Web Analytics
More
    Reklāma

    FTX dibinātājam Semam Benkmanam-Frīdam draud 110 gadu cietumsods

    Jaunākie raksti

    Decembra vidū būs pagājis gads, kopš tika arestēts kriptovalūtu biržas FTX dibinātājs Sems Benkmens-Frīds. Toreiz noskaidrojās, ka birža piesavinājusies savu klientu līdzekļus lielā apmērā, lai atbalstītu pārējos FTX grupas uzņēmumus. Tagad pēc visu apstākļu noskaidrošanas Frīds oficiāli atzīts par vainīgu septiņās apsūdzībās. Nodarījums ir tik nopietns, ka kriptovalūtu karalim draud pat 110 gadi cietumā.

    Benkmens – Frīds tika arestēts 2022. gada 15. decembrī pēc tam, kad Tieslietu ministrija bija rūpīgi izpētījusi viņa lomu FTX sabrukumā. Tika noskaidrots, ka viņš ir pārskaitījis klientu līdzekļus 600 miljonu dolāru apmērā saviem citiem grupas uzņēmumiem. FTX to centās piesegt, sakot, ka birža cietusi kiberuzbrukumā, kļuvusi maksātnespējīga un jāpiesaka bankrots.

    Reklāma

    FTX dibinātāja tiesas prāvas laikā, kas notika oktobrī, prokurori apgalvoja, ka viņš izmantoja biržas līdzekļus, lai nodrošinātu māsas uzņēmuma “Alameda Research” darbību.  Tiesa, Benkmens – Frīds gan noliedzis, ka tīši ļaunprātīgi izmantojis FTX klientu līdzekļus.

    Ņemot to visu vērā, Sems Benkmens-Frīds atzīts par vainīgu septiņās apsūdzībās, kas ietver FTX klientu apkrāpšanu, krāpšanos, lai veiktu pārskaitījumus “Alameda Research”, naudas atmazgāšanu utt. Viņa notiesāšana paredzēta 2024. gada 28. martā, kad arī tiks paziņots, vai viņam cietumā būs jāpavada visi 110 gadi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Leo
    04.11.2023 17:52

    Tas čalis ir riktīgi recīgs, kad viss nāca gaismā un visiem viss bija skaidrs viņš twiteri joprojām mēģināja bāzt batonus cilvēkiem :D Nereāls manipulators un melīgs pēc velna :D

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    05.11.2023 19:12

    110 gadu cietumsods, vetsīt

    Pēča
    06.11.2023 08:49

    Lai Dievs dod, viņam nodzīvot tik ilgi. ;)

    Būs aitas, būs cirpēji.

    Reklāma