpēc iegādāties tik dārgu telefonu.

    Viss pārējais ir tikai nedaudz uzfrišināts iPhone 14 Pro modelis, un pat kameru segmentā nebūs lielu ieguvumu, kas parasti ir viena no iPhone kvalitātēm. Protams, tās ir līmenī, bet ne liels lēciens, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes modeli. Ja ir lieka nauda vai laiks mainīt jau vairākus gadus lietotu iPhone, šī varētu būt izvēle, kuru izskatīt. Skaidrs, ka iPhone 15 Pro modelis kalpos ļoti ilgu laiku.

    Apple iPhone 14 Pro Max apskats – lielākais, labākais un dārgākais no jaunā vezuma

    Apple iPhone 15 Pro ir ļoti mazs uzlabojumu solis, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes modeli. Lielos vilcienos galvenais ieguvums ir USB-C pieslēgvieta un ērtāks, vieglāks dizains ikdienas sajūtai.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    10
    Ekrāns
    8
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    9
    Cena
    6
    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    eh3434
    27.12.2023 13:06

    ” tomēr standarta fotogrāfēšanai tiek izmantots mazāks megapikseļu skaits. ”
    Šādi tas nedarbojas :) 24Mpix bilde ir tā ko tev Iphone by default izeksportēs no uzņemtā attēla uz tavu Photos aplikāciju.
    Fotografējot tiek izmantots viss sensors ar visiem mpix un tad softs nosaka to ko tālāk darīt ar to info. Dažos gadījumos (kad fočē ar defaultajiem settingiem) katrus 4 pikseļus pataisa par vienu un tādējādi mēģina iegūt vairāk info par katru nosacīto gala pikseli. Dažos gadījumos tev pa tiešo (RAW režīms) iedod visus sensora pikseļus un strādā ar to RAW kā pats uzskati par pareizu.
    Ja te tagad dod 24mpix outputu, tad tas nozīmē, ka Iphone softs tev vairs neveic 4 pikseļu sapludināšanu, bet tikai 2. Matemātika ir vienkārša. Ir 48mpix sensors un var izdalīt ar 4 vai 2 un iegūt outputa izmēru.

    Taksofons
    27.12.2023 13:28

    2023. gads, 3nm procesors, 7.5k sintētisko papagaiļu un aizture uz skaļuma izslēgšanu…

    Biteme
    27.12.2023 14:02

    Ko nozīmē “pilnvērtīgs titāns”? Pirms laisties metalurģijas holivāros, pietiek atcerēties ka tīri metāli ārpus laboratorijām ir sastopami ārkārtīgi reti, un arī titāns nav izņēmums – tas visplašāk ir izmantots tieši sakausējumos, kura sastāvs ir pielāgots dažādām vajadzībām. Jebkurš titāna sakausējums ir pilnvērtīgs – ja to izmanto atbilstošā veidā.

    Titāna karkasa izmantošana telefonā ir pirmās pasaules problēma un tālāk jau var ņemties ap dažādu sakausējumu īpašībām, jo ko nu tur vairs runāt par aifonu, tur jau viss skaidrs)

    Iphons
    27.12.2023 18:34

    Par bateriju, kas tur 1 – 1.5 dienas10? Tiešām?
    Kopumā maz improvementu, salīdzinot ar 14.modeli. Bet prieks par USB-C!

    Kursors.lv
    27.12.2023 18:53
    Reply to  Iphons

    OK, es pats šajā pozīcijā neliktu 10nieku, ja būtu raksta autors, bet nu pavisam atšķirīgi no lielākā vairuma tiešo konkurentu nav. Jā, tie piedāvā ātrākas uzlādes gan vadu, gan bezvadu režīmā, tomēr visi flagmaņtelefoni principā tur dienu.

    Iphons
    28.12.2023 23:11

    No Iphone tas pats 15 Plus modelis turot kripatiņu ilgāk kā 15 pro modelis.
    Jāpiemin arī Asus ROG 7 Ultimate,kurš ar vērienu pārspēj citus un cenu kategorijā ir turpat kur ņiprākie Iphone modeļi.
    Noteikti ir vēl,bet neesmu pētījis sīkāk.
    Ja benchmark ir tikai Samsung S klase un iepriekšējo modeļu Iphone,tad 10 var sanākt par bateriju…līdz nākamajai flagmaņa iznākšanai ar potenciālo A18 procesoru un jaudas optimizāciju.
    Kaut kā,tomēr neliekas pareizi likt to 10. Tīri mans subjektīvais viedoklis.

    Alberts Kviesis
    29.12.2023 00:43

    Sony xperia 1V. Šis tālrunis gaidstāves režīmā ar ieslēgtu Wi-Fi, BT un stāvot plauktā bez lietošanas ar saviem 5000mAh tur nepārspīlējot 10 dienas. Ikdienas lietošanā var droši rēķināties ar 1.5-2 dienām, jo pa vienu dienu ceļojuma laikā šamo regulāri bakstot nav izdevies nokaut. Te būs piemērs 10nieka baterijas vērtējumam

    Last edited 3 months ago by Alberts Kviesis
    Biteme
    29.12.2023 07:56

    Ļoti īpatnējs telefona lietošanas režīms. Saimnieks reanimācijā? Citu variantu neredzu.

    Dainis
    28.12.2023 00:09
    Reply to  Iphons

    Kuram ražotājam vispār gadu no gada ir baigie wow uzlabojumi? Tā īsti jau nevienam. Pieaug tikai cipari pie atmiņas, pikseļiem un cenas

    Platīns
    27.12.2023 19:58

    Pateicos par apskatu. Lai pamainītu ēdienkarti, domāju, ka pamēģināšu nākamo telefonu apple. Man principā ļoti patīk apskati, bet es īsti ne līdz galam saprotu vērtēšanas kritērijus. Īsumā, tie nav neatkarīgi lielumi. Tas ir, man labpatiktos, ja tie būtu atsaistīti. Teiksim, tirgū dārgākā telefonu cenu klasei zemākā atzīme cenas sekcijā utt. Ti, padarīt skalu absolūtāku gada ietvaros. Bet kopumā vēlreiz pateicos par rakstu

    Kursors.lv
    27.12.2023 21:17
    Reply to  Platīns

    Paldies! Kas attiecas uz to salīdzināšanu, tad nedomāju, ka tas būs pareizi. Savā starpā tomēr vajadzētu salīdzināt savā starpā salīdzināmas ierīces. Tieši tāpēc mēs jau no sākta gala dalām telefonu apskatus atkarībā no to cenas un tad varam kaut cik objektīvi tos savā starpā salīdzināt.

    Artūrs
    28.12.2023 01:11
    Reply to  Platīns

    Ja vēl pastāv, tad labs saits ar reviews un kritērijiem un visu ko citu – gsmarena.com

    trx450
    27.12.2023 20:28

    Man patika iPhone ka tie negļučī un sagaidīsi kad OS beigsies atbalsts.

    Alberts Kviesis
    29.12.2023 00:48
    Reply to  trx450

    iPhone ik pa laikam pats uzzvana pēdējam sarunu biedram. Gļučī jaunie iPhone tāpat kā andoīdi, jo katram tālrunim reizi mēnesī vai reizi divos mēnešos ir nepieciešams restarts

    Slais
    29.12.2023 12:32

    Ne reizi tā nav bijis.
    Par to kas ios palicis sliktāks tam gan piekrītu, turklāt EU regulas visu padarīs vel švakāku.

    jhj
    27.12.2023 21:20

    ienacu palasīt nabagu komentārus, ka viņu Meizu ir krutāki, bet nav vēl sanākuši. Laikam vēl raujas pa gateri.

    Youtuberis
    27.12.2023 22:29
    Reply to  jhj

    Lietoju ikdienā Google Pixel. Abolim tomer viss intuitīvāk cik nu sanācis lietot.

    Android dara to pašu ko visi tie iekostie āboļi bet to dara citā kvalitātē. Par to laikam tad arī piemaksā vairāk

    Biteme
    27.12.2023 22:39
    Reply to  jhj

    Meizu tak bija uz viļņa pirms gadiem 5 vai vēl senāk. Saņemies un maini uz Redmi)

    Normunds
    28.12.2023 18:21

    Cena: no 12.39 EUR kilogramā.

    Neesmu robots, jo nelietoju “zirgābolus”.

    Alberts Kviesis
    29.12.2023 00:51
    Reply to  Normunds

    Ko pīpē? Kilogramā būs ap 5.3 gabali jāiesver. Šādi sanāks ap 6625 EUR/kg

    Vārds
    10.01.2024 02:04

    Saki ko gribi, bet tas kantainais klucis tomēr griež plaukstā. iPhone 8 ir vislabākā forma.

    rudzu rikas
    14.01.2024 18:24

    Es sāku un beidzu lasīt pie akumulatora ietilpības. Smējos 5 sekundes.

    Reklāma
    Apple iPhone 15 Pro ir ļoti mazs uzlabojumu solis, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes modeli. Lielos vilcienos galvenais ieguvums ir USB-C pieslēgvieta un ērtāks, vieglāks dizains ikdienas sajūtai.Apple iPhone 15 Pro apskats