Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izziņo jaunos iPhone 15 un iPhone 15 Pro modeļus, kā arī Apple Watch Series 9 un Apple Watch Ultra 2

    Jaunākie raksti

    Klāt viens no gada apspriestākajiem tehnoloģiju notikumiem, kas neatstāj vienaldzīgu ne pieredzējušu Apple fanu, ne nīstākos pretiniekus. Jau 16. gadu pēc kārtas ticis izziņots jauns iPhone viedtālruņa modelis un citi uzņēmuma produkti. Šajā reizē pie lietotājiem nonāks iPhone 15 modeļi, Apple Watch Series 9 un Apple Watch Ultra 2 viedpulksteņi.

    Kā jau pēdējos gados ierasts, Apple produktu prezentācijas vairs nenotiek klātienē, bet mediju pārstāvji tiek aicināti uz vietas uzņēmuma teritorijā, lai noskatītos iepriekš sagatavotu video.

    Reklāma


    Apple Watch Series 9 viedpulkstenis

    Avots: Apple

    Jaunais 9. paaudzes viedpulksteņa modelī ticis aprīkots ar S9 SiP procesoru, kas, protams, ir līdz šim jaudīgākais Apple Watch procesors. Taču tas joprojām nodrošinās tikai vienas dienas baterijas darbību. Pateicoties jaunajam procesoram, dažādi jautājumi Siri viedajam palīgam tiks apstrādāti pašā pulkstenī, nepieslēdzoties mākoņpakalpojumam.

    Reizē ar to būs iespējams vaicāt pēc specifiskiem veselības datiem, ko uztver viedpulkstenis. Pateicoties otrās paaudzes Ultra Wideband mikroshēmai, būs iespējams noteikt precīzu iPhone atrašanās vietu. Tiks norādīta distance līdz telefonam. Līdzīgi, kā tas ir, meklējot AirTag piekariņu. Apple Watch Series 9 ekrāna spilgtums sasniegs 2000 cd/m², kas ir divreiz vairāk nekā Series 8 modelim, bet mazākais spilgtums būs tikai 1 cd/m².

    Avots: Apple

    Šķiet, ka lielākais jaunums būs iespēja pulksteni kontrolēt ar pirkstu saspiešanu. Piemēram, lai akceptētu zvanu nevajadzēs spiest uz pulksteņa ekrāna, bet gan divreiz saspiest rādītājpirkstu un īkšķi. Šo kustību varēs izmantot, lai piekļūtu citai svarīgākai informācijai pulkstenī. To nodrošinās jaunais S9 procesors.

    Apple Watch Series 9 ierasto krāsu shēmu papildinās rozā krāsas korpuss. Kā tika baumots, tad lai samazinātu ekoloģisko nospiedumu, jaunais Apple Watch viedpulkstenis vairs nesaņems ādas aproces. To vietā nāks angliski dēvētais FineWoven, kas būs smalki austs audums. Joprojām izdevies saglabāt sadarbību ar Hermès, jo tika baumots, ka tā varētu tikt pārtraukta, saistībā ar Apple Watch siksniņu nomaiņu.

    Ļoti daudz tika runāts par dažādu pārstrādāto materiālu izmantošanu pulksteņa ražošanā, kā arī ražošanas process tiekot darbināts ar elektrību, kas 100% iegūta no atjaunojamiem resursiem. Apple Watch Sport Loop aproce tagad būs radīta no 82% pārstrādājamo materiālu.

    Ļoti izteikti ir vēlme prezentēt savu atbildību pret vidi, kas ir atzīstami. Katru gadu šai sadaļai tiek veltīts arvien vairāk un vairāk laika. Gan jau pēc gadiem to spēsim novērtēt vēl vairāk. Tikmēr šogad netika izziņot jauni Apple Watch SE modeļi.

    Avots: Apple

    Jaunā Apple Watch Series 9 cena būs sākot no 449 EUR par 41mm modeli, bet 479 EUR par 45mm modeli.

    Apple Watch Ultra 2

    Avots: Apple

    Otrās paaudzes Apple Watch Ultra 2 viedpulkstenis arī saņēmis jauno S9 SiP procesoru, un to varēs vadīt ar pirkstu saspiešanu. Ekrāna spilgtums sasniegs iespadīgos 3000 cd/m², ļaujot to redzēt tiešos saules staros.

    Daļa no Apple prezentētajiem jaunumiem patiesībā ir saistīti tieši ar watchOS 10 operētājsistēmu, ko saņems arī citi modeļi. Līdz ar to tie nav tehniskie jaunumi. Joprojām Apple Watch Ultra 2 varēs lietot aptuveni trīs dienas ar vienu uzlādi.

    Runājot par šo produktu, Apple neiztika par informāciju, kādā veidā izdevies samazināt ekoloģisko nospiedumu. Vienas baumas gan neizrādījās patiesas, jo Ultra 2 modelis nav saņēmis melnas krāsas korpusu, un būs pieejams tikai vienā krāsā.

    Apple Watch Ultra 2 cena būs 899 EUR.

    Apple iPhone 15 un iPhone 15 Plus

    Avots: Apple

    Jaunie Apple iPhone 15 modeļi tagad ir aprīkoti ar ovālo ekrāna izgriezumu, ko uzņēmums dēvē par Dynamic Island, un kas tika prezentēts reizē ar iPhone 14 Pro modeli pagājušajā gadā. Viedtālruņi būs aprīkoti ar OLED tehnoloģijas ekrāniem, sasniedzot 1600 cd/m² spilgtumu.

    Avots: Apple

    Būs pieejami 6.1 collu un 6.7 collu izmēra displeji. Ekrāns joprojām aprīkots ar keramisko aizsargslāni, kas ir jau pieejams pāris gadus. Jaunās paaudzes iPhone 15 modeļi saņēmuši 48MP izšķirtspējas galveno kameru. Tas ļaus uzņemt augstākas izšķirtspējas, asākas un precīzākas krāsas fotogrāfijas. Būs iespējams uzņemt bildes ar divkāršu optisko palielinājumu, kas nebija iespējams iepriekš klasiskajos iPhone modeļos.

    Šajā reizē īpaši tika izcelta Portrait režīma bilžu uzņemšana, nodrošinot uzlabotu kvalitāti sliktas gaismas apstākļos. Šis režīms tagad darbosies automātiski, ja bildē parādīsies cilvēks. Tāpat uzlabotas bilžu apstrādes iespējas pēc to uzņemšanas. Piemēram, iespēja mainīt fokusu no viena cilvēka uz otru.

    Sekojot Apple loģikai, jaunie iPhone 15 modeļi tikuši aprīkoti ar A16 Bionic procesoriem, kas iepriekš bija pieejami iPhone 14 Pro modelī. Atskaitot visas gudrās runas par tā uzbūvi, domāju, ka galvenais punkts ir tas, ka procesors nodrošinās visas dienas darbību iPhone 15 modelim.

    Apple iPhone 15 saņēmis otrās paaudzes Ultra Wideband mikroshēmu, tāpat kā Apple Watch Series 9. Tā ļaus noteikt precīzu atrašanās vietu trīs reizes tālāk nekā iepriekš. Vēl viens no jaunumiem būs iespēja atslēgt fona trokšņus un koncentrēties vienīgi uz runātāja balsi zvana laikā. Tas lieliski noderēs situācijās, kad apkārt ir skaļš troksnis.

    Avots: Apple

    Reizē ar jaunajiem iPhone modeļiem un iepriekšējā gadā izziņoto satelītu atbalstu, būs pieejams jauns pakalpojums, piedāvājot palīdzību uz ceļa, kad notikusi problēma ar auto. Sākotnēji tā būs pieejama ASV.

    Protams, ar nosacīti pompozu tiek pieteikta USB-C pieslēgvieta, ko saņēmis iPhone 15 modelis. Reizē ar to tika izziņots, ka USB-C saņēmusi AirPods Pro 2 uzlādes kārbiņa. To būs iespējams uzlādet arī no iPhone, tā kā ir notikusi pilnīga Apple produktu pāreja no Lightning uz USB-C, izņemot AirPods Max bezvadu austiņas.

    Saistībā ar visām vides lietām, kā tika baumots, tad iPhone 15 izskaistināšanai būs pieejami FineWoven materiāla vāciņi, aizstājot iepriekš pieejamos ādas apvalkus. Telefons būs veidots no 75% pārstrādāta alumīnija, un akumulatorā ticis izmantots 100% pārstrādāts kobalts.

    Avots: Apple

    Apple iPhone 15 būs pieejami 5 krāsās: melnā, gaiši zilā, gaiši zaļā, gaiši dzeltenā un rozā. Viedtālruņa cena būs sākot no 949 EUR par iPhone 15, bet 1099 EUR par iPhone 15 Plus.

    Apple iPhone 15 Pro un iPhone 15 Pro Max

    Avots: Apple

    Kā tika gaidīts, tad lielākos un interesantākos jaunumus saņēmuši iPhone 15 Pro modeļi. Tā korpuss būs veidots no titāna, nodrošinot lielāku izturību un mazāku svaru. Tāpat jaunie materiāli un iespējas ļāvušas samazināt ekrāna apmales, padarot tās par šaurākajām nozarē. Joprojām būs pieejami divi izmēri: 6.1 un 6.7 collas.

    Apple iPhone 15 Pro izmantos 5. pakāpes titānu. No vizuālā viedokļa viedtālrunis vairs neizskatīsies tik gluds, tomēr tā nebūs īstenība, un apmales neskrāpēs lietotāja roku. Tikmēr iekšējā struktūra būs veidota no alumīnija. Izmantojot jaunos materiālus, piedomāts pie iespējas ērtāk nomainīt iekšējās komponentes un aizmugurējo stikla paneli.

    Avots: Apple

    Jaunie iPhone Pro modeļi ir saņēmuši speciālu Action pogu, kas aizstās iepriekšējo skaņas izslēgšanas slēdzi. Tā būs maza izmēra poga virs skaļuma regulēšanas pogām, kurai varēs piesaistīt dažādas funkcijas, lai tās izsauktu ar vienu spiedienu. Ekrāns lielos vilcienos ir palicis tāds pats, un lielākais jaunums ir tieši iOS 17 piedāvātais StandBy režīms, kas attēlos informāciju, kamēr iPhone atradīsies horizontālā stāvokl un lādēsies.

    Apple iPhone 15 Pro modeļi ir aprīkoti ar jaunu A17 Pro procesoru. Kā redzams, tad ir radies jauns procesoru nosaukums, izmantojot vārdu Pro. Līdzīgu nosaukumu shēmu esam redzējuši jau citos produktos. Tas būs pirmais 3nm tehnoloģijas procesors, kas tiek izmantots viedtālrunī. Kā teica Apple, tas būs līdz šim ātrākais viedtālruņa procesors pasaulē. Īsāk sakot būs apmēram 10% līdz 20% uzlabojumi dažādos rādītājos. Spriežot pēc prezentācijas, jauno procesoru jau varēs salīdzināt ar datora procesoriem.

    Viens no jaudas piemēram ir iespēja palaist videospēli “Resident Evil 4” jaunajos iPhone 15 Pro modeļos, kas iepriekš nebija iespējams.

    Avots: Apple

    Jaunais iPhone 15 Pro saņēmis uzlabotu 48MP izšķirtspējas galveno kameru. Tagad būs iespējams izmantot 48MP arī HEIF formātam. Būs iespējams izvēleties starp trim populāriem fokusa garumiem: 24mm, 28mm un 32mm. Apple iPhone 15 Pro arī saņēmis uzlabotās Portrait režīma iespējas, tāpat kā iPhone 15 modeļi. Parastais iPhone 15 Pro varēs izmantot trīskāršu optisko palielinājumu.

    Tikmēr iPhone 15 Pro Max modelis varēs izmantot pieckāršu optisko palielinājumu, kā arī sasniegt 120mm fokālo garumu. Lai to izdarītu, netiks izmantota periskopa tipa lēca, kā tika baumots iepriekš, bet Apple ir radījis savu risinājumu. Jaunās kameras būs spējīgas uzņemt 4K izšķirtspējas video ar 60fps iepriekšējo 4K 30fps vietā. Ar jaunajām kamerām būs iespējams uzfilmēt 3D video, kopēc tam varēs skatīties Apple Vision Pro brillēs.

    Jā, arī iPhone 15 Pro saņēmis USB-C pieslēgvietu, kas ļaus apmainīties ar informāciju, kuras ātrums sasniegt 10GBb/s. Tiesa, tam būs nepieciešams atsevišķi iegādāties Apple datu pārraides kabeli.

    Avots: Apple

    Jauno iPhone 15 Pro būs pieejami četrās krāsās: dabīgā titāna krāsa, melnais titāns, zilais titāns un baltais titāns. Lētākā iPhone 15 Pro modeļa cena būs 1199 EUR, bet dārgākais iPhone 15 Pro Max modelis sasniegs 1949 EUR.

    Vēl no jaunumiem ir iespēja iegādāties lielāka izmēra iCloud ietilpību, proti, 6TB un 12TB.

    Kurš no jaunumiem un produktiem jūs ieinteresēja visvairāk?

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    79 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    13.09.2023 08:47
    Kursors.lv
    13.09.2023 08:51
    Reply to  Skābene

    Jā, esam pamanījuši arī šo ziņu. Vēlāk būs raksts.

    Skābene
    13.09.2023 09:18

    Gan jau Apple to dara speciāli, lai veci Iphone paliktu kaitīgi un visi pirktu jaunus, nevis lietotu savus vecos Iphone sazin cik gadus! :D

    Janis
    13.09.2023 08:56

    Žēl ka nav tomēr ultra watch melnā krāsā… To gan cerēju.

    kkā tā
    13.09.2023 09:00

    Interesanti, ka eur ar usd bija 1:1 un tāpēc i14 pieauga cena, paritāte beidzās, ASV cena tā pati joprojām, bet iphone cenas nenokrita, bet, pēc DE cenām skatoties, pat vēl pieaug..
    Laikam vēl jāpaliek pie i11, citādi bļaus, ka stulbie aifonisti maina telefonus katrus 4 gadus..

    Zefīrs
    13.09.2023 11:36

    iPhone cenas Latvijā pieaug katru gadu, sākot ar iphone 11. Tikai Amerikā cena nemainās.

    K K
    13.09.2023 11:44
    Reply to  Zefīrs

    Standarta sērijas cenas kāpj, Pro sērija krītas.

    mmbds
    13.09.2023 15:13

    Lētāk ir nopirkt aizlidot uz ASV, nopirkt iPhone un planšeti vai laptopu un atlidot atpakaļ, un vēl pāri paliks, nekā to pašu nopirkt LV

    Slais
    13.09.2023 17:28
    Reply to  mmbds

    Mmm esi pārliecināts?😁

    Kursors.lv
    13.09.2023 21:55

    Nekas baigi izdevīgāks tur nesanāks, jo jāatceras, ka tās saldās cenas ir bez štata nodokļiem.

    mmbds
    13.09.2023 23:08

    Ne jau dēļ viena iPhona, bet ja pērc vairākas ierīces, iPhone un MacBook tad atmaksājas, plus vēl ekskursija sanāk… vienīgi nav EU garantijas, tas gan ir liels mīnuss

    Slais
    13.09.2023 23:30
    Reply to  mmbds

    Nekas tur neatmaksājas, garantij arī būs tikai gads, tik pat labi paņem uz firmu tepat Latvijā un gan iphonu, gan macbook 100% būs lētāk nekā uz lidot uz kaut kādu Asv, kmoon, ko Tu te stāsti.

    mmbds
    14.09.2023 23:06
    Reply to  Slais

    Ne visi var paņemt uz firmu, tā ka jāņem par pilnu summu.
    Un ja ātrumā sarēķina tad man sanāk:
    iPhone Pro Max 512GB + MacBook Pro M2 16GB/1TB
    ASV: ~ 3500 eur
    LV: ~ 5000 eur
    Biļete no RIX uz NYC, lētākā ~ 500 eur, vidējā ~ 900 eur
    Plus gandarījums ka esi pabijis lielajā ābolā 😎

    Edgars
    15.09.2023 09:33
    Reply to  mmbds

    ASV cenām nodokli jāliek klat

    Kaspars
    15.09.2023 09:52
    Reply to  mmbds

    Vai NYC pie kases nepierēķinās klāt nodokli?
    Štatos ir tāda īpatnība, ka vari staigāt pa lielveikalu, samest grozā preces uz 100 usd un pie kases samaksāt 118 usd (nodokļi gan dažādos štatos dažādi)

    Slais
    15.09.2023 12:38
    Reply to  mmbds

    Kur Tu dabuji tik lielu atšķirību?
    Nodokli pierēķināji? Garantija gads (LV, ja par “pilno” tad 2gadi).
    Nu nebūs lētāk, lētāk būs Tev Kristapam pavaicāt, lai caur savu SIA “Kursors” nopērk šeit pat Latvijā, plus biznesa klientiem vel lielākas atlaides, pieļauju, ka kristapam arī tādas ir.

    Kursors.lv
    15.09.2023 13:10
    Reply to  Slais

    Nav man nekādas atlaides. Neesmu prasījis un neprasīšu.

    mmbds
    15.09.2023 13:11
    Reply to  Slais

    LV cenas – ideal.lv
    US cenas – apple.com
    Un nodokļi US nav ne tuvu tik lieli kā LV, piem NYC tie ir 8,875, noapaļojam uz 9%
    Tātad 3500*1.09=3815 eur, vienalga sanāk lētāk, ar visu biļeti turp un atpakaļ, paliek vēl pāri. Runa ir par faktu kā tādu, ka LV (un EU) cenas ir ļoti augstas.
    Un par garantiju es jau minēju pašā sākumā, ka jā, tas ir negatīvais aspekts, EU garantija ir labāka.

    wils
    15.09.2023 15:56

    US iphone 15 tiek pārdots TIKAI eSIM only, EU ar iespēju ielikt fizisku SIM karti.

    Oskars
    13.09.2023 09:06

    Si gada Apple prezentacija neparsteidza pilniba ar neko. Nu pareja uz titana korpusu un nomainot no lightning porta uz USB-C laikam ir labakais ko sogad Apple vareja izdarit, prezentet.

    Niks
    13.09.2023 09:48
    Reply to  Oskars

    +

    sagādnieks
    13.09.2023 09:12

    Apple laikam atriebjas Eiropai par usb-c uzspiešanu, jo 1200€ par 15pro galīgi nav tas pats kas 999$.. arī pierēķinot visbargākos sales tax.

    REALAIS
    13.09.2023 10:15
    Reply to  sagādnieks

    Kā nav? 999$ ir aptuveni 930€. 930+21% PVN ir aptuveni 1125. Netirgos pa 1099€, bet par 1199€

    Klausītājs
    13.09.2023 09:16

    Noskatījos visu prezentāciju, bet tā arī nekas interesants nebija. Labākais, kas bija – izziņoja 2 pirkstu meme :D. Tik ilgi runāja par titāna rāmi un kāda tam nozīme? Mierīgi pietiek ar alumīnijai vai stainless steel. Titāns neko praktisku nesniedz, tik paceļ izmaksas.

    Biteme
    13.09.2023 10:19
    Reply to  Klausītājs

    aboļmīļiem patīk piemaksāt par premium materials, jo telefons tiem ir vairāk nekā telefons.

    Žumapel
    13.09.2023 10:51
    Reply to  Biteme

    Iphonisti pērk to ko viņiem dod nevis izvēlas starp a un b. Šim titānam toč nav nozīmes. Joprojām svarīgākais ir ekrāna un aizmugures izturība nevis pats rāmis. Cik bieži pēc kritiena tev stainless steel sadalās reizinātājos, ka vajag titànu? Plānots, ka bieži ar auto pārbrauks pāri telefonam?
    Par titānu nepiemaksātu, ja būtu izvēle. Par superduper izturīgu un nesaskrāpējamu ekrānu gan piemaksātu.

    Slais
    13.09.2023 11:04
    Reply to  Žumapel

    Bet neviens jau tev neliek piemaksāt par to titānu. Plus tur visticamāks tikai viens – mazaks svars un tas arī viss. Jāskatās protams kādas būs cenas EU, bet domāju nekas diži dārgāks par 14pro tur nebūs.

    Biteme
    13.09.2023 12:34
    Reply to  Slais

    Titāns ir vieglāks par SS, bet ņemot vērā izmērus un materiāla daudzumu, atšķirība ir varbūt padsmit grami. Ja kāds jūt šo starpību un ir gatavs par to maksāt…lai maksā.

    Un nē, man nav izjucis pat plastmasas korpuss. Brīvdienās 2x nokrita zemē. Laikam izturīga konstrukcija)

    grh
    13.09.2023 14:49
    Reply to  Biteme

    Ko nozīmē – ir gatavs par to maksāt?
    Kāda iespēja ir 5 gadus vecu aifonu nomainīt pret jaunu aifonu bez Titāna korpusa? Nu negudrosim šobrīd te – pērc 14to vai 15.parasto. Tīri no klienta – ražotāja viedokļa – ko ražotājs uzražo to aifonistam ir jāpērk. Izvēlēties vari tikai starp krāsu un atmiņas ietilpību. Ja man patīk pro max modeļi, tad man ir jāņem to ko ražotājs dod. Man nav alternatīva 15 pro max ar stainless steel.

    Biteme
    13.09.2023 15:16
    Reply to  grh

    Pērkot pro max modeli, titāns ir pašā reizē – visa telefona jēga ir bling and more bling. Tieši tā – jāņem ko dod un jāprasa vēl vairāk bling lai var sasniegt 2K cenu.

    Slais
    13.09.2023 17:36
    Reply to  Biteme

    Oo jā tāpat kā xiaomi bling, bling, vai samsung bilng bling, nu nepērs to apple, pērc xiaomi par 1.5k, cik var lūrēt tajos svešajos makos…

    Biteme
    13.09.2023 19:12
    Reply to  Slais

    Tak nerūp man tie jūsu maki, es tikai konstatēju faktu…

    Slais
    13.09.2023 23:33
    Reply to  Biteme

    Ņemot vērā Tavu aktivitāti pie āboļu rakstiem gan tā nešķiet, turklāt kāds te sakars ar apple? Visi tie ražotāji ir tādi, sen jau apple nav nekāds dārgais ražotājs, drīzāk viens no labākajiem price/performnce.

    Biteme
    14.09.2023 09:41
    Reply to  Slais

    Ak tad pēti manu aktivitāti)) Nekā labāka nav, ko darīt?

    Slais
    14.09.2023 10:46
    Reply to  Biteme

    Nevis pētu, bet redzu – to nevar nepamanīt, Tu pie katra apple raksta ieraksti, ka lietotājiem patīk pārmaksāt un viss tik dārgs, lai gan cenas ābolam jau tādas pašas kā citiem, tādēļ nesaprotu cepienu, sevišķi no tiem cilvēkiem kuri nelieto un nemazas neplāno lietot apple produktus, tad kāda jēga jums vispār iespringt?

    Slais
    13.09.2023 17:34
    Reply to  Biteme

    Bet papildus taču nav jāmaksā, ja tur būtu tas pats materiāls, kas šobrīd 14 pro, tas iphons maksā tik pat cik viņš maksās kad to būs iespējams iegādāties Latvijā.
    14pro jūt to svaru, protams ok, kas tas par svaru, bet kad ir kaut kādā brīvāka apģērba kabatā tad izteiksmīgāk jūtams, salīdzinot ar parasti 14to.
    Bet kā jau teicu, tas titāns nav jāuztver tik nopietni, jo nekādu cenas pieaugumu tas gala patērētājam nerada. Ja apple būs noteicis kaut kādu ierīces cenu, tad tika tā arī maksās, kaut no nanoplastmasas.

    nedarata
    13.09.2023 09:46

    “optical-quality telephoto” ir digital zoom?

    Zefīrs
    13.09.2023 11:52
    Reply to  nedarata

    Es teiktu, ka jā. 48MP sabāzti 12MP attēlā.
    Žēl.. par tādu cenu, vajadzēja ielikt reālu optisko palielinājumu.

    Zefīrs
    13.09.2023 12:54
    Reply to  nedarata

    No Apple lapas.

    48MP Main: 26 mm, ƒ/1.6 aperture, sensor‑shift optical image stabilization, 100% Focus Pixels, support for super-high-resolution photos (24MP and 48MP)

    12MP Ultra Wide: 13 mm, ƒ/2.4 aperture and 120° field of view

    12MP 2x Telephoto (enabled by quad-pixel sensor): 52 mm, ƒ/1.6 aperture, sensor-shift optical image stabilization, 100% Focus Pixels

    2x optical zoom in, 2x optical zoom out; 4x optical zoom range
    Digital zoom up to 10x

    Zemene
    13.09.2023 09:53

    Vienīgais iPhone jaunums, ar ko ikdienā būtu jāsadzīvo, ir no ekrāna maliņas atdalījusies “Brežņeva uzacs”, jo spilgtā ekrānā tā izcelsies vēl vairāk.
    Ja jau iPhone ir veidots no n-tajiem atkritumiem, tad par ierīci sanāk pārmaksāt.
    Bro, ierīcē nav pat iebūvēts drons!
    Sāku gaidīt iPhone 16, jo rīt tas jau būs vecs.

    Vate
    13.09.2023 10:56

    Prezentācija bija pilnīgi garām. Katru gadu skatoties Apple prezentāciju piemeklē deja-vu sajūta, ka šo jau esmu redzējis un dzirdējis vards vardā pērn, aizpērn un vēl senāk. T.s. “jaunumi” vispar nekādi, tos pat par jaunumiem nevar saukt, bet kosmētiskiem uzprišinājumiem. Nav brinums, ka Apple akciju vērtiba vakar uzreiz saruka. Cik duraki šoreiz gulēs pie veikaliem??

    Kursors.lv
    13.09.2023 11:40
    Reply to  Vate

    Nu, paga, iepriekšējā (vasaras) keynote prezentācija bija ļooti interesanta. Tur gan bez Vision Pro brillēm pamatā bija saruna par visādiem softa uzlabojumiem un jaunumiem.

    Slais
    13.09.2023 12:17

    Vate neizmanto apple produktus un ar softu viņam nav nekāds pieredzes. 😁

    Vate
    13.09.2023 12:31
    Reply to  Slais

    Vate izmanto Apple, bet ja par softu runajot – par to sajusmā krēslus nevar lauzt. Tapat ir ar gljukiem, laggiem, ka gruti butu izlemt – vai nakamā ierice no Apple, vai kaut ta paša Samsung. Vision Pro brilles šibriža stadijā gan tikai antinjiem, jo iekārta tik bulky kā no Xray kabineta un jēga/pielietojamiba tad kāda..?

    Slais
    13.09.2023 12:46
    Reply to  Vate

    Un kuram softam nav gļuku? Android, Windows? Nesmīdini!
    Softa sakarā es vairāk runāju par savietojamibu starp dažādām ierīcēm kur konkurentu īsti nemaz nav.
    Tik pat labi Tu vari pateikt kadeļ iphone akulumators mazaks par konkurentu aķiem, kāda starpība cik tur mah, svarīgi cik ilgi tā viedierīce spēj “izturēt” darbojoties uz tā esošā akulumatora.

    Zefīrs
    13.09.2023 12:15

    Kaut kur pačibēja baumotās lielākas ietilpības baterijas..

    Uldis
    13.09.2023 12:23
    Reply to  Zefīrs

    Kāpēc pačibēja? Baterijas darbības laiks ir palielinājies. Apple jau nekad prezentācijā neuzsver baterijas ietilpību mAh

    Zefīrs
    13.09.2023 12:43
    Reply to  Uldis

    Darbības laiks ir palielinājies uz jaunāku čipu rēķina.. Baumoja, ka pašu bateriju ietilpība būs 15% (vai cik tur %) lielāka.

    kkā tā
    13.09.2023 13:46
    Reply to  Zefīrs

    Par bateriju dzirdēju pie iphone 15 plus, ka vēl lielāka baterija, bet vai tas domāts pret 15 vai pret 14 plus – neminēja

    Zefīrs
    13.09.2023 12:53
    Reply to  Uldis

    Re, kur raksts – https://kursors.lv/2023/07/06/baumo-ka-iphone-15-modeli-sanems-krietni-ietilpigakus-akumulatorus/

    Gsmarena arī vēl nav plašāka informācija par ietilpību.

    Klausītājs
    13.09.2023 13:37
    Reply to  Zefīrs

    Laikam tās arī bija tikai baumas. All day battery life – vairāk nekāda informācija netika sniegta.

    Kursors.lv
    13.09.2023 13:41
    Reply to  Klausītājs

    Nu visiem aifoniem ir tā “all day battery life”. Laiki nāk un iet, bet šis aspekts principā saglabājas nemainīgs.

    Janis
    13.09.2023 16:09

    Nezinu man patīk ka notiek kaut nelielas izmaiņas katru gadu. Un ja cilvēks grib un var nopirkt jaunu iphone tikai dēļ tā ka viņam gribas lietot telefona ar titāna korpusu kāpēc to nedarīt…

    Tad jau var stāvēt pie Porche centra un parmest katram potenciālajam pircējam kas nāk… Ko pērc tik dārgu mašīnu, nepraktisks, nekas izskata ziņā jau nemainās katru gadu :D

    Rūdolfs Putniņš
    13.09.2023 16:20

    Smiekli nāk par titānu. Uz papīra jau viss forši, bet vai kāds ir pačamdījis titāna detaļas? Metāls viegls un vienmēr pēc sajūtām silts salīdzinoši zemās siltumietilpības dēļ. Tuvākais, kam titāns uz tausti ir līdzīgs ir… plastmasa. Varēja tak uzlikt kādu krutu tērauda sakausējumu, kas neskrāpēsies, būs smagāks un vienmēr vēss.

    Biteme
    13.09.2023 16:26

    Ek, apies pa apli un nonāks pie premium superplastmasas, kas maksā dārgāk par titānu un visi to gribēs kā traki)

    Karlis Berenfelds
    13.09.2023 17:44

    Un tagad ir mūžīgā dilēma: nepirkt un palikt pie sava 11pro vismaz uz vēl vineu gadu, vai iepriecināt sevi ar jauno 15pro un dēlu ar manu veco 11pro (kam gan baterija vēl aizvien uzrāda iespaidīgus 97%)…

    yooo
    13.09.2023 19:01

    Bija man ar dilēma. Un ieķēru 14 pro pirms nedēļas. Šķiet, ka neesmu neko zaudējis

    Alberts Kviesis
    13.09.2023 19:04

    Pirmais priekšstats tāds, ka tiek pamatīgi slīpēts mārketings. Runāts par lietām, kuras kādam varētu būt svarīgas zemapziņā. Man kā praktiķim šīs tipa trubas reklāma kļūst smieklīga – potenciālie lietotāji tiek baroti ar cerībām. Paskatīsimies salīdzinošos testus, tiem uzticos vairāk.. Dumjākais, ka potēšana strādā, līdz Zsv un Jaunajam gadam potenciālie lietotāji sagrābsies par pilnu cenu. Izņemot to savienojuma ligzdu, citu būtisku atšķirību no iPhone14pro nepamanīju. Prezentācijas 39:50 redzams, ka teksta rindas vairāk redzamas iPh15 kā iPh15+ modelī.. Izstiepjās un saraujās, lai tik izpatiktu sākumā pašiem sev..

    grh
    13.09.2023 21:39

    Kāpēc tu domā, ka šis telefons tiek radīts Iphone 14 lietotājiem? Manuprāt Iphone14 lietotājiem ir jātur bikses ciet un jālieto esošā truba. Uz 15to aifonu butu jāpāriet tiem, kuri lieto šobrīd 11/12 modeli. Vai no 11/12 uz 15 ir jūtams apgreids? Ir. Neredzu tajā problēmu.
    Pašam ir 14 un nevienā brīdī nesmu izskatījis opciju pirkt 15to. Es visticamāk nākamo pirkšu 17to un tad pret manu 14to būs sakrāti pietiekami daudz jauninājumu. Apple fanbojs neesmu. Arī izsmeju šo stratēģiju ielikt parastajā 15tajā type C un atstāt usb2.0. Šausmīgi.

    iphone lietotajs
    14.09.2023 15:25
    Reply to  grh

    es kā reiz arī nākšu no 11 modeļa. neskrienu katru gadu pēc jaunākā, bet kad pērku – pērku tā brīža labāko

    tādā brīdī atšķirība starp 11 un 15 ir diezgan milzīga – katru gadu tie mazie updates sakrājušies diezgan lielā pakotnē

    Man no atšķirībām ar citiem modeļiem pietiktu vien ar to type c un action button, pārējais ir ekstra

    Kursors.lv
    14.09.2023 15:52

    Kuru no iPhone 15 versijām izvēlēsies un kāpēc tieši to? :)

    Karlis Berenfelds
    15.09.2023 18:28

    Ja es nosliekšos par maiņu, tad no 11pro 256gb uz 15pro 256gb.

    Slais
    13.09.2023 23:50

    Manuprāt tu pārāk daudzus cilvēkus uzskati par kaut kādiem “jauno modeļu atkarīgajiem”. Zini ir cilvēki kuri vienkārši izmanto apple ekosistēmu un neliek nekādas cerības uz jaunajiem modeļiem. Es piemēram skatos globāli kas vispār notiek viedtālruņu tirgū un arī ik pa laikam kaut ko paimainu, nevis ceru un gaidu nākošo “izdevumu”, liela daļa cilvēku nemaz nezin, ka būs, vai bija kaut kāda prezentācija un par kaut kādu jaunu iphon uzzin tikai uz “plakāta” ielas malā, vai dodoties pirk jaunu viedtālruni. Visiem labi zināms, ka pašlaik neviens nav “uzražojis” neko sensacionālu, bet, ja es tagad lietotu kaut kādu 11to, vai 12to nepikrtu taču tagad 14pro, ja 15pro būs labi ja par 100eur dārgāks.
    Mūsdienās vienkārši tas viss ir aizgājis tik tālu, ka pat auto ražotāji teju katru gadu “laiž pasaulē” kaut kādu “jauno modeli”, vai feisliftu un kas tur tiek mainīts, pogas un gaismiņas, lielākoties un arī tur tas pats stāsts, ja jāperk jauns auto, tad kādēļ pirkt veco modeli?

    Alberts Kviesis
    14.09.2023 01:39
    Reply to  Slais

    Nav jau teikts, ka jāpērk vecais modelis. Pieminēju, ka atšķirības no 14pro modeļa ir minimālas. Turklāt mītiskā ekosistēmā vecie kabeļi ir derīgāki par jaunajiem type-c, kas rūdītajiem piekritējiem (t.sk. ipad) var radīt n-problēmas. Ar Apple produkciju pašam bijusi vairāk novērotāja pieredze, bet skaidrs ir kā diena – jāpārskata testi un, ja ir tādas vēlešanas, iegādi jāapsver pēc ažiotāžas beigām (apmēram pusgadu pēc prezentācijas). Tie, kas ar Apple darbojas ikdienā, mēdz pierast.. Ar type-c ienākšanu vismaz pro modelis ir ticis pie USB 3.0

    Slais
    14.09.2023 12:41

    Jā tas tiesa, atšķirības ir pat ļoti minimālas, ja pieņemam, ka titānu neskaitam, jo tas vienkārši tā pat visiem pie kājas, tad ok. Type-c kas ir ok (ja vien tur tālāk nebūtu vecās iekšas, kad nav ok), nu procesors ok, bet arī baigi nevienu neinteresē, nu jāskatās kas ar kamerām un arī tad tik cik pro max, ne parastajam pro.
    Testos jau būs redzams, bet principā protams švaki, ši varēt labākajā gadījumā būt iphone 14pro “S”. 😁

    Ivars
    13.09.2023 19:28

    Bija baumas, ka Eiropai būs esim only :) Tā ir taisnība? :)

    Kursors.lv
    13.09.2023 21:20
    Reply to  Ivars

    Nē, visiem jaunajiem iPhone 15 telefoniem Eiropā ir iespēja izmantot parastās nanoSIM kartes un eSIM. eSIM only ir tikai telefoniem Amerikā: https://9to5mac.com/2023/09/13/esim-only-iphone-15-us-sim-tray/

    Last edited 7 months ago by Kristaps Skutelis
    13.09.2023 21:08

    Vai tad beigās neteica, ka Watch SE arī būs? Vai arī es kaut ko ne tā sapratu? Atsevišķi telekomunikāciju uzņēmumi ziņo, ka jaunais SE modelis arī būs.

    Kursors.lv
    14.09.2023 07:31

    Izskatās, ka Apple Watch SE nav atjaunināts. Vismaz Apple lapā nekas par to neliecina.

    Lauris
    15.09.2023 06:57

    Interesantas cenas aidīlā- vecais 8 watch ar sale cenu maksā tikpat,cik 9 watch bez sale. Un 2 Ultra 899, parastais ultra 999 🤪

    Lauris
    15.09.2023 21:07

    Interesanti, ka iphone 15 pro max vairs netiek piedavats ar 128gb atminu, sakot tikai ar 256gb. Protams, cena tadejadi ar pieaug.

    Chau
    16.09.2023 10:57

    Šur tur palasu Youtubē komentārus, bet nekur neatrodu līdzīgas domas, kā man.
    Manas domas:
    Forši USB-C, bet baigā sajūsmā neesmu, jo pa gadiem sakrājušies vairāki vadi no klaviatūras, trackpada, 2 Airpodiem, pāris iPhoniem, piepirkti pāris vadi priekš auto piepīpētāja un vecākas powerbankas ar plato USB galu. Žēl to vadu, ka tā arī nesanāks tos nolietot visdrīzāk. Ja kas man kaut kā tie iPhone vadi baigi nav plīsuši, kā citiem. No manas vadu kaudzes skatu punkta, šobrīd USB-C ir tas, kas tieši mani atturētu no iPhone 15 iegādes. Šobrīd lietoju 12 Pro un iečekoju jau 14 Pro cenu, lai ilgāk varētu likt slodzē esošos vadus nevis vecos uz miskasti. Klaviatūrai un trackpadam pietiek ar 1 vadu pie datora. Objektīvi, protams, tuvākajos gados būs milzu e-atkritumu pieaugums dēļ neizmantojamiem Lightning vadiem, bet ilgtermiņā, protams, labi, ka ir USB-C. Galvenais, lai pēc 5 gadiem neizdomā kaut kādu jaunu štekeri USB-D – tad šīs visas USB-C pārjeas sāpes būs bijušas veltas.

    Reklāma