Web Analytics
More
    Reklāma

    iPhone spēs atdarināt lietotāja balsi pēc 15 minūšu audio ieraksta analīzes

    Jaunākie raksti

    Apple paziņojis par dažādiem iPhone un Mac uzlabojumiem, kas paredzēti cilvēkiem ar kustību, dzirdes un redzes traucējumiem. Viena no interesantākajām lietām būs iPhone spēja atdarināt cilvēka balsi, balstoties uz iepriekš ierakstītu audio.

    Angliski funkcionalitāte sauksies Personal Voice, kas ļaus cilvēkiem, kuriem ir potenciāla iespēja pazaudēt savas runas spējas, izveidot digitāli sintezētu balsi, kas spēs sarunāties ar apkārtējiem. Man tas uzreiz atgādina kaut ko no filmas “Robocop”.

    Šī funkcionalitāte izmantos iepriekš skaļi ierunātu balss tekstu 15 minūšu garumā iPhone vai iPad ierīcēs. Pēc tam tā būs spējīga atskaņot jebkuru uzrakstīto tekstu šajā balsī. Apple norāda, ka šī iespēja izmanto mašīnmācīšanās algoritmus, kas atrodas pašās iekārtās, tādējādi nodrošinātu privātumu un datu drošību.

    Papildu tam uzņēmums ir radījis vieglāk pārvaldāmas Music, Calls, Messages, Photos un Camera lietotnes, noņemot visus liekos izskaistinājumus. Tās padarītas lielākas, vieglāk lietojamas ar mazāk pogām, lai palīdzētu tiem, kuriem ir kādi kustību vai arī redzes traucējumi. Kameras sakarā var minēt, ka tikusi uzlabota objektu atpazīšana, lai ar tās un audio palīdzību varētu paskaidrot, kas ir redzams caur kameru. Piemēram, mikroviļņu krāsns lietošana.

    Apple, protams, ļoti lepojas un norāda uz to, kā cenšas savas iekārtas padarīt lietojamas dažādiem patērētājiem. Kopumā šis notiekti ir apsveicams solis, veidojot iekļaujošu sabiedrību, un nenodalot patērētāju grupas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma