Web Analytics
More
    Reklāma

    Bankrotējusī kriptovalūtu birža FTX sola, ka lielākā daļa klientu atgūs visu savu naudu

    Jaunākie raksti

    Marta beigās tika notiesāts kriptovalūtu biržas FTX līdzdibinātājs Sems Benkmens Frīds, kurš piesavinājās klientu līdzekļus vairāku miiljardu dolāru apmērā, lai atbalstītu pārējos FTX grupas uzņēmumus. Viņam tika piemērotas septiņas apsūdzības sazvērestībā un krāpšanā, kā rezultātā tiesa lēma, ka nākamie 25 gadi Frīdam jāpavada cietumā. Tikmēr FTX klienti bažījās par to, vai vispār atgūs savus biržā ieguldītos līdzekļus. Taču uzņēmums mierina, ka “lielākā daļa klientu, kurus skāris FTX sabrukums, atgūs visu savu ieguldīto naudu”.

    Bankrotējušā FTX juristi apgalvo, ka ir savākuši līdzekļus līdz pat 16,3 miljardu ASV dolāru vērtībā, kas ir vairāk nekā vajadzētu, lai atmaksātu uzņēmuma aplēsto 11 miljardu dolāru parādu. Tas nozīmē, ka teorētiski visi klienti, kurus ietekmēja uzņēmuma bankrots, atgūs savus līdzekļus.

    Reklāma

    Brīdī, kad tiesa apstiprinās to, FTX 60 dienu laikā sāks atmaksāt klientiem līdzekļus. Atmaksājamā summa būs tādā vērtībā, kāda bija klientu aktīviem FTX sabrukuma brīdī. Šeit jāpiezīmē, ka FTX juristi jau gada sākumā informēja, ka uzņēmuma klienti atgūs visu savu naudu.

    Jāatgādina, ka reiz veiksmīgā kriptovalūtu birža FTX iesniedza bankrota pieteikumu 2022. gada novembrī. Savukārt uzņēmuma toreizējais izpilddirektors Sems Bankmens-Frīds, atkāpās no amata.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sergejs
    10.05.2024 12:45

    “Nu kā var nesolīt!”
    ©Einārs Repše

    Pēča
    10.05.2024 14:44

    Pieminēšu, neviens pat necenšas nosaukt termiņu, pat aptuveno, kur nu vēl uz papīra uzrakstīt…

    Pasakot frāzi ‘ka lielākā daļa klientu atgūs visu savu naudu.’
    Viņi var pēc 10..20… 50 gadiem izmaksāt, cilvēks ir miris? ouu.. nu žēll…. nu tad neko.. x summa nav jaizmaksā…. :D :D :D

    Biteme
    10.05.2024 14:47

    2021jā Krievija solīja “neuzbruksim Ukrainai” bet solīts makā nekrīt.

    Profs
    10.05.2024 18:08

    Atmaksājamā summa būs tādā vērtībā, kāda bija klientu aktīviem FTX sabrukuma brīdī – te arī viss stāsta noslēpums. Kad FTX sabruka to aktīvi bija pēdējo laiku zemākajā punktā, bet pēc tā laika bitcoin vērtība ir pieaugusi un attiecīgi šodien nesagādās atdot to naudu uz FTX sabrukuma brīža. Tas gan nemainīs faktu, ka pa šiem gadiem klienti būtu ieguvuši papildus vēl 2x naudas, ko gan zaudēs:)

    11.05.2024 13:07
    Reply to  Profs

    Tik jāatceras, ka bankrota brīdī FTX uz balance sheet praktiski nebija BTC (lai gan formāli klientu kontos to bija daudz), vairums bija viņu pašu koins un citi šitkoini.

    Janis
    11.05.2024 10:03

    Btc griesti būs 90 000 dolāri. Rudenī iespējams. Tad pūļa cilvēks metīsies iekšā un pirks. Pagaidām tauta negrib jo zema cena.

    Xiamuimui
    12.05.2024 15:58

    Vairāk nekā vajag. Knariņš

    Reklāma