Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple prezentē jaunās operētājsistēmas, M2 procesoru un atjauninātu MacBook Air portatīvo datoru

    Jaunākie raksti

    Kā jau pēdējos gados ierasts, tad jūnijā ap Jāņu laiku mums ir tā lieliskā iespēja sekot līdz dažādiem jaunumiem no Apple saistībā ar programmatūru. Šogad pasākums gan noris nedaudz ātrāk, proti, nedēļā no 6. līdz 10. jūnijam. Pagājušajā gadā atklāšanas pasākums norisinājās 7. jūnija vakarā pēc Latvijas laika.

    Varbūt šī prezentācija nav tik aktuāla ikdienas lietotājiem kā jauno produktu prezentācijas, jo vairāk pieskaras programmatūrai, un kādu mēs to vēlāk redzēsim savās Apple ierīcēs, tomēr ir interesanti uzzināt par šiem jaunumiem jau laikus. Beta versijas lejupielādei būs pieejamas jūlijā. Savu reizi izstrādātāju konferencē tiek izziņotas arī jaujas ierīces, un šoreiz nosacīts pārsteigums ir atjauninnāts MacBook Air portatīvais dators.

    Jāpiezīmē, ka pēc divu gadu pārtraukuma, ir atjaunota iespēja cilvēkiem piedalīties šajā konferencē klātienē. Tā pieejama gan pašiem izstrādātājiem, gan dažādiem mediju pārstāvjiem. Šoreiz Tims Kuks prezentācijas sākumā uzsvaru licis uz iespēju dažādu sociālo stāvokļu un rasu cilvēkiem kļūt par izstrādātājiem un iegūt zināšanas, kas nepieciešams, lai darbotos lietotņu radītajā ekonomijā.

    Jaunā iOS 16 versija

    Vai tiešām nākamais iOS 16 nesīs plašākas personalizēšanas iespējas? Vismaz tā ievadā runā Kregs no Apple, taču iPhone nekad nav saistītījies ar to… Tomēr turpinot nopietnāk, būs iespēja plašāk personalizēt priekšējo ekrānu, kas, iespējams, norāda uz gaidāmo “always-on-display” iespēju iPhone 14 Pro modelī. Principā būs iespējams uzlikt vairāk informācijas uz ekrāna, un izmaiņas darbosies līdzīgi kā Apple Watch izkārtojumu nomaiņa.

    Avots: Apple

    Būs iespēja mainīt pulksteņa un teksta fontus un krāsu, kā arī varēs pievienot esošos logrīkus, kas iepriekš bija pieejami atbloķējot telefonu. Protams, neiztiks bez iespējas par fona attēlu uzlikt dažādas bildes vai iPhone ieteikto. Lietotājs varēs izveidot dažādus izkārtojumus un starp tiem pārslēgties, līdzīgi kā tas notiek Apple Watch, tā kā šo var dēvēt par iPhone adaptāciju. Izstrādātājiem noderēs jaunais WidgetKit, kas ļaus precīzāku un ērtāku logrīku izstrādi.

    Paziņojumi tagad parādīsies ekrāna apakšā nevis augšējā daļas, lai neaizsegtu informāciju. Jaunums būs Live Activities, kas ļaus attēlot logrīkus reālā laikā. Tas lieliski noderēs sporta spēļu rezultātu attēlošanai vai gaidāmā taksometra atrašanās vietai. Tāpat jaunie ekrāni speciāli pielāgosies Focus režīmiem, attēlojot speciālu izkārtojumu un bildi. Fokusēšanās uzstādījumus varēs filtrēt vēl sīkāk lietotņu līmenī, sadalot ko un kurā brīdī iespējams lietot vai saņemt paziņojumus.

    Jaunumus atkal saņēmusi Messages lietotne, kas Eiropā it nemaz nav aktuāla, tomēr tagad būs iespējams labot nosūtītās ziņas, izdzēst visiem nosūtītās ziņas bez pēdām, kā arī atzīmēt tās ziņas, kuras lietotājs vēlas izlasīt vēlāk, lai nepalaistu garām. Jaunais iOS 16 paplašinās to lietotņu un servisu iespējas, ar kurām varēs dalīties, lietojot Facetime, jo iepriekšējā versija iepazīstināja iespēju dalīties un kopā skatīties kādu video, bet tagad tās tiks paplašinātas.

    Izskatās, ka šajā reizē uzsvars likts uz balss nolasīšanas iespēju, kas tiekot izmantota 18 miljardus reižu mēnesī. Izklausās pēc konkurences Google risinājumiem. It kā sīkums, bet tagad varēs izmantot diktofonu, kas veic teksta rakstīšanu, un nepazudīs arī klaviatūra, lai jebkurā brīdī pārslēgtos starp abiem ievades veidiem.

    Uzlabojumi gaidāmi arī Siri vadībā citās lietotnēs, lai uzlabotu Shortcuts izmantošanu. Tas nozīmē, ka būs ērtāk izveidot dažādas automatizēšanas iespējas lietotnēs. iOS 16 būs uzlabota iespēja nolasīt tekstu no bildēm un lietotnēm, kas to ļaus izmantot krietni efektīvāk un plašāk. Uzlabota būs priekšmetu nolasīšana no bildēm, līdzīgi kā tas ir ar Google Lens. Piemēram, būs iespējams uzspiest uz suņa bildes, un tas tiks automātiski paņemts, lai to nosūtītu Message lietotnē.

    Jaunumi arī Wallet lietotnē. Tajos ASV štatos, kur jau ir iespējams izmantot digitālās personas apliecinošo dokumentu versijas, to varēs nodot citām lietotnēm caur telefonu, tādējādi autorizējot sevi. Papildināts to sadarbības partneru klāsts, kuri ļauj izmantot Wallet kā digitāl atslēgu. Tiek atgādināts par iespēju ar iPhone saņemt bankas karšu maksājumus, piemēram, Shopify bāzētajos interneta veikalos. Gribētos šo redzēt darbībā kaut kur Latvijā. Wallet tiks papildināts ar iespēju attēlot pasūtījuma informācija, attiecīgi, kur tas atrodas. Līdzīgi kā to šobrīd redzam dažādās interneta lapās. Uzsvars uz to, ka viss atradīsies vienā lietotnē.

    Jaunumi arī Apple Maps lietotnē, tomēr lai arī kā to sludinātu, es domāju, ka vismaz Eiropā jebkurā gadījumā uzvar Google Maps. Apple spiež uz to, ka būs jaunas un ļoti precīzas valstu kartes. Uzsvars tiešām uz vizualizāciju, piemēram, attēlojot visus Lasvegasas kazino 3D formātā. Apple Maps tagad varēs izveidot maršrutu ar 15 apstāšanās punktiem. Uzlabojumi gaidāmi arī izmaksās, izvēloties noteikto maršrutu un transportus. Pozītīvi, ka būs pieejama informācija par to, ka braukšanas kartē nav pietiekami daudz līdzekļu. Protams, ja tā būs pievienota Apple Wallet. Laba reklāma integrācijai starp dažādiem servisiem vienā ierīcē. Arī Maps saņems jaunu API, kas izstrādātājiem ļaus ērtāk piekļūt informācijai. Par šo vispār tiek daudz runāts šajā reizē, kas ir ieguvums izstrādātājiem.

    Uzlabojumi gaidāmi sporta entuziastiem un faniem, jo Apple News lietotne tagad būs papildināta ar speciālu sporta sadaļu, kur būs pieejami dažādu sporta veidu informāciju.

    Vecākiem noderēs jaunā Family Sharing iespēja, kas ļaus izveidot lietotāju grupu tikai saviem bērniem, lai atsevišķi dalītos ar pirkumiem Apple vidē, kā arī uzstādīt lietotņu laika ierobežojumus, un to visu uzstādīt noteiktajai bērnu grupai. Attiecīgi bērni varēs veikt ērtu pieprasījumu, lai palielinātu lietotnes lietošanas laiku, un papildu atgādinājumi vecākiem, lai pārbaudītu kontroli pār savu bērnu darbībām digitālajā vidē.

    Tagad būs ērtāka iespēja dalīties ar uzņemtajām fotogrāfijām. Piemēram, izveidot speciālu visiem pieejamu galeriju, kur ir tikai bērni kopā ar vecākiem. Uzņemot jaunu bildi, kurā ir atbilstošais saturs, būs iespējams to uzreiz pievienot šai galerijai, lai tā nekavējoties ir pieejama. Ērta iespēja kā dalīties ar saturu ar savu ģimeni.

    Mūsdienās vairs neiztikt bez drošības uzlabojumiem. Nākamā iOS 16 versija nesīs jaunu iespēju Safety Check, kas ļaus ļoti ātri atslēgt savu lokāciju, lai varmāka vai nevēlama persona vairs nevar izsekot personu. Tas ir domāts tādos gadījumos, kad upuris vēlas aizbēgt no vardarbīgām attiecībām, lai viņu nevarētu izsekot un uzmeklēt atkārtoti.

    Apple izcēlis to, ka sperts solis, sadarbojoties ar citiem uzņēmumiem, lai radītu vienotu viedās mājas standartu Matter. Tas ļaus vienkāršos integrācijas starp dažādām iekārtām, lai ērtāk un straujāk veidotu viedās mājas. Principā tas nozīmē, ka Apple Home lietotne sadarbosies ar plašāku aksesuāru klāstu. Tā saņems arī vizuālos uzlabojumu, lai no iPhone varētu ērtāk pārskatīt dažādus pievienotos sensorus, kameras un citus viedpalīgus. Viens no uzlabojumiem būs iespēja Home lietotnē redzēt dažādas kategorijas, pēc kurām pārvaldīt savu māju. Šīs izmaiņas attieksies gan uz iPhone, gan iPad un arī Mac datoriem.

    Jaunumi sagaidāmi Apple CarPlay pārvaldībai, kas lielākoties saistīt ar to, ka mašīnu ekrāni paliek lielāki un mašīnas modernākas, bet jaunās paaudzes CarPlay lielākā izmaiņa būs tā, ka to būs iespējams uzstādīt uz visiem displejiem. Īsāk sakot, Apple pārņems mašīnu tahometrus. Vienkārši iedomājamies to, ko redzam iPhone, tagad redzēsim visur mūsu mašīnas vadībā, protams, attēlojot atbilstošo informāciju. Iespējams, tas ir liels solis Apple mašīnas virzienā. Kā norāda uzņēmums, tad liela daļa zināmo autoražotāju jau ir apstriprinājuši, ka sadarbosies un izmantos šo jauno CarPlay pieredzi. Jāatzīst, ka šis laikam ir lielākais jaunums un izmaiņas, kuras būs interesanti redzēt praksē.

    Ļoti daudz dažādu sīkumu, un nevar aizmirst par iespējām vairāk personalizēt Memoji, kur nu bez tā.

    Jaunā watchOS 9 versija Apple viedpulksteņiem

    Ko tad var sagaidīt no jaunākās viedpulksteņu operētājsistēmas, bet zināms, ka būs četri jauni ekrāna izkārtojumi, kā arī ērtāka iespēja piekļūt visvairāk izmantojamām lietotnēm Apple Watch.

    Apple watchOS 9 nesīs jaunas sporta aktivitāšu mērīšanas iespējas. Papildinājumus saņems skriešana, jo pulkstenis tagad būs spējīgs noteikt skrējēja vertikālo kustību, soļa garumu un cik ilgi pēda pieskaras zemei. Šie jau ir gana ierasti mērījumi normālajos sporta pulksteņos, bet patīkams uzlabojums. Papildu tam, beidzot varēs redzēt pulsa zonas, lai efektīvāk trenētos. Pateicoties jaunajai operētājsistēmas versijai, viedpulkstenis būs spējīgs ar vibrācijām paziņot par atbilstošajām sirdsdarbības zonām. Šīs noderēs tiem, kuri speciāli trenējas, balstoties uz pulsu. Jāatzīst, ka šie uzlabojumi Apple Watch padarīs par nedaudz nopietnāku skriešanas viedpulksteni. Nākamā watcOS 9 spēs automātiski pateikt to brīdi, kad triatlonists nomaina sporta veidu. Kaut kas līdzīgs, ko piedāvā jaunie Garmin 255 un 955 modeļi.

    Tā kā esmu liels Apple Watch fans, tad patīkams jaunums ir integrācija ar dažādām trešo pušu lietotnē kopējā Apple Health sistēmā. Tas nozīmē, ka tajās uzkrātās skriešanas distances, kalorijas un aktivitāte automātiski sinhrozēsies ar iebūvēto fitnesa servisu, atbilstoši mainot norādīto aktivitāšu apjomu dienā. Sīkums, bet ļoti patīkami tiem, kuri šim ļoti seko līdz un vēlas to savienot ar citām lietotnēm. Uzlabojumus saņems miega izsekošana, kas tagad būs spējīgāka attēlot plašākus mērījumus.

    Jāatzīst, ka vēl viena noderīga lieta būs jauna Apple Watch lietotne, kas atgādinās par zāļu izmantošanu. Šis noteikti ir viens no tiem piemēriem, kad tehnoloģijas un iekārtas uzlabo mūsu ikdienu. Jaunā funckionalitāte pat ļaus noskenēt atbilstošo zāles paciņu ar iPhone, lai to ērtāk pievienotu sarakstam. Papildu tam, lietotne ziņos par brīdinājumiem, saistībā ar zāļu lietošanu. Gribētos pat teikt, ka šie ir vieni no pēdējo gadu labākajiem uzlabojumiem watchOS operētājsistēmai un pašam Apple Watch kopumā.

    Jaunais M2 procesors

    Protams, neiztikt bez informācijas par Apple pāreju uz saviem ARM datoru procesoriem, jo ir pagājuši divi gadi, par kuriem tika ziņots iepriekš, lai viss produktu klāsts pārietu uz jauno arhitektūru. Un kā ķirsītis uz kūkas šajā reizē ir jaunais M2 sērijas procesors.

    Tas būs veidots 5nm tehnoloģijā, ļaujot sasniegt 100Gb datu apraides ātrumu, kas būs par 50% ātrāk, salīdzinot ar M2. Kaut arī saglabāsies astoņi jaudas kodoli, tie būs spējīgāki nekā M1. Tāpat kā baumots iepriekš, šis proceosrs koncentrēsies uz energoefektivitāti. Tas būs par 18% jaudīgāks, salīdizinot ar M1. Neiztikt arī bez iarastajiem grafikiem ar citu zīmolu procesoriem, kurus jau vairs īsti nevar uzskatīt par taustāmu materiālu.

    Avots: Apple

    Kas saistās ar grafisko jaudu, tad maksimāli tā būs par 35% jaudīgāka. Uzlabojumi sagaidāmi arī video apstrādē, lai labāk attēlotu 8K izsķirtspējas video. It kā nekāds lielais solis, bet konkrēti uzlabojumi, kurus var kontrolēt Apple.

    Atjaunināti MacBook Air un MacBook Pro sērijas datori

    Jā, un šoreiz arī kas svaigs un patīkams produktu kategorijā, jo jauno M2 procesoru kā pirmais produkts saņems atjauninātais MacBook Air. Baumas bijušas pietiekami precīzas, izņemot balto apmali ekrāniem, un labi, ka tā.

    Avots: Apple

    Tam būs jaunā kvadrātveida forma no alumīnija rāmja, un nebūs sašaurinājums galā kā iepriekš, tomēr tas ļāvis to samazināt izmēru par 20%. Tā augstums būs 1,13cm, garums 21,5cm, bet platums 30,41cm, ar iespaidīgi mazu svaru – 1,24kg. MacBook Air būs aprīkots ar atjaunoto Magsafe lādētāju un divām Thunderbolt/USB 4 pieslēgvietām, kā arī joprojām pieejamo 3,5mm audio izeju. Portatīvais dators būs aprīkots ar Liquid Retina ekrānu, kas ļaus tam sasniegt 2560×1664 pikseļu izsķirtspēju, un ekrāna diagonāle būs 13,6 collas.

    Displejam ir tāds pats izgriezums, kā jaunajiem MacBook Pro, un tajā būs iebūvēta 1080p izšķirtspējas kamera. Uzlabojumi arī mikrofonu izvietojumā, kas tagad atradīsies zem ekrāna nevis sānos, un tie nodrošinās Spatial Audio iespēju. Jaunais Air modelis saņems Magic Keyboard klaviatūru, kas tagad ir nedaudz augstāka, salīdzinot ar neveiksmīgi izveidoto Butterfly klaviatūru. Uzsvars noteikti uz to, ka šis portatīvais dators būs kluss un darbosies visu dienu. Vismaz kā norāda Apple, tas spēs atskaņot video 18 stundu garumā.

    MacBook Air tagad saņēmis ātro uzlādi, kas ļaus papildināt akumulatoru līdz 50% vien 30 minūšu laikā. To būs iespējams iegūt četrās dažādās krāsās, un nav aizmirsts par Touch ID pirkstu nospieduma lasītāju, kas kalpos drošai ieslēgšanai un autorizācijai.

    Nav aizmirsts arī par atjauninātu 13 collu MacBook Pro versiju. Tas saņems M2 procosoru, kas būs vēl ātrāks, ar lielāku vienoto atmiņu un 10 grafiskajiem kodoliem. Jauda daļēji tiks sasniegta pateicoties ventilatoriem. MacBook Pro spēs darboties līdz pat 20 stundām, bet dizains gan palicis iepriekšējās paaudzes, un pat nav īsti saprotams, kurā segmentā tagad pieskaitīt šo portatīvā datora modeli.

    MacBook Air cena būs sākot no 1499 EUR, bet MacBook Pro no 1599 EUR.

    Jaunais macOS 13 Ventura datoriem

    Šoreiz uzsvars likts uz to, lai vieglāk organizētu mūsu atvērtos programmu logus, jo parasti gadās tā, ka to skaits var augt eksponenciālā daudzumā.

    Viens no uzlabojumiem būs tāds, ka viena galvenā programma tiks atvērta ekrāna vidū, it kā atrodoties uz skatuves, bet pārējās parādīsies sānā. Tāpat tās tiks sagrupētas, balstoties uz noteikto lietotni, ja tai ir atvērti vairāki logi. Tāpēc angliski funkcionalitāte nosaukta par Stage Manager. Šis noteikti būs jāpārbauda, jo uz pirmo acu uzmetienu tas nemaz neliekas tik ērti vai arī nav uztverami.

    Avots: Apple

    Nākamā Apple datoru operētājsistēma tagad rādīs plašāku informāciju, kad tiks nospiests Space taustiņš jeb spotlight iespēja, kas ir nenovērtēta macOS funkcija. Uzlabojumus saņems Mail programma. Viens no tiem būs iespēja viegli atsaukt nesen nosūtītu e-pastu. Lielākie jaunumi skāruši tieši meklēšanu, kas tagad būs intuitīvāka, ātrāka, meklējot cauri e-pasta ziņām, kā arī piedāvājot automātiski pabeigt vaicājumu.

    Apple patīk palielīties, jo neiztikt bez piezīmes, ka Safari ir ātrākais interneta pārlūks. Šoreiz uzsvars uz to, ka Safari ļoti ātri atbalsta dažādus digitālos standartus, kas ļauj izpausties mājaslapu veidotājiem, kā arī tagad varēs dalīties ar dažādām lapām no interneta pārlūka ar saviem draugiem. Lai uzlabotu drošību, tiks piedāvāts jauns serviss Passkeys, kas ļaus izmantot FaceID vai TouchID, lai pieslēgtos pie dažādām mājaslapām. Līdzīgi kā tas ir ar iPhone lietotnēm. Kā norāda Apple, tad paroles šādā veidā nemaz netiks glabātas pašā mājaslapā, bet tiks šifrētas, uzlabojot lietotāju drošību.

    Pie macOS jaunumiem tiek runāts par videospēlēm, kas parasti neiet kopā ar šo zīmolu. Tomēr videospēļu izstrādātējiem tiks piedāvāt MetalFX Upscaling iespēja, kas ļaus izmantot datoru un ARM procesoru jaudu, lai tās padarītus realistiskākas spēlētājiem. Ejot nedaudz dziļāk, tas ļaus uzreiz paņemt procesoru grafisko jaudu, lai pēc iespējas ātrāk sasniegtu labāko rezultātu. Kā viens no piemēram ir videospēle “Resident Evil Village”, kura darbosies arī uz MacBook Air portatīvā datora, kas jaudais ziņā skaitīsies visvājākais. Man gan joprojām Mac datori nesaistās ar videospēlēm, bet varbūt tendences tiešām sāk mainīties.

    Lai nodrošināt ekosistēmas integrāciju, macOS Venture būs spējīgs saprast, kad Facetime zvans sācies iPhone telefonā, piedāvājot to pārslēgt uz datoru. Papildu tam iPhone būs iespējams lietot kā tīmekļa kameru ar speciāla turētāja palīdzību. To pievienojot ekrāna augšējā daļā, macOS uzreiz sapratīs, ka vajag izmantot telefona kameras. Jautājums par izsvarojumu, jo vismaz prezentācijā viss turās lieliski, tomēr iPhone nav vieglākais tālrunis, salīdzinot pret ieliektu ekrānu. Diezgan ērta iespēja būs, ka iPhone spēs attēlot gan runātāju, gan galdu, kur atrodas klaviatūra, tādējādi padarot to ļoti noderīgu sapulcēm. Apple nav muļķi, jo tas paredz jaunu aksesuāru iegādi, kurus būs nepieciešams iegādāties, tomēr samazina nepieciešamību pēc atsevišķas tīmekļa kameras.

    Jaunais iPadOS 16 Apple planšetdatoriem

    Daļa funkcionalitāšu un iespēju, protams, nāks no jaunās iOS 16 versijas. Beidzot pieejama Weather lietotne, sniedzot precīzu informāciju par laikapstākļiem, un to var uzskatīt par lielu notikumu. Par šo jau klīda teikas aktīvāko tehnoloģiju fanu pulkā.

    Jaunajā iPadOS 16 varēs dalīties ar saviem pierakstiem ar noteiktu Message grupu, kura visa uzreiz saņems aktuālāko informāciju un paralēli varēs veikt izmaiņas. Uzsvars uz to, ka dalīšanās būs iespējama dažādu grupu ietvaros, un papildus varēs veikt ātru Facetime zvanu visiem. Viss, lai padarītu ērtāku sadarbošanas digitālajā vidē. Saistībā ar planšetdatoriem un iPadOS, izziņota jauna Freeform lietotne, kas būs paredzēta projektu vadībai, la ipierakstītu idejas, veidotu diagrammas un izmantotu pierakstu lapiņas. Līdzīgi, kā to nodrošina zināmais Miro Board.

    Uzlabojumi sagaidāmi videospēļu jomā, uzlabojot to grafiku ar Metal3 lietotnes palīdzību. Tomēr iPad un programmatūras kontekstā lielāks uzsvars uz iespēju spēlēt kopā ar saviem draugiem un ērti sacensties, kā arī dalīties ar informāciju. Tāpat prezentācijā tika runāts par iespēju programmas padarīt ērtāk lietojamas tieši iPad planšetdatorā, attiecīgi mēģinot nojaukt šo robežu starp datoru un planšetdatoru, lai tas arvien vairāk spētu aizstāt portatīvo datoru.

    Jomas profesionāļiem, kuri nodarbojies ar foto un video apstrādi, noderēs iespēja izmantot iPad Pro kā krāsu noteikšanas un salīdzināšanas paleti. Kaut arī Apple saka, ka jaunais iPadOS 16 planšetdatoru padarīs vēl ērtāk lietojamu, tas ir jāsajūt praktiski, jo šobrīd, lietojot iPad, šie jaunumi neliek domāt par datora aizstāšu. Tāpat iPadOS 16 saņems macOS Stage Manager, kas ļaus ērti darboties ar vairākām lietotnēm, un savienot abas ierīces ar Universal Control iespēju. Jā, integrācija starp dažādiem Apple produktiem gan ir tas, ko var novērtēt šajā lielajā ekosistēmā.

    Avots: Apple

    Visu operētājsistēmu Beta versijas plašākai publikai būs pieejamas jūlijā.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kursors.lv
    07.06.2022 10:58

    Nu, kurš vēl uzlika iOS 16 Beta? Kādas pirmās atsauksmes?

    Prusljix
    07.06.2022 13:18

    Pagaidām strādā bez problēmām. Ir pāris fīčas, kuras vēl nesaprotu (piemēram, no portreta bildes var “staidzināt” savu attēlu, taču izvēlni nekādu nepiedāvā.
    Homescreen ir glītāks. Un fitness aplikācija arī varētu dot kādu papildus motivāciju pakustēties. Un Kontaktu aplikācija beidzot piedāvā Merdžot vienādos kontaktus.

    Prusljix
    08.06.2022 08:18

    Šo īsti neesmu novērojis. Kura aplikācija uzrādās kā galvenā baterijas tērētāja?
    Šorīt bija patīkams pārsteigums, kad Telefons piedāvāja noņemt visus manus modinātājus, jo kontatēja, ka esmu piecēlies :)

    Biteme
    08.06.2022 08:56
    Reply to  Prusljix

    Tā taču standarta uzvedība? Vismaz androēds atbloķējot ekrānu pirms nostrādājis modinātājs, piedāvā to izslēgt (saprotams, tas nekādi nevar zināt, vai esmu pamodies vai atbloķēju ekrānu pa miegam).

    KKTK
    08.06.2022 20:01

    Pag, tas jaunais MacBook Pro 13 būs vēl ar to stulbo Touch Bar? 🤮

    Krotow
    08.06.2022 22:33
    Reply to  KKTK

    Par to priekš krellīšu un grabulīšu cienītājiem smuki izskatās =)

    Last edited 1 year ago by Krotow
    XyX
    09.06.2022 23:48
    Reply to  Krotow

    Tu par geimeru gieru tagad runā?🤔

    KKTK
    09.06.2022 09:49

    Nu tad šis būs kaut kāds īpaši neizdevies MacBook – nav arī magnētiskā lādētāja, kamera ir 720p nevis 1080p, kā jaunajā Airī :/

    Reklāma