Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izziņo paplašinātās realitātes brilles Vision Pro, kā arī citus programmatūras jaunumus

    Jaunākie raksti

    Atkal paskrējis gads, un vasaras sākumā visi tehnoloģiju entuziasti un izstrādātāji pulcējas, lai sekotu līdzi Apple programmatūras jaunumiem viņu rīkotajā izstrādātāju konferencē jeb WWDC23, kas šajā gadā norisinājās 5. jūnija vakarā pēc Latvijas laika.

    Pagājušās nedēļas laikā ieskicējām, kādi varētu būt gaidāmie programmatūras jaunumi, taču tagad ir zināma precīza informācija.  Kā parasti zemāk atradīsiet apkopojumu par visiem galvenajiem jaunumiem, kā arī dažādas sīkākas nianses noteikti atklāsies turpmākajās dienās.

    Apple izstrādātāju konference norisinās visu nedēļu, taču galvenais notikums, kas interesē plašākai sabiedrībai un gala patērētājiem, norisinās pirmajā atklāšanas dienā. Tas, ko gribas izcelt ievadā un ko nebiju redzējis iepriekš, ir pasākuma tiešraide Apple mājaslapā, kas pieejama arī ar amerikāņu zīmju valodas tulkojumu.

    Prezentācija, kā ierasts no pandēmiajs sākuma, ir bijusi ierakstīa iepriekš. Un šoreiz viss ievads sākās ar to, ka Apple App Store svin 15 gadu jubileju, kopš ar tās palīdzību tika radīta pavisam jauna tehnoloģiskā nozare ar mobilajām lietotnēm.

    Jaunais 15 collu MacBook Air un citi Mac jaunumi

    Prezentācija sākās ar jaunumiem Mac datoru līnijā. Bez lieliem pārsteigumiem, plānais MacBook Air tiešām saņēmis 15 collu versiju. Protams, nekur neiztika bez komentāra, ka šis ir visvairāk pārdotais portatīvias dators pasaulē. Jaunais 15 collu MacBook Air ir identisks 13.6 collu versijai ar jauno dizainu un ekrāna izgriezumu.

    Lielais MacBook Air ir aprīkots ar Magsafe lādētāju, diviem USB-C portiem un būs pieejams četrās krāsās, kas tika jau pielietotas mazākajā modelī. Precīzais ekrāna izmērs ir 15.3 collas, un tajā izmantota Retina tehnoloģija. Portatīvais dators saņēmis uzlabotu 1080p kameru. To darbinās M2 procesors, ko jau esam apskatījuši iepriekš. Jaunais MacBook Air vienu uzlādi spēs darboties līdz pat 18 stundām. Principā šeit nav nekā jauna cilvēkiem, kas jau lieto kādu no Mac datoriem, tikai lielāka izmēra alternatīva.

    Avots: Apple

    Portatīvā datora cena būs sākot no 1599 EUR.

    Atjauninājumus saņēmis šobrīd jaudīgākais Mac līnijas dators Mac Studio, kas tika izziņots 2022. gada pavasarī. Tagad tas ir aprīkots ar jauno M2 Max procesoru, ko līdz šim varēja atrast MacBook Pro datoros. Tāpat, turpinot M1 Ultra procesora līniju, izziņots jaunais M2 Ultra procesors, kas sastāv no diviem kopā savienotiem M2 Max procesoriem. M2 Ultra kopējā atmiņa varēs sasniegt 192GB.

    Prezentācijā tika pieminēti daudzi skaitļi un ātruma salīdzinājumi, taču realitātē tas būs ļoti jaudīgs procesors un dators, ko noteikti novērtēs audio un video apstrādes profesionāļi. WWDC23 atklāšanas pasākumā tika norādīts, ka jaunais M2 Ultra spēs vienlaikus nodrošināt 22 video tiešraides ar 8K izšķirtspēju. Jautājums, vai tāda situācija ir reāla. Mac Studio cena būs sākot no 2399 EUR, bet dārgākā versija sasniegs 10 391 EUR.

    Avots: MacRumors

    Šis gan ir neliels pārsteigums, par ko runāja krietni mazāk. Apple Mac Pro dators, kas bija līdz šim jaudīgākais Intel darbinātais dators, arī saņēmis M2 Ultra procesoru. Tas nozīmē, ka šobrīd visi Mac datoru modeļi tiek darbināti ar Apple pašu radītājiem procesoriem. Dizainiski no ārpuses Mac Pro nebūs mainījies un atgādinās siera rīvi.

    Lielos vilcienos Mac Pro galda dators būs ļoti līdzīgs jaunajam Mac Studio, taču būs iespējams pieslēgt dažādas video un skaņas kartes, sniedzot plašāku pielietojamību un modifikācijas iespējas. Mac Pro cena būs sākot no 8299 EUR, bet jaudīgākā versija maksās 14 319 EUR.

    Avots: Apple

    Jaunā iPhone operētājsistēma iOS 17

    Nākamā iOS 17 versija nesīs izmaiņas vienai no galvenajām lietotnēm, kas ir zvanīšana jeb Phone. Tagad kontaktiem būs iespējams pieķirt fona tapeti vai digitālo avataru. Interesanta fīča būs iespēja reālā laikā redzēt ierakstīto balss ziņu, nepaceļot zvanu – balss ziņā sacītais parādīsies teksta veidā, sniedzot iespēju pieņemt zvanu, kad jau ticis saprasts konteksts.

    Uzlabojumus saņēmusi Message lietotne. Tagad tajā būs vieglāk meklēt dažāda veida informāciju esošajās ziņās. Līdzīgi kā ar reāllaika zvanu atšifrējumu, Message būs spējīgi pārveidot balss ziņu par tekstu, ja to nav iespējams noklausīties. Būs iespējams uzlikt drošības atgādinājumu, lai redzētu, vai saziņas partneri ir laikus nokļuvuši mājās vai citā vietā, kā arī uzzināt informāciju par otra telefonu.

    Apple saziņas lietotne saņēmusi vizuālus uzlabojumus. Pie tiem var pieskaitīt digitālās uzlīmes, kuras tagad varēs paņemt no emocijzīmju saraksta un pievienot klāt bildei, kā arī mainīt to virzienu un izmērus. Ir ļoti daudz jaunu sīkumu tajā, kā darboties ar ziņām un izrādīt savas emocijas, tā kā par to noteikti atradīsiet plašāku informāciju, ja tas ir aktuāli.

    Viens no jaunumiem būs iespēja dalīties ar savu kontaktinformāciju, izmantojot NameDrop, kas darbosies līdzīgi AirDrop. Būs vienkārši jāsatuvina divi iPhone, un tie uzreiz piedāvās samainīties ar kontaktinformāciju, aiztaupot manuālo telefona numura ievadi. Tāpat kontaktinformāciju varēs nodot Apple Watch viedpulkstenim.

    Uzlabojumus saņēmis automātiskais teksta labotājs, ko personīgi iOS esmu atslēdzis, jo latviešu valodā tas nav noderīgs. Balstoties uz prezentācijas materiāliem, iOS 17 būs uzlabota teksta kļūdu labošana, kas analizēs, kādus vārdus un teikumus lietotājs izmanto. Kļūdas tiks labotas uzreiz, nevis pēc teikuma pabeigšanas.

    Kā bija baumots un kā runājām pēdējā podkāsta epizodē, tad iOS 17 saņēmis dienasgrāmatas lietotni, kurā varēs krāt informāciju par savu ikdienu. Tajā varēs glabāt informāciju par bildēm, sporta aktivitātēm un citām lietām, kā arī radīt dažādas idejas, kā tas būtu rakstiskā dienasgrāmatā. Principā šī ir iespēja veidot atmiņu pierakstus digitālā veidā, kā arī lietotne var kalpot par rīku savas dienas plānošanai.

    Vēl viens jaunums būs StandBy režīms, kas darbosies līdzīgi Apple Watch ekrānam, kad tas ir pie uzlādes. Kā tika baumots iepriekš, horizontālā stāvoklī būs iespējams uzstādīt lielu pulksteni, informāciju par laikapstākļiem vai uzlikt kalendāru, kā arī kontrolēt mājas viedpalīgus. Šī noteikti varētu būs viena no reāli noderīgajām jaunajām funkcionalitātēm. Līdz galam nebija saprotams, vai šis strādās vienīgi pie uzlādes vai kādā noteiktā režīmā.

    Un noslēgumā nosacīti lielākās izmaiņas, ka Apple balss asistenta izsaukšanai vairs nebūs jāizmanto komanda “Hey Siri, bet pietiks vienīgi ar vienu vārdu “Siri”.

    Avots: Apple

    Jaunā iPad operētājsistēma iPadOS 17

    Nākamā iPad planšetdatoru operētājsistēma nesīs to, par ko tika baumots iOS 17 versijā, kas ir interaktīvie logrīki. Attiecīgi tie saņēmuši plašāku funkcionalitāti, un ar tiem būs iespējams, neverot vaļā jaunu lietotni. Saistībā ar šīm izmaiņām, iPad saņēmis iespējas pielāgot sākuma ekrānus, kā tas ir jau iOS 16 versijā iPhone telefoniem. Līdz ar to varēs izveidot dažādus sākuma ekrānus un starp tiem ērti un ātri pārslēgties. Diezgan identiski iOS un iPhone.

    Tāpat noslēgtā ekrāna būs redzami reāllaika paziņojumi, kā piemēram, sporta spēļu rezultāti, kas arī bija pieejami jau iOS 16 versijā. Ļoti smieklīgs komentārs bija par ipadOS 17 iespēju attēlot vairākus taimerus, kas līdz šim tiešām nebija pieejams Apple ekosistēmā, un par ko uzņēmums tika apsmiets.

    Gaidāmais iPadOS 17 beidzot saņems atsevišķu Health lietotni – vēl viena bauma izrādījusies patiesa. Salīdzinot ar iPhone versiju, tā spēs attēlot plašāku un krāsaināku informāciju. Līdzīgi kā ar Weather lietotni.

    Jaunā iPad operētājsistēma ļaus labāk darboties ar PDF formāta dokumentiem, automātiski aizpildot dažādus laukus, atceroties dažādus parakstus, kas ļauj ar tiem vieglāk strādāt. Šajos dokumentos varēs ievietot bildi, kā arī uz tās rakstīt virsū, izmantojot Apple Pencil digitālo zīmuli. Bet pārējie jaunumi tiešām vairāk vizuāli un nav nekas ļoti ievērības cienīgs.

    Avots: Apple

    Jaunā Mac datoru operētājsistēma macOS 14 Sonoma

    Pirmais jaunums būs iespēja par ekrānsaudzētājiem uzstādīt bildes ar nelielu animāciju, kas veidos ļoti krāšņu un spilgtu fonu. Atkal baumas izrādījušās patiesas, jo nākamā macOS 14 versija ļaus ekrānā izmantot logrīkus, tos pārceļot no sānu joslas, jo iepriekš tie bija jāplaiž atsevišķi. Apple piedomājis pie tā, lai ekrāntapetes krāsa un dizains saplūstu ar logrīkiem, tiem visu laiku nekrītot acīs.

    Izmantojot Apple ekosistēmu, macOS Sonoma būs spējīga noteikt, kādi logrīki tiek izmantoti iPhone un darbināt tos bez nepieciešamības veikt atsevišķu lejupielādi datorā. Piemēram, no datora varēs ieslēgt mašīnas apkuri.

    Šajā reizē atkal tiek vairāk runāts par videospēlēm. Jā, par videospēlēm Apple datoros! Jaunā macOS operētājsistēma saņēmusi īpašu videospēļu režīmu Game Mode, kas datoram ļaus saprast, kādi resursi konkrēti jāizmanto, lai nodrošinātu labāko videospēļu pieredzi. Tāpat šajā režīmā tiks samazināta savienojuma aizture ar AirPods bezvadu austiņām. Apple ir izdevis speciālu rīku, kas izstrādātājiem ļaus pielāgot spēles šim režīmam, kā arī Apple procesoriem.

    Katrā ziņā izskatās, ka Apple datori pēc laika tiešām varētu kļūt pieejamāki un interesantāki videospēļu baudīšanai. Prezentācijā tika izcelta spēle “Death Stranding: Director’s Cut”, kas būs pieejama līdz gada beigām. Es gan domāju, ka šodien izziņotajām iespējām īstā ietekme un vērtība būs pēc pāris gadiem.

    Uzlabojumus saņēmusi video konferenču programmu lietošana Mac datoros, ļaujot reizē ar jau tirgū esošajiem rīkiem, pašam lietotājam ērtāk darboties fonā. Piemēram, izcelt savu seju zvana malā, tikmēr fonā rādot prezentāciju.

    Kā ierasts pēdējos gados, dažādi uzlabojumi skar Apple pārlūkprogrammu Safari. Šajā operētājsistēmā un pārlūkā šoreiz lielākais uzsvars uz dažādiem drošības risinājumiem. Noderīga lieta būs paroļu pārvaldnieka Passkeys iespēja dalīties ar savām parolēm ar citiem lietotājiem. Tāpat ikdienas lietošanā noderēs dažādu lietotāju profilu izmantošana, kas ļaus pielāgot Safari dažādiem darbiem un situācijām.

    Tāpat Safari tagad ļaus saglabāt mājaslapas kā atsevišķas programmas. Proti, šīs lapas saglabājot macOS pārvaldības joslā, tās palaidīsies kā mazas programmas. Līdzīgs risināums jau ir pieejams Microsoft Edge pārlūkā.

    Avots: Apple

    Skaņas un mājas produktu operētājsistēmu uzlabojumi

    Atsevišķi tika runās par AirPods pārvaldību. Lielais jaunums būs jauns trokšņu slāpēšanas režīms Adaptive Audio, kas savienos gan pilnīgu trokšņu slāpēšanu, gan režīmu, kas laiž cauri visas skaņas. Tas būs spējīgs pielāgoties apkārtējās vides skaņām, balstoties uz lietošanas pieredzi. Piemēram, ja tiek uzsākta saruna ar kādu cilvēku, balss tiek laista cauri. Bet kad saruna notiek telefonā, pilnībā tiek slāpēti apkārtējie trokšņi. Šo noteikti ir jāpārbauda praksē. Jaunais Adaptive Audio režīms būs pieejams vienīgi otrās paaudzes AirPods Pro austiņām.

    Tāpat jebkuram lietotājam būs iespējams pievienoties CarPlay un pārvaldīt viena cilvēka iepriekš iesākto mūzikas atskaņošanu. Attiecīgi uzsvars uz dalīšanās iespējām ar SharePlay un CarPlay.

    Nākamā tvOS versija saņēmusi iespēju uzlikt dažādas bildes kā ekrāna saudzētājus. Taču lielākais jaunums būs Facetime lietotne, kas pirmo reizi būs pieejams kopā ar Apple TV iekārtu. Protams, šeit uzsvars uz iespēju pārslēgties starp iPhone un Apple TV. Facetime videozvaniem varēs izmantot iPhone kameru, tā ka tā būs jānoliek, kaut kur netālu no televizora. Šī varētu būt viena no retajām lietām, kas tiešām ir noderīga.

    Jaunā Apple Watch operētājsistēma watchOS 10

    Apple viedpulksteņu operētājsistēma piedzīvojusi vienas no lielākajām pārmaiņām, jo tagad tā balstīsies uz logrīkiem. Proti, griežot apaļo sānu pogu, tiks piedāvāti logrīki ar dažādu informāciju. Balstoties uz lietotāju paradumiem, watchOS 10 pati piedāvās dažāda veida logrīkus.

    Tiks saglabāti ekrāna izkārtojumi, taču informācijas pārvietošanās un izkārtojums tagad būs citādāki. Principā tiks izmantotas ekrāna iespējas, parādot vairāk informācijas. Nebūs nepieciešams spiest papildu logus uz ekrāna, bet informācija parādīsies ekrānā. Kaut arī šis tiešām ir lielas izmaiņas, tomēr tās vairāk ir vizuāli spēcīgi nevis kaut kādā ziņā funkcionāli.

    Apple watchOS 10 noderēs riteņbraucējiem, jo beidzot varēs savienoties ar dažādiem saistītajiem bezvadu sensoriem, kas nosaka braukšanas jaudu un citus mērījumus. Piemēram, tagad varēs redzēt jaudas zonas, braucot ar riteni. Tiks nodrošināta reāllaika integrācija ar iPhone, ja tas tiek izmantots braucot. Proti, ekrānā varēs redzēt visu aktuālo informāciju, ko nolasīs Apple Watch.

    Uzlabojumus saņēmušas arī Compass un Maps lietotnes, kas spēs labāk attēlot augstumu, kā arī ziņot par bīstamu situāciju noteiktā punktā. Izmantojot watchOS 10 un jaunos Series 8 un Ultra modeļus, varēs iegūt jaunu informāciju par tenisa un golfa aktivitātēm, jo būs iespējams iegūt plašākus datus par sitieniem.

    Kā baumots iepriekš, nākamā watchOS versija spēs sniegt informāciju par mentālo veselību. Šajā segmentā nevarētu teikt, ka ir kaut kas ļoti “wow”, bet tā būs spējīga ar pulksteni noteikt sajūtas un attiecīgi sniegt informāciju, pie kādiem speciālistiem un kur vērsties.

    Apple Watch būs spējīgs noteikt, cik daudz laika lietotājs pavada ārtelpās, uzņemot saules gaismu. Saistībā ar veselību, iPhone un iPad būs spējīgi pateikt, vai ierīce netiek turēta par tuvu, kas ļoti noderēs bērniem un cīņā pret tuvredzību.

    Laikam šī ir tā operētājsistēma, kuru gribētos notestēt pirms tās oficiālās iznākšanas, bet jau iepriekš esmu vīlies šajā sajūtā. Cerams, ka tā nebūs šoreiz, un Apple Watch lietotāji iegūs jaunu lietošanas pieredzi.

    Avots: Apple

    Visu operētājsistēmu izstrādātāju Beta versijas ir pieejams jau no pirmdiena, 5. jūnija, bet plašākai sabiedrības daļai Public Beta versijas būs pieejamas jūlijā.

    Paplašinātās realitātes brilles Vision Pro un visionOS

    Prezentācija noslēdzošā daļa iesākās ar Apple ikonisko teicienu “One More Thing…”, tiekot oficiāli izziņotām paplašinātās realitātes brillēm Vision Pro.

    Jāatzīst, ka dizains noteikti nav tāds, kāds tas bija redzams baumu materiālos. Šis būs pirmais Apple produkts, kuram ir jāskatās cauri, nevis tajā iekšā. Kā jau biju rakstījis iepriekš, tad šīs brilles kopumā neierobežos skatīšanās leņķus un izmērus, jo attēloto ir iespējams redzēt visapkārt. Vadība notiks ar roku palīdzību, kuras spēs nolasīt no brillēm uz leju vērstas kameras.

    Avots: Apple

    Briļļu lietošanā nozīme būs tam, ka apkārtējā vide, kurā atradīsies lietotnes ir jāveido, domājot pie 3D dizaina, lai rastos sajūta, ka digitāli projicētais tiešām saplūst ar telpu. Piemēram, ticis strādāts pie ēnām, lai redzētu, kur dabā atrodas lietotņu ekrāni. Lietotnes varēs novietot sev priekšā un sānos, kā arī pārbīdīt uz priekšu un atpakaļ vai uz augšu un leju.

    Prezentācijā ļoti daudz tika runāts tieši par šo vides sajūtu, kas ļaus redzēt reālo vidi sev apkārt vai tieši pretēji to visu piepildīt ar virtuālo saturu. Vision Pro brilles būs produkts, kas tiks vadīts bez papildu kontroliera, izmantojot acis, rokas kustības un balsi. Piemēram, skatoties uz lietotņu ikonām, tās izgaismosies, un saspiežot pirkstus, tās tiks palaistais. Tāpat ar pirkstu kustībām varēs kustināt tekstu uz augšu vai leju. Liela nozīmē tiks piešķirta Siri un balss vadībai.

    Vision Pro būs nosacīti caurspidīgas brilles, jo tās neaizsegs acis, bet būs redzami ar citi cilvēki. Speciāli tam radīts risinājums, ka, brilles pilnībā lietojot, no ārpuses būs redzams īpaši izgaismots ekrāns, taču cilvēkam ienākot sarunā, tiks izcelts viņa tēls, un brilles padarītas caurspīdīgas, lai redzētu lietotāja acis.

    Avots: Apple

    Protams, kur gan šo visu varēs izmantot realitātē. Tad šobrīd piemēri ir saistīti ar Apple lietotnēm. Piemēram, pārskatīt Safari pārlūku, tātad lasīt vai skatīties bildes un video. Būs iespējams ieslēgt vairākus ekrānus, lai katrā skatīšanās daļā redzētu citu lietotni. Tāpat būs iespējams redzēt 3D attēlus, tos paņemot no kādas sarakstes, bet tai pašā laikā būs iespēja fiziski sazināties ar citiem cilvēkiem. Uzsvars ir uz to, ka gan virtuālā, gan fiziskā vide būs savienotas, uz ko norāda latviskais tulkojums – paplašinātā realitāte.

    Taču sadarbība ir jau uzsākt ar citiem trešo pušu izstrādātājiem, jo Vision Pro nodrošinās Microsoft Excel, Word un PowerPoint pilvērtīgu darbību.

    Apple māk izspiest visu no savas ekosistēmas, jo Vision Pro spēs saprast, ka lietotājs skatās savā MacBook datorā, lai saturu pārslēgtu uz brillēm, un tas rādītos jau krietni lielāka izmēra telpā.

    Tāpat lieliska pieredze noteikti varētu būt ar Facetime lietošana, jo runātājus būs iespējams redzēt reālos izmēros. Vēl Apple uzsvēra piemērus, darbojoties ar prezentācijām, dažādiem grafiskajiem materiāliem. Īpaši tika izcelta iespēja skatīties bildes, jo brilles spēs aptumšot apkārtējo telpu, sniedzot ļoti spēcīgus kontrastus, izceļot bilžu un video krāsas un kontūras.

    Ekrāna izmērus varēs regulēt ar rotējošo pogu, kāda redzama gan Apple Watch, gan AirPods Max austiņās. Par skaņu rūpēsies skaļruņi, kas atradīsies netālu no ausīm, līdz ar to sniedzot pilnvērtīgu telpas skanējumu. Neiztikt arī bez spēlēm, kas ir svarīgs šāda produkta elements. Pagaidām tās gan būs spēles no Apple Arcade, tātad nekas ļoti ievērības cienīgs un vairāk vienkāršas spēles.

    Saistībā ar Vision Pro briļļu izlaišanu, Apple noslēdzis sadarbību ar Walt Disney, ļaujot iegūt papildu pieredzi, skatoties dažādas filmas, seriālus un sporta pārraides. Piemēram, skatoties ar multeņu tēliem saistītu saturu, tie fonā atdzīvosies, vai pašam būs iespēja iesaistīties šajos seriālos un filmās, kļūstot par to varoni ar briļļu palīdzību.

    Atsevišķi tika izcelts Vision Pro dizains, jo tam būtu jābūt vieglam un ērtam, lai brilles ilgi turētos uz galvas. Jaunā iekārta būs aprīkota ar vienu spiežamo un vienu ritināmo pogu. Viss tiks ievienots alumīnija korpusā, kam pāri piestiprināts speciāls stikls. Apakšā tiks iestrādāti caurumi, lai nodrošinātu siltuma plūsmu. Galvas balsts būs no viegla materiāla, tāpat kā daļa, kur brilles piespiedīsies sejai ap acīm. Apple sadarbojies ar ZEISS, lai izgatavotu lēcas, caur kurām notiks visa briļļu lietošana.

    Lai pielāgotos galvas izmēriem, šī apsēja daļa būs elastīga, un nostiprināsies ar pogas palīdzību. Tāpat būs iespējams regulēt šo galvas lentas elastību, lai to piespiestu stingrāk vai palaistu vaļīgāk.

    Apple Vision Pro brilles darbinās jau esošais M2 procesors, kā arī īpaši radīts R1 procesors, kas atbildēs par 12 kamerām, pieciem sensoriem un sešiem mikrofoniem. Jaunais procesors atbildēs par to, lai lietotājiem liekas, ka viss notiek tieši viņa acu priekšā. Izšķirtspēju nodrošinās speciāla micro-LED tehnoloģija, kas būs spējīga attēlot līdz 23 miljoniem pikseļu divos ekrānos. Tas nozīmē, ka attēls būs ļoti ass un skaidrs.

    Kā redzams briļļu prezentācijas materiālos, tad šīs brilles paredzēts lietot pieslēgtas pie elektrības vai ar īpašu pievienojamu bateriju, kura nodrošinās divu stundu autonomu darbību. Taču šī baterija nebūs pievienota brillēm, bet gan kalpos kā ārējais akumulators, to ievietojot, piemēram, kabatā vai uz galda.

    Tas nav viss, jo reizē ar šo produktu, Apple ir izstrādājis jaunu autentifikācijas metodi Optic ID, kas balstīsies uz katra cilvēka acs varavīksnes atpazīšanu. Ar tās palīdzību varēs gan glabāt paroles, gan veikt dažādus maksājumus un apstiprināt savu identitāti. Pēc uzņēmuma teiktā šis produkts un tā operētājsistēma visionOS ir būvēta pilnībā balstoties uz telpisko pieredzi un domāšanu.

    Apple Vision Pro brilles būs pieejamas nākamā gada sākumā ASV, pēcāk paplašinot pieejamību. To cena būs sākot no 3499 dolāriem, un precīza cena eiro nav zināma. Ja šī iekārta un visa solītā pieredze tiešām kļūs publiski pieejama, tad šādu briļļu lietošanu es varētu iedomāties mūsu ikdienā.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    24 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Apple fans
    06.06.2023 07:00

    Namedrop ir pa lielam labākais kas iznāca. Tā pat kā pagajušogad jedzigakais bija baterijas % ikonā.

    Parejais izklausās pec risinājumiem kas meklēja problemu.

    Zefīrs
    07.06.2023 20:02
    Reply to  Apple fans

    To namedrop fīču Apple noskatījās no Black Mirror S03E06 . :D

    crack
    06.06.2023 12:01

    Tās snowboarda brilles… lieku, ka baigi neaizies pasaulē, tāds sākuma haips varbūt būs, bet nekas vairāk, ne par tādu cenu, geimeriem arī neder. Esot 2h darbības laiks, nu kas tas ir? + esot smagas, pus h esot jau diezgan nogurdinoša.

    Last edited 10 months ago by crack
    Atis
    06.06.2023 12:26
    Reply to  crack

    Viss būs ar viņām labi. Šī ir tikai pirmā publiskā versija. Tas, ka apple beidot pieslēdzas VR norāda uz VR laikmeta sākumu.

    crack
    06.06.2023 14:36
    Reply to  Atis

    Paskaties uz apple akcijām šodien, eiforijas nav.

    crack
    06.06.2023 15:22

    Divu stundu laikā kritums ~5$
    ¯\_(ツ)_/¯

    Last edited 10 months ago by crack
    Zemene
    06.06.2023 15:43

    Analītiķi ieskata, ka VP ir smagi paceļams klucis, lai tagad miljoni nāktu iepirkties.

    ezgg
    06.06.2023 15:11
    Reply to  crack

    Kādam tas bija jāiesāk pa nopietno. Lēnām aizies masās un būs pilnīgi normāli telpā visiem sastāties aplī un čamdīt 3D objektus.
    Nenovelkot aiziet uz wc un pec tam gultā turpināt skatīties Disney+

    Krotow
    06.06.2023 17:50
    Reply to  ezgg

    Būtu labi ja uz WC aizietu, pirms tam izkāpjot no gultas.

    Vēsturnieks
    06.06.2023 18:31
    Reply to  crack

    Par pirmo iPhone arī teica, ka neaizies, ka pogas ir labākas. Pat video ar viņu filmēt nevarēja, kamēr ar Nokia varēja filmas uzņemt.

    Zefīrs
    06.06.2023 16:20

    Gaidu, kad, sapņu vietā, varēs pieslēgties pie datora un turpināt skatīties filmas un seriālus, ar aizvērtām acīm. Pārāk daudz jau sakrājušies, nevar paspēt noskatīties.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    06.06.2023 16:25

    Laba lieta, šo izmantošu, lai sekotu līdzi, kā bitcoin blokķēdei tiek pievienoti jauni bloki. Cena arī pieņemama

    Procis
    06.06.2023 17:02

    Tieši plānoju par jauna lapša iegādi un domāju, vai airim būs 15” versija kas man nedaudz atvieglotu dzīvi darba vajadzībām. Vienīgi gribetos jauno m3 procesoru, bet par to laikam vel nekas nav zināms.

    Procis
    06.06.2023 17:24

    Man ir 13” macs un 15” windows (jau pavecs un pasauli redzējis hardkornieks). Strādāju ar autocad, magicad un dažkārt revit. Un galvenais, ka ne tikai no biroja/mājām kur izmantoju ārējos moņus. Esot objektā, vai braucot uz sapulcēm tiekoties ar arhitektiem un pasūtītājiem, krietni ērtāk tomēr ir ar 15” collām, turklāt tas dators nav tik milzīgs. Vel variants ir 16” pro versija, bet kaut kā gribās to m3 sagaidīt. Starpcitu m1 airis ar 16gb ramu diezgan ok tiek galā ar cadu, atkarīgs protams no apjomiem utt., bet priekš sapulcēm/objektiem, perfekti, turklāt man svarīgs max ekrāna spilgtums un ok baterijas noturība.

    Zefīrs
    06.06.2023 19:02

    Tam Airim varēja arī labajā pusē ielikt kādu usb-c portu, tad varētu arī no abām pusēm lādēt.

    AppleFan
    07.06.2023 10:14

    @Henrijs Avotiņš varbūt tev ir kāda sīkāka info par betām – vai tas ir kaut kāds error no Apple puses vai arī tas tā ir bijis plānots, kad developer betas pieejamas visiem, kas ir beta programmā, bet nav developer programmā un nav samaksājuši ikgadējo dalības maksu? Interneta dzīlēs ir dažāda info gan, ka tas ir milzīgs gļukos no Apple puses, gan ka tā esot jauna stratēģija.

    Tikko pārbaudīju uz savām ierīcēm un gan iPhone, gan Ultra, gan MacOS tiešām piedāvā uzstādīt developer betas.

    Mēģināšu uzlikt uz telefona un pulksteņa :D Dators gan pārāk svarīgs ikdienas darbos lai riskētu sākumā :D

    AppleFan
    07.06.2023 15:43

    Uzliku iOS. Daži gļuki ir bet ļoti nebūtiski un personīgi liekas ka daudz labāk nekā parasti ar pilnīgi jaunajām betām. Par par brīnumu strādā visas Swed, Seb un Smartid aplikācijas.

    Uzliku arī watchOS. Tur pagaidām vispār bez gļukiem. Vakarā nedaudz pasportošu un tad redzēs vai tur kaut kas neizpeldēs.

    KKTK
    07.06.2023 15:05
    Krotow
    07.06.2023 15:31
    Reply to  KKTK

    Tas būtu uz īsu brīdi. Līdz cilvēkveidīgie vnk izmirtu saprotamu iemeslu dēļ.

    Reklāma