Web Analytics
More
    Reklāma

    Arestēts kriptovalūtu biržas FTX nogremdētājs Benkmens-Frīds

    Jaunākie raksti

    Pagājis nedaudz vairāk mēnesis, kopš nāca klajā ziņas par kriptovalūtu biržas FTX maksātnespēju, kam sekoja bankrota pieteikums, ko izsludināja tās toreizējais vadītājs Sems Benkmens – Frīds (Sam Bankman-Fried). Toreiz noskaidrojās, ka birža piesavinājusies savu klientu līdzekļus vairāku miljardu dolāru apmērā, lai atbalstītu pārējos FTX grupas uzņēmumus. Tā rezultātā cieta miljoniem individuālo investoru, kā arī vairāki kriptouzņēmumi. Pats Frīds šīs pēdējās pāris nedēļas pavadīja Bahamu salās, kur 12. decembrī arestēts.

    Saskaņā ar paziņojumu arests tika veikts pēc tam, kad ASV valdība informēja Bahamu salas par kriminālapsūdzībām, kas izvirzītas pret Benkmenu-Frīdu. Lai arī bijušais FTX vadītājs pašreiz dzīvo Bahamu salās, prokurori, visticamāk, drīzumā viņu izdos Amerikas Savienotajām Valstīm, kur Frīdam būs jāstājas tiesas priekšā. To apstiprina arī ASV Vērtspapīru un biržu komisijas nupat izvirzītā apsūdzība Frīdam par “investoru apkrāpšanu”.

    Reklāma

    FTX sabrukuma rezultātā atklājās, ka Frīds un vēl citi tur strādājošie izmantojuši biržas klientu noguldījumus, lai atbalstītu Frīdam piederošo kriptovalūtu tirdzniecības platformu “Alameda Research”. Tad, kad FTX saprata, ka trūkst līdzekļu, ko samaksāt klientiem, biržai bija jāpiesaka bankrots.

    Vienlaikus pēdējo nedēļu laikā Sems Benkmens-Frīds aktīvi piedalījās mediju intervijās, cenšoties izskaidrot, kas īsti notika uzņēmumā, kas no līdera savā nozarē ieslīdēja bankrota valgos. Frīds arī intervijās atzinis, ka pieļāvis daudz kļūdu un darītu jebko, lai notikušo padarītu nebijušu, kā arī nekad nav vēlējies nevienu apkrāpt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Peters Leo
    14.12.2022 11:30

    Viņš ir dirsējs un manipulators, izteiktas sociopātijas un Narcisisma pazīmes(ASV 10% iedzīvotāju ir ar personības traucējumiem gandrīz 20% ar mentālām problēmām) :D Ir teiciens nekad neuzticies resniem vegāniem.

    Skābene
    14.12.2022 12:14

    Kā tad tā, nebija izpētījis, kuras valstis neizdod noziedzniekus?

    bobis
    14.12.2022 12:22

    Vins vares izlaist dokumentalo filmu ar nosaukumu mani aresteja kad es biju kaifiga coka.

    bobis
    14.12.2022 12:26

    Par vienu maska draugu mazak.

    stm
    14.12.2022 13:28
    Reply to  bobis

    Maska vietā noteikti gribēji teikt Klintone … vēl aizvakar ( tas jau ir cik nedēļas pēc visiem sūdiem ) Frīds no Bahamu pludmales pilnīgā brīvībā sūcot kokteiļus piedalījās UW rīkotājā twitter space call … un tur izmeta, ka viņam šis tas būtu sakāms par Klintoni visā šajā sakarā … vakar štatos bija pirmā apspriede un faktiski vienā laikā ar to viņu sašņorēja … tankists visā spēlē un nekas vairāk … laicīgi iemetīs kaut kur lai nerunā vai pateiks kas jārunā … ko, Binance nākošā pa burbuli? miljardi jau kuro dienu tiek pumpēti ārā …

    Jānis
    14.12.2022 14:29
    Reply to  bobis

    maska jau lielākais piramīdists

    Reklāma