Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple Watch” joprojām turas viedpulksteņu tirgus augšgalā

    Jaunākie raksti

    Jau pāris gadus viedpulksteņu tirgū dominējošo pozīciju ieņem neviens cits kā “Apple Watch“. Pērnais gads nav bijis izņēmums, un “Apple” viedpulksteņi globālajā tirgū arvien ieņem līdera pozīciju, savus konkurentus atstājot tālu aiz muguras, ar šādiem secinājumiem nākusi klajā pētījumu firma “Counterpoint Research”.

    Ņemot vērā globālos “Apple Watch” piegādes datus, uzņēmums 2021. gadā turpināja saglabāt līdera pozīcijas “Counterpoint Research” veidotajā deviņu labāko viedpulksteņu zīmolu sarakstā. Tas nokodis absolūti lielāko pīrāga daļu, paņemot trešo daļu jeb 30,1% no visas viedpulksteņu tirgus daļas. “Apple” ir tālu priekšā konkurentiem, jo otrajā vietā ar 10,2% ierindojas “Samsung”, savukārt trešajā – “Huawei”, kam pieder 7,7% no visa viedpulksteņu tirgus.

    Avots: Counterpoint Research

    Lai arī “Apple” joprojām ir stabils tirgus līderis, pērnā gada rezultāti ir nedaudz švakāki nekā 2020. gada sniegums, kad uzņēmumam piederēja teju 33% no viedpulksteņu tirgus. Šeit arī jāņem vērā, ka globālais viedpulksteņu tirgus no 2020. līdz 2021. gadam pieauga par 24% un saasinājās konkurence. Neskatoties uz to, “Apple Watch” vidējā pārdošanas cena pērn pieauga par 3% salīdzinājumā ar 2020. gada attiecīgo periodu, kas kompānijai ļāva iekasēt pusi no globālajiem viedpulksteņu pārdošanas ieņēmumiem 2021. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    16.03.2022 13:55

    Apple starp viedpulksteņiem tiešām ir labākais, ja Tev ir IPhone. Man ir 7 sērija, pirms tam bija Galaxy watch 2 ar Samsung. Apple nav aiztures pie ienākošiem zvaniem un paziņojumiem starp telefonu. Bet zinu, ka ASV Apple pulksteni var dabūt caur veselības apdrošināšanu, ja Tev ir veselības problēmas, kā veselības uzraugu. Tā kā Apple māk stimulēt savu produktu pārdošanu.

    Reklāma