Web Analytics
More
    Reklāma

    Baumo, ka iPhone 14 Pro beidzot varētu saņemt “Always on display” funkcionalitāti

    Jaunākie raksti

    Jaunākās baumas no Apple analītiķiem liecina par iPhone modeli ar “always-on-display” iespēju jeb to, ka neieslēdzot telefona ekrānu, tas būs spējīgs attēlot svarīgāko informāciju. Tie varētu būt jaunie iPhone 14 Pro sērijas modeļi.

    Konkurenti šo iespēju piedāvā jau daudzus gadus, un arī Apple kontekstā tika locīts iPhone 13 vārds, tomēr šis modelis nav saņēmis šādu iespēju. Arvien ticamāk gan kļūst tas, ka iPhone 14 Pro ar savu LTPO Amoled ekrānu saņems šādu iespēju, pateicoties atsvaidzes ātruma iespējām, lai vienmēr ieslēgtais ekrāns nepatērē pārāk lielu enerģiju. Praksē tas nozīmē, ka viedtālruņa ekrāns jebkurā brīdī spēs attēlot laiku, datumu un paziņojumus no lietotnēm.

    Reklāma


    Šo funkcionalitāti Apple piedāvā saviem Apple Watch viedpulksteņiem sākot jau no piektā sērijas modeļa, līdz ar to tas liekas loģiski, ka arī iPhone viedtālruņi to kaut kad varētu saņemt. Lielākais jautājums pagaidām ir vai “always-on-display” funkcionalitāte būs ekskluzīva jaunākajiem iPhone modeļiem, vai to iegūs arī iPhone 13 Pro sērija.

    Šie jaunumi saistīti arī ar nākamās iOS 16 mobilās operētājsistēmas izziņošanu, kas notiks Apple izstrādātāju konferencē nākamajā nedēļā. Tiek gaidīts, ka reizē ar to iPhone saņems uzlabojumus iMessage lietotnē, Apple Health iegūs jaunas iespējas, kā arī pašos telefonus varēs uzstādīt ekrāna attēlus, kuri daļēji kalpos kā logrīki. Par to visu vairāk uzzināsim jau drīzumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspis
    01.06.2022 12:11

    Inovācijas!!))))

    Skābene
    01.06.2022 13:34

    Nu viss, tagad būs tāds pats kā Samsungs! :)

    Kristaps
    01.06.2022 13:52

    Apsveicam aboļmīļus ar tehnoloģiju, ko uz android jau var stabili 3 gadus izmantot un pirms 4 gadiem tā bija ‘jauna’ fīča kas bija tikai flagmeņos.

    Laikam dēļ šī- pažu gadu veciem risinajumiem, apple produkti ir dārgāki. :D :D :D

    Mazcenasmobilaistelefons
    01.06.2022 16:48
    Reply to  Kristaps

    2017.gadā man bija Samsung A3, tam jau bija Always On. Apsveicu Iphone ar šīs patiešām noderīgās funkcijas ieviešanu 2022.gadā. Pats lietoju S sēriju, arī šī iemesla dēļ, jo A sērijai, cik zinu vismaz atsevišķiem modeļiem nav.

    Biteme
    01.06.2022 17:34
    Reply to  Kristaps

    cmon….always-on lumijām bija spalvainajā 2016jā, laikam

    un lūdzu – nevajag kādu no telefona pamatiespējām saukt par tehnoloģiju, tas ir provinciāli.

    Jurgens
    01.06.2022 20:03

    Ha-ha! “Inovativais” ābols tikai lohiem kā makaroni uz ausim! Always on displeju pirmo reizi lietoja Nokia savus telefonos jau aizsenajā 2009. gadā, nemaz nerunajot par 6-7 gadu senu pagatni citiem telefoniem.

    Oskars
    02.06.2022 11:08

    Katru gadu baumo, un par AOD baumoja jau 3 gadus. Tapat par USB-C utt. Un nekas nav mainijies. Sak, tracinat shis baumas lasit, katru gadu.

    Kursors.lv
    02.06.2022 12:20
    Reply to  Oskars

    Baumo, ka baumas nekad nebeigsies. Tāpēc nav lielas jēgas par to besīties :)

    BTR
    02.06.2022 12:33

    Kā jau ierasts, ābols kopē un “rada” novecojušas tehnoloģijas. Ja tā reāli ņem, tad katrs jaunais ābols ir pāris gadu novecojis :D. Un tāpat sastāda lielāko vairumu citiem nospertu tehnoloģiju (ok ok nokopētu). Principā ja tigos jaunus telefonus pa 600 EUR, tad varēs teikt laba izvēle.

    Kursors.lv
    02.06.2022 12:49
    Reply to  BTR

    Iedomājies, kā ļaudis šūmēsies, kad Apple izlaidīs (ja vispār izlaidīs) salokāmu iPhone. Putām uz lūpām kliegs, ka Motorola, Huawei un Samsung jau pirms n gadiem tādus telefonus izlaida.

    BTR
    02.06.2022 13:16

    Šūmēsies tikai tad, ja atkal būs kopēta tehnoloģija ne sava jauna. Patiesībā neviens ābolfans pat nevar nosaukt cik tad daudz pēdējos gados ābols ir radījis jaunas (savas) nenopirktas nenokopētas tehnoloģijas.

    Kristap, Tev kā ābolfanam vajadzēja zināt, ka no Samsunga ābols tāpat kā ēkrānu bija pasūtījis tehnoloģiju salokāmajiem telefoniem. Ja ābols izdos telefonu, kurš būs tikai pārtaisīts Samsungs, tad tas būs kārtējais apkaunojums āboliem.

    Atceros to laiku, kad ābolainie kauca fuuuuu Samsung amoledi….tagad pēkšņi, kad tie ir arī ābolos ou ku forši :)…tas pats ar vidžetiem un daudzām citām lietām.

    Es esmu pārsteigts, ka tik daudz gadus viņi nespēj uzražot kko jaunu, radīt kko jaunu.

    Vienīgais par ko var uzteikt ābolu, drīzāk jau OS, ka pēdējos ieviests ir disidimings, jo ekrāna mirgošana parasti bija lielāka nekā Samsungiem, taču tā ir laba funkcija, jā nokopēta, bet laba.

    Samsungs šajā ziņā liek mīksto, kas manuprāt ir slikti, jo tomēr ir cilvēki, kam no amoledu mirgošanas ir problēmas acīm.

    Kursors.lv
    02.06.2022 14:14
    Reply to  BTR

    Tu šo visu pasniedz kā kaut kādu drāmu. Patērētāju elektronikā visi pa lielam ražo vienu un to pašu. Vienām un tām pašām tehnoloģijām pa virsu tiek uzlikti savi nosaukumi un izveidoti savi reklāmas rullīši, bet tas savā būtībā neko nemaina. Un es neesmu drošs, ka patērētājiem tas ir slikti. Kurš būtu gatavs apmaksāt telefonu ražotāju eksperimentus ar tehnoloģijām/funkcijām, kuras dienas beigās vairumam nav vajadzīgas?

    Tieši tāpēc visas šīs “Apple to un šito… Bet Samsung šito un to…” tipa klaigāšanas šķiet diezgan naivas.

    No “jaunajām” lietām jāgaida Apple AR/VR risinājums (varbūt pat šajā WWDC) un mašīnu. Ne viena, ne otra lieta nebūs jauna, bet būs interesanti palūkot, kā to pasniegs Apple.

    Mazcenasmobilaistelefons
    02.06.2022 16:36

    Kungi, es dažreiz paskatos ko saka mans Amerikas onkulis Bils. https://www.marca.com/en/lifestyle/us-news/2022/03/03/62213f07ca4741d6478b4572.html

    Krisjanis
    02.06.2022 19:50
    Reply to  BTR

    Ej tu nost, cik tu esi bēdīgs cilvēks. Kurš cilvēks kauca, kad Samsung telefonos ieviesa Amoled? Visi, t.sk. Apple lietotāji, vienmēr ir novērtējuši Samsung displeju pārākumu.

    Kursors.lv
    02.06.2022 19:56
    Reply to  Krisjanis

    Nu, pašā sākumā tie Samsung AMOLED displeji nebija diez ko labi. Bet tie laiki bija sen, līdz/ap Galaxy S3 laikiem. Pēc tam jau paaudzi no paaudzes tie displeji kļuva labāki un tagad nevajadzētu brīnīties tos redzot Samsung un arī citu ražotāju produktos.

    Reklāma