Web Analytics
More
    Reklāma

    FTX iesniedz pieteikumu par bankrotu, izpilddirektors atkāpjas no amata

    Jaunākie raksti

    Nesen jau rakstījām par kriptovalūtu biržas FTX un tā izpilddirektora Sema Benkmena – Frīda (Sam Bankman-Fried) nedienām. Uzņēmējs burtiski dienas laikā pazaudēja 94% no savas bagātības. Uzņēmums bija paziņojis par maksātnespēju, kā rezultātā FTX un Frīdam piederošās kriptovalūtu tirdzniecības platformas “Alameda Research” akciju vērtība tika novērtēta 1 USD apmērā.

    Lai glābtu FTX, kas savulaik bija viena no vadošajām kriptovalūtu biržām, kuras vērtība ziedu laikos sasniedza pat 30 miljardus dolāru, tika aktīvi meklēta palīdzība un finansējums. Sākotnēji konkurents “Binance” bija gatavs nopirkt FTX, taču brīdi vēlāk pārdomāja. Tā arī neredzot citu ceļu laukā no šīs bedres, FTX vadība iesniegusi pieteikumu par bankrotu, un tās izpilddirektors Sems Benkmens – Frīds – atkāpies no amata.

    Reklāma

    Zināms, ka bankrota pieteikums ietver ne tikai FTX, bet visu “FTX Group”, kas sastāv no “Alameda Research”, kā arī vēl 130 saistītiem uzņēmumiem. Savukārt jaunā “FTX Group” izpilddirektora amatu ieņems Džons J. Rejs III (John J. Ray III).

    Jāpiezīmē, ka būtisku lomu FTX beigu sākumā spēlēja arī tas, ka uzņēmums izmantoja klientu ieguldījumus 10 miljardu dolāru apmērā kā atbalsta finansējumu “Alameda Research”. Klienti sāka aktīvi izņemt savus ieguldījumus, kas arī veicināja FTX norietu.

    It kā ar to vēl nebūtu gana, jaunākās ziņas liecina par to, ka FTX cietis arī kiberuzbrukumā, kā rezultātā pazuduši klientu ieguldījumi vairāk nekā 600 miljoni dolāru apmērā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    12.11.2022 11:28

    HBH > SBF

    Janis
    12.11.2022 16:12

    Nu drusciņ apzagās kāds. Klasika

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    12.11.2022 17:02
    Reply to  Janis

    Viņš tikai aizņēmās klientu naudu, lai spekulētu, un gribēja pēc tam atlikt atpakaļ

    Reklāma