Web Analytics
More
    Reklāma

    Viena no lielākajām kriptovalūtu biržām paziņo par maksātnespēju, tās vadītājs zaudējis 94% savas bagātības

    Jaunākie raksti

    Visai neveiksmīga otrdiena izvērsusies kriptomagnātam, pasaulē vadošās kriptovalūtu biržas FTX izpilddirektoram Semam Benkmenam – Frīdam (Sam Bankman-Fried). Viņš vienas dienas laikā pazaudēja 94% no savas bagātības, kļūstot par pirmo miljardieri vēsturē, kurš tik īsā laikā šķīries no tik lielas naudas.

    Ziņots, ka vēl pirmdien Benkmena – Frīda īpašumu vērtība sasniedza 16 miljardus ASV dolāru. Taču nākamajā dienā tā bija sarukusi par 94%, apstājoties pie 1 miljarda USD. Kāds iemesls šim finansiālajam kraham? Otrdien 30 gadus vecais miljardieris paziņoja par FTX maksātnespēju un to, ka kriptovalūtu birža varētu tikt pārdota konkurentam “Binance”. Taču pagaidām šķiet, ka FTX liktenis joprojām ir miglā tīts, jo “Binance” atsakās no šī darījuma.

    Reklāma

    Jau labu laiku virmoja baumas par FTX maksātnespēju, kas ir visai šokējoši, jo FTX līdztekus “Binance” daudzu gadu garumā tika uzskatīti par kriptovalūtas tirgus līderiem, kas iztur visas svārstības un kritumus.

    Benkmena – Frīda īpašumu vērtību sastādīja FTX akcijas 6,2 miljardu ASV dolāru vērtībā. Savukārt vēl 7,4 miljardi USD nāca no kriptovalūtu tirdzniecības platformas “Alameda Research” akcijām. Taču ziņas par maksātnespēju un tas, ka FTX varētu nopirkt “Binance”, licis “Bloomberg” gan FTX, gan “Alameda Research” akcijas novērtēt 1 USD vērtībā, kas arī teju iznīcinājusi Benkmena – Frīda finansiālo eksistenci.

    Lūk, “Binance” pārstāves Latvijā Polinas Brotjē (Polina Brottier) komentārs par šo tēmu: “Veicot uzņēmuma padziļinātu izpēti, kā arī ņemot vērā jaunākos ziņojumus par nepareizi pārvaldītiem klientu līdzekļiem un iespējamo ASV iestāžu izmeklēšanu, esam nolēmuši, ka neturpināsim FTX.com potenciālo iegādi. Sākumā mēs cerējām, ka spēsim atbalstīt FTX klientus, lai nodrošinātu likviditāti, taču šīs problēmas ir ārpus mūsu kontroles un iespējām palīdzēt. Ik reizi, kad bankrotē kāds no lielākajiem nozares spēlētājiem, cieš mazie ieguldītāji un privātpersonas. Pēdējo gadu laikā esam novērojuši, ka kripto tehnoloģiju ekosistēma kļūst arvien noturīgāka, un esam pārliecināti, ka ar laiku brīvais tirgus atsijās marginālus dalībniekus, kas ļaunprātīgi izmanto klientu līdzekļus. Izstrādājot normatīvo regulējumu un nozarei turpinot virzīties lielākas decentralizācijas virzienā, kopējā kripto ekosistēma kļūs arvien stiprāka.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    hmmm :)
    10.11.2022 13:56

    Faktiski jau viņš neko nav zaudējis. Vienkārši viņs neiguva 16 Miljardus USD.
    būtu ieguvis ja būtu pārdevis .

    Roberts
    10.11.2022 16:09

    Kapec vins 5 miljardus nieguldīja zelta stieņos ? vot lohs

    Biteme
    10.11.2022 20:42

    Cik saprotu, Bitkoina vērtību tas nekādi neietekmē. Tā joprojām ir stabila. Tendece, es domāju.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    10.11.2022 21:45
    Reply to  Biteme

    Nu vispār jau bitcoin (vismaz pagaidām) ir volatīls. Ja gribat stabili zaudēt pirktspēju, pērciet valdību obligācijas vai turiet naudu bankas kontā

    Last edited 1 year ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Biteme
    10.11.2022 21:51

    Volatīls skan tikpat labi kā labas gribas žests!

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    11.11.2022 00:27
    Reply to  Biteme

    giphy_s.gif
    Janis
    11.11.2022 15:57
    Reply to  Biteme

    Ļoti svarīgi saprast bitcoin būtību! Tā ir ļoti vienkārša. Pērku pa zemu cenu un nekavējoties to tukšo gaisa burbuli pārdodu pa augstu cenu. Nekādas citas vērtības viņam nav un nekad nebūs.

    m0dul1s
    18.11.2022 11:24
    Reply to  Janis

    Nauda arī ir tikai pliks papīrs vai kaut kādi cipari kontā. Bitcoin vismaz ir ideja ar tehnoloģiju. Kamēr cilvēki tai tic, tikmēr ir vērtība.

    Reklāma