Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas jaunuzņēmumu kopiena aicina pievienoties braucienam uz Kijivu

    Jaunākie raksti

    Latvijas jaunuzņēmumu kopienas pārstāvji jūnija sākumā dosies uz Kijivu. Brauciena mērķis ir nogādāt Ukrainā transportlīdzekļus un dronus, kā arī organizēt kopīgu pasākumu, lai vēl vairāk stiprinātu Ukrainas un Baltijas jaunuzņēmēju kopienas sadarbību.

    Jaunuzņēmumu kopienu sadarbība sākās šogad konferences “TechChill” laikā. To apmeklēja vairāk nekā 30 jaunuzņēmumu delegācija no Ukrainas ar mērķi gan iepazīties ar Baltijas reģiona jaunuzņēmumu ekosistēmu, gan parādīt savus produktus un arī ieinteresēt investorus.

    Reklāma

    Konferences “TechChill” laikā savukārt dažādos veidos tika vākti ziedojumi Ukrainas atbalstam. Piemēram, notika rīta skrējiens, kura dalības maksa novirzīta dronu iegādei. Par saziedotajiem līdzekļiem tiks nopirkti vairāki FPV droni, kas jau jūnija sākumā nonāks frontē. FPV droni tiek darbināti, izmantojot tālvadības pulti un austiņas, un tie kalpo kā karavīru acis un ausis. Izmantojot kameras, viņi var pamanīt un iznīcināt mērķus. Salīdzinoši nelielo izmaksu un efektivitātes dēļ šie droni Ukrainā šobrīd tiek plaši izmantoti.

    ““TechChill” konvoja ietvaros transportlīdzekļi tiks nogādāti vairākām Ukrainas armijas, Nacionālā gvardes, kā arī Nacionālās policijas vienībām, lai stiprinātu to mobilitāti dažādu uzdevumu veikšanai. Kas attiecas uz droniem, tad Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas pārstāvji uz karadarbības zonu vedīs Latvijā ražotos dronus,” saka fonda “Uzņēmēji mieram” direktore Laura Skrodele.

    6. jūnijā Ukrainas galvaspilsētā Kijivā “TechChill” sadarbībā ar sadarbībā ar “Lift99 Kyiv Hub” konvoja dalībniekiem organizē neformālu biznesa pasākumu. Viņiem būs iespēja tikties ar militāro vienību pārstāvjiem, kuri saņems piegādātos transportlīdzekļus un dronus, un arī uzzināt vairāk par šobrīd kara zonā nepieciešamajām tehnoloģijām, kuru izstrādē var iesaistīties inovatīvo ideju autori. Pasākumā piedalīsies arī Ukrainas uzņēmēji, investori, atbalsta organizāciju pārstāvji. Tā ietvaros tiks apspriestas ciešākas sadarbības iespējas starp Ukrainas un Latvijas tehnoloģiju jaunuzņēmumu ekosistēmām.

    “Sadarbību veidošana ar vietējiem jaunuzņēmumiem un to dibinātājiem ir būtiska mūsu atbalsta daļa. Pasākuma mērķis ir gūt ieskatu par to, kāds atbalsts šobrīd ir nepieciešams. Šādas tikšanās ir veids, kā mēs varam veidot ilgtermiņa attiecības ar Ukrainas tehnoloģiju sektoru,” saka jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konferences “TechChill” vadītāja  Annija Mežgaile.

    Interesenti, kuri vēlas pievienoties braucienam, līdz 13. maijam var aizpildīt anketu un reģistrēties šeit. Ikviens arī ir aicināts ziedot naudu FPV dronu iegādei:

    Fonds “Entrepreneurs for Peace”
    Konta numurs: LV49HABA0551057382880

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma