Web Analytics
More
    Reklāma

    Oficiāli pieejamas jaunās iOS 16 un watchOS 9 operētājsistēmu versijas

    Jaunākie raksti

    Šī nedēļa Apple iPhone un Apple Watch lietotājiem iesākusies ar patīkamu ziņu, jo no 12. septembra oficiāli pieejamas jaunās iOS 16 un watchOS 9 versijas.

    Aktīvākie un nepacietīgākie lietotāji jau no vasaras sākuma, kad tika izziņotas jaunās operētājsistēmas, savās viedierīcēs bija uzstādījuši Beta versijas, lai pārbaudītu jaunumus. Tagad tās ir oficiāli pieejamas gandrīz visiem iPhone lietotājiem. Jaunā iOS 16 versija nenesīs pārāk lielus jaunumus, kā tas ierasts Apple saimē. Lielākās izmaiņas būs iespēja uzstādīt dažādus logrīkus sākuma ekrānā, kas īpaši labi ies kopā ar jauno vienmēr redzamo iPhone 14 Pro ekrānu.

    Uzlabojumus saņems paziņojumu kontrole ar Focus režīmu, kurš parādījās jau iOS 15 versijā. Vēl viena noderīga lieta būs iespēja no bildes izkopēt kādu objektu, piemēram, ziedu vai dzīvnieka attēlu, un tad tos iekopēt citās lietotnēs. Tāpat būs dažādi ikdienas sīkumu uzlabojumi, un atkal baterija tiks attēlota procentos. Jaunā iOS 16 operētājsistēmas versija būs pieejama sākot no iPhone 8 modeļa, kas tika izlaists 2017. gadā.

    Arī viedpulksteņa Apple Watch jaunā operētājsistēma watchOS 9 nenesīs kaut ko grandiozu. Būs pieejami jauni ekrāna izkārtojumi, piemēram, kas parāda Mēness fāzes saistību ar kalendāru. Lielākie ieguvumi būs sportistiem, jo beidzot skrējiena laikā varēs redzēt pulsa zonas, kā arī augstuma metrus un enerģiju. Vēlāk rudenī solīta iespēja sacensties ar iepriekš izskrietu maršrutu. Īpašs jaunums būs triatlonistiem, jo watchOS spēs notetikt pāreju starp trim sporta veidiem.

    Noderīgs jaunums būs iespēja iegūt padziļinātu informāciju par savu miegu, jo tagad Apple Watch un watchOS 9 varēs noteikt visas miega fāzes un par to sniegt informāciju. Tiem, kuriem regulāri jāuzņem dažādi medikamenti, noderēs iespēja Apple Watch veikt atzīmes un saņemt atgādinājumus par zāļu dzeršanu. Lielos vilcienos daļa no Apple Watch Series 8 iespējām ir vienkārši programmatūras uzlabojumi.

    Apple watchOS 9 versija būs pieejama sākot no Series 4 modeļa, un saistītajam telefonam būs jābūt aprīkotam ar iOS 16 versiju.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    azad
    13.09.2022 20:51

    Neattēlo bateriju % 11. Izskatīju visas acis, arī apņēmu rokās, deguns ar neatrada šādu funkciju. Laikam jāabonē tā, kā BMW siltie beņķi😂

    Ivo Briedis
    15.09.2022 08:25
    Reply to  azad

    iOS 16.1 atnesīšot šo funkciju arī uz 11to.

    Kārlis
    14.09.2022 10:10

    jā, mans aifons 7 laikam neko nedabūs …

    Reklāma