Web Analytics
More
    Reklāma

    Protesti uz vismaz četrām dienām aptur Tesla rūpnīcas darbu Vācijā

    Jaunākie raksti

    Vismaz četras dienas būs slēgta elektroauto ražotāja Tesla rūpnīca Vācijā, paziņojusi kompānija. Rūpnīcas tuvumā notiek protesti, kas vērsti pret Tesla plāniem to paplašināt, izcērtot apkārtnē esošos mežus.

    Berlīnes pievārtē esošo rūpnīcu turpina vajāt dažādas nebūšanas, kas velkas līdzi jau kopš tās uzbūvēšanas – pagājušā gada nogalē un šī gada sākumā rūpnīca uz laiku pārtrauca darbu, jo netālu no tās tika veikta ļaunprātīga dedzināšana, sabojājot augstsprieguma elektrības līnijas stabu. Tāpat darbību traucēja saspīlētā situācija Tuvajos Austrumos un uzbrukumi kravas kuģiem Sarkanajā jūrā, ietekmējot piegādes ķēdes.

    Šobrīd vācu vides aizstāvju grupas pieteikušas protestus rūpnīcas tuvumā, savukārt Tesla saviem darbiniekiem ieteikusi neierasties darbā. Tesla šajā jautājumā strādā ar vietējo pašvaldību, taču līdz galam nav skaidrs – darbs tiek apturēts, jo tā lēmusi pati Tesla, vai arī tas ir lēmums no atbildīgajām institūcijām. Ja viss notiks kā plānots, ražošanai būtu jāatsākas svētdien.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    n0@$$
    09.05.2024 14:49

    Es noskaties DW pārraidi par tiem protestētājiem. Izrādās viņi nav nekādi zaļie ,bet vienkārši komunisti. Tur galvenais varonis krāsotiem matiem ar korejiešu nošļukušajām biksēm skraida ap rūpnīcu un piekasās strādniek ,lai tie ar viņu parunājās. Viņi nav par mežu ,bet pret to ,lai ļaunie kapitālisti vispār ,ko celtu.

    Tudiš pīp!
    09.05.2024 15:01
    Reply to  n0@$$

    Ziņās var to pasniegt jebkurā izdevīgā gaismā!
    Piemēram, Panorāmā arī nesen paziņoja ar ovācijām, kā gadsimta sasniegumu, ka AirBaltics esot ticis pie aizdevuma, tikai nepastāstīja to, ka ar 14,5 procentu procentlikmi, kas ir pilnīgi neadekvāta un vēl nepastastāstīja to, ka tauta maksās šo aizdevumu Ntos gadus, jo AirBaltics nav spējīgs pats sevi uzturēt! 😁

    Žaņis
    09.05.2024 23:25
    Reply to  Tudiš pīp!

    Ar airbaltic ir mazliet savādāk, viņi gribēja iet prasīt vēl 200miljonus euro, kā jau iepriekš to darija. Bet skaidrs ka tagad pirms velesanam neviena neko tādu nedos, jo tad var pat nekandidēt -noedis bez sāls jebkurš konkurents. Izdomā citu shēmu, ka pārdod obligācijas ar tādu lielu ienesīgumu.
    Bet viņas cik izskatās tad izpērk kaut kādu daļu valsts :) vai tik beigās neizrādīsies ka visas obligācijas izpirka valsts :) tad tas ir protams ka līdzvērtīga shēma- šaha galaktikas turnīram.

    n0@$$
    14.05.2024 09:20
    Reply to  Žaņis

    Forbs jau izlaboja uz vienu dienu :D

    n0@$$
    16.05.2024 19:59

    Giga Berlin leads in sustainability, recycling up to 100% of the factory process waste water and using just 1.8 m³ per Model Y, far below the industry average of 3.7 m³.
    https://twitter.com/gigafactories/status/1791033038601589015

    Reklāma