Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW pieturas pie saviem mērķiem – puse zīmola pārdoto mašīnu 2030. gadā būs elektriskas

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW atkārtoti apstiprinājis, ka viņu plāni par attīstību elektroauto segmentā paliek nemainīgi – 2030. gadā puse pasaulē pārdoto BMW būs elektriski, teicis kompānijas vadītājs Olivers Cipse. Kamēr BMW konkurenti nedaudz apdedzinājušies ar iepriekšējiem skaļajiem paziņojumiem un tagad spiesti piebremzēt ar ambīcijām (sveicieni Mercedes, bet ne tikai), bavārieši nevienā brīdī nav nosprauduši konkrētus termiņus, kad viņi plāno atteikties no iekšdedzes dzinējiem. Jau no paša sākuma BMW elektroauto plāni bijuši mērenāki, taču tas nenozīmē, ka viņi elektrifikāciju uztver nenopietni.

    Cipse sarunā ar BMW daļu turētājiem paudis, ka plāns nav mainījies un 2030. gadā apmēram puse piegādāto auto būs elektriski, taču cik strauji BMW palielinās elektroauto ražošanas apjomus un īpatsvaru savos pārdošanas rādītājos, to gan noteiks tirgus tendences un klientu pieprasījums.

    Viņš atzīmē, ka hibrīdi ir liela daļa no BMW nākotnes plāniem, piemēram, tiek gaidīts, ka apmēram 20% Eiropā pārdoto 5. sērijas eksemplāru būs plug-in hibrīdi. Jaunā 5. sērija pieejama arī ar parastajiem iekšdedzes dzinējiem bez hibrīdsistēmas, kā arī elektriskajā i5 izpildījumā.

    Zināms uzrāviens BMW elektrifikācijā varētu notikt nākamgad – pie klientiem oficiāli nonāks pirmais jaunās paaudzes Neue Klasse modelis, turpmākajos gados sekojot vairākiem jauniem modeļiem. Tehniski tiek solīti vērā ņemami uzlabojumi, salīdzinot ar BMW šā brīža piedāvājumu, bet ražošanu plānots sākt nākamā gada laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma